Novinky
To co jsi napsal beru spíše jako vtip, protože tak jsi to i určitě myslel. 😄
Pokud ne tak nejdříve k motorům od VW: Jestli říkáš agresivní zátah té super turbodíře v čem je přeborník VW, že aute nejdříve nejede a pak dostaneš kopanec a od 3000 ot zase motor umírá tak s tím je svezení naprosto šílené.
Někdy bych ti doporučoval jízdi třeba s CDIčkem od MB to je jízda zatah plynulý od nízkých ž do vysokých ot.
Ted design myslím že VW už dlouhou dobu nepřišel s ničím novým ale spíše jen zmodernizovaným a napůl nudným.
Pokud ne tak nejdříve k motorům od VW: Jestli říkáš agresivní zátah té super turbodíře v čem je přeborník VW, že aute nejdříve nejede a pak dostaneš kopanec a od 3000 ot zase motor umírá tak s tím je svezení naprosto šílené.
Někdy bych ti doporučoval jízdi třeba s CDIčkem od MB to je jízda zatah plynulý od nízkých ž do vysokých ot.
Ted design myslím že VW už dlouhou dobu nepřišel s ničím novým ale spíše jen zmodernizovaným a napůl nudným.
K designu je nutno podotknout, že je absolutně šílený, je to syntéza korejské a rendlíkovské školy, říznutá flusidními tvary Forda posledních generací. Když vedle toho postavíte VW Touran, hned vedle toho vlnobití a šikmookými zadními světly vynikne jeho elegantní a nadčasová ostře řezaná krása. Ale ne vždy vypadala Zafira tak ošklivě: srovnejte tuto verzi [odkaz]
Ale vytvářet design pro asijský trh asi není to, co Opel potřebuje. Opelů se v Číně asi moc neprodá. Zato v Evropě to bude bída, bída...
Pokud to bude mít navíc bezpohlavní zátah/nezátah korejských dieselů, které vedle agresivního, jásavého zátahu motorů TDI působí zdaleka nejvíc dojmem benzínové chcíplotiny, je o vítězi na evropslém trhu předem rozhodnuto.
Bravo VW ! :-!
Ale vytvářet design pro asijský trh asi není to, co Opel potřebuje. Opelů se v Číně asi moc neprodá. Zato v Evropě to bude bída, bída...
Pokud to bude mít navíc bezpohlavní zátah/nezátah korejských dieselů, které vedle agresivního, jásavého zátahu motorů TDI působí zdaleka nejvíc dojmem benzínové chcíplotiny, je o vítězi na evropslém trhu předem rozhodnuto.
Bravo VW ! :-!
Taky bych spíše zvolil 2.0 CDTI, protože těm malým obsahům prostě tolik nevěřím. Já mám ještě starou dobrou 1.9CDTI 88KW v astře později chip na 106KW a zatím naprostá spokojenost.
Ono je ale docela nepříjemné se rozjíždět na 1, vytočit do 2tis. a po přeřazení točit 1100 ;-\ Abys tomu předešel, musíš vytočit 1 na 3000 a to opravdu není žádná radost poslouchat. Maloobjemový 4 válcový diesel není 5 litrový benzínový 8hrnek 😄
U MPV bych chtěl motor, který má dost síly pro klidnou jízdu a neobtěžuje hlukem... ideál je asi nějaké 2.0TDI. Jakkoli se mi líbí 1.8TSI třeba v Octavii, do Touranu bych dal asi přednost naftě.
Jasně, beru to spíš teoreticky. Například mám rád projev benzínu, ale koupil jsem si rodinné MPV a mám vysoký nájezd tak proto nafta. V tomto případě bych raději turbodiesel, který se dá trocho potočit. Opelovy 1.7 CDTI také potřebovali vyšší otáčky než třeba TDI od VW...
K designu není co vytknout, jedním slovem krasavice. Maska je tak též velice povedená narozdíl od insignie, kde by potřebovala dle mého názoru překupat na trochu agresivnější kukuč. 😄
Otáčky bych zas až za tak důležité nepovažoval je jedno jestli mi motor bude zabírat od 1800 nebo od 2000 ot. ale jde hlavně o to , aby motor netrpěl přehnaným turboefektem při 1700 ot. jako je to u pár motorů konkurence. 😄
Otáčky bych zas až za tak důležité nepovažoval je jedno jestli mi motor bude zabírat od 1800 nebo od 2000 ot. ale jde hlavně o to , aby motor netrpěl přehnaným turboefektem při 1700 ot. jako je to u pár motorů konkurence. 😄
No na vytáčení tu je jak říkáš benzín. Naftu bych si kvůli tomuhle rozhodně nekupoval. Zvlášt, když je zbytečný to vytáčet, protože i když to má omezoač v pěti tis, tak to stejně za 4ma zdechne.
Vidíš, já bych radši diesel, který se musí trochu vytočit. Jako fanoušek točivýho benzínu mi takovej styl jízdy více vyhovuje, než řadit nahoru někde v 2500 ot 8-s
"Důležité údaje o maximálních otáčkách si však výrobce zatím nechává pro sebe."
No mně je třeba úplně jedno, kdy tenhle motor v nesmyslnym vytáčení zarazí omezovač. Co je ale důležitější, tak jsou otáčky, ve kterých začne zabírat turbo. A jestli to bude nad 1800ot a plnej tlak nad 2tis, tak si to můžou strčit někam, protože to bude tragický na ježdění, zvlášť ve spojení s dlouhejma europřevodama.
No mně je třeba úplně jedno, kdy tenhle motor v nesmyslnym vytáčení zarazí omezovač. Co je ale důležitější, tak jsou otáčky, ve kterých začne zabírat turbo. A jestli to bude nad 1800ot a plnej tlak nad 2tis, tak si to můžou strčit někam, protože to bude tragický na ježdění, zvlášť ve spojení s dlouhejma europřevodama.
Je o 1100€ drahší než silnejší 2.0CDTI 121kw. To je sila. Tak som si kúpil ten dvojliter a som spokojný.