Novinky
Povedal by som, ze bohaty clovek v poslednej dobe kupuje jedine SUV. Ked odjazdi BMW, prejde k Audi, potom Volvo, Mercedes, Lexus a tak dookola 😉
Spíš bych čekal, že bohatý člověk, když je spokojený se svým "pracovním" Mercedesem S, tak koupí manželce a dětem GL, milence céčkové kabrio a sobě pro radost SLS. "Chudý" si koupí Fabii Combi a hromadu let ho nikdo v autosalonu nevidí. Celkem tu širší nabídku u luxusních značek chápu...
Taky si myslím. Když si půjdu kupovat Audi, budu chtít mít pocit výjimečnosti. Obecně nechápu, proč automobilky pro úspěšné mají v nabídce víc modelů než automobilky pro chudé, které mají logicky variabilnější spektrum zákazníků a dle mého právě tam by měla být patrná snaha vyjít vstříc co nejpestřejší paletou modelů. Pořád ale rozumnější než vytvářet hybridy a cpát je mezi dva úspěšné modely ve snaze získat několik zákazníků konkurenčních automobilek a zároveň si namlouvat, že jsou všechny modely cíleny na odlišné skupiny zákazníků a v žádném případě si zákazníky nebudou navzájem krást.
Ked pride Bezny Franta Podnikatel na web stranku Audi, tak mu nepojde do hlavy, preco su tam vsetky auta takmer rovnake, hlavne 5,6,7 a 8.
Audi bylo první, co mě napadlo, když jsem uviděl nadpis. Není těch aut už trochu moc? Když Audi dělalo A3, A4, A6 a A8 a BMW (1),3,5,7, tak mi to přišlo v pohodě. Ale jak se Audi začala montovat do lichých čísel a BMW do sudých, začínají mi ta auta připadat dost tuctová. Nehledě na další kombinace s magickými znaky Q a X. Na druhou stranu, přestože ta auta vypadají všechna stejně, jsou pořád krásná :yes: Tedy až na ty splácaniny typu A7.
"Modely s odlišným pojmenováním, ale stejnou technikou už úspěšně prodává také konkurenční Audi – od A6 je odvozena A7 Sportback, od A4 pak A5. Ingolstadtská automobilka nyní nabízí tři karosářské verze A5 – kupé, kabriolet a pětidveřový Sportback."
Este by som spomenul Skodu, konkretne hatchback Fabiu a novy liftback Rapid.
Este by som spomenul Skodu, konkretne hatchback Fabiu a novy liftback Rapid.
Pokud se jim podaří najít díru, ve které udají 100 tisíc aut ročně navíc, tak je to pro ně jackpot. A je jedno, že si část nabídky zkanibalizují. Většinou ke kanibalizaci dochází mezi příbuznými a obdobně drahými modely, což je z části dané tím, že mají hustou nabídku.
Ale ne vždy to vyjde. Příkladem je třeba 5GT, které v USA kanibalizuje sedmičku.