Novinky
Nemam rad takovyto testy, i kdyz tento vypada celkem seriozne. (je 16 000 lidi seriozni?) Kazdopadne je to jenom v Nemecku. Nicmene jsem rad, ze jsou audiny v prvni desitce. I ten renault zda se odpovida. Myslim, ze nejvetsi vahu ma spolehlivost a to toyoty maj. Dale jeste servis. (ten me dokaze pekne nastvat) I kdyz tuhle byl zase test spolehlivosti a treba bmw nic moc zavratnyho. Hodnotit spokojenost po dvou letech? To je proste divny... Dva roky je malo. Ja se toho rozhodne pri vyberu auta nedrzim. A s toyotou mam spatnou zkusenost. Co se tyce vw, tak nikdy, ale proc jsou v Nemecku nejprodavanejsi? Jo marketing... A na tyhle ankety se muzou vykaslat.
Kolegove a moji znami maji Fabie, Octavie, Golfy a Pasaty (Audi to je to same. v nasi Firme je po skusenostech s nekolika vozy ZAKAZ nakupovat Audi) a resi porad nejake bouchani, klepani, vymlacene dily naprav nebo doladuji (po vyhruznych dopisech vyrobcum) vyrobni vady. Ja mam 3 roky starou Toyotu a jsem v pohode. Jeste bych dodal ze mam jednoho kolegu, ktery ma Toyotu Corollu 10 let starou a taky si na nic nestezuje (pry jeho dalsi auto bude zase jen Toyota. Pokud by nekdo chtel argumentovat cenou dilu tak nema pravdu. A) rozdil cen uz neni tak velky B) tech dilu budete potrebovat podstatne mene nez u aut z koncernu VW. (prakticke skusenosti z original servisu)
je asi Octavia Combi. tedy pokud jde o cenu a relativně slušnej design kombíku, v základu se mi nelíbí vůbec, jinak bych ještě byl schopnej pošilhávat po audi Allroad, ale ta cena. Ale i tak zůstanu u toyoty a asi koupím za rok Avensise buď jako kombi, nebo jako verso, což mě fakt láká.
Dobrých výsledků dosáhlo také BMW (3ka a 5ka). Sám ze zkušeností můžu říc, že mám doslova tragické zkušenosti s MB. To že se to po zhruba po 20tis km ***o... no budiž, stane se. Ale ten servis - hrůza hanba tragédie... Náhradní vůz neposkytli, pro tátu jsme museli do Prahy zajet, nebyli ho schopni odvézt. Hlavně že maj první AMG autosalon na světě, hlavně, že maj Mercedes fórum, hlavně že maj ulici Daimlerova, ale na zákazníka zvysoka serou!!! Mimochodem, vim o člověku co má CL63 AMG - najel na tom pár tisíc a už ho prý 3x odtahovali.
Zlatý servisy Porsche. U Škodovky i u Audi/VW jsme spokojeni na 110%
A ješte jedna info, mám Toyotu Carinu, a kromě běžných servisních činností jako je výměna oleje, nebo brzdových destiček, jsem měl jedinej "větší" výdaj s výfukem a to mi vydržel 10 let. Kolik je to u VW? 5? pokud vím asi tak nějak ho měnil kámoš u 3 golfa. a neměnil jen výfuk,ale spoustu dalších věcí - prostě je víc poruvej VW než Toyota. Alespoň dle mojí zkušenosti.
P.S. Mám Toyoutu