Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Němci jsou spokojeni s Toyotami

26 komentářů

TAKY ZACINAM POKOUKAVAT PO NOVEM AVENSISU
Toyota, Honda, Subaru, BMW. Dál není co řešit.
Dlouho jsem uvažoval jestli mám na tyhle pubertální výlevy vůbec reagovat. Nakonec jsem to jak je vidět udělal. Nevím proč se ten článek obrátil v diskusi o něčem docela jiným, ale dobře. Za chvíli, až někde napíšou že se bude zdražovat třeba benzín, někdo chytrej a bez mindráku jistě zareaguje větou "VW je ***". Toyota dělá jistě dobrý a spolehlivý auta, což nevim z vlastní zkušenosti, ale věřím. Na druhou stranu mám VW Golfa a po třetím roce se nechystám měnit výfuk jak tady někdo psal (do 5ti let), nic mi nevrže a jezdím pouze na Garanční servis do Porsche Praha. Každý má na auta jinej vkus, co se týká Golfa, pro mě je on ten nej. Je pravda že je co se týče designu usedlej, ale nepotrpím si na zbytečnou snahu o originalitu, jako některý automobilky. Co se týká spolehlivosti, nemám problém. Taxikári na letišti si asi taky vybrali VW proto, že se občas taky rádi pohrabou pod autem. Možná má i nějaký důvod cenový trend ojetých VW oproti některým dalším značkám. (jistě mimo MB, BMW...)
je asi Octavia Combi. tedy pokud jde o cenu a relativně slušnej design kombíku, v základu se mi nelíbí vůbec, jinak bych ještě byl schopnej pošilhávat po audi Allroad, ale ta cena. Ale i tak zůstanu u toyoty a asi koupím za rok Avensise buď jako kombi, nebo jako verso, což mě fakt láká.
Tak ti nevím, ale pokud mi je známo, tak konkrétně Toyota je co se kvality a užitné hodnoty lepší než vw, a to nejen dle průzkumu v D. Pokud vycházíš z počtu prodaných vozů, tak tady už za 1.někdo zmiňoval reklamu - marketing, a za 2. přeci jen nelze zapomenout an národní hrdost a na to, že vw je německým autem. i v USA jsou kvalitnější vozy něž Ford,ale v prodávanosti značky na něj asi nikdo nemá.
A ješte jedna info, mám Toyotu Carinu, a kromě běžných servisních činností jako je výměna oleje, nebo brzdových destiček, jsem měl jedinej "větší" výdaj s výfukem a to mi vydržel 10 let. Kolik je to u VW? 5? pokud vím asi tak nějak ho měnil kámoš u 3 golfa. a neměnil jen výfuk,ale spoustu dalších věcí - prostě je víc poruvej VW než Toyota. Alespoň dle mojí zkušenosti.
v tom ta podrzim, mame na tom nalietanych cez milion km. (100, A6, A8, S6)
O kvalitach audi se s tebou budu klidne hadat.
Kolegove a moji znami maji Fabie, Octavie, Golfy a Pasaty (Audi to je to same. v nasi Firme je po skusenostech s nekolika vozy ZAKAZ nakupovat Audi) a resi porad nejake bouchani, klepani, vymlacene dily naprav nebo doladuji (po vyhruznych dopisech vyrobcum) vyrobni vady. Ja mam 3 roky starou Toyotu a jsem v pohode. Jeste bych dodal ze mam jednoho kolegu, ktery ma Toyotu Corollu 10 let starou a taky si na nic nestezuje (pry jeho dalsi auto bude zase jen Toyota. Pokud by nekdo chtel argumentovat cenou dilu tak nema pravdu. A) rozdil cen uz neni tak velky B) tech dilu budete potrebovat podstatne mene nez u aut z koncernu VW. (prakticke skusenosti z original servisu)
Nemam rad takovyto testy, i kdyz tento vypada celkem seriozne. (je 16 000 lidi seriozni?) Kazdopadne je to jenom v Nemecku. Nicmene jsem rad, ze jsou audiny v prvni desitce. I ten renault zda se odpovida. Myslim, ze nejvetsi vahu ma spolehlivost a to toyoty maj. Dale jeste servis. (ten me dokaze pekne nastvat) I kdyz tuhle byl zase test spolehlivosti a treba bmw nic moc zavratnyho. Hodnotit spokojenost po dvou letech? To je proste divny... Dva roky je malo. Ja se toho rozhodne pri vyberu auta nedrzim. A s toyotou mam spatnou zkusenost. Co se tyce vw, tak nikdy, ale proc jsou v Nemecku nejprodavanejsi? Jo marketing... A na tyhle ankety se muzou vykaslat.
Pro mě kvalita = spolehlivost. Tak se koukni na výsledky ADAC (který tu cituješ) a je jasno, kde je VW. Myslím si, že tyto výsledky ADAC jsou opravdu objedktivní a vše říkající. Já osobně bych VW nikdy nekoupil.
P.S. Mám Toyoutu
Právě proto jsem se té kvality tak chyt, aby bylo vidět že slovo kvalita je v podstatě jenom fráze vyjadřujíci subjektivní dojem. A právě takovéto prúzkumy se snaží tyto čistě subjektivní vlastnosti kvantifikovat a snížit vliv subjektivního dojmu.
Rozhodně si nemyslím že kvalita=schopnost splňovat požadavek( jak jsi uvedl ty) Schopnost splňovat požadavek ještě neznamená že byl požadavek splněn kvalitně. Ale to odbočujeme od článku. V tom se totiž píše o oblíbenosti a ne o kvalitě!!!!!!!!
Nevím co si tím příspěvkem vlastně chtel říct. Rači mi řekni co pod tím pojmem kvalita rozumíš ty?
Asi nevíš ty co píšeš!!!!!! Např. Požadavek pro ruský trh je vyrábět vozidla (Lada,Moskvic)dostupná pro širokou veřejnost.Ale o kvalitě v tomto případě nemůže být řeč, že??? Takže tvoje definice trochu pokulhává. 2.příkla😜 Sebekriticky se jedná např. o vozidlo VW Sharan. Všeobecný požadavek je vyrábět bezpečná vozidla světových parametrů. Ale při testech Euro NCAP dostal pouze 3*, tak jako Alhambra, Galaxi, 806, ( Tady je ovšem problém hlavně tvarem vozidla atd.) Ale požadavek vyrábět prostorná vozidla byl splněn, takže tvoje definice opět neplatí. Proto se prosím vrať do knihovny a znovu studuj definice, ale hlavně si je v praxi ověřuj.
Ono je to celkem jedno, jestli anketa hodnotila kvalitu nebo spokojenost zákazníků. Ani v jenom případě si VW moc nevrzne ačkoliv by to z toho zbožňování ve všech našich "odborných" článcích tak mohlo vypadat. Ale jak jsem již uvedl výše. Průměrný český člověk má už dokonale VW vymytý mozek. Včera mě o tom moje šéfová přesvědčila. Musí mít Passata i když o něm nic neví. Jí na roveň postavení v něm prostě jezdí, musí i ona. Ó můj bože - jsem ateista.
to Brabus: Víš co vlastně píšeš? Definice kvality je : schopnost splňovat požadavky(to platí všeobecně, i pro auta, i pro VW)
Zdravím všechny frantíky a zvlášť tebe. Nikdy jsem netvrdil, že VW jsou nejlepší ve všem, jen jsem reagoval na věty typu: že VW je hnus a patří do šrotu atd. Rozdíl je ovšem v tom, že tato anketa nehodnotila kvalitu,jak se tady snažíš vnucovat. A pak je tady další věc, že v německu je nejprodávanější značka VW(Autobild, ADAC). Ovšem prodejní čísla jsou něco jinýho než oblíbenost. Mě se taky líbí Ferrari, ale nikdy si ho nekoupím!!!
Takhle krásně jsem si dlouho nepočet...srovnávat jakejkoli 5let starej VW s čímkoli jiným není možný...měl jsem možnost zkusit si na chvilku Pasata 95 a Polo 94....tehdy to byly 5-6 let starý auta, ale všechno drnčelo, okna nešly nahoru, vypadávaly vypínače z palubky.....děs a hrůza!!!!
Jo to jo Touran je fakt bomba. Mě to připadně že ho světu ukazují jako nějakou vyjímečnost a přitom to auto vypadá tak dvě generace pozádu. Dokonce bych odhadoval, že snad neexistuje na světě víc nudnější MPíčko než Touran. To auto není hezký, není levný a nemá žádnou technologii a toho místo ve vnitř zcela průměrně.
Jó jó, ale lidi u nás jsou tak zmagorovatělí reklamou a proněmeckými autočasopisy, že stejně budou ten VW hnus kupovat i nadále. Proboha když už dělají tak ošklivá auta, tak by měli alespoň vyhrávat ankety spolehlivosti. Nebo být alespoň o pořádný kus levnější, když už nezaměstnávají žádné designéry (viz nový Touran - to je prostě "něco")
Ono není jedno jestli se prúzkum dělá formou anketních lístku v časopise, nebo ho dělá specializovaná marketingová firma.
Spokojenost v británii a německu - článek ve speedu - nadpis: "Výsledky nejpopulárnější ankety světa se stávají nudnými. Opět vyhráli japonci , na špičce je teoyta. Jedině Škodovka se jim dokázala postavit." Co se týče koncernu VW: Malá auta:GB-4.Škoda Fabia(jedinej evropan před ní Smart City) D-2. Fabia; Nižší stř. tř.: GB 4.Focus, 5. Audi A3; D-2. Seat Toledo; Stř. Tř: GB:1.Octavia 😱na prvních 3 místech žádnej evropan; MPV: GB 2. Audi A2 (bohužel pro VW propadák - Sharan).
Dobrých výsledků dosáhlo také BMW (3ka a 5ka). Sám ze zkušeností můžu říc, že mám doslova tragické zkušenosti s MB. To že se to po zhruba po 20tis km ***o... no budiž, stane se. Ale ten servis - hrůza hanba tragédie... Náhradní vůz neposkytli, pro tátu jsme museli do Prahy zajet, nebyli ho schopni odvézt. Hlavně že maj první AMG autosalon na světě, hlavně, že maj Mercedes fórum, hlavně že maj ulici Daimlerova, ale na zákazníka zvysoka serou!!! Mimochodem, vim o člověku co má CL63 AMG - najel na tom pár tisíc a už ho prý 3x odtahovali.
Zlatý servisy Porsche. U Škodovky i u Audi/VW jsme spokojeni na 110%
ale v článku sa nepíše, že nie sú nespokojní s VW, ale že sú spokojní s Toyotami. Vylučuje sa nejako spokojnosť s Toyotou a VW zároveň? U mňa určite nie. To by sme už boli zaslepenci, aby sme na článok o Toyote reagovali vetou: VW je najhorší!
Ten má tak maximálně nejlepší marketing jak oblbnout zákazníky, jinak celosvětově patří koncern VW mezi šrot. Tedy podprůměr abych byl přesný. Brr mrtvej VW dobrej VW
Rád bych, kdyby se k tomuto vyjadřil pisatel "Brabus"- zarytý ospěvovatel VW. Žádny VW tam nevidím. Jak je to možný?? Prý jsou nejlepší.