Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan podporuje i bourá trend SUV. Představil i dva nové sedany

Lukáš Volšický
Diskuze (4)

Na pekingském autosalonu se představují čtyři koncepty nových Nissanů. Dvojice sedanů bourá trend SUV, zatímco další dvojice SUV jej upevňuje.

Stále populárnější crossovery a SUV vládnou evropskému automobilovému trhu. Překvapivě to však neplatí všude na světě a právě probíhající autosalon Auto China 2024 v Pekingu je zajímavou ukázkou. Japonská Mazda tam ve spolupráci s domácí automobilkou Changan odhalila novou elektrickou Mazdu EZ-6 a hned dva koncepty nových sedanů tam prezentuje i Nissan. Až by se slušelo říci, že Japonci bourají dnešní trend SUV.

Nové designové studie od Nissanu se oficiálně jmenují Epoch a Evo a dávají světu najevo, že sedany stále nejsou mrtvé. Zvláště na vzkvétajícím čínském trhu se objevují ve větším počtu než u nás v Evropě. Designéři a inženýři Nissanu však dvojici nových konceptů sedanů nevyvinuli sami, protože se spojili s lokálním výrobcem automobilů Dongfeng Motor.

Skvělou zprávou, minimálně pro Čínu, je skutečnost, že se v budoucnu s největší pravděpodobností objeví na výrobních linkách. Makoto Uchida, generální ředitel Nissanu, při oficiálním představení zveřejnil informaci, že oba koncepty jsou blízko produkčním modelům. Nissan Epoch (zlatý koncept) by se měl začít vyrábět v časovém úseku do jednoho roku, zatímco Evo (stříbrný koncept) dorazí až později.

Video se připravuje ...

Nissan pochopitelně využil autosalonu i k tomu, aby spolu se dvěma sedany představil i studie dvou nových SUV. Prvním z nich je elektrický Epic (oranžový koncept) s obousměrným nabíjením, druhým pak plug-in hybrid Era (fialový koncept) se vzduchovým podvozkem a čtyřkolkou. Oba přitom sdílejí designový jazyk s novými sedany. U obou automobilka očekává, že se začnou prodávat v následujících třech letech.

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Lukáš Volšický
Diskuze (4)

Doporučujeme

26. 4. 2024 00:44
Re: Standard
Díky rome :yes:
25. 4. 2024 20:21
Jo standardní 3 displaje
běžící na Android auto má i BMW.
Avatar - del42sa
25. 4. 2024 19:52
(h)Nissan
ty interiéry co vypadají jak domek pro barbie jsou fakt extrémně odpudivé :no: Nissan by měl najmout pořádné designéry a zbavit se těhle bezpohlavních pseudoumělců co se neštítí prodat i vlastní exkrement jako umělecké dílo ....
25. 4. 2024 18:48
Standard
Naprosto standardní tuctový EV vzhled.
Sedany - typická Čína.
Dokonce se u jednoho sedanu podařilo skloubit tvar světel od Scaly a peugeotími kly.
SUV- běžné světélkující zombie.

Na světélkující zombie se můžeme těšit i u nového Škoda e-designu, teda u dražších výbav.