Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Spy Photos: Jaguar XKR Cabrio a Coupe

13 komentářů

klid samo že né v R-ku ale i těch 300 koní V8 stálo za to
připiš ještě co - svezl jsem se a vím, že stojí za hřích >😒]
Jo, uznavam a hlasuju vsema 10 ze skicy ale hlavne koncepty Jaggru byly skvele. Me se ten vysledny produkt pranic nelibi. Vidim, ze spousta z Vas z nej taky neni uplne nadsena, ale berete to. Snad to budou brat i jejich zakaznici. Osobne Jaggru moc fandim, nicmene se mi v jejich soucasne nabidce libi predevsim ty dva vetsi sedany...
GTI
:yes: 😉 :yes:
Ach jo, XJS.. 😄 Co mě na současném XK nesedí je řešení "detailů", celkový tvar mi nevadí, zadní světla jsou sice inspirovaná E-typem, ale mám z nich "lízátkový" dojem, což zejména v kontrastu s tmavými barvami karoserie. U světlých barev to není tak patrné, nicméně onen "terč" na víku kufru mi přijde příliš složitá kombinace tvarů a barev, což na mě dělá "lízátkový" dojem. Přední světla "opticky" ok, ale zase mi vadí jejich "záběh" hluboko do boku karoserie, ta špička směřující proti kolu mě ruší. Smutné je, že v tomto rohu je vlastně jen blinkr, ale jinak je prázdný a vlastně nemá žádnou reálnou funkci. Opět to více ruší s tmavými barvami karoserie. Opravdu, Callum dělal co mohl, skicy vypadaly dobře, nicméně to co z nich mohlo nakonec dojít do produkce je málo. Je mi moc líto, že tento svět již opustil Geoff Lawson, protože bych byl moc zvědavý, jak by se s nástupcem svého vlastního DÍLA vypořádal on sám. Myslím, že by nikdo nebyl zklamaný.
Ano tato generace je spíš krok na místě než dopředu. Ale není to taková hrůza že ho musíme rovnou zatracovat. V dnešní době už nejde vyrábět jeden model 20 let (jako XJ-S).
souhlasim; i kdyz si myslim, ze Ian Callum dalece presahuje definici "Forduv clovek" (nebo jakekoli jine automobilky), s novym XK minul vkus velke casti obecenstva; co do designu je pro minuly XK slovo "ikona" naprosto na miste
Rikam jen, ze se design jagu zbytecne moc priblizuje k designu Forda (asi ja to bezdecne diky tomu, ze je designuji Fordovi lide a tak drzi urcity styl...) Nemylim, ze by ho chteli prebrandovat na Ford, ale rikam, ze s logem fordu by to designove fungovalo lip nez s logem jaggru. Dle me byla predchozi genrace alespon co se designu karoserie tyce skvela. Tohle je dle me macesske chovani k Jagu od materskeho Forda.
Pro mě to má zas k nedostižnému minulému XK daleko 😉 😐 😄 ....
Ale taková tragédie to není. To auto vypadá drsně a přitom elegantně. K nedostižnému E-Type to má rozhodně blíž než minulé XK. A konkurence pro MB a BMW to nebude dokud se v nabídce neobjeví dvanáctiválec. Navíc Jaguar nemá konkurenci...
No bohužel do dokonalosti ji něco chybí...
GTI
To si jako představuješ, že Jaguar dostal od Forda za úkol udělat z XKR Fiestu coupe? Klid, Essesante. Je to stále ten klasickej, nedostupnej Jag... aristokrat... to jen lovci katastrofickejch scénářů hledaj za každým plotem debakly. Mohu diskutovat o zadních blinkrech (Marko tohle již kritizoval loni)... ale... jinak... stále dokonalá kláda.
Smrdi mi z toho Ford. Nemuzu si pomoct, ale jak se na to podivam, tak vidim Fordovo coupe / cabrio. Ted uz nejen zevnitr ale i z venku :no: Jagger dostava pekne na p*del 😒