Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Superdrahé parkování: V Londýně za 13 milionů Kč

David Bureš
Diskuze (0)
V hlavním městě Velké Británie jsou nemovitosti velice drahé. Vysokých částek zde dosahují i parkovací místa.

Realitní kancelář Hobart Slater aktuálně nabízí k prodeji parkovací místo za 400.000 liber, což je v přepočtu zhruba 13,3 milionu korun. Místo se nachází v garáži v centru Londýna, u koncertní haly Royal Albert Hall.

Místo je umístěno v bezpečné podzemní garáži, která je zajištěna dvojitými vraty. Ideální je především pro zdejší rezidenty. Při zájmu o nákupu bytu k tomuto místu vězte, že nemovitosti se v této části Londýna prodávají v průměru za 2,3 milionu liber (cca 76,6 milionu korun).

Britský server The Telegraph spočítal, že za stejnou částku, jako je nabízené místo, by řidič mohl parkovat na nedalekém placeném parkovišti 31 let. Za jeden den stání se zde platí 35,10 liber, což je skoro 1.200 korun.

Řidiči mají v Londýně velké problémy s parkováním, platí se za něj vysoké poplatky a je tu málo volných míst. Právě z těchto důvodů jsou bohatí klienti ochotni zaplatit za parkovací místo v centru města stovky tisíc liber. To dokazuje i prohlášení kanceláře Hobart Slater, že o nabízené místo je velký zájem.

Už loni se poblíž Hyde Parku (nedaleko od nyní prodávaného místa) prodávalo parkovací místo za 300.000 liber, což tehdy odpovídalo asi devíti milionům korun.

Podobné problémy s volným místem na parkování trápí také třeba New York. Před dvěma lety se zde prodávala garáž za milion dolarů, což bylo více než 19 milionů korun.

David Bureš
Diskuze (0)