Novinky
0
Kdyby se prodával za tolik od počátku, mohl tu mít velký úspěch. Teď už je vzhledem k jeho zastaralosti pozdě a je to jen snaha doprodat poslední kousky před nástupem Dodge Caliber. Nikdy nepochopím, proč se auta, která v USA prodávají jako "kompakt" v cenách od 300 000 (Neon, PTCruiser a další), pokoušeli prodávat v Evropě za 700, 800 tisíc, jen to hvízdne. Jakékoliv auto, kterému víc než zdvojnásobíte cenovku se stane nekonkurenceschopným. Teď je ale za nabídka víc než zajímavá. Musíte ale splňovat dost protichůdná kritéria. 1)Mít rád americká auta 2)Chtít koupit nižší střední třídu. 😄 Kdybych já teď kupoval nižší střední, mám to jasný. 😄 Všechno, co činí jízdu pohodlnou a bezstarostnou ve standartu už za 450 000 v krásném sedanovém balení. Tomuhle nemůže konkurovat na našem trhu v současnosti nikdo. :yes:
0
Chcel by som vedieť či tomu čo píšeš aj veríš. Kde berieš tú istotu v pochybnej americkej výrobe konzumných automobilov, ktoré sú navyše vytvorené pre úplne iné podmienky ako sú tie naše európske? Nebojíš sa že sa Ti také auto pri našom spôsobe jazdy začne sypať? Alebo si len zaslepený nútenou americkou kultúrou ktorá nás atakuje na každom kroku?
0
ty si tu koledujes 😄 😄
0
well Daimler dohlídne na to aby i ten Neon splňovat tradiční standardy kvality a jizdních vlastností. Za 450 tis je to skutečně férová nabídka. I kdyby na tom měl importér vydělávat jen 20 tis za prodaný kus, tak stejně bych je tak prodával, prioritou je dostat co nejvíce aut na silnice pak už prodeje půjdou samospádem a ne čekat na to, že si auto které v USA stojí 12 tis dolarů a funguje jako entry level model v EU budou kupovat fajnšmekři za 750 tis...
0
Soused a kamarád (mimochodem vítěz Eurofightera) ho má taky (sponzor) a na Neona silně nadává. Já jsem s ním jel jednou a zaujalo mě, při jak nínízkých rychlostech tomu v zatáčkách pištěly gumy...
0
to je ale oslovina, cos napsal.
0
Nebojím se. Důvěru k nim mám velkou. Něco málo už jsem s americkýma autama najel. A dle mých zkušeností se sypou míň než evropani. Ale samozřejmě nejvíc záleží na konkrétní značce a modelu. Jiné podmínky... tomu já říkám tounoucí se stébla chytá. Je to jako tvrdit, že Saab a Volvo jsou naprostoi nevhodné pro provoz v Itálii, protože nejsou konstruované na vysoké venkovní teploty. >😁 Jsi jen zaslepený protiamerickou propagandou a nucenou evropskou kulturou, která nás atakuje na každém rohu. >😁
0
Popieraš že v USA sa jazdí diametrálne inak ako v Európe? Popieraš že vyvíjame na autá ďaleko väčšiu záťaž ako je zvykom v krajine "neobmedzených možností"?
0
Nepopírám, že v každé zemi se jezdí odlišně. Ale ještě větší odlišnosti jsou řidič od řidiče. A řekl bych, že o zátěži main-streamových pick-upů na středozápadě USA se většinovým malým vozítkám ze střední Evropy například ani nesní. Další analogie. Je to jako bych tvrdil, že jen blázen kupuje německá auta, protože jsou bezpochyby dělaná pro skelně hladké německé silnice a české rozbité nevydrží. >😁 Očividně máš nějakou pifku, což dokazuješ jak tady tak pod článkem o Epsilon, ale to není můj problém.
0
A v cem spociva ta vetsi zatez? V rocnim najezdu asi tezko, v kvalite silnic take ne - v Americe jsou sice vsude dalnice ale kvalita povrchu neni o moc lepsi a treba ocelove spoje na mostech jsou docela rana pro podvozek, zhruba na urovni nasich zeleznicnich prejezdu. Jedine co me napada je agresivita jizdy - dejme tomu brzdy, ale jinak me fakt nic nenapada.
0
A dokonce je to auto i docela hezky😄 Nabidka je to vic nez slusna :yes:
0
Bohuzel trochu za zenitem, nicmene cena je to za tak vybaveny vuz zajimava, ja bych ho posadil jako konkurenci Hyundai, Kia, Chevrolet...mezi jejich zakzniky by mel fungovat.
0
No ty korjce snad nebudem, né... >8-s
0
proc? Prave v USA jsou jejich nejvetsi zahranicni prodeje...stejna cilovka.
0
Za zenitem je, ale za ty penize je to i s tou blbou zarukou dobra koupe.
Podíveje Lone, musím souhlasit s 911. Co já mám zkušenost tak fakt je ten, že Ameriky jsou po 5 letech prostě vylágrovaný (nepopírám jedou, ale opúravdu poklidně). Prostě na pohodovou jízdu po rovné silnici O.K., ale z málokteré ameriky ať měla motor jakej měla, tak sem nebyl schopnej vytáhnout víc než na naše 130. Když sem jim řek, že se svou 1,6 lítám i 130 majlý/hod, tak mi nevěřili, neb to tam jede tak max Porsche... A pokud jde o kvalitu aut a jejich ceny. Faktem je, že tam i totožná auta jsou mnohem méně kvalitní než ty samá pro Evropu. Znovu opakuji. Hondu Accord sem tady rezavou ještě neviděl, tam málokterá nebyla rezavá jak liška... Prostě ta kvalita je tam nižší a tudíž i nižší ceny. Američan není na kvalitu tak háklivý jako spíše na výbavu. Ve výbavě (standardní prvky komfortu) je máme dohánět, ve kvalitě oni. Ale to se jim s jejich způsobem práce těžko kdy podaří. A hlavně je to zatím nenutí... 😉
Meleš totálně zcesty. Jel jsem naprosto laciňoučkou amerikou s dvěma tunama a 180 koněma okolo 190km/h (ne jako řidič ale jako spolujezdec). Pokud chceš, aby tvoje příspěvky něko bral vážně, tak nepiš takový nesmysly, jako že žádný americký auto nejde vytáhnout nad 130. >😁
Nevím jestli si někdy v Americe byl (ale myslím, že jo, tak nechápu proč tady furt meleš takový bláboly fando). Bavil sem se o Amerických autech po 5 letech užívání běžným Američanem. To auto to motoricky možná zvládne pokud je motor O.K. (proto sem se nebavil o koních), ale nezvládne to naprosto zničený podvozek, nezvládnou to naprosto podhuštěný nebo přehuštěný gumy a nezvládne to motor bez oleje, neb ten tam málo kdy je, když teče jak přes cedník. A můžeš si pleskat co chceš. Asi sem v Amerických autech najel tam víc km než ty, jinak by si tady tak nemlel... Není to úplně tak o kvalitě těch aut,ale spíše i o zázemí a zručnosti místních mechaniků. Nikdo to spravit neumí, tak proč by měli vyrábět bůhví jak super auta, když po 5 letech to jezdí max 80 a nikdo se o to nestará... Prostě by tu kvalitu nikdo nezaplatil. A pokud tomu nerozumíš tak si... 8-s
Když už chtějí kvalitu s rozumným servisním zázemím, tak si prostě koupí evropana... A klidně si to popírej jak chceš, ale realita je prostě taková... Když sme kupovali v 96 auto, tak Neon ybl taky v užším hledáčku, byl za 500 000 Kč, ale prostě opravdu to zpracování bylo o ničem... Je to tak a nic s tím nenaděláš... ALe nepopírám, že se mi některé ameriky vzhledově líbí... ALe o kvalitě bych fakt nemluvil...(nebavím se o poruchovosti nebo tak, ale o výdrži dílů, provedení, finesy - ty tam prostě nejsou)
Když už chtějí kvalitu s rozumným servisním zázemím, tak si prostě koupí evropana... A klidně si to popírej jak chceš, ale realita je prostě taková... Když sme kupovali v 96 auto, tak Neon ybl taky v užším hledáčku, byl za 500 000 Kč, ale prostě opravdu to zpracování bylo o ničem... Je to tak a nic s tím nenaděláš... ALe nepopírám, že se mi některé ameriky vzhledově líbí... ALe o kvalitě bych fakt nemluvil...(nebavím se o poruchovosti nebo tak, ale o výdrži dílů, provedení, finesy - ty tam prostě nejsou)
Presne o tom hovorím. Ich motory a vôbec celé auto je stavané na tých povinných 55 mph. A nejde tu len o brzdy. Je to od chladenia, cez podvozok, až po riadenie. O tom že by mali odvahu dať napr. 10 rokov záruku na prehrdzavenie už na obyčajné pre nich mini autá ani nehovorím. Stavajú to na 3-4 roky. Potom to už je "akože" staré auto preto im nikto nemôže vyčítať že sa to sype. Prepáč Lonerstate ale tak to vidím ja a zdá sa aj 90% európskych vodičov. Predajné čísla to dokazujú.
Pěkné auto za pěknou cenu. Vražedná kombinace! :-!
a už jsi v tom jel? Já jo a Tvoje nadšení vůbec nesdílím. Vypadá to slušně, vzadu je dost místa pro kolena (ne už pro hlavu) a tím výhody končí. Spotřeba, jízdní vlastnosti, temperament, kufr, kvalita...jeden velký průšvih. Směj se jak chceš, ale i s pitomou Fabií si v zatáčce můžeš dovolit nesrovnatelně víc, než s tímhle. Ale vypadá slušně, a nemá to každý,to jo.
Protože nemám čas, se hádat. Dělám vstřícný krok: Je zřejmé, že Porsche 911 je nejméně poruchové sportovní auto na světě. Vyplývá to jednoznačně jak z evropských, tak amerických statistik. 😄 A nemyslím to ironicky! Jen chci ukázat, že nejsem fanatik. Jenže tvrdit nepravdu, jako třeba že Cadillac je poruchovější než evropská auta, to po mně nemůžete chtít. Pokud má někdo takovou averzi k USA, že kompletní produkci země, kde najdeme místo od místa, výrobek od výrobku možná i větší rozdíly než v EU, odsoudí šmahem a označí přívlastkem "konzumní", jakoby jsme u nás vyráběli zásadně pro charitativní účely, měl by se z fanatismu léčit spíše on. Hezký zbytek dne strávený pomlouváním auta, které vidíte poprvé v životě a to ještě k tomu na obrázku, přeje Lones. ps: já se zase vrátím
Nie, tu vôbec nejde o nejaký NEON či CADILLAC. Ide tu o filozofiu. Nepochybujem že sa nájdu modely všeobecne zrovnateľné s európskou či japonskou produkciou, ale sú to bohužiaľ len výnimky.
lonesi, ale to co jsi napsal platí i o tobě kdy šmahem ruky považuješ vše zaoceánské za the best a přitom zrovna tento dnes již modelový dědeček, který ani při své premiéře neoplíval kvalitou zpracování - a dnes v bazarech působí jako auto na obtíž považuješ za více než dobrou koupi a tvrdíš, že jen těžko najde konkurenci.
Asi mě málo znáš. Vůbec nepovažuji všechno zaoceánské za the best. Je dost amerických aut, která mě vůbec neberou. Ale obecně mi americká kostrukční škola vyhovuje lépe. A bylo by dobré nevytrhávat souvislosti. Neon jsem za bezkonkurenční označil v poměru výbava/cena. (pokud konkurenci v dané třídě, výbavě a ceně znáš, budu rád, když mi rozšíříš obzory). Moje vysněné auto to není.
napsal jsi "Kdybych já teď kupoval nižší střední, mám to jasný." pochopil jsem z toho, že je to tedy tvůj favorit. Pravda je, že poměr cena/výbava je krásný stejně jako u mnoha korejských strojů (v žádném případě neberu hanlivě ani pro jednu stranu. Ale upřímně i když nová auta nemusím - radši mám při koupi lehce ojetá pokud možno nebouraná po prvním majiteli a do tří let stáří - koupit si i když velmi dobře vybavený výběhový model který mimochodem v bazarech vypadá jako po válce tak půjdu radši do méně vybavené oct II nebo renault meg II. Mimochodem by mě zajímaly Crasch testy ať evropské nebo americké 😄
No však já mít těch 450 na nákup, koupím zánovní mnohem větší a ještě luxusněji vybavenou a modernější ameriku. Tamto bylo čistě hypotetické. 😉 Crash-test NHTSA Dodge Neon: čelní 4hv. boční 3hv. roll-over 4hv.
Tvoji zapalenost pro Ameriku ti neberu, jednou se tam treba podivas a zmenis nazor (nebo taky ne). Nicmene z nekterych tvych prispevku je dost citit, zes tam jeste nebyl a ze sam sis na nejake echt americke auto nesahl, stejne jako to, ze (pokud mas vubec ridicak) sve vlastni auto nemas. Pak tvoje poucovani ostatnich, co maji psat, aby je mistni publikum bralo vazne, pusobi dost komicky. Muzu te ujistit, ze jsem toho v USA najezdil hodne a spolecnost mi delal jak tento Neon (tedy ne tento, ale r.v. 2000), Mercury Sable V6 (1999, 6000 mil na tachaci), picku-up Dodge Ram V6, dobity Probe GT a Toyota Camry. Mam pro tebe novinky: ano, v USA se jezdi UPLNE jinak a auta, prodavana v USA jsou upravena JINAK, nez pro zbytek sveta (ne vsechna, samozrejme). Prikla😜 Camry 2.2, r.v. 1991 (250k km), automat - max rychlost tak 160 km/h, vic ani rana. Evropska verze jede v pohode 200+. Mimochodem, bylo to nejlepsi z tech aut, ktera jsem tam ridil. Pick-up nema smysl hodnotit, ale Neon bylo neuveritelne skarede auto zevnitr (interier nejvic pripominal taktkez velmi skaredou Lantru z roku 199😄 a melo jizdni vlastnosti na urovni R19. Sable by si s nim mohl v pohode tykat. JENZE: bylo mi to uplne jedno. Na dalnici jsem dal tempomat na max 80 MPH (ve vetsine statu min) a dalsi 3(4) hodiny jsem auto korigoval jen tlacitky/packou tempomatu. Klikata okreska? Kde? Plny plyn? Kde? V kolone na 6 pruzich I-95 u Miami? Proste za 450k je ten Neon mozna levna a celkem dobre vybavena zalezitost, ale konstrukce i designove zastarala a psat, ze je "bez konkurence" je prinejmensim prehnane, pokud bereme v uvahu vic, nez jen vybavu a motor a presne koresponduje s tim, ze jde o vyprodej vybehoveho modelu. Ostudu neudela, ale fronty se na nej stat taky nebudou.
Z čehos´to opsal, Skyline? 😄 Tohle miluju. Tady jsme všichni rádi, že se jakž takž rozjedem na zelenou do půl minuty a ty rozděluješ kvalitu aut podle světadílů. Ocel, jak známo, je všude stejně houževnatá. Že by ve Státech vyráběli Fordy z marcipánu jsem si nevšiml. Autu je úplně jedno, jestli jede tam anebo tady. Obecně je tam klidnější a pomalejší provoz. Tomu může odpovídat třeba ta redukce výkonu nebo méně jedovaté brzdy (např. Porsche, Logan atd.) My tu sice nemáme Las Vegas, ale oni tam maj i pěkný kopce... P.S. Mrkni občas na globus (vypadá podobně jako tvá hlava, akorát vevnitř by měl bejt rozdíl 😉 ) Státy, to není jen L.A. Takže klid - všude se jezdí stejně - rozjezd, jízda, brzda. A občas tě někdo předjede. Teda tebe, mě ne 😉 >😁 Jinak - tam i tady se ploužíme kolem devadesátky, většinou na pětku nabo na šestku. Abych se ujistil, že píšu vhodně - píšem tu z pozic běžnýho šoféra? nebo ty snad jezdíš v nehořlavejch trenkách a v zubech máš dudlík, aby sis na přejezdu nepřekous´jazyk?
On to ale GTI napsal Sky dobře... Ty auta jsou jiný...
Hmotu maj stejnou... jiné je naladění třeba podvozku, motoru a brzd (a kolem Las Vegas i stěračů)... ale není to tak, že autem můžeš jezdit jen v USA a tady ne. Máme tu na auto.cz dokonce článek - MURANO - 1600 úprav (tuším) to je to, o čem teď píšem. Ale spolehlivost aut, jejich kvalita... no to je obdobné... navíc globalizace zasahuje i sem... Nakonec zjistíš, že světla vyrábí nějakej Vietnamec tady v Česku... To jsou stále stejné diskuze, jako že Barum není vhodnej ani jako duše na plovárnu, že Fabia je tragické auto... a že americký auta jsou dělaný z okoralejch párků v rohlíku... takové autoevergreeny, abychom se tu občas parádně pobavili.
Ty sám určite dobre vieš aký veľký rozdiel je jazdiť tam a jazdiť tu. Akurát sa zastávaš Lonesa aj keď vieš že strašne preháňa a z amerického auta si spravil fetyš.
Lones především nepreháňá. Lones je velkej znalec amerik. Tady není nikdo, kdo se s ním může rovnat. To snad víš i ty, jestli to tu čteš. Vedle toho nefetuje >😁 , a co se týče "uctívání" amerik... tak to nehrozí. Na to tu máme jinačí kádry 😉 :yes:
Znalec amerik možno je. To beriem. Ale len TEORETICKY. Keby mal trochu praxe z toho čo tu vypisuje, jeho názory by boli diametrálne rozdielne. Možno by sa mu otvorili oči videl by autá aj pod 5 m. A o fetovaní som nič nepísal.
To fetování byla asociace... kapišto 😉 Lones má teoretické znalosti o amerikách jako nikdo tady a každého strčí do kapsy. Přitom to nedělá a píše vstřícně. Vedle toho není jen teoretik... má bohaté zkušenosti s amerikama. A to, že ho oslovují auta nad 5m, no to snad pochopíš... když tedy chápeš, že mě zas oslovují auta pod 4apůl a ženský... no ty vlastně všechny. Jo, každá žena je krásná... 😉 :yes:
Lones je TEORETIK a vis to moc dobre. Jestli je to pro tebe dostatecna kvalifikace na zasvecene komentare a rypave poznamky o PRAKTICKYCH vecech, pak je tady odbornik uplne kazdy. Vzdyt prece neni potreba jet do USA, abys mohl psat o tom, jak se tam jezdi, staci se podivat na film. A nemusis auto ridit a dokonce ani mit ridicak, abys mohl psat o pocitech z jizdy, ze? Vzpamatuj se, GTI, snazis se me zase trapne zdiskreditovat a doufas, ze svym prispevkem pro Lonese se ti podari dostat na svou stranu vsechny "verne" a zapalene hulibrky. Ale GTI, tady jsou i myslici lide, treba 911T, free, paja nebo wolff a ti, stejne jako ja, VEDI. Nejen plane kecaji.
Jen 2 veci. 1)Lones ridicak ma a ridi americke auto 2)mam z Kanady podobne zkusenosti jako ty
1) To jsem nevedel, podle jeho prispevku z drivejska si pamatuju jen "az dostuduju a zacnu makat, koupim si ameriku" a to nebylo zas tak davno. Lonesi, kde jsi, fakt uz nejakou ameriku vlastnis? 2) jo jo, kamoska rikala, ze je to dost podobny.
Doufam, ze se nenasere, ze onem pisu, ale povim ti to. Studuje, to auto maji v rodine a on ho pouziva. Predpokladam, ze mu to nadseni vydrzi a az vydela nejakou kacku, tak si ameriku koupi. Kanada a USA na tom budou asi uplne stejne (v autech). Je pravda, ze tady auta vnimame naprosto rozdilne a vyzadujeme rozdilne veci. To je asi vse. Jestli nekomu vyhovuje ten americky pohled je jeho vec. Jedno je jiste, bude v evrope v mensine. To ale neznamena, ze je jeho nazor spatny.
Myslim, ze se nenasere, protoze to, ze studuje uz tady psal😄 Chci rict, ze svuj zivotopis uz sem napsal, i kdyz GTI trva na tom, ze to neni pravda. Zpet k nazorum - me je jedno, ze mu vyhovuji americky auta, naopak vitam, ze tady nekdo takovy je a neco o nich vi. Ale kdyz potom o dost zastaralem a ne moc kvalitnim aute pise jako o "bezkonkurencni nabidce", tak to vypada divne - kdyz je takovy znalec, tak to prece musi vedet, ne? To je jako kdyby dCI psal, ze 1.4 z Loganu je absolutni technicka bomba. A kdyz pak stira wolffa stylem "meles totalne z cesty", tak to pusobi uplne trapne, zvlast, kdyz z vlastni zkusenosti vim, ze wolff ma pravdu a je z toho na prvni pohled poznat, kdo v te Americe byl (a vi o cem pise) a kdo ne. Dokonce si myslim, ze z te jeho reakce na wolffa ti to bylo taky jasne a pro zasvecene to bylo primo do oci bijici. Lonese beru a respektuju, to ale neznamena, ze ho budu jen chvalit.
Tys dnes vtipnou kaši nejedl, viď. Nikdo se tě nesnaží zdiskreditovat - těmahle příspěvkama se diskredituješ sám. Píši tu o autech a tys vztahovačný jak puberťák... Nikoho nedostávám na svou stranu, mám dokonce názor, že většinou jsme tu všichni myslící... tedy až teď na tebe. Nejak kolem sebe kopeš a přitom nemáš důvod. Nejak si vše negativně ode mně vysvětluješ... nechápu to. P.S. Co se týče osobní zkušenosti, tak ta je opravdu důležitá, člověk získá jaksi až přesvědčení, že jeho názor je nevyvratitelný. Ale já jsem ze svého života zvyklý dávat za pravdu i teoretikům. Navíc tedy Lones není jen teoretik... pozor na něj. Nemusí tu každý vypisovat svůj životopis (jako ty nahoře) aby mohl zaujmout kvalitní postoj k autu. A to Lones rozhodně zaujímá. Nechceš doufám sekat tou tvou dnešní sekerou i jeho... Jinak s tím, že kolegové maj kvalitní názory souhlasím. jinak bych sem ani nepsal.
Lzes, GTI. Podsouvas mi neco, co jsem nerekl a ted pises o vztahovacnosti, jak ubohe. :no: :no: A k te zkusenosti - je zajimave, ze kdyz se podivas na prispevky okolo, zjistis, ze VSICHNI mame ty zkusenosti stejne, takze svou kravinu o mem presvedceni o nevyvratitelnosti nazoru si strc do guru. A Lones? Hezky se za nej bijes, ale on sam se tady netajil tim, ze studuje a auto nema a neni to nijak davno. Takze kazdy tu svuj zivotopis (jako ja nahore) vypisovat nemusi (zavist?), ale zrovna Lones ano. Trefa vedle, GTI. :-! >😁
Možná ti pomůže teď sprcha. Jsi podivně naladěn. Připadáš mi jak malej kluk, co čeká až někdo napíše názor jiný a pak ho šlehne... Umíš ty se vůbec usmát? P.S. Lones studuje, což je dobře. To ovšem nevyvrací mou větu, že má zkušenosti s autama. To jistě uznáš. Ten životopis jsi tu vypsal ty, ne Lones, to ses asi spletl. Jestli uvažuješ o tom, že ti tu někdo bude závidět najeté kilometry, tak jsi asi opravdu dnes neúspěšně trhal višně...
1) Skyline pise svuj nazor; 2) GTI se ho za nej snazi zesmesnit; 3) GTI se snazi vyvolat zdani, ze to je opacne 😲 Ne, tvou vetu to nevyvraci, ale ani ji to vyvratit nemelo, tak o co jde? Zivotopis? Ze jsem pridal zkusenost z praxe je SPATNE? Takze kdyz tys psal, zes ridil FX35, tak to bylo taky vypisovani zivotopisu? Zmotej se! A ze sem Lones svuj "zivotipis", jak rikas letmym zminkam z minulosti, napsal jindy nejak meni fakt, ze to udelal? "Lones ne, to ses spletl" - ale kdeze, GTI, pletes se ty a jeste na tom tvrdosijne trvas, hmm, uz chapu, ze to s tou nevyvratitelnosti nazoru jsi me soudil podle sebe. A zavidet kilometry? Proboha, jsi opravdu tak hloupy? Kazdy, kdo sem pise, ze neco ridil, to pise proto, aby mu ostatni zavideli? Honem utikam k te diskusi o FX35 abych tam honem rychle dopsal, ze jestli sis myslel, ze ti bude nekdo zavidet svezeni, taks asi hodne neuspesne trhal visne...?!? Nebo jsem zase nepochopil nejakej forek? :no: :no: :no:
;-\ Nepochopil. Tys nahoře vypsal několikerou zkušenost. A já tedy jako humorně píšu, že tu každej nmusí vypisovat životopis - jako fór, že tys napsal životopis... kapišto? Tys přece nevypsal životopis. Já už fakt nevím, jak ti to vysvětlit. Tys také napsal to - závist. A já ti odpověděl, že co jako by ti tu měl kdo závidět, ty kilometry? Douhám, že jsem to napsal přehledně. Diskutujme o autech a né o tom co kdo před hodinou napsal, co tím asi myslel, co tím myslet mohl, měl a musel... P.S. Podle mně píšeš nějak razantně, takovej jakejsi útok směrem k sobě vnímám. Konec konců ty závěry, které na počátku činíš a členíš je do tří bodů jsou zcela chybné. Teda ty posslední dva. Doufám, žes to teď už pochopil. Fakt zírám, že dospěješ k názoru, že tě chci zesměšnit. To by mě vzal čert!!!
GTI, normalne jsi v pohode, ale tentokrat nesouhlasim. Lonese nezajima kvalitni postoj k autu. Lones je fanatik jedne myslenky a kazdy jeho nazor je predem predpoveditelny. To je vzdycky spatna znamka. Zna z domova Ameriku, je to studak, tak se holt rozhodl, ze to bude cpat vsem. Myslis, ze pro nas je zabava bavit se s nekym takovym? A nechytej me za slovo, Lonesi, kdyz pisu, ze Amerika je pro tebe nejlepsi. Vsichni tady chapou, jak to myslim. A bez urazky, kdyz je nekomu kolem 20, tak autum rozumi opravdu jen teoreticky (uznavam, muzou byt cestne vyjimky jako mladi jezdci rallye a tak). Myslim, ze pochopeni aut a nejake zkusenosti prichazeji tak po půl milionu najetych km. Pro Lonese delim: po 310 752 milich. A to myslim vazne.
Heleď, já jsem v pohodě, tys, jak koukám také v pohodě, a pozor - Lones je také v pohodě. Nepřeceňuj najeté kilometry jakožto vstup do autoráje. To já bych sice mohl aspirovat rovnou na profesůru, ale zas nemám tolik encyklopedických znalostí, třeba jako Lones. Obě skupiny, jak praktici tak teoretici (mám-li to takto vymezit) tu koexistují k oboustrannému pozitivu. To je můj názor. Lones není fanatik, miluje auta z USA a nemyslím, že bychom měli negativně hodnotit jeho příspěvky. Jsou zásadně přínosné (podle mně) a pochop, že se musí občas razantněji bránit, když čelí útokům nás neamerikanoautofilů. P.S. Znám ho osobně - prozradím ti na něj jeden drb - velice inteligentní člověk se smyslem pro humor... toho sis ale asi všiml. P.S. To dělení pro Lonese - 😄 😉 :yes:
Neopsal, zazil. Neco, co ty neznas. Prosim o JEDINOU citaci, kde jsem se zabyval kvalitou. Diky. Osobni utoky vynechavam, vidim, ze muj nick nemuzes rozdejchat, tak ti dam sanci se neztrapnit. :no:
Ježišmaria, jaké osobní útoky? To tu už člověk nemůže napsat nic humorně? Co rozdejchat? Nemáš špatnou náladu? Já že bych tu začal psát nekrology... Nerozumím ti teď. Ty nahoře píšeš o svejch zkušenostech ze svého pobytu v USA. A já zas píši o "přenositelnosti" aut mezi kontinentama. P.S. Jestli máš zase nějakou soubojovou náladu, tak mě z ní laskavě vynech ;-\
"Z čehos´to opsal, Skyline? Tohle miluju. Tady jsme všichni rádi, že se jakž takž rozjedem na zelenou do půl minuty a ty rozděluješ kvalitu aut podle světadílů." 8-s Bud neumis cist, nebo nevis, co pises. Ne ze TY pises o kvalite, ty ME podsouvas, ze JA rozdeluju kvalitu podle kontinentu. Bojovou naladu mas nejspis sam, jinak bys takove nesmysly nepsal. A ano GTI, budu si tvuj prispevek pamatovat, abych z nej mohl nektere pasaze pozdeji pouzit a byt tak vtipny a nikoliv utocny, treba to o globusech a hlavach. Jiste to ocenis. :no: :no:
Tak vidíš, že nebereš dobře myšlenej fór... třeba ten z globusem. Měl bys vědět, že s tím, s kým kumunikuji předpokládaně ne naposled, tak s tím žertuji... jinak to moc logiky nemá. Tak promiň s tím globudem... já nevěděl, že se tu fóry nesměj... P.S. pozor, ať se ti nepřekrví palce. 😄 😉 A jestli tě uráží i věta - "kdes to opsal" tak je to s tvou vztahovačností ještě horší...
ad "dobre myslenej for" - tak to je konzistence az to sere :no: ... vykladej tu nekomu neco o vztahovacnosti :no:
to jsem psal ja
Nech teď jet diskuzi na ústřední téma. Učitelky jsou za náma. Tenkrát to nebyla vztahovačnost, ale smutek, žes nechtěl víc potrápit prsty k mému příspěvku... No, když můžeš ty, tak já to také zkusím - :no: :no: :no: :no: zajímavý >😁 :yes:
GTI nechci se s tebou prit za kazdou cenu a pri kazdy prilezitosti si "prisazovat" (uz nejakej rok se nemusim hadat s kazdym, jehoz proza mi nesedi 😄 ... Taky si nemyslim, ze se tu na sebe budete se Skylinem na4ever kabonit (asi), ale ta disproporce mezi tvoji reakci na moje mizerny rejpnuti a tim, jakou reakci na svoje spickovani ocekavas od Skylina, je proste dost VELKA.
Nedávej to do kontrastu. Tvůj tehdejší příspěvek byl holá věta (byť nemyšlená negativně) a já to přitom vymejšlel půl roku... a to mě přišlo smutný, tady nahoře a i dole už vedeme diskuzi... Ale on je teď nějakej nastartovanej (u čivavy to samé)... myslím, že to časem poleví.
Presne. Mam osobni zkusenost s radou modelu Fordu, GM i nejakym Chryslerem tridy mid size a full size a tohle z fleku podepisuji. Pojem "americke auto" je pro mne synonymem pohodlneho auta s obrovskym motorovym prostorem, velkym, ale casto spatne vyuzitelnym prostorem v kufru a relativne (k delce auta) malym prostorem v kabine, nevalnych jizdnich vlastnosti, gumoveho rizeni bez zpetne vazby od podvozku, V6 motoru ktere spoustu vykonu utopi v lenive automaticke prevodovce a mizerneho dilenskeho zpracovani. Nektera ta auta se mi vzhledove i dost libila, ale v praxi to pak bylo o to vetsi zklamani. Jezdit po dalnici se s tim da, k tomu je to urcene, ale tot vse. Asi existuji i vyjimky, ale nemel jsem zatim cest je potkat.
P.S. Zazil jsem i klikatou okresku 😉 (v kopcich Apalachien mountains) a ridice plouzici se po ni s besem v ocich.
P.S. Zazil jsem i klikatou okresku 😉 (v kopcich Apalachien mountains) a ridice plouzici se po ni s besem v ocich.
Tohle bylo ode mne. 😄
😄 Jóó? 😄 No, věříme ti... ta věta o okresce je napsaná krásně 😄 :yes: :yes:
To si nahodou pamatuji naprosto presne 😉 protoze tak hodinu po tom co jsem se z tech kopcu vymotal jsem skoncil s monoklem na oku a pouty na rukou ve vezeni po "drobnem nedorozumeni" s dopravni policii na dalnici. :-! Nekdy budu vypravet.
No ona ani Highway One neni uplne rovna 😄 Ale muj pocit byl, ze Amici se blizili s desem v ocich ke kazde zatacce. Jednou jsem jel z NC do SC, typicka rovina, silnice klidne i vic nez kilometr naprosto rovna, pak mirna zatacka, ktera by sla v pohode projet i 80 MPH a oni brzdi z 55 na 40... Na interstatech to bylo v pohode, krome duchodcu na Floride, vytrvale jedoucich v levem pruhu o 10 MPH min, nez je maximalka, v takovych chvilich jsem si vzdycky vzpomnel na D1😄
v USA? Jako, že bychom mu poslali tuhle diskuzi, ať už tam konečně otevřou oči. Představte si, my, evropani, sednem tam u nich do auta a hned poznáme jaký to maj šunky, nebrzdí to, nejede to, není to snad ani pořádně šešrouboaný... no prostě takovel pološrot. Namátkou mě napadá třeba Corvetta... No, a protože oni tohle nedokážou poznat, tedy jako, že by se tam posadili do těch aut v kterejch tu jezdíme my... například... Felicie, tak že bychom jim to jako vysvětlili. Koneckonců, to by mohlo rozhejbat eurotrhy, když tedy teď, co jim to vysvětlíme, se budou o ta naše auta rvát... jo, jo, tak tohle tu píšu já... to jsou paradoxy, pane Landovský... 😄
..já teda přileju do ohně... Mám takovej pocit, že se tu za chvíli budem všichni předhánět kdo byl kolikrát a kde.. a jak dlouho byl ve státech a kdo žil v největší díře.. atd... 😄 moc úsměvné... jako děti ve školce... Nicméně.. první věc je.. že auto je spotřební materiál... jestli se tak v Evropě nebere... tak ve státech ano...!! proto asi kašlou na nějaký leštění haubny každou neděli na dvorku tak jak to někdo dělá tady 4x týdně.... že ty auta jsou prožraný.. hmmm.. co vím já.. tak sůl je panečku prevít... co se např Kanady týká.. tak tam snad solí i uličky v supemarketech aby nezamrzly.. takže soli tam je dost.. stejně tak u moře... Když to vezmu na jízdní vlastnosti.. ridič z Evropy je zvyklý úplně na jinej způsob jízdy... ten vrcholí pondělní nehodou na D1... (22 a 23 let, Superb 190km/h..!!).. co se týká jízdních vlastností... rovina je i v německu.. zátočiny tam jsou taky a kopce jakbysmet... a to v roce 1997 (nebo kdy) udělali auto který prostě nezatáčelo.. bylo to jen dálniční vozítko, který se rozjelo na kýžených 190 ale ve svižné jízdě zátočinou prostě neprojelo.. bída.. :no: ano byl to Passat.. mnohými symbol třídy... takže krám.. kterej měl nějakou vnitřní výbavu za kterou jsi ovšem musel vytáhnou babiččiny úspory za posledních 25 let... no a jízdní vlastnosti, který stojí za starou bačkoru bysme našli i tady v Evropě.. resp ve zbytku světa.. Ještě že nežijem v americe.. chudáci .. to tam musej mít hrozně těžkej život, když nemaj ani pořádný auta...
Dobrej příspěvek... teda - skoro - dobrej >😁 Dost jsem teď psal... bolí mě prsty... >😁 P.S. Miluju Brno... občas >😁 :yes: :yes:
Tak zrovna to lesteni kapoty se v USA docela pestuje. Zejmena u lidi, kteri auto nemohou mit spinave protoze je auto reprezentuje a znemoznili mezi podobnymi jedinci ve svem sousedstvi (takze asi jako u nas 😄 ).
Nekdy me mrzi, ze musim pracovat a neucastnit se techto fantastickych vymen nazoru...Jen tak pro zajimavost v roce 1997 jsem jezdil u nas v Chevy Camaro V6 (kamarad potreboval neco vetsiho do Nemecka, takze jel mym Transitem). Na to, kdyz jsem ho privezl poprve domu nikdy nezapomenu a ackoliv v tom dome, kde jsem bydlel uz 7 let neziju, tak sousedi urcite taky ne. Na automat jsem si hrozne rychle zvykl, na to, ze zatazky nemuzu projizdet jako s mojim tehdejsim R19 taky, ale co me prekvapilo, byla naprosta letargie pri brzdeni a na jednu "proletlou" zatacku v byvalem vojenskem prostoru u Mimone taky ne! Mel jsem z toho auta takovy respekt, ze me zbylych par dni netyral spotrebou okolo 16-ti litru, ale pouze 10 l/100km, coz znacilo mou opravdu motyli nohu. 😉
>😁 >😁 Pozdravuj sousedy. :yes: :yes:
Jo ty názory jsou správný...
GTI ještě jednu poznámku, Já tady nikdy nepsal, že by Americký auto nemohlo jezdit tady (dokonce sem si chtěl nějaké přivést). Ale těch rozdílů je tam fakt dost. Opravdu, co se týká bezpečných jízdních vlastností, tak moje Brava neměla konkurenci v žádným "Americkým autě". Americký auto značí všechna auta tam vyrobena pro tamní trh (takže třebas i japonec a pod.). Podstatou těch aut je pohodlí a výbava a nízká cena. Co z toho vznikne je jasné. Samozřejmě jsou i vyjímky... Ale o těch zase někdy jindy...
GTI ještě jednu poznámku, Já tady nikdy nepsal, že by Americký auto nemohlo jezdit tady (dokonce sem si chtěl nějaké přivést). Ale těch rozdílů je tam fakt dost. Opravdu, co se týká bezpečných jízdních vlastností, tak moje Brava neměla konkurenci v žádným "Americkým autě". Americký auto značí všechna auta tam vyrobena pro tamní trh (takže třebas i japonec a pod.). Podstatou těch aut je pohodlí a výbava a nízká cena. Co z toho vznikne je jasné. Samozřejmě jsou i vyjímky... Ale o těch zase někdy jindy...
V zásadě nechápu tu nenávist, která tu z mnohých čiší. Prý prorezlá zánovní Honda (kde jsou sakra teď kluci z Honda klubu >😁 ) a nelze jít nad 130 nebo okolo 160 vata v uších. Co s takovou smutnou zkušeností? Snad jen až příště dostanete kapesný od maminky, nekupujte v tržnici u vietnamců ale zajděte do značkovýho hračkářství. 😄 To byl žert, ne podnět pro další flame. Kdo kde a kolikrát byl....lidi. Co takhle rozepnout kalhoty a poměřovat dýlku péra? Stejně trapné. To, kdo kde žije nebo kde byl na dovolený či pracovně nemá vliv na vkus na auta. O tom by mohl povídat jeden kabrňák, co si tu rád dává za nickname přívlastky odkud na mapě USA je a tvrdí, že Lexus je auto pro chudý. S ním by ses asi Skyline nedomluvil co? Já nemám nic proti asijské produkci. Něco jsem odřídil v Nissanu Maxima, než šel z domu a bylo to nejmíň poruchový auto, co jsme kdy měli. Skvělej držák. Ale když jsme u tý vaty v uších tak zrovna ona měla docela velký aerodynamický hluk na dálnici. To je jediná výtka, která mě napadá. Mimochodem vlastnit auto a nemít řidičák jsou dvě rozdílný věci, aby bylo konečně jasno. A rád bych věděl, kolik aut jste měli "odvlastníno" ve 20 letech Vy. :😉 Mám taky názor, že ještě v devadesátých letech mají ameriky žalostné interiéry, ale tentýž názor mám o evropské a asijské produkci z té doby. Snad každý bude souhlasit, že radikální změny se celosvětově dějí teprve v pár posledních let.
To je fajn, žes tady. Já se musel párkrát mrknout k čemu že tady dnes píšem, jestli náhodou ne k článku Cadillac koupil Lonese. 😄 😉
Ja myslim, ze dneska to je docela kultivovany :yes: Nakonec jsme dospeli k nazoru, ze ty auta jsou proste jiny. A to je spravne, tak to ma byt😉
Ty abys nesmiřoval oheň s vodou. >😁 Do OSN s tebou. Kultivovaný to možná přišlo tobě. Jak by ti bylo, kdyby tě někdo pasoval na "bezřidičákovýho fanatika" jen proto, že preferuješ Jag před jinou a dozajista kvalitnější produkcí. Mimochodem mi vždycky přišlo, že napadání Jagů a amerik v rádobyodborných magazínech využívá naprosto stejné argumenty. 1)Interiér je vždycky za každých okolností fuj 2)Podvozek je příliš měkký i kdyby byl tvrdší jak dřevěná pryčna 3)Je pro důchodce 4)Vlastně je to jen předělané levnější auto 5)Vždycky byly hodně pozadu, ale poslední generace je už skoro stejně tak dobrá jako němci (to platí jen do další generace, pak o té předchozí opět tvrdí, že stála za prd).
😄 Uz tady bylo hur. Rozhodne nikoho smirovat nehodlam, uz jsem vyleceny! Ja mam hrosi kuzi nebo kocici, ted nevim😄 Me jen tak nekdo nenasere tim, ze mi rekne neco nepekneho. Nasere me jen, kdyz pak nereaguje na moji odpoved😄 S tim hodnocenim souhlasim, ale uz me to zily nerve😄 Jen at si ten kritik jezdi ve sve nemecke modle, ja se budu tyrat ve svem Jagu😄 A rad! >😒] Do OSN nechci, leda jako nakupci vozu a jejich testovac, to bych se nad tim i zamyslel😄
Nevím jak je to s amerikou ale jeden JAG si zasloužil za uši byl to XJ s hranatými předními světly - to bylo podle mého nejhorší co od Jaguáru přišlo a byla to zkouška všech skalních příznivců značky - jinak si tu pomstu nedovedu vysvětlit 😄) - Ale pak je to jiná viď mates.
U některých aut byly ty hranaté lampy čistě úlitba tehdejší době designu-nedesignu. Připomněl bych za ameriky Jeep Wrangler. Ten je už taky zpátky u kulatých alá Willys a tak to má být.
no já myslím, že Chrysler je docela v pohodě.Ameriky se za polsedních patnáct let dali do kupy.Neon se mi vždycky moc nelíbil.V Rakousku jsem viděl pár upravenejch a taky jsem s ním jezdil Underground. >😁 No nic.Jen píší, že se mi líbí a rozhodně ho nepomlouvám i když k němu výtky mám.Je to taková malá amerika.....
No jo, vidis, tu Hondu jsem uplne prehlidl, mel bych to jeste wolffovi napsat, protoze ja tam moc prorezlych nevidel, vlastne krome par Prelude z roku 1988 zadnou (a ze jsem si jich vsimal) 😄 Nicmene, trvam na tom, ze Camry pro USA jezdi podstatne min, nez Camry pro zbytek sveta (dano prevodovkou, samozrejme) a az se projedes v Sable, nadsenim nijak slintat nebudes (i kdyz to melo "echt ledr", V6 a dvouzonovou klimu). Neon (aspon ten, co jsem mel sanci poznat ja) vypadal strasidelne a taky tak jezdil, odpovidajici cena tech cca 300k Kc, v maximalce v kuzi za 450k. Jak vidis, pisu "odpovidajici", nikoliv "bezkonkurencni". A fakt se mi nechce verit, ze zrovna ty bys nevedel, jak na tom ten Neon ve skutecnosti je. To neni o nejake nenavisti, OK? Nikdo tady nepise "kdo kde byl", ale - bez urazky - z tveho prispevku bylo hned jasne, ze ty chces zasvecene diskutovat o necem, co ale neznas. A neni to o vkusu na auta (na to sluzebni cesty opravdu vliv nemaji - ja v JP taky nikdy nebyl - a navic zadnej vkus neexistuje, GTI by mohl vypravet), ale o znalosti mistniho prostredi. A na to se nejaka ta zkusenost hodi. Jak uz jsem napsal, rozhodne nemam pocit, ze by sem lidi psali zazitky z praxe kvuli machrovani - a je jedno, jestli je tema "jak se jezdi za morem" nebo "jak se na dalnici chova Xsara". O stari a poctu vlastnenych aut to pak neni uz vubec, beres to osobne a z nespravne strany. Abych to nejak uzavrel - ty nadavas, ze lidi US auta neznaji, ale kritizuji je. No a pak sam stiras wolffa ve veci, ktere on rozumi (resp. ji zazil) a ty ne. A to je vlastne cely.
Jde vždycky jen a jen o to, co si kdo z kterého příspěvku vyzobe. Teď budu svůj první příspěvek vyzobávat já: Neon byl skoro celý svůj životní cyklus v Evropě nehorázně předražený a za jeho cenu bylo prakticky skoro jakýkoliv auto lepší volba. Teď je cena OK, ale "vzhledem k jeho zastaralosti je pozdě". A teď mi řekni, že jsem tohle ve svém prvním příspěvku netvrdil! Ale každý si vyzobal jen ty pozitivní části mého odstavečku aby ze mě udělal nesoudného fanatika. A to se vážně nedělá!
Jo. A pozor na to zastarávání... to je také evergreen. Když to máš a jezdíš s tím, je to eso, jak to prodáš, nebo nahraděj jeden model novým, pak je to zastaralé... Tohle asi pasuje na závody, ale pro běžnou jízdu, když vlezeš do getei IV, budeš spokojenej. A dlouho. Ten Neon... když ho sem dovezli, tak to byla obrovská pecka, hlavně z toho pohledu, že měl hodně poamericku představené čelní sklo a to uvnitř dělalo dojem obrovského vnitřního prostoru, navíc dvoulitr... no to byl už motor. No, a přesto se tu nechytil... já nevím, jestli to bylo cenou, ale tak nějak mi připadal vždycky moc jednoduchý... Každopádně za ty peníze je to výborná koupě.
Ja ale nereagoval jen na ten jeden prispevek, tak zas neprevracej, co jsem napsal. Analogicky muzu rict, ze ty sis vybral tu cast, ktera se ti hodila a ten zbytek ignorujes. A to se prece nedela, jak rikas. Ale takhle se muzem handrkovat donekonecna a nikam to nepovede, ja napsal, co jsem chtel, jestli si z toho neco vezmes nebo ne je tvoje vec a dal to nebudem resit. Toz zas v nejake dalsi diskusi😉
Ale vždyť teď to byl ode mne úmysl! A ještě jsem na to upozornil. Abych ukázal, že na počátku stál můj celkem vyvážený příspěvek plný záporů a kladů, jen mírně podbarvený tím, k čemu tíhne moje srdce. A hned do mě začal šít 911T a ostatní známé firmy se připojily. Protestuju proti tomu, aby se z mých příspěvků vybíraly jen pozitiva s cílem udělat ze mne nesoudného obdivovatele čehokoliv! A protestuji proti tomu, aby pod každou amerikou (a to bylo i u špičkové Corvette Z06!) i nadále každý omílal zkušenosti s deset let starýma Mercury a Dodge. Já taky pod články o nových Porsche a Ferrari nepíšu o tom, jak všechna evropská auta jsou na houby a že jsem si to ověřil v Xantii z 1995 (jen příklad, ne výzva pro flame se ZZ) a kdovíkdeještě podobně. Vždyť za něco takového byste mě rozcupovali! Takže měřme stejným metrem!
Ničemu se nediv. Napsal jsi příspěvek, který měl hlavu a patu. Tady se pochvaly rozdávají za články o autech vycucané ze statistik doma u stolu, v horším případě za zde oblíbený literární útvar, kterým se zesměšňuje oponent, když nejsou po ruce argumenty. Tak klid.
No já byl na severovýchodě a tam ty auta trpí asi o dost víc než v Kalifornii a těch akordů (r.v.98 a dál) sem tam rezavých viděl hodně. Píšu to proto, že sem si toho všiml a že mě to překvapilo. Rezavých Amerik si nevšímáš, to je běžné, ale toho Accordu sem si všímal, protože je mi to sympatické auto a díval sem se tam po něm. Ale fakt se to nedalo. Jo pozor, tam to jezdilo jako Acura (ale sem tam i Honda), nevím podle čeho to rozlišovali... Jinak si nemyslím, že bych Ameriky nějak napadal, jen bychs e ve spojení s nimi nebavil o nějaké kvalitě a technické dokonalosti. Stejně jako bych se ve spojení s VW nebavil o standardní výbavcě... To neznamená, že by VW nemohl být vybavený, stejně jako by nějaká Amerika nemohla být kvalitní... Ta příměra celkem sedí. Ale rozhodně sem nechtěl paušalizovat. Ale Američané prostě u auta nehledají to, aby to v nezměněným stavu vydrželo 10 let. Nesmí si v tom vytlouct zuby a nesmí jim být horko... Toť vše... 😉
Chtěl bych vidět evropský auto po deseti letech provozu v nezměněný podobě. >😁 A nepočítám Porsche 911, který bavorský důchodce vytáhne jednou do týdne na návštěvu supermarketu a hospody. Uvažoval si, že ta rez mohla být způsobena jinýma klimatickýma podmínkama (větší vlhkost vzduchu, ta je v některých státech USA opravdu vysoká) a nebo třeba už i tou výše od někoho zmiňovanou všudypřítomnou solí?
ahojte kolegovia, kamarati. radsej nenapisem kde zijem, ale ... kazdy mate svoj kusok pravdy. osobne som toto auto vlastnil asi pol roka, kym mi ho jeden farebny spoluobcan neukradol a totalne znicil ked ho nahanali chlapci z 911. ked som ho kupoval mal najazdenych 104k mil a to som ho kupoval za 1000 dolarov z autoskoly, takze asi teraz vsetci viete v akom bol stave. teda myslite si, ze viete. omyl vazeni. tomu autu nebolo nic. zdoraznujem slovicko NIC. kedze k robote potrebujem auto, najlepsie stare, lebo denne najazdim okolo 120 mil po meste. zobral som ho na testy do servisu. tlmice, napravy, motor, brzdy, prevodovka, klimatizacia, riadenie ... vsetko bolo v poriadku. jedine, co som musel vymenit boli pneumatiky. tomu autu nic nechybalo. ci uz bezalo cely den s klimou alebo v zime s kurenim. nikde ma nenechalo. a je zvlastne, ze ani nic nehrkalo. oblubil som si ho, lebo aj napriek tomu, ze je tak dlho vo vyrobe, ma stale co povedat. dizajnersky. ja viem, ze nie je to pecka, ale treba sa naucit najst si nieco krasne na tom aute. ako na zenach. a isiel som s nim aj cez 120 mil, to len pre obraz kolegu, ktoreho camry alebo neon nesli viac. 2 liter pracoval ako hodinky. spotreba? po meste som spravil 28 mil na galon a po highway 38 mil na galon, co je na taketo auto vynikajuci vykon. tu sa predava len pod znackou dodge a musim povedat, ze ma zaujimavejsie spracovanu masku ako ten eu model. cena staruje okolo 13 tis. usd, co je prijatelny peniaz.
co sa tyka lonesa, neviem preco ste sa donho niektori tak obuli. ved len napisal, ze za tie prachy (450000) je to dobra kupa s tou vybavou. a myslim si, ze keby ste sa niektori v tom neone previezli, aj by ste v nom zostali. zda sa male, ale vnutri je priestoru dost. aj vzadu. o kufri sa nemusime bavit, ten je totalne v pohode. kazdy mate svoje auta o ktorych snivate, takze nicit niekoho za iny nazor, je podla mna ubohe.
ludia, skuste sa vzit vzdy do toho druheho a neberte mu jeho pravdu.
pekny den vsetkym.
co sa tyka lonesa, neviem preco ste sa donho niektori tak obuli. ved len napisal, ze za tie prachy (450000) je to dobra kupa s tou vybavou. a myslim si, ze keby ste sa niektori v tom neone previezli, aj by ste v nom zostali. zda sa male, ale vnutri je priestoru dost. aj vzadu. o kufri sa nemusime bavit, ten je totalne v pohode. kazdy mate svoje auta o ktorych snivate, takze nicit niekoho za iny nazor, je podla mna ubohe.
ludia, skuste sa vzit vzdy do toho druheho a neberte mu jeho pravdu.
pekny den vsetkym.
Jo, i o suchým z nosu můžu říct, že je to delikatesa a že mám jen jiný názor, tak proč se na mě všichni koukají jak na prase... Holt každý máme jiné nároky. Když tomu tak všichni dobře rozumíme, tak nechápu, že se tu vůbec bavíme a prezentujeme odlišné názory... :no:
[odkaz]
To Skyline, wolff, 911T etc: "In general, popular wisdom advises users to avoid feeding trolls, and to ignore temptations to respond."
To Skyline, wolff, 911T etc: "In general, popular wisdom advises users to avoid feeding trolls, and to ignore temptations to respond."
S tim vezenim to bylo v roce 95. Sluzebni cesta v Atlante, prace dodelana, volny vikend - v nedeli odlet domu. V sobotu jsem vyrazil na vylet do Apalachien mountains a vecer, uz za tmy, se vracel zpatky. Ted par kulturnich odlisnosti ... V USA se na jsou na dalnicich leckde cedule "slower trafic keep right", ale nebere se to tak striktne jako u nas predjizdet se da i zprava. Policie ignoruje to, ze ti pomalejsi brzdi provoz v levych pruzich, ale nama rada kdyz clovek meni casto jizdni pruh. Krome toho policie stavi zezadu nikoliv zepredu jako u nas. Tohle vse vim ted tehdy (podruhe v USA) jsem to nevedel. Takze jsem jel jako slusny ridic u nas - prejedu do "rychlejsiho" pruhu, predjedu, vracim se zpatky. Rychlost podle limitu OK. Najednou za mnou blikajici policejni auto. Co chce? Proc nejede vzdyt ma volny pruh vedle? Koukam co ostatni, ti jedou dal tak jedu taky :-! Konecne me predjeli. Ovsem za mnou uz bylo druhe policejni auto, pekne me dobrzdili zastavili jsem pri kraji. Ten z predniho auta miri pistoli. Ze mam dat ruce na volant jsem vedel. Musim rict, ze trening jim nechybel protoze tak za 3 vteriny stihl jeho kolega otevrit dvere, odepnout mi bezpecnostni pas, vytahnout me z auta a prastit se mnou o zem. Dostal jsem pouta a uz jsem sedel u nich v aute vzadu kde z nejakho duvodu chybela klika 8-s . Mezitim prohledavali auto, mleli neco o zbranich a drogach (fakt nekecam) az nasli pas a vizitky a to je nejak zklidnilo. Tak jsme si to vysvetlovali. Jim slo o to, ze clovek co si to sneruje z pruhu do pruhu muze byt ozraly, kdyz navic ani nezastavi, ani se nepokousi ujet muze byt zfetovany. To auto ac z pujcovny nemelo vzadu znacku - dalsi podezrela okolnost. Nejdriv jim to prislo jako sranda, pak si vsimli toho monoklu a odreneho cela tak to je trochu smich presel a rikali proc jsem nezastavil, ze jsem uz davno mohl jet dal. Kdyz uz cloveka zastavi timhle zpusobem asi to nelze je tak prejit a rozhoduje soud. Nasledovala eskorta do mistniho vezeni (ostanate draty kolem, dvoumetrovi cernosi v celach, ...) asi hodina v cele prebezneho zadrzeni. Sehnali pravnika, ktery za me zaplatit kauci a slibit hajit v neritomnosti u soudu. Auto odtahli a dostal jsem se pro nej az rano diky tomu, ze me tam jeden policajt po sluzbe vzal svym autem (sluzebnim nesmeli). Odtah jsem musel zaplatit a uz jsem nemel u sebe hotovost (rezervu jsem si nechal v hotelu) a tehdy ani kartu takze jsem celou cestu zpet hypnotizoval rucicku benzinomeru a na okraji Atlanty kupoval benzin na pouhych 45 centu co mi zbyly. Nasledoval odlet domu a firemni pravnici to potom nejak (snad mimosoudne) uhladili abych nemel nikde zaznam. Dodnes mam doma ta dve obvineni ("nebezpecna" jizda + to, ze jsem nezastavil) - za kazde mohl byt az rok vezeni nebo pokuta do $1000 nebo oboji. 😄
Tak to byl teda napínák. Jo, tady to šněrujou borci kolikrát i v protisměru a ještě se zdráhaj dejchat. Pěknej příběh :yes: :yes:
Ufffffffffffffffff, mam husi kuzi. To teda vazne nebylo o co stat😒 Jeste tam k nim jezdis?😄
Jezdim. Od te doby jsem tam byl pracovne vic nez 10x. Kdyz znas ty "kulturni rozdily" 😄 tak to neni problem. Ono ani v tomhle pripade jsem nemel strach (snad jen ten, ze nestihnu druhy den letadlo). Vedel jsem, ze jsem nic neukradl, nikoho nezabil ani nezranil, nezpusobil zadnou havarku a ze se to nejak vysvetli. Taky je treba rici, ze ti policajti jednali jako profesionalove. Ta pouta (ty mi nesundali za celou cestu i kdyz uz bylo jasne, ze slo o omyl) a zpusob jakym jsem "vystoupil" z auta jsou drsne, ale nemel jsem pocit, ze by nejakym zpusobem snizovali dustojnost cloveka. Zasadne me po celou dobu oslovovali "sir", zadne takove ty blbe kecy ceskych policajtu typu "no mate stetsi, ze mam dnes dobrou naladu" ... Mozna kdybych nebyl cizinec a beloch (zrovna na americkem jihu jsou tyhle problemy dodnes zive) bylo by to jine. Nevim.
Jsi skoro tak asertivni jako ja😄 Ne, vic nez ja! Ja bych po takove prihode asi Lonesov napriste vynechal😄
A dobře ti tak. >😁 :yes: Nevěřil bych, že se někdy zasměju u příspěvku od tebe. Mimochodem stavi IMO zezadu, protoze pod čelním sklem mají přidělanou kameru a tou nahrávají celý průběh kontroly/zatýkání. Ale asi to bude i o nějaký zvyklosti, protože nevidím důvod, proč by kameru nemohli přidelat pod zadní sklo.
Protože zákonitě, když ty budeš ve předu a ten černoch bude za tebou, tak má právo první rany... Když jsou vzadu, tak mají právo první rány oni (cajti)... Staré pravidlo ještě z dob, kdy se honili na koni. Zkus něco trefit na koni za tebou... ALe před tebou to de, ne? 😄 😄
kecy o tom,ze auto starsi peti let nejede víc nez 130km/h me opravdu velmi pobavili.Doma mame mimo jine stratuse r.v.97 a americkou verzi 2.0L a ze by nejel ani tolik to se opravdu ríct nedá..Jestli ono to nebude tim,ze pri 180 tacho má vetsina ma.aut omezovac..rovnez je nesmysl ze by nebyly dostatecne dimenzovany brzdy,podvozek a dalsi zhovadilosti co tu pisete.auto je to kazdy jiny,za tech par let odesly cepy a tlumice..jinak ani jedna prskla zarovka nebo ze by zlobila elektro to proste neexistuje,motor olej nezere,jezdi za 8 a brzdy jsou velmi,velmi spolehlive.takze vy vyzdvihovaci evropských super aut,zkuste nekdy nejprve zkusit a pak soudit ciao!
A jinou neznáš? Kdyby se jednalo o stratuse pro Evropský trh,a le okud to bylo dotžený z Am tak ti nevěříma ni za mák. něco sem se s ním tam najezdil a... No opravdu je to levné auto... 😉
Je to Plymouth Breeze,r.v.1997,zelená metalíza,pokud chces foto,rád ti jí poskytnu.vyrobený v Milfordu,New Hampshire s kompletní dokumentací,americkýma světlama..Ze ty jsi na am.auta odborník je více než zjevné,ale houpej někoho jiného..ono i tohle levné auto,jak říkáš strčí do kapsy mnoho aut made in ECU.takze se uklidni,neurážej mě a ty svoje kecy si vyprávěj u vás na vesnici v hospodě..zdárek