Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Umějí Češi přelstít mýtný systém?

Dan Vořechovský
Diskuze (60)
Češi údajne objevili způsob, jak se vyhnout placení mýtného. Máte-li doma alobal a vozidlo nad 12 tun, můžete to také zkusit.

Pondělní večerní zpravodajství televize Prima přineslo informaci, podle které Češi po čtyřech dnech provozu mýtného systému nalezli způsob, jak ho obelstít. Údajne stačí krabičku, kterou musejí mít na předním skle nainstalovanou všechny vozy nad 12 tun, důkladně obalit alobalem. Mikrovlnný systém funguje v jiných zemích už mnoho let, přesto dosud nikdo jiný s takovýmto „fíglem“ nepřišel.

Zcela jistě však nejde o univerzální řešení. Obalit krabičku alobalem je k ničemu, pokud vůz kontroluje brána vybavená kamerovým systémem, který umí zaznamenat registrační číslo vozidla. Teoreticky tak jde o řešení, které by mohlo ošálit pouze jednodušší brány bez kamerového systému. Rakouská firma Kapsch, která je dodavatelem technologie pro výběr mýtného, však odmítá i takovou možnost. Systém prý obejít nelze.

Dan Vořechovský
Diskuze (60)
11. 1. 2007 09:20
Re: Ostuda
Nejdriv ti reknu, ze by ses mel vratit do skoly. To je prece hruza, jak pises. S tvym pravopisem, bych radsi nikam nepsal. Je to ostuda! Podle toho co jsi napsal, jsi clovek bez doscipliny. CEST znas jen jako slovo. CEST je taky zasada. CEST ti nedovoli nic "ocuravat". Clovek, ktery o sobe hlasa, ze je cestny a pritom podvadi, (jedno jaky druh podvodu) ztratil tvar.
Avatar - Pekelná Micinka
10. 1. 2007 20:08
Re: No nic
Já už zvedal ruku, a pak jsem si uvědomil, že nám tu sníh nenapad.. >:-[]
10. 1. 2007 16:35
Re: Ostuda
Myslis si snad, ze cestny clovek podvadi? A proc si myslis, ze lide hledaji jak mytne obelstit. Snad si nemyslis, ze kvuli tomu, aby upozornili na nedokonalost systemu?? Jestli nechapes souvislost mezi cti a podvodem, tak se bud zamysli znovu, nebo pokud cti sam pozbyvas zapomen na to, protoze to nikdy nepochopis.
10. 1. 2007 13:08
Re: No nic
:yes: :yes:
10. 1. 2007 12:32
Re: Neplacená inzerc
Na stočnou asi ne, ale na stoličnou by to šlo. ;-)