Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

World Car of the Year: finalisté soutěže jsou známi

Michal Otruba
Diskuze (28)
Konečného vítěze se dozvíme již na začátku dubna, při ceremonii v New Yorku…

Letos budou titulu World Car of the Year využívat reklamní specialisté v jedné z těchto automobilek: Audi, Lexus nebo Mini. Do tříčlenného finále totiž postoupily vozy Audi TT, Lexus LS 460 a Mini Cooper. Tito tři finalisté vzešli z desetičlenného semifinále, ve kterém mimo zmíněné trojice byly např. vozy Audi Q7, Citroen C4 Picasso, Citroen C6 nebo nový Mercedes-Benz CL.

Mimo hlavní kategorii existují i další “vedlejší“ kategorie – sportovní vozy, ekologické vozy a kategorie design. Finále kategorie sportovních automobilů (World Performance Car) letos zcela ovládli němečtí výrobci, do finále totiž postoupilo Audi RS4, BMW 335i a Porsche 911 Turbo. Němci ovládli také kategorii ekologických vozů (World Green Car) s nominovanými modely BMW Hydrogen 7, Mercedes-Benz E320 Bluetec a Volkswagen Polo BlueMotion. Do poslední kategorie se konečně vklínili se svými vozy i Francouzi a Italové. Do finále kategorie nejlepšího designu (World Car Design) postoupili Citroen C4 Picasso, Fiat Grande Punto a Audi TT.

Kdo převezme po BMW řady 3 titul se dozvíme již 5. dubna, kdy budou v New Yorku vyhlášeni vítězové. Ale při pohledu na finalisty je velmi pravděpodobné, že vítězství alespoň v jedné z kategorií bude putovat do sousedního Německa.

Michal Otruba
Diskuze (28)
Avatar - R32
22. 3. 2007 22:53
Re: svetu vladnou
Keď už tu niečo o chorých mozgoch tak nám všetkým vysvetli tú tvoju duchaplnú vetu "že svetu vládnu 4 pruhy a 4 kruhy" Akože o čom to bolo, v čom bola pointa, na základe čoho tak usudzuješ alebo z akej múfrej knihy si to vyčítal... Tu vyprdneš nejaký blábol a my sa tu asi máme nad tým rozplynúť lebo 4 kruhy... 8-s 8-s
21. 3. 2007 14:36
Re: SVĚTOVÁ LIGA
Kdybych měl dát k Lexíkovi vizuálně kontrastní auto, pak nepochybně Mercedes S-klasse... To je pro mne design. Tam spatřuji v karoserii lehkost, samozřejmost... BMW7 je monumentální (ano, ta auta taková být mají) ovšem nikoliv "těžkotonážní" A já, kdykoliv velkého Lexe spatřím, dělá na mě dojem nemotorného, těžkého auta... Postrádám u něho tu "nadstavbu ducha."
21. 3. 2007 14:16
Re: SVĚTOVÁ LIGA
"těžkotonážní" ? :-O Myslim ze kazde auto v luxusnej triede je tak trochu těžkotonážní. MB S alebo BMW 7 je podla teba asi male sikovne auticko do mesta. ;-)
21. 3. 2007 14:07
Re: SVĚTOVÁ LIGA
Jasně... z hlediska čistoty stylu, dokonalosti ztvárnění karoserie a schopností zaujmout nemá TT konkurenci. Je to opravdu skvost. Vyjímečná karoserie.
21. 3. 2007 11:50
SVĚTOVÁ LIGA
Tak je to jasné. Světové auto roku bude nejspíše Lexus (jehož těžkotonážní design mě tedy vůbec neoslovuje, no jo, nejsem ovšem v porotě), a kategorii světový design vyhraje AUDI TT nebo CITROEN Picasso.