Technika
spíše jsem zvědavý na ty motory sky active od Mazdy...
sky active je poslední atmo naděje. Motory atmosfér, se ženou otáčkama k stále větším výkonům, ale dole jezdí díky zvětšené váze aut hůř než před 20ti lety. Na dnešní auta je dostatečný krouťák až z atmo 2,5. 150 koní 250 nm a spotřeba by musela být jako u 1,6 turbo.
"Další úpravou je odolnější baterie a převodník střídavého proudu, aby se zamezilo přerušení dodávky elektřiny pro autorádio nebo navigaci při vypnutí motoru stop-start systémem. "
Japonci mají autorádio na střídavý proud? V autě? Anebo je zvenku zásuvka, když se vypne motor, dá se auto do zásuvky a rádio hraje dál a navigace naviguje?
No není mi tedy úplně jasné, co tím chtěl autor říci.
Japonci mají autorádio na střídavý proud? V autě? Anebo je zvenku zásuvka, když se vypne motor, dá se auto do zásuvky a rádio hraje dál a navigace naviguje?
No není mi tedy úplně jasné, co tím chtěl autor říci.
..casto jazdim, ako spolujazdec v Lancer 1.8 Mivec.. nie je to zly motor, ale do tych cca 3500-4000 ot. to je na dany objem a papierovy vykon pomerne leniva bzdocha.. treba ho tocit a tocit a drzat vo vyssich otackach, aby ste nemali pocit, ze sa veziete v Ikaruse :no:
Napr. taka Toyota Auris 1.6 VVTi vo mne z hladiska zrychlenia a pruznosti, zanechala lepsi dojem..
Napr. taka Toyota Auris 1.6 VVTi vo mne z hladiska zrychlenia a pruznosti, zanechala lepsi dojem..
jsou stejně překonané jako parní stroj. Mají totiž malou kompresi a tím mizernou energetickou účinnost. Diesel není žádný zázrak, ale je mnohem lepší alternativou, než jakýkoliv benzínový motor.
Aha. Tak potom preto maju benzinove motory podla firmy Continental este potencial 35% uspory paliva kdezto diesle len zhruba polovicny. Tak to mi potom po tvojej analyze odlahlo...
A to už měli kombinaci přímý vstřik,turbo v roce 2000.[odkaz]
Proč se tomu dnes vyhýbají.
Koupil jsem si před 4měsící Mitsu Lancer sportsedan 103kW Intense, právě s tímto motorem a jsem maximálně spokojen, je to skvělý motor. Ma paradní projev na to aby mě bavil s dlouhodobou spotřebou 6,9l. Za 370000,- to pro mě byla nejlepší a nejlehčí volba
Všem díky za odpovědi. :yes: