Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve třinácti s Mercedesem napříč Evropou

Michal Fokt
Diskuze (13)
Schengenský prostor má i své nevýhody. I kvůli absenci kontrol na hranicích dojel třináctiletý chlapec z Itálie až téměř na německo-polské hranice.

Máte doma puberťáka? V tom případě byste si asi měli schovávat klíče od auta, nebo dopadnete jako italští adoptivní rodiče polského osvojence ze severoitalské Montebelluny. Ten se po hádce s matkou kvůli účtům za mobilní telefon rozhodl, že se vypraví do Polska za svou biologickou sestrou. Ale nenasedl na vlak nebo se nepokoušel stopovat, jak se v takových případech často stává.

Jako nadšený motokárový jezdec si vzal k cestovnímu pasu a telefonu i klíčky od otcova Mercedesu a s dvěma sty euro v peněžence se vydal minulý čtvrtek odpoledne na cestu napříč Evropou. Celý výlet probíhal téměř tisíc kilometrů bez problémů, třináctiletý řidič přejel v rámci Schengenu dvakrát hranice a potíže nastaly až v německém Moisburgu, kde jej zastavila policie. Nebylo to ale díky intuici kluků z Kobry 11 nebo proto, že by na sebe nějak nepatřičně upozorňoval, dotyčný Mercedes měl nainstalováno sledovací zařízení.

Policie je toho názoru, že je neuvěřitelné, že si mladého řidiče na cestě nikdo nevšiml a to i přesto, že dvakrát tankoval. Adoptivní rodiče se následně vypravili do Německa, syna, kterého si osvojili před dvěma roky, i auto převzít. Ten přiznal svou chybu a omluvil se, nešetřil přitom ani chválou na dobré svezení v autě, všechno se tím ale nespravilo. Sociální pracovníci už slíbili, že této rodině budou věnovat zvýšenou pozornost, což určitě všechny zúčastněné potěší.

Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - Bristol
19. 1. 2013 18:43
Re: Postřeh
ve 13 člověk nadělá plno klukovin, a kdybych ve 13 uměl jezdit vozem a otec by neuměl schovávat klíče od auta jistě bych si ho taky občas půjčil...naši naštěstí věděli proč mě držet od aut a řízení drželi dál do té doby dokud jsem nevlezl do autoškoly >:D >:D
Avatar - salamoon
19. 1. 2013 18:35
Re: Postřeh
taktiez som si povedal ze wtf... :yes: >:D
Avatar - skejpa
19. 1. 2013 18:05
Postřeh
Kluka si osvojili, platěj mu jeho životní náklady, telefon apod a on se rozhodne ujet jen proto, že mu řekli, že má vysoký účet za telefon ? Doufám, že mu jednou dojde, jakej to byl *...
19. 1. 2013 14:46
To nebyl Bart
Bart je borec.
Avatar - Bristol
19. 1. 2013 14:22
Re: šikovnej
tak třeba to byl nějaký šestiválec...to něco sežere ;-)