Ekonomika
[odkaz]
vcelku vydareny, chce to lepsie foto ale budiky a stredova konzola uz vyzeraju podstatne vaznejsie ako v dusteri alebo sandere.
vcelku vydareny, chce to lepsie foto ale budiky a stredova konzola uz vyzeraju podstatne vaznejsie ako v dusteri alebo sandere.
posobi dospelejšim dojmom,ale ked sa pozrieš na obloženie dvery je to staaale bieda
veru, nie je to este ono ale zrejme uz to bude na ohmat v interieri podstatne lepsie a priznam sa ja si dvere na aute nejako zvlast nevsimam, zaujima ma ta aura vyzarujuca z interieru a ten pocit za volantom. Je to zlepsenie ale na dverach je to stale slabe to ano 😉
asi tak,ale osobne pre mna by mal byť interier komplexny interier nieje len o samotnej palubke ...ale treba si počkat na oficialne foto možno to je len predseriovy interier
V nabidce stale chybi paket "upgrade palubky na neco prijatelnejsiho"
A co je na palubce Superbu tak špatného? Na škodovku je dle mého názoru zcela odpovídající.
To je FAKT - hlavně by to chtělo LEPŠÍ BRZY 😉
.. v segmentu jen TĚŽKO hledáte horší.. 😄
.. v segmentu jen TĚŽKO hledáte horší.. 😄
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
asi to ze uz v dobe vydania bola 5 rokov po zaruke. Pozri uz minimalne passata, pripadne audi, to su trosku ine interiery. Ten interier je vhodny do octavky nie do superba. Snad dalsi superb uz bude vyvazene auto. Nasdtastie aspon to kombi (co sa tyka exterieru) vyzera k svetu.
Tady se bavíme ale o Škodovce, ta nemá konkurovat ani VW a už vůec ne Audi či BMW. 😉
nooo to co si napisal , tomu ani sam neveris jossa.. Faktom je ze superb konkuruje VW, teda konkretne passatu a sam vies ze vo VW z toho taku radost nemaju, ked mu berie zakaznikov aj v rodnom nemecku. A ciastocne konkuruje aj bmw aj audi. Len pre info, Vedenie Matador puchov si nakupilo superbov miesto bmw ci audi, cize superb tazi aj na tomto poli aj ked su to mozno len deisatky pripadov.
boberko
Ta cenova zvyhodneni jsou opravdu hezka, pouze nechapu, proc neudelali L&K samostatnym vybavovym stupnem, jako u ostatnich modelu.
Zákazník s nadšením přikoupí paket Plus, ve kterém získá to, co u konkurence je standard 8-s A ještě bude spokojený, jak díky balíku ušetřil.
Naštěstí bývá zvykem, že do skladovek se tyto pakety dávají běžně a zákazník je tak získá bez příplatku.
Srovnej např. s C5 1.6HDi business, kde za 430 tis. v sedanu máte ESP, tempomatn kožený paket, 2zónovou klimu atd.
Oproti tomu Superb s benzinem začíná na 590 tis. (vč. paketu). A češi kupují Superby jak o život. Zvláštní.
Naštěstí bývá zvykem, že do skladovek se tyto pakety dávají běžně a zákazník je tak získá bez příplatku.
Srovnej např. s C5 1.6HDi business, kde za 430 tis. v sedanu máte ESP, tempomatn kožený paket, 2zónovou klimu atd.
Oproti tomu Superb s benzinem začíná na 590 tis. (vč. paketu). A češi kupují Superby jak o život. Zvláštní.
To co je u konkurence standard? Takový "klenot" i40 má v základu plecháče, manuální klimu a je bez tempomatu... [odkaz]
Mám pocit, že dost blábolíš... Jinak co je zvláštního na tom, že češi kupují Superby místo C5? Máš snad pocit, že bylo lepší místo Supem jezdit v Citroenu??? 8-s
Mám pocit, že dost blábolíš... Jinak co je zvláštního na tom, že češi kupují Superby místo C5? Máš snad pocit, že bylo lepší místo Supem jezdit v Citroenu??? 8-s
Zdá se že HODNĚ lidí (ano) dá OPRAVDU přednost, horším brzdám, karoserii s menším tuhostí, horšímu zavěšení kol, slabšímu a méně kultivovanému motoru, horším sedačkám, slabšímu odhlučnění atd. atp.. (ach - a ještě vyšší ceně k tomu 😉
Lidé dají přednost komplexně lepšímu vozu.
[odkaz]
[odkaz]
Výborně. Srovnávací test jsi našel, tak teď ještě použít obsah hlavy.
1) srovnávali "automaty", DSG má jasně navrch
2) v dané konfiguraci a v dané době stály podobné peníze
3) ve většině kategorií byly vozy velmi vyrovnané a je otázkou priorit, který na základě vlastností upřednostnit
4) v kvalitě dílenského zpracování sedadel apod. byl Citroen stejný nebo lepší než Superb
Cenový rozdíl je ale 160 tis. Kč, a to porovnávám částečně neporovnatelné ve prospěch Superbu. Přitom koupí C5 jdu cenově dolů o cca 1/3 pořizovací ceny Superbu. Přitom dostávám zcela srovnatelný vůz 8-s
Zkrátka tak brutální nadvláda Superbu je dílem marketingu a nezakládá na racionálním uvažování.
1) srovnávali "automaty", DSG má jasně navrch
2) v dané konfiguraci a v dané době stály podobné peníze
3) ve většině kategorií byly vozy velmi vyrovnané a je otázkou priorit, který na základě vlastností upřednostnit
4) v kvalitě dílenského zpracování sedadel apod. byl Citroen stejný nebo lepší než Superb
Cenový rozdíl je ale 160 tis. Kč, a to porovnávám částečně neporovnatelné ve prospěch Superbu. Přitom koupí C5 jdu cenově dolů o cca 1/3 pořizovací ceny Superbu. Přitom dostávám zcela srovnatelný vůz 8-s
Zkrátka tak brutální nadvláda Superbu je dílem marketingu a nezakládá na racionálním uvažování.
1) DSG není špatný, ale JASNĚ navrch má možná tak TRAKCE Citroën vs Superb, možná BRZDY C5 vs Superb 😄
2) v dané konfiguraci je (snad ve VŠECH dílech/částech) LEVNĚJi postavený vůz DRAŽŠí 😉
3) to "jakžtakž" ANO 😄
4) ano
Ano ano aNo AnO aNo ANO 😉
2) v dané konfiguraci je (snad ve VŠECH dílech/částech) LEVNĚJi postavený vůz DRAŽŠí 😉
3) to "jakžtakž" ANO 😄
4) ano
Ano ano aNo AnO aNo ANO 😉
DSG a trakce jsou dvě věci. Kdo jednou vyzkouší DSG, tak se zkrátka zamiluje. Že má mít C5 lepší trakci? To jde přeci i s horší převodovkou...
JASNĚ že (převodovka) DSG a "trakce" vozu/pneumatik jsou dvě RŮZNÉ věci - já jen že slova "JASNĚ navrch" bych spíš použila u té trakce či brzd.. 😄
U převodovky tak u ZF s 8° - ta má JASNĚ NAVRCH nad DSG 😉
PS: A ano, C5 má o něco horší převodovku a o "dvě něca" lepší trakci - TAK "jsem to myslela" 😄
U převodovky tak u ZF s 8° - ta má JASNĚ NAVRCH nad DSG 😉
PS: A ano, C5 má o něco horší převodovku a o "dvě něca" lepší trakci - TAK "jsem to myslela" 😄
Co je to takové racionální uvažování? Já za racionální uvažování považuju situaci, kdy mám v kapse 800tisíc a jdu si vybrat auto... Podle tohoto schématu je racionální volbou Superb. Fakt si myslíš, že ten poměr prodaných Superbů a C5 je daný marketingem? Nemůže být chyba někde na straně Citroenu? Jsou snad u Citroenů na marketingu tak neschopní, když mají tak skvělé auto, že ho neumí prodat? Že ho neumí prodat, mimo Francie, NIKDE? Pokud je to tak, tak je to zas a pouze neschopnost Citroenu... Je to šílená zoufalost, pokud někdo vyrobí tak geniální produkt, jak Kylie popisuje a on ho nikdo nechce... 8-s Jsou to ti evropané ale hlupáci, teda samozřejmě kromě Francouzů! >😒]
C5 byl pouhý příklad. Koneckonců i testy potvrzují, že C5 není o nic horší, než Superb.
Racionální uvažování je takové, kdy mám těch 800t. a vyberu auto, které mi přinese největší užitek pro mé potřeby. Iracionální uvažování je takové, že mám 800t. a koupím vůz XY protože se mi líbí a chci ho bez ohledu na to, jak mi bude sloužit.
Racionální uvažování je takové, kdy mám těch 800t. a vyberu auto, které mi přinese největší užitek pro mé potřeby. Iracionální uvažování je takové, že mám 800t. a koupím vůz XY protože se mi líbí a chci ho bez ohledu na to, jak mi bude sloužit.
že by byl Superb tak krásný...??? Fakt je, že já si ho vybral protože: má 4x4, má DSG, líbí se mi, naložím do něj celou rodinu a psa na dovolenou/na hory. Děti mě nekopou do zad, protože tam nedosáhnou >😁 stál tolik, kolik jsem byl ochotný akceptovat. Fakt si myslím, že jsem uvažoval racionálně...
Tak už jsme u podstaty věci. Majitel Superbu promluvil >😁
1) "...naložím do něj celou rodinu a psa na dovolenou/na hory..." zcela stejně splní i C5, viz níže
2) Děti mě nekopou do zad... myslím, že by nedosáhli ani v C5 ale ano, v podélném prostoru Superb opravdu nemá konkurenci
3) 4x4 ... ano, tady nemá C5 co nabídnout
kolik Superbů ale jezdí se 4x4? Moc jich nebude...
1) "...naložím do něj celou rodinu a psa na dovolenou/na hory..." zcela stejně splní i C5, viz níže
2) Děti mě nekopou do zad... myslím, že by nedosáhli ani v C5 ale ano, v podélném prostoru Superb opravdu nemá konkurenci
3) 4x4 ... ano, tady nemá C5 co nabídnout
kolik Superbů ale jezdí se 4x4? Moc jich nebude...
cca 40%. Jinak na rozdíl od jiných nežvaním o nesmyslech a teoriích. Narozdíl od jiných mohu popsat své rozhodovací faktory. Nejsou to "fakta" typu JÁ BYCH KDYBYCH... Doufám, že v tomto si aspoň rozumíme...
Bezpochyby. Tvoje důvody nijak nespochybňuji.
Tomu číslu 40 % ale upřímně VŮBEC nevěřím.
Největší podíl čtyřkolek připadá na nejterénnější škodovku - model Yeti. 40 procent jeho kupců volí pohon všech kol. Nejmenší zájem o technologii 4x4 je u superbů, ale v případě kombíků je podíl prodaných čtyřkolek patnáctiprocentní.
zdroj😒br /> [odkaz]
Tomu číslu 40 % ale upřímně VŮBEC nevěřím.
Největší podíl čtyřkolek připadá na nejterénnější škodovku - model Yeti. 40 procent jeho kupců volí pohon všech kol. Nejmenší zájem o technologii 4x4 je u superbů, ale v případě kombíků je podíl prodaných čtyřkolek patnáctiprocentní.
zdroj😒br /> [odkaz]
Děti by v C5 taky nedosáhly na přední opěradlo? Pokud měříš nějaký 160-170cm, pak možná ano..., samozřejmě za předpokladu, že děti už mají chodící nožičky 😉 >😒]
Prodeje Superbu z větší části dělají firemní prodeje a ne prodeje běžným zákazníkům.
Tím spíš je logické, že se jedná o racionální nákup... Firmy vede k nákupům určitých vozů výhradně chladný kalkul, žádná iracionální rozhodnutí ve smyslu líbí/nelíbí... Navíc mimo ČR bude asi situace ohledně firemních nákupů jiná...
firemní zákazník nerovná se fleetový/firemní zákazník. To je celá podstata. Opravdu jsi přesvědčen, že firmám jsou Superby nabízeny za ceníkové ceny???
A opravdu jsi přesvědčen, že privátní zákazník nakupuje za ceníkové ceny? Tady vůbec nechápu co jsi tím chtěl říct.
Že k firemním zákazníkům má Škoda velkorysejší přístup než k soukromým. A že přístup Škody k firemním zákazníkům je "vstřícnější" než ze stany Citroenu.
Navíc Škoda, resp. koncern, má mnohem širší záběr modelů než Citroen a firma se zcela logicky bude snažit mít vozy od 1 dodavatele tak, aby měla 1 servis, větší množstevní odběr a větší slevy.
Navíc Škoda, resp. koncern, má mnohem širší záběr modelů než Citroen a firma se zcela logicky bude snažit mít vozy od 1 dodavatele tak, aby měla 1 servis, větší množstevní odběr a větší slevy.
škoda má širší záběr modelů než Citroen? To nemyslíš vážně... Kde jsou třeba, u firemních zákazníků dost zásadní, užitkové vozy... Jinak si úplně vedle i s tou škodovkou. Momentálně má daleko velkorysejší přístup k privátním zákazníkům díky akčním modelům... Už pár let... Jestli je Citroen neschopný vyjít vstříc dobrou nabídkou firmám rozhodně není chyba škodovky... 😉
Kolik pak si myslíte že koupi Superbu běžný zákazník a kolik činní firemní prodeje?
Myslíte tomu s mechanikou z NIŽŠí střední (proti VYŠŠí střední 😉 ), s horšími brzdami, s horším závěsem kol, s horší trakcí, s horším odhlučněním, s horšími sedadly a s VYŠŠí cenovkou? >😒]
Když s tou "hoch" mechanikou u Citroenu neumí pracovat, je to spíš ostuda než plus. 😉
Hele - a to si OPRAVDU myslíte, nebo ... je to jen "pokus o šťouch"? 😄
Tak kde je tedy chyba. Zajímal by mě tvůj názor. Jak popisuješ, tak je to výborné auto a tak mizerné prodeje... Kde je ten problém?
Problém je, že to ignorují dokonce testéři v různých srovnáních. 😉
Třeba jako v posledním nejmenovaném díle odborného časopisu, kde Superb suverénně v testu rozdrtil Jaguar XF nebo Volvo S80 >😒]
Nebo jako v nejmenovaném pořadu, kde Yeti je rychlejší než... a pohodlnější než... a praktičtější než...
Znát kvality Škody v USA, tak Obama jezdí Superbem >😒] I když podle našeho Václava to v něm poněkud "drncá"...
Nebo jako v nejmenovaném pořadu, kde Yeti je rychlejší než... a pohodlnější než... a praktičtější než...
Znát kvality Škody v USA, tak Obama jezdí Superbem >😒] I když podle našeho Václava to v něm poněkud "drncá"...
Víš, i kdyby to čistě teoreticky bylo tak jak naznačuješ, znamená to, že jsou opět v něčem lepší než ostatní... Jen mě v této souvislosti zaráží, proč jsou tak málo úspěšní v anketě auto roku... Že by jim už nezbývali peníze? Nebo je auto roku jediné neúplatné? 😄 Mě by ale opravdu zajímal názor Kylie i tvůj, čím to je, že tak skvělé auto, jakým podle Kylie C5 je, nikdo nekupuje...?
A, led pod nohama začal roztávat >😁 už čistě teoreticky připouštíme...
Pro tvoji informaci - čas na kolo TestTrack Autozeitung😒br />
416. Citroen C5 Tourer HDi 170 1:54.40
420. VW Passat Variant 2.0 TDI 1:54.50
ooops... kde se stala chyba >😁
Pro tvoji informaci - čas na kolo TestTrack Autozeitung😒br />
416. Citroen C5 Tourer HDi 170 1:54.40
420. VW Passat Variant 2.0 TDI 1:54.50
ooops... kde se stala chyba >😁
Co to s tím má společného? Já bych opravdu moc rád slyšel ten tvůj názor, proč se Superb prodává lépe než C5... A rozhodně to nebude tím, že má C5 o desetinu sekundy rychlejší čas na kolo oproti Passatu... ;-\ Zatím pořád ty a Kylie předhazujete v čem je C5 lepší, ale proč tedy není i žádanější? To přeci nedává logiku... Nebo že by nebyla C5 lepší... 😉
Dodej celosvětový nebo aspoň Evropský prodej, pak se můžeme o něčem bavit. Já ty čísla neznám a zatím jsem je nenašel :-!
BTW. netvrdím, že C5 je LEPŠÍ, tvrdím, že je zcela srovnatelný (ano, v něčem lepší, v jiném horší). I Superb má klady - např. tvůj haldex.
Ale rozhodně, když porovnám, za co se tu prodává Superb a C5, tak nad prodeji Superbu mi zůstává rozum stát 8-s (snad jen to, že většinou půjde o prodej firmám/OSVČ tento fakt mírní).
BTW. netvrdím, že C5 je LEPŠÍ, tvrdím, že je zcela srovnatelný (ano, v něčem lepší, v jiném horší). I Superb má klady - např. tvůj haldex.
Ale rozhodně, když porovnám, za co se tu prodává Superb a C5, tak nad prodeji Superbu mi zůstává rozum stát 8-s (snad jen to, že většinou půjde o prodej firmám/OSVČ tento fakt mírní).
Taky jsem to nenašel... Čerpám pouze z čísel, které jsou tady na auto.cz z různých evropských trhů a kde C5, vyjma Francie, vůbec není... Jinak C5 jsem zkoušel a první co mě osobně ihned odradilo, byl naprosto kreténský volant, kde se mi asi díky mojí nešikovnosti podařilo v druhé zatáčce skřípnout prst, což málem vedlo k nehodě. Následně jsem tento vůz už navždy opustil. Na druhou stranu musím říct, že jediné co mě na tom autě lákalo, byla zajímavá akční cena. Pak ale zvítězilo to racionální uvažování a možnost 4x4 a DSG...
Ale haldex a DSG tu vůbec nespochybňuji.
Já ty čísla taky nemám a proto tu nebudu vařit z vody bludy typu "C5 nikdo nekupuje", "C5 se v podstatě prodává jen ve Francii", protože já evropské/světové prodeje neznám :-!
BTW. moc by mě zajímalo, jestli ten úžasný haldex funguje i na zpátečku.
Já ty čísla taky nemám a proto tu nebudu vařit z vody bludy typu "C5 nikdo nekupuje", "C5 se v podstatě prodává jen ve Francii", protože já evropské/světové prodeje neznám :-!
BTW. moc by mě zajímalo, jestli ten úžasný haldex funguje i na zpátečku.
Fakt by mne zajímalo kolik se prodá celosvětově C5 vs. Superb. Jestli se to fakt tak neprodává? Jestli se nemýlím tak Superbu se loni prodalo cca. 118 tisíc kusů, ale nějak se mi moc nechtělo hledat tu C5 ale myslím že jen v Číně jich prodali 32 tisíc.
😉
😉
Tam co "normálně" - prodejnost a kvalita spolu (přece) NEchodívají "ruku v ruce" 😐
STEJNÉ je to u hudby a u ... a také .. a prostě skoro VŠUDE! 😄
Když už, tak si lidé kupují to co si PŘEDSTAVUJí jako "kvalitní".. 😉
PS: Naprostou VĚTŠINU střední třídy (např. v česku) drží Superb a Passat (a prodá se jich snad i VÍCE než VŠECH ostatních modelů od všech automobilek dohromady) - to si snad NIKDO nemyslí že to jsou vozy technicky a kvalitativně toliKRÁT lepší (než VŠICHNi ostatní 😄
PPS: Je to už nějaká doba (nevím jak je to právě teď a NEchce se mi to hledat) ale STEJNĚ stály vyšší modely Octavie a (mně velmi "příjemný") "prémiový" model Lexus IS - prodeje 1000:1, nebo tak nějak? 😉
STEJNÉ je to u hudby a u ... a také .. a prostě skoro VŠUDE! 😄
Když už, tak si lidé kupují to co si PŘEDSTAVUJí jako "kvalitní".. 😉
PS: Naprostou VĚTŠINU střední třídy (např. v česku) drží Superb a Passat (a prodá se jich snad i VÍCE než VŠECH ostatních modelů od všech automobilek dohromady) - to si snad NIKDO nemyslí že to jsou vozy technicky a kvalitativně toliKRÁT lepší (než VŠICHNi ostatní 😄
PPS: Je to už nějaká doba (nevím jak je to právě teď a NEchce se mi to hledat) ale STEJNĚ stály vyšší modely Octavie a (mně velmi "příjemný") "prémiový" model Lexus IS - prodeje 1000:1, nebo tak nějak? 😉
Tak lepší než sedačky co lámou vaz, ne? Kdo chce trakci koupí 4x4 a že se jich neprodá málo.
NE - jen LEPŠí sedačky (dokonce MNOHEM 😉
(vepředu a dokonce i VZADU 😄
PS: Kolik % že se prodá těch HALDEXů? 13%? 😉
PPS: Proč 4x4? Existují i testy, kde OBYČEJNÁ předokolka superb 2.0 Tdi porazí prémiový JAGuar XF 2.2D s nejlepší převodovkou na světě ZF s 8° s asi "nejvyladěnějším" podvozkem ve "své" VYŠŠí střední třídě (že superb je postaven s použitím mechaniky NIŽŠí střední třídy - tedy o DVĚ "níž" zdůrazňovat asi NEmusím, stejně jako že má asi nejslabší brzdy i jen ve "své" třídě 😄
(vepředu a dokonce i VZADU 😄
PS: Kolik % že se prodá těch HALDEXů? 13%? 😉
PPS: Proč 4x4? Existují i testy, kde OBYČEJNÁ předokolka superb 2.0 Tdi porazí prémiový JAGuar XF 2.2D s nejlepší převodovkou na světě ZF s 8° s asi "nejvyladěnějším" podvozkem ve "své" VYŠŠí střední třídě (že superb je postaven s použitím mechaniky NIŽŠí střední třídy - tedy o DVĚ "níž" zdůrazňovat asi NEmusím, stejně jako že má asi nejslabší brzdy i jen ve "své" třídě 😄
Pohodlné, ale neposkytující bezpečí.
Haldexu se prodá cca 10 procent.
Ten test si trochu nepochopila, ostatně s chápáním textu máš problém i zde.
Brzdy zrovna v tom testu dopadly dobře, dokonce ani v takové konkurenci nebyl superb nejhorší.
Haldexu se prodá cca 10 procent.
Ten test si trochu nepochopila, ostatně s chápáním textu máš problém i zde.
Brzdy zrovna v tom testu dopadly dobře, dokonce ani v takové konkurenci nebyl superb nejhorší.
Ano, při nárazu ZEZADU by mohly být bezpečnější... a doufám že u VŠECH aut jste TAK DŮSLEDNÝ 😉
..že vám 5* nestačí a hledáte v kterém detailu je vůz... NE dokonalý 😄
Má to ale (docela VELKÉ) "ale" - zatímco třeba BRZDY používáte "od rána do večera" (a v nich je C5 daleko Daleko DALEKO lepší), sedadla k sezení používáte "stále furt a nepřetržitě" - tak mne osobně ještě nikdy nikdo zezadu vysokou rychlostí NEnaboural. Asi ani nevím o nikom koho by náraz typu "kde přední sedadla v C5 nejsou dokonalá" potkal - vás nejspíš TAKÉ ne 😉
Takže je to trochu "nosit pro jistotu - do ramen řezající - kšandy, co kdyby jednou praskl pásek" 😄
FAKT budete raději celou životnost sedět v (jednoznačně) horším sedadle BEZ masážní funkce - "pro jistotu"? 😉
Přitom při tom (když už) NÁSOBNĚ častějším předním nárazu máte v C5 výhodu (díky "hlupáky" - tím myslím NE"znalými" - odsuzovanému volantu) "plnohodnotnější" airbag :yes: 😄
PS: Sorry, ale myslím že i vy VÍTE (si uvědomujete), že škoda superb je technicky (slušně řečeno) NEvýjímečné auto 😐
(a snažíte se hledat "cokoli" v čem by mohl být Citroën C5 doopravdy horší - a našel jste jednu "drobnost" - kterou NEchci nijak omlouvat, ale je to opravdu drobnost - naopak SUP je horší v "seznamu" denodenně používaných věcí/skutečností.. + navíc je (přes použitou "nízkotřídní" techniku) DRAŽŠí - což považuji za "ůůlanrúošjhrvikv oú\ijdf* 😄
..že vám 5* nestačí a hledáte v kterém detailu je vůz... NE dokonalý 😄
Má to ale (docela VELKÉ) "ale" - zatímco třeba BRZDY používáte "od rána do večera" (a v nich je C5 daleko Daleko DALEKO lepší), sedadla k sezení používáte "stále furt a nepřetržitě" - tak mne osobně ještě nikdy nikdo zezadu vysokou rychlostí NEnaboural. Asi ani nevím o nikom koho by náraz typu "kde přední sedadla v C5 nejsou dokonalá" potkal - vás nejspíš TAKÉ ne 😉
Takže je to trochu "nosit pro jistotu - do ramen řezající - kšandy, co kdyby jednou praskl pásek" 😄
FAKT budete raději celou životnost sedět v (jednoznačně) horším sedadle BEZ masážní funkce - "pro jistotu"? 😉
Přitom při tom (když už) NÁSOBNĚ častějším předním nárazu máte v C5 výhodu (díky "hlupáky" - tím myslím NE"znalými" - odsuzovanému volantu) "plnohodnotnější" airbag :yes: 😄
PS: Sorry, ale myslím že i vy VÍTE (si uvědomujete), že škoda superb je technicky (slušně řečeno) NEvýjímečné auto 😐
(a snažíte se hledat "cokoli" v čem by mohl být Citroën C5 doopravdy horší - a našel jste jednu "drobnost" - kterou NEchci nijak omlouvat, ale je to opravdu drobnost - naopak SUP je horší v "seznamu" denodenně používaných věcí/skutečností.. + navíc je (přes použitou "nízkotřídní" techniku) DRAŽŠí - což považuji za "ůůlanrúošjhrvikv oú\ijdf* 😄
Ten airbag ve volantu to mě zajímá. Slyšel jsem to jako argumentaci pro pevný střed volantu, ale proč teda používá C5 stejný tvar airbagu jako konkurence, to znamená kruhový?
No, pro někoho kdo nesoudí auta podle značky je vysoké riziko poranění páteře při nárazu zezadu (zdaleka ne jen při velké rychlosti) drobnost.
No, pro někoho kdo nesoudí auta podle značky je vysoké riziko poranění páteře při nárazu zezadu (zdaleka ne jen při velké rychlosti) drobnost.
Také mne "zajímá" - a je VELKÁ škoda, že NEznalí lidé ho "nepřijali" (možná kdyby s tím přišel nějaký "jiný vwýrobce", tak by to byl "hit" a časem bychom VŠICHNi jezdili s bezpečnějšími lepšími airbagy 😉
Dle "přesné" formulace vaší otázky soudím že VÍTE - JAK TO s tím airbagem v CITROËNech s pevným středem volantu JE 😄
Tedy že NENí stejný a NEstejně i "vyrazí do práce" - jinak jaký jiný tvar "byste si představoval" VY? 😉
PS: Já členem vývojového týmu NEbyla = detaily proč je "právě takový jaký je" a proč není "nějaký jaký si ho asi představuje Hendly" vskutku NEvím 😄
PPS: KDO psal cokoli o "DROBNOSTi"?? Řekněte! Já mu to VYSVĚTLÍM!!! 😉
Dle "přesné" formulace vaší otázky soudím že VÍTE - JAK TO s tím airbagem v CITROËNech s pevným středem volantu JE 😄
Tedy že NENí stejný a NEstejně i "vyrazí do práce" - jinak jaký jiný tvar "byste si představoval" VY? 😉
PS: Já členem vývojového týmu NEbyla = detaily proč je "právě takový jaký je" a proč není "nějaký jaký si ho asi představuje Hendly" vskutku NEvím 😄
PPS: KDO psal cokoli o "DROBNOSTi"?? Řekněte! Já mu to VYSVĚTLÍM!!! 😉
Nevím jak to je s airbagem u C5. Proč je bezpečnějši?
Chápal bych když by výhodu pevného středu využil tak že by se tvarem přiblížil spolujezdci, ale tak to není.
Drobnost si psala ty. Už ani sama nezvládáš ten divoký sloh?
Chápal bych když by výhodu pevného středu využil tak že by se tvarem přiblížil spolujezdci, ale tak to není.
Drobnost si psala ty. Už ani sama nezvládáš ten divoký sloh?
Sloh docela ZVLÁDÁM - díky za optání (co vy? 😄
Vaše "představa" o tvaru airbagu ála spolujezdec má VÁŽNÝ NEdostatek - to vás NEnapadlo? 😉
PPS: Ale "vytrhl" z kontextu jste to VY, nebo? 😄
Aneb co VY osobně? Raději vůz se slabými brzdami (což "cítíme" dnes a denně, stále a stále, furt a pořád), nebo slabší ochranu při nárazu zezadu? Máte na VÝBĚR (ideál je samozřejmě "kachnu i husu", ale o to tu NEjde 😉
Vaše "představa" o tvaru airbagu ála spolujezdec má VÁŽNÝ NEdostatek - to vás NEnapadlo? 😉
PPS: Ale "vytrhl" z kontextu jste to VY, nebo? 😄
Aneb co VY osobně? Raději vůz se slabými brzdami (což "cítíme" dnes a denně, stále a stále, furt a pořád), nebo slabší ochranu při nárazu zezadu? Máte na VÝBĚR (ideál je samozřejmě "kachnu i husu", ale o to tu NEjde 😉
Tak proč je bezpečnější?
Osobně rozhodně o několik procent horší výsledky v testech brzd na suche vozovce. Rozdíl snadno smaže pneumatika nebo desetinky u reakce. Než tragický výsledek v bezpečnosti u velice častém nárazu zezadu.
Osobně rozhodně o několik procent horší výsledky v testech brzd na suche vozovce. Rozdíl snadno smaže pneumatika nebo desetinky u reakce. Než tragický výsledek v bezpečnosti u velice častém nárazu zezadu.
Dle "pečlivé formulaci" při vaší otázce je asi tak na 99,9% JASNÉ, že víte totéž co já 😉
Jen jste si asi (NAROZDÍL ode mne 😄 ) - NEuvědomil, že s tím tvarem airbagu "jako u spolujezdce" to u řidiče NEjde 😉
Tomu s brzdami (a dalšími MÍNUSy) vs teoreticky slabší ochrana při nárazu zezadu, říkám BIG fanatismus - ale "každému dle jeho gusta" 😄
Já (těch cca 150-160 t. km než vůz prodám) "ve svém" - a vy ve škoda superb 2.0 Tdi - a "pěkně si to uží(vwe)jte" >😒]
Jen jste si asi (NAROZDÍL ode mne 😄 ) - NEuvědomil, že s tím tvarem airbagu "jako u spolujezdce" to u řidiče NEjde 😉
Tomu s brzdami (a dalšími MÍNUSy) vs teoreticky slabší ochrana při nárazu zezadu, říkám BIG fanatismus - ale "každému dle jeho gusta" 😄
Já (těch cca 150-160 t. km než vůz prodám) "ve svém" - a vy ve škoda superb 2.0 Tdi - a "pěkně si to uží(vwe)jte" >😒]
Ne, nevím v čem spočívá ta vyspělost řešení airbagu v pevném středu volantu. Napsal jsem to 3x dost jasně že by mě to zajímalo.
Sedadla C5 nevyhovují v ochraně proti častému úrazu krční páteře který nastává při nárazu zezadu uz v malých rychlostech. Což je velká chyba kterou u dalších modelů už Citroen napravit.
V tomto případě nejde vůbec VW, ale o to že nemáš dostatečný nadhled k uznání nedostatku či předností jednotlivých vozů.
Sedadla C5 nevyhovují v ochraně proti častému úrazu krční páteře který nastává při nárazu zezadu uz v malých rychlostech. Což je velká chyba kterou u dalších modelů už Citroen napravit.
V tomto případě nejde vůbec VW, ale o to že nemáš dostatečný nadhled k uznání nedostatku či předností jednotlivých vozů.
Nevím jestli bych napsala "vyspělost" - je prostě při nárazu (logicky 😄 ) "lepší" 😉
Bohužel NEznalí lidé TAK "řvali" (aniž by tušili proč), že výrobce od tohoto DOBRÉHO nápadu ustoupil - fakt BOHUŽEL 😐
(a FAKT věřím, že kdyby to napadlo někoho ... třeba u audi ... časem bychom možná všichni jezdili s "kvalitnějším" airbagem řidiče :yes😒br /> Viz níže, JASNĚ jsem napsal že to JE chyba (asi jediná "opravdová" chyba C5), ale že slabé brzdy (brzdy SUPerbu jsou většinou vždy "ty nejslabší") jsou MNOHEM horší věc (neb brzdy používáme "od rána do večera" - a NEříkejte že jste před pár lety tušil něco o "whiplash", nebo? 😄
PS: Mám to chápat, že teď už snad "raději" C5 V6 než Sup 2.0 Tdi? 😉
Bohužel NEznalí lidé TAK "řvali" (aniž by tušili proč), že výrobce od tohoto DOBRÉHO nápadu ustoupil - fakt BOHUŽEL 😐
(a FAKT věřím, že kdyby to napadlo někoho ... třeba u audi ... časem bychom možná všichni jezdili s "kvalitnějším" airbagem řidiče :yes😒br /> Viz níže, JASNĚ jsem napsal že to JE chyba (asi jediná "opravdová" chyba C5), ale že slabé brzdy (brzdy SUPerbu jsou většinou vždy "ty nejslabší") jsou MNOHEM horší věc (neb brzdy používáme "od rána do večera" - a NEříkejte že jste před pár lety tušil něco o "whiplash", nebo? 😄
PS: Mám to chápat, že teď už snad "raději" C5 V6 než Sup 2.0 Tdi? 😉
Proč je ten airbag lepší?
Ok - řekněte "čestně", že to OPRAVDU NEvíte, že jste o tom "nikde nic nečetl" atd.. 😉
Ty už si totálně zdegenerováná ze svých slohových patlanin? Když napíšu nevím tak to znamená nevím.
Ok - vycházela jsem z vašeho "pečlivého" formulování dotazu, kde jste si evidentně VĚDOM že tvar airbagu ve vozech s pevným středem volantu není takový jaký jste si vy představoval/jako u spolujezdce (což je ale jasné, vzhledem k blízkosti volantu a řidiče - tam pro takový airbag prostě "není prostor", rsp. čas na jeho rovinutí), ale současně (a hlavně) jste VĚDĚL že sice JE "tvarově podobný" těm "tuctovým", ale přitom NENí stejný = "NĚCO o to VÍTE" - takže "proč ne všechno"?
Ono popravdě asi moc (ani teoretických) možností "nezbývá" - airbagy ve volantech s pevným středem jsou BEZPEČNĚJŠÍ (při aktivaci pro "postiženého" jaksi "příjemnější") neb narozdíl od těch "univerzálních" kde musí "vyblafnout" vždy stejně (neb nevím jak bude volant natočen), zde je možnost jak lehce optimalizovat tvar, tak hlavně vystřelení airbagu a "optimalizovat" jej přesně naproti do něj letícímu tělu.
Ale to už BOHUŽEL není moc důležité - "povrchní" NEznalí lidé si "vydupali" že chtějí "obyčejné" airbagy - přitom každý kdo s takovým volantem jezdí JE chráněn lépe a o tom že střed volantu je pevný (že by mu měl "vadit" či tak něco) po týdnu dvou ani neví..
PS: Když přesedám z vozu do vozu HLAVNÍ rozdíl je vždy "v páčkách" (světla ostřikovače apod.) volant ne - což ale těm "křiklounům" co "protestovali" (a možná ani nevěděli proti čemu) asi není šance vysvětlit..
.. prostě ŠKODA (a možná i velká 8-s
..ale není to ani první a zdaleka ani poslední "dobrá/kvalitní" věc, kterou NEznalost "zabila" 😐
Ono popravdě asi moc (ani teoretických) možností "nezbývá" - airbagy ve volantech s pevným středem jsou BEZPEČNĚJŠÍ (při aktivaci pro "postiženého" jaksi "příjemnější") neb narozdíl od těch "univerzálních" kde musí "vyblafnout" vždy stejně (neb nevím jak bude volant natočen), zde je možnost jak lehce optimalizovat tvar, tak hlavně vystřelení airbagu a "optimalizovat" jej přesně naproti do něj letícímu tělu.
Ale to už BOHUŽEL není moc důležité - "povrchní" NEznalí lidé si "vydupali" že chtějí "obyčejné" airbagy - přitom každý kdo s takovým volantem jezdí JE chráněn lépe a o tom že střed volantu je pevný (že by mu měl "vadit" či tak něco) po týdnu dvou ani neví..
PS: Když přesedám z vozu do vozu HLAVNÍ rozdíl je vždy "v páčkách" (světla ostřikovače apod.) volant ne - což ale těm "křiklounům" co "protestovali" (a možná ani nevěděli proti čemu) asi není šance vysvětlit..
.. prostě ŠKODA (a možná i velká 8-s
..ale není to ani první a zdaleka ani poslední "dobrá/kvalitní" věc, kterou NEznalost "zabila" 😐
Tvar airbagu bude ale zřejmě omezen i možnou různou polohou paží při aktivaci, proto ten skoro kruhový tvar i s pevným středem volantu. Příspěvek k bezpečnosti bohužel testy nijak neprokázaly.
Vypadá to spíš že citroen díky tomu mohl vyvinout menší airbag při stejné bezpečnosti.
Myslel jsme že v tom je ještě něco jiného.
Vypadá to spíš že citroen díky tomu mohl vyvinout menší airbag při stejné bezpečnosti.
Myslel jsme že v tom je ještě něco jiného.
Ale ono to bezpečnější je - ale spíš POD hladinou sledování. Normální airbag vám řekněme může v trochu extrémním případě zlomit nos - tady je to rozvinutí vaku opravdu "lepší" přesnější a vůči tělu řidiče "jemnější/vstřícnější"..
.. šlo ale o první generaci a jestli a kam by se případně posunul - to už NEzjistíme 😉
.. šlo ale o první generaci a jestli a kam by se případně posunul - to už NEzjistíme 😉
Přesnější při kruhovém tvaru nebude, bude na tom stejně jako konkurence. Už proto že pozice řidiče není stejně dána přesně díky stavitelnému volantu a sedačce.
Jestli je v něčem lepší tak je to spodní část vaku která je proti klasickému protažená a může teoreticky chránit břicho a hrudník.
Časem se podle mě pevný střed vrátí, ale v jiné podobě a v jiném typu aut. Citroen toto prostě marketingově nezvládl.
Jestli je v něčem lepší tak je to spodní část vaku která je proti klasickému protažená a může teoreticky chránit břicho a hrudník.
Časem se podle mě pevný střed vrátí, ale v jiné podobě a v jiném typu aut. Citroen toto prostě marketingově nezvládl.
Spíš bude - ono totiž nejde o TVAR (ten je "jak asi od začátku víte" víceméně stejný), ale možnost JINÉHO "průběhu nafouknutí" onoho vaku. Ten "běžný" se musí nafouknout "vždy stejně" (to je jasné), tady je možnost ho nafouknout (poslat naproti řidiči) "přesně(ji)" - TO je "ten (hlavní) rozdíl"
Ano je možné že se to časem vrátí - a pak se to třeba "chytí" - to už jsem si dááávno všimla, že když s něčím (vpodstatě čímkoli) příjde ten či onen výrobce, zaujme t👋prosadí to, zpopularizuje někdy víc někdy méně - JINAK to ale bývá když s něčím přichází koncern VW - to je většinou marketingově SUPER akce (a to teď myslím ZCELA BEZ ironie! 😉
Ano je možné že se to časem vrátí - a pak se to třeba "chytí" - to už jsem si dááávno všimla, že když s něčím (vpodstatě čímkoli) příjde ten či onen výrobce, zaujme t👋prosadí to, zpopularizuje někdy víc někdy méně - JINAK to ale bývá když s něčím přichází koncern VW - to je většinou marketingově SUPER akce (a to teď myslím ZCELA BEZ ironie! 😉
Jak přesněji a jakým principem se nafukuje jinak než klasický?
Tak byť mne to MRZí - do naprostých detailů to se mnou NEkonzultovali.. 😉
Ale zatímco "normální" airbag se musí nafouknout vždy/v jakékoli pozici stejně = musí to být "čistý kruh", zde je možnost nafouknout (nadávkovat) ho "přesněji" vůči dopadu těla (tak NĚJAK mi to bylo vysvětleno.. 😄
Ale zatímco "normální" airbag se musí nafouknout vždy/v jakékoli pozici stejně = musí to být "čistý kruh", zde je možnost nafouknout (nadávkovat) ho "přesněji" vůči dopadu těla (tak NĚJAK mi to bylo vysvětleno.. 😄
Tak tohle je věta v reklamní katalog, nic víc. Funkce airbagu je v principu docela jednoduchá a nechápu co by tam mohlo být za funkci která by tohle nepopsatelné něco umožňovalo. Takže vyhoda pevného středu je jen věta v reklamním katalogu.
Pokud JÁ si vzpomínám na roky vývoje airbagů, tak v takovém či makovém nafouknutí airbagů ("obecně" - všech) byly docela VELKÉ ROZDÍLy 😉
jj - prostě škoda že s tím nepřišel nějaký jiný vwýroooobce, to by dnes volant s pevným středem neměly dva modely jedné automobilky, ale třeba už... 😄
jj - prostě škoda že s tím nepřišel nějaký jiný vwýroooobce, to by dnes volant s pevným středem neměly dva modely jedné automobilky, ale třeba už... 😄
Způsob nafouknutí je důležitý, ale nějak chybí spojitost s pevným středem volantu.
Milý Hendly! To už je v "představách" o (možnostech) fungování airbagu u volantu s pevným středem (tedy "napevno" umístěného airbagu - který se NEotáčí s volantem) druhá CHYBkA v "představivosti"! 😉
Že se airbag řidiče NEmůže nafouknout do tvarů airbagu spolujezdce (vzhledem k minimální vzdálenosti volant-řidič - před spolujezdcem je na to prostor) to jsme si již "vyjasnili", no a stejné (ale "naopak") je to s otáčejícím se airbagem - který máte ve svém voze (tedy asi máte 😄 ). Ten se MUSí nafouknout VŽDY stejně - ať je "pootočen" JAKKOLi - souhlas(íte)?
No a už jsme "ve finále" - airbag umístěný "napevno" můžeme "optimalizovat" (mírně tvarem i nafukováním) dle "potřeb" (TAK jako např. airbag spolujezdce - ten se také NEmusí nafukovat "univerzálně" do kruhu - ale MŮŽE být tvarovaný a jeho nafouknutí MŮŽE "být optimalizováno". Ostatně DVOUSTUPŇOVÉ airbagy (což asi snad "znáte") jsou přece "přesně o tom" 😉
PS: Nojo, MĚL s tím nápadem přijít jiný výrobce - vsadím se, že to by (pro tento CHYTRÝ nápad) NEbylo "takového odmítání".. 😄
Že se airbag řidiče NEmůže nafouknout do tvarů airbagu spolujezdce (vzhledem k minimální vzdálenosti volant-řidič - před spolujezdcem je na to prostor) to jsme si již "vyjasnili", no a stejné (ale "naopak") je to s otáčejícím se airbagem - který máte ve svém voze (tedy asi máte 😄 ). Ten se MUSí nafouknout VŽDY stejně - ať je "pootočen" JAKKOLi - souhlas(íte)?
No a už jsme "ve finále" - airbag umístěný "napevno" můžeme "optimalizovat" (mírně tvarem i nafukováním) dle "potřeb" (TAK jako např. airbag spolujezdce - ten se také NEmusí nafukovat "univerzálně" do kruhu - ale MŮŽE být tvarovaný a jeho nafouknutí MŮŽE "být optimalizováno". Ostatně DVOUSTUPŇOVÉ airbagy (což asi snad "znáte") jsou přece "přesně o tom" 😉
PS: Nojo, MĚL s tím nápadem přijít jiný výrobce - vsadím se, že to by (pro tento CHYTRÝ nápad) NEbylo "takového odmítání".. 😄
Ano, to všechno jsou lidi ochotni obětovat, aby měli lepší auto... 😉
noo...a co je na něm vlastně lepší v tom případě? znáček na kapotě? každej ať nakupuje dle svého...češi nakupují superb...frantíci 508/C5...a asi to tak má být...kde by měla domácí automobilka rejžovat nejvíc než doma?
Kdyby jen češi upřednostňovali Superb, bral bych to jen jako patriotismus. Bohužel pro C5 je to tak nějak evropský standard... C5 se v podstatě prodává jen ve Francii...
nemám čest ani s jedním z nich takže nemohu porovnávat...ale myslím si že slušně se prodává jak C5 tak i Superb... 😉 ne že by na tom nějak záleželo co je vlastně lepší většina evropských vozů jsou dnes dost dobrá na to aby člověk jejich koupí neudělal chybku...pak už záleží jen na vkusu a preferencích... 😉
Tak člověče ani Insignia... [odkaz] To jsem nečekal, že je Sup v základu proti konkurenci tak dobře vybavenej...
A to na něj vyjednáš i zajímavou slevu, a když půjdeš pro skladovku, tak si myslím, že to bude vyloženě dobrej kauf.
Teď jsem našel ceník Mondea a člověče, ani Mondeo nemá v základu nic jiného než plecháče, manuální klimu a je bez tempomatu... Má dokonce v zadních dveřích švihadla!!! >😁 Ta škodovka mě šokuje čím dál víc! Už se těším až se tu zas někdy objeví keci o špatné výbavě ve škodovkách...
O tom většinou píšou ti, kteří do autosalonu nikdy nevlezli. 😉
Smutné je, že těm kecům o špatné výbavě spousta lidí věří... A ejhle, ono je to jinak! Jo a kde je rohYpnol ? >😁 Třeba už taky studuje ceníky, je to trapas...
Ono tahle "fama" o nevybavenych skodovkach vznikla zejmena po masivnim nastupu Ceedu a i30, kde dostal zakaznik o dva pytle a ESP vic. Potom renault se svymi brutalnimi slevami a ohen byl hned nastrese. Nastesti se skodovka dokazala prispusobit (i kdyz jeji auta stale nejsou oproti konkurenci nijak levna) a tak cena jejich aut plne odpovida jejich kvalite a hodnote.
budiž škodovce ke cti dnes je to již mnohem lepší a plně srovnatelné s konkurencí... :yes: :yes: :yes: co prodávali tak před 5-6 lety...snad netřeba zmiňovat, to bylo občas legrační co v tom autě člověk (ne)našel 😉
Naprostý souhlas! Naštěstí už je to pár let minulost...
ještě doplním mondeo ve výbavě trend je o nějakých 40 tisíc levnější a má de facto to samé co ten superb...mondeo bych rozhodně nezesměšňoval...je to jedna z nejlepších nabídek na trhu střední třídy 😉
Stačí porovnat s Passatem. ve výbavě Comfortline za nižší cenu než u Superbu máš mnohem víc. A to máš k dispozici spoustu velmi výhodných balíků výbav (Business apod). O základní Trendline nemá cenu v případě Passatu hovořit.
Zkrátka Škoda je u nás dražší zboží než VW. Škoda tak patřičně odměňuje domácí trh za jeho stádovost. Z pohledu Škody samozřejmě :yes:
Zkrátka Škoda je u nás dražší zboží než VW. Škoda tak patřičně odměňuje domácí trh za jeho stádovost. Z pohledu Škody samozřejmě :yes:
petrumr
Tim si chtěl naznačit, že má škodovka levné díly? 😲
petrumr
Tak si chlapče projdi ceny náhradních ORIGINÁLNÍCH dílů a příslušenství u jiných značek a budeš zřejmě nemile překvapen.
A je fakt neskutečný, kolik tvých známých má problény s jinými značkami, ale se škodovkou ne.
A je fakt neskutečný, kolik tvých známých má problény s jinými značkami, ale se škodovkou ne.
No tak mrkni na ceny dílů u korejců... Mám s tím pár osobních zkušeností... :no:
Já neřekl, že je nejdražší.. Jen jsem řekl, že patří mezi dražší, co se týká dílů. Tohle nejsi schopný pochopit? To je mi tě líto.
Litovat mě nemusíš... 😉 Já reagoval na "Tak si chlapče projdi ceny náhradních ORIGINÁLNÍCH dílů a příslušenství u jiných značek a budeš zřejmě nemile překvapen" Já si nedávno prošel pár dílů od Hyundaie a jak píšeš, byl jsem nemile překvapen... Ale i jinak, škodovka patří co do servisních nákladů k absolutně nejlevnějším. Nevím v jakém oboru pracuješ, pokud pracuješ, ale pokud ti něco říká operativní leasing, tak tam se můžeš přesvědčit...
Musíš to vzít komplexně a nevytahnout pouze jednu značku. A opravdu, pracuji.. 😉
Já to nemyslel zle, s tou prací. Jen pokud děláš někde kolem aut, tak víš co je operativní leasing a tam je snadno dohledatelné, že má škodovka nízké provozní nákldy. Takže je buď spolehlivá, nebo má levné náhradní díly a práci servisu... Každopádně je fakt, že se třeba od Fordu moc neliší. Jinak korejce jsem zmínil jen proto, že je to čerstvé a šokovalo mě, kolik taky můžou stát díly na auto z koree...
No.. automobilový průmysl mě živí.. Konkretně jedna značka tedy 😄 A ano, máš pravdu, ale i ve škodováckým servisu ti na přání dají druhovýrobu.. A co se týká té spolehlivosti, konkretně některé motory nejsou etalonem kvality, to jistě víš.
Korejce moc neznám, proto je zatím neřeším.. 😉 Ale pokud to říkáš, asi to tak bude..
Korejce moc neznám, proto je zatím neřeším.. 😉 Ale pokud to říkáš, asi to tak bude..
O spolehlivosti různých značek mám svoji představu a zdá se mi, že až na výjimky je to v podstatě všechno stejné, takže kvalitou to nebude. Jinak u koncernu obecně si moc díky přísným auditům neumím moc představit druhovýrobu na skladu náhradních dílů. Ale jsem rád, že jsi z branže, víš o čem je řeč... :yes:
petrumr
Htp byl snad málo poruchový motor? TSI neměl problémy s rozvodama? 2.0TDi praskající hlavy a nechutný žrout oleje?
Popovídej mi něco ty...
Jo a.. jel si vůbec někdy na triumphu? Nebo, že by tvůj známý? 😉
Popovídej mi něco ty...
Jo a.. jel si vůbec někdy na triumphu? Nebo, že by tvůj známý? 😉
petrumr
Vážně sbíráš modely motocyklů? 😉 >😒]
petrumr
A k poruchovosti mi nic nenapíšeš?
Jinak souhlas s whitem.. 😉
Jinak souhlas s whitem.. 😉
To určitě má. Dostupnost a cena dílů na Škodovky je určitě plus - ať už se bavíme o originálních nebo druhovýrobě. A taky s ní můžete zajet do jakéhokoliv servisu, všichni automechanici s nima mají zkušenost. A zručnější člověk si ji může servisovat sám - Volkswageny byly odjakživa "skládačky".
Co je u Škodovky nehorázně drahé, jsou příplatky za vyšší výbavy, lepší motory a originální příslušenství.
Co je u Škodovky nehorázně drahé, jsou příplatky za vyšší výbavy, lepší motory a originální příslušenství.
Takže provozem Superbu oproti C5 ušetřím 160 tis. Kč 8-s ? Jakým způsobem bych měl ten Superb provozovat, rád si nechám poradit >😒]
P.S. Kolikrát ročně měníš skla >😒] ? Myslím, že do Fabií se Columbus nedával... Nebo že by lumpové byli tak neznalí a hledali výbavu i ve Fabích >😁 ?
P.S. Kolikrát ročně měníš skla >😒] ? Myslím, že do Fabií se Columbus nedával... Nebo že by lumpové byli tak neznalí a hledali výbavu i ve Fabích >😁 ?
Není nic jednoduššího než poslat poptávku na operativní leasingovku. Zkus LeasePlan, Arval, ALD, ČSOBL, zadej srovnatelnýho Supa a C5, s cenou o 150tis. nižší. Schválně jaká ti vyjde u obou splátka... Očekávám, že Sup bude levnější... Sázka?
Nebavím se o operativním leasingu a firemním přístupu (celou dobu)!!! Tam připouštím výhodnost Superbu na našem trhu (resp. že Superb nemusí být nevýhodný).
Že by byl Superb levnější na operativním leasingu oproti C5 s poč. cenou -150 tis. oproti Superbu, tak na to bych si nevsadil. Ale ano, připouštím, že by se mohlo stát. Cenový pád v absolutních číslech bude pravděpodobně srovnatelný u C5 i Superbu, u Superbu pravděpodobně i o něco méně. Superb jako nový koupím o těch 150 tis. dráž a jako ojetinu jej prodám možná i o 160, 170 tis. dráž... Ale opakuji - firemní přístup opravdu neřeším.
Že by byl Superb levnější na operativním leasingu oproti C5 s poč. cenou -150 tis. oproti Superbu, tak na to bych si nevsadil. Ale ano, připouštím, že by se mohlo stát. Cenový pád v absolutních číslech bude pravděpodobně srovnatelný u C5 i Superbu, u Superbu pravděpodobně i o něco méně. Superb jako nový koupím o těch 150 tis. dráž a jako ojetinu jej prodám možná i o 160, 170 tis. dráž... Ale opakuji - firemní přístup opravdu neřeším.
OK, ale jsme v ČR a tady v podstatě mimo firmy nikdo střední třídu nekupuje...
Ano, proto ty čísla "chápu". Navíc ti "úspěšní" do rodin pořizují Vorsprung durch Technik a každá zaručeně "úspěšná" blondýna u nás musí mít ve znaku "o kolečko méně" 😉
Takže vlastně jsme se dostali k závěru, že úspěch Superbu nespočívá v jeho "kvalitách", ale pravděpodobně v jeho "finanční výhodnosti" pro firmy.
Otázka se ale dá posunout i dál. Proč je tedy Superb jako ojetina tak žádaná, když vlastně jako nový vůz není o nic lepší než C5 8-s ? Zřejmě proto, že je tu "doma" a co se oprav týká, je pro mechanika "stará známá". Koncernové díly, snadná výměna dílů, jednoduchost.
Takže vlastně jsme se dostali k závěru, že úspěch Superbu nespočívá v jeho "kvalitách", ale pravděpodobně v jeho "finanční výhodnosti" pro firmy.
Otázka se ale dá posunout i dál. Proč je tedy Superb jako ojetina tak žádaná, když vlastně jako nový vůz není o nic lepší než C5 8-s ? Zřejmě proto, že je tu "doma" a co se oprav týká, je pro mechanika "stará známá". Koncernové díly, snadná výměna dílů, jednoduchost.
Škodovky jsou drahé, o tom žádná.
Na druhou stranu - ta C5 má dražší a méně dostupný servis i náhradní díly a nižší zůstatkovou cenu při dalším prodeji. V konečném součtu pak ten rozdíl není tak velký. Plusem Superbu je ve vámi porovnávaných specifikacích také výkonější motor a pětidvéřová karoserie.
Na druhou stranu - ta C5 má dražší a méně dostupný servis i náhradní díly a nižší zůstatkovou cenu při dalším prodeji. V konečném součtu pak ten rozdíl není tak velký. Plusem Superbu je ve vámi porovnávaných specifikacích také výkonější motor a pětidvéřová karoserie.
Jenže u Škody mnohonásobně vyšší riziko zcizení nebo vykradení. výhoda liftu zcela padá z důvodu, že není problém jít stále s diametrálně nižší cenou do Toureru...
To je pravda. Kdo chce Superb, musí mít garáž. A taky si musí připlatit za nadstandardní bezpečnostní opatření. Já jsem z vesnice, takže tahle věc mě hned nenapadla 😉
Zapomněl jsem ještě na jednu věc - Francouzi začali v posledních letech upřednostňovat styl nad užitkem, takže Superb je (s vyjímkou šířky) v interiéru i v kufru o třídu větší.
Zapomněl jsem ještě na jednu věc - Francouzi začali v posledních letech upřednostňovat styl nad užitkem, takže Superb je (s vyjímkou šířky) v interiéru i v kufru o třídu větší.
Superb Combi😒br />
Objem kufru námi naměřený: 496 l
Objem kufru udávaný výrobcem - základní: 633 l
Průchodnost kufru na šířku max.: 105 cm
Šířka kufru min.: 101 cm
C5 Tourer
Objem kufru námi naměřený: 485 l
Objem kufru udávaný výrobcem - základní: 505 l
Průchodnost kufru na šířku max.: 111 cm
Šířka kufru min.: 111 cm
zdroj: vybermiauto.cz
nějak nevidím ani ten naprosto bezkonkurenční kufr >😒]
Objem kufru námi naměřený: 496 l
Objem kufru udávaný výrobcem - základní: 633 l
Průchodnost kufru na šířku max.: 105 cm
Šířka kufru min.: 101 cm
C5 Tourer
Objem kufru námi naměřený: 485 l
Objem kufru udávaný výrobcem - základní: 505 l
Průchodnost kufru na šířku max.: 111 cm
Šířka kufru min.: 111 cm
zdroj: vybermiauto.cz
nějak nevidím ani ten naprosto bezkonkurenční kufr >😒]
Já jsem měl na mysli základní verze, nikoliv kombíky. Abych řekl pravdu, C5 Tourer jsem asi ještě nikdy ani neviděl, jen na obrázku. Superb Combi jsem zblízka nebo zevnitř taky nikdy neviděl. A mě nemusíte přesvědčovat, já bych si nekoupil ani Superba ani C5 >😁
Ne, nepřesvědčuji. Jen jsem chtěl poukázat na to, že Škoda a jejich udávané objemy kufrů jsou opět "simply clever" a reálně je kufr často zcela porovnatelný s konkurencí (na rozdíl od katalogových litrů).
A koukal jsi jak to měří? Počítají max. kvádr jaký se tam vejde což je pro skutečné využití nicneříkající.
1) fakt nerozumím tomu, proč bych měl koukat na to, jak to měří
co čísla znamenají, mají uvedeno
2) naopak čísla Škody a jejich metodiky jsou nicneříkající až manipulující
co čísla znamenají, mají uvedeno
2) naopak čísla Škody a jejich metodiky jsou nicneříkající až manipulující
Takže je jedno jak to meří, hlavně že můžeš tvrdit jak je Škoda špatná? Ty nevyužíváš při balení na hory i kapsy kufru?
1) kde hovořím o tom, jak je Škoda špatná???
2) dávám přednost skladnosti kufru, metodika Škody ve smyslu - kam se dá nalít další litr vody mi přijde opravdu zavádějící, reálně neplním kufr vodou, ale dávám do něj předměty :-!
2) dávám přednost skladnosti kufru, metodika Škody ve smyslu - kam se dá nalít další litr vody mi přijde opravdu zavádějící, reálně neplním kufr vodou, ale dávám do něj předměty :-!
a skoda do nej snad lije vodu?
Superb😒br />
Objem zavazadlového prostoru (max. l)
– bez rezervního kola – nesklopená/sklopená zadní sedadla 633/1865
s rezervním kolem jsou hodnoty o 30 l nižší
Není uvedena metodika VDA.
Dle mých informací "lije" Škoda do zavazadelníku "vodu", minimálně nedodržuje VDA a je otázkou, jestli nezapočítává i objem vany pro rezervu.
– bez rezervního kola – nesklopená/sklopená zadní sedadla 633/1865
s rezervním kolem jsou hodnoty o 30 l nižší
Není uvedena metodika VDA.
Dle mých informací "lije" Škoda do zavazadelníku "vodu", minimálně nedodržuje VDA a je otázkou, jestli nezapočítává i objem vany pro rezervu.
Škoda to měří, jako ostatní, podle nějaké normy, tuším DIN 70020. Tu zajímá maximální počet krabic 200x100x50 mm, které se vejdou do kufru. Měří se to už ve fázi návrhu v počítačovém modelu. Optimálně naplnit kufr těmito krabicemi je zajímavý problém, o kterém člověk najde řadu publikací.
Finální čísla se stejně většinou získávají ručně, protože počítač na člověka v tomhle odhadu pořád často nemá.
Finální čísla se stejně většinou získávají ručně, protože počítač na člověka v tomhle odhadu pořád často nemá.
Popravdě, radši dám cca 150 tis. víc za auto z koncernu nebo z Japonska, než abych koupil něco z Francie....
Otázkou se jeví PROČ? 😉
Spolehlivost, jednodušší servis i údržba, upřednostnění funkčnosti před stylem a originalitou. Řekl bych, že to jsou hlavní důvody, proč mají Francouzi problém prodávat auta s cenou nad 400 tisíc a že je drží nad vodou malá auta. Podobně je na tom Fiat.
Jednodušší servis i údržba? No NEvím - před C5 jsem měla subřenku (Legacy) a NEshledávám (zásadních/-ějších) rozdílů...
Spolehlivost - bohužel v zde zveřejňovaných tabulkách TÜV "zapomněli" na závěrečnou "průměr za 11 let" - kde střednětřídní Citroën dopadl LÉPE než ... jakýsi etalon kvwality - mezi vozy střední třídy 😉
(ale je fakt že japonské vozy bývají JEŠTĚ lepší.. :yes:
Funkčnost OCEŇUJI - zvažovala jsem i Accord, ale na to co C5 chci (mám) - delší cesty, více po dálnici směrem do česka a VEN - mi slouží "no problemo" 😄
PS: A když jsme v Japonsku - jsem zvědavá na příští "střednětřídní" Mazdu (nevím jestli to bude to opět "6"), ta (zatím) působí docela "zajímavě"
PPS: A těší mne že právě v Japonsku získal Citroën C5 titul "Vůz roku" :yes: 😄
Spolehlivost - bohužel v zde zveřejňovaných tabulkách TÜV "zapomněli" na závěrečnou "průměr za 11 let" - kde střednětřídní Citroën dopadl LÉPE než ... jakýsi etalon kvwality - mezi vozy střední třídy 😉
(ale je fakt že japonské vozy bývají JEŠTĚ lepší.. :yes:
Funkčnost OCEŇUJI - zvažovala jsem i Accord, ale na to co C5 chci (mám) - delší cesty, více po dálnici směrem do česka a VEN - mi slouží "no problemo" 😄
PS: A když jsme v Japonsku - jsem zvědavá na příští "střednětřídní" Mazdu (nevím jestli to bude to opět "6"), ta (zatím) působí docela "zajímavě"
PPS: A těší mne že právě v Japonsku získal Citroën C5 titul "Vůz roku" :yes: 😄
Citroen se kupodivu vypracoval na nejsúolehlivějšího Francouze, kdysi to bývalo naopak. Ale statistiky TUV nemají se spolehlivostí nic společného - tam se zaznamená to, zda někomu prskla žárovka nebo má vůle v uložení předního ramene. Ale pokud někomu stávkuje imobilizér nebo se mu potká motor, tak TUV ani nedojede 😉
Víte, jak se pozná auto, které má jednoduchý servis a údržbu ? Až Vám praskne žárovka ve světle, zkuste si ji vyměnit sama. 😉
Co se týče VW, nepovažuju ho za etalon kvality. Tím jsou Japonci. Nedávno mě zaujala zpráva tady na auto.cz, že nějaký Američan najel se svým Acordem 1 milion mil (cca 1,6 milionu kilometrů).
Víte, jak se pozná auto, které má jednoduchý servis a údržbu ? Až Vám praskne žárovka ve světle, zkuste si ji vyměnit sama. 😉
Co se týče VW, nepovažuju ho za etalon kvality. Tím jsou Japonci. Nedávno mě zaujala zpráva tady na auto.cz, že nějaký Američan najel se svým Acordem 1 milion mil (cca 1,6 milionu kilometrů).
Dobre auto za dobrou cenu, podpori-li se vyhodnym paketem za hubicku (ve srovnani s cenou vozu), tak je to moc dobry tah. Skoda :yes:
Díky takovým, jako jsi ty, stojí u nás Škoda tolik, kolik stojí... tedy cena/výkon oproti konkurenci o kolo zpět.
>😁 stále dokola.... Tak ukaž tu konkurenci... Nahoře jsem ti hodil odkaz na i40, Insignii a Mondeo, které jsou také o kolo zpět? Jestli považuješ za tu konkurenci jen Passat, tak ok...
C5 cenově o 1/3 níž, Laguna cenově o 1/3 níž. Passat levnější + vybavenější, u konkurence za cenu základu Superbu rovnou vyšší výbava než pouhý základ... Avensis, Accord...
Mondeo Champion vše ve standardu + silnější motor 1.6 EcoBoost + ušetřím 40 tis. Kč. Stále nevidím tu výhodnost Superbu >😒] :-!
Mondeo Champion vše ve standardu + silnější motor 1.6 EcoBoost + ušetřím 40 tis. Kč. Stále nevidím tu výhodnost Superbu >😒] :-!
petrumr
Ta tu nehraje roli. Mondeo je stejná cena sedan/lift a zbytek je obvykle o tolik levnější, že můžeš jít i do kombajnu, pokud by se ti zdál sedan nepraktický :-!
Zajímavé je, že součet prodejů všech jmenovaných stále nedá jedno prodejní číslo Superbu... Čím to asi bude...? 😉 Nepočítám Passat, to je o trochu menší brácha, to je v rodině...
Republikové prodeje nebo celoevropské?
republikové samozřejmě!
No tak čím to bude asi.. je to domácí automobilka a je vedená koncernem, který má také výborné jméno. Tohle je ten hlavní důvod proč jsou tu prodeje takové, jaké jsou. Pokud by to byl opravdu nejlepší produkt ve třídě, pak by měl takové prodeje i v jiných státech.. ale nemá.
petrumr
Tak jistě... Fábia je ještě o polovinu levnější jako ta tvoje C5, nebo Laguna a pořát za tu cenu nabízí víc, než tebou zmiňovaní francouzi... Takže srovnávat tyhle dvě lidvky dokonce se Superbem je opravdu úlet >😁 Ale jsou tu i tací,co jsou schopni porovnávat C5 s 5er, takže ještě na tom nejsi se znalostí automobilového prostředí úplně nejhůř 😄 😉
Pochop, že oni musí tu cenu mít o 1/3 menší, jinak by to nikdo nekupoval. Prostě "neviditelná ruka trhu", jestli víš o čem to je....
Díky takovým, jako jsi ty můžou i lidi s nedochozenou základkou vyniknout! >😁
Ve střední ani vyšší střední neexistuje auto s lepším poměrem cena/nabízená hodnota... To ví každej, kdo v tom autě kdy jel. Krom zaslepenců kteří budou tvrdit,že nejlepší na trhu je prostě značka, kterou právě oni mají stát před panelákem... >😁
Ve střední ani vyšší střední neexistuje auto s lepším poměrem cena/nabízená hodnota... To ví každej, kdo v tom autě kdy jel. Krom zaslepenců kteří budou tvrdit,že nejlepší na trhu je prostě značka, kterou právě oni mají stát před panelákem... >😁
Probuď se a podívej se do Rakouska, Německa, Francie. Pak plácej něco o tom, jak u nás hodně škodovky stojí. Srovnatelné ceny jako u nás jsou prakticky jenom na Slovensku a pak v extrémech typu Pobaltí, Dánsko. Ony jsou totiž ceny aut u nás samy o sobě velmi nízké a velká část konkurence na podstřelování cen sází.
Doporučuju se podívat na německý "preishit" Hyundai i20 za tuším 10 490EUR bez klimatizace v paketu za 1000EUR.
Doporučuju se podívat na německý "preishit" Hyundai i20 za tuším 10 490EUR bez klimatizace v paketu za 1000EUR.
Je to převzaté z jednoho fora😒br />
Škodovce jak rostou prodeje, tak jí klesá ochota slevňovat, jako jsem se dozvěděl info, že od nového roku platí politika, že si salony nebudou krást zákazníky podbízením cenou resp. prodej pod nákupnní cenou.
Škodovce jak rostou prodeje, tak jí klesá ochota slevňovat, jako jsem se dozvěděl info, že od nového roku platí politika, že si salony nebudou krást zákazníky podbízením cenou resp. prodej pod nákupnní cenou.
Zdá se, že mnoha diskutujícím ať již doopravdy nebo předstíraně vrtá hlavou proč je Superb nejprodávanější auto střední třídy v ČR. Takže si to shrňme i pro ty méně vnímavé.
Důvod č. 1 Technika z nejprodávanějšího auta Evropy
Superb používá kompletní techniku Passatu, bezkonkurenčně nejprodávanějšího vozu střední třídy a navíc nabízí pro Čechy místní specialitu a to je prostor pro převoz mrtvol nastojato i naležato. Je tedy jasné, že drtivá většina zákazníků logicky sáhne, pokud se rozhodnou pro koncern VW, pro Superb. Passat doplňuje nabídku koncernu, aby klienti neutíkali jinam, prostě levačka v dvojitém krytu, která neutočí, ale sbírá šance ostatních v případě, že někdo nezaškrtne jako první volbu Superb. Každý trh, má-li volbu ze dvou technicky podobných vozů jednoho koncernu, vždy voli domácí produkci. Nebo si snad někdo myslí, že si třeba Amíci nechají dovážet Lancii Themu a nad 300C ohrnou nos?
Důvod č. 2 Šestiválec v benalu
Superb má vrcholný benzín 3.6. Pro někoho nezajímavý motor ale z hlediska prodejů, zvláště ve střední třídě, zcela klíčový flagship, který když vynechám koncern a prémii tak nabízí jen Opel, jinak ticho po pěšině, Frantíci nic, Japíci nic, Korci nic. Takže jednak jde o prodeje, 8% či 9% Supů je víc než prodá ve střední třeba Toyota, Honda nebo Mazda ale především je to tvůrce image jako bič. Snad nikdo nevěří, že by se 3er, C, A4 prodávaly v Německu tak jak se prodávají, kdyby neměly vrcholné motorizace. Ten, kdo rezignuje na image, nemůže myslet na dobré prodeje a to platí zvláště ve střední třídě. A to nemluvíme o posilovačích image z koncernu což je aspekt který také mnoha konkurentům evidentně schází (Audi and comp.).
Důvod č. 3 Haldex
Superb nabízí 4x4. Opět někdo řekne, nepotřebuji. Nicméně 29% kupců potřebuje a kupuje (mj. 29% kupců Supa jsou prodeje Mondea). A jsme opět u image, prostě nemáš pořádný motor, nemáš 4x4, jako kdybys nebyl. A znova, když vynecháme prémii, kde nic tu nic, jenom Subaru a Opel.
Důvod č. 4 DSG
Když pomineme prémii a zbytek koncernu, je zde automat, kterému ostatní nejsou schopni konkurovat, ano DSG si rychle získalo pověst kvalitního automatu, který navíc nežere nebo dokonce je úspornější ve srovnání s manuálem a neubírá výkon, naopak někde i vylepšuje zrychlení.
Důvod č. 5 Množství kombinací
Benzíny, nafty, 4x4, sedan, lift, kombi, doplňková výbava, prostě kombinací je u domácí značky logicky tolik, že se nikdo jiný nechytá, někteří si dokonce myslí, že v 21 století lze plácnout na trh tři konfigurace a zákazníku ber nebo neber, no zákazník logicky říká, když mi nejste ochotni dát výbavu, jakou si já přeji, tak se s tím krasavcem vyfoťte třeba před vaším autosalonem.
Jistě by se těch důvodů našla ještě celá řada, ale toto jsou ty nejdůležitější.
Důvod č. 1 Technika z nejprodávanějšího auta Evropy
Superb používá kompletní techniku Passatu, bezkonkurenčně nejprodávanějšího vozu střední třídy a navíc nabízí pro Čechy místní specialitu a to je prostor pro převoz mrtvol nastojato i naležato. Je tedy jasné, že drtivá většina zákazníků logicky sáhne, pokud se rozhodnou pro koncern VW, pro Superb. Passat doplňuje nabídku koncernu, aby klienti neutíkali jinam, prostě levačka v dvojitém krytu, která neutočí, ale sbírá šance ostatních v případě, že někdo nezaškrtne jako první volbu Superb. Každý trh, má-li volbu ze dvou technicky podobných vozů jednoho koncernu, vždy voli domácí produkci. Nebo si snad někdo myslí, že si třeba Amíci nechají dovážet Lancii Themu a nad 300C ohrnou nos?
Důvod č. 2 Šestiválec v benalu
Superb má vrcholný benzín 3.6. Pro někoho nezajímavý motor ale z hlediska prodejů, zvláště ve střední třídě, zcela klíčový flagship, který když vynechám koncern a prémii tak nabízí jen Opel, jinak ticho po pěšině, Frantíci nic, Japíci nic, Korci nic. Takže jednak jde o prodeje, 8% či 9% Supů je víc než prodá ve střední třeba Toyota, Honda nebo Mazda ale především je to tvůrce image jako bič. Snad nikdo nevěří, že by se 3er, C, A4 prodávaly v Německu tak jak se prodávají, kdyby neměly vrcholné motorizace. Ten, kdo rezignuje na image, nemůže myslet na dobré prodeje a to platí zvláště ve střední třídě. A to nemluvíme o posilovačích image z koncernu což je aspekt který také mnoha konkurentům evidentně schází (Audi and comp.).
Důvod č. 3 Haldex
Superb nabízí 4x4. Opět někdo řekne, nepotřebuji. Nicméně 29% kupců potřebuje a kupuje (mj. 29% kupců Supa jsou prodeje Mondea). A jsme opět u image, prostě nemáš pořádný motor, nemáš 4x4, jako kdybys nebyl. A znova, když vynecháme prémii, kde nic tu nic, jenom Subaru a Opel.
Důvod č. 4 DSG
Když pomineme prémii a zbytek koncernu, je zde automat, kterému ostatní nejsou schopni konkurovat, ano DSG si rychle získalo pověst kvalitního automatu, který navíc nežere nebo dokonce je úspornější ve srovnání s manuálem a neubírá výkon, naopak někde i vylepšuje zrychlení.
Důvod č. 5 Množství kombinací
Benzíny, nafty, 4x4, sedan, lift, kombi, doplňková výbava, prostě kombinací je u domácí značky logicky tolik, že se nikdo jiný nechytá, někteří si dokonce myslí, že v 21 století lze plácnout na trh tři konfigurace a zákazníku ber nebo neber, no zákazník logicky říká, když mi nejste ochotni dát výbavu, jakou si já přeji, tak se s tím krasavcem vyfoťte třeba před vaším autosalonem.
Jistě by se těch důvodů našla ještě celá řada, ale toto jsou ty nejdůležitější.
1) Superb nepoužívá KOMPLETNÍ techniku Passatu, pokud mě paměť neklame (prostě opět koncernová skládačka...)
3) pochybuji. viz 20:09
5) opět si nemyslím, že by to byl klíč k úspěchu. Drtivá většina se totiž (pravděpodobně) prodá ve stále stejných kombinacích (2.0 TDI).
Jinak řečeno Škoda by mohla vyrábět cokoliv a prodávalo by se to u nás dobře. Příkladem budiž Fabia 2 nebo Roomster, ošklivé, na začátku hodně kritizované, horší než konkurence z vlastní rodiny (Fabia 2) a přesto se to prodává lépe. Jediným podstatným faktorem úspěchu na našem trhu je jen to, že to je Škoda. A to je škoda :-!
3) pochybuji. viz 20:09
5) opět si nemyslím, že by to byl klíč k úspěchu. Drtivá většina se totiž (pravděpodobně) prodá ve stále stejných kombinacích (2.0 TDI).
Jinak řečeno Škoda by mohla vyrábět cokoliv a prodávalo by se to u nás dobře. Příkladem budiž Fabia 2 nebo Roomster, ošklivé, na začátku hodně kritizované, horší než konkurence z vlastní rodiny (Fabia 2) a přesto se to prodává lépe. Jediným podstatným faktorem úspěchu na našem trhu je jen to, že to je Škoda. A to je škoda :-!
1) motory, převodovky, podvozková platforma, vše je od Passatu, samozřejmě karoserie a pár kombinací výbav je jinak poskládaných nebo naladěných ale vše pochází z komponent Passatu
3) pochybuj jak chceš, 39% kupců Supu (1797ks) nepochybuje a 4x4 kupuje, tady máš statistiku
[odkaz]
A každý rok to procento výrazně roste, kdo bude 4x4 ignorovat tak nemá za 3-4 roky šanci protože 50-60% ve střední třídě bude 4x4.
5) Japonci si to také nemyslí a podívej jak jim jdou mizerně prodeje. Jiné vysvětlení by bylo, že mají zcela neschopná auta a to není pravda, takže platí to co píši.
Na každém trhu platí, že domácí automobilka vládne, co je na tom k nepochopení. A proč by to měla být škoda když si každý může koupit co chce. Píšeš to jako kdyby tady byl socík a v Mototechně byla dvě auta, modré a červené.
3) pochybuj jak chceš, 39% kupců Supu (1797ks) nepochybuje a 4x4 kupuje, tady máš statistiku
[odkaz]
A každý rok to procento výrazně roste, kdo bude 4x4 ignorovat tak nemá za 3-4 roky šanci protože 50-60% ve střední třídě bude 4x4.
5) Japonci si to také nemyslí a podívej jak jim jdou mizerně prodeje. Jiné vysvětlení by bylo, že mají zcela neschopná auta a to není pravda, takže platí to co píši.
Na každém trhu platí, že domácí automobilka vládne, co je na tom k nepochopení. A proč by to měla být škoda když si každý může koupit co chce. Píšeš to jako kdyby tady byl socík a v Mototechně byla dvě auta, modré a červené.
Díky za odkaz. 4x4 beru. Podíl se zřejmě opravdu výrazně zvýšil.
ad 1)
Passat B7 - konstrukční základ PQ46
Superb - přepracovaná PQ35, kterou využívá i menší Octavia
Passat B7 - konstrukční základ PQ46
Superb - přepracovaná PQ35, kterou využívá i menší Octavia
PQ46 i prodloužená PQ35 sdílejí stejné komponenty včetně náprav.
Náprava je jedna věc. Nejsem konstruktér, ale😒br />
P indicates a passenger car platform
Q (quer) indicates a transverse engine
3 indicates the platform size or class
5 indicates the evolution or generation
Takže PQ46 je o generaci novější a pro větší vozy.
Navíc rozměrové parametry taky nesedí😒br /> Superb Passat (obojí kombi)
d) rozvor (mm): 2761 2712
e) rozchod vpředu (mm): 1545 1552
f) rozchod vzadu (mm): 1517 1551
Jinými slovy Superb je na platformě pro menší vozy, ovšem zvětšený tak, že má delší rozvor 8-s než větší platforma.
Q (quer) indicates a transverse engine
3 indicates the platform size or class
5 indicates the evolution or generation
Takže PQ46 je o generaci novější a pro větší vozy.
Navíc rozměrové parametry taky nesedí😒br /> Superb Passat (obojí kombi)
d) rozvor (mm): 2761 2712
e) rozchod vpředu (mm): 1545 1552
f) rozchod vzadu (mm): 1517 1551
Jinými slovy Superb je na platformě pro menší vozy, ovšem zvětšený tak, že má delší rozvor 8-s než větší platforma.
Jo to sedí a co z toho jako plyne? Když mám stejné motory, převodovky, nápravy, stabilizátory tak musí mít stejné montážní body do jedné i druhé platformy a ty se tedy liší nějakým uspořádáním příčníků a podélníků a celkovými rozměry. Nová platforma MQB bude pokrývat škálu od mini vozů až po střední třídu včetně SUV (všechny modely s příčně zastavěným motorem) a Polo bude na stejné platformě jako Passat nové generace nebo Fabie nebo Tiguan nebo A3 a samozřejmě, že pro každý model se ta platforma bude natahovat, zkracovat, rozšiřovat podle potřeby.
Plyne z toho, že byste NEměl tvrdit že Sup používá "kompletní techniku Passat" - to prostě NENí pravda (škoda Superb používá spíš "kompletní techniku Golf" - když už 😉
PS: Z vašeho textu by snad šlo pochopit, že skutečnost že NEpůjde přesně rozpoznat o jakou jde platformu (že bude Polo používat "jako"stejnou platformu jako Passat), pouvažujete za KLAD, za něco "dobrého" 😉
PS: Z vašeho textu by snad šlo pochopit, že skutečnost že NEpůjde přesně rozpoznat o jakou jde platformu (že bude Polo používat "jako"stejnou platformu jako Passat), pouvažujete za KLAD, za něco "dobrého" 😉
No tak používá kompletní techniku Golfu a co jako? Motory, převodovky, haldexy vše je záměnné jak mezi Golfem, tak passatem tak i supem. Liší se tím, že některé kombinace v některém voze nejsou nebo jsou jinak nastaveny.
Ano na MQB nevidím vůbec nic špatného, právě naopak, jednoduchá možnost dát A3 HB jiný rozvor než A3 sedan je jenom plus.
Ano na MQB nevidím vůbec nic špatného, právě naopak, jednoduchá možnost dát A3 HB jiný rozvor než A3 sedan je jenom plus.
Jako to, že Passat a Superb sdílejí kompletní techniku je blbost.
Mimochodem, když PQ46 je určena pro větší vozy oproti PQ35, která bude asi tak bytelnější, masivnější, mechanicky stabilnější?
Mimochodem, když PQ46 je určena pro větší vozy oproti PQ35, která bude asi tak bytelnější, masivnější, mechanicky stabilnější?
torzní tuhost karoserie supa je hodnocena jako velmi dobrá, nikde se nic nekroutí, nevlní, takže kde vidíš problém? A sdílejí zásadní věci, motory, převodovky, nápravy, velkou část příslušenství, ano díly karoserie jsou jiné stejně jako interiér.
Tuhostí karoserie Superb nikdy nevynikal. Ano, nekroutí, nevrže ale jiní jsou na tom líp. A kde vidím problém? Ten problém se jmenuje PROPORCE. Tím, že Superb je jen v rozvoru natažený Golf má sice uvnitř vzadu bezkonkurenčně místa na nohy, ale na úkor proporcí. Takto si plnohodnotný vůz střední třídy nepředstavuji a nevidím jediný důvod, proč volit Superba místo Passata. Passat je ve všech ohledech lepší. Ale ano, nemá twin-door.
Koncern VW dává na výběr. Preferuješ-li vzadu víc místa na šířku (více než třeba Mondeo), je tu Passat, preferuješ li víc místa vzadu podélně (opět více, než třídně velké Mondeo), je tu Superb, tak kde je problém, že si můžeš vybrat?
Pokud dáš přednost Passatu, před Superbem, koncern se na tebe určitě zlobit nebude... 😉
Pokud dáš přednost Passatu, před Superbem, koncern se na tebe určitě zlobit nebude... 😉
A pokud nechceš ani jedno, tak jdi do Exea >😁 >😒]
Přesně tak, pokud máš 165cm a malou garáž, je tu ještě "retroprémiové" Exeo pro individualisty! 😲 >😒] 😉
Tuhostí nevynikala minulá generace. Současná je na tom velmi dobře. Kdo konkrétně je na tom podle tebe lépe?
Jenže ty proporce které se tobě nelíbí se líbí lidem v ČR. Kdyby se v ČR líbilo rozměrově a proporčně to co ve zbytku Evropy tak se sup nevyrábí a všechno pokryje Passat. Protože Češi ocení kus auta navíc tak má úspěch sup. Vždyť je to zcela analogická situace jako Octavia vs. Golf. Golf má také daleko hezčí proporce, ale Čech bere golfa s batohem protože technicky je to totéž ale je zde opět kus auta navíc. A Češi v tomto nejsou vůbec žádná výjimka podívej se na rozvíjející se trhy a uvidíš daleko větší hrůzy, viz Panamera pro Čínu.
Jenže ty proporce které se tobě nelíbí se líbí lidem v ČR. Kdyby se v ČR líbilo rozměrově a proporčně to co ve zbytku Evropy tak se sup nevyrábí a všechno pokryje Passat. Protože Češi ocení kus auta navíc tak má úspěch sup. Vždyť je to zcela analogická situace jako Octavia vs. Golf. Golf má také daleko hezčí proporce, ale Čech bere golfa s batohem protože technicky je to totéž ale je zde opět kus auta navíc. A Češi v tomto nejsou vůbec žádná výjimka podívej se na rozvíjející se trhy a uvidíš daleko větší hrůzy, viz Panamera pro Čínu.
Myslím, že se tu v diskusi docela pěkně ukázalo, co stojí za prodejními čísly Superbu. Ale vzhled nebo kvality to opravdu nejsou.
U verze kombi! je to určitě i vzhled a jisté/určité kvality nesporně taky, bez nich by to logicky nešlo..., nemusíš s tím souhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš aktuálně dělat... 😉
Pokud jistými kvalitami myslíš haldex, prostor na nohy vzadu a 3.6l pak ano. Jinak je to veskrze průměrné vozidlo své kategorie. Jako kombi vzhledově vcelku vydařené, jako liftback opravdu vzhledově nevydařené :-!
Myslím tím nejen 4x4, podélný prostor vzadu, VR 3,6, nebo třeba pestřejší individualizaci příplatkové výbavy, ale auto jako celek, se všemi pro a proti, které má logicky každé auto, nebo víš o nějakém, které žádné relativní mínusy nemá?
Ani Superb nemůže být ve všem třídně nejlepší, ale to, že mnoha lidem sedne, není zas taková velká náhoda, nebo dokonce čiré až slepé vlastenectví (jak se zřejmě domníváš), stejně jako to, že ho třeba britský Autocar označil za nejlepší rodinný vůz roku 2010, i když i s ohledem na poměr ceny/kvality/užitných vlastností... 😄
P.S. Zadní partie sedano-liftbacku Superbu je designově hrozná, na tom se pro změnu shodnem.
Ani Superb nemůže být ve všem třídně nejlepší, ale to, že mnoha lidem sedne, není zas taková velká náhoda, nebo dokonce čiré až slepé vlastenectví (jak se zřejmě domníváš), stejně jako to, že ho třeba britský Autocar označil za nejlepší rodinný vůz roku 2010, i když i s ohledem na poměr ceny/kvality/užitných vlastností... 😄
P.S. Zadní partie sedano-liftbacku Superbu je designově hrozná, na tom se pro změnu shodnem.
Ono ten "kus auta navíc" je jedným zo znakov lowendu. Takže nejaké oslavné ódy podľa mňa nie sú namieste. O postavení Škody v koncerne značí aj to, že pokiaľ Škoda dostala na prvého Superba základ z čínskej verzie Passata, tak napr. "zatracovaný" Seat dostal na Exeo komplet A4.
PS: No offence, ja len aby sme sa v diskusii vrátili trochu na zem a začali triezvo uvažovať.
PS: No offence, ja len aby sme sa v diskusii vrátili trochu na zem a začali triezvo uvažovať.
To nikdo nezpochybňuje, že v rámci VW je top A4, midd je Passat a low je Sup. Nejde o žádné oslavné ódy ale o vyjasnění si proč na domácím trhu Sup vládne, pokud jsme chudí příbuzní tak asi A4, 3er nebo C u nás těžko budou nejprodávanější.
No ja som už začínal mať z tejto debaty pocit, že Superb je najlepší na svete. A to zďaleka nie ja... 😉
Navíc střední prémie je třeba pro mě (193cm) jako skutečně rodinné auto prostorově téměř nemyslitelná, prostornost kabiny je tak na úrovni Golfu (a to bez přehánění!). K čemu mi je prémie, když se do ní ani slušně nevlezem... Kdybych neměl na vyšší střední, beru střední logicky raději v meinstreamu a spíš pořádně přitlačím na výbavu...
Souhlas, místo vzadu u A4, 3er nebo Cčka je dobré pro děti nebo méně rostlé, pro lehce nad míru už je jednak obtížnější nastupování (třeba do Golfu se dozadu nastupuje výrazně pohodlněji než do A4) a jednak místa je tak akorát pro 180cm (za 180cm vpředu), všechno co je větší sice nemusí mít ještě problém ale komfort to rozhodně není.
Vtip je v tom, že PQ46 je natažená a vylepšená PQ35. Superb má nataženou (bez vylepšení) PQ35, pro kterou není žádné označení, ale dalo by se jí říkat PQ45. Passat má zkrátka nějaké vylepšení navíc. Superb má stejnou generaci, kterou člověk najde třeba v Golfu.
Pomíjíš ten nejdůležitější, a to znáček na kapotě. Každá Škodovka je u nás ve své třídě nejprodávanější, bez ohledu na své kvality. Pokud chceš výsledky neovlivněné tímto, podívej se na prodeje střední třídy v celoevropském měřítku... neviděl jsem čísla za 2011, ale docela bych se divil, kdyby byl Superb v Top 5 ve střední třídě.
V každé zemi pokud má své výrobce, platí co píšeš, domácí výrobce je nejsilnější, má na domácí trh nejšířeji ušitou nabídku, má nejširší zázemí pro klienty a to je také součástí kvality vozu na daném trhu. Škoda v ČR se nijak neliší od Renaultu nebo PSA ve Francii, od MB nebo VW v Německu, od Fiatu v Itálii, GM v USA, Toyoty v Japonsku a HuKi v Korei.
Výsledky v celoevropském měřítku jsou samozřejmě významně ovlivněny silou domácích kupců té které značky. Takže pro Superb bude každý vůz střední třídy který překoná velký úspěch protože prodává v zemi kde je nejhorší kupní síla, Němcům, Francouzům nebo Italům stačí nakrmit domácí a Škoda to na svém trhu nikdy nedožene. Z této logiky plyne. aniž známe statistiky, že top 5 je kravina, Passat, A4, 3er a Cčko jsou nejprodávanější v Německu takže první možné místo je 5, Laguna, 508, C5 jsou nejprodávanější ve Francii takže první možné místo je 8, Toyota snad také něco urve takže úvahy o top ten, možná.
Výsledky v celoevropském měřítku jsou samozřejmě významně ovlivněny silou domácích kupců té které značky. Takže pro Superb bude každý vůz střední třídy který překoná velký úspěch protože prodává v zemi kde je nejhorší kupní síla, Němcům, Francouzům nebo Italům stačí nakrmit domácí a Škoda to na svém trhu nikdy nedožene. Z této logiky plyne. aniž známe statistiky, že top 5 je kravina, Passat, A4, 3er a Cčko jsou nejprodávanější v Německu takže první možné místo je 5, Laguna, 508, C5 jsou nejprodávanější ve Francii takže první možné místo je 8, Toyota snad také něco urve takže úvahy o top ten, možná.
To není tak úplně pravda, protože Superb má velmi silnou pozici v Německu, kde je vnímán jako téměř domácí značka. Samozřejmě bychom mohli hledat neovlivněné trhy... ale ta cesta nikam nevede, každý trh má svá specifika.
Pokud chceme odpovědět na otázku "proč je Superb nejprodávanější", pak odpověď je "protože je tu doma". Ostatní faktory jsou vedlejší. Jistě, není to špatné auto, do širší špičky mainstreamu asi patří (spolu s Mondeem, Insignií, Passatem, 508 a možná pár dalšími). Nic víc, nic méně.
Jen tak na okraj - benzínový šestiválec je fajn, daleko větší zájem by podle mě byl o naftový, nebo alespoň silnější naftový motor (jako má třeba Peugeot). DSG si získalo slušnou pověst, nicméně v mnoha případech se od něj v tichosti upouští. Sedan, lift a kombi je sice působivý výčet modelů, nicméně Superb má varianty jen 2 a za sebe říkám, že si mě Twindoor moc nezískal.
Pokud chceme odpovědět na otázku "proč je Superb nejprodávanější", pak odpověď je "protože je tu doma". Ostatní faktory jsou vedlejší. Jistě, není to špatné auto, do širší špičky mainstreamu asi patří (spolu s Mondeem, Insignií, Passatem, 508 a možná pár dalšími). Nic víc, nic méně.
Jen tak na okraj - benzínový šestiválec je fajn, daleko větší zájem by podle mě byl o naftový, nebo alespoň silnější naftový motor (jako má třeba Peugeot). DSG si získalo slušnou pověst, nicméně v mnoha případech se od něj v tichosti upouští. Sedan, lift a kombi je sice působivý výčet modelů, nicméně Superb má varianty jen 2 a za sebe říkám, že si mě Twindoor moc nezískal.
Protože je tu doma a protože patří do širší špičky. Kupci zase nejsou totální hovádka aby kupovali šrot. Podívej se do Itálie, v okamžiku kdy domácí automobilka stáhla kalhoty a nemá konkurenceschopné modely, tak se v nižší střední i ve střední prodává skopčák, iluze, neiluze, hrdost nehrdost a Fiat si může ruce upatlat od lepidla při lepení znáčků na ameriky a není mu to nic platné. Nebo se podívej do Rumunska, měl by kralovat Renault/Dacia a v nižší střední je to Octavia.
Od DSG Škoda ani VW neupouští, naopak jej VW nestíhá vyrábět.
Od DSG Škoda ani VW neupouští, naopak jej VW nestíhá vyrábět.
Podívám se do Rumunska a Dacia kraluje, má zhruba trojnásobné prodeje oproti Škodovce, což platí jak celkově, tak i ve srovnání Logan vs. Octavia. Takže tak 😉.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Ono právě většinu toho, co tu napšeš o Superbu, můžeš napsat i o Passatu (viz třeba ten naftový V6, nebo aspoň silnější diesel).
U kterého modelu VW (v tichosti) upustil od DSG, nepočítáme-li 7st. DSG pro příčnou zástavbu (u Tiguanu), kterou nestíhá dodávat? Podle mě je to spíš naopak, VW až zbytečně cpe DSG (namísto klasického automatu) do modelů ke kterým se příliš nehodí (např. Amarok, Tiguan), DSG by mělo být vyhrazeno spíš modelům se sportovním akcentem, tam kde se objevilo poprvé (Golf R32, Audi TT, Golf GTI), tam se naopak hodí nejlépe...
U kterého modelu VW (v tichosti) upustil od DSG, nepočítáme-li 7st. DSG pro příčnou zástavbu (u Tiguanu), kterou nestíhá dodávat? Podle mě je to spíš naopak, VW až zbytečně cpe DSG (namísto klasického automatu) do modelů ke kterým se příliš nehodí (např. Amarok, Tiguan), DSG by mělo být vyhrazeno spíš modelům se sportovním akcentem, tam kde se objevilo poprvé (Golf R32, Audi TT, Golf GTI), tam se naopak hodí nejlépe...
O upouštění od dvouspojek jsem četl někde u Audi... snad nový osmistupeň pro A5 má být klasika a ne DSG. Ale raděj to ještě dohledám.
Silnější diesel pro Passat - za tím si stojím, jsem si jistý, že hodně lidí by to ocenilo... a vsadil bych se, že nějaké 2.2 150kW by prodejně mnohonásobně překonalo benzínový šestiválec.
Silnější diesel pro Passat - za tím si stojím, jsem si jistý, že hodně lidí by to ocenilo... a vsadil bych se, že nějaké 2.2 150kW by prodejně mnohonásobně překonalo benzínový šestiválec.
Třeba u Audi A6/A7 je dvojspojka nahrazena klasikou (k vůli vysokému krouťáku) pouze u V6 biTDI, ale já bych i u Audi viděl S-tronic (DSG) spíš pro sportovnější modely.
Se silnějším dieselem samozřejmě souhlasím taky, jen na příkladu Passatu je jasně vidět, že mu pro jeho aktuální evropský třídní megaúspěch nijak zvlášť nechybí...
Se silnějším dieselem samozřejmě souhlasím taky, jen na příkladu Passatu je jasně vidět, že mu pro jeho aktuální evropský třídní megaúspěch nijak zvlášť nechybí...
Souhlasím že kvalitní (silný) naftový motor by MĚL teoreticky hrát roli, ale v reálu to vliv moc NEmá (násobně nejvíce se prodávají "obyčejné" dvoulitry ;-\
PS: V Citroën C5 jen nejen (vynikající) 2.2 HDi 150 kW/450 Nm, ale i naftové Bi-turbo V6 ... a i SPOUSTA místních diskutujících (tedy lidí kteří "se o auta zajímají" a snad "o autech něco vědí") si myslí/tvrdí, že 2.0 Tdi "je prostě lepší" - čímž zdravím (třeba) Ham.a 😉
PS: V Citroën C5 jen nejen (vynikající) 2.2 HDi 150 kW/450 Nm, ale i naftové Bi-turbo V6 ... a i SPOUSTA místních diskutujících (tedy lidí kteří "se o auta zajímají" a snad "o autech něco vědí") si myslí/tvrdí, že 2.0 Tdi "je prostě lepší" - čímž zdravím (třeba) Ham.a 😉
Mohl to sice vypíchnout jako zcela samostatný bod, ale nepřímo tam o tom taky píšeš😒br />
"Každý trh, má-li volbu ze dvou technicky podobných vozů jednoho koncernu, vždy volí domácí produkci." Nehledě na jeho poslední odstavec z 22:18.
Domácí znáček na masce/kapotě, je prostě domácí znáček... 😉
Domácí znáček na masce/kapotě, je prostě domácí znáček... 😉
Vyznění příspěvku je takové, že Superb je logicky nejprodávanějším autem, protože je také nejlepší. To je ale nepochopení faktů... míchání čísel bez jejich hlubšího porozumění. Jakou váhu má argument, že u nás prodá Superb více čtyřkolek než Mondeo celkem? Zastánci Mondea by si z toho asi měli sednout na zadek... jenže nesednou, protože celoevropsky je Mondeo daleko před Superbem.
Zkrátka... na shrnutí pro méně vnímavé jsem přece reagovat musel, ne 😄?
Zkrátka... na shrnutí pro méně vnímavé jsem přece reagovat musel, ne 😄?
Určit které auto je objektivně nejlepší nelze. Každý má jiné požadavky a jiná kritéria. Jediné co jde poměřovat jsou prodeje a podle nich je na některém trhu nejlepší Sup a na jiném 3er víc s tím nikdo nenadělá (ta auta jsou prostě v daném prostoru nejlepší protože v komplexu nejlépe naplňují, technická, kvalitativní, cenová, servisní nebo i další očekávání klientů na daném trhu).
Pokud lze poměřovat jen prodeje, pak vlastně říkáš, že Superb je nejprodávanější, protože je nejlepší... a nejlepší proto, že nejlépe naplňuje očekávání... a to se pozná tak, že je nejprodávanější... a tak dále, typická definice kruhem.
Samozřejmě s tím jde nadělat víc... typicky stanovit testové disciplíny tvrdé (objem zavazadelníku, zrychlení, brzdná dráha) a měkké (subjektivní dojem z interiéru, pocit z řízení), nastavit jim priority a pak zhodnotit výsledky. Pak to můžeš rovnat do kontextu trhu, image a ceny, ale to už je ošemetná záležitost.
Samozřejmě s tím jde nadělat víc... typicky stanovit testové disciplíny tvrdé (objem zavazadelníku, zrychlení, brzdná dráha) a měkké (subjektivní dojem z interiéru, pocit z řízení), nastavit jim priority a pak zhodnotit výsledky. Pak to můžeš rovnat do kontextu trhu, image a ceny, ale to už je ošemetná záležitost.
Tak testy jako pomocné měřítko jsou jistě metoda dobrá, nikoliv však absolutní. Btw. těch testů kde se skutečně proměřuje detailně řada parametrů moc není, většina testů okecává pocity a jsou to spíše pojmy s dojmy než něco objektivního.
V testech Sup také nekončí na posledních místech. Ve srovnání s Passatem třeba často i vítězí protože jízdní vlastnosti, zrychlení, brzdy, vnitřní hluk, kvalita materiálů jsou stejné ale protože je větší tak vítězí i když někdo může namítnout, že je to na úkor designu zvláště u sedanu.
V testech Sup také nekončí na posledních místech. Ve srovnání s Passatem třeba často i vítězí protože jízdní vlastnosti, zrychlení, brzdy, vnitřní hluk, kvalita materiálů jsou stejné ale protože je větší tak vítězí i když někdo může namítnout, že je to na úkor designu zvláště u sedanu.
Já s tím nemám problém, vyjádřil jsem hlavně k tomu tvému úvodu o znáčku na kapotě (u Škodovek spíš na masce).
Jinak ale možná trochu zapomínáš, že Superb je stále především koncernovým "skorodvojčetem" Passatu a kde jsou pak evropští zastánci Mondea proti prodejům Passatu (který také 4x4 nabízí a platí pro něj také většina výhod, které jmenoval Ham.) v Evropě? Stejné je to i s příklady Fabie/Polo, nebo Octavie/Golfu-Jetty. Škodovka u nás (jako domácí značka) drtí i své originání předlohy od VW, ale v celoEvropě je to přesně naopak a myslíš si, že VW varianty jsou o tolik lepší, než ty od Škodovky, jak jsou rozdílné i jejich celoevropské prodeje?
Jinak ale možná trochu zapomínáš, že Superb je stále především koncernovým "skorodvojčetem" Passatu a kde jsou pak evropští zastánci Mondea proti prodejům Passatu (který také 4x4 nabízí a platí pro něj také většina výhod, které jmenoval Ham.) v Evropě? Stejné je to i s příklady Fabie/Polo, nebo Octavie/Golfu-Jetty. Škodovka u nás (jako domácí značka) drtí i své originání předlohy od VW, ale v celoEvropě je to přesně naopak a myslíš si, že VW varianty jsou o tolik lepší, než ty od Škodovky, jak jsou rozdílné i jejich celoevropské prodeje?
Já nemám nic proti Superbu, jak píšu, určitě patří do širší špičky. Ale říkat, že je na prvním místě u nás díky nějakým kvalitám 1-5 je prostě nesmysl... na prvním místě by byl Supeb i bez 4x4, bez DSG a bez benzínového šestiválce. Tak jako byla první Felicie, je první Roomster a bude první Citigo.
První by asi byl i tak, ale Superbu by pak u nás (bez 4x4, DSG, VR6...) šlapal logicky právě Passat mnohem víc na paty, než teď.
Jenže Passat má taky 4x4, DSG, VR6... Nebo se pletu?
Čím horší auto by Superb byl, tím by byl jeho náskok menší... to asi ano, ale nevím, jak z aktuálních prodejů usoudit, jak moc dobrý nebo špatný je. Pokud si vezmeme třeba Roomster - je to ještě velký náskok a dobré auto, nebo naopak už malý a Škoda plýtvá svým potenciálem v dané třídě 😄? Plus je nutné do toho zakomponovat cenu...
Nevím jak definovat "přirozený" náskok Škody na našem trhu a tedy ani nedokážu posoudit, jestli je ten který model nad či pod touto hranicí.
Nevím jak definovat "přirozený" náskok Škody na našem trhu a tedy ani nedokážu posoudit, jestli je ten který model nad či pod touto hranicí.
Ono to ani definovat nelze, ale stačí si na jednu stranu připustit podstatný vliv faktu domácí značky na domácím trhu a na druhou stranu zase netrvdit, že by byl stejně nejprodávanější i s pouhýma "třema kolama"... 😉
Tvrdím, že by byl nejprodávanější i s jednou motorizací (2.0TDI), bez čtyřkolky, bez twindooru, bez DSG (myšleno s volbou z klasického měničového automatu a manuálu).
I bez techniky z Passatu... nebo z Golfa, což je nakonec prý jedno 😄.
I bez techniky z Passatu... nebo z Golfa, což je nakonec prý jedno 😄.
1) (naprostý) NESMYSL!!!
2) to je "hezké" (a nic proti) - ale ve třídě je MNOHEM zajímavější povedený NAFTOVÝ motor (kdyby byl třeba Bi-turbo - tak to by byla doslova BOMBA 😉
3) to je sice KLAD (ale prodejně celkem "okrajový" - že prý 10%
4) to také není taková "bomba" (jo kdyby to bylo ZF s 8°
5) to také "hezky zní", ale ... ale 99% si koupí "tuctofffku" 2.0 Tdi - nebo? 😄
Tak tolik k NEJDŮLEŽITĚJŠÍM plusům technicky (mírně pod)průměrného vozu, který je MNOHO-NÁSOBNĚ nejprodávanějším vozem (a jehož se prodá spolu s PASSATem více než všech modelů všech ostatních výrobců dohromady..
.. že by šlo o vozy TAK ZCELA NAPROSTO mimořádné, tomu asi nevěří...
.. ani Ham.? 😉
(i když mu v TOMTO případě ani nevadí "že to moc nebrzdí" 😄
2) to je "hezké" (a nic proti) - ale ve třídě je MNOHEM zajímavější povedený NAFTOVÝ motor (kdyby byl třeba Bi-turbo - tak to by byla doslova BOMBA 😉
3) to je sice KLAD (ale prodejně celkem "okrajový" - že prý 10%
4) to také není taková "bomba" (jo kdyby to bylo ZF s 8°
5) to také "hezky zní", ale ... ale 99% si koupí "tuctofffku" 2.0 Tdi - nebo? 😄
Tak tolik k NEJDŮLEŽITĚJŠÍM plusům technicky (mírně pod)průměrného vozu, který je MNOHO-NÁSOBNĚ nejprodávanějším vozem (a jehož se prodá spolu s PASSATem více než všech modelů všech ostatních výrobců dohromady..
.. že by šlo o vozy TAK ZCELA NAPROSTO mimořádné, tomu asi nevěří...
.. ani Ham.? 😉
(i když mu v TOMTO případě ani nevadí "že to moc nebrzdí" 😄
1) takže nemá stejné motory, převodovky, nápravy, řízení, posilovače, chlazení, alternátory etc. No to je mi novinka
3) 4) V ČR nikdo nevolá po širší nabídce motorů nebo převodovek u supa vyjma tebe. A nápad s ZF je opravdu geniální, sup konkuruje mainstreamu kde všichni dosud motají staré měniče, popř. uživatelsky neschopné robotické převodovky, na DSG mu stojí fronty protože nestačí vyrábět a půjde do poměrně drahé ZF, to je opravdu nápad za všechny peníze.
5) neznáš čísla, takže blábol, 99% se neprodá v dieselu, škoda se určitě nevykašle na 600 nebo 700 zákazníků v benzínu, tedy 14 nebo 15% klientů.
Nauč se číst, nikde netvrdím, že se jedná o naprosto mimořádné vozy.
Jedná se o vozy které na trhu v ČR nabízejí nejlepší poměr očekávané vlastnosti/cena a proto jsou nejprodávanější stejně jako třeba 508 ve Francii nebo Passat v Německu, Insignia v UK nebo A4 v Itálii.
3) 4) V ČR nikdo nevolá po širší nabídce motorů nebo převodovek u supa vyjma tebe. A nápad s ZF je opravdu geniální, sup konkuruje mainstreamu kde všichni dosud motají staré měniče, popř. uživatelsky neschopné robotické převodovky, na DSG mu stojí fronty protože nestačí vyrábět a půjde do poměrně drahé ZF, to je opravdu nápad za všechny peníze.
5) neznáš čísla, takže blábol, 99% se neprodá v dieselu, škoda se určitě nevykašle na 600 nebo 700 zákazníků v benzínu, tedy 14 nebo 15% klientů.
Nauč se číst, nikde netvrdím, že se jedná o naprosto mimořádné vozy.
Jedná se o vozy které na trhu v ČR nabízejí nejlepší poměr očekávané vlastnosti/cena a proto jsou nejprodávanější stejně jako třeba 508 ve Francii nebo Passat v Německu, Insignia v UK nebo A4 v Itálii.
5) pravda, diesel koupilo v roce 2011 jen 86% zákazníků >😁 , k tomu 10% 3.6 FSI a na zbytek tu máme krásná 4%, tedy Superb v 1.4TSI/1.8TSI mají jen ti čtyřprocentní >😒]
1) ŽUCH! Slyšel jste tu ránu? Tak to jste (zase) spadl "o level níž" 😉
škoda SUPerb NE"používá kompletní techniku passat"!!!
O to hůř - že vy to pravděpodobně VÍTE :no: 😐
KDYŽ UŽ - ta škoda Superb používá "kompletní techniku GOLFu" ... s véééelkými převisy 😉
2) jsem ráda že se mnou SOUHLASíte
3) To je/vás ale "moc NEšlechtí", že? Že vám jako VRCHOL (vozu občas - třeba dle SDA - vydávaného dokonce z VYŠŠÍ střední TŘÍDU) "stačí" obyčejný dvoulitr 😄
4) jsem ráda že se mnou SOUHLASíte
5) ok - 86% se prodá v dieslu = prostě NAPROSTÁ VĚTŠINA - a VRCHOLem je přitom.. motor co by jako naftový VRCHOL snad mohl být v NIŽŠí střední, ve střední to moc VRCHOLově zrovna NEpůsobí, jakmile Superb presentujete jako vůz VYŠŠí střední třídy (který poráží Jaguar XF 2.2D se ZF 8°, tak už je to "trapné" snad i vám, nebo? 😉
Nejlepší poměr vlastnosti/cena? NE - myslím že DRTIVĚ NÁSOBNÉ prodeje (proti VŠEM vozům VŠECH ostatních automobilek) budou mít spíš JINOU příčinu.. 😄
Ta "REÁLná REALita" bude spíš někde "ve směru" rohYpnol(ova) příspěvku 23.1. v 10:54 😉
škoda SUPerb NE"používá kompletní techniku passat"!!!
O to hůř - že vy to pravděpodobně VÍTE :no: 😐
KDYŽ UŽ - ta škoda Superb používá "kompletní techniku GOLFu" ... s véééelkými převisy 😉
2) jsem ráda že se mnou SOUHLASíte
3) To je/vás ale "moc NEšlechtí", že? Že vám jako VRCHOL (vozu občas - třeba dle SDA - vydávaného dokonce z VYŠŠÍ střední TŘÍDU) "stačí" obyčejný dvoulitr 😄
4) jsem ráda že se mnou SOUHLASíte
5) ok - 86% se prodá v dieslu = prostě NAPROSTÁ VĚTŠINA - a VRCHOLem je přitom.. motor co by jako naftový VRCHOL snad mohl být v NIŽŠí střední, ve střední to moc VRCHOLově zrovna NEpůsobí, jakmile Superb presentujete jako vůz VYŠŠí střední třídy (který poráží Jaguar XF 2.2D se ZF 8°, tak už je to "trapné" snad i vám, nebo? 😉
Nejlepší poměr vlastnosti/cena? NE - myslím že DRTIVĚ NÁSOBNÉ prodeje (proti VŠEM vozům VŠECH ostatních automobilek) budou mít spíš JINOU příčinu.. 😄
Ta "REÁLná REALita" bude spíš někde "ve směru" rohYpnol(ova) příspěvku 23.1. v 10:54 😉
1) tak používá techniku golfu, nazývej si to jak chceš na věcech to nic nemění, Golf používá techniku Passatu a naopak. To, že má každý jinou karoserii z nich dělá jiná auta prostorově, nikoliv technicky.
2) má reprezentativní benzín, který se dostatečně dobře prodává.
3) obyčejný dvoulitr který stačí konkurovat všem běžným vozů střední třídy
4) nesouhlasím zcela zcestný nápad, viz 1:40
5) vrchol je v benzínu a funguje, protože se prodává. Pokud někdo chce vyšší motorizace má na rozdíl od většiny konkurence na výběr vyšší modely téhož koncernu.
2) má reprezentativní benzín, který se dostatečně dobře prodává.
3) obyčejný dvoulitr který stačí konkurovat všem běžným vozů střední třídy
4) nesouhlasím zcela zcestný nápad, viz 1:40
5) vrchol je v benzínu a funguje, protože se prodává. Pokud někdo chce vyšší motorizace má na rozdíl od většiny konkurence na výběr vyšší modely téhož koncernu.
1) (opět) NE! Ne nE ne a NE - opět CHYBNĚ (optejte se MTho - on vám to VWYSVĚTLí 😉
2) Myslíte ten z portfolia ostatních vozů majitele značky již VYŘAZENÝ? CO to znamená "dobře"?
3) Ano? Teď jen nevím jestli C5 považujete za "víc" než běžný vůz střední třídy, nebo se mám těšit až se potkáme (já ve svém, vy v SUPERBu 2.0 Tdi 😄
4) Viz mé předchozí příspěvky - za BOMBU (mezi převodovkami) lze snad považovat ZF s 8° - nikoli DSG 😉
5) Totální VĚTŠINA zájemců ve střední volí naftu = mluvíme o NAFTOVÉM VRCHOLU! Je-li v nabídce (také) něco zajímavého v benzínu - JEN dobře.. :yes:
..ale z to V6 3.6 z nabídky koncernu v této verzi jinak už před delší dobou vyřazený - ehm - fakt NEní..
PS: Odvolávajíc se na Gebrauchtwagenkatalog(y) - musím se zeptat, už konečně přišli na důvod těch NEočekávaně kolísajících otáček a poklesu výkonu u tohoto motoru?
A bez urážek apod. - "pravou" příčinu až FENOMENÁLNÍCH prodejů bych vskutku NEhledala v nějakých mimořádných NADstandardních výkonech vozu či technických řešeních (tam dokonce "mírně naopak"), ale ... viz rohYpnol 10:54
PPS: Jinak (a to snad možná "uznáte i vy" - i když to asi "nahlas nepřiznáte") "demagogie" ohledně škody SUPerb začíná být opravdu už "trochu moc" (viděla jsem ofic. tabulky SDA - jaké je v česku NEJprodávanější auto VYŠŠí STŘEDNí asi víte, že? 😄 ) - viz já dnes 14:44
2) Myslíte ten z portfolia ostatních vozů majitele značky již VYŘAZENÝ? CO to znamená "dobře"?
3) Ano? Teď jen nevím jestli C5 považujete za "víc" než běžný vůz střední třídy, nebo se mám těšit až se potkáme (já ve svém, vy v SUPERBu 2.0 Tdi 😄
4) Viz mé předchozí příspěvky - za BOMBU (mezi převodovkami) lze snad považovat ZF s 8° - nikoli DSG 😉
5) Totální VĚTŠINA zájemců ve střední volí naftu = mluvíme o NAFTOVÉM VRCHOLU! Je-li v nabídce (také) něco zajímavého v benzínu - JEN dobře.. :yes:
..ale z to V6 3.6 z nabídky koncernu v této verzi jinak už před delší dobou vyřazený - ehm - fakt NEní..
PS: Odvolávajíc se na Gebrauchtwagenkatalog(y) - musím se zeptat, už konečně přišli na důvod těch NEočekávaně kolísajících otáček a poklesu výkonu u tohoto motoru?
A bez urážek apod. - "pravou" příčinu až FENOMENÁLNÍCH prodejů bych vskutku NEhledala v nějakých mimořádných NADstandardních výkonech vozu či technických řešeních (tam dokonce "mírně naopak"), ale ... viz rohYpnol 10:54
PPS: Jinak (a to snad možná "uznáte i vy" - i když to asi "nahlas nepřiznáte") "demagogie" ohledně škody SUPerb začíná být opravdu už "trochu moc" (viděla jsem ofic. tabulky SDA - jaké je v česku NEJprodávanější auto VYŠŠí STŘEDNí asi víte, že? 😄 ) - viz já dnes 14:44
1) není co vysvětlovat
2) prostě se prodává asi tak 100x lépe než 3.0 HDI v C5 (na českém trhu o kterém diskutujeme)
3) Btw. super diesel PSA v XF v tvém oblíbenem testu, který jsem si včera pročetl, vykazuje stejné dynamické parametry jako obyčejný 2.0 TDI. V superbu mě nepotkáš, a koncernový 3.0 TDI v kterém mě můžeš potkat by ti nedal šanci a to nemluvím o situaci kdyby to bylo do zatáčky. A vrcholná motorizace Supu by ti ujela o parník.
4) Pro neprémiovou střední třídu je bomba DSG a to taková, že VW má docela zásadní problémy s kapacitou výroby.
5) Jaký vyřazený, dodnes se montuje v jiné specifikaci do Passatu, Panamery i Cayenne, nehledě na to, že řada konkurentů dnes nemá ani odpověď na 1,8, 2,0 nebo 1,4 TSI, 14% benzínů je jeden nejvyšších podílů ve střední třídě. Třeba PSA benzíny skoro neprodává, a to co nabízí je hodně velká bída.
Superb je prostě ve špičce třídy (pokud nepočítám D3) a s tím nic nenaděláš. Je zajímavé, že ta demagogie je v celé Evropě. Nebo snad každý test nebo srovnání je zmanipulované?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
2) prostě se prodává asi tak 100x lépe než 3.0 HDI v C5 (na českém trhu o kterém diskutujeme)
3) Btw. super diesel PSA v XF v tvém oblíbenem testu, který jsem si včera pročetl, vykazuje stejné dynamické parametry jako obyčejný 2.0 TDI. V superbu mě nepotkáš, a koncernový 3.0 TDI v kterém mě můžeš potkat by ti nedal šanci a to nemluvím o situaci kdyby to bylo do zatáčky. A vrcholná motorizace Supu by ti ujela o parník.
4) Pro neprémiovou střední třídu je bomba DSG a to taková, že VW má docela zásadní problémy s kapacitou výroby.
5) Jaký vyřazený, dodnes se montuje v jiné specifikaci do Passatu, Panamery i Cayenne, nehledě na to, že řada konkurentů dnes nemá ani odpověď na 1,8, 2,0 nebo 1,4 TSI, 14% benzínů je jeden nejvyšších podílů ve střední třídě. Třeba PSA benzíny skoro neprodává, a to co nabízí je hodně velká bída.
Superb je prostě ve špičce třídy (pokud nepočítám D3) a s tím nic nenaděláš. Je zajímavé, že ta demagogie je v celé Evropě. Nebo snad každý test nebo srovnání je zmanipulované?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
1) Takže (přiznáváte) že VÍTE jak to je - a s tím PASSATem jste chtěl jen "trochu obubovat"? 😉
2) To asi ANO - "vwyřazný" (v segmentu MÉNĚ "zajímavý") BENZÍNový motor vs nejmodernější NAFTOVÝ Bi-turbo motor ... jo jo, zkuste mne zas někdy přesvědčovat o souvislosti "kvality" a prodejů >😒]
3) >😁 😄 >😒] 😄 >😁 >😒] 😄
a) Hele, už vám DOŠLO, jak (moc) NEsmyslné (NEreálné) jsou ty testy?
b) Hele, a tomu VY osobně "vwěříte"? 😉
4) takže ZASE "hledání souvislosti mezi prodejností a kvalitou"? (vy jste NE"poučitelný" 😄
5) Vyřazený znamená VYŘAZENÝ (a NEpochybuji že to VÍTE! 😉
A co se benzínů u PSA týče - je tam "jen" nejlepší 1.6ka na světě - a místo dvoulitru a výše asi budou ty ohlášené kombinace s elektromotory (1.6 benzín + elektromotor v zadní nápravdě = až 220 kW ... asi proto jiné benzíny přestali vyvíjet - což ale NEbylo tématem, neb ve STŘEDNí (případně ve VYŠŠí střední, kam je "technický skvwost" škoda SUPerb - stále častěji - řazena) je to dnes HLAVNĚ (naprosto VĚTŠINOVĚ) o naftě
(jak je trh "podivný" nám krááásně "dokazuje" skutečnost, že si - jak sám píšete - násobky a násobky lidí koupí spíš starý, z nabídky koncernu dnes již VYŘAZENÝ motor V6 3.6 (to kolísání otáček a propad výkonu u TÉTO jinak VYŘAZENÉ verze se asi stále vyřešit NEpodařilo, nebo?) než motory technicky, vývojově i palivem "zcela jinde" - 2.2 HDi 150 kW a V6 Bi-turbo
Prostě je to FAKT stejné jako v hudbě - lidé NEJvíce kupují ... (doplňte si sám 😄
Asi ano 😉 Rsp. VY osobně FAKT věříte že inženýři stavějící PRVNÍ VŮZ TÉTO TŘÍDY automobilky škoda vůbec jsou "na hranici geniality" (vzhledem k tomu "z čeho vůz museli postavit") a naopak "všichni ostatní u všech ostatní u všech ostatních automobilek" kde naopak mají "desítky let praxe" a zkušeností jsou tu méně tu VÍCE "dementní", či alespoň opravdu HODNĚ NEschopní? 😄
Že používají (prokazatelně) kvalitnější komponenty a přitom jejich výsledky jsou "doslova tristní" 😉
...třeba jako že škoda superb 2.0 Tdi (technika golf) porazí Jaguar XF 2.2D se ZF 8°
(nebo vám už DOŠLO, jak MOC NEsmyslné jsou ty testy - resp. "umělé přepočty" - kde NENí problém aby vyhrálo "kdokoli", tedy "kdo VY chcete"? 😄 😄
2) To asi ANO - "vwyřazný" (v segmentu MÉNĚ "zajímavý") BENZÍNový motor vs nejmodernější NAFTOVÝ Bi-turbo motor ... jo jo, zkuste mne zas někdy přesvědčovat o souvislosti "kvality" a prodejů >😒]
3) >😁 😄 >😒] 😄 >😁 >😒] 😄
a) Hele, už vám DOŠLO, jak (moc) NEsmyslné (NEreálné) jsou ty testy?
b) Hele, a tomu VY osobně "vwěříte"? 😉
4) takže ZASE "hledání souvislosti mezi prodejností a kvalitou"? (vy jste NE"poučitelný" 😄
5) Vyřazený znamená VYŘAZENÝ (a NEpochybuji že to VÍTE! 😉
A co se benzínů u PSA týče - je tam "jen" nejlepší 1.6ka na světě - a místo dvoulitru a výše asi budou ty ohlášené kombinace s elektromotory (1.6 benzín + elektromotor v zadní nápravdě = až 220 kW ... asi proto jiné benzíny přestali vyvíjet - což ale NEbylo tématem, neb ve STŘEDNí (případně ve VYŠŠí střední, kam je "technický skvwost" škoda SUPerb - stále častěji - řazena) je to dnes HLAVNĚ (naprosto VĚTŠINOVĚ) o naftě
(jak je trh "podivný" nám krááásně "dokazuje" skutečnost, že si - jak sám píšete - násobky a násobky lidí koupí spíš starý, z nabídky koncernu dnes již VYŘAZENÝ motor V6 3.6 (to kolísání otáček a propad výkonu u TÉTO jinak VYŘAZENÉ verze se asi stále vyřešit NEpodařilo, nebo?) než motory technicky, vývojově i palivem "zcela jinde" - 2.2 HDi 150 kW a V6 Bi-turbo
Prostě je to FAKT stejné jako v hudbě - lidé NEJvíce kupují ... (doplňte si sám 😄
Asi ano 😉 Rsp. VY osobně FAKT věříte že inženýři stavějící PRVNÍ VŮZ TÉTO TŘÍDY automobilky škoda vůbec jsou "na hranici geniality" (vzhledem k tomu "z čeho vůz museli postavit") a naopak "všichni ostatní u všech ostatní u všech ostatních automobilek" kde naopak mají "desítky let praxe" a zkušeností jsou tu méně tu VÍCE "dementní", či alespoň opravdu HODNĚ NEschopní? 😄
Že používají (prokazatelně) kvalitnější komponenty a přitom jejich výsledky jsou "doslova tristní" 😉
...třeba jako že škoda superb 2.0 Tdi (technika golf) porazí Jaguar XF 2.2D se ZF 8°
(nebo vám už DOŠLO, jak MOC NEsmyslné jsou ty testy - resp. "umělé přepočty" - kde NENí problém aby vyhrálo "kdokoli", tedy "kdo VY chcete"? 😄 😄
1) S passatem a supem je to tak, že používají stejné komponenty, jen v několika případech jinak nastavené nebo sladěné.
2) Pokud někdo touží po slušném svezení tak benzínový 6 válec v kombinaci se 4X4 je samozřejmě daleko prestižnější motorizace než průměrný naftový šestiválec navíc posazený do předohrabu.
3) Pokud se testy nezaměřují jen na okecávání a auta porovnávají z hlediska dosažených parametrů/hodnot tak na nich není nic špatného. Ve střední třídě patří sup do skupiny technicky povedenějších aut.
4) Nepoučitelná jsi ty, přečteš si někde, že nějaká převodovka je dobrá v autě za 50k eur a cpeš ji do každé diskuze bez ohledu, zda jde o malé, střední nebo velké auto, mainstreamové nebo prémiové auto. A to je samozřejmě nepochopení věcí na tvé straně. Spíš okomentuj robotické převodovky PSA, to je lahůdka, snad nejhorší převodovka současnosti. Pro dané účely je dnes DSG ideální protože poskytuje velmi krátké časy řazení a z hlediska spotřeby a zrychlení dokonce lehce překonává ručně řazené převodovky. Ano má horší komfort řazení ale ne o tolik, aby v cenové relaci střední třídy bylo odůvodnitelné nasazení dražšího ZF.
5) Montuje se do daleko prestižnějších vozů než je sup. Co bude je zajímavé do článků, rozhodující je, co se nabízí, sup prostě nabízí (a ne první rok) velmi dobré benzíny ve škále od 90kW do 190kW odstupňované tak, že si každý vybere, proti tomu jeden benzín je trochu, tedy spíš zoufale málo.
2) Pokud někdo touží po slušném svezení tak benzínový 6 válec v kombinaci se 4X4 je samozřejmě daleko prestižnější motorizace než průměrný naftový šestiválec navíc posazený do předohrabu.
3) Pokud se testy nezaměřují jen na okecávání a auta porovnávají z hlediska dosažených parametrů/hodnot tak na nich není nic špatného. Ve střední třídě patří sup do skupiny technicky povedenějších aut.
4) Nepoučitelná jsi ty, přečteš si někde, že nějaká převodovka je dobrá v autě za 50k eur a cpeš ji do každé diskuze bez ohledu, zda jde o malé, střední nebo velké auto, mainstreamové nebo prémiové auto. A to je samozřejmě nepochopení věcí na tvé straně. Spíš okomentuj robotické převodovky PSA, to je lahůdka, snad nejhorší převodovka současnosti. Pro dané účely je dnes DSG ideální protože poskytuje velmi krátké časy řazení a z hlediska spotřeby a zrychlení dokonce lehce překonává ručně řazené převodovky. Ano má horší komfort řazení ale ne o tolik, aby v cenové relaci střední třídy bylo odůvodnitelné nasazení dražšího ZF.
5) Montuje se do daleko prestižnějších vozů než je sup. Co bude je zajímavé do článků, rozhodující je, co se nabízí, sup prostě nabízí (a ne první rok) velmi dobré benzíny ve škále od 90kW do 190kW odstupňované tak, že si každý vybere, proti tomu jeden benzín je trochu, tedy spíš zoufale málo.
1) jakže je to s tou KLIČKOVANOU? 😄
2) Tak teď NEvím čemu z téhle věty se dřív >😁
3) takže technicky NADprůměrem střední třídy říkáte? 😉
(a co ve VYŠŠí střední? 😄
4) robotická převodovka PSA :no: ZF s 8° :yes:
Porovnání škoda SUPerb 2.0 Tdi DSG předokolka vs JAGuar XF 2.2D ZF 8° zadokolka kde "ten první vůz" VYHRÁVÁ :no: 8-s :no: ;-\ :no: 😒 :no:
Milý "kličkomile" - již máte (o mém názoru) JASNO? 😉
5) "DALEKO PRESTIŽNĚJŠÍCH vozů" říkáte? Tak já asi NEmám přehled - jmenujte prostím pár (nebo alespoň jeden jediný) - děkuji 😄
2) Tak teď NEvím čemu z téhle věty se dřív >😁
3) takže technicky NADprůměrem střední třídy říkáte? 😉
(a co ve VYŠŠí střední? 😄
4) robotická převodovka PSA :no: ZF s 8° :yes:
Porovnání škoda SUPerb 2.0 Tdi DSG předokolka vs JAGuar XF 2.2D ZF 8° zadokolka kde "ten první vůz" VYHRÁVÁ :no: 8-s :no: ;-\ :no: 😒 :no:
Milý "kličkomile" - již máte (o mém názoru) JASNO? 😉
5) "DALEKO PRESTIŽNĚJŠÍCH vozů" říkáte? Tak já asi NEmám přehled - jmenujte prostím pár (nebo alespoň jeden jediný) - děkuji 😄
1) fakta nejsou kličkovaná
2) směj se čemu chceš
3) patří do střední třídy
4) takže vlastně DSG je v současnosti nejlepší aut. převodovka v mainstreamu v nižší střední a střední třídě které je schopen konkurovat pouze Ford.
5) passat, cayenne, panamera
2) směj se čemu chceš
3) patří do střední třídy
4) takže vlastně DSG je v současnosti nejlepší aut. převodovka v mainstreamu v nižší střední a střední třídě které je schopen konkurovat pouze Ford.
5) passat, cayenne, panamera
1) to nejsou - PROTO je vaše (původní) věta "Superb používá kompletní techniku Passatu" - NEsmysl (NENÍ to PRAVDA!) a to co od té chvíle (z vaší strany) následuje "kličkovaná" 😉
2) (další) ÚHYBný manévr? 😄
(podstatou není "čemu se budu smát", ale že jste napsal "nesmyl" - rsp. že "ochraňujete" průměrnou mírně ZASTARALOU techniku, nebo spíš jí "propagujete" před o generacE modernější 😐
(je to takový NEsmysl, jako že V6 v C5 má dva výfuky - což mi příjde "tak akorát" .. a co vy na to že škoda superb 4válec 2.0 má ČTYŘi?? 😉
3) víte že NADprůměr znamená že (tvrdíte že) VÍC aut střední třídy je technicky "zaostalejších/horších" atp. než SUPerb s technikou z GOLFu..? 😄
4) "mibluji" (NEsmysly) typu "prémie" a "mainstream" a taková REKLAMNí "umělá" rozdělování :yes: 😉
A co se DSG týče - NIC proti ní - jen se okolo ní dělá VĚTŠÍ "divadlo" než si reálně zaslouží (viz velký srovnávací test VŠECH automatických a poloautomatických převodovek - který máte URČITĚ "pečlivě nastudovaný" 😄
5) A já BLONDýna myslela, že to je ZCELA jiný motor (ten v Porsche - si představte že tvrdili, že má sice stejný objem a stejný počet válců, ale že vyvinuli ZCELA JINÝ, NIJAK NEsouvisející motor - s tím starým dnes již v koncernu, tedy krom škody superb, NEpoužívaným motorem - tak mám teď věřit anonymnímu nicku Ham., nebo OFICIÁLNí tiskové zprávě...?
Poradíte? 😉
2) (další) ÚHYBný manévr? 😄
(podstatou není "čemu se budu smát", ale že jste napsal "nesmyl" - rsp. že "ochraňujete" průměrnou mírně ZASTARALOU techniku, nebo spíš jí "propagujete" před o generacE modernější 😐
(je to takový NEsmysl, jako že V6 v C5 má dva výfuky - což mi příjde "tak akorát" .. a co vy na to že škoda superb 4válec 2.0 má ČTYŘi?? 😉
3) víte že NADprůměr znamená že (tvrdíte že) VÍC aut střední třídy je technicky "zaostalejších/horších" atp. než SUPerb s technikou z GOLFu..? 😄
4) "mibluji" (NEsmysly) typu "prémie" a "mainstream" a taková REKLAMNí "umělá" rozdělování :yes: 😉
A co se DSG týče - NIC proti ní - jen se okolo ní dělá VĚTŠÍ "divadlo" než si reálně zaslouží (viz velký srovnávací test VŠECH automatických a poloautomatických převodovek - který máte URČITĚ "pečlivě nastudovaný" 😄
5) A já BLONDýna myslela, že to je ZCELA jiný motor (ten v Porsche - si představte že tvrdili, že má sice stejný objem a stejný počet válců, ale že vyvinuli ZCELA JINÝ, NIJAK NEsouvisející motor - s tím starým dnes již v koncernu, tedy krom škody superb, NEpoužívaným motorem - tak mám teď věřit anonymnímu nicku Ham., nebo OFICIÁLNí tiskové zprávě...?
Poradíte? 😉
1) sup a passat mají stejné motory, golf jenom některé z nich (třeba užití 3,6 benzinu je společné pro passat a sup nikoliv pro golf a sup, nebo dtto nepoužití 1,2TSI u supa a pass a naopak použití u golfu), passat i sup používají stejné převodovky (golf jenom některé z nich), sup a passat mají stejné nápravy, chladící okruh a benzinové čerpadlo, spojku, brzdy, alternátory, řízení, většinu elektroniky (ano tam se liší nastavení některých motorizací) a liší se kastlí a vnitřním vybavením. Podle tebe to znamená, že nepoužívají stejnou techniku, no dobře to je tvá účelová interpretace ale na podstatě věcí to nic nemění.
2) není vůbec rozhodující jak je co staré ale jak je co dobré.
3) určitě se najde víc horších aut ve střední třídě než lepších. Hromada soupeřů nemá 4x4, hromada soupeřů nemá slušný benzín, hromada soupeřů nemá slušný automat, hromada soupeřů nemá malou naftu, ano 2.0 TDI s vyšším výkonem by se hodila (samozřejmě nesmí se ten vyšší výkon zabít špatným zbytkem auta jako u C5 která zrychluje s 2,2 HDI hůř něž sup s 2,0 TDI). Ostatní vlastnosti jako prostor nebo pohodlí není problém. Design ano sedan je zezadu divný, naopak kombi se většinou líbí.
4) no právě, pro cenové kategorie kde se dsg používá není lepší volba (ano do Bentleye se použít nedá). Tady se najednou srovnávací test hodí, hm, neříká se tomu oportunismus?
5) pokud vím tak 3,6 v passatu je absolutně shodný a liší se jen nastavením elektroniky, dokonce lze v katalogu náhr. dílů najít stejné díly. Porsche do detailu neznám a ani nevím, kde se dá najít nějaký nákres nebo podrobnosti.
2) není vůbec rozhodující jak je co staré ale jak je co dobré.
3) určitě se najde víc horších aut ve střední třídě než lepších. Hromada soupeřů nemá 4x4, hromada soupeřů nemá slušný benzín, hromada soupeřů nemá slušný automat, hromada soupeřů nemá malou naftu, ano 2.0 TDI s vyšším výkonem by se hodila (samozřejmě nesmí se ten vyšší výkon zabít špatným zbytkem auta jako u C5 která zrychluje s 2,2 HDI hůř něž sup s 2,0 TDI). Ostatní vlastnosti jako prostor nebo pohodlí není problém. Design ano sedan je zezadu divný, naopak kombi se většinou líbí.
4) no právě, pro cenové kategorie kde se dsg používá není lepší volba (ano do Bentleye se použít nedá). Tady se najednou srovnávací test hodí, hm, neříká se tomu oportunismus?
5) pokud vím tak 3,6 v passatu je absolutně shodný a liší se jen nastavením elektroniky, dokonce lze v katalogu náhr. dílů najít stejné díly. Porsche do detailu neznám a ani nevím, kde se dá najít nějaký nákres nebo podrobnosti.
"...určitě se najde víc horších aut ve střední třídě než lepších. Hromada soupeřů nemá 4x4, hromada soupeřů nemá slušný benzín..."
Já si tedy nemyslím, že by se kvality vozu posuzovaly podle toho, jestli nabízí velký benzin nebo 4x4. Taková Niva 4x4 má a taky to není zázrak techniky, že 😉 No a na 3.6l taky nevidím nic výjimečného kromě toho, že je poměrně osamocen. Ale když ponechám zastaralou koncepci v nabídce déle než ostatní, tak si taky nemyslím, že by to svědčilo o "kvalitě" 8-s
Ale DSG, 4x4 (a za dané situace i 3.6l) je bezesporu velké plus, to souhlas.
Já si tedy nemyslím, že by se kvality vozu posuzovaly podle toho, jestli nabízí velký benzin nebo 4x4. Taková Niva 4x4 má a taky to není zázrak techniky, že 😉 No a na 3.6l taky nevidím nic výjimečného kromě toho, že je poměrně osamocen. Ale když ponechám zastaralou koncepci v nabídce déle než ostatní, tak si taky nemyslím, že by to svědčilo o "kvalitě" 8-s
Ale DSG, 4x4 (a za dané situace i 3.6l) je bezesporu velké plus, to souhlas.
Ale řada konkurentů rezignovala na benzín úplně a to nemám na myslí šestiválec 3,6 ale celou škálu od 1.4, 1.8, 2.0 která se v koncernu nabízí a konkuruje v podstatě jenom Ford a částečně Opel. Francouzi prodávají jenom naftu protože pořádný benzín není, Japíci zaspali a snad Mazda až dodá skyactive tak bude něco mít ale jinak je to bída.
4x4 je dnes ve střední třídě jednoznačně požadovaný a samozřejmě kvality vozu jenom povyšuje, zásadním způsobem zlepšuje jízdní vlastnosti a snadnou použitelnost auta za každého počasí a tak jako je to standard ve vyšší střední tak postupně se to stává standardem i ve střední. A když jsi použil Nivu jako příklad, tak Niva bez 4x4 by byl absolutní střep nepoužitelný k ničemu, se 4x4 je to alespoň pracovní auto použitelné do těžkých podmínek a tam svou roli za dané peníze jakž takž plní.
4x4 je dnes ve střední třídě jednoznačně požadovaný a samozřejmě kvality vozu jenom povyšuje, zásadním způsobem zlepšuje jízdní vlastnosti a snadnou použitelnost auta za každého počasí a tak jako je to standard ve vyšší střední tak postupně se to stává standardem i ve střední. A když jsi použil Nivu jako příklad, tak Niva bez 4x4 by byl absolutní střep nepoužitelný k ničemu, se 4x4 je to alespoň pracovní auto použitelné do těžkých podmínek a tam svou roli za dané peníze jakž takž plní.
Mimochodem, v jednom z posledních odkazů na test redaktor zmiňuje, že šasi Superbu není tak "pevné" jako např. u Mondea (volný překlad)...
Řada konkurentů rezignovala... ok, tak prostě přišly o 10% zákazníků. Ale nepřijde ti vhodnější věnovat se těm 90% a pro ně nabídnout lepší diesel? A 2.0TDI rozhodně není nějaký zázrak vůdči konkurenci, to už vůbec nemluvím o 2.2HDi nebo 2.2 i-DTEC.
Mimochodem pro porovnání - Superb 3.6l 4x4 výkon 191 kW, spotřeba kombinovaná 10,1l !!!
C5 3.0HDI výkon 177 kW, spotřeba 7,4 l, zrychlení 6,5 s vs. 7,9 s. Jinými slovy: s obdobně výkonným vozem u Citroenu budete sice bez 4x4, ale s o 1/3 nižší spotřebou.
Nebo Mondeo 2.0 EcoBoost 176 kW (PowerShift), zrychlení 7,5 s, kombin. spotřeba 7.7 l. Jinými slovy - o 1s horší zrychlení, o 1/3 nižší spotřeba... Co v každodenním používání zákazník pocítí, je asi vcelku jasné... A ano, Mondeo opět nemá haldex...
Řada konkurentů rezignovala... ok, tak prostě přišly o 10% zákazníků. Ale nepřijde ti vhodnější věnovat se těm 90% a pro ně nabídnout lepší diesel? A 2.0TDI rozhodně není nějaký zázrak vůdči konkurenci, to už vůbec nemluvím o 2.2HDi nebo 2.2 i-DTEC.
Mimochodem pro porovnání - Superb 3.6l 4x4 výkon 191 kW, spotřeba kombinovaná 10,1l !!!
C5 3.0HDI výkon 177 kW, spotřeba 7,4 l, zrychlení 6,5 s vs. 7,9 s. Jinými slovy: s obdobně výkonným vozem u Citroenu budete sice bez 4x4, ale s o 1/3 nižší spotřebou.
Nebo Mondeo 2.0 EcoBoost 176 kW (PowerShift), zrychlení 7,5 s, kombin. spotřeba 7.7 l. Jinými slovy - o 1s horší zrychlení, o 1/3 nižší spotřeba... Co v každodenním používání zákazník pocítí, je asi vcelku jasné... A ano, Mondeo opět nemá haldex...
Pokud 2.0 TDI není zázrak tak 2,2 i-DTEC také ne, prakticky stejné parametry. Navíc Accord poslední generace moc povedené auto není, prakticky ve všech porovnávačkách končí na posledním místě.
2,2 HDI ve 150kW verzi je dobrý motor ovšem musí být v dobrém autě (50😄, jakmile se zabuduje třeba do C5 tak výsledek je špatný, velká nadváha C5 a podprůměrný automat ten motor zabíjí takže dokonce nevykazuje ani dynamické parametry těch 120-130kW motorů konkurence včetně supa.
Ano V6 benzín má významně vyšší spotřebu než V6 nafta ale dynamicky je proti C5 zcela jinde, podívej se na zajeté časy na testovacím okruhu autozeitungu, sup 3.6 1:47,8, C5 3.0 HDI 1:56,0. Pokud se rozhodnu dát milion za mainstreamové auto a zvolím silný motor tak asi čekám slušnou dynamiku, té se mi u supa rozhodně dostane protože proženu MB C350 nebo Mini Coopera S. U C5 dostanu obtloustlou almaru těžkou na předek a s líným automatem která stačí tak na Hyundai IX35 2.0 CRDI nebo na Tiguan 2.0 TDI, jinak řečeno i se silným motorem výkony na úrovni SUV a to tedy považuji za totálně zabitý šestiválec který sám o sobě jistě není špatný.
Takže z toho co jsi vyjmenoval je dobré Mondeo, pokud jsi šetřílek tak proti němu sup může klidně postavit 2.0 TSI 0-100 7,8s. Nicméně tyto čtyřválcové motory nedosahují kultivovanosti šestiválce a na příkladu supa je vidět, že víc lidí volí 3.6 než 2.0 TSI což je nesporně dobrý motor. Jinak ještě ke spotřebě benzínů, mám s 2.0 TSI něco odjeto a kombinované spotřeby začínající 7 litry jsou konina, běžná spotřeba je 10 litrů. Ano dá se dosáhnout 8 ale pak si nebudu kupovat auto s 200hp+ protože mi stačí nějaká herka se 140hp nebo méně. No a v realitě tedy 2.0 TSI nebo Fordí Ecoboost nebudou s praktickou spotřebou daleko od té 3.6. protože ta se někam kolem 11 také vejde.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Takže šetřit 0,41 litru na sto nebo mít šestiválec, no já myslím, že hodně lidí by v tom mělo jasno.
2,2 HDI ve 150kW verzi je dobrý motor ovšem musí být v dobrém autě (50😄, jakmile se zabuduje třeba do C5 tak výsledek je špatný, velká nadváha C5 a podprůměrný automat ten motor zabíjí takže dokonce nevykazuje ani dynamické parametry těch 120-130kW motorů konkurence včetně supa.
Ano V6 benzín má významně vyšší spotřebu než V6 nafta ale dynamicky je proti C5 zcela jinde, podívej se na zajeté časy na testovacím okruhu autozeitungu, sup 3.6 1:47,8, C5 3.0 HDI 1:56,0. Pokud se rozhodnu dát milion za mainstreamové auto a zvolím silný motor tak asi čekám slušnou dynamiku, té se mi u supa rozhodně dostane protože proženu MB C350 nebo Mini Coopera S. U C5 dostanu obtloustlou almaru těžkou na předek a s líným automatem která stačí tak na Hyundai IX35 2.0 CRDI nebo na Tiguan 2.0 TDI, jinak řečeno i se silným motorem výkony na úrovni SUV a to tedy považuji za totálně zabitý šestiválec který sám o sobě jistě není špatný.
Takže z toho co jsi vyjmenoval je dobré Mondeo, pokud jsi šetřílek tak proti němu sup může klidně postavit 2.0 TSI 0-100 7,8s. Nicméně tyto čtyřválcové motory nedosahují kultivovanosti šestiválce a na příkladu supa je vidět, že víc lidí volí 3.6 než 2.0 TSI což je nesporně dobrý motor. Jinak ještě ke spotřebě benzínů, mám s 2.0 TSI něco odjeto a kombinované spotřeby začínající 7 litry jsou konina, běžná spotřeba je 10 litrů. Ano dá se dosáhnout 8 ale pak si nebudu kupovat auto s 200hp+ protože mi stačí nějaká herka se 140hp nebo méně. No a v realitě tedy 2.0 TSI nebo Fordí Ecoboost nebudou s praktickou spotřebou daleko od té 3.6. protože ta se někam kolem 11 také vejde.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Takže šetřit 0,41 litru na sto nebo mít šestiválec, no já myslím, že hodně lidí by v tom mělo jasno.
Ok, ecoboost není nejúspornější. Se zbytkem se nemá cenu zabývat. Těžko se porovnává neporovnatelné. C5 2.2 HDI byla na okruhu v Toureru. Viz např. rozdíl Superb 3.6 vs. Superb Combi 3.6 propad cca 140 míst.
Proto jsem výše porovnával např. s Passatem Variant 2.0 TDI, protože tam je co porovnávat.
C5 3.0HDI vs. Superb 3.6 zase pokulhává na tom, že Superbu pomáhá haldex.
Navíc tedy nevím, ale když je Superb Combi 4x4 3.6 na kolo pomalejší než krabice Yeti 2.0TDI 4x4, to mi nepřijde nějak povzbudivé 😉
Proto jsem výše porovnával např. s Passatem Variant 2.0 TDI, protože tam je co porovnávat.
C5 3.0HDI vs. Superb 3.6 zase pokulhává na tom, že Superbu pomáhá haldex.
Navíc tedy nevím, ale když je Superb Combi 4x4 3.6 na kolo pomalejší než krabice Yeti 2.0TDI 4x4, to mi nepřijde nějak povzbudivé 😉
Ano superbu pomáhá haldex i lepší převodovka.
Yeti je velmi mrštné auto, také díky haldexu, rychlejší než všechny C5, prostě mrštná krabice.
Yeti je velmi mrštné auto, také díky haldexu, rychlejší než všechny C5, prostě mrštná krabice.
POZOR - slovo "mrštná" by si člověk mohl spíše spojit s elasticita/pružnost! 😉
A jak VÍTE, tak (má) "těžkopádná pohodlná loď" C5 je "mrštnější" (čti pružnější) než Golf GTi 😄
PS: A že by v KONCERNu nastala TAKová "strategická chyba", že krabice je pružnější než Golf GTi? No "jen počkej(te)", až na to pan Piëch příjde...! 😉
A jak VÍTE, tak (má) "těžkopádná pohodlná loď" C5 je "mrštnější" (čti pružnější) než Golf GTi 😄
PS: A že by v KONCERNu nastala TAKová "strategická chyba", že krabice je pružnější než Golf GTi? No "jen počkej(te)", až na to pan Piëch příjde...! 😉
Mrštnost není o síle ale pohyblivosti a v tom je GTI o světelné roky před C5. Samozřejmě golf s haldexem je mrštnější než yeti takže Piech je v klidu. Jenom to dokládá, že 4x4 ničím nenahradíš.
A v podélném zrychlení je GTI také lepší a je úplně jedno jestli to bude disciplína 0-100 nebo 100-200, resp jedno to není, u té první prohraješ jenom o 1s u té druhé o 5s. Snaha poměřovat se s nižší střední o něčem také vypovídá.
Nejnovější ukázku jak slušný motor předvádí ostudné výsledky v C5 máš zde.
[odkaz]
Převodovka nejspíš řadí až když dostane kolkovanou žádost a čtyři pytle brambor v kufru také nepřidají. A co říkáš nejhorším brzdám? Skoro 40m se často nevidí.
A v podélném zrychlení je GTI také lepší a je úplně jedno jestli to bude disciplína 0-100 nebo 100-200, resp jedno to není, u té první prohraješ jenom o 1s u té druhé o 5s. Snaha poměřovat se s nižší střední o něčem také vypovídá.
Nejnovější ukázku jak slušný motor předvádí ostudné výsledky v C5 máš zde.
[odkaz]
Převodovka nejspíš řadí až když dostane kolkovanou žádost a čtyři pytle brambor v kufru také nepřidají. A co říkáš nejhorším brzdám? Skoro 40m se často nevidí.
Ale to já (přece) SOUHLASím, že 4x4 "ničím NEnahradíš"!
Jen říkám že ho "běžný" (průměrný) po Evropě se pohybující řidič (vůbec) NEpotřebuje 😉
(pravými = NE-HALDEXovými) 4kolkami jsem jezdila a jezdím, takže VÍM (co umí, a hlavně kdyjakproč jsou/NEjsou "potřeba" 😄
Tak "pohyblivost"? CO je to (v provozu) ta "pohyblivost" 😉
(sorry, ale NEmáte "šanci" - v "běžném" provozu je NEJdůležitější právě elasticita 😄
Ano s tou nižší střední MÁTE PRAVDU >😒]
Když "korábovitě" pojatý sedan střední třídy (s komplet mechanikou) z VYŠŠí střední je v pružnosti LEPŠí než sportovní hbitý lehký malý mrštný ("superpohyblivý" 😉 ) třídvéřový hatchback, tak je to FAKT PARÁDA :yes: 😄
Děkuji za SUPER-demagogický odkaz - porovnat TUNINGované vozy (vozy od "tuningových" úpravců) s "normální" verzí vozu - to je fakt :yes: 😉
http///…citroen.de/home/#…… />
NEvím proč NEjde dát odkaz - prostě citroen.de - a Carlsson je "normální" verze prodávaná "normálními prodejci"
Ve vašem odkazu je "naprosto normální" vůz! JEN s drobnými DESGINGovými (!) úpravami!
Přiznám že nevím jak dnes, ale Carlsson byl vždy "normální tuner" (tohle je JEN verze vozu C5, stejně jako "Exclusive" atd., prostě normální verze prodávaná VÝROBCEM, tedy "běžnými prodejci"!), kde samozřejmě TAKÉ upravovali motory a filtry sání a výfuky atd.
To se ale NEtýká vozu na který jste dal odkaz! To je naprosto BĚŽNÝ vůz C5 2.2 HDi (s drobnými designovými změnami)
Převodovka je sametový Aisin - který najdete "všude možně i v LEXUSech" - a není s ní nejmenší problém. Když byla nová (což je pravda už "déle", v roce 2004) tak byla LEPŠí než 7G-Tronic 😄
40 metrů???
Jen říkám že ho "běžný" (průměrný) po Evropě se pohybující řidič (vůbec) NEpotřebuje 😉
(pravými = NE-HALDEXovými) 4kolkami jsem jezdila a jezdím, takže VÍM (co umí, a hlavně kdyjakproč jsou/NEjsou "potřeba" 😄
Tak "pohyblivost"? CO je to (v provozu) ta "pohyblivost" 😉
(sorry, ale NEmáte "šanci" - v "běžném" provozu je NEJdůležitější právě elasticita 😄
Ano s tou nižší střední MÁTE PRAVDU >😒]
Když "korábovitě" pojatý sedan střední třídy (s komplet mechanikou) z VYŠŠí střední je v pružnosti LEPŠí než sportovní hbitý lehký malý mrštný ("superpohyblivý" 😉 ) třídvéřový hatchback, tak je to FAKT PARÁDA :yes: 😄
Děkuji za SUPER-demagogický odkaz - porovnat TUNINGované vozy (vozy od "tuningových" úpravců) s "normální" verzí vozu - to je fakt :yes: 😉
http///…citroen.de/home/#…… />
NEvím proč NEjde dát odkaz - prostě citroen.de - a Carlsson je "normální" verze prodávaná "normálními prodejci"
Ve vašem odkazu je "naprosto normální" vůz! JEN s drobnými DESGINGovými (!) úpravami!
Přiznám že nevím jak dnes, ale Carlsson byl vždy "normální tuner" (tohle je JEN verze vozu C5, stejně jako "Exclusive" atd., prostě normální verze prodávaná VÝROBCEM, tedy "běžnými prodejci"!), kde samozřejmě TAKÉ upravovali motory a filtry sání a výfuky atd.
To se ale NEtýká vozu na který jste dal odkaz! To je naprosto BĚŽNÝ vůz C5 2.2 HDi (s drobnými designovými změnami)
Převodovka je sametový Aisin - který najdete "všude možně i v LEXUSech" - a není s ní nejmenší problém. Když byla nová (což je pravda už "déle", v roce 2004) tak byla LEPŠí než 7G-Tronic 😄
40 metrů???
Běžný řidič nepotřebuje víc než 50kW, nepotřebuje airbagy, nepotřebuje kotoučové brzdy, nepotřebuje abs, klimu a nakonec nepotřebuje 4x4. Čím lepší je schopnost auta rychleji projet zatáčku tím výše má položené limity a i při normální klidné jízdě to má samozřejmě význam v tom, že o to vyšší je bezpečnostní rezerva takového auta nebo chceš-li aktivní bezpečnost. A to jsme na suchu, na mokru nebo náledí je navýšení aktivní bezpečnosti ještě daleko vyšší.
Ten odkaz jsem dal proto, že ten naprosto normální vůz, který má pěkných 150kW má naprosto nenormální zrychlení. 44 s z 0-200 svědčí o tom, že jak převodovka tak nadváha to auto absolutně ničí. Btw. GTI 0-200 za 23,1. Ten tvůj bumbrdlíček by to pod 30 nedal. Takže GTI ujede C5 v každé rychlosti.
Ten odkaz jsem dal proto, že ten naprosto normální vůz, který má pěkných 150kW má naprosto nenormální zrychlení. 44 s z 0-200 svědčí o tom, že jak převodovka tak nadváha to auto absolutně ničí. Btw. GTI 0-200 za 23,1. Ten tvůj bumbrdlíček by to pod 30 nedal. Takže GTI ujede C5 v každé rychlosti.
EXTRÉMní první odstavec NEkomentuji.. (i moje první aut👋-íčko bylo snad lepší 😉
Vy jste se nad těmi testy ještě NE"zamyslel", že? 😄 NEBO - a to jsem tu už napsala, ještě NEmáte ani řidičák (což nemá být urážka - ale někdy "tak reagujete" 😉
Ten odkaz je náhodou zajímavý! VÍTE že Alpina mám MOC ráda a přesně TENTO motor tu rokY doporučuji (dle mne jde o SUPER-HYPER dobrou nabídku - v poměru výkon/náklady vs pořizovací cena!) - doporučuji samozřejmě zcela BEZ "úspěchu"
Ale (zřejmě "narozdíl od vašich představ") vím PROČ jsem si (za cca stejné peníze) koupila (ZCELA) jiný vůz - a NENAPADLO by mne je srovnávat! Je to trochu "černá" a "bílá" - ty vozy představují skoro přesný OPAK "pojetí" vozu! To je trochu jako když budete srovnávat vítěze běhu na 100 metrů a vítěze maratonu - jsou ÚMYSLně "zcela jiní"/jinak trénovaní ... asi snad CHÁPETE co tím chci říct? 😉
Ach a k "takže" - NE to je právě VÁŠ omyl (zdá se že VÁM to "mozek prostě NEbere" 😄
Tedy pokud jste JEN čtenář testů, tak (snad) chápu že si to tak "představujete", pokud JEZDÍTE auty a MÁTE trochu zkušeností, tak ...
Mimochodem, když vám C5 2.2 HDi 150 kW příjde "málo pružný" atd. ČÍMže to jezdíte VY? 😉
http//www.youtube.com/watch?…… />
NEchápu NEjde mi dát odkaz, systém "nechce vzít" poslední písmenka Kz4 ;-\
Vy jste se nad těmi testy ještě NE"zamyslel", že? 😄 NEBO - a to jsem tu už napsala, ještě NEmáte ani řidičák (což nemá být urážka - ale někdy "tak reagujete" 😉
Ten odkaz je náhodou zajímavý! VÍTE že Alpina mám MOC ráda a přesně TENTO motor tu rokY doporučuji (dle mne jde o SUPER-HYPER dobrou nabídku - v poměru výkon/náklady vs pořizovací cena!) - doporučuji samozřejmě zcela BEZ "úspěchu"
Ale (zřejmě "narozdíl od vašich představ") vím PROČ jsem si (za cca stejné peníze) koupila (ZCELA) jiný vůz - a NENAPADLO by mne je srovnávat! Je to trochu "černá" a "bílá" - ty vozy představují skoro přesný OPAK "pojetí" vozu! To je trochu jako když budete srovnávat vítěze běhu na 100 metrů a vítěze maratonu - jsou ÚMYSLně "zcela jiní"/jinak trénovaní ... asi snad CHÁPETE co tím chci říct? 😉
Ach a k "takže" - NE to je právě VÁŠ omyl (zdá se že VÁM to "mozek prostě NEbere" 😄
Tedy pokud jste JEN čtenář testů, tak (snad) chápu že si to tak "představujete", pokud JEZDÍTE auty a MÁTE trochu zkušeností, tak ...
Mimochodem, když vám C5 2.2 HDi 150 kW příjde "málo pružný" atd. ČÍMže to jezdíte VY? 😉
http//www.youtube.com/watch?…… />
NEchápu NEjde mi dát odkaz, systém "nechce vzít" poslední písmenka Kz4 ;-\
První odstavec není o nic extrémnější než tvoje odmítání 4x4.
Samozřejmě originál BMW je originál BMW.
Ano na 150kW je to absolutní zoufalost (motor je dobrý, zbytek hnacího řetězce a morbidní otylost jej zcela degradují).
3.0 TDI služebně hodně, 2.5R6 pro radost málo, někdy 2.0 TFSI, občas 2.0 TDI a občas 3.0 TDV6.
Samozřejmě originál BMW je originál BMW.
Ano na 150kW je to absolutní zoufalost (motor je dobrý, zbytek hnacího řetězce a morbidní otylost jej zcela degradují).
3.0 TDI služebně hodně, 2.5R6 pro radost málo, někdy 2.0 TFSI, občas 2.0 TDI a občas 3.0 TDV6.
KDE jste zase něco četl o ODMÍTÁNÍ? 😉
Jen (znovu a znovu) opakuji, že současné "masové" rozšíření (různých druhů) pohonů 4x4 je HLAVNĚ "módní" záležitost, že NAPROSTÁ VĚTŠINA kupců ho NIKDY NEvyužije + že při "normálním" ježdění (mám "autopraxi" od Polska/Slovenska/Maďarska na východě po Velkou Británii na západě; od Dánska po Itálii či Španělsko na jihu - VĚTŠINA lidí pohon všech kol NIKDY NEpotřebuje.
PS: Ale NIC proti pohonu všech kol - jsou místa kde "není o čem" a je ROZUMNÉ si takové auto koupit - ale vozit ho s sebou FURT a STÁLE? To fakt NENí nutné (to je trochu jako ke kšandám nosit pásek - co kdyby.. 😄
Jen (znovu a znovu) opakuji, že současné "masové" rozšíření (různých druhů) pohonů 4x4 je HLAVNĚ "módní" záležitost, že NAPROSTÁ VĚTŠINA kupců ho NIKDY NEvyužije + že při "normálním" ježdění (mám "autopraxi" od Polska/Slovenska/Maďarska na východě po Velkou Británii na západě; od Dánska po Itálii či Španělsko na jihu - VĚTŠINA lidí pohon všech kol NIKDY NEpotřebuje.
PS: Ale NIC proti pohonu všech kol - jsou místa kde "není o čem" a je ROZUMNÉ si takové auto koupit - ale vozit ho s sebou FURT a STÁLE? To fakt NENí nutné (to je trochu jako ke kšandám nosit pásek - co kdyby.. 😄
Ale 4x4 dávno není o potřebnosti v nějakých extrémních lokalitách/podmínkách jako jsou hory. nejde o to aby auto mělo světlou výšku 40cm a projelo tankodromem. Prostě zlepšuje jízdní vlastnosti auta za všech podmínek a na sebekvalitnější silnici je stejně zbytečný/užitečný jako to abs, xenony, nebo dobrá klimatizace. Ano nějak se bez všech těchto věcí dá žít, ale žít s nimi je jednodušší a u aut blížící se cenově 1mio. dnes jaksi samozřejmé.
To myslíte jako VÁŽNĚ, že "z-l-e-p-š-u-j-e"??? 😄
Tak teď už je to JASNÉ, mé "podezření" že NEmáte řidičák a vše jsou to JEN názory na základě (pravda, "pečlivého", ale TEORETICKÉHO) studování testů je POTVRZENO! 😉
PS: Tak vám se 4kolka řídí LÉPE než třeba zadokolka (ale i kvalitní PŘEDOkolka? 😄
Tak teď už je to JASNÉ, mé "podezření" že NEmáte řidičák a vše jsou to JEN názory na základě (pravda, "pečlivého", ale TEORETICKÉHO) studování testů je POTVRZENO! 😉
PS: Tak vám se 4kolka řídí LÉPE než třeba zadokolka (ale i kvalitní PŘEDOkolka? 😄
No tak předokolka je jasně nejhorší, snad v zimě je o něco lepší než zadohrab.
Zadokolka je dobrá na ideálním povrchu, nicméně moderní čtyřkolky jsou o fous jistější, jakmile se povrch zhoršuje (stačí když navlhne) tak čtyřkolka získává jasnou převahu.
Takže předokolka nikdy, zadokolka v létě pro zábavu ve vhodném voze (což určitě není sedan nebo kombi ve střední nebo vyšší střední třídě), čtyřkolka na všechno ostatní.
Základní fyzikální princip je, že tak jako je optimální brzdit všemi čtyřmi tak je optimální všemi čtyřmi zabírat (a u moderních systémů ještě pomáhat přenášením síly mezi stranami vozu zatáčet). Pouze mladí a nezkušení jezdci jsou odvaření z přetáčivého nebo nedotáčivého smyku. Optimalní (když už smyk) je power slide všech čtyř kol v plném záběru (z těch soutěží co v nich je Citroen nejlepší bys to mohla vědět).
Z toho jak zbožňuješ svého předohrabavého otesánka je patrné, že o správné jízdě moc netušíš,
předohrab, přetížený na přední nápravě, s větším výkonem, řekněme nad 140kW to je prakticky ta nejhorší možná kombinace :no😒br />
Ideální kombinace je motor uprostřed a pohon všech kol, na tom nic nezměníš.
Zadokolka je dobrá na ideálním povrchu, nicméně moderní čtyřkolky jsou o fous jistější, jakmile se povrch zhoršuje (stačí když navlhne) tak čtyřkolka získává jasnou převahu.
Takže předokolka nikdy, zadokolka v létě pro zábavu ve vhodném voze (což určitě není sedan nebo kombi ve střední nebo vyšší střední třídě), čtyřkolka na všechno ostatní.
Základní fyzikální princip je, že tak jako je optimální brzdit všemi čtyřmi tak je optimální všemi čtyřmi zabírat (a u moderních systémů ještě pomáhat přenášením síly mezi stranami vozu zatáčet). Pouze mladí a nezkušení jezdci jsou odvaření z přetáčivého nebo nedotáčivého smyku. Optimalní (když už smyk) je power slide všech čtyř kol v plném záběru (z těch soutěží co v nich je Citroen nejlepší bys to mohla vědět).
Z toho jak zbožňuješ svého předohrabavého otesánka je patrné, že o správné jízdě moc netušíš,
předohrab, přetížený na přední nápravě, s větším výkonem, řekněme nad 140kW to je prakticky ta nejhorší možná kombinace :no😒br />
Ideální kombinace je motor uprostřed a pohon všech kol, na tom nic nezměníš.
Motor uprostřed? Ale JISTĚ!
Diferenciál? Ale SAMOZŘEJMĚ!
Pohon všech kol? TOTALní bubost! 😉
PS: Ovládání/řízení vozu s PŘEDNÍM pohonem a 177 kW s pružností Bi-turbo? ABSOLUTNí pohoda! :yes: 😄
Jinak vaše první tři odstavce (opět) působí jako "vyčtené" rozhodně NE "vyježděné".. 😉
.. pokud s předo- zado- a 4x4 JEZDÍTE (a ne o nich jen čtete) je to totiž JINAK (než jsou vaše "teoretická klišé" - v těch odstavcích.. 😄
PPS: Mám z poslední "desetiletky" (větší) zkušenost se třemi RŮZNÝMi pohony 4x4 a ani jeden z nich NE"trumfne" vůz se zadním pohonem. KAŽDÝ z nich se řídi(l)/ovláda(l) "hůř" než slušná zadokolka (a možná dokonce i "méně pohodově" než povedená předokolka - ale tam je to není tak jednoznačné...) - mluvím o KONKRÉTNÍCH modelech VÍCE značek (a POPRAVDĚ vám řeknu že NEJhorším vozem kterým jsem poslední roky jela byla PŘEDOkolka audi A4 2.0 Tdi 105 kW - bez urážek a přehánění, TOHLE auto nazvat "prémiové" je NAPROSTÁ PITOMOST 😉
Diferenciál? Ale SAMOZŘEJMĚ!
Pohon všech kol? TOTALní bubost! 😉
PS: Ovládání/řízení vozu s PŘEDNÍM pohonem a 177 kW s pružností Bi-turbo? ABSOLUTNí pohoda! :yes: 😄
Jinak vaše první tři odstavce (opět) působí jako "vyčtené" rozhodně NE "vyježděné".. 😉
.. pokud s předo- zado- a 4x4 JEZDÍTE (a ne o nich jen čtete) je to totiž JINAK (než jsou vaše "teoretická klišé" - v těch odstavcích.. 😄
PPS: Mám z poslední "desetiletky" (větší) zkušenost se třemi RŮZNÝMi pohony 4x4 a ani jeden z nich NE"trumfne" vůz se zadním pohonem. KAŽDÝ z nich se řídi(l)/ovláda(l) "hůř" než slušná zadokolka (a možná dokonce i "méně pohodově" než povedená předokolka - ale tam je to není tak jednoznačné...) - mluvím o KONKRÉTNÍCH modelech VÍCE značek (a POPRAVDĚ vám řeknu že NEJhorším vozem kterým jsem poslední roky jela byla PŘEDOkolka audi A4 2.0 Tdi 105 kW - bez urážek a přehánění, TOHLE auto nazvat "prémiové" je NAPROSTÁ PITOMOST 😉
1) ZAJÍMAVÉ! 😉
Jak jsou na tom s použitou technikou a platformou Citroën C4 Picasso a C5 a C6 a DS5 (velmi dobře) VÍTE (a použití "kompletní techniky C4P pro DS5" kritizujete). A když sám napíšete "bubost" že Superb je postaven na platformě Passatu", tak se "KRÁLem KLIČKOVANÉ" skoro zkoušíte stát... 😄
To fakt STEJNOU věc jako kritizujete u Citroën u SUPERBu NEumíte "uznat"? 8-s
Mimochodem, motory/převodovky atd. používají stejné snad VŠECHNY vozy nižší střední a střední třídy VŠECH automobilek - nebo? 😉
Což ale NEznamená, že (Superb používá kompletní techniku Passatu) jsou to technicky identické vozy (to platí pro Golf a Superb, ale - jak sám VÍTE - ne pro C4 a C5 😄
2) no, tady ROZHODNĚ SOUHLASím >😒]
(tak co, kolísání a výpadek výkonu už odhalili? Odhalili technici vw/škoda co za tím je? 😉
3) Z vašeho textu trochu vyplývá, že "slušné" auto MUSÍ mít 4x4 (já tedy znám MRAKY až VELMi slušných aut, co 4x4 NEmají! 😄 ) a s tím benzínem (byť ve střední třídě je dnes víceválcový benzín v Evropě prodejně už "mimo", na vedlejší koleji) já osobně SOUHLASíM - s tím že tenhle z portfolia vw již vyřazení v6 3.6 je "slušný" (myšleno NADprůměrný) rozhodně NE! Za "zajímavý" bych ho považovala v době kdy diskutéři zde v česku "ohrnovali" nos nad V6 3.0 v C5 = před 11ti-12ti lety 😉
ad zrychlování (0-100 km) - to jsem vám VYSVĚTLILA už 100x! Pomaličku se blížím k 1.000.000 km a zrychlení tohoto typu si nějak NEvybavuji kdy kde člověk použije, naopak ELASTICITU používám vpodstatě DENNĚ (při KAŽDÉ jízdě.. 😄
.. a vydávat v tomto případě nižší váhu SUPu (danou NE žádnými technickými "libůstkami" ála připravovaná Mazda 6, ale zřejmě opravdu tím použitým technickým základem z GOLFu) za KLAD je... slušně řečeno NEznalost 😉
4) ano TENHLE test "se mi hodí", neb ODPOVÍDÁ realitě (a mým znalostem 😄
VAŠÍM znalostem snad odpovídá že vůz s technikou SUPerbu (a první vůz značky v daném segmentu) je NEJlepším vozem své třídy a PORÁŽÍ i vozy VYŠŠí střední třídy? 😉
VELMi mne "potěšíte", když na tuto větu odpovíte - děkuji 😄
5) Nějak mi NEjde dát odkaz na wikipedia, tak máte-li zájem "List of Volkswagen Group petrol engines" = motor v Passat je opravdu "příbuzný" (je to asi jako 2.2 HDi kdysi 125 a dnes 150 kW), ofic. materiály "zarytě tvrdí", že motor do PORSCHE s tímhle nemá NIC společného (věřila bych jim "tak napůl" - ale REÁLně moc společného už asi opravdu NEmají.. 😉
Jak jsou na tom s použitou technikou a platformou Citroën C4 Picasso a C5 a C6 a DS5 (velmi dobře) VÍTE (a použití "kompletní techniky C4P pro DS5" kritizujete). A když sám napíšete "bubost" že Superb je postaven na platformě Passatu", tak se "KRÁLem KLIČKOVANÉ" skoro zkoušíte stát... 😄
To fakt STEJNOU věc jako kritizujete u Citroën u SUPERBu NEumíte "uznat"? 8-s
Mimochodem, motory/převodovky atd. používají stejné snad VŠECHNY vozy nižší střední a střední třídy VŠECH automobilek - nebo? 😉
Což ale NEznamená, že (Superb používá kompletní techniku Passatu) jsou to technicky identické vozy (to platí pro Golf a Superb, ale - jak sám VÍTE - ne pro C4 a C5 😄
2) no, tady ROZHODNĚ SOUHLASím >😒]
(tak co, kolísání a výpadek výkonu už odhalili? Odhalili technici vw/škoda co za tím je? 😉
3) Z vašeho textu trochu vyplývá, že "slušné" auto MUSÍ mít 4x4 (já tedy znám MRAKY až VELMi slušných aut, co 4x4 NEmají! 😄 ) a s tím benzínem (byť ve střední třídě je dnes víceválcový benzín v Evropě prodejně už "mimo", na vedlejší koleji) já osobně SOUHLASíM - s tím že tenhle z portfolia vw již vyřazení v6 3.6 je "slušný" (myšleno NADprůměrný) rozhodně NE! Za "zajímavý" bych ho považovala v době kdy diskutéři zde v česku "ohrnovali" nos nad V6 3.0 v C5 = před 11ti-12ti lety 😉
ad zrychlování (0-100 km) - to jsem vám VYSVĚTLILA už 100x! Pomaličku se blížím k 1.000.000 km a zrychlení tohoto typu si nějak NEvybavuji kdy kde člověk použije, naopak ELASTICITU používám vpodstatě DENNĚ (při KAŽDÉ jízdě.. 😄
.. a vydávat v tomto případě nižší váhu SUPu (danou NE žádnými technickými "libůstkami" ála připravovaná Mazda 6, ale zřejmě opravdu tím použitým technickým základem z GOLFu) za KLAD je... slušně řečeno NEznalost 😉
4) ano TENHLE test "se mi hodí", neb ODPOVÍDÁ realitě (a mým znalostem 😄
VAŠÍM znalostem snad odpovídá že vůz s technikou SUPerbu (a první vůz značky v daném segmentu) je NEJlepším vozem své třídy a PORÁŽÍ i vozy VYŠŠí střední třídy? 😉
VELMi mne "potěšíte", když na tuto větu odpovíte - děkuji 😄
5) Nějak mi NEjde dát odkaz na wikipedia, tak máte-li zájem "List of Volkswagen Group petrol engines" = motor v Passat je opravdu "příbuzný" (je to asi jako 2.2 HDi kdysi 125 a dnes 150 kW), ofic. materiály "zarytě tvrdí", že motor do PORSCHE s tímhle nemá NIC společného (věřila bych jim "tak napůl" - ale REÁLně moc společného už asi opravdu NEmají.. 😉
1) kterou techniku nemá superb a passat stejnou mimo karosářských dílů, dílů vnitřního vybavení a drobností typu nádrž?
A proč má golf jiný rozchod kol, jiná ramena, a další díly nápravy když je stejný se superbem?
3) ano slušné auto ve střední a vyšší střední třídě musí minimálně nabízet možnost 4x4. Elasticita = zrychlení.
4) Nejlepší vůz třídy určit nejde protože každý může mít různá měřítka. Vzhledem ke konkurenci ve střední třídě si stojí velmi dobře, prostě Passat, Insignia a Superb jsou ve špičce. Za jiné peníze nad nimi stojí prémie. S vyšší střední třídou se může porovnávat v testech kdokoliv, zakázané to není a superb v jednom testu porazil při zohlednění ceny některé slabší zástupce vyšší střední, konec konců P508 dtto a to ti nějak nevadí (logicky, nenávist dokáže dokonale zatemnit mozek), to započítání ceny je v těch testech také zmíněno a myslím, že tě na to již někdo upozornil.
5) nefunkční odkaz
A proč má golf jiný rozchod kol, jiná ramena, a další díly nápravy když je stejný se superbem?
3) ano slušné auto ve střední a vyšší střední třídě musí minimálně nabízet možnost 4x4. Elasticita = zrychlení.
4) Nejlepší vůz třídy určit nejde protože každý může mít různá měřítka. Vzhledem ke konkurenci ve střední třídě si stojí velmi dobře, prostě Passat, Insignia a Superb jsou ve špičce. Za jiné peníze nad nimi stojí prémie. S vyšší střední třídou se může porovnávat v testech kdokoliv, zakázané to není a superb v jednom testu porazil při zohlednění ceny některé slabší zástupce vyšší střední, konec konců P508 dtto a to ti nějak nevadí (logicky, nenávist dokáže dokonale zatemnit mozek), to započítání ceny je v těch testech také zmíněno a myslím, že tě na to již někdo upozornil.
5) nefunkční odkaz
1) KRÁLem kličkařů se stává... (definitivně!) Ham. :no😒br />
2) Ale "za druhé" najednou NEbudeme (dál) diskutovat? 😉
3) (vaše) První věta >😁 Druhá věta >😁 >😒] >😁 :no: >😁 >😒] :no: >😁 >😒] 😄
4) Tak? 😄 Jak "trávíte" C5 jako japonské Auto roku? A jak to že v CotY se SUPerb vešel "jen tak tak" do finále? 😉
Superb ve vyšší střední NEvyhrál v JEDNOM testu - bohužel :no: ;-\ :no: 😐
5) ???
3) (vaše) První věta >😁 Druhá věta >😁 >😒] >😁 :no: >😁 >😒] :no: >😁 >😒] 😄
4) Tak? 😄 Jak "trávíte" C5 jako japonské Auto roku? A jak to že v CotY se SUPerb vešel "jen tak tak" do finále? 😉
Superb ve vyšší střední NEvyhrál v JEDNOM testu - bohužel :no: ;-\ :no: 😐
5) ???
Podle mě je větší "plus" u Superbu sleva 24% z běžné ceny... 😉 [odkaz]
1) postavte auto střední třídy na základech nižší střední třídy, do budoucna možná raději na základech malého vozu
2) nezapomeňte na 4x4
3) pro každého desátého zákazníka musíte nacpat velký atmosferický 6-válec
4) při měření objemu kufru zvolte metodiku podle rozhodovacího kritéria - jak získat co největší číslo, zapčítejte objem čehokoliv, ideálně i příplatkového střešního boxu
5) musíte přijít s něčím novým, ideálně twin-kapota, kdy pro doplnění ostřikovačů nebudete muset otvírat celou kapotu. Zároveň tím eliminujete nedostatek, že kapota není na plynokapalinových vzpěrách...
6) prodávejte to za nehorázné peníze...
7) ...ale firmám poskytujte velké slevy. Nakupuje se podle hesla "kde víc ušetřím"
😄 a nalepte na to znak ŠKODA >😁
2) nezapomeňte na 4x4
3) pro každého desátého zákazníka musíte nacpat velký atmosferický 6-válec
4) při měření objemu kufru zvolte metodiku podle rozhodovacího kritéria - jak získat co největší číslo, zapčítejte objem čehokoliv, ideálně i příplatkového střešního boxu
5) musíte přijít s něčím novým, ideálně twin-kapota, kdy pro doplnění ostřikovačů nebudete muset otvírat celou kapotu. Zároveň tím eliminujete nedostatek, že kapota není na plynokapalinových vzpěrách...
6) prodávejte to za nehorázné peníze...
7) ...ale firmám poskytujte velké slevy. Nakupuje se podle hesla "kde víc ušetřím"
😄 a nalepte na to znak ŠKODA >😁
alambert
:yes: 😄
PS: Obzvlášť ta porážka "famózně vyladěného" JAGUARu XF 2.2D s novou 8° ZF (současnou nejlepší) převodovkou (na světě) - to mi přišlo "už moc" (to už je fakt "ztráta soudnosti" 😉
PS: Obzvlášť ta porážka "famózně vyladěného" JAGUARu XF 2.2D s novou 8° ZF (současnou nejlepší) převodovkou (na světě) - to mi přišlo "už moc" (to už je fakt "ztráta soudnosti" 😉
Ten test zohleďnoval i cenu vozu z toho taky vyšel výsledek. Bylo tam snad něco o tom která převodovka je lepší. Četl jsem českou verzi testu, byla v příbuzných časopisech rozsáhlejší podoba?
Není to spíš nepochopení textu?
Není to spíš nepochopení textu?
Ale NEchte toho! JAKÝKOLi test tohoto typu je (ultra)demagogie - aneb při "správném" nastevení poměrů různých dat (včetně ceny) vám vyhraje "naprosto cokoli" (jen ten doopravdy NEJlepší nejspíš NE 😉
Jestli (i) TOHLE "obhajujete"... :no: 8-s :no:
Tak JAK? 😄
PS: Vozy dělíme na "lepší horší" (příp. "v tomhle" takový "v tamtom" makový - ve chvíli kdy technika vozu nižší střední třídy s tuctovým naftovým 2litrem "taknějak ale hlavně CELKOVĚ" poráží vozy VYŠŠí STŘEDNí (a to asi BEZ ohledu na znáčky na kapotách) - je něco HODNĚ v NEpořádku..
..a to si představte - že se najdou tací, kteří i takovéhle UTRA NEsmysl "podporují"!
KAM ten svět spěje..? 😉
PPS: NEčetla jsem zrovna u tohoto testu obě podoby, ale ano - někdy bývá "rozsáhlejší", ale HLAVNĚ bývá "problém" v překladu (i z angličtiny - což ale možná znáte z filmů = a tady je to STEJNÉ
Někdy jde o detaily, někdy o "celý posun charakteru/ladění textu
Viděla jsem třeba v češtině kousek mého oblíbeného filmu Love Actually, kde original scénář je "vypointovaný" na gram přesně - v češtině je ty detailní narážky a jemňoučké gradace NEjsou "váženy na laboratorních vahách", ale tak "odměřovány lopatou" 😄
Jestli (i) TOHLE "obhajujete"... :no: 8-s :no:
Tak JAK? 😄
PS: Vozy dělíme na "lepší horší" (příp. "v tomhle" takový "v tamtom" makový - ve chvíli kdy technika vozu nižší střední třídy s tuctovým naftovým 2litrem "taknějak ale hlavně CELKOVĚ" poráží vozy VYŠŠí STŘEDNí (a to asi BEZ ohledu na znáčky na kapotách) - je něco HODNĚ v NEpořádku..
..a to si představte - že se najdou tací, kteří i takovéhle UTRA NEsmysl "podporují"!
KAM ten svět spěje..? 😉
PPS: NEčetla jsem zrovna u tohoto testu obě podoby, ale ano - někdy bývá "rozsáhlejší", ale HLAVNĚ bývá "problém" v překladu (i z angličtiny - což ale možná znáte z filmů = a tady je to STEJNÉ
Někdy jde o detaily, někdy o "celý posun charakteru/ladění textu
Viděla jsem třeba v češtině kousek mého oblíbeného filmu Love Actually, kde original scénář je "vypointovaný" na gram přesně - v češtině je ty detailní narážky a jemňoučké gradace NEjsou "váženy na laboratorních vahách", ale tak "odměřovány lopatou" 😄
Zahrnovat do testu cenu je normální protože se netestuje nejlepší vůz, ale nejlepší koupě pro zákazníka. Že je něco pro tebe ultramagorie je dáno tvým přistupem.
Samozřejmě takový test vyžaduje i určitou inteligenci od čtenáře, aby pochopil co pořadí znamená.
Samozřejmě takový test vyžaduje i určitou inteligenci od čtenáře, aby pochopil co pořadí znamená.
Tak to tedy NEeee! 😐
Ke konečnému hodnocení (které je dáno JEN a POUZE kvalitou) dát do souvislosti cenovku toho či onoho modelu zvládne i ... "hodně průměrný čtenář" 😄
(a jak zmiňujete INTELIGENTNÍHO čtenáře - tak toho to může leda tak URAZIT - viz "PS" 😉
Jaksi "abstraktně" do směsi hodnocení motoru a brzdné dráhy atd. dát i cenu výrobku je .. ZCELA absurdní = neb a PROTOŽE: V takovém případě, lze dojít k NAPROSTO JAKÉMUKOLI výsledku! :no: 8-s
PS: Nebo vy snad znáte "koeficient přepočtu" jaký je (by měl být) používán? (pro poměr cena vozu/brzdná dráha; cena vozu/šířka vnitřního prostoru; cena vozu průběh točivého momentu... atd? 😄
A používá se VŽDY stejný koeficient? I když se testují vozy za 200 tisíc i za 2 miliony? 😉
Ke konečnému hodnocení (které je dáno JEN a POUZE kvalitou) dát do souvislosti cenovku toho či onoho modelu zvládne i ... "hodně průměrný čtenář" 😄
(a jak zmiňujete INTELIGENTNÍHO čtenáře - tak toho to může leda tak URAZIT - viz "PS" 😉
Jaksi "abstraktně" do směsi hodnocení motoru a brzdné dráhy atd. dát i cenu výrobku je .. ZCELA absurdní = neb a PROTOŽE: V takovém případě, lze dojít k NAPROSTO JAKÉMUKOLI výsledku! :no: 8-s
PS: Nebo vy snad znáte "koeficient přepočtu" jaký je (by měl být) používán? (pro poměr cena vozu/brzdná dráha; cena vozu/šířka vnitřního prostoru; cena vozu průběh točivého momentu... atd? 😄
A používá se VŽDY stejný koeficient? I když se testují vozy za 200 tisíc i za 2 miliony? 😉
"...Vítězství Škody Superb je podložené hned několikrát. Nejenže PŘESVĚDČIVĚ VYHRÁLA VE VĚTŠINĚ DISCIPLÍN, patří jí i pěkné druhé místo ve srovnání cen..." (AutoTIP 02/12, str. 45)
Na Superba prostě nikdo nemá >😒]
Podotýkám, že konkurencí byl Saab 9-5, Volvo S80, Jaguar XF, Peugeot 508 a Renault Latitude...
Jěště že do testu nezařadili německou trojku, protože proti Superbu by neměli šanci >😁
Na Superba prostě nikdo nemá >😒]
Podotýkám, že konkurencí byl Saab 9-5, Volvo S80, Jaguar XF, Peugeot 508 a Renault Latitude...
Jěště že do testu nezařadili německou trojku, protože proti Superbu by neměli šanci >😁
Jo a, já mam taky svoje nové auto 😉 A světe div se, došel jsem k názoru, že fabia htp není to nejlepší.. 😉