Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Hyundai i10 zvítězil v anketě Autobest 2014

10 komentářů

3_diamanty
nepochybne ide o skvele auto :yes😒br />
pripajam este vitaza z ankety auto roka 2014 na slovensku [odkaz] , gratulacia aj v tomto pripade :yes:
macino
Videl som to auto v showroome a bol som nadšený. Dnes už nie je rozdiel medzi malým a veľkým autom tak veľký. Jednoducho už neplatí, že malý = lacný, zle vybavený, málo miesta, nepohodlie apod. Toto auto nahradí každému normálnemu človeku aj rodinné auto, pokiaľ nemá dve veľké deti alebo tri malé... Lenže dnešná rodinka často ostáva pri jednom, napriek rečiam politikov a sľubovanom blahobyte. Autíčko dopraví aj na dovolenku. Dnes na Slovensku , keď máme EURO, tak je nám Chorvátsko lacné, nemusíme nosiť v bedničkách minerálku a zemiaky, všetko sa dá kúpiť na mieste za také isté ceny, alebo lacnejšie...
Takže letná dovolenka= dva malé kufríky a sme zbalení, pokiaľ nejdeme pod stan, ale na ubytovanie...
Bol som prekvapený s rozsahom výbavy a perfektnému spracovaniu. Fabia popri tomu autu vypadá ako starý Wartburg... nehovoriac o totálne premrštených cenách za ten prastarý model... A čo sa týka motorov, tam je Hyundai v inom tisícročí, rozdiely sú generačné. A porovnanie výkonu a spotreby, to radšej ani nerobte, budete smutní.
Na druhej strane trochu rypnem do Hyundai - páni a čo ten predražený servis?
Inak, ja by som to riešil nasledovne. Dvojročnú záruku vysúdite aj na súde, ak budete auto servisovať v neznačkovom servise (Od roku 2004 je v platnosti na území Slovenskej republiky zásadná legislatívna zmena v odbore autoopravárenstva, a to uvedením platnosti "Nariadenia komisie (ES) č. 1400/2002 zo dňa 31. 7 2002 o použití čl. 81 odst. 3 Zmluvy na kategórie vertikálnych dohôd a jednania vo vzájomnej zhode v odvetví motorových vozidiel" - skrátene nazývaná "Bloková výnimka".).Ja by som Hyundai-u veril natoľko, že vydrží slúžiť verne a bez kazu tak do 5-7 rokov aj bez záruky Hyundai, s tým, že ušetrené prostriedky (niekoľko tisíc EUR) mi ostanú na prípadnú a veľmi málo pravdepodobnú opravu.
Toto je môj súkromný názor, ktorý nikomu nevnucujem, kto má iné myšlienky, nech sa páči, sem s nimi..
3_diamanty
presne tak, dnes uz aj male auto ponuka kopec vymozenosti a vybavu a kdejake rozne systemy ake nemal ani mercedes S pred 15 rokmi, jednoducho doba pokrocila a maly dnes neznamena chudobny alebo menejcenny , kto zvazuje kupu maleho auta tak ho dnes uz moze mat pomaly tak super vybavene ako vacsie a luxusnejsie auta, ( navigacia, vyhrievany volant, rozne asistencne systemy, parkovacie senzory a podobne )

v podstate je dnes uz maly rozdiel medzi triedami co do moznosti vybav, kedysi mini a male auta boli dost chudobne co sa tyka vybavy a iste prvky vybavy boli jednoducho dostupne len tym "drahsim a vacsim autam" . Dnes uz mozes mat v i10 a inych miniautach alebo malych autach niektore take prvky vybavy ake mas uz aj v luxusnych autach, co pred 10 rokmi bolo nemozne a nepredstavitelne. Toto vidim ako taky najvacsi krok tych malych auticiek, ze su uz vybavou a moznostami vybavy plnohodnotnymi autami a clovek sa nemusi tvarit a citit nejako "utlacany" voci vacsim autam, v tomto smere male auticka spravili velky pokrok, stali sa z nich uz plnohodnotne a slusne vybavene vozy.

Novu i10 som priznam sa nazivo este nevidel, ale podla dostupnych informacii pojde zrejme o velmi vydarene auto, sam som zvedavy ako sa odpichne k zakaznikom, ocakavam uspech 😉
twistedTSD
Ano, i10 možná až přesahuje svou třídu. Ale i cenou. Zvlášť u výbav s prvky, o kterých níže básní topper,+ důstojnějším motorem, již tak, že si člověk velmi dobře rozmyslí, jestli si na to ježdění do Chorvatska přecejen nekoupí o třídu (či o dvě >😒] ) větší auto.
Banjo
Celkem dobrá analýza. Já mám ty dvě velké děti, a naštěstí i tu trochu větší káru...
Jinak nic proti i10, asi dobrý vůz, ale prodejní trhák to (aspoň u nás) tedy není.
Julča
A kde je vaše nejlepší a nejkrásnější Octavie!? To je ale úroveň když už ji porazí i Hjundé a k tomu ještě I10!? >😒]
3_diamanty
nemoze octavia zase vsetko vyhrat 😉 , ono vysledky kdejakych prapodivnych velakrat nezmyselnych ankiet je jedna vec a uspech pri realnom predaji vec druha 😉
MariAchi
No ne, já ti dal palec 😲 >😁
MariAchi
"Best of outsider"?
No co, na sponzorování fotbalu docházej prachy, trik s ssssssseeeeduuuummm za cca třicet tisíc už lidi taky prokoukávaj, tak je třá zabodovat v anketách o ničem...
King of rain
Proč sssedm?Meleš kraviny to je Hyundai a ten má záruku 5 let.Chceš bejt vtipnej a nejde ti to!!!