Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Mercedes-Benz C: Naftový základ stále pod 800 tisíc Kč, nový čtyřválec místo šestiválce v C 230

8 komentářů

MB stojí 799 680 a BMW 803 400 a rozdíl je takřka 100 000 ? Hmmm...Leč kdo nic nedělá nic nezkazí....Jinak dobré vozítka jsou obě, byť trochu malá 😉
Beaumont.
Nahradit šestiválec přeplňovaným čtyřválcem je v dnešní době moderní a celkem bych proti tomu nic neměl, vlastně bych Mercedes spíš pochválil. Ale proč se 250 CGI nenabízí s manuálem? 😒 To vidím jako vysloveně promarněnou příležitost pro lehce sportovně založené řidiče, které by právě lehčí C 250 CGI (oproti C 300) mohl lákat...
A když už jde řeč o C 300, proč zmizel z nabídky 4Matic? Třeba se objeví později, ale i dočasné ochuzení nabídky mi přijde jako chyba.

Cena C 200 CDi je zajímavá, ale takový motor mi do Mercedesu přijde jako krajně nešťastná volba, nevěřím že by naftový čtyřválec mohl být dostatečně kultivovaný, hlavně zastudena...
vrkuboy
Trochu otočím téma neprémiovým směrem. Laguna coupé 3,5 V6 je taky pouze s automatem a to ještě s bůh ví jakým... i v tomto případě je to velká škoda. Né snad, že by Laguna měla sportovní ambice to určitě ne, ale manuál by se určitě prodával lépe. K naftovému čtyřválci v Mercedesu bylo dost řečeno myslím v jednom dílu roadlooku a pokud mě pamět neklame byl hodnocen celkem kladně. To ale nemění nic na tom, že čtyřválec v Mercedesu a to ještě ke všemu diesel budí rozpaky. ;-\
Beaumont.
Já vím, s jakým automatem je Laguna Coupé - s pomalým 😄
Měl jsem to potěšení ji s 3.5 V6 řídit a automat je jediné, co mě na tom autě opravdu štvalo (všechno ostatní je IMHO skvělé!). Motor 2.0 turbo benzín s manuálem bude určitě lepší volba.

Ono vůbec silnějších benzínů s manuálem ubývá, takový Peugeot a Citroën už na ně kašlou úplně... 😒 :no:
WinDiesel
Místo spekulací si to běž vyzkoušet.
Já jsem v pátek zkoušel GLK 220 CDI a bylo to tak neskutečně utlumené, že jsi o motoru nevěděl.
ORBiTH
1.8 -250 kw ??? neverím. . .
samozrejme,dalby sa nasymenzovat motor aj najviac,ale neverim
seriove C-čko so 4valcovym turbo benzinom 1.8 250 kw nema,preklep,asi >😁
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Děkujeme za upozornění, už je to opraveno. Správný byl samozřejmě údaj uvedený v textu.
white label
Tak si ještě opravte pod GolfemR, zrychlení 0-100 u roccaR v závěru článku. Hodnota není 6,5s, ale 6,0/5,8s.
Děkuji...