Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zajímavost: slovenské pumpy nezvládají 40 Sk

Libor Zezulka
Diskuze (80)
Vysoká cena benzínu způsobila nečekané problémy slovenským čerpacím stanicím se starými mechanickými stojany.

Rostoucí cena benzínu a nafty způsobuje komplikace nejen živnostníkům a společnostem podnikajícím v autodopravě, ale i běžným motoristům a dokonce čerpacím stanicím. Slovenští pumpaři, kteří používají staré mechanické stojany, narazili v minulých dnech na nečekaný problém. Jejich postarší „výčepní zařízení“ nedokáže zobrazit částku vyšší než 39,90 slovenských korun za litr, jenže ceny benzínu u našich východních sousedů už někde překročily čtyřicetikorunovou hranici.

Jediným východiskem z této nepříjemné situace je nastavit cenu na polovinu a výsledek napočítaný stojanem poté vynásobit dvěma. Zákazníky na skutečnost, že místo částky uvedené na stojanu budou platit dvojnásobek, upozorňují pumpaři letáky. Na jednu tedy slovenští zákazníci mohou pouze doufat, že ceny zase klesnou pod 40 korun za litr, na stranu druhou si mohou alespoň během tankování vychutnat pohled na částku, kterou za litr benzínu či nafty platili už hodně dávno.

Doufejme, že zhruba 10 Kč, které nás dělí od podobné situace, bude na tuzemských čerpacích stanicích nabírat benzín ještě hodně, hodně dlouho.

Zdroj: iDnes

Libor Zezulka
Diskuze (80)