Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW iDrive umí česky, konečně!

Diskuze (15)
BMW jako poslední z prémiových automobilek přichází s multimediálním systémem, který se ovládá v češtině.

Systém BMW iDrive se poprvé představil v roce 2001. Za tu dobu se multimediální výbava BMW dočkala mnoha vylepšení a také následovníků – schéma s hlavním kruhovým ovladačem dnes najdeme i u mnoha jiných značek.

Jedna podstatná vlastnost ale iDrivu zatím chyběla – ovládání v češtině. Majitelé se museli zatím spokojit s angličtinou nebo němčinou (nebo jiným světovým jazykem), což především pro starší generaci může představovat problém. Nyní přichází náprava, od července začne BMW dodávat vozy s lokalizovaným uživatelským rozhraním. Mnichovská automobilka tak následuje Audi, Jaguar, Lexus a Mercedes, které češtinu už nějaký ten pátek nabízí.

Diskuze (15)
31. 7. 2013 08:45
Re: Smysl?
:yes:
Avatar - HitmanPB
26. 7. 2013 23:40
Re: Dohrání do již prodaných aut?
Už som poslal dotaz do BMW, čakám na odpoveď. Malo by to byť v rámci aktualizácie firmware. Mimochodom, kalkulácia na 2,5 - 4 hodinový upprade FW (zatiaľ sme neriešili češtinu - lebo sa o tejto možnosti nevedelo) je cca 78 Eur bez DPH.
Dám vedieť cez MACZ.
Redakcia - dík za info, možno by som bol platil dvakrát...
26. 7. 2013 16:02
Re: Smysl?
Slyšel jsi někdy BMW číst česká jména ulic, lidí, popřípadě zprávy? Ze zásady mám všude angličtinu, je to tak pro mne jednodušší. Jsem však rád, když auto umí slušně číst.
Avatar - Doupik
26. 7. 2013 14:24
Re: Dohrání do již prodaných aut?
A hlavně ti jej při každé návštěvě servisu BMW přehrajou zpět.
26. 7. 2013 14:10
Re: Dohrání do již prodaných aut?
Aftermarket cestina je dost o drzku. Zalezi jak je ten preklad udelany, ale casto je to jenom nahrada jednoho jazyka za druhy hex editorem a to muze pekne * cele auto.