Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Goodyear: Pneumatiky ze sójových bobů

Nižší závislostí na ropě by se už brzy mohl pochlubit pneumatikářský gigant Goodyear.
Zpět na článek
29. 7. 2012 22:42
Re: Taká sprostosť...
Asi před deseti lety spočítali, že Země zvládne trvale podporovat zhruba 120 milionů lidí. Samozřejmě, s vyšší technologickou úrovní tohle číslo poroste. I kdybychom se nároky vrátili do doby kamenné, 7 miliard je prostě moc. Jsme hluboko za bodem rovnováhy a plnost žaludku světové populace na tom nic nezmění. Vem si, že bys musel zabít 98% populace, aby ses vůbec přiblížil tomu odhadovanému limitu, to je 49 lidí z 50. Tomu říkám dramatická redukce. Pravda, je to velmi hrubý odhad, protože máme velmi omezené chápání přírody. Existují i opačné přístupy, tedy odhady, jaká plocha je potřeba pro podporu jednoho člověka. A tahle čísla nevypadají o nic lépe. Kdyby si dnes celý svět žil na úrovni, na kterou jsou zvyklí například v USA, tak potřebujeme našich modrých planetek pět. A to jen pro lidi.

Podívej se někdy na populace volně žijících zvířat. Pak ti nebude sedm miliard připadat jako normální.
29. 7. 2012 21:04
Re: Taká sprostosť...
Možno nie je nutná redukcia populácie homo sapiens - stačilo by zredukovať nenažranosť istej časti tej populácie... ;-)
29. 7. 2012 20:31
Re: Taká sprostosť...
Problém je přelidněnost planety. I kdyby hlad nebyl, na planetě není dostatek místa, aby rostlinou cestou nahradili ropu. I takhle brzy vymýtíme veškeré zbytky divoké přírody a poslední kusy divokých zvířat. Zůstane jen pár parků. Matematické modely ukazují, že stabilita planety roste s rozmanitostí. Takže akorát kráčíme do pekel. Například pozorované globální oteplování může být z části zapříčiněno změnou skladby bioty (fauny a flóry). Aktuálně jiné komplexní řešení problémů našeho prostředí kromě dramatické redukce populace homo sapiens neznáme.
29. 7. 2012 17:47
Re: Taká sprostosť...
Nezmýlil som sa. Si totálny * - na rozdiel od ľudí z tých "třetích zemí" si len ľudský odpad a nemáš medzi civilizovanými ľuďmi čo robiť.
29. 7. 2012 17:45
Re: Taká sprostosť...
Ľudia sú proste chamtiví a bezohľadní. Peniaze vždy boli a asi aj budú nad všetkým.
Avatar - Thorakus
29. 7. 2012 16:49
Re: Taká sprostosť...
Se z těch smradů ze třetích zemí třeba podělej. Mě jsou u zadele. Klidně ať to chcípa po milionech!
29. 7. 2012 16:23
Re: Taká sprostosť...
Že som už všelijakých dementov stretol. Ale takýto exemplár, to sa fakt len tak nevidí...
29. 7. 2012 16:15
Re: Taká sprostosť...
Ve 30 letech, kdy bylo obili levnejsi, nez uhli, ho hazeli do kotlu lokomotiv- ma podobnou vyhrevnost. Soya je blbost,radsi at vyuzijou nejakej odpad.
Avatar - Thorakus
29. 7. 2012 10:27
Re: Taká sprostosť...
Já myslím, že nemají. Planeta je přemnožená.Prostě někteří mají jen tu smůlu, že se narodili do špatné části světa. Jejich problém, že tam mrdaj na každém rohu.
28. 7. 2012 14:13
Re: Taká sprostosť...
Ano, tak by to mělo být v ideálním světě.

Jenže byznys je byznys. 8-s
28. 7. 2012 13:22
Taká sprostosť...
"Jinak řečeno: pneumatiky ze sóji jistě nepovedou k hladovění národů."
Jak sa oháňali tým, koľko sa vypestuje kukurice, repky a ďalších plodín, že môžu vpohode produkovať okrem potravín aj palivá....a jak to dopadlo. Pritom na tie palivá sa nejazdilo nijak hromadne, bola to len kvapka mori...
Ani náhodou - pestovať sa majú potraviny, nie palivá. Zatiaľ na Zemi oveľa viac ľudí hladuje ako je sýtych. Kým budú umierať deti hladom, nemal by to nikto dovoliť. Prebytkami treba chrániť životy, nie ich páliť v motoroch.