Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký autoprůmysl zaměstnává více lidí, než před nástupem krize

Michal Fokt
Diskuze (1)
Na to, že to před lety vypadalo na bankrot dvou ze tří amerických koncernů, se teď výrobě aut v USA náramně daří. Dává práci více lidem, než před začátkem recese.

Moc nechybělo a koncerny General Motors a Chrysler se koncem minulé dekády buď staly minulostí, nebo součástí nějaké čínské automobilky. Toto chmurné období je ale už dávno zapomenuto a americký autoprůmysl je zase na vzestupu. Nejen že se z problémů dostala detroitská trojka, ale daří se pochopitelně i v USA vyrábějícím japonským (a evropským) značkám, které recesi přestály bez větších problémů.

Nyní deník The Detroit News přišel s potěšující informací, že zaměstnanost v automobilovém sektoru dosáhla pětiletého maxima a překonala tak stav v době, kdy se začaly projevovat důsledky recese, konkrétně v září 2008. Jen minulý měsíc dostalo v autoprůmyslu práci dalších 3400 lidí, čímž bylo dosaženo počtu 846.400 zaměstnanců, což je podle amerického ministerstva práce o 47 tisíc více, než vloni.

Nové lidi nabírají také prodejní sítě automobilek, meziročně se dealerství rozrostla o 42 tisíc míst na 1,16 milionu lidí. Na nejlepší rok v historii amerického autoprůmyslu ale zatím aktuálním číslům ještě něco chybí. V roce 2006 dával práci 1,1 milionu lidí. Situace se ale prý vyvíjí i nadále slibně a není tedy vyloučeno, že bude za pár let překonána i tato meta.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - dolfi
15. 2. 2014 21:25
TI ZAMĚSTNANÍ NAVÍC...
... AUTA ROZBÍJEJÍ, ABY BYLA POTŘEBA JE ZNOVA VYRÁBĚT! :-!