Ekonomika
twistedTSD
6
Připadalo mi přinejmenším zvláštní, že dokonce i Japonec, který u nás prodá pět a půl aut ročně, přišel s češtinou podstatně dříve než BMW. Nejde mi ani tak o to, že anglicky dodnes opravdu neumí každý, ale řekl bych, že od prémiové značky člověk očekává vyšší úroveň jak u aut tak služeb (nebo se mýlím?). A já myslím, že rodný jazyk je snad pro většinu lidí příjemnější. Přesto BMW, jako jediné z D3, tak dlouho nenabídlo češtinu pro zemi sousedící s Německem...Tak tedy - pozdě, ale přeci.
Přejít do diskuze
Nejak mi uchazi ten "radostny" nadpis clanku, spis me zarazi, ze jsou dnes lide, kteri neumi alespon zaklady anglictiny.....
Souhlas, ostuda to byla, je z toho cítit určité pohrdání českým trhem, osobně nechápu české zastoupení, tu jeho nesnahu... při zákaznickém dotazu vždy stejné plácání o tom, že to zákazníci nevyžadují. Jistě, proto má každé druhé bmw po záruce češtinu z aftermarketu.
Slyšel jsi někdy BMW číst česká jména ulic, lidí, popřípadě zprávy? Ze zásady mám všude angličtinu, je to tak pro mne jednodušší. Jsem však rád, když auto umí slušně číst.
No pro kloboukare jedine cestina >😁
Ale ne, vetsina Cechu si zvoli cestinu, pokud bude moct 😉
Takze smysl to urcite ma.
Ale ne, vetsina Cechu si zvoli cestinu, pokud bude moct 😉
Takze smysl to urcite ma.
Už som poslal dotaz do BMW, čakám na odpoveď. Malo by to byť v rámci aktualizácie firmware. Mimochodom, kalkulácia na 2,5 - 4 hodinový upprade FW (zatiaľ sme neriešili češtinu - lebo sa o tejto možnosti nevedelo) je cca 78 Eur bez DPH.
Dám vedieť cez MACZ.
Redakcia - dík za info, možno by som bol platil dvakrát...
Dám vedieť cez MACZ.
Redakcia - dík za info, možno by som bol platil dvakrát...
Aftermarket cestina je dost o drzku. Zalezi jak je ten preklad udelany, ale casto je to jenom nahrada jednoho jazyka za druhy hex editorem a to muze pekne * cele auto.
Třeba Fiat ten s ní ani nepočítá.Pokud neberu navigaci TomTom,co je v Puntu,kde čeština je.
To je hodne odvazne tvrzeni. Ja videl v CR BMW hodne a dohranou cestinu jsem nepotkal. Osobne bych si to stejne prepnul na anglictinu.