Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Číňané chystají robustní SUV ve stylu Ford Bronco

Diskuze (4)

BAIC se jako jedna z mnoha čínských automobilek snaží prorazit do světa. Pomoci jí k tomu má chystané robustní SUV.

BAIC Motor spadá pod holdingovou společnost BAIC Group, ve které najdeme další čínské značky jako BJEV, BAW, Arcfox, Changhe, Foton a Ruili. BAIC se zaměřuje zejména na přístupnější modely - levnější hatchbacky a SUV. Díky spolupráci s čínským zastoupením Mercedesu má určité výhody, kterých postupně využívá. Ostatně vlajková loď značky - model BJ80, je po stránce designu v podstatě převlečený Mercedes-Benz G-Class. Dle nejnovějších náčrtů se bude BAIC pokoušet pravděpodobně o další prémiovější produkt.

Video se připravuje ...

Vůz na náčrtu by měl dostat označení B60V. Jeho přímým konkurentem by měl být v Číně již vyráběný GWM Tank 500. Nám, evropským řidičům, více napoví to, že by nový model B60V měl být obdobou Fordu Bronco. BAIC bude B60V nabízet jak v pětimístné, tak sedmimístné variantě. 

Zajímavostí je, že BAIC B60V bude mít tři motory, které splňují normu Euro 6. K dispozici budou dva dvoulitrové zážehové čtyřválce (jeden s mild-hybridem, druhý bez) a také turbodiesel o stejném objemu. U něj si však nevyberete - mild-hybrid bude nedílnou součástí. Všechny motory budou zároveň kombinovatelné s osmistupňovou automatickou převodovkou s elektricky řízeným systémem pohonu všech kol. 

BAIC v tomto modelu nechce šetřit, a to se odrazí v interiéru. Ten budou tvořit moderní technologie v popředí s digitálním LCD kokpitem, plovoucím dotykovým infotainmentem a multifunkčním volantem. B60V bude i praktické, bude tak například možné sklopit sedačky do úplné roviny.

BAIC Motor však zatím zůstává u náčrtu a informaci k tomu, kdy by měl být nový model B60V hotov a představen, zatím nezveřejnil.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Oscar_Romero
3. 4. 2022 18:06
Re: S tímhle se snaží prorazit do světa?!
Jen pokračuj, svět je na tebe zlý.
Avatar - Ja Prvni 123
3. 4. 2022 17:25
Re: S tímhle se snaží prorazit do světa?!
A hodinky nebo mobil taky kupuješ v bazaru, protože jsou levnější... i když víš, že jsou kradený?

:-)
Avatar - Oscar_Romero
3. 4. 2022 10:53
Re: S tímhle se snaží prorazit do světa?!
Ty jsi ale trapný a afektovaný...
Avatar - Ja Prvni 123
3. 4. 2022 10:26
S tímhle se snaží prorazit do světa?!
Kdo si tohle koupí, tak vědomě a nepokrytě kupuje kradené a tím podporuje tu kriminální činnost.

A vy, autocz, kdyby vám Rusko dost zaplatilo, dáte sem článek o výhodách služby v ruské armádě?

:-(