Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ministerstvo dopravy připravuje zastavení některých dopravních staveb již letos, docházejí peníze

Škrty v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury a letošní výpadek příjmů fondů si zřejmě vyžádá zastavení výstavby důležitých komunikačních staveb.
Zpět na článek
30. 7. 2010 11:37
Naprostý nesmysl
Šetří se za každou cenu a díky tomu se všechny ty stavby v budoucnu pěkně prodraží. Co si budeme vykládat, postavit se ty dálnice jednou musí. Teď bysme na ně dostali část peněz z fondů EU, za pár let už je budeme platit komplet ze svého, tozn. z našeho rozpočtu. Zakonzervování taky něco stojí.
A pokud se začne šetřit ještě víc na údržbě, tak to bude úplně nejlepší, protože paradoxně potom bude údržba rok od roku dražší. Záplata vytvořená levnější technologií totíž vydrží maximálně jednu zimu (lopata asfaltové směsi do výtluku), kvalitní záplata (odfrézování části vozovky, vyčištění, kvalitní asfalt, zbroušení) vydrží klidně 20 let - můžu dodat důkazy obou postupů a jejich trvanlivosti.
Třeba v Německu používají jen ten kvalitnější postup a i když díky tomu mají některé menší silnice hodně "flekaté", jsou zcela rovné a díry v nich nejsou.
30. 7. 2010 08:07
Re: Správný krok!
Pane, vy jste úplně mimo mísu! Jak byste to tedy napojil?? To by mě hrozně zajímalo. Hřebíčkův pomník to určitě není, a to se ho vůbec nezastávám. Ten se na tom ministerstvu také "dobře" podepsal. Jestli ty stavby všechny zastaví , tak ať nám v česku s dálnicemi pomáhá jen "Pán bůh"!
29. 7. 2010 21:11
Re: Správný krok!
Kamarad ma trochu pravdu, urcite se dokumentace aktualizuje, nicmene kazda dokumentace ma nekolik stupnu a to je duvod, proc projekce trva tak dlouho, tzn projekce by se nemela zastavit, nikdo totiz nevi, kdy ty penize budou. Kdo pred 10 lety tusil, co se postavi a co ne? Projekce tvori zanedbatelne procento ceny, neni duvod ji zastavovat
29. 7. 2010 19:10
Re: Správný krok!
no nevím, jestli je projektové dokumentaci v šuplíku dobře... kamarád, co dělá v jedné "projekční kanceláři" (nebo něčem takovým, děají projektové dokumentace k plánovaným mostům či jejich opravám) tak mi právěže nedávno říkal, že u nich bude práce vždycky... Zadá se jim vyprojektovat někde most, oni to udělají, ale nejsou na to peníze, takže to dají jak říkáš do šuplíku, a za 5 let to z toho šuplíku vyhodí, protože už je ten projekt zastaralý, už se užívají jiné lepší technologie atp. takže začnou projektovat znova...
Prostě i dokumentace stárne a stavět něco podle 10 let staré dokumentace by nebylo uplně košér
(mně tak napadá, takový extrémní příklad - Hitlerova dálnice neboli R43 (Brno - Moravská Třebová) se taky asi nebude stavět podle 60 let starých plánů, i kdyby se na ni našly peníze... a to byla plánována hodně moderně a stále by odpovídla dnešním standardům na rychlostní silnice... prostě všechno se pořád předělává, takže pokud se ví, že se něco bude stavě nejdřív za 10 let, tak není důvod, aby se tím následujích 5 let někdo zabýval :-)
29. 7. 2010 12:10
Re: Správný krok!
Njn, ty asi nikdy nebudou. Nicmene i kdyz nejsou penize, neco se stavi, jen ne vsechno najednou. Proto se projekce zastavit nesmi. Dokumentace muze lezet v supliku, nic se s ni nestane, ale pokud zadny suplik neni, nepostavi se ani to male prd
29. 7. 2010 12:08
Re: Správný krok!
Garantuji ti, ze Rebicek s tim nema absolutne nic spolecneho :-) Projekce trva od studie do realizace u takove stavby 8-10 let, takze rebicek ovlivnil leda prd. Jde o to, aby krizovatka byla kapacitni. Pokud se postavi okolni dalnice tak, jak je vyhled, ver tomu, ze ta krizovatka smysl ma. Pokud jde o projekcni pomnik, jsou to mosty, krizovatky opravdu ne
Avatar - Blue Sun
29. 7. 2010 11:39
Re: Správný krok!
Nerad ti kazím dobrou náladu, ale pokud se seškrtají peníze na fond jako takový, bude i méně na údržbu. Tedy nové dálnice ne a staré silnice ještě horší, než dosud... Nějak to nedovedu vidět optimisticky.
29. 7. 2010 11:15
Re: Správný krok!
Projekce ano, ale nesmí projektovat takové zhovadilosti jako je třeba tříúrovňová křižovatka u Opatovic. Řebíčkův pomník.
29. 7. 2010 10:51
Re: Správný krok!
"pokud budou jednou peníze" >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
29. 7. 2010 10:17
Re: Správný krok!
S tou zeleznici souhlasim, jinak ale moc ne. Rozlisoval bych minule stavby a soucasne, popr budouci. Minule byly predrazene, o tom asi zadna, ale vsechny soucasne a budouci prochazeji uz davno financim pospouzenim a ver, ze se zlevnuje a osaekava, kde se da. Hlvane by byla chyba zastavit pripravu a projekcni cinnost, ktera casto trva dele nez stavba samotna. Tzn pokud budou jednou penize, nebude co stavet, protoze nebude nic pripravene. Projekce tvori zanedbatelnou cenu z celkove stavby, tyto penize nemuze stat priskrtit, zadela si na problemy
Avatar - Bubáq
29. 7. 2010 09:40
Správný krok!
Nejprve je nutno zastavit plýtvání penězi, potom zrevidovat přípravu a následně udělit peníze jen dobře připraveným a levným stavbám. Doufám, že se najde více peněz na údržbu. Rozestavěné úseky nových dálnic mi fakt chabět nebudou! S velkým množstvím zboží prosím šup zpátky na železnici!