Novinky
V těch zprávách je opravdu "zmatek", ale postupem času se začali objevovat zvěsti, že FT-86 přeci jen nebude tak levná, jak bylo původně Toyotou zamýšleno, takže nyní očekávám možná i cenové přeskočení Scirocca ("základních" verzí). Na druhou strany, tím bys se (alespoň v případě Subaru) dostali na úroveň cca. WRX a nebo by se i mohli blížit STi a to by nemuselo být uplně dobré.
Už jsem dokonale zmaten z toho informačního šumu kolem chystané FT-86ky. Toyotě se podařilo vytvořit "mýty opředenou legendu" už dávno před tím, než vůbec model představili 😄 :yes: ... a i to Toyotu v mých očích hodně zvedlo - kdo si takhle hraje s veřejností (a novináři), chystá většinou něco významného (a to od Toyoty skoro nepamatujeme) >😒] :yes😒br />
Celou dobu nám melou do hlavy:
a) Toyota bude jenom RWD, Subaru klasicky nabídne AWD
b) Podvozek vychází z Imprezy
c) můžeme uvedení na trh očekávat v roce 2012/2013
a teď zvrat a vše se postavilo na hlavu😒br /> a) oba deriváty budou výhradně RWD (Subaristi nepřekousnou)
b) podvozek je úplně nový a z ničeho nevycházející
c) předvedení v Ženevě, uvedení na trh na podzim
Fakt se bojím, že za týden to opět vše znegujou ;-\ ... já se těším jak malej kluk a oni mě takhle napínaj >😒]
2 věci jsou jasné😒br /> A) Subaru chce "new SVX" co nejvíce odlišit od WRX STI, aby se nežraly a bývalé Impreze zůstalo dominantní multi-sportovní postavení
B) Scirocco a Veloster by si ještě měli užít co nejvíc ten zhruba jeden rok na trhu, protože pak budou nemilosrdně zašlapáni do země 😄 >😒] :yes:
Celou dobu nám melou do hlavy:
a) Toyota bude jenom RWD, Subaru klasicky nabídne AWD
b) Podvozek vychází z Imprezy
c) můžeme uvedení na trh očekávat v roce 2012/2013
a teď zvrat a vše se postavilo na hlavu😒br /> a) oba deriváty budou výhradně RWD (Subaristi nepřekousnou)
b) podvozek je úplně nový a z ničeho nevycházející
c) předvedení v Ženevě, uvedení na trh na podzim
Fakt se bojím, že za týden to opět vše znegujou ;-\ ... já se těším jak malej kluk a oni mě takhle napínaj >😒]
2 věci jsou jasné😒br /> A) Subaru chce "new SVX" co nejvíce odlišit od WRX STI, aby se nežraly a bývalé Impreze zůstalo dominantní multi-sportovní postavení
B) Scirocco a Veloster by si ještě měli užít co nejvíc ten zhruba jeden rok na trhu, protože pak budou nemilosrdně zašlapáni do země 😄 >😒] :yes:
Na druhou stranu to celé zlevní kooperace dvou automobilek a výroba na jedné lince. Plus se (doufejme) použije normální velkosériový Subarácký motor, takže motorizace cenu nevyšroubuje.
Jakmile bude stát FT-86/"SVX" podstatně víc než např. Hyundai Genesis Coupé, já bych nad Toybaru zaváhal ;-\ 😒 - aby uspěli, musí být buď přiměřeně levné, nebo nabídnout 4x4, nebo musí být intergalakticky dobré (a ideálně vše najednou >😒] 😄 )