Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Jaguar XKR Cabrio a Coupe

Ondřej Láník
Diskuze (13)

Rok po premiéře nového Jaguaru XK se v Paříži představí vrchol modelové řady, kupé a kabriolet XKR. Jejich podobu zachytili naši fotografové...

Sportovní vrcholné modely Jaguaru obvykle dostávají mechanicky přeplňovaný osmiválec a písmeno R do názvu. Stejné identifikátory budou odlišovat i nejnovější kupé a kabriolety XKR. První špionážní fotografie z konce března ukazují, že ani tentokrát nebude decentní elegance těchto šelem narušena dominancí spojlerů či jiných aerodynamických prvků.

Některé změny jsou přesto viditelné. Tradičně elipsovitá maska nemá horizontální chromovanou lištu jako v případě běžných kupé XK, vzadu jsou vidět čtyři koncovky výfuků a minimalistický spojler zvýrazňující odtrhovou hranu na víku zavazadlového prostoru. Rozměrnější kola si vyžádaly povytažení blatníků.

XKR bude konkurovat silným Mercedesům SL a šestkovým BMW mechanicky přeplňovaným osmiválcem 4,2 l, který bude mít výkon přibližně 300 kW. Nový XKR má stejně jako ostatní modely hliníkovou karoserii i komponenty podvozku, takže oproti předchůdci by měl být asi o 90 kg lehčí.

Světová premiéra je očekávána v Paříži letos na podzim, prodej by se mohl rozběhnout začátkem roku 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (13)
9. 4. 2006 18:30
Re: Ale no tak
:yes: ;-) :yes:
9. 4. 2006 10:33
Re: Pach Forda
To si jako představuješ, že Jaguar dostal od Forda za úkol udělat z XKR Fiestu coupe? Klid, Essesante. Je to stále ten klasickej, nedostupnej Jag... aristokrat... to jen lovci katastrofickejch scénářů hledaj za každým plotem debakly. Mohu diskutovat o zadních blinkrech (Marko tohle již kritizoval loni)... ale... jinak... stále dokonalá kláda.