Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Peugeot 207 přiváží světla svítící do zatáčky

17 komentářů

Urcite se mylis 😄. Pred Tatrou 87 mela nataceci stredni svetlomet uz Tatra 77 a na prani bylo mozne mit nataceci svetlomet i na Tatre 57 ve 30 letech.
Posledni seriova Tatra vybavena strednim natacecim svetlometem byla prvni serie 603. Od koho tedy slavne DSko opisovalo je jasne 😄
mali už Tatrovky 603 a 613 pred 40. rokmi !
To neřeš to nikoho nezajímá těžko se to pokutuje take je to pro Policii nezajímavý přestupek.
Možná se mýlím, ale neměla první natáčecí světlo Tatra 87? Myslím, že to prostřední světlo bylo mechanicky spojeno s volantem...
Točily se mi právě v Citroënu (vlastně ve dvou.... 😉 ) a to hezkých pár tisíc kilometrů a bez jedinýho zaváhání.

P.S. V nejvyšší výbavě, škarohlíde sýčkovitej >😒]
jak jsou reseny mlhové světlomety svitici do zatacky reseny dle zakona?
mlhovky muzou svitit jen za snizene viditelnosti a nevim jak vysvetlim policajtovi, ze mi na roomsteru sviti mlhovka na kazdy krizovatce a za jasneho dne?
Jenom mám strach ,že ve žabořroutském podání to nebude mít dlouhé trvání... 8-s Nechci být na frantíky zlej ,ale s čím přijdou první to moc dlouho nefunguje... mám potvrzenou skutečnost,že francouze jen v základní výbavě... >😒] I když s natáčecími světly ,asi opravdu přišli první,tuším u Citroenu-bohyně :yes:
>😒]
...a menších, samozřejmě.
Ale my se tu bavíme o autech velikosti Fabie.
To je novinka!
Renault Modus to má od roku 2004. Pak i Clio III. Jen tomu tam říkají adaptivní světlomety.
Roomster samozřejmě svítí do zatáček taky!!!
Neberu Ti tvou lví lásku, ale první z malých si do zatáček svítil Renault Modus. A po něm i nové Clio. A dokonce bez příplatku - narozdíl od 207.
Ze Ti to ale trvalo! >😒]
Je určitě moc hezké a taky podle mě velmi dobře zpracované, až na tu převodovku, která je opravdu úděsná... To v mých očích tohleto jinak povedené autíčko degraduje na 2 místo, např. za Clio, které má převodovku min. o třídu lepší... :-!
😄 nechápu jak jsem dosud mohl jezdit s normálníma světlama... Co to proboha bylo za život... Byl jsem slepý? Sním ? Bdím? Jsem rád že mě 207 vyvede z té tmy tmoucí do náruče kvalitního života... 😄 😉 PS: jinak ale 207 za snahu :yes: 😉
Už svítí i malí prckové. A Peugeot je tam jako první, aby posvítil na cestu dalším... těm slepým. Když jsem jezdil s natáčenými xenony, připadal jsem si jako v Hi-tech mašině, protože skryté kouty silniček před Kroměříží jsou opravdovým prubířským kamenem. A stojí to za to! :-!
Takže myslete na sebe, myslete na to, že se tam v dešti potáci ožrala... nebo jen válí kláda... Myslete na to při sepisování objednávky na tohohle Lva. Je to prima auto pro prima lidi :yes:
P.S. A ta maska je stejně krásná. Mnohem (!) lepší, než u 307. Jen je třeba vybrat tu správnou barvu a motor 😉