Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Skvělá práce Britů při demolici mostu

Jan Mička
Diskuze (15)
Demolici nevyhovujících dálničních mostů jsme mohli letos vidět i na dálnici D1. Podívejte se, jak problém řeší ve Velké Británii.

Když se v létě bouraly na dálnici D1 nevyhovující mosty, nebyly výjimkou až šestnáctihodinové uzavírky. Přestože se akce obešly bez problémů, ani tak nebyly inkriminované úseky průjezdné bez omezení. V následujícím videu se podíváme, jak se podobné demolice řeší ve Velké Británii.

Konkrétně na dálnici M1, která se v Británii řadí k nejvytíženějším. Nasazení těžké techniky lze přirovnat k útočícímu hmyzu, tisícitunový most se ve zrychlené sekvenci rozpadá přímo před očima. Koordinovaná demolice proběhla během jediné noci, hned ráno byl provoz obnoven bez jakýchkoliv omezení. Těžko soudit, zda se práce ujala jediná firma, pokud by se však takové postupy aplikovaly i na našich silnicích, citelně by zde ubylo každodenních nepříjemností.

Jan Mička
Diskuze (15)
19. 12. 2013 17:28
Re: Britský příklad?
Na videu je videt, ze zacli za svetla a skoncili zase za svetla, u nas zacinali za tmy a koncili nekdy za svetla jindy jeste za tmy, v cem to tedy u nas bylo horsi?
Avatar - RWD
19. 12. 2013 15:35
Re: Britský příklad?
Holt jsem napsal hold :-)
Avatar - Snooob
19. 12. 2013 14:14
Pche! Babráci!
To u nás by k tomu aj jeden tunel urobili...
Avatar - Katikakus
19. 12. 2013 14:02
Re: Britský příklad?
Souhlas, demolice mostu na D1 byla jedna z mala veci, ktere v ramci rekonstrukce probehly celkem bez problemu, v podobnem gardu jak ukazuje video.
Avatar - Katikakus
19. 12. 2013 14:01
Re: Britský příklad?
A komu ten "hold" tedy vlastne vzdavas? ;-\