Novinky
skejpa
0
Horší barvu si na prezentaci nového auta vybrat nemohli. Jinak zadek je pěkně hnusnej. Zbytek na tak malé auto slušný.
pandan
0
Měli zvolit béžovou. Jednak by tomu docela slušela a pak by zanikl holý plech v interiéru (jak to udělali u Upa). Vůbec ten rozdíl v prezentaci značek VW a Škoda napovídá, dost o preferencích koncernu.
Moc jako Škodovka mi to nepřipadá. Vzhledově, hlavně maska, vypadá spíše jako nějaký korejec. Up! vypadá asi lépe. Určitě by tomu pomohlo trochu víc chromovaných lišt ;-\
Mile mě překvapily rozdíly oproti VW. Zdá se mi, že jak přední část s maskou,tak i zadní část bez černého skla se velmi povedly! V interiéru jsou si auta hodně podobné, až na ten volant - u apu je výrazně povedenější.
Je vidět, že nám tu vzniká v tomto segmentu velmi silný hráč na trhu..
Bravwo koncern!
Je vidět, že nám tu vzniká v tomto segmentu velmi silný hráč na trhu..
Bravwo koncern!
presne tak, pisem o tom nizsie, predna cast je ovela lepsia ako u vw a dobry postreh - zadna cast skody nema cele 5dvere presklenne ale su pekne vo farve karoserie :yes😒br />
skodu treba pochvalit, zmeny su oproti up-u su k lepsiemu navyse sa mi aj ten bocny zadny stlpik viac pozdava u skody kde je vacsie okno a vzadu sediaci maju lepsi vyhlad
navyse v peknej zelenej farbe ktora je farbou skodovky to bude velmi pekne auto, paci sa mi :yes😒br />
skoda :yes:
skodu treba pochvalit, zmeny su oproti up-u su k lepsiemu navyse sa mi aj ten bocny zadny stlpik viac pozdava u skody kde je vacsie okno a vzadu sediaci maju lepsi vyhlad
navyse v peknej zelenej farbe ktora je farbou skodovky to bude velmi pekne auto, paci sa mi :yes😒br />
ma lepsie podla mna rieseny zadny stlpik karoserie a vacsie zadne bocne okno umozni vzadu sediacim lepsi rozhlad :yes😒br />
aj spredu vyzera skoda dospelejsie ako vw s obrovskym logom bez masky
ak bude 5 dverak tak skoda je slusna volba, zalezi vsak aj od ceny, o kvalite nikto nepochybuje :yes:
aj spredu vyzera skoda dospelejsie ako vw s obrovskym logom bez masky
ak bude 5 dverak tak skoda je slusna volba, zalezi vsak aj od ceny, o kvalite nikto nepochybuje :yes:
Súhlasím, škodovka vyzerá lepšie ako up. Potešujúce sú výrazné zmeny oproti východziemu modelu, to som nečakal. A stále platí čo som napísal pod článkom o up- ten zadok je proste škodovácky. Jedine interiér sa mi páči menej ako vo VW.
Zaujímalo by ma, nakoľko "nový" je motor 1.0 mpi. Predsa len, tá koncovka dáva nepríjemne spomenúť na zombiu, ktorá sa objavovala pod kapotou starej fábie junior.
Zaujímalo by ma, nakoľko "nový" je motor 1.0 mpi. Predsa len, tá koncovka dáva nepríjemne spomenúť na zombiu, ktorá sa objavovala pod kapotou starej fábie junior.
presne tak, zadne partie skody su velmi podarene, pekny skodovacky zadok s lemom na zadnych dverach okolo svetiel presne ako to pozname z oktavky, ked sa clovek na to auto zozadu pozrie ma ovela lepsi dojem ako ked vidi velke tmave sklo u vw.
skoda myslim tymto modelom ak zavedie 5 dverak moze pekne podkurit konkurencii, suhlasim s tym interierom, vw vyzera zivsie ale zase mne sa volant viacej paci v skode proste je to skodovacky volant a sedi mi tam, vw ma zase nejaky novy volant ktory nenajdes nikde inde len v up-e.
myslim ze mpi motor bude fajn navyse sa urcte oplati priplatit si za vykonnejsiu verziu ktora bude asi len par eur drahsia ako zakladna kedze sa jedna o ten isty motor. Spotreba vyzera byt super a maximalka 170 s takymto autickom dava tusit ze ani pri 130tke nebude v kabine dusno a auticko pojde s rezervou bez zmykania a pretazenia.
mne sa fakt paci, skutocne, musim pochvalit, samozrejme by som bral 5 dverak na ten sa uz velmi tesim, auticko yzera navyse v tej zelenej farbe az luxusne
:yes:
skoda myslim tymto modelom ak zavedie 5 dverak moze pekne podkurit konkurencii, suhlasim s tym interierom, vw vyzera zivsie ale zase mne sa volant viacej paci v skode proste je to skodovacky volant a sedi mi tam, vw ma zase nejaky novy volant ktory nenajdes nikde inde len v up-e.
myslim ze mpi motor bude fajn navyse sa urcte oplati priplatit si za vykonnejsiu verziu ktora bude asi len par eur drahsia ako zakladna kedze sa jedna o ten isty motor. Spotreba vyzera byt super a maximalka 170 s takymto autickom dava tusit ze ani pri 130tke nebude v kabine dusno a auticko pojde s rezervou bez zmykania a pretazenia.
mne sa fakt paci, skutocne, musim pochvalit, samozrejme by som bral 5 dverak na ten sa uz velmi tesim, auticko yzera navyse v tej zelenej farbe az luxusne
No mně se ten zadek ukrutně nelíbí, přijde mi jako z 80-tých let. Jako kdyby to bylo Daewoo Tico. Předek je pěkný, interiér ujde, ale praktický mi moc nepřijde - ovládání teploty nahoře a rádia dole? No nevím nevím. A držákem tašky nebo lístku na parkování asi moc nezabodujou. Je to prostě běžné auto, které přišlo z křížkem po funuse, vždyť už takové dělají ostatní 20 let. Ale prodávat se asi bude a určitě to přispěje ke konkurenci zavedených značek a tahle prdítka by mohla zase trochu zlevnit, takže dobře, že je konečně tady. Reálně bych je viděl někde v ceně kolem 150 tisíc, za 180 v základu mi to přijde moc, protože reálně to vyjde přes 200 (počítám, že držák na tašku a lístek bude v paketu za 3 tisíce 😄 ).
kazdemu sa paci nieco ine
mne sa naopak na tej skode zadok pozdava najviac a najviac dava najavo ze sa jedna o skodovku, proste lepsi skodovacky zadok by nevymyslel nik 😉
dizajn je vec subjektivna a tak sa niekomu paci to inemu zase ono, kazdy ma iny pohlad ale musime uznat ze auto ako celok posobi velmi sympaticky a ked bde v peknej farbe tak bude posobit aj stylovo :yes😒br />
samozrejme dvojfarebny interier bude len u najvyssieho stupna vybavy ale o to tu nejde, kvalita je podstatna a ta by mala byt ok mne sa paci aj interier aj volant 😉
mna skoda prijemne prekvapila, priznam sa necakal som ze vw az tolko skode dovoli a je len dobre ze skoda moze mat taketo auticko bez ujmy a navyse podla mna je skoda citigo skutocne lepsia volba ako up, auto posobi dospelejsie a navyse zadne dvere s plechom su vzdy lepsie ako sklo ktore moze puknut kedykolvek aj v zime navyse ked sa s nim trieska pri zatvarani piatych dveri jeho zivotnost bude mizerna.
mne sa naopak na tej skode zadok pozdava najviac a najviac dava najavo ze sa jedna o skodovku, proste lepsi skodovacky zadok by nevymyslel nik 😉
dizajn je vec subjektivna a tak sa niekomu paci to inemu zase ono, kazdy ma iny pohlad ale musime uznat ze auto ako celok posobi velmi sympaticky a ked bde v peknej farbe tak bude posobit aj stylovo :yes😒br />
samozrejme dvojfarebny interier bude len u najvyssieho stupna vybavy ale o to tu nejde, kvalita je podstatna a ta by mala byt ok mne sa paci aj interier aj volant 😉
mna skoda prijemne prekvapila, priznam sa necakal som ze vw az tolko skode dovoli a je len dobre ze skoda moze mat taketo auticko bez ujmy a navyse podla mna je skoda citigo skutocne lepsia volba ako up, auto posobi dospelejsie a navyse zadne dvere s plechom su vzdy lepsie ako sklo ktore moze puknut kedykolvek aj v zime navyse ked sa s nim trieska pri zatvarani piatych dveri jeho zivotnost bude mizerna.
Tak tak, není to špatné, jen mi to přijde v porovnání s konkurencí moc usedlé a nevidím tam nic extra. To se ale mnoha lidem líbí, takže proč ne. VW pokud jim už dovolil nový model, tak ani nemohl dovolovat méně - má to 4 kola a volant, designově to zapadá aspoň trochu do tváře Škody, takže by proti tomu neměl nic mít. Stěžejní model to nebude, těchto aut se zase tolik neprodá, víc se o tom mluví než je skutečný zájem. Podle mne hlavní boom těchto vozítek přijde, až budou za tu stejnou cenu v elektrice - na dojíždění do práce a nákupy ideální, navíc bude jezdit za babku. Do té doby to bude okrajová záležitost.
" maximalka 170 s takymto autickom dava tusit ze ani pri 130tke nebude v kabine dusno a auticko pojde s rezervou bez zmykania a pretazenia." >😁 >😁 >😁
akoze, skus mi definovat auto, pri ktorom je este menej dolezite aby zvladalo dialnicne vykony v tichosti a bez pretazovania. Je to presne toto >😁
Male, lacne, minimum tlmenia, aerodynamicky skrinka na kolesach, obrovske sklo a kopa hran okolo...
toto nie je hltac kilometrov, toto bude na dialnici utrpenie za 9litrov pri 130.
akoze, skus mi definovat auto, pri ktorom je este menej dolezite aby zvladalo dialnicne vykony v tichosti a bez pretazovania. Je to presne toto >😁
Male, lacne, minimum tlmenia, aerodynamicky skrinka na kolesach, obrovske sklo a kopa hran okolo...
toto nie je hltac kilometrov, toto bude na dialnici utrpenie za 9litrov pri 130.
Tak se nám pomalu stává ze Škody korejec 😢 Škoda Škodo !!!
Ani nevím, jestli přímo korejec, ale samotného mě ten předek vyloženě zarazil. Je to zvláštní, už dlouho se mi to nestalo, ale neměl jsem z něj žádné pocity. Zkrátka jako nějaké erární auto z reklamy na nějakou pojišťovnu či co. Prostě auto.
Těžce se to vysvětluje, ale moc sexy to nevypadá, tím spíš vedle povedeného UPu. No, ale pořád lepší než ty první fotomontáže s deformovaným čumákem faceliftované octavie😊
Těžce se to vysvětluje, ale moc sexy to nevypadá, tím spíš vedle povedeného UPu. No, ale pořád lepší než ty první fotomontáže s deformovaným čumákem faceliftované octavie😊
Predni maska je strasna. Budto mela byt nahore do mirneho oblouku, nebo mela mit vodorovne zebrovani. Zbytek ujde.
Smutné je, že právě tuhle masku dostanou všechny budoucí škodovky :no: Zajímalo by mě, jestli si design kazí sama škodovka, nebo ji takhle sráží vedení VW... ;-\
Napriklad na MissionL, rapidu, nebo jak tomu ted rikaj, ta maska vypada krasne, sem se ale nehodi. Svetla pripominaji predchozi designovy smer, zatimco maska jiz razi ten novy.
Myslím, že samotná automobilka v tom má bordel >😁 S tím předkem souhlasím..je to takový "mišmaš" >😁
[odkaz] Nakonec jsem tu masku nechal >😒]
Ty lampy bych neprotahoval nahoru ale jinak by to bylo lepsi nez original 😄 :yes:
Persne ten samej pocit sem mel taky ... a myslim ze nejvic ji chybi ten podelnej stredovej prolis na kapote! Zaroven je proti te bile studii jiny pomer polohy masky a svetel a velikosti te masky. A dalsi vyrazny duvod, spolu s tim prolisem je ten "zobak", na kterem je nove logo vyrazne kratsi nez u ostatnich studii!
Jinak receno, ty drive presentovane designove retuse mely zajimavejsi a k nove "designove reci" lepe padnouci vyraz ... Skoda 😄
Jinak receno, ty drive presentovane designove retuse mely zajimavejsi a k nove "designove reci" lepe padnouci vyraz ... Skoda 😄
Zadni cast skvela...a to mysli opravdu vazne.
Predni cast neni spatna ale ty korejsky svetla to kazi.... obzvlaste kdyz skodovky meli spise hranatejsi svetla...tyto nevyrazne oble ji neslusi.
Nejhorsi je z profilu ta zadni cast okna "UP" vypada sportovne zato Skodovka nesportovne.
K interieru ci vyhrady nemam krome barevnho sladeni a naprosto ale naprosto hnusneho volantu.
Zato bara se mi libi moc.
Takze si myslim za 3-4 roky facelift bude lepsi...
😄
Predni cast neni spatna ale ty korejsky svetla to kazi.... obzvlaste kdyz skodovky meli spise hranatejsi svetla...tyto nevyrazne oble ji neslusi.
Nejhorsi je z profilu ta zadni cast okna "UP" vypada sportovne zato Skodovka nesportovne.
K interieru ci vyhrady nemam krome barevnho sladeni a naprosto ale naprosto hnusneho volantu.
Zato bara se mi libi moc.
Takze si myslim za 3-4 roky facelift bude lepsi...
😄
... se mi víc líbí CityGo než Up!, obvzláště předek (nárazník) a lepší "C" sloupek. Nicméně jsem ani jedno z aut naživo ještě neviděl, takže težko soudit, počkejme 😉
Z mého pohledu jen tříslabičné "Škoda slov"... 😄
Vzhled je konzervativní. Velmi konzervativní. A velmi podařený :yes:
Vozítko to je milé a pěkné, ale domnívám se, že bude záležet na ceně. Kdyby byla kolem 180.000,-Kč tak to asi za 44 kw motorovou sekačku nikdo nedá. Kolem 140.000,-kč tak to bych asi zkousl.
Já tipuju první cenu na 174900Kč, s tím že bude startovací akce na prvních tisíc vozů za 159900Kč. Škoda nepujde s cenou pod Fabii níže než o 30tis. Fabia začíná na 199tis Kč.
ANO, pokud nebude cena konkurenční, tak u takhle malého a očesaného auta Škoda nenachytá ani konvenční Čechy, kteří by normálně české auto preferovali. V malých autech je SILNÁ konkurence a výběr za cenu 179 je bohatý. Mělo by to jít někam k 160. Jako druhé auto pro lepší lidi, kteří si vyšší cenu můžou dovolit to zas není dost stylovka. Evidentně je to facelift starého nezajímavého VW Fox.ˇ
Podle mého názoru by měl být na Škodu udělaný patřičný tlak, aby nasadila tu cenu prostě chytře na nízké úrovni. Postará se o to asi až trh, jenže když o to nebude už od začátku zájem, vznikne kolem auta určitá pohrdlivá pověst a té se pak už těžko bude auto zbavovat i když dá cenu dolů Malé auto prostě musí být sympatické i cenou od počátku a to se novým MODELŮM korejců, Fiatu nebo Suzuki daří.
PSA udělalo tah s počáteční vyšší cenou u kolínské Aygo sice také, ale za jiné situace. Nevnucovala nám to auto jako skvělý domácí produkt, ale bylo spíš na vývoz do lepších rodin jako druhé posunovadlo. Navíc přišlo v době konjunktury, kdy se dalo prodat za víc. Dnes jsou ceny jinde a proto i kolínská trojčata jsou dnes za dobrou cenu. Kromě toho byla ve své době velmi moderní a Citišlapka je spíš konvenční.
Doporučuji marketingu škodovky držet se s cenou na velmi střízlivé úrovni, jinak se se zlou spotřebitelů potáže a to by mělo i špatný vliv na pověst ostatních produktů!
Podle mého názoru by měl být na Škodu udělaný patřičný tlak, aby nasadila tu cenu prostě chytře na nízké úrovni. Postará se o to asi až trh, jenže když o to nebude už od začátku zájem, vznikne kolem auta určitá pohrdlivá pověst a té se pak už těžko bude auto zbavovat i když dá cenu dolů Malé auto prostě musí být sympatické i cenou od počátku a to se novým MODELŮM korejců, Fiatu nebo Suzuki daří.
PSA udělalo tah s počáteční vyšší cenou u kolínské Aygo sice také, ale za jiné situace. Nevnucovala nám to auto jako skvělý domácí produkt, ale bylo spíš na vývoz do lepších rodin jako druhé posunovadlo. Navíc přišlo v době konjunktury, kdy se dalo prodat za víc. Dnes jsou ceny jinde a proto i kolínská trojčata jsou dnes za dobrou cenu. Kromě toho byla ve své době velmi moderní a Citišlapka je spíš konvenční.
Doporučuji marketingu škodovky držet se s cenou na velmi střízlivé úrovni, jinak se se zlou spotřebitelů potáže a to by mělo i špatný vliv na pověst ostatních produktů!
Překvapuje mě, že světla nejsou hranatá ve stylu Popularu, takže směr designu nebude tak úplně jednotný. Celkově mi to provedení přijde jako krok zpět, mocná chromovaná cibule okolo znaku je nahrazena tenkou lištou a plastovým trojúhelníčkem v rohu světel, mlhovky jsou okoukané laciné bodovky (u Popularu zase koncernové začerněné obří hranaté lampy).Opravdu na tom není nic extra ani nápadité, takže soudruzi dodrželi slovo a Š bude skutečně jen levnou sestrou. Nemuselo by to být tak okaté, to se mi nezdá jako dobrá cesta. Měli radši pustit nějaký oživující nápad na svět a nedržet to v tak přísné lati. Vím, že hodně lidí volá jak je ta jednoduchost skvělá a líbivá (a to mluvím i o Popularu), ale moc nás to nerozveselí ani neinspiruje až budem za pět let koukat na tyhle hranáče všude kolem.
Bez zaujímavých nárazníkov a lomenej spodnej línie okien vyzerá to auto dosť obyčajne a tuctovo. Maska pripomína tigrí nos Kia a svojou "spadnutou" polohou pripomína štýl 90-tych rokov. Jednoduchý volant v kontraste so svetlou palubkou bije do očí. Ale po uvedení malého VW sa viac čakať nedalo.
Výraz přídě auta mi připomíná prehistorické Daewoo Tacuma. Volant se ke zbytku interiéru vyloženě nehodí a zadek je zase divná plechařina... Celkově jsem zklamaný.
Můžeme se jen utěšovat, že naživo to nemusí být taková tragédie.
Můžeme se jen utěšovat, že naživo to nemusí být taková tragédie.
S tou Tacumou jsi mne předešel >😁 a skutečně tyto pohledy: [odkaz]
[odkaz]
možná i [odkaz]
zkus porovnat s těmito kousky 😉 : [odkaz] - až jsem se lekl...
Z fotek opravdová slabota, uvidíme na živo a jsem zvědav na prodeje. UP je o level jinde...
[odkaz]
možná i [odkaz]
zkus porovnat s těmito kousky 😉 : [odkaz] - až jsem se lekl...
Z fotek opravdová slabota, uvidíme na živo a jsem zvědav na prodeje. UP je o level jinde...
Podľa mňa robili Škodu a Seat dodatočne. Vyretušovať typické znaky Volkswagenu bolo jednoduché, zaujať niečím iným je už v tom prípade viac ako kumšt. Premazali predné svetlá, typické nárazníky, lomenú líniu okien - a vzniklo totálne bezpohlavné auto bez vlastnej tváre.
Člověče, to je ohromná demonstrace použití "účelného" designu ( to slovo se bojím použít, abych ho neurazil ) - tomu chybí podle mne všechno... Já ti rozumím, ale alespoň na zveřejněných fotkách na mne kouká něco, co vypadá, jako když si někdo navrhl a přebouchal užitkový minivůz na rozvoz pizzy - pamatuješ na starší indickou reklamu na pažouta 206 ? ( ozdob to běžnými plecháči a standrtním vzhledem a výsledek nechám být... :-! ).
To je snad poprvé, kdy odhazuju diplomatickou masku. Pro mne zatím děs, který se nejspíše bude dobře prodávat...
To je snad poprvé, kdy odhazuju diplomatickou masku. Pro mne zatím děs, který se nejspíše bude dobře prodávat...
y+ ft+
6
6
To seš ale zralej na mokrý hadry, a doporučil bych i často měnit za studený. Podobnost, zejména naživo, bude nulová. Prohlédni si ty obrázky ještě jednou.
Tak pod určitým úhlem ty fota ten výraz asociují. Jaká bude realita na živo mi je vcelku fuk - tady jde o první dojmy.
Nemusím hned běžet pro pampersky kvůli novince, která konkrétně mně nesedí a oslavně hýkat ódy na design, který tvrdí, že u toho nebyl...
Za svým názorem a dojmem si stojím - to je k těm profláklým mokrým hadrům...
Nemusím hned běžet pro pampersky kvůli novince, která konkrétně mně nesedí a oslavně hýkat ódy na design, který tvrdí, že u toho nebyl...
Za svým názorem a dojmem si stojím - to je k těm profláklým mokrým hadrům...
Tacuma mě taky hned napadla. Podobnost obrovská. :no: Celkově taky palec dolů. :no: Jestli už dneska chrlí automobilka prohlášení o tom, že auto je pro zákazníky, kteří si zakládají na designu a kvalitě, tak je jasné, že cena bude tak na úrovni Fiatu 500, a za ni si to koupí leda zarytí příznivci značky.
Nějak nechápu dosavadní výsledky v anketě... Komu se proboha tohle líbí??
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
co se mi nelíbí? prakticky vše 😄 Přední světla ala Hyundai a maska okoukaná z nových modelů Kia? To snad nemyslej vážně... A ty vnitřní strany dveří, kde není ani pořádnej tapec... nemám slov..
vsak toto vyzera jak autobus....hranate, nevyrazne linie, rovne okna...
napriklad mne sa nepaci predna maska, resp. cely predok. Vyzera to, ako keby si na prednu kapotu sadol slon a zatlacil ju o 10cm nizsie. O co krajsie by to vyzeralo, keby linia svetiel (spodna aj horna) pekne licovali s maskou...
Inak celkom zaujimave auto, akorat ze Skoda uz od cias novej Octavie s fazulovo-nudlovymi svetlami pokracuje v trende sprasovania celnych masiek za kazdu cenu...
Inak celkom zaujimave auto, akorat ze Skoda uz od cias novej Octavie s fazulovo-nudlovymi svetlami pokracuje v trende sprasovania celnych masiek za kazdu cenu...
petrumr
Faceliftovane daewoo tico? (i nazev se tomu podoba) 😲 Up je designove uplne nekde jinde..
I malé auto by mělo mít ambici být zajímavým. Něčím...čímkoliv.
Citigo není zajímavé vůbec ničím.
Citigo není zajímavé vůbec ničím.
Tady není co dodat, kdo čekal přelepování znaků, po vzoru italské instantní kuchyně, může jen někde bokem tiše šoupat nohama.
Zajímalo by mě jen, proč jak Škoda tak VW upustili, zejména v oblasti předních světel, od ostrých linek, a to i přesto, že aktuální designový jazyk u obou automobilek hovoří naopak.
Zajímalo by mě jen, proč jak Škoda tak VW upustili, zejména v oblasti předních světel, od ostrých linek, a to i přesto, že aktuální designový jazyk u obou automobilek hovoří naopak.
Tady by přelepení znaku z koncernového bratra přineslo lepší výsledek i bez tichého šoupání nohama v koutě...
Korejské geny čelní parti nechám spát, zrovna jako skutečně dotažený vrcholně užitkový vzhled ( výraz designový jazyk si vzhledem k výsledku nedovolím použít ). Optimista se odvolá na osobní střet.
Nicméně pokud se líbí...
Korejské geny čelní parti nechám spát, zrovna jako skutečně dotažený vrcholně užitkový vzhled ( výraz designový jazyk si vzhledem k výsledku nedovolím použít ). Optimista se odvolá na osobní střet.
Nicméně pokud se líbí...
Nečekal jsem, že to dopadne o tolik lépe než Up. Jeho beztvará světla a absence masky na mě zkrátka moc dojem neudělaly. Ale toto je mnohem lepší, i když při pohledu na masku se mi také vybavilo sedmmmmm!!! 😄
Přidávám se k názoru, že zelená barva ji nesluší. Pokud by zvolili červenou, černou nebo i tu bílou, hned by se z ní stala hezčí "slečna"... 😉
Čierna na mestské mini? Ľudia, vy už fakt poniektorí potrebujete mokré handry. Nestačilo, jak nechutná bola tá čierna Panda na autosalóne?
černá tomu pomůže - skryje ty tvary/netvary auta 😉 :yes:
Jo, do města černá... prakticky moc asi neuvažuješ, co? 8-s Kdo někdy měl černé auto, ví o čem mluvím.
když už jsi mou nadsázku vzal vážně...ono to auto je sice určené do města, ale jistě nevěříš, že ho tak bude většina majitelů používat..
Jo máš recht, tady jsem něco rychle spíchnul ve stříbrné
[odkaz]
[odkaz]
Předpokládám, že Škodovka nasadí svou nezvyklou paletu barev, a že právě u položky speciální lakování bude nejčastěji zatrženo >😁 Což je dobře - ta zelená opravdu není dobrá volba. Kdyby nebyla tak vyblitá...
Som prekvapený, že na rozdiel od minulosti je rozdiel medzi "rodinnými príslušníkmi" taký veľký. Som zvedavý ešte na Seat.
Čekal bych spíš podobu názvu CityGo, nebo prostě jen GO! (po vzoru UP!), ale lepší Citigo, než třeba Cigano (sériově se sadou zabezpečení proti krádeži , zamykacími šrouby kol, bez stěračů, antény, apod....) >😒]
Jinak design, není špatný, ale na originální/původní předlohu UP! celkově nemá a ani mít nemůže, originál je vždycky jen jeden...
Jinak design, není špatný, ale na originální/původní předlohu UP! celkově nemá a ani mít nemůže, originál je vždycky jen jeden...
Jediné, co netrávím je název modelu. To ostatní, to doslova oslepuje. Tohle auto tu bude jezdit deset let a stále bude jako nové. Chválím dokonalou příď, chválím vlastně všechny jinakosti ve vztahu k Upu. Až se mi chce napsat, že takovouhle krásu přece VW nemohl automaticky schválit do výroby, vždyť se tu budou na hranicích srocovat enderáci jako v roce 1988...
Tedy závěr - absolutní designová čistota, absolutní designový rukopis, absolutní garážová trefa. A když si tak představíme, že SEAT samozřejmě nemůže zůstat ve své představě vizuálně pozadu, nemůže to dopadnout jinak, než jako volkswagenovská euromaximální miniinvaze, města budou plná malých krásných Koncernových aut.
Dnes velmi velmi zřetelně - BRAVO ŠKODA :yes:
Tedy závěr - absolutní designová čistota, absolutní designový rukopis, absolutní garážová trefa. A když si tak představíme, že SEAT samozřejmě nemůže zůstat ve své představě vizuálně pozadu, nemůže to dopadnout jinak, než jako volkswagenovská euromaximální miniinvaze, města budou plná malých krásných Koncernových aut.
Dnes velmi velmi zřetelně - BRAVO ŠKODA :yes:
Alebo auto, čo vyzerá staro už v čase uvedenia. Taký dizajn je skutočne trvácny.
Stáří v tom tedy nespatřuji nikde,naopak. To auto má výraz, to je velmi důležité, ta tvář, kukuč, to je okamžitě přijatelné, padne to do voka a netrčí v tom voči jako například novému picantovi. Spodek, tu část pod přední maskou dokonce Škoda zvládla podle mého názoru lépe než VW. Záď posoudím až v prostorovém pohledu. Také se mi moc líbí budíky, ta jejich strohost, žádné odlesky tubusů, matový povrch, paráda.
To auto má výraz Japonca tak z roku 90. Jednoduchý trvácny dizajn sa hodí tak na Passat, malé auto potrebuje nápad. A že to ide, ukázal Up!, teda ak ostaneme pri dizajne exteriéru.
Já tam ten nápad ovšem vidím. Na ty cingrlátka je tu pětistovka, která když už jsme u ní, vypadá vedle goučka jako designové nedochůdče. Bude to dobré, uvidíš. Do dvou tří let jich bude jak v Praze tak v Bratislavě plno. Myslím gouček 😄
Snívaj...
Toto je zrovna tak nevýrazné a nudné ako Fox, a zrovna toľko ich bude aj na uliciach. V Čechách možno o trochu viac, predsa len, domáca značka...
Po Bratislave jazdia iné autá a po Prahe tiež.
Toto je zrovna tak nevýrazné a nudné ako Fox, a zrovna toľko ich bude aj na uliciach. V Čechách možno o trochu viac, predsa len, domáca značka...
Po Bratislave jazdia iné autá a po Prahe tiež.
Jojo, F500 vypadá vedle CitoGo jako designové nedochudče... GTI, pojď na dřeň a nehraj na nás habaďůru a přiznej, že mít o trochu více zařezané tangáče, tak si F500 koupíš i s italskou trikolorou >😒]
Kdybych měl srovnat, tak f500 v podstatě nemá žádný design (objektivně mu přiznejme jen otrockou retrovizáž), nikam nic neposouvá, jen jede na vlně přesně stejně jako brouk. S tím rozdílem, že VW nemá brouka jako nosný model... To nahoře, to je ovšem mistrovký kousek, asi jako byla Panda jedna, jenže to ty si nepamatuješ, neb Panda je starší než ty... 😄 Tedy ano, goučko je vizáž příštích deseti let, nikoliv snaf f500. Bohužel nesekunduje ani modernizované twingo, to snad vidíš i ty...
Řekněme si to na rovinu, pokud se podařil někomu retrodesign, tak je to F500 a mini, takže je to posun ve smyslu "podařilo se to úspěšně"
Pandu I si pamatuju velmi dobře 😉 Dokonce i ve verzi 4x4, ta byla v terénu jako kamzík. A třeba dodnes ji mají policisté v San Marinu, tedy ještě před 3 lety parkovala před knížecím palácem. A právě, že Citigo není vizáž příštích 10 let, ale vizáž minulých 10 let, tam to máš opačně 😉
Pandu I si pamatuju velmi dobře 😉 Dokonce i ve verzi 4x4, ta byla v terénu jako kamzík. A třeba dodnes ji mají policisté v San Marinu, tedy ještě před 3 lety parkovala před knížecím palácem. A právě, že Citigo není vizáž příštích 10 let, ale vizáž minulých 10 let, tam to máš opačně 😉
:yes😒br />
Velmi chválím designéry za to, že se nevydali zbytečnou cestou "agresivního" ztvárnění auta, která je častokrát aplikována na minivozy. Výsledky v podobách vyšpuleného kapra bývají tristní, zdravíme do Koree. Teď už se jen popasovat s názvem Citigo 😉
Velmi chválím designéry za to, že se nevydali zbytečnou cestou "agresivního" ztvárnění auta, která je častokrát aplikována na minivozy. Výsledky v podobách vyšpuleného kapra bývají tristní, zdravíme do Koree. Teď už se jen popasovat s názvem Citigo 😉
Nemusí nutně být agresivní, pomineme-li Ka, tak jich až tolik agresivních z Evropy není. Např. F500 je vyloženě hravá, Twingo, Kolínská trojčata...
Jo, název je zoufalej 😄
Ako aj auto.
Auto je naopak evropská trefa. Je to v designu, který všichni teprve budou dohánět.
Kde jsem tohle naposled o tobě slyšel, když jsi mluvil o mini autě a používal jsi slovo trefa... pátrám a pátrám v paměti... JO, už jsem si vzpomně, o Foxovi jsi to psal! >😁 >😒]
No, a ty se divíš? Jestli tu chceš nyní rozehrát krvelačnou diskusi na téma mistra elegance, prosím, ale pokud už tu foxe zmiňuješ, pak se na něho někde podívej, bylo to nejlepší auto své třídy. Akorát ho tu zabila jeho vysoká cena. Vydej se do Německa, tam je jich plno, oni si holt foxe mohli dovolit.
Když se vydáš do Německa, tak zjistíš, že veškerá konkurence se tam prodávala lépe než Fox 😉 Stačí se podívat do tabulek prodejů za několik let.
Pokud se jedná o kvality Foxe, tak marně pátrám, co bylo takové plus...? Prostornost? Na té velikosti dokázalo Twingo nabídnout více. Interiér? Sice vypadal relativně kvalitně, ale opět na svou třídu příliš nezajímavý, cílová skupina nezaujata. Motory? No že by HTP byla zrovna špička třídy? To určitě ne.
Shrnuto, nechme Foxe hnít v hrobě, ale pojďme si tipovat a můžeme se i vsadit, že nová legenda se z Up! ani z Citigo nestane 😉
Pokud se jedná o kvality Foxe, tak marně pátrám, co bylo takové plus...? Prostornost? Na té velikosti dokázalo Twingo nabídnout více. Interiér? Sice vypadal relativně kvalitně, ale opět na svou třídu příliš nezajímavý, cílová skupina nezaujata. Motory? No že by HTP byla zrovna špička třídy? To určitě ne.
Shrnuto, nechme Foxe hnít v hrobě, ale pojďme si tipovat a můžeme se i vsadit, že nová legenda se z Up! ani z Citigo nestane 😉
Twingo? To vaginalni auto s naprosto O=B=L=U=D=N=O=U palubkou? Ty jsi ale vtipalek! Twingo nesaha Foxovi ani po spodni hranu rafku!
Úspěšnost Twinga, které se téměř bezezměn vyrábělo 15 let a za tu dobu bylo vyrobeno kolem 3 M kusů a v Jižní Americe se vyrábí dodnes, by mohl VW se svými modely Fox a Lupo jen závidět, stejně tak by mohl závidět prostornost a variabilitu, která byla naprosto fenomenální. Samozřejmě pro tvou míru "inteligence" je hodnotícím parametrem jen to, co je ti povahově nejbližší - vagína 8-s
8 řádků? To vypadá na docela velké zklamání. 😲
Naopak, nechtěl jsem se moc rozepisovat, na to bude ještě dost času, to nejdůležitější jsem snad ale vyjádřil, ne?
Obávám se, že tě oslepilo již něco před touto "šade" neboť toto auto bych si po designové stráce spletl s kde jakým Made in China
Nemyslím si,že bude úplne platiť Tvoja veta "města budou plná malých krásných Koncernových aut." aspoň v našich CZ a SK končinách.Tieto autá sú kupované ako druhé a tretie do rodiny. Ako jediné auto si budú ľudia kupovať trochu väčšie.Už teraz je vidieť tento trend, veď Octávii sa predá viac, ako Fábii. Ešte tu nie je kúpna sila, ako na západ od našich hraníc.
Dost by mě zajímalo, jestli jsou přední světlomety stejné a jestli jsem to jen já, kdo vidí ve vnitřním rohu vedle masky takový šedý plastový kryt, tam, kde má Up! blinkr.
Na plastový kryt to nevypadá, spíš je to stříbrná ploška, která je součásti reflektoru😒br />
[odkaz]
Zajímavé je porovnání parametrů motorů. Oba tříválce mají shodně kroutící moment 95/3000-4300. Takže v tomhle rozmezí mají i stejný průběh výkonu. Výkon silnější 55 kW verze je nahnaný ve vyšších otáčkách, kam se tento malý tříválec stejně podívá jen zřídkakdy.
silnější varianta bude sloužit k navýšení zisku škodovky...tipuju příplatek oproti slabší verzi 15 tisíc ala HTP verze >😁 a zavolantem si budou majitelé 55kW varianty vzlykat nad vyhozenými penězi :no:
petrumr
Myslím to tak, že na silnější variantu HTP se připlácí 15 tisíc oproti slabší...a přitom rozdíl ve výkonu resp. krouťáku je velmi malý ;-\ Tady je to o to horší, že do nějakých cca 5 tisíc otáček budou obě varianty nového "litra" naprosto stejné :no: a kdo při pojíždění po městě bude využívat ten rozdíl výkonu těsně před červeným polem? ....
To bude verze RS a uvidíš, jak to budou maníci krouhat na nízkoprofilových gumách a s vyndaným tlumičem vejfuku 😄 Vlastně ne, Škoda má v RS modelech radši diesel...
cože to má ??? - TSI to teda nemá (resp. není) určitě a cos myslel tím že to nemá HTP tomu taky nerozumím.
S motorem bych spíš tipoval (nebo se to tak dělá), že se udělá silnější verze a pak se jednoduše (např. softwarově) přiškrtí a ejhle máme tu hned další motorizaci.
S motorem bych spíš tipoval (nebo se to tak dělá), že se udělá silnější verze a pak se jednoduše (např. softwarově) přiškrtí a ejhle máme tu hned další motorizaci.
objekt21
Kdy už to vy vocasové pochopíte, že Škoda došla k tomuto tvaru evolucí, zde podobnost umocňuje ten symetrický, tenký rámeček.
to přece nic nemění na tom, že když se ta maska tak podobá Kii, tak to měli poupravit 😉 přece je to česká automobilka, tak nemůže vypadat jako nějakej asiat :no:
Škodovka se nesnaží vypadat asijsky, naopak Kia se snaží (dlouhodběji) vypadat evropsky...
Kde jsi prosím tě k takovému závěru došel?! Že ty blázne jsi použil logiku! >😒]
😉
Po dizajnovej stranke mi pride krpec od VW o kus dynamickejsie ako mladoboleslavsky. Ci uz ide o zadnu sa zdvihajucu liniu okna alebo odvaznejsi predny naraznik. Ide o hierarchiu a o to kto kladie podmienky, VW uz nechce dopustit aby ho skoda tromfla ako Superb Passat ale aj tak. Po predstaveni konceptov typu A-entry alebo Design concept zo Zenevy som cakal trosku pritvrdenie muziky a urcenie pod vozu pre mladsich a dynamickejsich ludi a tym padom o nieco sportovejsi look.
Milí odboráři, díky vám bude Škodovka vyrábět auta v zahraničí častěji a častěji, až zůstane jenom Česana a prázdné fabriky.
petrumr
Jo, to jistě. Citigo se bude vyrábě v Bratislavě proto, že by bylo nelogické všechny plechy lisovat, svařovat, motor do toho montovat na dvou místech. Ale pro takové jako ty by možná mohla konečnou fázi montáže (lepení loga Škoda) třeba do Vrchlabí přesunout, to by až tak nákladné nemuselo být >😁
Pokud si dobře vzpomínám, tak u nás nikdo už o další továrnu na autíčka nestál. Navíc jsme bez Eura, v krizi jsme automobolky taky moc nepodpořili ( jen jsme si trochu díky snaze ostatních snížili deficit rozpočtu). Tak do toho netahej odboráře - jedny s nejhodnějších v Evropě, možná i na světě.
P.S. Až budou prázdné fabriky, bude i Česana prázdná, Vývoj bez výroby nikdo neudrží.
P.S. Až budou prázdné fabriky, bude i Česana prázdná, Vývoj bez výroby nikdo neudrží.
Tak jak to vidíte? Uspěje, ne?
Trh s malými vozy má budoucnost, to VW dělá jen dobře, emise, daně, velkoměsta atd... jen když se rozhlédnu po konkurenci, tak vidím tahle malá auta plná kreativity, Fiat 500 s mnoha stylovými polepy, sám o sobě je pro ženy a i pro muže přitažlivý, Clio také, Smart svého času byl stylový vůz... a mezi němi neúspěšný Fox...
Ať už konzervatismus pro VW v kompaktech, střední třídě... přináší úspěch, tak tohle je velmi specifický trh, malé auto si přece ze své podstaty může dovolit a i má být malé a hravé...
Shrnuto, můj odhad je, že v TOP 5 ať UP nebo Citigo budou, ale ani jeden z nich nepovede a ani spolu se Seatem dohromady neprodá koncern tolik, co konkurence třeba právě Kolínská trojčata, Clio, Fiat 500 a Pandu...
Trh s malými vozy má budoucnost, to VW dělá jen dobře, emise, daně, velkoměsta atd... jen když se rozhlédnu po konkurenci, tak vidím tahle malá auta plná kreativity, Fiat 500 s mnoha stylovými polepy, sám o sobě je pro ženy a i pro muže přitažlivý, Clio také, Smart svého času byl stylový vůz... a mezi němi neúspěšný Fox...
Ať už konzervatismus pro VW v kompaktech, střední třídě... přináší úspěch, tak tohle je velmi specifický trh, malé auto si přece ze své podstaty může dovolit a i má být malé a hravé...
Shrnuto, můj odhad je, že v TOP 5 ať UP nebo Citigo budou, ale ani jeden z nich nepovede a ani spolu se Seatem dohromady neprodá koncern tolik, co konkurence třeba právě Kolínská trojčata, Clio, Fiat 500 a Pandu...
Je to asi přeci jen trochu brzy.. Já osobně tipuji úspěch, minimálně ve střední Evropě.. Kolínská trojka je už nějakou dobu za zenitem a tahle Škoda (tedy zejména v téhle zelené!) vypadá velice dobře.. Jen snad až příliš dospěle.... 😲 Každopádně ještě o něco lépe, než up!
Tak snad se její největší přednost nestane také největším nedostatkem 😉
Tak snad se její největší přednost nestane také největším nedostatkem 😉
Doufám, že Kolínská dvojka brzy projde modernizací. Celý ten projekt se vydařil, myslím komerčně. Prodejnost nebyla zrovna malá a nástupce by už měl brzo zazvonit na vrata, alespoň doufám.
Tu dospělost jako výhodu moc nevidím. Ano, u nás to prostě bude Škodovka, takže se kupovat bude, ale tahle auta si kupují hodně ženy, mladí je dostávají na popojížděčky po velkých městech a ty zrovna design Citigo nezaujme. Hlavně si odmysli tu zelenou a ta kola a máš docela pěknou krabici na kolech. No uvidíme, ale obávám se, že F500 zůstane nedotčen.
Tu dospělost jako výhodu moc nevidím. Ano, u nás to prostě bude Škodovka, takže se kupovat bude, ale tahle auta si kupují hodně ženy, mladí je dostávají na popojížděčky po velkých městech a ty zrovna design Citigo nezaujme. Hlavně si odmysli tu zelenou a ta kola a máš docela pěknou krabici na kolech. No uvidíme, ale obávám se, že F500 zůstane nedotčen.
Tak stříbrná na plechových třináctkách pánovi nevoní? >😒]
Picanto na tebe!
K té F500.. nedávno jsem v tom viděl jednoho... hocha. Jak nemám příliš v lásce škatulkování podle aut, tak v tomto případě bych si tipnul na leopardí tanga 😄
Picanto na tebe!
K té F500.. nedávno jsem v tom viděl jednoho... hocha. Jak nemám příliš v lásce škatulkování podle aut, tak v tomto případě bych si tipnul na leopardí tanga 😄
Jeden můj "kamarád", no spíše známý, má taky červenou F500, sice ji spíše na trvalo zabavil mamce... , ale ženu má už dlouho a dokonce je to podpantoflák >😁
Stříbrná je ještě luxus, co takhle červená základní? 😉
Stříbrná je ještě luxus, co takhle červená základní? 😉
Poslyš, ty máš ale kamarády >😒]
Na druhou stranu je přeci jen přijatelnější, když se z F500 vysouká dobře narostlej řezník, než když z Panamery vyleze průsvitnej krysařík na spopětašedesáti centimetrech s hodinkami přesahujícími rozměry zápěstí (osobní zážitek před pár měsíci před J&T u Hiltonu).
Na druhou stranu je přeci jen přijatelnější, když se z F500 vysouká dobře narostlej řezník, než když z Panamery vyleze průsvitnej krysařík na spopětašedesáti centimetrech s hodinkami přesahujícími rozměry zápěstí (osobní zážitek před pár měsíci před J&T u Hiltonu).
Na rozdíl v prodejnosti Citigo vs. Up! bude mít zásadní vliv cenový rozdíl..ale dokud ho neznáme, těžko hádat ;-\
Zdravím tě blesku 😉 . Dnes jsi mi uštědřil druhou ránu: první ranou je dojem z tohoto, no , vozu a druhou, překvapivou, je Tvé konstatování:..."že v té zelené vypadá velice dobře..." .
Že bude "navzdory" úspěšný bych si skromně vsadil taky ( ovšem, co vlastně budeme brát jako úspěch, co bude měřítkem...), ale od Tebe rozdýchávám výraz: vypadá velice dobře ... >😁 , umocněné upřednostněním před UP-em ( taky není to můj šálek kávy )...
Samé překvapení...
Že bude "navzdory" úspěšný bych si skromně vsadil taky ( ovšem, co vlastně budeme brát jako úspěch, co bude měřítkem...), ale od Tebe rozdýchávám výraz: vypadá velice dobře ... >😁 , umocněné upřednostněním před UP-em ( taky není to můj šálek kávy )...
Samé překvapení...
Ahoj tuláku 😉
Já za to nemůžu... je to jako s kofolou, znáš to.. >😁 Každopádně mě se líbí. Naživo to všechno může být úplně jinak, ale to si ještě chvilku počkáme. Nemám pocit (na rozdíl od věrozvěsta nahoře), že koncern zaplaví města, ale přesto bude za rok dva Citigo (opravdu nemožné jméno... to už mohlo být Cigi) na denním pořádku..
Já za to nemůžu... je to jako s kofolou, znáš to.. >😁 Každopádně mě se líbí. Naživo to všechno může být úplně jinak, ale to si ještě chvilku počkáme. Nemám pocit (na rozdíl od věrozvěsta nahoře), že koncern zaplaví města, ale přesto bude za rok dva Citigo (opravdu nemožné jméno... to už mohlo být Cigi) na denním pořádku..
Zdravím božský,
no jo, pokud ji ....... .Jen to pro mne byla druhá ráná do vazu parde 😄 . Třeba čas otupí můj ostře odmítavý postoj, zatím nemám proč. Už jsem to psal výše - design ( fakt se bojím to slovo použít, abych ho neurazil ) tvrdí, že u toho nebyl >😒] . Města zaplavená nebudou, prodávat se to ovšem bude a co je jasné - během okamžiku vznikne mnoho mutací na opravdu povedený název...
no jo, pokud ji ....... .Jen to pro mne byla druhá ráná do vazu parde 😄 . Třeba čas otupí můj ostře odmítavý postoj, zatím nemám proč. Už jsem to psal výše - design ( fakt se bojím to slovo použít, abych ho neurazil ) tvrdí, že u toho nebyl >😒] . Města zaplavená nebudou, prodávat se to ovšem bude a co je jasné - během okamžiku vznikne mnoho mutací na opravdu povedený název...
Nevím proč píšu Clio, když myslím na Twingo.
Vidím to tak, že 500 není pro Škodovku přímá konkurence. A Clio už vůbec ne, to je přece o třídu výš. Zbývají Twingo, Panda, trojčata. Panda je pro mě zklamáním, Twingo se mi líbí ale jeho prodeje nejsou nijak závratné, trojčata už mají svůj věk - až se objeví pětidvířko, sázím na nejprodávanější model v Evropě (v součtu všech 3). Pokud to nezabije vysoká cena, na tu je tato kategorie citlivá.
Píšu v reakci na sebe, že jsem myslel Twingo. Tvé nadšení pohřbí nebo vyzvedne cena. Máme tady ještě Picanto a i10, které na těch stěžejních trzích nejsou zcela zanedbatelné (Itálie, Španělsko, Francie). Uvidíme, mají výhodu tří značek, realativně dobrou image od jiných modelů, ale nevýhodu sterilního designu a podle mě cenou určitě drtit konkurenci taky nebudou.
Taková by měla být počáteční cena tohoto vozu nebo spíš pojízdné nákupní tašky. Byl jsem zvědavej jak bude škoda vypadat v porovnaním s VW Up a myslím, že je to víceméně remíza. Osobně bych si nekoupil ani jedno ani druhé, protože se mi ani jedno nelíbí. Exteriér je docela solidní až na ten zadní pohled. Ten je hodně divný nebo spíš dost nepovedený. Interiér to je jedna velká tragédie, kterou umocňuje volant. Myslím, že kdejaký traktorista má ve svém traktoru lepší vnitřek než Citigo. Osobně jsem mu dal za 3.
takže, šéfíci, kešeně na stůl, tohle se holkám bude líbit! Myslím, že do toho půjdou hlavně ony a my to "jen" zacvakáme. O naše chytré názory nebude zájem! >😁
Možná pár českým holkám se to líbit bude, protože to bude taková malá Škodovka, chápej "malá Oktávka", ale jinak po sundání loga asi těžko, zhruba stejně jako Fox. Zkus manželce ve photoshopu smazat z F500 logo a z tohodle a poptat se na názor. 😉
No to zkusím, má Fabku a jezdí právě že jen po městě, do školy, do práce, do sámošky... předtím měla Yarise I. Takže jsem docela na její reakci zvědav. Vím ale, že bude chtít pětidvéřovku, to je tuty! S děckama je třídveřák mínus.
Za sebe -kromě toho názvu se mi ty Kabanové linie a la Mission líbí. :yes:
Za sebe -kromě toho názvu se mi ty Kabanové linie a la Mission líbí. :yes:
Tak pokud je tvojí mamině přes 40, tak možná ji raději představ nějaké MPV, protože tady mluvíme o mladých holkách, které nepotřebují kombík pro kočárek. Ty jsi taky volil B-segment a ne A-segment, taky nejsi cílová skupina.
Uvidíme naživo. Líbí se mi boční linky, naopak se mi zdají zbytečné "hravá" zadní světla jak pekelná micinka uši. Tohle řešení nechápu, protože světla jsou stejně jiná než u Up! a šetří se tedy na výrobě zadního skla, které tedy má stejný tvar jako u modelu VW. Představoval bych si rovnou vrchní část s oblým rohem, zkrátka takovou eleganci jako Superb kombi. Naopak ušetřit si mohli dle mého názoru vrchní lištu v rámečku masky, levný auto by se obešlo i bez toho, ovšem museli by vylisovat nějaký malý náběh na logo, takový "venušin pahorek", aby to ve výsledku nebylo tak prázdný/plochý.
neviem prečo, ale pripomína mi to spredu Daewoo Tacuma 😒
A Seat Mii kedy predstavia????Z trojice(škoda,seat a w) je seat najkrajší 😄 .
Ty si iný komik. Seat bude +/- to isté čo Škoda. Akurát dvere do kufra bude mať hnusnejšie.
Co ma zaujalo, ze tato krasna mala Skoda ma aerodynamicky odpor cx=0,33 a pritom napr nove ML ma hodnotu cx=0,34, ako aj uz roky predavana Q7.
Ani jedno nie je vycitka, len je pekne vidiet ze velkostne auta z oboch koncov spektra maju podobne hodnoty. A teraz: zalezi na velkosti? 😉
Ani jedno nie je vycitka, len je pekne vidiet ze velkostne auta z oboch koncov spektra maju podobne hodnoty. A teraz: zalezi na velkosti? 😉
Záleží. Samotný koeficient nemá zase takovou vypovídající hodnotu. Spíš to vypovídá o úrovni optimalizací. Taková Audi A2 1,2 TDI měla v roce 2001 Cx 0,25.
Koeficient nezáleží od veľkosti, preto je to koeficient. Od veľkosti, resp. od čelnej plochy priamo závisí celkový odpor vzduchu, koeficient vstupuje do tohto vzťahu ako ďalší činiteľ.
Koeficient odporu vzduchu je pekné číslo do reklamy, ale nie je dostatočne vypovedajúce.
Koeficient odporu vzduchu je pekné číslo do reklamy, ale nie je dostatočne vypovedajúce.
Co má tedy větší vypovídající hodnotu o aerodynamice vozu? Výstup z jakéhokoliv měření v aerodynamickém tunelu je právě cx.
Tak si to ještě jednou přečti, pokud znáš jiné koeficienty z fyziky, tak ti to bude jasné.
mě je to jasné dost, viz můj příspěvěk níž. Říkám jenom, že cx má o aerodynamice vozu dost velkou vypovídající hodnotu a pokud znám čelní plochu vozu, můžu snadno dopočíst odporovou sílu pro jakoukoliv rychlost. Cx není žádnej kydanec do reklamy, je to naměřená konstanta.
Bez čelnej plochy je to vyslovene kydanec ako píšeš. Len naznačuje, neurčuje. Určuje až v korektnom výpočte. Cx 0,3 u malého auta alebo u strednej triedy je v reáli veľký rozdiel. A to nehovorím o MPV alebo o autách typu Berlingo.
A hle, že umíš i něco chytrého. 😉 :yes:
právě že cx ti dává tu možnost porovnat kvalitativně aerodynamiku aut BEZ OHLEDU NA JEJICH VELIKOST. V tom je ten největší přínos. 😉
Já tu otázku pochopil tak, jestli záleží na velikosti auta vzhledem k odporu vzduchu - záleží. Koeficient 0,33 u městského auta a u velkého SUV je velký rozdíl v konečném důsledku. Koeficient jako takový spíš ukazuje míru optimalizace aerodynamiky, jak jsem napsal. A dal jsem na ukázku A2, tedy malé auto relativně normálních tvarů, které dosahuje výrazně nižšího čísla. Tedy, že to jde, když se chce, i u podobného automobilu (ano, vím, že je větší). Možná, že ta odpověď byla nevhodně zkomponovaná.
u Citigo je v tomhle problém, že je tak krátké - vzduch ho nemůže obtékat tak hladce jako kdyby na to měl prostor u metr delší. A ten useknutej hatchbackovej zadek taky nepřidá..
na velikosti nezáleží >😒] . Záleží jen na tvaru
to je jedno s druhým - na 3,5 metrech délky se nedá dosáhnout tak plynulého TVARU jako u auta co má 4,5 metru na délku .. proto horší odpor vzduchu 😉
špatný pohled.
Tvarový součinitel cx je oproštěn od čelní plochy auta a proto ho lze porovnávat napříč mezi automobily.
Definice: odporová síla = čelní plocha * cx * 1/2 * hustota vzduchu * rychlost^2. Na příkladu: ML bude mít 2x větší čelní plochu než citigo (což asi mít nebude), pak při stejné rychlosti na něj bude působit dvojnásobná odporová síla než na citigo ačkoliv mají srovnatelný cx.
Tvarový součinitel cx je oproštěn od čelní plochy auta a proto ho lze porovnávat napříč mezi automobily.
Definice: odporová síla = čelní plocha * cx * 1/2 * hustota vzduchu * rychlost^2. Na příkladu: ML bude mít 2x větší čelní plochu než citigo (což asi mít nebude), pak při stejné rychlosti na něj bude působit dvojnásobná odporová síla než na citigo ačkoliv mají srovnatelný cx.
Ano, je to jedna z veliciny vo vzorci. A zaroven najviac vypovedajuca hodnota z vystupu merania, ako uz hore pises...
Hodnota vypovedajúca podobne ako hodnota napríklad maximálneho výkonu motoru. O jeho skutočných kvalitách či nekvalitách hovorí veľmi málo.
mozem s Tebou suhlasit, ta vypovedajuca hodnota vo vztahu k impulzu nakupu auta nemusi byt pre kazdeho pomocna... Aj ked ja ked kupujem auto tak tuto hodnotu neobidem, samozrejme ako doplnujucu...
o jakých kvalitách? Jako že bys chtěl vědět jestli plasty v interiéru mají měkčený povrch? Jak málo konstant je v přírodě a když už se nějaká zákonitost podaří odhalit (viz vzorec výše) a lze to použít jako univerzální srovnávací kritérium aerodynamiky napříč automobilovým světem, tak proč to nevyužít?
Prečítaj si to ešte raz.
podívej se do tabulky "Typical drag coefficients" kde jsou porovnány stovky aut z pohledu cx. Je krásně vidět, jak se v průběhu let aerodynamika aut zlepšuje. Pořád ještě kydy do reklamy?
[odkaz]
[odkaz]
Správne. Kydy do reklamy. 😉
Spíš bych si tipnul že tomu úplně nerozumíš a proto to odsouváš do roviny nepoužitelnosti. Přitom je to středobod vývoje aerodynamiky auta. Jestli máš pocit že se několik let vyvíjí auto a pak si řeknou - sakra potřebujem do letáku jaký to má cx - tak to vezmem do tunelu a změříme to! Tak seš mimo. Sleduje se jakákoliv změna na aerodynamice a kritérium je právě cx. Velké cx = špatná aerodynamika = vysoká spotřeba. Jestli je to z důvodu toho že je auto krabice nebo že má velké spáry? Na to se příroda neptá, ale ten kdo si takové auto koupí to zaplatí na spotřebě.
Netuší někdo kolik to bude stát?
Kolik bys dal?
Dvě Pětistovky. 😐
Citigo za dvě 500ovky? A ty 500ovky by byly nové, nebo už jeté... >😒]
Citigo je jasná konkurence Pandy,ale ta cena již konkurenční nebude. Pandu s klimatizací, silnějším motorem koupíte hluboko pod 200 tisíc. Tohle auto bude stát podle mne v základu stejně jako Fábiia což je 199 tisíc bez klimatizace.
Nova Panda sa stale este nepredava, stara ma takmer o 2 litre vyssiu spotrebu....celkom podsatatna vec, pri lacnom aute, ktore ma setrit naklady. Cena zodpoveda trhu. Neviem aka bude cena, ale na 99% bude na toto auto cakacia doba dlhsia ako na Pandu.... Takze pravda bude asi taka, ze to bude cena opodstatnena.
Na škodovku bude dlhšia čakacia doba? Tak to je jasné plus pre škodu, idem vybaliť spacák a hor sa pred mototechnu.. ;-\
Btw spotrebu má citigo nižšiu na papieri, v skutočnosti tieto krpce s litrovými motormi žerú od 5 do 6 litrov pri bežnej jazde.
Btw spotrebu má citigo nižšiu na papieri, v skutočnosti tieto krpce s litrovými motormi žerú od 5 do 6 litrov pri bežnej jazde.
Nu v zahranicnim tisku pisou kolem 7000 liber takze kdyz si to preberu cca. 189 000Kc muj nazor!
At ci tak tato kategorie aut v konkurenci se bude navzajem hlidat pokud chteji prodavat ... ale Ja verim, ze se prodavat bude....jen zalezi do par mesicu kolik bude mit chyb a neduhu, jako ze vsechny auta nejake maji, a pak se ukaze zda prodeje pujdou dolu ci nahoru.
Pokud motory bude dobre tak problem nevidim.
At ci tak tato kategorie aut v konkurenci se bude navzajem hlidat pokud chteji prodavat ... ale Ja verim, ze se prodavat bude....jen zalezi do par mesicu kolik bude mit chyb a neduhu, jako ze vsechny auta nejake maji, a pak se ukaze zda prodeje pujdou dolu ci nahoru.
Pokud motory bude dobre tak problem nevidim.
Jinak to napsat nejde. Po vzhledové stránce absolutně o ničem. Designéři jako by zůstali žít o 10 let zpět a né a né popojet zase o kousek dál. ŠKODA :-!
tonny.p2
přiznám se, že teď v tom mám tak trochu guláš. Vždycky si tu dělal skrytou reklamu na sportovni(po)vozy.cz. A teď tohle. Rozšíření sortimentu?
Bohužel se mi ho nepovedlo předejít a zmizel mi na světlech. [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
zdravy rozum
No, panove, cekal jsem to lepsi... Na prvnim miste me zaujal vyber nejhorsiho moznyho jmena ze vsech tech, o kterych se v souvislosti s novou mini Skodou hovorilo. Pritom City a nakonec i Go! bych naopak povazoval za jmena velmi povedeny, Citigo vsak zni jako umely, zbytecne komplikovany slepenec s naprosto debilni vyslovnosti. Velky bod dolu. :no😒br />
Pokud jde o design, je pro me predni maska alespon z fotek zcela neprijatelna a originalu nesaha ani po kotniky. Povazuju ji za podivny mix azijske rozharanosti a rozplizlosti spolu s bezpohlavnosti vlastni snad jen bezejmenym vozum z reklam na autopojisteni apod., jak nekdo vyse trefne poznamenal (uplne ta sama myslenka mi vytanula na mysli uz pri prohlizeni galerie). Nevidim v tom takrka nic typicky skodovackyho, jedine ten tygri nos Kie, lhostejno jak se k tomu Skodovka dopracovala - zajimave, ze na MissionL to pusobi uplne jinak. Jeste ve mne silne buji reminiscence na rovnez zminovane Daewoo Tacuma, ale to si uz snad Skodovka nezaslouzi...
Zlepseni o 100% by imho Skodovka dosahla tim, ze by zebrovanou masku chladice posunula o neco vys tak, aby jeji spodni hrana licovala se spodni linii svetel. Horni hrana masky by naopak navazovala na horni vnitrni rohy svetel a logo automobilky by se presunulo do stredu masky. Skoda, ze neumim s photoshopem, hned bych si to zkusil pretvorit. Mmch ten gril v narazniku vypada taky strasne, jak od podlahovyho topeni. ;-\
Pride je o to vetsi skoda, ze zbytek auta se mi pomerne libi, predevsim jeho profil. Zad se mi o neco vice libi u Upu, ale ani tohle reseni neni spatny. Interier je taky ok. Nic naplat, ten predek to zabiji, i kdyby ostatni partie vypadaly sebelip. Takhle nezbyva nez doufat, ze zivy dojem zklamani aspon trochu otupi.
Pokud jde o design, je pro me predni maska alespon z fotek zcela neprijatelna a originalu nesaha ani po kotniky. Povazuju ji za podivny mix azijske rozharanosti a rozplizlosti spolu s bezpohlavnosti vlastni snad jen bezejmenym vozum z reklam na autopojisteni apod., jak nekdo vyse trefne poznamenal (uplne ta sama myslenka mi vytanula na mysli uz pri prohlizeni galerie). Nevidim v tom takrka nic typicky skodovackyho, jedine ten tygri nos Kie, lhostejno jak se k tomu Skodovka dopracovala - zajimave, ze na MissionL to pusobi uplne jinak. Jeste ve mne silne buji reminiscence na rovnez zminovane Daewoo Tacuma, ale to si uz snad Skodovka nezaslouzi...
Zlepseni o 100% by imho Skodovka dosahla tim, ze by zebrovanou masku chladice posunula o neco vys tak, aby jeji spodni hrana licovala se spodni linii svetel. Horni hrana masky by naopak navazovala na horni vnitrni rohy svetel a logo automobilky by se presunulo do stredu masky. Skoda, ze neumim s photoshopem, hned bych si to zkusil pretvorit. Mmch ten gril v narazniku vypada taky strasne, jak od podlahovyho topeni. ;-\
Pride je o to vetsi skoda, ze zbytek auta se mi pomerne libi, predevsim jeho profil. Zad se mi o neco vice libi u Upu, ale ani tohle reseni neni spatny. Interier je taky ok. Nic naplat, ten predek to zabiji, i kdyby ostatni partie vypadaly sebelip. Takhle nezbyva nez doufat, ze zivy dojem zklamani aspon trochu otupi.
Tacomu v tom spatří jen blázen. Tady máš takový hrubý nástřel, jak by to vypadalo. Byla by z toho taková docela hezká Fabia. Ale já myslím, že naživo ta maska níž bude ok. [odkaz]
Souhlasím kulatá Daewooa byly designově podstatně jinde, proti nim je tohle vyložený hranáč... 😉
Ze se tady tech blaznu ale seslo, co? 😉 Nikdo samozrejme netvrdi, ze Citigo se podoba Tacume jako celek, podobnost se tyka vyhradne zakladni "architektury" pride - viz [odkaz] vs [odkaz] . Mam na mysli vejirovite zebrovanou masku podszaneou pod uroven svetel, jez jsou si rovnez zakladnim tvarem podobny. U obou vozu taky vidime druhy, horizontalne orientovany nasavaci otvor v narazniku, ktery ma "smejici se" tvar. Opakuju, ze z toho nevyvozuju nic o celkovy podobnosti Skody Daewu, ceskej produkt je nepochybne 1000x pohlednejsi nez korejskej, vyse zmineny prvky vsak podobnost obou modelu evokujou zcela opravnene. Inu, nasad si brejle, mladochu. :-! 😉
Jinak ta upravena vizualizace uz vypada lip, neni to vsak uplne presne to, o jsem si predstavoval - podle me by nemel byt mezi maskou a naraznikem ani mezi maskou a svetly zadny prouzek, svetla s maskou by mely tvorit jakysi pas. Za zasadni taky povazuju zmenu umisteni loga, na originale je to reseno proste hrozne. Ve "svy" verzi bych logo bud placnul do masky a nebo udelal vyraznejsi ten horni klin jako to ma Mission L.
Jinak ta upravena vizualizace uz vypada lip, neni to vsak uplne presne to, o jsem si predstavoval - podle me by nemel byt mezi maskou a naraznikem ani mezi maskou a svetly zadny prouzek, svetla s maskou by mely tvorit jakysi pas. Za zasadni taky povazuju zmenu umisteni loga, na originale je to reseno proste hrozne. Ve "svy" verzi bych logo bud placnul do masky a nebo udelal vyraznejsi ten horni klin jako to ma Mission L.
Od konce, já tvoje představy četl, ale kdo se s tím bude dělat... Ad zbytek - Tacuma má masku pod úrovní světel, Citigo mezi a posunutou níž. Svislé či vějířovité žebrování je u koncernových škodovek poznávací znamení, u korejce nevím, ti dělali auta každá pes, jiná ves. I přes to, žebra mohou jít buď svisle, nebo vodorovně, jinak to nejde a zde Citigo jen navazuje, takže to vlastně ani jiné být nemohlo (pokud to mělo mít masku). Navíc výsledný dojem je i tak u Škody 100x lepší. Ve tvaru světel podobnost není ani omylem. A spodní otvor má asi kolik, 95 procent aut? U Tacumy to design nijak pozitivně (ani negativně) neposouvá, u Citigo taktéž jen dokresluje výraz přídě, který je, řekněme neutrální až lehce optimistický.
Ja po nikom nechci, aby se s tim delal, jenom jsem upresnoval svoje predstavy. 😉 Co se designovy podobnosti s Tacumou tyce, evidentne to napadlo celou radu lidi, takze o projev blaznovstvi asi nepujde, ne? Dela to zkratka ta snizena vejirovita maska pod oblymi svetly a par dalsich detailu. Nikdo si ale samozrejme tyhle auta plest nebude, to se predpokladam nikdo nepokousel ani naznacit. Jinak obecne asociace na azijsky design Citigo vyvolalo snad v kazdym druhym diskuterovi.
Jen k jménům: City už používá Honda a to by se jim asi nelíbilo. Go je zase na domácím trhu produkt O2 (i když je to zcela jiná tržní oblast)...
Go asi nevadí O2. Nejspíš ho někdo bude mít registrováno pro auta, i když ho nepoužívá. Třeba Renault kvůli TwinGO.
Tak jako u mě Up vyvolal nadšení, tak Citigo zklamání. Jediné co kvituju je, že je Škodovka dostatečně odlišná od Upu, zejména boční profil. Jinak zejména předek nemůžu moc vydýchat.
Už Up je na dnešní dobu poměrně konzervativní, toto je konzerva na druhou. Mi to připomíná starého (dle GTI dobrého) Foxe. Na předku a zejména mřížce postrádám jakýkoliv náznak hravosti, který k malým autům prostě patří! Snad jen zadek má něco do sebe, ale zase mi moc připomíná mikroauta a to taky není správně.
obrovske sklamanie.... 8-s :no:
Protože sis nenasadil brejle, senile!
no bez "brejlich" budu musiet byt kupujuci.... >😁
Proč, ti co ještě vidí brýle nepotřebujou a těm "senilům" evidentně stejně nepomůžou... >😁
preco? no lebo ten,co si to bude chciet kupit bude musiet mat sedy zakal,alebo aspon 8-cky dioptrie...
ja viem,ze ista skupina uzivatelov to bude obhajovat,aj keby to bola uplna hroza,a nepripusti si nic,ved ide o "domacu" znacku vole... aj ja som bol v ocakavani,ale toto,co vyprodukovali je hrozne.15 rokov dozadu boli krajsie auta.
ja viem,ze ista skupina uzivatelov to bude obhajovat,aj keby to bola uplna hroza,a nepripusti si nic,ved ide o "domacu" znacku vole... aj ja som bol v ocakavani,ale toto,co vyprodukovali je hrozne.15 rokov dozadu boli krajsie auta.
Přední maska mi taky připomněla Tacumu.. ale poté, co jsem si ji vygooglil, jsem se musel Škodě omluvit 😄
Když vidím systém otevírání zavazadelníku, vzpomínám si na Renault 19. V jeho době jsem ho miloval, ale dneska jsou myslím lepší řešení ;-\
Doufám, že chromované logo NEpřinese vlnu typů ala Š 120 - od Aše na východ postačující ;-\
Vzhledem ale k technické totožnosti s UPem předpokládám, že to bude celkově dobré auto, u kterého zamrzí některé detaily
Doufám, že chromované logo NEpřinese vlnu typů ala Š 120 - od Aše na východ postačující ;-\
Vzhledem ale k technické totožnosti s UPem předpokládám, že to bude celkově dobré auto, u kterého zamrzí některé detaily
Potesila zejmena pristrojova deska bez asijskych rozteklych zrudnych tvaru, bez kelimku a konecne i bez cisel na tachometru, ktere jsou vzhuru nohama :yes😒br />
Naopak nepotesilo, ze zatim neni k dispozici diesel - 1,2 TDI s DSG by tomu slusel velice!
Naopak nepotesilo, ze zatim neni k dispozici diesel - 1,2 TDI s DSG by tomu slusel velice!
No jo, kelímlky... málem bych zapoměl, co je na autě nejdůležitější. Myslíš, že tě nebude nic tlačit do kolena? >😁 >😒] Ale stejně ti to může být jedno, nemá to židle z Passata - bolela by tě záda.
Asi ne, tohle auticko neni muj salek caje... 😄 Ale libi se mi. Predevsim proto, ze si na nic nehraje. Chybi mu diesel, jeho spotreba by sla na 2,5 litru. Nicmene v planu ma Skodovka nove SUV o tridu vetsi, nez (jinak mimoradne povedene) Yeti, a to by mohla byt do budoucna nahrada za meho ojezdeneho Outlandera s motorem TDI PD. Zejmena pokud bude mit po slozeni zadnich sedadel rovnou loznou plochu, stridmou palubku bez tubusu a cisel vzhuru nohama - a samozrejme k pohonu 4x4 slusny diesel (treba se dockame i nejakeho toho 2,2 TDI). :yes: 😉
2.2 TDI? Že by koncern začal nakupovat ve Francii u PSA?
tak to je rana pod pas korejcobijcum, protoze takhle vypadala korejska auta pred 20 lety. snad v cine se to chytne...
[odkaz]
Citigo přebírá štafetu "mistra elegance" se vším všudy (včetně patosu a pomýlení místního diskuzního matadora). Tohle auto není pro racionální lidi, spíš si jej koupí pozér.
Tak ten názov sa im naozaj podaril 😄 snáď si marketingabteilung nemyslelo, že to niekto v CZ a SK bude vyslovovať celé?
Aké máš auto? Škodovku. Fabiu? Nie, Cigo.
>😁
Aké máš auto? Škodovku. Fabiu? Nie, Cigo.
>😁
Pozerám, že to má vzadu bubny aspoň podľa obrázkov. Takže dôvod skoršieho uvedenia a typového schválenia je jasný 😄 Citigo nebude mať ESP v základe!? Preto nižšia cena?
Co maju bubny s ESP? Up! ma fakt kotuce aj vzadu??? A nerozumiem ani tomu dovodu skoreho uvedenia na trh, ktory (ne)uvadzas.
Bubny v zadu nemají nic společného s ESP,on myslel spíš na cenu auta a rychlé uvedení na trh je proto že od ledna každý nový auto uvedený na evropský trh bude muset mít ESP,denní svícení a ještě nevím co ještě to bude mít zásadní vliv na cenu,jinak škodu nemusím ale tato je bomba ,ten zadek se uvidí až naživo zato předek supr-UP mě připadá jako by měl mít původně dole velkou tlamu a pak mu do ní narvali roubík >😁
Proboha co to je,to si dělají ve Škodovce srandu, dát na čínská auta logo škodovky.Poslední novinky od Škodovky jsou pro srandu.V mateřské školce dokážou děti nakreslit mnohem lepší design.Není divu že šéf VW při prohlídce
korejce málem pukl, chtěl bych vidět šefa Hyundaje jek se spokojeně usmívá
při prohlídce srandovních aut z koncernu VW 😄
korejce málem pukl, chtěl bych vidět šefa Hyundaje jek se spokojeně usmívá
při prohlídce srandovních aut z koncernu VW 😄
že tato hrůza se do roka přestane vyrábět pro nezájem.Nějak si nedokážu představit cílovou skoupinu lidí,kteří by to měli koupit.Ital má úplně jinou představu o designu,ten sedne do F500,pokud bude chtít miniauto.Francouz?Ten si vybere některé z Kolíňat s domácím logem.Němec si určitě koupí Up,snad pár soudruhů důchodců z NDR by se mohlo uchytit,ušetřených tisíc éček jsou pro ně přece jen slušné peníze.A u nás?Studenti?Těch co položí na stůl skoro 200 tisíc,jsou v tomto státě mraky,že.Jako druhé auto v rodinách tady téměř vždy slouží ojetina kterou si necháme při koupi nového auta normální velikosti,případně se ženě na dojíždění do práce koupí Felda z bazaru za pár korun,která ještě výborně poslouží.
Shrnuto - tahle Škodovka bude na silnicích stejný exot jako některé z trojčat z Kolína,ty se tu téměř taky neprodávají.Ale aspoň jde 98% produkkce na vývoz,kdo bude v cizině kupovat miniškodu,je mi záhadou.
Shrnuto - tahle Škodovka bude na silnicích stejný exot jako některé z trojčat z Kolína,ty se tu téměř taky neprodávají.Ale aspoň jde 98% produkkce na vývoz,kdo bude v cizině kupovat miniškodu,je mi záhadou.
Bohužel, v přímém porovnání s Upem u mě škodovka propadá. Předek, profil i záď, v interiéru to zabíjí ten univerzální volant... Uvidíme naživo, většina škodovek je livě hezčích než na obrázcích, ale být potencionálním zákazníkem a bude-li cenový rozdíl do 20 tisíc, připlatil bych si za UP!
...ale u škůdky postrádám víčko nádrže. To bude asi jezdit jenom s kopce, kdežto upík to zvládne i opačně. :-!
za mě tedy 1:0 pro VW i když ani jeden z nich mne tedy zrovna nenadchl. Snad to alespoň u Seatu bude o něco lepší - říká se to nejlepší na konec >😁
Tak jak?
- Za sebe chválím narovnanou linku zadních oken, určitě to bude ku prospěchu případných cestujících vzadu.
- Stejně tak mě těší, že se vyplnilo mé přání, aby skleněná záď zůstala jen u VW (nicméně těch prolisů už tam je trošku hodně, rovná stěna u VW je elegantnější).
- Přední maska je lepší než nevýrazný Up!, ale snížení horní linky masky ve stylu Daewoo Tacuma (dobře, tak zlé to není) mě na první pohled nenadchlo.
- Uvnitř dle očekávání: v top verzi hezké, pořád ještě jsem si nezvykl na volanty s malým logem nahoře, ale to je můj problém.
Sečteno a podtrženo: jedna mínus
Jen tam pánové zapomněli dát nádrž 😉. (Předpokládám, že srovnávací fotka s Up! je jen horizontálně otočená).
- Za sebe chválím narovnanou linku zadních oken, určitě to bude ku prospěchu případných cestujících vzadu.
- Stejně tak mě těší, že se vyplnilo mé přání, aby skleněná záď zůstala jen u VW (nicméně těch prolisů už tam je trošku hodně, rovná stěna u VW je elegantnější).
- Přední maska je lepší než nevýrazný Up!, ale snížení horní linky masky ve stylu Daewoo Tacuma (dobře, tak zlé to není) mě na první pohled nenadchlo.
- Uvnitř dle očekávání: v top verzi hezké, pořád ještě jsem si nezvykl na volanty s malým logem nahoře, ale to je můj problém.
Sečteno a podtrženo: jedna mínus
Jen tam pánové zapomněli dát nádrž 😉. (Předpokládám, že srovnávací fotka s Up! je jen horizontálně otočená).
Vyrovnaná línia okien je zadným cestujúcim na kočku. Pohľad von uprieš prednou polovicou okna, hneď za B stĺpikom. Jediný aký-taký prospech to prinesie vodičovi pri cúvaní. Inak nie je čo chváliť, vyzerá to jak spred 20 rokov.
Predná maska je ďaleko horšia ako tá na VW. Pohľad VW Up! tvorí predné čelo ako celok, u škody sú to dve akoby nesúvisiace partie - akoby bol nárazník so spojlerom z iného auta. Maska je dôchodkyňa, toto nie je vizáž nového auta z roku 2011. Up! je ako celok podstatne výraznejší.
Inak predné svetlá až na roh pri maske vyzerajú byť rovnaké, minimálne predné blatníky sú na oboch autách zhodné a počítam, že aj všetky plechy pod kapotou.
Volant je typicky hnusný (Felda mala krajší) a určite to nie je ničí osobný problém (iba ak tvorcov). Interiér celkovo žiadna sláva, ten plech vo dverách je iritujúci. Prvok ako z hračky typu trojčiat z Kolína, ale tváriť sa chce solídne.
Jasne, Škoda je domáca značka, tam fandiť skrátka treba. Súčtom tak za 4. Trojku dostal Up!
Predná maska je ďaleko horšia ako tá na VW. Pohľad VW Up! tvorí predné čelo ako celok, u škody sú to dve akoby nesúvisiace partie - akoby bol nárazník so spojlerom z iného auta. Maska je dôchodkyňa, toto nie je vizáž nového auta z roku 2011. Up! je ako celok podstatne výraznejší.
Inak predné svetlá až na roh pri maske vyzerajú byť rovnaké, minimálne predné blatníky sú na oboch autách zhodné a počítam, že aj všetky plechy pod kapotou.
Volant je typicky hnusný (Felda mala krajší) a určite to nie je ničí osobný problém (iba ak tvorcov). Interiér celkovo žiadna sláva, ten plech vo dverách je iritujúci. Prvok ako z hračky typu trojčiat z Kolína, ale tváriť sa chce solídne.
Jasne, Škoda je domáca značka, tam fandiť skrátka treba. Súčtom tak za 4. Trojku dostal Up!
Čekal jsem to horší, první pohled mě docela usadil, po podrobnějším zkoumání jsem design začal chápat a teď si troufám napsat, že bude nestárnoucí. Je propracovaný, moderní a zajisté osloví mnoho zákazníků.
Osobně by mě zajímalo, kdy a jestli vůbec, bude verze RS. Stokoňový litrový turbomotor by z tohoto auta udělal pěkné žihadlo.
Osobně by mě zajímalo, kdy a jestli vůbec, bude verze RS. Stokoňový litrový turbomotor by z tohoto auta udělal pěkné žihadlo.
tak mi to trošku přijde jako v té pohádce o Popelce. F jako Ftip je v tom, že tady matinka z Vlkohrádkova záměrně zamazala dcerunce xichtík, aby se jejímu vlastní Apušce vedlo lépe...... Ta maska mi přijde jako z Chevroletu Spark po plastické operaci - tohle si ta Škodovka fakt nezasloužila. Snad se s tím nějak poperou a trošku to při faceliftu zlepší. Jinak pokud se rozhodnou stlačit cenu někam ke 180tisícům(předpokládám již v základní výbavě motor), tak není pochyb o tom, že se to ujme...................
Známe to všichni, ta nejkritičtější slova pronášejí na adresu zejména naší národní produkce ti, jimž musí být zatím životně nejdražší pevný úchop tyče v příměstském autobusu a permanentka na metro umulousaná nudlí garážového vzdoru. Jistě, nic nového pod sluncem, vořech i nadále zůstává vořechem.
Prolétl jsem diskusi a co mě trochu udivuje, to je (podprahově zoufalá) snaha některých z diskutérů, přesvědčit diskusi, že malá Škoda nemá naději na úspěch. Rozeberme potenciální kupce, vořechy však vynechejme, jejich čas přijde ve vztahu k CITIGO tak někdy v roce 2018, to až budou smlouvat u třech áček cenu ojetiny pod třicet tisíc. Normální lidé, tedy ta převažující část populace, která se živí vlastní prací, resp. důchodovou rentou, to je přesně ta část, na kterou Škoda může mířit. Vezmeme-li to od nejmladších, pak jasné to je jako vůz pro dceru a syna někde kolem 18 - 20 v poměrně slušně zajištěné rodině. Nad dvacet se budou chytat samozřejmě zejména singl slečny, co nechtějí, aby si je veřejnost pletla na semaforech s řípoidní bárbínou či princeznou TGV po modernizační liposukci. Vedle toho samozřejmě nutno počítat se silnou, výraznou a věrnou skupinou lidí nad 60, tedy lidmi v důchodovém věku. Pro ně bude malá Škoda logickou volbou a dokonalou další štací po Š120, Favoritovi či Felicii. Přestup budou hlásit i ti, kteří už nebudou muset maximalizovat vnitřní prostor v malém voze, tedy ti, pro které se i Fabia stane v toku jejich života příliš prostorným autem.
Konečně se na věc podívejme střízlivejma očima potenciální konkurence😒br />
- [odkaz] raději bez komentáře
- [odkaz] pravděpodobně jedno z nejvýraznějších frankfurtských zklamání...
- [odkaz] ...
Jen pro porovnání - [odkaz] Ano ano, dodnes skutečný třídní Mistr elegance.
Ale zpět ke škodovce. Nahoře kolega PM předvádí vzorník barev. Fantastické barvy. Tak si říkám, všichni ti horkovzdušní kritici, kteří zatím neměli auto ani z kolekce... představ si, že jdeš natěšenej za tři měsíce ke stromečku a tam... nic. Natahuješ moldánky, hledáš touženou empétrojku do levýho ucha, když tu pojednou tatínek ležérně prohodí - mrkni na stromeček, tam to je. Jo, na větvičce až úplně nahoře se houpou klíčky... Go-klíčky. Ve vteřině by ti hlavní svěrač dokonale povolil stavidla, tak si tu na diskusi nehraj na Ramba v geterku.
BRAVWO ŠKODA :yes:
Prolétl jsem diskusi a co mě trochu udivuje, to je (podprahově zoufalá) snaha některých z diskutérů, přesvědčit diskusi, že malá Škoda nemá naději na úspěch. Rozeberme potenciální kupce, vořechy však vynechejme, jejich čas přijde ve vztahu k CITIGO tak někdy v roce 2018, to až budou smlouvat u třech áček cenu ojetiny pod třicet tisíc. Normální lidé, tedy ta převažující část populace, která se živí vlastní prací, resp. důchodovou rentou, to je přesně ta část, na kterou Škoda může mířit. Vezmeme-li to od nejmladších, pak jasné to je jako vůz pro dceru a syna někde kolem 18 - 20 v poměrně slušně zajištěné rodině. Nad dvacet se budou chytat samozřejmě zejména singl slečny, co nechtějí, aby si je veřejnost pletla na semaforech s řípoidní bárbínou či princeznou TGV po modernizační liposukci. Vedle toho samozřejmě nutno počítat se silnou, výraznou a věrnou skupinou lidí nad 60, tedy lidmi v důchodovém věku. Pro ně bude malá Škoda logickou volbou a dokonalou další štací po Š120, Favoritovi či Felicii. Přestup budou hlásit i ti, kteří už nebudou muset maximalizovat vnitřní prostor v malém voze, tedy ti, pro které se i Fabia stane v toku jejich života příliš prostorným autem.
Konečně se na věc podívejme střízlivejma očima potenciální konkurence😒br />
- [odkaz] raději bez komentáře
- [odkaz] pravděpodobně jedno z nejvýraznějších frankfurtských zklamání...
- [odkaz] ...
Jen pro porovnání - [odkaz] Ano ano, dodnes skutečný třídní Mistr elegance.
Ale zpět ke škodovce. Nahoře kolega PM předvádí vzorník barev. Fantastické barvy. Tak si říkám, všichni ti horkovzdušní kritici, kteří zatím neměli auto ani z kolekce... představ si, že jdeš natěšenej za tři měsíce ke stromečku a tam... nic. Natahuješ moldánky, hledáš touženou empétrojku do levýho ucha, když tu pojednou tatínek ležérně prohodí - mrkni na stromeček, tam to je. Jo, na větvičce až úplně nahoře se houpou klíčky... Go-klíčky. Ve vteřině by ti hlavní svěrač dokonale povolil stavidla, tak si tu na diskusi nehraj na Ramba v geterku.
BRAVWO ŠKODA :yes:
Trochu mlátíme slámu, ale v našich končinách je s mladými lidmi právě problém. Když Citigo dostanou, tak budou rádi a spokojeni, ale za své peníze se dělí mladí na dvě skupiny. Jedna jich má málo, ta si půjde pro levné orezlé přemísťovadlo. Druhá jich má více a ta půjde do téhož bazaru pro deset let staré BMW 318d. (společenský status)
Ale říkám, nemá cenu to nějak dále rozebírat, už se to tu probralo v historii snad 100x 😉
Ale říkám, nemá cenu to nějak dále rozebírat, už se to tu probralo v historii snad 100x 😉
Hm, tak to jsem asi vyjimka, ja bych i ve 20ti volil radsi novy auto nez ojety, zvlast pokud by tim ojetym autem melo byt nejaky patnactilety orezly bavo. Mj. proto, ze "spolecensky status", jakej ti takovej bourak poskytne, drtivou vetsinu lidi s trojcifernym IQ vrcholne odpuzuje.
Tjn, ale zkus s tím obstát na základní potažmo střední škole. Schválně kolik sklidíš úspěchu 😉
No jenže pokud uvažuješ cenu kolem 180.000, pak se nebavíme o patnáctiletém orezlém, ale dejme tomu o pětiletém 320d se slušnou výbavou kolem 150.000 bazarových km. Samozřejmě budeš s BMW mít vyšší náklady na provoz, ale také naprosto nesrovnatelnou kvalitu jízdy. Takové auto průměrný člověk nerozezná od aktuálního modelu...
Obávám se, že pro převažující část populace živící se vlastní prací bude Citigo pořád docela drahé. Medián mezd u nás (někde pod 20.000) spíše nahrává Pandě, která je schopná pokrýt i požadavky skrovnější rodiny.
Správně píšeš o cílení na movitější rodiny v roli prvního auta pro syna či dceru, stejně tak single slečny mohou být se Citigo spokojené. Důchodci také ano, ti movitější. To ale není tak velká cílová skupina. Za ČR si troufám tipnout, že větší bomba bude Rapid.
PS: k těm odkazům... tomu Twingu to fakt sekne, i na té divné širokoúhlé fotce. Před faceliftem to byl skoro dvojník Up!u, ale teď je to jiné kafe.
Správně píšeš o cílení na movitější rodiny v roli prvního auta pro syna či dceru, stejně tak single slečny mohou být se Citigo spokojené. Důchodci také ano, ti movitější. To ale není tak velká cílová skupina. Za ČR si troufám tipnout, že větší bomba bude Rapid.
PS: k těm odkazům... tomu Twingu to fakt sekne, i na té divné širokoúhlé fotce. Před faceliftem to byl skoro dvojník Up!u, ale teď je to jiné kafe.
Chtěl jsi doufám napsat - teplý... kafe 😄 Zoufalé, Emele.
Ano, část trhu, velkou část bude okupovat Rapid, s tím jasnej a radostnej souhlas. No, já to vidím ještě v širší rovině, beru do úvahu i těžkost doby, tu těžkost, která nemá šanci se během deseti let nikam hnout, takže velká část jezdců se jednoduše (krásně) uskrovní směrem k citimu.
Ano, část trhu, velkou část bude okupovat Rapid, s tím jasnej a radostnej souhlas. No, já to vidím ještě v širší rovině, beru do úvahu i těžkost doby, tu těžkost, která nemá šanci se během deseti let nikam hnout, takže velká část jezdců se jednoduše (krásně) uskrovní směrem k citimu.
Ne, proporce i face Twinga před faceliftem a Up!u jsou opravdu hodně podobné.
Těžkost doby právě hraje proti Up&spol. Obecně, kdo si koupí nové supermini za relativně vysokou cenu (ve srovnání třeba s Pandou)?
1) Domácnost, pro kterou je Citigo dostatečné jako jediné auto.
2) Domácnost, která už má větší zánovní auto pro rodinné potřeby a může si dovolit další nové malé auto.
Docela věřím Citigo třeba v Itálii, tam takových aut jezdí hromada. U nás ale nemají na růžích ustláno, protože skupina 1 i 2 jsou poměrně malé (a pro velkou část skupiny 1 navíc nebude Citigo s litrovým motorem dost sexy)
Těžkost doby právě hraje proti Up&spol. Obecně, kdo si koupí nové supermini za relativně vysokou cenu (ve srovnání třeba s Pandou)?
1) Domácnost, pro kterou je Citigo dostatečné jako jediné auto.
2) Domácnost, která už má větší zánovní auto pro rodinné potřeby a může si dovolit další nové malé auto.
Docela věřím Citigo třeba v Itálii, tam takových aut jezdí hromada. U nás ale nemají na růžích ustláno, protože skupina 1 i 2 jsou poměrně malé (a pro velkou část skupiny 1 navíc nebude Citigo s litrovým motorem dost sexy)
je od tebe zoufale a trapne, ze jsi sem dal fotky konkurence ve velmi divnych zobrazeni...
tak jeste jednou...
[odkaz] - to je jednicka v tride (co se tice dizajnu) a dlouho bude :yes😒br />
[odkaz] - takhle je to lepsi >😁
takze priste, nebud jako decko a nesnaz se tu touto hlopou formou (pro tebe chytrou) znevazit konkurenci...
VELMI UBOHE :no😒br />
jo a po prvnim odstavci se to nedalo cist... 8-s
mimochodem gti, co to tvoje auto? porad ses nepochlubil...
jak usmevne 😉
se stidis?
tak jeste jednou...
[odkaz] - to je jednicka v tride (co se tice dizajnu) a dlouho bude :yes😒br />
[odkaz] - takhle je to lepsi >😁
takze priste, nebud jako decko a nesnaz se tu touto hlopou formou (pro tebe chytrou) znevazit konkurenci...
VELMI UBOHE :no😒br />
jo a po prvnim odstavci se to nedalo cist... 8-s
mimochodem gti, co to tvoje auto? porad ses nepochlubil...
jak usmevne 😉
se stidis?
Tomu TwinGu na nová maska sekne, co? :yes:
Podle mě nesekne. A totálně to pak dodělává ten kýč na zádi. Tomuhle muchli-čuchli stylu právě ujel vlak.
Ten předek určitě, celý ten projekt s novou maskou u Renaultu vidím velmi podařeně. Po generaci Laguna I, R19 po faceliftu, pak dosti podařená generace Megane II, kdy každý z těch jazyků měl svůj styl, tak současné pátrání po identitě vypadá velmi nadějně. No uvidíme.
SE zádi souhlas, ta světla si mohli odpustit.
SE zádi souhlas, ta světla si mohli odpustit.
Pokud pominu poměrně nešťastnou prezentační barvu, vše ostatní bych nechal na živé setkání, nebo alespoň na "živé" fotky.
První dojmy jsou lehké zklamání i když čím více na to koukám, tím se to zlepšuje. Nepasují mi přední světlomety. Svým tvarem vybočují z minulosti i budoucnosti značky. Nejhorší je však jejich vnitřní optika, která vypadá staře. Když už tam z úsporných důvodů nemůžou dát čočku, tak ji alespoň mohli atraktivněji poskládat (stejně nevalné to je i u UPu). Není mi také jasná ta zmuchlaná linka na spodní straně světlometu.
Zadní partie vypadají poměrně obyčejně a nečekaně odkazují na studii Škoda Ahoj!. Nadruhou stranu chválím mohutnost a nedělání dojmu auta z hračkárny.
Poslední prozatimní kritika je volant. Mohli už tam dát ten nový.
Velmi však chválím profil, který paradoxně připomíná předchozí Polo či Lupo.
PS: zdá se mi to, nebo oprášili staré kliky dveří?
První dojmy jsou lehké zklamání i když čím více na to koukám, tím se to zlepšuje. Nepasují mi přední světlomety. Svým tvarem vybočují z minulosti i budoucnosti značky. Nejhorší je však jejich vnitřní optika, která vypadá staře. Když už tam z úsporných důvodů nemůžou dát čočku, tak ji alespoň mohli atraktivněji poskládat (stejně nevalné to je i u UPu). Není mi také jasná ta zmuchlaná linka na spodní straně světlometu.
Zadní partie vypadají poměrně obyčejně a nečekaně odkazují na studii Škoda Ahoj!. Nadruhou stranu chválím mohutnost a nedělání dojmu auta z hračkárny.
Poslední prozatimní kritika je volant. Mohli už tam dát ten nový.
Velmi však chválím profil, který paradoxně připomíná předchozí Polo či Lupo.
PS: zdá se mi to, nebo oprášili staré kliky dveří?
Plně souhlasím s tím, že bychom si měli počkat na fotky. Tady se přete o rendry, které jsou vždy umělohmotné. Žádné reálné světlo, odlesky atd... Takhle je to šeredné, ale naživo to bude super auto....Pravda je, že bychom po Frankfurtu mohli čekat něco lepšího na přední masce.
Ovšem když si vzpomenu na rozhovor s Kabaněm, zmínil se, že nový styl bude až od A-entry a ne od malého "slováka" !!
Ovšem když si vzpomenu na rozhovor s Kabaněm, zmínil se, že nový styl bude až od A-entry a ne od malého "slováka" !!
Když Škodofku, tak RS: [odkaz]
a ne tohohle SkoroKorejce 😉
a ne tohohle SkoroKorejce 😉
to se nam zas skoda predvedla 8-s
no mozna skoda nastavi cenu spusobem, ze i nasi spoluobcane si bodou moci dovolit tenhle paskvil ze socialnich davek, aby aspon naky cisla udelali >😁
no mozna skoda nastavi cenu spusobem, ze i nasi spoluobcane si bodou moci dovolit tenhle paskvil ze socialnich davek, aby aspon naky cisla udelali >😁
to je vazne tragedie, "auta" v tomto segmentu by mela byt hrava, vtipna a necim zajimava, velkou roli by mely hrat emoce, u exterieru i interieru. tohle mi prijde jako radoby velky auto, ale ve zmensene varianta...
Tak toto je veľké sklamanie. Vyzerá to fakt zle, veľmi lacno a vôbec mi nejde do hlavy, že niečo takéto môže vyjsť von v dnešných rokoch. Dizajnér je 20 rokov pozadu. Ako sa povie, na detailoch záleží a len detaily urobili z Up! o triedu krajšie auto. Kto si túto Škodu kúpi? Veď okrem Up!-u aj to Twingo a nová Panda vyzerajú pri tomto priam luxusne.
Škoda, veľké sklamanie! :no:
Škoda, veľké sklamanie! :no:
Nechci te nejak zklamat, ale Kaban nerozhoduje co se bude ci nebude vyrabet... to dela nekdo jiny, on muze v ramci daneho zadani prijit s napadem to ci ono ...ale nakonec vse rozhoduje nejspise nejaka dozorci rada ci predsednictvo firmy. A jak se vim, skoda nikdy nebude ci jeji designer volnou ruku.
Zlaté Twingo po faceliftu. Z něj aspoň vyzařuje nějaký ten styl a komfort :yes:
hlavně zezadu [odkaz]
Tak ta záď, to je děs korunovaný presentovanou barvou laku... 8-s
Rád bych vyjádřil názor k tvarosloví co nastolila škoda. V diskusi má většina lidí názor, že jediné správné na nových autech jsou kudrlinky, serepetičky, křivky atd... Většinou se to týká automobilek z Asie.... Naproti tomu Škoda zvolila strategii být nad věcí. Jde proti proudu. Zůstává umírněná, ale přesto designově vytříbená. Jak je možné, že Octavia I se tak dlouho držela v prodeji a libí se nám i teď po 15 letech. Práce na ní začali již před 20ti lety. Myslím si, že to je pouze jejím jednoduchým designem. Vždyť asiati dávaj nový auta každých 5 let. A proč? Protože se šíleně rychle okoukají... Mě osobně se škodovky na první pohled nikdy moc nelíbili, ale postupem času jim vždy přijdu na chuť. Myslím, že za pár týdnů se bude líbit i Citigo až se nám zažere pod nehty. O tom to u škody je. Hlavně se nepodbízet serepetičkama. Vždyť to co teď škoda dělá (aspoň) Mission L je skvost. Přirovnal bych to k funkcionalismu. Přišel po zdobné secesi a nastolil diskusi a odpor. Ale libí se i po 80letech a teď si nedokážeme představit, že by nebyl. Myslím, že tímto směrem kráčí Škoda. takže BRAVO.
Jinak je pravda , že název Citigo není extra povedený. Ale jinak je to celkem vyvážené auto s nepodbízivým levným designem. Od Up! se liší, ale ty změny jsou minimální..a někdy i k lepšímu.
Jinak je pravda , že název Citigo není extra povedený. Ale jinak je to celkem vyvážené auto s nepodbízivým levným designem. Od Up! se liší, ale ty změny jsou minimální..a někdy i k lepšímu.
nemůžu si pomoct ale proč na mě ten interiír působí tak levně...?? detaily jak z dacie logan...s tím že logan je větší a levnější...to je až tak velká snaha o odlišení od upu! kterej má interiér nápaditý a dobře udělaný? vsadím se, že cena moc pod 200 táců neklesne...a za tyhle peníze má už člověk fabku v základu...pokud to nepujde pod 150 hadrů kupovat to nikdo nebude...
nechám stranou design exteriéru a interiéru...(podle mého exteriér za 2+, interiér 3-) ale pokud mám brát v potaz to, že na promofotkách je vždy nejvyšší výbava tak snad ani nechci vidět jak bude vypadat úplný základ, který se bude v tomto segmentu prodávat především...a pokud budou ceny příplatkové výbavy(která by měla být základní) tak vysoké jako u ostatních škodovek tak bude člověk na čtvrt mega ani nemrkne...
nechám stranou design exteriéru a interiéru...(podle mého exteriér za 2+, interiér 3-) ale pokud mám brát v potaz to, že na promofotkách je vždy nejvyšší výbava tak snad ani nechci vidět jak bude vypadat úplný základ, který se bude v tomto segmentu prodávat především...a pokud budou ceny příplatkové výbavy(která by měla být základní) tak vysoké jako u ostatních škodovek tak bude člověk na čtvrt mega ani nemrkne...
asi mám špatnou pozorovací schopnost, ale v čem je interiér Up a Citigo jiný, když odmyslím volant? Barva materiálu? Lak? Já to vidím uplně stejně...je to všechno stejný...
tak jako tvary jsou celkem podobné...ale působí prostě mnohem hodnotněji než ten ve škodovce...celej up na mě působí o mnoho hodnotněji než škodovka...chápu, že je to záměr a že up bude i dražší...ale tento interiér škodovky na fotkách nevím...pokud tohle má byt top výbava tak fuj fuj....copak bude holobit...ještě horší než fabia s htp za 200 táců??
Nejsem příznivcem koncernu Volkswagen, ale ten vyobrazený interiér je opravdu "luxusní" na třídu miniaut. Předpokládám, že to bude součástí jen nějakého vyššího výbavového stupně.
Ono totiž platí pravidlo, že méně je někdy více, viz třeba lacině vyhlížející imitace kovu v předchozí generaci Focusu či styl "čínské hi-fi věže" v nejnovějším Focusu.
Co se týče prodejů, ty budou v ČR mizivé, miniauta jsou určena pro západoevropská velkoměsta. Lze očekávat, že celkové prodeje budou o dost menší než kolik Škoda prodává Fabií.
Ono totiž platí pravidlo, že méně je někdy více, viz třeba lacině vyhlížející imitace kovu v předchozí generaci Focusu či styl "čínské hi-fi věže" v nejnovějším Focusu.
Co se týče prodejů, ty budou v ČR mizivé, miniauta jsou určena pro západoevropská velkoměsta. Lze očekávat, že celkové prodeje budou o dost menší než kolik Škoda prodává Fabií.
Pokud vím převodovka a motor by se měly shodovat s UP . Ale jak koukám na obrázky tak je mi divné podle schémat na hlavicích řadících pák rozdílné řazení zpátečky. Citigo má klasiku posledních let koncernu, zpátečku má vlevo nahoře vedle jedničky ale UP jak koukám má zpátečku vpravo dole pod pětkou jako staré modely aut. Že by každý model měl odlišnou převodovku nebo minimálně její ovládání?
dietmar
cenu bude u citigo rozhodující a stěžejní zaležitost...pokud ji nastaví moc vyskoko tka riskujou střet s fabkou...a pro mnoho lidí se stanem zbytečně drahým luxusem který postrádá smysl...s tím že fabia se dá použít jako jediné auto do rodiny...a v drtivé většině případů tak i slouží(hlavně ve verzi kombi) to se o citigo jistě říct nedá...a uvažovat o něm jako o druhém či třetím autě(pro manželku či dceru) za cenu fabie nebo o třídu větších rejží...to se na to každej vykašle...(dobrá v česku možná ne, ale v cizině rozhodně...nápaditý design nemá takže lifestylisti o něj taky nezakopnou)
všecko určí cena...pokud ji nastaví rozumně tj. za 150 tácu 44.kw za 175 55kw a dejme tomu za 200 full option s klimou a oknama v elektrice plus nějaký serepetičky tak proč ne...
všecko určí cena...pokud ji nastaví rozumně tj. za 150 tácu 44.kw za 175 55kw a dejme tomu za 200 full option s klimou a oknama v elektrice plus nějaký serepetičky tak proč ne...
Lituji, ale posledním skutečně pohledným modelem Škoda je pro mne Octavia druhé generace před faceliftem. Obě karosářské verze vnímám jako ideálně vyvážené, vkusně řešené a nadčasově provedené, s vysokou mírou elegance a důstojnosti...
... současný styl mi evokuje Asii. Precizně působící maska chladiče výše uvedené Octavie je nenávratně pryč, na její místo nastupuje jakýsi asijský kýčovitý tvar, který je v případě Citigo v přehnané blízkosti se světlomety.
Up! se nemá čeho bát. Dle mého názoru je o poznání vyváženější, jeho design je ucelenější a výraz pohlednější a přátelštější.
... současný styl mi evokuje Asii. Precizně působící maska chladiče výše uvedené Octavie je nenávratně pryč, na její místo nastupuje jakýsi asijský kýčovitý tvar, který je v případě Citigo v přehnané blízkosti se světlomety.
Up! se nemá čeho bát. Dle mého názoru je o poznání vyváženější, jeho design je ucelenější a výraz pohlednější a přátelštější.
Presne ako píšeš. Podpisujem. :yes:
petrumr
Na rozdíl ode mne popsáno s noblesou :yes:
Já nevím já mám z toho auta pocit, že se na něm až moc šetří. když si odmyslím mlhovky, liťáky, metalízu vyměním za barvu aviie (modrá) a béžový interiér za černou...Tak dostanu auto co se hodí pro uřednice a důchodce...důchodcům se bude špatně nastupovat tak si koupí F.Fusion...Už vidím ti ženský mezi 45-60 pohybující se do 30 km/h s obličejem na čelním skle a vytřeštěnýma očima. Takže ve škodě ví co dělaj, protože dělat pro stát vydělá......... 😄 PS: Dokud mi to neodře auto, tak mi nevadí....
Môžem len zopakovať moju otazku z ktoréhosi predošlého príspevku. Komu sú vlastne určené autíčka tejto veľkostnej kategórie? Pekne po poriadku. Z finančného hľadiska nezaujímavé. Je iluzórne myslieť si, že malé auto málo stoji, to viac z produkcie vw. Jeho cenu tvorí prevažne hodnota pracovnej sily, a tá je aká je. Medliť si ruky, ze som ušetril zrhuba pár desiatok tisíc českých korún oproti fabii, smiešne. Získam miesto na parkovanie pre moje prvé auto? Nemožné. Dvere sa predsa musia otvoriť aj na malom aute do každej strany. O bezpečnosti ani nehovoriac. Chcem vidieť tých rodičov, ktorí kúpia svojmu dieťatu bicykel na štyroch kolesách s kľudným svedomým. Jediné využitie miniatúrnej škody vidím v zahraničí v mestách s úzkymi uličkami, alebo ako alternatíva pre telesne postihnutých.