Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volvo Concept Universe vs. Volvo You: Designový duel

Dva nejnovější koncepty automobilky švédského původu jsou důkazem toho, že se ve firemní tvarové filozofii odehrávají citelné změny.
Zpět na článek
Avatar - Ada je zase tady
18. 9. 2011 14:09
Re: Universe - pure Art Deco
Doufejme, ze nove Volvo takhle vypadat nebude a bude se blizit spise V70/XC70.
Avatar - Ada je zase tady
18. 9. 2011 14:05
Re: Lituji ...
Presne. Asi nejhezcim Volvem je XC70 :yes:
Tahle cinske zrudy jsou zcela ke zvraceni.
Avatar - Pekelná Micinka
17. 9. 2011 22:20
Re: VOLVO
Můj názor je, že tenhle design by velmi dobře "seděl" Saabu.
Avatar - Pekelná Micinka
17. 9. 2011 22:16
Re: Universe - pure Art Deco
Pokud porovnáš oba koncepty, dojdeš k závěru, že předek You má k sériovému autu o něco blíž, takže já tam to tápání nevidím.
Avatar - gld
17. 9. 2011 21:39
Re: Universe - pure Art Deco
Je to dobré ale akosi sa s tým vo volve moc plácajú. Keby to bol ťahák tak už predstavujú predsériovú podobu. Teraz mi to príde, akoby sa ponúkali..páči sa vám to? no páči? ani nie? ale my sme to už chceli vyrábať...a ani s týmto zadkom sa vám to nepáči?

damn :-)
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
17. 9. 2011 17:48
Universe - pure Art Deco
Universe ma charakter, "presence", pritomnost na ceste, autoritativnu tvar, ktora vzbudzuje respekt a je zaroven atraktivna a pritazliva.

Art Deco :-)
17. 9. 2011 17:47
VOLVO
Člověk jak jde životem, tak když má možnost se ohlédnout, a v tom ohlédnutí vidět roky, desetiletí, tak mu mimovolně vytane jedna kontextová věc - jsou značky, které tak nějak nikdy nezklamaly, jsou značky, které mají své dané geny, svojí vizualitu. Jsou značky, které definují svět aut a zpětně i člověka samotného. Většina lidí však nemá vkus, nemá jak se říká šajna, nemá ánung. Pro ty ostatní jsou tu značky jako Mercedes-Benz, Jaguar, a třeba i dané Volvo, abych to vybral z různých světových stran.

Tedy, jdeš-li k Volvu, a zajímáš-li se o auta, pak víš, kam jdeš, do jakého designového patra jdeš, co tě tam čeká a co tam asi tak můžeš dostat. Dostaneš tam toho všeho vrchovatě.

A nyní k nově avizovanému designu. Volvo se vyvíjí, to je evidentní. Současně nezahazuje své ikonozní markanty. Charakter aut je jasný - festovní severskej držák, jehož design se posouvá k jemně načrtávané exklusivitě. Osobně jsem z těch konzerv, co milujou spíše volva hranatá, ty švédský nerozbitný tanky, no třeba... sedni si do XC70. Ustrneš nad tím, jak bezpečně na tebe uvnitř za volantem to auto v mžiku zapůsobí. Pak se rozhlédneš a uvědomíš si ještě jeden další rozměr Volva, že na tak krásnou kabinu se budeš muset ještě trochu někde esteticky dovzdělat. Volvo je dnes v kabinách na samém konzumentském vrcholu, není jiná automobilka, která by na takové úrovni dokázala kloubit tvary a materiály. Samozřejmě je tu Mercedes-Benz, jako ikona absolutního (pro někoho možná až příliš decentního) stylu.

No, takže abych to zakončil. Nová Volva budou nekonečný klády, to je znát i na těch dvou studiích.
Avatar - boost.
17. 9. 2011 16:43
Re: Lituji ...
Zezadu jsou oba koncepty pěkné, zepředu se mi to moc nepozdává. Ale mají něco do sebe, ne že ne ;-)
17. 9. 2011 15:22
Lituji ...
... ale ani jeden z těch konceptů pro mě neni Volvo... Je to rozplyzlé cosi :no: Ani současný design S60, V60 mě neoslovil. Zatím to nejlepší z Volva je pro mě V70, XC70, S80 a XC90 :yes:

Prosím redakci, příště přidejte do ankety i třetí možnost "nelíbí se mi ani jeden" >:D