Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smrtelná nehoda Ferrari 599 GTO v Singapuru (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V městském státě Singapur v jihovýchodní Asii se stala smrtelná nehoda, jejímž hlavní aktérem a zároveň i viníkem se stalo Ferrari 599 GTO.

Nehoda Ferrari 599 GTO s taxi Hyundai Sonata se odehrála v časných ranních hodinách 12. května na jedné ze světelných křižovatek na Victoria Street v Singapuru. Zde se po rozsvícení zelené na semaforech rozjelo několik automobilů, mezi nimiž bylo i taxi Hyundai Sonata. Právě do něj ve vysoké rychlosti z boku narazilo Ferrari 599 GTO, které jelo na červenou.

První obětí tragické nehody byl přímo na místě řidič italského supersportu, který byl identifikován jako 31letý čínský finanční investor Ma Chi. Druhým mrtvým byl 52letý taxikář Cheng Hock Teck, který stejně jako jeho pasažérka 41letá Japonka Shigemi Ito, podlehl svým zraněním po převozu do nemocnice.

Kromě mrtvého řidiče byla z vraku Ferrari vyproštěna i dvacetiletá čínská studentka Wu Wei Wei, která s těžkým zraněním hlavy bojuje o život v nemocnici. Druhým těžce zraněným je mladý motocyklista, kterého srazila obě vozidla a i on je stále v nemocnici.

Celá nehoda údajně vyvolala v Singapuru velký odpor k cizincům a přistěhovalcům. Největší vlna nenávisti se samozřejmě zvedla proti Číňanům. Zdejší úřady se snaží celou situaci kolem nehody uklidnit.

Singapur má v současnosti okolo 5,2 milionu obyvatel a úředníci odhadují, že je zde více než milion přistěhovalců.

Ferrari 599 GTO patří k nejexkluzivnějším modelům v nabídce maranellské automobilky. Koupit si ho mohli jen předem vybraní zájemci a cena v základní verzi činila 265.376 euro (6,8 mil. Kč) bez DPH a místních daní. Vůz vznikl v sérii pouhých 599 kusů, z čehož dva se oficiální cestou dostaly i na český trh.

Upozornění: Následující záběry z nehody jsou drastické.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)