Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značka Bristol se vrátí příští rok s novým sportovním autem

Michal Fokt
Diskuze (4)
Jeden z kultovních britských výrobců luxusních aut Bristol se po vcelku krátké odmlce vrátí s úplně novým autem zcela v duchu tradičních hodnot značky.

Jako celá řada dalších automobilek, i značka Bristol má kořeny ve výrobě letadel. Automobilová historie se však píše od konce druhé světové války a příští rok si Bristol připomene 70 let od založení divize, zabývající se výrobou aut. Toto jubileum by mělo znamená obrat dosavadní situace, která není vůbec růžová.

Bristol přišel s poslední automobilovou novinkou Fighter v roce 2003 a o osm let později skončila značka v nucené správě. Ještě tentýž rok ale přišla záchrana v podobě prodeje společnosti Kamkorp, která vlastní též skupinu značek Frazer-Nash, podnikající mimo jiné v oblasti hybridních technologií.

A právě to souvisí s budoucností Bristolu - zatímco od roku 2011 se věnuje pouze nákupu, renovaci a dalšímu prodeji svých v minulosti vyrobených aut, v roce 2015 přijde nový model, známý zatím jako Project Pinnacle. Ten má představovat "moderní pojetí nejlepší britské zručnosti, navržený tak, aby coby vysokovýkonný vůz vyvolal emoce" a lze tedy (už podle zveřejněného teaseru) očekávat sporťák se spalovacím motorem, později však nabídku doplní ještě luxusní elektromobil s range extenderem, využívající právě techniku skupiny Frazer-Nash.

Zatímco budou příznivci značky očekávat její světlé zítřky, mohou utratit majlant za kolekci luxusního firemního merchandisingu, zahrnující škálu předmětů od klíčenek, přes modýlky a peněženky až po sportovní tašky.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - Hammunasakra
9. 9. 2014 16:58
Re: Dobré zprávy
Co to meleš za kraviny? >:D >:-[]
Avatar - Barrichello
9. 9. 2014 15:41
Re: Dobré zprávy
Podřadné díly. Aha. A špatná kvalita při ruční montáži.... zajímavý.....

Pokud je mi známo, Fighter měl motor z Viperu vč. převodovky, starší Blenheimy a spol. měly motory Chrysler 5,9 V8.

Ceny byly docela raketa a byl na tyto vozy dost velký pořadník ještě nkedy v 90. letech
Avatar - Barrichello
9. 9. 2014 12:19
Dobré zprávy
snad to bude zajímavý vůz přesně v duchu značky. Tony Crook byl naprosto legendární osobnost i tímm, jakým stylem a jak dlouho tu značku vedl.