Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úřady v USA vyšetřují možnou závadu u milionu vozů Fiat Chrysler

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Americké úřady začaly vyšetřovat zhruba milion pick-upů Chrysler Ram a vozů typu SUV Dodge Durango od skupiny Fiat Chrysler.

Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) sdělil, že vyšetřování je odpovědí na stížnosti majitelů, podle nichž se tyto vozy po zaparkování samovolně rozjely a havarovaly.

Vyšetřované případy se podobají udávané příčině nehody z letošního června, v níž v Los Angeles zemřel 27letý americký herec ruského původu Anton Yelchin, představitel navigátora Pavla Čechova v posledních filmech série Star Trek.

Fiat Chrysler uvedla, že s úřadem na vyšetřování spolupracuje. NHTSA sdělil, že v souvislosti s touto závadou dostal hlášení o 25 nehodách a devíti zraněních.

Vyšetřování může vést k povinnému svolání vozů do servisů. Mezitím úřad a automobilka vyzvaly majitele a řidiče těchto aut, aby po zastavení a opuštění vozu jej vedle umístění převodové páky do parkovací pozice zajistili i parkovací brzdou.

Vozy Fiat Chrysler měly problémy se samovolným rozjetím po zaparkování už dříve, týkalo se to ale modelů s jinými systémy a šlo o jiný technický problém než v nynějším případě. V dubnu skupina kvůli tomu svolala do servisů přes 1,1 milionu osobních vozů a SUV. Problém vedl k nejméně 68 zraněním a 266 nehodám.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
22. 12. 2016 16:43
Re: Když se nedaří co se dařit má
Na Cherokee mi nesiahaj, jeden mi stoji v garazi :). Na uliciach toho vidim spustu a je to v pohode auto. V spojeni s 3,2 litrovym V6 a za cenu dobre vybaveneho golfa naozaj dobra kupa. Nic lepsie v tejto triede nenajdes.
Avatar - praděda7
22. 12. 2016 15:57
Úřady vyšetřují....
aby měli úředníci co dělat a nemuseli celý den koukat do blba nebo do monitoru... :-!
Avatar - Barrichello
22. 12. 2016 14:19
Re: Když se nedaří co se dařit má
pikapy RAM, SUV Jeepu a Durango, Caravan a dodávky.

Všechno výtvory Daimler + Cerberus vyjma obludnýho Cherokee, jehož prodeje už začly padat a Renegade + pelpený dodávky Fiat s americkými motory vivyinutými opět Mercedesem a Cerberusem >:D >:D

To se to prodává, že.

Vlastní výtvory až na Renegade fiasko >:D
Avatar - Barrichello
22. 12. 2016 14:17
Re: Když se nedaří co se dařit má
No právě že ty Chargery a Challengery pořád někdo kupuje v USA (krom toho se slušně vyváží i do mexika, arábie a evropy + prodej v mateřské kanadě), narozdíl od dua Dart a Chrysler 200.

Samozřejmě GM má těch sedanů v nabídce poněkud více a prodá jich asi 15x tolik >:D >:D
22. 12. 2016 13:45
Re: Když se nedaří co se dařit má
Som stopercentne presvedceny ze je to chyba vodica, to same bolo u jeepu grand cherokee a bola na to zvolavacka kde montovali nejaky pipak aby to blbcom doslo ze auto nieje v pozicii park. Sam som to ignoroval ale aj mne sa uz stalo ze som narychlo chcel vystupit a vsimol som si ze auto je na spatecke, skratka som nedotlacil volic az do konca. Ja to ale vzdy kontrolujem vizualne na pristrojovke, ten volic sa totiz v kulise nepohybuje ale vracia sa stale do stredovej polohy. Preto je to uz po facelifte vyriesene inak. Tie kruhove volice su ale katastrofa a tak sa vysledok dal cakat. Samozrejme ze ti chudaci co si v nastartovanom aute zabudli volic na drive budu odusu tvrdit ze to tak nebolo, sam by som robil to iste, hlavne ked sa clovek docita ze v tom nieje sam :))