Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Infiniti FX Limited Edition: Exkluzivní stokusová série pro Evropu

Japonská značka Infiniti, luxusní odnož Nissanu, přichystala pro Evropany exkluzivní limitovanou edici velkého crossoveru FX.
Zpět na článek
Avatar - Dinar
5. 2. 2010 07:00
Re: FX
Jel jsem jak předchozí tak současnou generaci, a mimoto také všechny ostatní modely Infiniti. Značka je mi sympatická tím, jak se auta jízdně projevují, s designem to pro mě už zas taková sláva není, ale to neplatí pro modely FX, ty se mi líbí všechny.
Tedy, nevěřím větě o kolegovi s X6, prostě to s prostorem v FX vzadu nesedí, co píšeš o srovnatelnosti kufru je naprosto mimo, řekl bych, žes X6 neviděl, klíč k tvému příspěvku leží v té větě o 900tis., které jsi za auto dal. Ano, tohle je zdůvodnění, kterému rozumím, pořídit FX za 900 nebo dát 2 mega za X6 je rozdíl, který dokáže zařídit přimhouření očí nad nějakým tím slabým místem. Ovšem zaujetí vlastní dobrou koupí by nemělo znamenat ztrátu soudnosti. ;-)
Avatar - Dinar
5. 2. 2010 06:52
Re: FX
Vybírám teď další SUV, projíždím všechno, značka je mi celkem lhostejná, ani to současné není BMW, právě proto, že minulá generace X5ky byla uvnitř malá, a jako rodinné auto neobstála. Tedy, FX s přední sedačkou nastavenou dozadu nadoraz, což je mmch. přesto pro mě málo tak abych mohl mluvit o naprosto ideálním posazu, znamená, že na zadní sedačky si sedne jen někdo s velmi skromnými prostrorovými nároky. Ale děti mám zatím malé, nevadilo by mi to, přestože v X6 je to o něco lepší. Zásadní rozdíl je v kufru, to co při svých rozměrech nabízí FX je směšné, X6 dostojí svým rozeměrům i objemem kufru. Pozerské auto chápu jako takové, které svou formou něco slibuje, u SUV by měla být praktičnost jednou z hlavních vlastností, ale funkcí nedokáže svou formu naplnit. Víc na sportovní image zaměřená auta než jiná SUV jsou obě, jak FX tak X6, to souhlas, ale u ničeho neplatí slova o zbytečnosti SUV víc než u FX, co to auto umí z repertoáru SUV? Jezdí, v rámci třídy na silnici skvěle, fajn, ale to je všechno, proto ještě nemuselo dostat formu SUV, resp. to samé si můžeš u Infiniti koupit v jiném balení a s ještě lepšími schopnostmi na silnici, jen to bude bez té pozerské nadstavby. ;-)
neregistrovaný "misiak"
4. 2. 2010 00:18
hej
:-) :-) :-)
CHCEME DISKUSIE POD TESTY I CELÝ MAGAZÍN
:-) :-) :-)
neregistrovaný "Karim."
3. 2. 2010 23:13
FX50 je uplna bomba
Mal som tu cest ju mat na takmer 2dni, za ktore som s FX50 najazdil takmer 1000km. TO auto bolo tak skvele, ze som v nom pomaly aj spal. Este nikdy som nevidel ako take auto moze pritahovat pohlady ludi starych, mladych ... mal som ho v zlatej farbe takze bolo este o nieco vynimocne. Moje poznatky v kratkosti. Silne stranky : vynikajuce jazdne vlastnosti, skvely 5l motor s vynikajucim zvukom a zvynikajucou spotrebou 11-12l, nizka hmotnost, skvela vybava, skvela cena, kvalita, vynimocnost, Slabe stranky: brutalne maly kufor cca 400l bez moznosti doobjednania elektrickeho zatvarania, vzadu je to naozaj dost tesne, pokles hodnoty rychlostou svetla
Ale je to vazne super auto
3. 2. 2010 19:52
Konečně SUV k světu
Hmmmm, SUV beru jako auto z nutnosti. Pro někoho je to fakt vhodné volba, ale pro mě to bylo vždy jen "sportovně"UŽITKOVÉ auto. Každopádně tohle je ale bomba. Moc pěkný kousek, být tak všechny SUV jako FX 50 L.E. X6 je proti tomuhle jako opuchlá přerostená zrůda :-)
Avatar - pelikoš
3. 2. 2010 19:17
Re: FX
velká gratulace k vyjímečnému vkusu ;-)
p.s.ani připravovaný diesel by nemusel být špatný...
Avatar - pelikoš
3. 2. 2010 18:00
Re: FX
tak tady jsem našel test tohohle super auta :yes: :yes: :yes:
[odkaz]
Avatar - pelikoš
3. 2. 2010 17:57
uáááááááááááá
tohle auto je můj sen...já ho prostě chci :'-(
v autocaru minulého čísla to byl vítěz kategorie... :yes: :yes:
SUPER KÁRA,BRAVO INFINITI
Smekněme
Vyrobit auto dnes umí skoro každá automobilka, ale skutečnej mazec umí jen pár VYvolených.
Kde je náskok díky technice a několik takových dalších, co se snaží prodávat kšunty za nekřesťanské peníze se ptám?
Díky Nissane.
:yes:
neregistrovaný "bertrand"
3. 2. 2010 15:58
X6 i FX - sexy auta
Jezdil jsem s oběma, vpředu víc místa v X6, vzadu v FX.
Nádherná auta, která vzbudí pozornost, kamkoliv přijedeš.
FX podstatně lepší jízdní vlastnosti, zvlášť FX50S s osmiválcem a se zadní řízenou nápravou je nepřekonatelná viz. Autocar č. 3/2010.
X6 moc tvrdá, na větších kolech až nepříjemně, na nerovnostech odskakuje.
Kdo nechce diesel a nechce se předvádět kolik má peněz, pro toho je FX super volba.
Avatar - Ronault.
3. 2. 2010 13:28
Re: FX
No nemám mnoho zkušeností s X6, spíš jen statické, ale z FX mě moc ergonomických nedostatků nenapadá. Třeba i palubní PC s navigací a radiem jsem dokázal prozkoumat během několika minut a ovládání bylo naprosto intuitivní.
Některým se sice vzadu nepozdávalo místo, ale taky bych neřekl, že je ho tam málo.
neregistrovaný "tomaskrtek"
3. 2. 2010 12:20
Re: FX
Nevím kolik z Vás FX jelo, já ho mám už přes dva roky, jako auto právě pro čtyřčlennou rodinu. Konkurentem při koupi byla X5 a Q7. Q7 je zoufalost, jízdní vlastnosti v porovnání s FX jsou příšerné, navíc je zbytečně velká. X5 mě jízdními vlastnostmi ani designem nepřesvědčila. Možná je to proto že jsem zastánce benzínových šestiválců a ne nafty, možná je to proto že mám verzi Sport na 20´´ a s tvrdší charakteristikou pružin i tlumičů. Možná je to také proto že mě prakticky nové auto(najeto 6tis.mil) vyšlo na necelých 900k. V kompletní výbavě. Kolega si koupil X6. Porovnání prostoru na zadních sedadlech vyznívá jednoznačně pro FX, kufr je cca nastejno. Kdybych si měl vybrat auto nyní, šel bych opět do FX, samozřejmě FX37.
neregistrovaný "Donovan"
3. 2. 2010 11:58
Re: FX
X6 podle mě nemá víc místa na zadních sedačkách. Možná si to pleteš s předchozí generací FX, nebo ti modrobílá vrtulka na kapotě pár centimetrů přidává. Neměřil jsem to a nemám čas to teď hledat, ale subjektivně má současná generace FX jednoznačně o něco prostornější zadní sedadla než X6. Kufr souhlas, tam vede BMW, v ergonomii interiéru taky. Jako rodinná auta pro dvě odrostlé děti jsou bídné obě. Ale to je vedlejší, já reagoval na to "pozerské auto", kde je ta asociace s X6 prostě nasnadě. :-)
Avatar - Dinar
3. 2. 2010 11:03
Re: FX
X6 je vzadu prostornější v každém směru, omezením jsou jen dvě místa vzadu, kufr je ale nesrovnatelně větší, a také použitelnější, níž položený a delší. Jinými slovy X6 se dá jako rodinné auto pro čtyřčlennou rodinu použít, FX ne. Designově se mi líbí obě, každé hraje na svou notu, uvnitř je pro mně z hlediska tvarů i ergonomie lepší X6.
neregistrovaný "Donovan"
3. 2. 2010 10:01
Re: FX
No je namířené proti X6, která toho místa vzadu má ještě méně. Navíc FX shledávám jako výrazně pohlednější kousek.
3. 2. 2010 09:06
Re: FX
Ako vravím, nie je to moja šálka kávy. Ale je to skutočne zaujímavé auto, kupodivu vyzerá super napriek typicky ázijskému dizajnu. Dokresľujú ho dokonalé detaily a ak si viem predtsviť zmeny na mnohých súčasných autách, na tomto si neviem predstaviť, čo by som vylepšil. Všetko je ako má byť. ;-) U nás v ulici s ním jeden jazdí a denne idem okolo predajcu v BA a nemôžem si pomôcť, páčia sa mi tie autá.

:-) :-) :-)
PROSÍME SI DISKUSIE POD TESTY RESP. CELÝ MAGAZÍN.
:-) :-) :-)
Avatar - Dinar
3. 2. 2010 08:58
Re: FX
To jo, na druhou stranu je to jedno z mála skoro pětimetrových aut bez kufru a místa vzadu, trochu pozerské auto, ale jezdí skvěle. ;-)
neregistrovaný "misiak"
3. 2. 2010 08:57
nadhera!
Perfektne auto na nase cesty a hlavne teraz, ked mame viac snehu na vozovke ako mimo nej :no: :no:
Ten interier je ako cokoladova pralinka, proste MŇAM
:yes:
3. 2. 2010 08:28
FX
Obludka, aké nemusím, ale tvarovo veeeľmi zaujímavá. :yes: Pekný voz, nezapadne v dave.

:-) :-) :-)
PROSÍME SI DISKUSIE POD TESTY RESP. CELÝ MAGAZÍN.
:-) :-) :-)