Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lancia Thesis: Výroba letos skončí

364 komentářů

kuko
Mně se Thesis líbí. Tady v Praze je potkávám v takových cyklech. Někdy 2-3 měsíce nic, pak v průběhů dvou dnů třeba 5x. Bordó a tmavá šedá jí fakt moc sluší. I ten zvláštní předek se jí podle mně hodí víc než teď Deltě, tam je to jakoby trošku nasilu našroubovaný.

Je to škoda, že se neprosadila víc. Německá trojka skutečně v téhle kategorii nemá konkurenci (teda takovou, která by dokázala konkurovat naplno). Za časů Themy to ještě bylo jinak. Tu doteď považuji za nejkrásnější velkou Lančii. Kappu jsem měl taky rád, byla celkem originální, i když v našich končinách raritka. Themy se tady v polovině 90tých pohybovali v slušných počtech.
Navtech
Fakt ti připadá divný, že se neprosadila? >😁
kuko
já nepíšu že je to divný, já píšu že je to škoda, to je rozdíl, i když výsled je stejný.... >😒]
delphino
podle mě delta vypadá mnohem lépe, než thesis. obzvláště ten předek, ten mi přijde jako naprosto otřesnej a ten kdo ho navrhoval bych už nikdy nedovolil kreslit auta... zato delta vypadá luxusně i dravě což dnes prodává...
kuko
Thesis si podle mně na nic nehraje - je to prostě velká limuzína. Nepředstírá že je sportovní, nebo že je to rodinný stěhovák.
Delta je zajímavá, ano, ale trošku mi na ní nesedí předek. Jinak motory slušné, prostor slušný, spracování vypadá fajn. Uvidíme jak se uchytí.
Pierro
kuko a viděl jsi už vůbec Deltu naživo?? 😉
kuko
ještě tuším ne, když já furt čučím po Saabech >😒]
Pierro
Já jí viděl včera na Palmovce. Dvojbarevné lakování. No je to zajímavé auto, které se opět vymyká jakýmkoliv třídám. Tak něco napůl cesty mezi velkým hatchem a crossoverem. Ale vypadá zajímavě...
Plautus
skôr bych sa priklonil k tomu veľkému hatchu, resp. predĺženému hatchbacku...Delta je dosť pretiahnutá, dlhá...takto však zámerne postavená ako alternatíva k Bravu, pre tých, čo sa chcú odlišovať, vyžadujú o niečo viac priestoru, a tým pádom i pohodlia, zabalenom v kabáte s nádychom luxusu (ktorí chcú, nech toto slovo v súvislosti s Lanciou vnímajú v úvodzovkách)...nie nadarmo nedávno istí motoristickí novinári "ponúkli" (dali do pozornosti) potenciálnym klientom Deltu ako zaujímavú alternatívu k A3 Sportback (istí ľudia pochopia, čo tým naznačujem, a tí, čo pochopiť nechcú, môžu touto zmienkou kľudne opovrhovať)...Delta je do istej miery výnimočná, pre niekoho rozporuplná, ale podľa mňa predajná, Thesis to šťastie nemal...
Nepredpokladám, že Delta bude masovka, tobôž nie v našich končinách, tou by z talianskej trojky malo byť skôr Bravo a Milan👋149 zase orientované na športovejších nadšencov...podľa mňa pekne usporiadaná a jasne zameraná trojka, dočkáme sa ucelenia talianskeho portfólia v nižšej strednej :yes:
kuko
dvoubarevné? ale doufám že nemělo tmavou střechu! Tmavá jenom na spodek, jenom na spodek! >😒]
Plautus
hold, u Lancie je to inak a je to omnoho, omnoho pohľadnejšie ako keď stretnem FII s bielou strechou a čímkoľvek v spodných partiách...darmo, štýl a módu takmer vždy udávali Taliani 😉
kuko
a aj pizzu majú dobrú :yes😒br />
som zvedavý na Deltu v tejto kombinácii. Ypsilon s tmavou strecho vídam celkom často a vyzerá v pohode. :-!
Plautus
Delte to pristane v tejto dvojkombinácii minimálne tak ako Ypsilonu...mal som tú česť s dvomi dvojfarebnými kombináciami a osobne sa mi páčili viac ako lakovanie v jednej farbe...
no a pizza samozrejme :yes: 😄
Pierro
mělo to tmavou střechu... >😁 !!
Pierro
zlatej spodek a vínová střecha, interier dvoubarevnej vínová s béžovou... 😉
webpaja
V Ove jich jezdi pomerne dost, moc se mi libi kombinace medova karoserie a cerna strecha...jen kdyby ta cena nebyla tak sebevedoma, pak by nahradila Ibizu... ;-\
wolff
😒
ale.. dobrý nápad je ji teď ještě koupit...zakonzervovat... a za 30 let... budeš v balíku...
Navtech
I tak je to obrovský úspěch pro takovýho šílenýho Quasimóda! Když si vezmu, že jen u nás se letos prodalo přes 300 Porsche, kde každej model vypadá, jako auto, tak se nedivim, že Lancia končí... brzo asi celá.
kuko
tak možná to s tou extravagancí kapánek prošvihli to je pravda
Sleeper
Tobě Cayenne připadá, že vypadá jako auto? 😄)
Pierro
mě moc ne.... >😒]
Navtech
Tebe se taky neptal >😁
Pierro
to je irelevantní koho se ptal... 😉 člověk s trochou vkusu jinak neodpoví... 😄
Navtech
Irelevantní? To se pozná podle těch čárek od textu >😁 Komu se líbí Porsche se pozná zase podle čárek na slipech. Těch je rozhodně víc, než těch u Lancie.
Pierro
Není Porsche jako Porsche i když brát to dle proužků na tangách asi máš pravdu v tom, že pepřák je poněkud prodejně úspěšnější což však ještě neznamená, že i pohlednější... 😐
Navtech
Ty si koupíš hnusný auto?
Pierro
hnusný ne - tedy Cayenne bych opravdu nekoupil...
Pierro
ani od Bburaga... 😉
Navtech
Jo, tak tady bych tě pochopil >😁
Pierro
yronyku.... >😁
T613
Cayenne je hnusný, ale má neuvěřitelný sexappeal :-! :yes:
kuko
tož mně až tak hnusný nepřijde. ne že bych byl z něho zralý na erekci, ale pohled na ně mě nikdy neurazí >😒]
hlavně se ho ale snažím vnímat akusticky - teda když nejedu autem. Zvuk těch motorů je fantastický. Ale TDI se blíží >😁
Plautus
máš záujem o TDI?? 😄
viem odporučiť dva kúsky...v čiernej a hnedej metle...
kuko
tak keď dávaš zadarmo, aby som neurazil, tak si teda nechám jedno TDI ponúknuť >😒]

som hlavne zvedavý na zvuk TDI v poršáku, aj keď je to CR, ale aj tak
Navtech
V kontextu s jinejma autama ve stejný kategorii asi 10x víc. 😉
zlysoused
Mojemu lehce perverznímu vkusu jsi dělala radost. :yes:
Pierro
Tak panstvo mě se tenhle kousek vždycky líbil. Svým odvážným designem, který se vymykal čemukoliv co se dalo na silnici potkat, svou aurou noblesy a originality a mimo jiné i krásným interiérem. Je to auto, které se buď líbí anebo nelíbí. Nic mezi tím. Podobně jako na tom byly Renaulty réry Mégane II či Avantime anebo kdysi třeba fordí liftované Scorpio. Je škoda že tohle auto u nás nikdy nenabízeli. Ale jak píše kuko, v Praze se občas dá nějaká ta Thesiska vidět. Já v Hloubětíně pravidelně potkávám jednu v šedé metelici a vždy se za ní rád ohlédnu... 😉
Navtech
583 - líbí
Pierro
?? 😲
kuko
nevšímej si ho, prostě ho štve že se tady neprodávali a musel si koupit Medvěda >😁
Navtech
Ne-mu-sel a to je velkej rozdíl 😉
kuko
no právě že nemusel. Taky se ti divím že sis nenechal nějakou fajnovou jetou Thesis přitáhnout od makaronů >😒]
krovakus
Zrovna o vikendu jsem jednu videl. Byli jsme v aute 4 a jenom mne jedinymu se libila. Hold je opravdu moc extravagantni a nesedne jen tak nekomu. V prikopu jsem malem skoncil, jak jsem se za ni otacel. Snad na me nejakej zachovalej kousek v bazaru zbude. 😄
Thesis má určitě výjimečný design ale všem muselo být od počátku jasné, že se prodávat nebude. Retro design možná funguje u malých aut, ale nikde jinde. A narazilo na to i renomované BMW s Z8. A Delta je to stejné, nevím který *** u Lancie vymýšlí tuto strategii, která ji zabije. Produkty Lancie se hodí spíše do muzea architektury, a né na nějaké velké prodeje. Alfa to dělá mnohem líp, problém je, že ji chtějí většinou mladí, kteří na novou nemají. Na silnicích jich vidím mračna, ale naprosto vyjímečně nové.
Navtech
Z8 měla nějakej zásadní problém při prodejích s designem? Já spíš myslel, že kvůli ceně. Ta byla strašná, i když u Z8 jsem si nějak nevěděl rady, jak na něj koukat...
- jedno video s Thesisem je na www.motortv.cz sekce videa, a je to poslední video z roku 2008 myslím že je to č.31

je tam i řečenej důvod, proč se Thesis asi neprodával, je to druhá reportáž 😄

- jeden Thesis je na moje.auto.cz 😉
Capajevko
:yes: tak mne sa to stalo presne pred tyzdnom... tiez v TT isla v protismere.. ja oci vyvalene ze po dlhej dobe vidim Lanciu a este k tomu Thesis. a zvysok osadenstva v aute iba krutil hlavou co som to za blazna... pritom kamaradka ma zabila uplne, ze nic horsie na kolesach nevidela 😒
bude jej skoda.. tej Lancie
euro89
Thesis považuju za nejkrásnější auto od dob slavný Lancie Flaminie Coupe, který kdy kdo vyrobil... na jednu stranu mě hodně mrzí, že se prodejně víc neprosadila a nepřinesla Lancii zisk, na stranu druhou zůstane aspoň navždy nepřekonatelnym originálem, symbolem vytříbenýho vkusu, vzácnou ozdobou silnic a trošku jinym pohledem na svět... neni vyjímkou, že když jsem byl v Cannes, tak před tamnim nejlepšim casinem stál právě Thesis... německou "trojkou" jezdí kdejakej úředníček, ale Lancii si vždycky vybírali skutečný osobnosti, lidi s vybranym vkusem, který nechtěli zapadnout do šedi davu, jako např. J. P. Belmondo, Brigitte Bardot, Carla Bruni, papež v 60. letech, italský prezidenti a politici, oblíbena je dlouhodobě i u šéfů Jakuzy atd atd...
Navtech
Ty šéfy "Jakuzy"... ty dělaj výřivky? 😲
jossalito
Pěkně to tady prezentuješ. Spíš děláš Lancii ostudu.

A světě div se, skutešný osobnosti jezdí i Mercedesy, BMW a Audi.

Lancia spíš nedovede udělat ultimativní limuzínu. Vždycky ji nedotáhne k dokonalosti. Stejně jako Thesis. Kabátek možná luxusní, ale zbytek podprůměr.

Ty osobnosti s Lanciema jezdí spíše už z nostalgie, než kvůli jejím "přednostem"???
Hammunasakra
Naprosto SOUHLASÍm, bohužel realita je taková že svět "zaplavují" hamburgry a takovéto "finesy" postupně "mizí" ... ;-\
Ono si to až všechna auta STEJNĚ vwypadat budou asi i ti dnes "zaslepení" uvědomí (že to NEbyl dobrý "cíl"), ale ....
Měla jsem možnost nedávno ozkoušet novou Lancia Delta - a bohužel v česku se vůz málem až s "opovržením" setkal (zřejmě již na základní škole se "učí", že octavia je LEPŠí = škoda octavia je vlastně přeci NEjlepší naftový vůz STŘEDNí třídy, že? 😉 )
Nu stírám slzu, ale i tak Pěkný den 😄
Plautus
pokiaľ by existovala kategória najlepší voz s naftovým motorom s nadmernou spotrebou oleja, tak Octavia vzhľadom na predajné čísla jednoznačne zvíťazí vo svojej triede pred ďalšími koncernovými bratríčkami...
Pierro
svatá pravda, milé děvče... 😐
kuko
zdravím Kylie, byla jste s Brumlou na cestách? dlouho jste nepsala 😉
Hammunasakra
Já mám (měla) poslední dobou maličko "honičku" - což tak NEmělo být, neb měla jsem dovolenou a na skok (narychlo) já byla v Geneve na autíčkách se podívat (ale až teď o víkend(u) a bylo tam STRAŠNĚ lidí - to já NErada mám!
Brumla trochu "osamocen" poslední dobou bývá, většinou ty delší trasy teď dvěma "šéfovskými" vozy jezdím (šéf novou pobočku v Asii zakládá) - takže (ale jen "maličko" 😄 ) "tupím" občas v SL63AMG a a občas v Benteley Continental GT
Pěkný den 😄
kuko
jéjda, tak to vám nezávidím. Vždyť do těch SL a GT ani lednici do kufru nenaložíte >😒] Ale jinak musí jezdit slušně :-!
Navtech
No ale třeba tě na to sbalí, ne? Ale tebe spíš na to luxusní C5 >😁
Hammunasakra
Děkuji, já již "sbaleno" mám 😉
Lednici popravdě NEvozím ani v C5 (a ani tam by se tam NEvešla ... snad tak do C😄
PS: Jezdí, jezdí ... dle mne SL skoro MNOHEM lépe než Bentley (jen je i pro MNE skoro "malé" - tak nějak NEvím pro koh👋na koho je dělané 😄 )
Pěkný den(y - jedu na malou "služebku" asi něco "nakoupit") 😉
GTI
Ve Francii si lancie vybírali proto, že krajina jejich zrodu jim byla přeci jenom přijatelnější než Německo. Myslím po druhé světové válce. Nejde tedy vůbec o šeď davu. Koneckonců čas běží a nejprodávanější vyšší střední je i ve Francii samozřejmě prémiový produkt z Německa. Co také jiného? Jestli jsi před casinem v Canes potkal jednoho Thesise... má to vypovídací schopnost stejnou, jako bys potkal v Chorvatsku ponorku kapitána Nema...

P.S. Jinak je milé, ža za "svou" osobnost považuješ Carlu Bruni... 8-s >😁
kuko
už zase šmíruješ ve vizitkách >😒]
Hammunasakra
To já tam "potkala" i Citroën C5 Brumlu 😄
PS: Ale to poslední CD Carla(y) Bruni kupodivu NEní "zlé"
THE KLF ™
Ešte sa niekto čuduje, prečo končí výroba?

35 kusov pre mnohomilionové Geramny.
jossalito
Ono se těch Thesisů moc neprodalo ani v šedesátimilionový Itálii - tedy doma.
gld
darmo, exkluzivita je exkluzivita 😉
jossalito
Asi oba víme, že tu o nějakou exkluzivitu asi moc nejde. 😉
T613
výstřednost, to je oč tu běží 😉
THE KLF ™
lidove auto z teho nebude, ale takto si na zivobitie zase nezarobi automobilka... A pujde ke dnu...
Nepredas, nezarobis...
Ale, ked niekto nechce, co uz s nim?
Niekto je triezvy a predava, niekto chce stale testovat ludi s novymi (nezmyselnymi) vecami a taj to potom dopada.
Niektore znacky si fakt dovoluju prototypovat v beznom zivote viac ako niektori vytvaraju iba prototypy.
MLen by som chcel vidiet tych sefo pri rozhodovani tohto modelu, ke dz nich ten veduci po zhliadnuti vsetkych veci prehlasil: tak toto uz pojde, to sa bude predavat lepsie ako rozky v tescu 😉
Nuz, treba mu len pogratulovat. :yes:
zlysoused
bude možná větší než letošní prodeje Thesise. Tak pojďme Lancii pomoct aspoň takhle. >😒]
GTI
No, tak tohle se stát nemělo. Vyklízení pole v tomto segmentu, když pár tejdnů před tím příjdu s novou identitou, ausgerechnet zaměřenou na luxus, to je průšvih. Copak to asi naznačuje?

Tedy ale člověka překvapí, co je na diskuzi lidí, kterým se líbí auto, u něhož o důvodech k existenci není přesvědčena ani automobilka sama... zajímavé. Představ si, že si zítra přečteš na hlavní - BMW 5 končí bez nástupce... >😁 umíš si to vůbec představit? Jo jo, jsou ti co umí, a pak ti co...
zlysoused
uměli
Navtech
naposled snad s Carlosem na přelomu ´90
zlysoused
Poslední opravdu špičková Lancia byla podle mě Lybra, ta už ale byla moc osamocená. V 90.letech nastal sešup. Delta přes špičkové motory zaostává v podvozku. O ostatních modelech radši nemluvit.
Navtech
A v čem byla špičková? Krása zase jen pro vyvolený a stálo to na Bravu, nebo Stilu?
zlysoused
Nikoliv. Měla svůj vlastní zcela originální podvozek samozřejmě s víceprvkovou zadní nápravou. Špičková byla podvozkem, motory, interiérem a jeho zpracováním, odhlučněním, výbavou. Zejména ten interiér a jeho výbava byl v roce 99 na míle vepředu oproti ostatní kompaktní konkurenci. Měl jsem možnost se s ní projet v roce 02 bylo to opravdu skvělé auto i v porovnání s mým tehdejším G4. Design nehodnotím, ten je subjektivní.
Navtech
Nojo, ale kde je teda problém? Právě v tý pro Lancii nekonečný subjektivitě.
zlysoused
Problém byl podle mě hlavně v tom, že to byla Lancia. Lybra se začala prodávat zrovna v době, kdy byl Fiat ve velkých sračkách a stáhl Lancii z řady trhů. O tom že by Lybru nějak marketingově podpořil samozřejmě nemůže být řeč. Pokud jde o design, tak kontoverznost se může vyčítat pouze předku(kulatá světla), jinak držel moderní čisté linie, ale asi to taky přispělo svůj díl.
kuko
Už to nehroť - Lybra nebyla žádná extravagance. Byla hezky udělaná, taková nekonfliktní. Sedanů je pomálu, ale kombiků sem už natahali celkem dost, takže je potkávám často. A ve střední třídě je to podle mně jeden z nejhezčích kombíků. A co jsem viděla statistiky, tak se i celkem dobře prodávala.
Výbavy měla skutečně slušné. Tam kde jiní končilo, to byl u Lybry základ. :yes:
zlysoused
Podle mě byla Lybra rozměry a motorizacemi jednoznačně v kompaktní třídě. A ten interiér byl v roce 99 skoro zjevení. Takhle vypadal uvnitř kompakt v základu z roku 99 od Lancie.

[odkaz]
kuko
já ti nevím - když to porovnáš rozměrově třeba s BMW 3, tak tam veliký rozdíl není. Ono i teď některé kompakty prostorově v pohodě vypráší prémiovou střední. A i motorizace měla Lancia na vyšší úrovni než běžný kompakty.
zlysoused
No byla rozměrově stejná jako OI, VW Bora, Focus sedan/kombi. A motorizace benzín byly 1.6, 1.8 a 2.0 nafta 1.9 a 2.4. Takže mi to fakt přijde jako kompakt.
kuko
no vždyť BMW 3 a C-klasse tou dobou byla taky na úrovni Bory >😒]

a ta motorizace - no, možná nebyla dokonalá, ale byly to slušné motory, spíš možná chyběl nějaký šestiválec v benzinu
Beaumont.
Lybra byla velikostí na úrovni Alfy 156, BMW 3er, Mercedesu C-Klasse a Audi A4.
Narážíš na prodeje subapoštola tvých snů, ikonu designu, kvality a technických inovací, tj. na Foxe? >😁
Navtech
Né, pětku né
Já jsem v tom nevinně
Tak prosím pětku né
Tak prosím pětku né
Né, pětku né
Běda jsem ztracený
Táta se rozlobí
Zas budu trestaný
gld
nuž tak jedine éčko keď nie tú päťku..
sbohem 😒 kdybych měl na novýho Thesise , tak si ho hned koupím 😄, je to hodně kvalitní auto!!! ať už se líbí nebo ne, každej se otočí ze zvědavosti s vyboulenýma očima , prostě to auto je originál - nikdo mu nemůže říct že je podobný jako .... 😄 😄
Beaumont.
Tak odchází další velikán jedné automobilové generace, další budoucí klasik, jeden z nejkrásnějších a nejoriginálnějších sedanů začátku tisíciletí. Jeho odchod nedoprovází fanfáry pro jeho nástupce - prozatím žádný není. A tak se opona pomalu zavírá při tichých tónech klavíru. A u stolků před pódiem sedí Ti, kteří VĚDÍ. Ti, kteří byli vždycky jiní, kteří si uměli vychutávat krásy života svým vlastním způsobem. Pomalu dopíjejí (jen jednu skleničku, ani v Itálii se nesmí řídit pod vlivem), zvedají se, pozdraví se lehkou úklonou hlavy a odcházejí. Ke svým Thesisům, stejně jako jejich dědové před lety k Flaminiím, jako jejich otcové k Themám. A jako budou odcházet jejich synové - možná k Deltám, možná k nějakému tomu budoucímu nástupci Thesisu s platformou společnou s Alfou 169 a náhonem na zadní kola? kdo ví...

Díky Thesisu za to, že tu s námi byl. Vlastně ne: že jsme tu mohli být s ním. Díky... :yes: :yes:
Pierro
krásně napsáno beaumonte... 😉 :yes:
Beaumont.
Díky. Inspirace krásou (Thesisem)... :yes:
Pierro
Nemáš zač. I pro mne zůstane Thesis krásnou vzpomínkou na velmi zajímavé a pěkné auto..
Capajevko
:yes: 😢
euro89
:yes:
Beaumont.
Nikdy jsem neměl to potěšení v Thesisu jet. Pouze jsem v něm několikrát seděl a vnímal tu nádheru kolem sebe. Kůži, alcantaru a dřevo zpravované tak, jak to umí jen Italové. Tu jemnou vůni luxusu a nádhery, skoro jako v Maserati, Jaguaru nebo Bentleyi. BMW 7er? Nebo dokonce 5er? Audi?!? Ne, tohle je JINÝ SVĚT. Tyhle švy šily ruce, ne stroje. Tyhle lišty jsou ze dřeva vyrostlého na stromě, ne lakovaný plast...
Navtech
Kdybych vedle tebe postavil dvě naprosto stejný luxusní auta, jednu Lancii a jeden Bentley... který by sis vybral? 😲
Beaumont.
Tak pokud by ta auta byla opravdu úplně stejná (jak bys to realizoval?), bral bych Lancii - ta značka je mi bližší než Bentley a hlavně bude mít hodinu práce v servisu tak za desetinovou sazbu než Bentley. 😉
Ale jinak Lancia a Bentley si od druhé světové nekonkurovaly nikdy, Lancia měla vždy "jen" čtyř- a šestiválce zhruba do tří litrů, Bentley dřív začínal na šetiválcích a později měl už jen V8 a víc...
Navtech
Nojo, tak pokud hodnotíš auto podle ceny oprav, nebo motorů, tak v něm neni nic na srovnávání s tim, co píšeš. To je snad jediný co ta Lancia má... podobat se někomu a evokovat v někom "něco". To mě připadá, jak ty Breitling, co vozim dětem z Asie.
Beaumont.
Teď ale opravdu nechápu, o čem mluvíš a nač se ptáš. Já jsem psal o tom, že atmosféra, materiály a zpracování interiéru v Thesisu mi připomínají mj. Bentley. Technika, image atd. jsou samozřejmě u těch dvou značek nesrovnatelné, však taky míří na úplně jiné zákazníky a za úplně jiné ceny. Takže "dvě naprosto stejný luxusní auta" od Bentley a Lancie jsou nesmysl.

Pokud Bentley je Breitling, Lancia je řekněme Omega.
Navtech
Celou dobu píšu o tom, že právě ten Bentley a spol, jak tady píšeš je jinej svět a ne ta Lancia... To je svět, kterej nikoho nezajímá. Pár jedinců... 583 z celýho světa.
Beaumont.
Tak já to zkusím vysvětlit ještě jednou: Thesis mě fascinoval právě tím, že z mého pohledu uměl v interiéru navodit atmosféru mnohonásobně dražších a bezpochyby lepších aut z vyššího patra automobilové hierarchie. Samozřejmě, že Flying Spur je lepší auto než Thesis, jen uvnitř byl ten rozdíl mnohem menší, než by člověk čekal. A porovnat jsem to mohl, protože jsem v obou těch autech seděl v rozmezí pár desítek minut.
Navtech
No vidíš, to už je lepší 😉 :yes:
GTI
Nezbláznil ses? Zcela produkční subprémii tu chceš srovnávat s Bentleyem? Tohle prostě musí do ZLATÉHO VENTILKU, to se na mne nezlob. Posaď se do Phaetona, to nám tu asi pak napíšeš, že seděl skoro v Rollsu ne?
Navtech
Stejná šička, ne?! >😁 Pocit luxusu je taky subjektivní věc... někdo ho zažije i při šustění listama Speedu.
GTI
>😁 >😁
Beaumont.
Stejná šička asi ne, z Itálie do Anglie je daleko... 😄
Beaumont.
Tak s kolegou Navtechem jsme si to vysvětlili, pro Tebe ještě jednou😒br /> NESROVNÁVÁM Lancii a Bentley(!). Nesrovnávám jejich motory, podvozky, technologii. Netvrdím, že si ta auta konkurují. Souhlasím, že mají své (odlišné) zákaznické skupiny a patří do jiných kategorií - prémie (Lancia) vs. luxusní třída (Bentley).

Pouze tvrdím, že na mě jejich interiéry působily dost podobným dojmem a že Thesis se velmi blížil lepšímu a mnohem dražšímu Bentleyi.

O Rollsu nepíšu, v tom jsem neseděl. V Thesisu (na rozdíl od Tebe), v Bentleyi a ve Phaetonu ano.

Tvůj zlatý ventilek je mi u...úplně lhostejný >😁
Navtech
No vysvětlili... mě se líbí, když napíšeš, že to v tobě vzbuzuje pocity a ne, že to tak je.
Beaumont.
Jasně, to je samozřejmě subjektivní a hlavně o pocitech. Rozhodně jsem tam neseděl s pravítkem a nic neměřil... 😄
Navtech
Co tam taky měřit... V Bentley délku sliny a s Lancií velikost hrobky.
GTI
Tak tenhle pláč sis tu mohl klidně odpustit. Nakonec, hele, můžem tu zahájit novou éru, budeme psát, jak se v kterém autě přeneseně cítíme - jako v Rollsu a tak... >😁 ach bože, Beaumonte... ten tvůj vkus, to je k pláči - Scorpio, Rhodius >😒] ty si prostě svý najdeš i kdyby na Bentleye nebylo, viď... 😉
Beaumont.
Scorpio ano :yes:, Rodius ne :no:. A píše se to bez "H", pane odborníku. Ještě, že Ti to Scorpio (bez "N" na konci) poradili.
Pierro
>😒] >😒]
Klaudius
Rodius 2.7 4x4 vo full výbave za 415.000,-Sk....predvádzačka so 4000 km....no nekúp to... >😁
Pierro
ďakujem ale toto fakt nie... 8-s
Klaudius
Nevieš čo hovoríš....dáš radšej 1.3 mil. za Grand Voyager? >😁
Pierro
najradšej dám tri tyčky v českých za 1203... 😉 >😒] Poctivý škodylak z Trnavy a praotec všetkých MPV...
Klaudius
Tak toho praotca mám v malíčku, svojho času som v TAZ-ke robil konštruktéra...
Počul si už internú prezývku tohto vozu?
Hovorili sme mu "ŠOPA"...
Pierro
Veru nepočul... 😉
Klaudius
Poznáš iný 7-miestny voz MPV s náhonom 4x4, redukciou a uzávierkou diferenciálu?
sybokcz
Lancia mela i V8, jen pro upresneni.
webpaja
Z Ferrari a model se jmenoval Thema 8.32 s nadhernymi "F" litymi koly a kridelkem na zadi...fesanda 😄
Beaumont.
No jo, pravda, ale konkurence pro Bentley to nebyla.
webpaja
Ne to v zadnem pripade, spise pro Maserati 😄. Jinak Thema po FL je dodnes velmi krasne auto.
Beaumont.
Jo, Thema má pořád jiskru. :yes😒br />
Mimochodem: je zajímavé, že Lancia po konzervativně elegantních modelech Thema a Kappa vytvořila velmi svébytný originální Thesis a rezignovala na karoserie kombi (to měla Thema i Kappa) a kupé (jako Kappa).
webpaja
Bylo to v dobe, kdy ekonomika letela nahoru a Lancia se domnivala, ze k opraseni slavne minulosti staci byt proste jina... Dnesni, pragmatictejsi pristup dal vzniknout Delte, ackoliv je to pod kabatkem vuz kompromisu. Jinak Lancia nema platformu, sesterska Alfa taky ne a predni pohon je bran v teto tride jako uchylka. Je to s podivem, uz pred rokem jsem tu pripichl nastupce 166 vezeneho na traileru, ale doba ho myslim si semlela. Dnes se mluvi o pristim roce, ale buhvi, jak to dopadne.
euro89
Lancii :yes:
webpaja
Pekne napsane 😉 Bohuzel Thesis byla naprojektovana jako prilis sosna, spis umelecke dilo, artefakt, nez bezny vuz. Ja osobne jsem z ni nadsen, ale stejne tak chapu, ze to nemusi byt pro kazdeho.
kuko
hlavně si neumím představit firmu, která by tohle nakoupila jako služebáky. A to v téhle třídě je celkem podstatné. ;-\
webpaja
Ja jo, jmenuje se italska vlada a parlament 😄
kuko
tak to je spíš věcí národní hrdosti. Šarky taky jezdí C6, i když všichni papalášové v naší oblasti zásadně o třídu výš (no, teď poslední dobou nové Superby) 😉
Klaudius
Čo je o triedu vyššie ako C6?
Pierro
C8... 😉 Alebo stodvaciášok. Ten je najvyššie trieda netrieda... 😉
Hammunasakra
Co je VÝŠ než C6? Těžko říci, já bych pár "místním" ráda "infarkt" přivodila a "pocit" z Citroën C6 k Mercedes CL přirovnala (jsou si "pocitem z jízdy/plavby v nich" MNOHEM blíž, než by člověk věřil 😉 )
PS: K Lancii Thesis jen doplním, že při srovnání (techniky) ta KRÁSNÁ Lancia dopadla LÉPE než jakýsi (trochu větší passat zvaný ..)vw Phaeton (a prodávaly a prodávají se asi tak STEJNĚ - bubě ... jo a ten Citroën C6 je prý ještě maličko LEPŠí než tihle 2 - já s ním jezdila, tak(že) mne to NEpřekvapilo, takže tomu docela VĚŘíM)
Mějte se "pěkně" a "fajn" 😉
Pierro
Kylie že ty nás tu houpeš??? 😉
Hammunasakra
Houpity/houp 😄
Já VíM, že si v česku snad i VĚTŠINA lidí myslí pravý opak - nicméně já (zase 😉 ) jen "papouškuji" názory odborníků (a myslím že na srovnání těchto vozů na ČESKÉM kanále Z1 jsem tu již odkazovlala)
Takže PRAVDIVÉ výsledné pořadí😒br /> 1. Citroën C6
2. Lancia Thesis
3-4. VW Phaeton Renault Vel Satis (oba trochu "odzívnuty")
"Jistojistě" to od některých (taky)"znalců" zase "schytám" - ale "prodávám" jak jsem "koupila" 😄
PS: A v takové ČESKÉM "automobil" jsou podrobná technická data i technická řešení včetně komentáře K DISPOZICi (PROČ si člově "NE-znalý" často myslí spíše "opak" - to opravdu NEtuším)
Pěkný den 😉
GTI
Jo, jo, jinej svět. Proto si to v tomto světě nikdo nekupuje. Zejména ta sedadla, co dorážej na střední tunel a vůbec celá kompozice přístrojové desky, to je prostě... jak píšeš... jinej svět 😄
Beaumont.
Samozřejmě chápu, že nějaké to negativum jsi najít musel (i když jsi mohl být nápaditější a vymyslet něco alespoň vzdáleně reálného), ale jen tak pro zajímavost: seděl jsi v tom autě alespoň?
GTI
Ty snad vidíš na Thesis jen pozitiva? Základním pozitivem by bylo, kdyby o to auto měl někdo zájem a Lancia musela zavádět čtyřsměnný provoz. Takhle je to píseň o ničem.
Beaumont.
Aha, takže ani neseděl. Beru na vědomí.
GTI
Nerozumím?
Beaumont.
To je normální, už jsme si zvykli.
GTI
Tak tu neplácej nesmysly. Jestli tě doma přesadili z nočníku na minutu do Lancie a tys v ní zažil první erekci, nemusí to nutně znamenat, že Bentley a podobní amatéři můžou balit kufry. Dole píšeš, jak se ti moc líbil ten propadák od Fordu, poslední Scorpion, no, tím jen demonstruješ svůj vkus.
Beaumont.
Když už něco nevíš, alespoň si to najdi. Scorpio, bez "N".

Na mou otázku, jestli jsi v tom Thesisu alespoň seděl (když už ten interiér kritizuješ), jsi neodpověděl, čili předpokládám zápornou odpověď. Posuzovat ergonomii z fotky, to je skutečně přesně odpovídající tvé urovni.
GTI
To víš, mě ještě na autosaly doma nepuštej... >😁 Že se nestydíš... Máš dobrej motiv psaní - obsedávání aut na autosalonech >😒]

Nechápu jak můžeš dovozovat, že když jsem ti neodpověděl, že jsem v Thesis nejel? Co je to za nesmysl? Zrovna tak by ses mohl přece domnívat, že jsem v tom jel. Hlavně, Beaumonte mi nedávej otázku, zda jsem v jakémkoliv autě seděl... to bys mě dojal.
Beaumont.
Já píšu o tom, o čem něco vím - o interiéru Thesisu. O jízdě nepíšu, protože jsem v tom autě nejel, neměl jsem bohužel příležitost (Lancia moc předváděček nedělá a k nám se Thesis nikdy nevozil).
Jestli jsi v něm jel Ty, napiš o tom.
Klaudius
Ale no tak. My ti veríme, že si v nejakom aute už sedel... >😁
gld
>😁 odkur :yes:
Hammunasakra
Já vás CHÁPU. Mně se třeba nová Lancia Delta sice docela "zamlouvala", ale VY jste si jí z pochopitelných důvodů JEN zvenku prohlížet mohla ...
Abych to DOVYSVĚTLILA. Ona Galina nikdy NEbyla "laňka", ale zde v česku trochu "naKYNULA" a tak nástup/výstup do svého (hranatého) Golf řešila, že parkovala "ve svahu" (SHORA se "dovnitř" spouštěla a VEN těmi spodními dveřmi se "vykutálela"). Jak čas šel (a Galina kynul(a) - říkala že je žena, ale někdy si nejsem jistá, to ani Buřtík nemá takový knír), tak jsme museli přistoupit k "úpravě" jejího Golf a kluci z dílny jí z něj udělali KABRIOLET. V pohodě sedí na zadní sedačce a řídí. A jak to auto BRZDí! 😄
Když "panické brždění" je nutné, Galina zuby chytne vrchní část volantu a své "tlapky" velikosti asi 1 m2 po stranách vozu přiloží na vozovku a ... je ZABRŽDĚNO - TO je pane "posilovač brzd"! Poslední dobou si dobou si ale ztěžuje, že jí do kolínka (zkuste si představit NEJVĚTŠí meloun jaký kdy vy viděli) tlačí pravá přední sedačka - tak z toho GOLFu asi budeme muset udělat "jednomístné" vozidlo ...
Tak PROTO Galina Tatjana, zde pod "rafinovaně-originální" zkratkou "GTi" vystupující, NEmá ráda Lancii (do budoucna pro ní plánujeme Chrysler Grand Voyager (též v "jednomístném" uspořádání), tak se možná RAZANTNí změny jejích "oblíbenců" v autoprůmyslu dočkáme ...
Pěkný den 😄
Moje řeč 😉
euro89
naprostý souhlas... 😉
Anonym
... bylo jasné, že prodejní čísla budou mizivá. Prostě další totální neúspěch stejně jako druhé generace Scorpia či třetí denerace Primery. Jen se divím, že management Lancie něco takového dovolil prodávat, každému muselo být jasné, že s takovým designem to bude propadák.
Přitom Kappa či Thema patřily ve své době mezi hezká auta ...
Ty budes ten clovek ako sa len vola? No ten, co predpoveda buducnost. ahaaaa no veštec 😄
Anonym
Takovýhle design se používá u miniaut (nákupních aut pro manželky). U manažerského auta nemá naději na úspěch.
Beaumont.
No, najdou se i lidé, kteří nemilují masovost a pro které "nejprodávanější" není argument pro, ale proti...

BTW těch 583 je samozřejmě v posledním roce výroby.
GTI
Zorientuj se v pojmech. Mizivý výskyt na silnicích není důkazem jedinečnosti Lancie, nýbrž nepřitažlivostí toho vozu pro veřejnost, tedy pro ty, co auta kupují. Předznačená souvislost mezi četností výskytu a jedinečností platí, ovšem v jiné třídě - ve třídě exkluzivní, tedy u Rolls-Royce, ovšem v tomto případě nikoliv jako důkaz jedinečnosti, nýbrž jako charakterová vlastnost... jestli mi tedy rozumíš.

Thesis dojel přesně na to,na co dojel ten Ford (ani si nevybavuji jeho jmoéno), podle kterého Lancia obkreslila přední světla. Vůz se na trhu nechytil, lancii se nepovedl, a proto dnes v tichosti vyklizí pole. Tohle je realita, písně o stezích šitých pannami za měsíčního úplňku, jsou než dětské popěvky ozývající se z pískovišť.

Dnes už samozřejmě Thesis vizualitou nestíhá absolutně, za to ho ale nekritizujme, to je daň době vzniku. Samo, že by to chtělo nástupce. Na toho ovšem není prostor. Proto nástupce nebude. To je vše.
Beaumont.
No vida, naše oblíbené téma, subjektivita designu v praxi. Tobě se líbí Fox (mně ne), mně se líbí Thesis (Tobě nikoliv). Fajn na tom je, že si každý můžeme pořídit to svoje :-!
GTI
No, Thesis bych být tebou neporovnával s Foxem, to ti trochu hodně ulétlo, ale jestli se ti opravdu dovnitř zakousla Lancia Thesis, odtušuji, že se ti musí i pomerně dost líbit nové velké Hyundaie, a taky ten Ssang-yong Rhodius, co měl podobný chladič. Že jsem to uhádl? [odkaz]
Beaumont.
Jako obvykle neuhádl.
Mě zase chybí Lancia Gamma Coupé. 😢
webpaja
:yes: Je skoda i konceptu Fulvia...
webpaja
No, ja bych to videl jinak, model je za zenitem a sance na vydelecnost noveho je miziva, nebot i zavedene znacky budou mit v teto tride v budoucich mesicich trable. Italove nemaji vhodnou platformu a tak po 8-mi letech vyklizeji pozice. To jestli se nekomu libi, druhemu ne, je uz u Thesis podruzne.
GTI
Proto také nabádám k velkorysossti při aktuálním pohledu na Thesis.

Psal jsem to hlavně ovšem pro to nebetyčné farizejství .- malý výskyt rovná se jedinečnost... 8-s
webpaja
Lancia spolu s AR daly dohromady jeste tak platformu pro 166/Thesis ale touhle cestou se dal uz jit neda, ukonceni vyroby po nadstandartnich 8-mi letech musi byt nevyhnutelne. Me osobne jeji trochu architektonicky navrh karoserie ve vyssi stredni bude chybet, zustavaji ve hre jiz jen nemci, XF, C6 a s trochou nadhledu i S80. Ostatni si novy model teto tridy nedovoli a osobne se domnivam, ze bude velkou odvahou vyvijet treba Phaetona, byt pusteneho o tridu niz, coz byl jeste nedavno prezentovany zamer.
Jestli se da ocekavat vzrust poctu dobyvatelu tohoto sektoru, tak ne driv nez za 2 roky...
GTI
Jo. Jak se prosím tě jmenoval ten velkej Ford s obdobnejma světlama jako Thesis? Z poloviny devadesátých let. Nemohu si to vybavit.
webpaja
Scorpio? Ten mel svetla ovalna a vykulena, Lancia je ma protazene do spicky, tak trochu jako trida R 😉
Beaumont.
Tak Scorpio se mi líbilo. :yes:
GTI
>😁 >😁 >😁 Jasně, tvůj vkus je tu známý - Rhodius, Scorpio >😒] Thesis... dokonalá trojka.
Beaumont.
Rodius ne, Scorpio ano, Thesis ano.
T613
už se s tím smiř.
kuko
někdy se ti divím, kde bereš tu sílu komunikovat s někým, kdo Lišku považuji za dizajnovou ikonu supermini a Fabii 2 za to samé v mini....

Jinak to Scorpio (bez N samozřejmě >😒] ) se mi líbilo v kombíku. V téhle třídě (mainstream ve vyšší střední) ale jednoznačně nej byla Omega a pak Safrane po F/L :yes:
Beaumont.
Jsem strašně trpělivej >😁

Jinak souhlas s Omegou i Safranem po FL (před FL mi na něm vadila ta tlama). Moji favorité nicméně v té době byli Alfa 164, Peugeot 605 a Citroën XM. Tenkrát se ovšem ještě dalo dívat i na BMW 5er... 😒
kuko
trpělivost prý růže přináší, bohužel zde trpělivost jenom GTI-ho hecuje :-!

jo jo, před tím bylo v této třídě celkem na výběr, teď to téměr kompletně okupuje prémie z Reichu. Bohužel nevidím moc reálně návrat dalších výrobců, jak jednou tuhle třídu opustíš, přerušíš vývoj, težko težko se navazuje na stracené pozice...

Safrane před F/L mi přišel takový nudný, ale po úpravách v rámci F/L je to moc pohledný Rencek.

Alfa 164 - té jsem nikdy úplně na chuť nepřišel. V 90tých letech jich zde jezdilo celkem dost ale až její nástupce 166 mě učarovala. Ta je :yes😒br />
Peugeot 605 je klasika, XM - ten se mi spíš nelíbí. A ta 5er, který se dělal někdy do poloviny 90tých, ten byl fakt nejlepší :yes:
webpaja
Ale original z 85 myslim, mel jsem jednoho v 95 a to z roku 87 myslim, jeste karburatorovy 2,0l se 100HP. Prijemny kocar 😄
GTI
Jasně, Scorpio, díky 😄
Navtech
Za zenitem čeho? To auto podle mě nemá žádný markanty, který by určovali nějakou dobu.
webpaja
Za zenitem udrzitelnosti modelu na trhu. ak pisu vys, s kazdou podobnou zpravou prichazi trh o dalsiho hrace, byt by si ho melo koupit 500 lidi rocne a to je skoda. Lancia do tohoto segmentu proste patri.
Ve vyšší střední třídě bych si vybral jen z následující trojice😒br />
Renault Vel Satis - krásná, avandgardní limusína, osobitý šperk, zhmotnění šarmu, skloubeného se zdravým futurismem...

Citroën C6 - myslím, že řeči o "nástupci DS" nejsou tak zcestné, jak na první pohled vypadají. Jedná se o opravdu technicky vyspělý a luxusní automobil, s osobitou aurou...

No a konečně - Lancia Thesis - opravdu krásný kousek. Jemná rafinovanost, nonšalance, majestát. Jsem skalní fanoušek designu modelu Thesis. Jen tak mimochodem, poslední dobou jsem je vídával až příliš často. Ne, že by mi to vadilo 😄

...

Tato, skoro až posvátná trojice je svou autou na tisíce kilometrů vzdálena od tuctových plecháčů německé (a koneckonců i japonské) produkce. Jsem rád, že se alespoň někdo stará o skutečnou designovou exklusivitu :yes😒br />
VIVAT THESIS :yes:
Navtech
Nemáš taky v nose kroužek s klíčema od baráku? Tim se taky skvěle odlišíš od zbytku nudnýho světa a budeš výjmečný >😁
Doporučuješ mi Tebou vyzkoušené záležitosti? Dík za tip, ale na odlišení znám příjemnější způsoby 😄
Navtech
To vidim... tři světový a neprodejný zvrhlosti >😁
Pro někoho zvrhlost, pro jiné opravdu jiný (a lepší) svět. To příznivec BMW nepochopí 😉
Navtech
Měl si třeba ještě napsat "příznivec obyčejný nudný M5" 😉
M5 je něco jiného. Nemyslím tím však design.
Beaumont.
No, skoro se shodneme. Já bych vzal v úvahu ještě Cadillac STS a Saaba 9-5. Za ceny, které se v téhle třídě platí, by si člověk už měl dopřát auto s trochou výjimečnosti a charakteru, které nepotká na každém druhém rohu.
Saab 9-5 mě tvarově velmi zaujal. Nabízí vizuální vzdušnost a kapku tajemna, pro kterou mám slabost. Nicméně se jedná o sedan klasických proporcí. No a Cadillac je rovněž originál, akorát s trochu jiným pojetím a tvaroslovím. Ale je také "jiný" (v tom pozitivním smyslu), takže :yes:
Beaumont.
U Saabu bych asi dal přednost kombi.

Ale stejně bych nakonec v této třídě nejspíš zvolil C6 a nechal bych se hydropneumaticky odfiltrovat od okolního uspěchaného světa... :yes:
C6 představuje plně izolovaný obývák :yes:
GTI
Soustavně dáváš rovnítko mezi malý výskyt na silnicích a výjimečností. Ty pojmy jsou každý o něčem jiném.
Často spolu tyto pojmy souvisí. Výjimečná auta (zejména tvarově) jsou na silnici opravdu málo k vidění. A tím nemyslím dynamické limusíny s pozlátkem prémiové značky, ale opravdové unikáty. Například ty, které jsem jmenoval...
Beaumont.
Pokud to správně chápu, podle Tebe jsou auta jako Thesis nebo Avantime (Renault, nikoliv uživatel) špatná, proto se špatně prodávají a proto jsou málo vidět na silnicích.
Já a myslím že i kolega Avantime (uživatel, nikoliv Renault) to vidíme tak, že ta auta jsou výjimečná, odlišná a proto zůstávají nepochopená a málo prodávaná. To ještě neznamená, že pro tu malou skupinu svých zákazníků jsou horší volbou než E - Klasse nebo 5er. je BMW 525d lepší auto než Thesis? Objektivně asi ano. Koupil bych si ho místo Thesisu? Ani omylem!
Někteří (třeba já) jsme ochotni obětovat kousek objektivních kvalit a získat auto s kouskem neuchopitelného charakteru, charizmatu... Nikomu to nenutíme, jen ukazujeme svůj pohled na svět (nejen aut).
GTI
Avantime je úplně jiná kauza než Thesis. Avantime je propadák ze své konfigurační podstaty. Thesis je regulerní ničím nevybočující auto, jen holt nedokázal s tou vizualitou prorazit tak, jako jiní. Právě na těchto příkladech se ukazuje, jakou genialitou vládnou designéři Mercedesu, BMW, AUDI, a Jaguaru.

Dole ti odpovídám na to, jak to v životě chodí, že jsou lidé, kteří koupí třeba toho Rodiuse.

Ty o tom obětování jen plácáš. Ty si přece nekoupíš ani BMW 5 ani Thesis.

Ano, velmi s tebou souhlasím, že pro tebe je toto auto vyjádřením estetické kvality.
Beaumont.
Velkým sedanem opravdu nejezdím, zatím mi stačí dvoje dveře. 😉
Souhlasím. Ten poslední odstavec mi mluví z duše. Nekupuji si auto podle toho, jestli trhá prodejní hitparády, stanovuje standarty v co nejpreciznějším slícování materiálů a podobných záležitostech. Taková auta, jako je Thesis, se kupují srdcem. A vyloženě špatná nebudou...
GTI
Tohle řekni svému otci až pojedete v sobtu na nákup. A pamatuj si své věty, až si jednou půjdeš koupit nové (doufej) vlastní auto.

Každé auto se kupuje přes peněženku. Skutečnost, že ty jsi týpek, kterému BMW M5 nezyšuje tep je sice smutnou realitou, ale naštěstí pro BMW výjimečnou.

Tady onanuješ nad auty pro důchodce, velebíš tu propadák velsatis, a to, že si ho nikdo nekoupil vydáváš za důkaz výjimečnosti, místo toho abys zalez do BMW a studoval novou Zet čtyřku, místo abys vlez do nové sedmy a kochal se tím nejlepším, co svět nabízí. Jsi k pláči.
Odkdy jsou C6, Vel Satis a Thesis auta pro důchodce? Proboha GTI, vzpamatuj se! Důchodci si libují v konzervaticních Mercedesech a Audinách.
kuko
Jsi k pláči! >😒]

Mercedesama a Audinama jezdí zásadně eurodrzci, kteří v dlouhém táhlém občas vypráší i Oktávku v TDI! Ale to je skutečně výjimečně :-!

C6 když párkrát do roka potkám, vetšinou za řízením sedí človek mezi 40-50.
Vel Satis a Thesis cca to samé, občas někdo kapánek starší, ale často naopak i mladší.
Ale možná to jenom synové majitelů vezou ty káry do servisu, protože jsou kromě otřesného dizajnu samozřejmě taky hodně poruchové... >😒]

Jseš k pláči!

:-!
Pierro
Tak jsem se po přečtení celé diskuze hystericky rozplakal... Ze mě nikdy ten pořádnej eurodrzek a zlatej kovboj asi nebude.... 😒 😢 >😒]
kuko
poslední dobou pláčeš nějak často. Už jsi tím k pláči! >😒]

z tebe eurodrzek nebude, to je jasný všem kdo používají mozek. koupíš si německou prémii, to nejlepší co můžeš mít, dokonalou techniku, dokonalý imidž, dokonalý život. A pak pokukuješ po Deltách s tmavou střechou! Kolik ti je? Vypni plejstejš, natáhni tepláky, za prachy co máš na čindži kup benzin a hlavně se uč jazyky...skušenosti...zrání... >😒]
Pierro
Asi skáknou za starou Blažkovou pro mokrý hadry a za Navtechem pro Sleep and play, až se z toho tady samým žalem pokakám... >😒]
Jasně, drzek si koupí limusínu >😁 >😁 :yes:
Pierro
kde žiješ kámo?? Skutečný drzek si limuzínu nemusí kupovat, opravdový eurodrzek jí už dávno má... 😉
Akorát mě k image drzka neladí "tatíkovský" styl limusín. Drzek, frája a podobně, má mít pořádnej pekáč, žádný navoněný kanape >😁
Pierro
osedlej S8, Quattroporte, XJR anebo S-kládu na 63AMG a holky u vás na vsi se budou o tebe před diskoškou prát... >😒]
P.S. brácho já vím že ty víš, jak to... myslím 😉
Navtech
Ty tvoje myšlenky o výjmečnosti se nápadně podobaj těm o těch proč mít Ceeda. Právě že za tyhle šílený auta, jako je Vel satis, nebo tato Lancia se platí nejmíň a je to nejlevnější katapult do lepší třídy. Jediný, co tě pak může utěšovat je to, že si někde v tabulce s Mercedesem, nebo BMW a že se za tebou opravdu "každej" otočí. Proč se otočí je 90% lidem jasno.
Pořád sem taháš pozlátko německé prémie...

Prémiový znáček musí zajišťovat plně odpovídající, prémiovou kvalitu. A jestliže ji zákazníkovi neposkytne, nezaslouží nejmenší slitování. Tebou zmiňované značky (zejména třícípák) by mohly vyprávět :-!
Navtech
Co ty o tom pozlátku víš? Jak píšu jinde, tak právě vy, jako fanoušci těhle zneuznaných perel se s tim pozlátkem chcete neustále poměřovat. Když budeš žít v tom světě pozlátek, tak tě pochopim, ale těch pár story o tom, jak zarytej mercedesák to už nevydržel a šel si koupit Hyundai jsou k smíchu. Jestli je někde jinej svět, tak například právě v tom Stuttgartu.
Ukaž mi nějaký místní příspěvek o Mercedesákovi, kterej přesedlal na Hyundai...jsem zvedavej.

Osobně nepotřebuji, aby Vel Satis nebo Thesis soupeřili s němci o to, kdo má lepší koncentrát kvalit. U mě jsou v této společnosti na prvním místě.
GTI
Naštěstí jsi jedinej na světě... >😁
To bych netvrdil. Auto.cz není jediný server a místo pro diskusi o autech a designu 😉

Navíc jsem se ptal Navtecha a žádal ho o odkaz na ten příspěvek, který by mě velmi zajímal.
Navtech
To bylo myšleno všeobecně zpátky. Teď si budeš snad dávat na ty úvahy bacha a kolega s tim luxusem se taky trochu spustí na zem 😉
to znám, "všeobecně zpátky" >😁
Navtech
Myslim, že to dřevo stojí za všechno
Rencek nabízí pravé dřevo. A tím končím tuto debatu. Nějaké poznámky? >😁
kuko
jseš k pláči! >😒]
To jste dobří, že z toho pláčete tak dlouho a vytrvale >😒]

To musíte mít slzný kanálky jako Labe v Děčíně >😁
Pierro
Já mám ve stodvaciášku také pravé dřevo... 😄
Já mám šlapací káru rovněž z pravého dřeva >😁
Pierro
Je vidět že jsi ještě řidičsky velice nezralý. Ale neboj, budeš-li trénovat s matelkem drifty u vás na pískovišti, časem to dosstaneš do krve... 😉 😄
Matelko je driftman? >😁
Pierro
Drží rekord kolem stolu v kuchyni. Jo holt Bburago je Bburago. Ale jeho vytuněná tříkolka je taky velmi slušné závoní nářadí hodné opravdového mistra řídítek... 😉
GTI
A co jako tím prémiovým pozlátkem myslíš? Máš v hlavě proporce? Máš představu, kde asi tak stojí technicky a technoilogicky automobilka Mercedes-Benz a kde Lancia? Víš ty vůbec že tohle jsou absolutně ale absolutně neporovnatelné produkty, že Mercedes dělá nejlepší auta na světě?

Lancia není žádná prémiová značka. Možná tak pro tvého dědu v padesátých létech, tehdy ano, tehdy byla lancia pojem. Dnes ne.
Beaumont.
Jawohl! Das beste Auto in der Welt! Zu Befehl!

>😁 >😁 >😁
GTI
Jestli s tím máš problém, ventiluj si ho jinde, zde by měli psát lidé, kteří o autech něco vědí. Ještě ti to upřesním - Mercedes-Benz jsou nejlepší auta na světě vyráběná velkosériově. Já jen abys mi tu nepředhazoval Rollse.
Beaumont.
Hodláš vydávat povolenky, kdo tu má a nemá psát?

Jinak já proti Mercedesu nic nemám, v mnoha kategoriích skutečně patří k nejlepším na světě. Jen mi velmi vadí takováhle silná vyjádření bez toho kouzelného dodatku "podle mého názoru".
GTI
Já nepíši svůj názor, píši objektivní skutečnost - Mercedes-Benz vyrábí nejlepší auta na avětě.
Beaumont.
Dokaž to.
Hammunasakra
"... Mercedes dělá NEJlepší auta na světě" - no GALiNO! Já vás NEpoznávám 😄 :yes:
PS: Já tedy myslím že TAKTO formulované je to taky trochu ... řekněme NE-přesné, ale je to VÝRAZNÝ "posun" od Volks-wagen"!
Pěkný den (a jen tak dál :yes: )
kuko
tohle mě už bylo vysvětleno, tak moudra načerpaná od Galiny posunu i na Vás - Mercedes je nejlepší značka na světě celkově. VW je nejlepší v mainstreamu. Pardon, v supermainstreamu >😒]
Pierro
Tak aby bylo ajsno vy neználci, nejlepší je poctivě vytuněnej stodvaciášek, kapišto?? :-! >😒]
kuko
dokaž to! >😒]
Pierro
tady není co dokazovat. kdo zná ten zná. a ten co nezná si může zajezdit - s bburagama v kuchyni, co ty na to chlapče??
Beaumont.
A mimochodem, když jsou to tak "absolutně ale absolutně neporovnatelné produkty", tak proč je porovnávají třeba Němci v Autobildu😒br /> [odkaz]
(Soupeřem Thesisu je samozřejmě tehdy aktuální, dnes už minulá generace třídy E).
Stručný překlad závěru pro ne-němčináře😒br /> " Ano jistě, ve (skoro) všech měřitelných kritériích je Mercedes lepší. Ale hraje opravdu roli, jestli auto jede maximálně 236 (Mercedes) nebo „jen“ 217 (Lancia)? Máme rádi Thesis, jeho sebevědomí, ale zejména jeho interiér, přístroje, vůni kůže, lesk dřeva. A také zvuk jeho pětiválce. Z tohoto pohledu smyslového zážitku se Mercedes Lancii nemůže vyrovnat. Mercedes je vysoce moderní auto, sází na technickou dokonalost a nemá skoro žádné slabiny. Proto také vyhrává toto srovnání na body – ale ne nutně v našich srdcích."
Zdůrazňuji, jde o německý časopis.
GTI
Porovnávají se auta patřící do shodné třídy, tedy například i Sandero a Focus. Že je Mrcedes lepší tu nemusíš tak dojemně vypisovat, to ví mimo tebe každej.
Tak co se týče staré E - Classe (nemyslím tu dosluhující, ale o generaci starší) - nebylo to nic jiného, než totální šrot a popelnice, hodna zostuzení. "Německá prémiová kvalita" jako prase... :no: :no:
Navtech
Jak to víš? Vždyť si ještě nebyl na světě >😁 Hele, ale že se jich prodalo, co? 😉
No právě. Image a pozlátko promluvilo...a mnohým se elegantně vymstilo. Jasně si to vybavuji 😉
Navtech
Jezdil jsem dvě a v okolí jsem žádný msty neviděl. Snad jen horší 290turbo, ale to jsem neměl zkušenost. Naopak 270CDi v kombi byl naprostej dělník a o 430 ani nemluvim.
Samozřejmě všechny nejsou špatné. Nicméně, statistiky jsou nezvratné 😄
GTI
Pokud si opravdu stojíš za tím, že minulá E-klasse byl "totální šrot a popelnice" nemá cenu s tebou diskutovat, to je ztráta času. Takhlke tupej tu snad dlouho nikdo nebyl. Dávám tě s tou úvahou do Zlatého ventilku.
Je ubohé, vyvracet minulost a dávat demokratický názor do nějakého zlatého ventilku. Jen si posluž, agresorku >😁

Staré Éčko mělo problémy s kvalitou. A to nezměníš.
kuko
jseš k pláči! >😒]
Pierro
pláču!!! >😒]
kuko
alespoň někdo >😁
Pierro
však ty budeš taky plakat kámo... >😒]
Beaumont.
Tak si vyber, jsou to "absolutně ale absolutně neporovnatelné produkty", nebo "shodná třída"? Už se Ti to nějak plete, pane odborníku. >😁
GTI
Neplete se mi nic. Rozměrově jsou ta auta v jedné třídě ty estéte, a proto jsou shodně testována (jako to Sandero a Focus) Ovšem technicky, technologicky, silou automobilek, jejich významem, velikostí image, prestiže, patentovým světem, prostě aktuálním významem ve světě aut jsou to nepotovnatelné produkty.
Ronault.
Pane znalče, Sandero a Focus co já vím nejsou stejná třída. Neví jak se píše Rodius, co je Scorpio, kam patří Sandero... To je ale diskuzní odpad. Jsi k pláči!
Pierro
právě jsem se rozplakal. Takový to byl pro mne vzor a ty ho takhle odsoudíš. Zlý doktore nemám tě rááád.... 😒 😢
Hmmm, srovnání low-endu a mainstreamu...jsi borec >😁
GTI
Směješ se zajímavým věcem... Srovnání Mercedesu a Lancie považuješ ve svém zatřídění za správné a Focusu a Sandera ne? To je podivné, nemyslíš?
Nesrovnávám image značky, ale DESIGN.
GTI
Nahoře se směješ tomu, že jsem dal příklad Focuse a Sandera a že podle tebe chybuji, když srovnávám v jednom pytli Focus a Sandero, neb jde o man a low. A já se tě ptám jak je možné tedy pří tvém pohledu na věc srovnávat E a Th. Ty nyní na to navážeš nesmyslem, že TY porovnáváš jen design... nejsi opilý?
Je to pořád dokolečka...

I kdyby byla E - Classe ve všech směrech lepší, je mi sympatičtější Thesis. A to nejen designově, ale i aurou a filosofií modelu. Dobrá, kvality bych Éčku ocenil a respektoval je, ale tím to hasne.
E-classe s přezdívkou masařka nebyla do roku 2003 nic kvalitního, auta měli problémi s korozí, první motory CDi se vstřiky, a celkové zpracování děs běs 😒
Já vím, ale být Tebou, moc bych to tu neříkal nahlas. Mohl bys od místních "rádobyznalců" schytat jeden on - line lepanec, stejně jako já.

Třída E byla hřebíkem do rakve. A pro BMW 5 znamenala nové zákazníky 😄
GTI
Jak Avantime tak Beaumont jsou mladí kluci, kteří tu vypisují své naivní sny. Oni nedrželi zatím v ruce rozhodnutí, co¨s načatým půldruha miliónem. Život je postaví do lajny po první výplatě od mistra. Tehdy pochopí svou naivitu při prezentování dilemat zda BMW 5 či Thesis.

Přesto bych jejich postoje chápal, jsou mladí a nezkušení, ovšem neodpustím jim nevědomost technickou, že prostě neví, jaký je rozdíl mezi bavorákem či Mercedesem a Thesisem. To je zde na diskuzích neodpustitelné.

Nahoře píše Avantime o jeho svaté trojici... člověk se tomu musí jenom smát... Příl bych Avantimovi, aby mu někdo půjčil třeba S-klasse 😄

A co me překvsapuje nejvíce, že se mohou najít mladí kluci, kteří vyznávají kult aut pro antoušky. Tohle mi hlava nebere vůbec. Já v jejich letech měl hlavu plnou poršáků a ferrari. nějakej velsatis >😁 bože bože...
Navtech
Ty myšlenky, jak naprosto přesně vím, co bych kdyby v tý sportce mě naprosto dostávaj ;-\
GTI
Jo, to je totiž to nejjednodušší - Všichni kolem chtěj Porsche, to jsou moulové a neví co je výjimečnost, a já si proto koupím hyundai coupe a budu na silnicích výjimečnej. Takhle naivní jsem nebyl ani ve dvanácti.
Beaumont.
Co sem zase proboha pleteš Porsche (toho si vážím) a Hyundai Coupe (tfuj)?
GTI
Bravo, děláš pokroky 😉
Beaumont.
>😁 >😁 >😁

Mimochodem: Fakt myslíš, že jsem nejel žádným moderním Bavorem nebo Audi? Ale ano, pár už jsem jich řídil. Jen mě ta aura germánské rádobydokonalosti nějak neoslnila.
GTI
Jasně, na oslnění je tu Lancia 8-s >😁 a Scorpio >😒] Co by tě taky mělo v S-klasse oslnit, viď... ty jdeš výhrsadně po klasách typu Ford Scorpio...

Pojem rádobygermánská dokonalost neznám. Znám pojem německá prémiová dokonalost. To sedí.
Nechvástej sem své úvahy o volbě auťáku za takovou sumu.

Ta "svatá trojice", to je diskutabilní označení s trochou nadszky. Z mého pohledu je (z hlediska designu) zcela na místě. Opravdu si naivně myslíš, že jsem ho vytáhl objektivně? Ach jo...

Měl jsem i já tu "čest", osedlat auťáky se znáčky BMW i Mercedes. Bohužel jen z místa spolujezdce.
GTI
První větě nerozumím. Proč bych se měl chvástat?

Je fajn, že ses aspoň vezl.
Proč bych musel meloun a půl nutně vypláznout za němce?
GTI
Já nepíši, že bys ho musel vypláznout, píši, žes tohle v životě neřešil a proto jen plácáš, co by sis koupil. Totiž mezi koupením a plácáním, co bych kdybych, je rozdíl jednoho vesmíru.
A tys to řešil? Pokud vím, tak v mém věku se to zpravidla neřeší.
GTI
V tvém věku jsem to jistě neřešil. Ovšem nahoře někde píši, že jsem na rozdíl od tebe v tvém věku netrpěl autonaivismem jako ty. I ve dvanácti jsem už věděl, jestli je lepší Mercedes nebo Renault. A to jsem žil za železnou oponou...
Já nehledím na pozlátko. A i kdyby byl Mercedes nejlepším na světě, nebudu ho bezmezně obdivovat.

Jak možná víš, jsem skalní odpůrce obdivování toho, co právě letí, respektive co je prodejnější, kvalitnější a podobně. A jako srdcař a fanda designu často hodnotím právě něj. A nesnáším konzervatismus. Mám rád originalitu, jistou dávku futurismu. Ano, jsem snílek. Rád se nechám unést na vlně originality a nemusím se nutně poutat konvencemi. I když i ty jsou někdy potřeba...

A nejsem naivista. Je mi jasné, že odmítáš demokratické hodnocení designu. Co ty nestrávíš, je podle Tebe špatné. To je ubohý přístup. A od tebe mě to mrzí.
GTI
Tak o tom přemýšlej, možná, že když se zamyslíš hlouběji dojde ti, že je to třeba trochu všechno jinak. Dobrým měřítkem ti tu mohou být kolegové. Nemyslím sebe, ale například Navtecha či Dinara, prostě zkušené chlapy, kteří o autech hodně ví. Anebo holt se nech inspirovat takovejma diskuzníma esama jako je tatra a podobní zoufalci. Copak ty nepoznáš, kdo na diskuzích o autech něco ví a kdo jen příslovečně šustí na hajzlíku tím speedem? >😁

P.S. Tvé první dva odstavce jsem četl s velkým porozuměním. Je v nich krásně odkryta touha mládí to někam dotáhnout, být originální a tak. Za to tě chválím. Kritizuji tě ovšem za to, že nevíš, že na silnici budeš za eso právě v AUDI R8, nikoliv v Thesis... Tohle jsem já věděl i v těch dvanácti...
GTI
Dobrá diskuze, diskuzní estetičtí příznivci Thesise, jak jsme se dozvěděli, vyznávají současně Scorpiona od fordu v poslední zdechlé generaci, ktera zašla na úbytě přesně jako thesis. Ještě do party chybí Rodius, tedy bez "h" (Rhodius), jak mě upozornil milovník Beaumont. Ten dokonce zažíl, když na deset vteřin zalezl do kufru thesise údajně pocit jako v Bentley. Všechno je možné. Úplně se o Beaumonta bojím, až si sedne jednou do vlastního auta, co mu vytane na mysl...

Ano, přesně takhle to na světě chodí. Jsou lidé, kteří si koupí Rodius. Nebo Thesis. Nebo Scorpio. No, a pak jsou drzci v BMW M5, v BMW 7, v Audi A4 (fantastická kára), v MB-E-klasse, a tak dále, a tak dále. Tyhle světy se neprolínají, jde o dokonalé světy paralelní. Naštěstí. To je vše.
Beaumont.
No vidíš, s posledními třemi větami naprosto souhlasím. Být tím, koho Ty nazýváš "drzkem", bych opravdu nechtěl a jezdit v Audi A4 taky ne.

Jen ten Rodius sem laskavě netahej, ten nemá v téhle společnosti vůbec co pohledávat - korejská MPV tu teď neřešíme.
GTI
Ano, já to vím, ty nejsi ten "drzek", ten "Bullitt", ty jsi ten v tom Thesisu... >😒] :no:
T613
že tě to vůbec baví.. GTI odlišnost názoru nebo vkusu nepřipouští. Vše musí být v lajně. :-!
Beaumont.
A víš že docela baví? Celkem si libuji v nabourávání "absolutních pravd" všeho druhu. >😁
T613
nabourávání? když myslíš, že něco nabouráš 😄
GTI
Na to zatím nemáš zkušenosti. Jen v jinakosti bez obsahu hledáš svou tvář. To bych ti ovšem spíše doporučil zrcadlové bludiště na Petříně. Výsledek by byl podobný.
Beaumont.
Zato Ty jsi všvědoucí a všichni to ví, takže se ani neobtěžuješ s dokazováním svých tvrzení...
T613
Sbohem Thesis! Bylas dokonalou ukázkou jak to zvorat. Pustit do výroby tak avantgardní auto jakým si byla mohl jenom šílenec. Přeci jen lidé jsou tak konzervativní a nemají rádi výstřelky. Ale však to na vlastní kůži poznalo tolik umělců .. takový van Gogh by mohl vyprávět jak mu kručelo v břiše.
Setkáme se na veteránských srazech, kterých se naštěstí neúčastní drzci, ale gentlemani. Pěkně si zaparkuješ vedle éčka a nikdo se nad tím nepozastaví. Všichni budou fotit a pak se projedou projet.
Beaumont.
:yes: :yes: :yes😒br />
Ideální příspěvek na dobrou noc.
GTI
No, koukám, že ve Slezsku máte nejspíš alkoholový majáles. Thesis není žádná avantgarda, naopak, je to právě klasika klasik (jak tu píší ti jednodušší - nuda nuda nuda) Lancia vsadila celou kartu u Thesisu na retro. Kdyby to bylo jak píšeš, a tedy Thesis byl avantgardou, bylo by jistě vše jednodušší. Totiž právě tu avantgardu (viz Delta) od lancie její příznivci čekají. Čekají "jiná řešení". Píši-li o příznivcích nemyslím tebe a tobě podobné, nýbrž lidi, kteří lancie kupovali či kupují.
T613
ta první věta o tobě vypovídá naprosto vše 😉 Agresivní jak nadržený kozel. Dobrou noc můj maličký GTItičko 😄
GTI
Nejsem, tatro, malé geteičko ale poměrně tučnej bejk >😁 Neber si má slova tak vztahovačně, zatím jsi diskuzně nevycválaný jak poník a v autech nepopsaný jak blatouch. Příště si připrav ustřední příspěvek pečlivěji, neb s tou thesis avantgardou jsi tu pro dospělé jen k smíchu. Drž se tatrovek, tam je tvoje přízemní nevzdělaná parketa. Hezky se vyspinkej, ať z tebe má maminka radost.
T613
jak klasické nudné maličké gtitičko 😉
GTI
Já myslel že už spíš. Špatně mě čteš, psal jsem že nejsem nijak malý, a geteičko už vůbec ne. Měřím 188 a váhu ti raději ani nenapíši, to by ses mě teprv bál >😁

P.S. Koušeš si nehty za tu hloupost o thesis cos tu napsal, viď. Já vím, chceš se předvést, napsat dobrý příspěvek a tolik se to nepovedlo... no vidíš a malilinký geteičko s tebou cloumá jak se stvolem (jo, to "st" tam není omylem, nebo že by...) >😁 :yes:
Pierro
Teda doktore, netušil jsem jsem jak šla tvá diskutérská úroveň dolů... Bohužel mám pocit, že tím cos tu napsal Tatrovi jsi jen a jen opět ukázal kam až může člověk ve své maloměšťácké aroganci dojít. Takže pro příště si laskavě odpust ty primitivní a značně ubohé řeči o slezských alkoholových majálesech. To se do debaty dospělých, nomálně uvažujících lidí skutečně nehodí. Pokud se takto baví "lepší" společnost u vás v Mostě, je mi to upřímně líto a ještě jednou tě tedy prosím, netahej tento tvůj styl diskuze mezi slušné lidi. Děkuji. :-!
kuko
to víš, zjevně platí podle sebe soudím tebe. Někdo hold rád alkoholové majálesy a ne a ne pochopit, že jiný je nemusí >😒]
Pierro
Miluju tyhle pseudokovboje, co si hrají na něco o čem si jen nechávají zdát a své mindráky pak skrývají za arogancí. Nevím proč ale v lecčems mi to připomíná dnešní koaličně/opoziční politiky anebo ještě spíše ty předlistopadové... 😐
Navtech
Nebreč člověče! Ty si jak politruk z VÚ3276.... jsou to dospělý lidi
kuko
stejný metr, stejný metr! :-!
Pierro
Dej pozor kámo, já ten politruk totiž jsem, ale pssst, nikomu ani muk... 😉 >😒]
Navtech
To koukám... a máš v popisu práce podporovat sebevědomí těch méně úspěšných. 😲 Stejně tak Kuko a vaše heslo je "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí". >😁
kuko
já podporuju maximálně svojí manželku aby mi uvolnila budget na SAABa >😁

a méně úspěšný neznamená horší 😉
Navtech
Jestli má manželka rozum, tak ti toho Saaba vymlátí z palice, ale to měla udělat už dávno! >😁 Počkej až si jednou přečte noviny a zjistí, že chceš do moderní rodiny na běžný ježdění koupit veterána od neexistující automobilky >😁 Nakonec se budeš muset připlazit pro Škodovku
Pierro
co blbneš čoveče?? škodovku?? ten má u mě už zamluvenou tu volítanici se čtyřma kruhama... >😒]
Navtech
Seata?
Pierro
Jo. EXEO... 😉 😄 Auto emoción... 😉
Pierro
Nevím jaký heslo má kuko, mým heslem je, jak se říká u nás na vsi že silnější pes m.r.d.á... 😉 >😒]
T613
vedle tebe je i Paroubek amatér >😁 :yes:
Krásná slova :yes😒br />
A přesně, jak řekl Beaumont - Ideální příspěvek na dobrou noc.
Pre priaznivcov a protivníkov Thesisa som priložil na Moje.auto pár záberov.
Beaumont.
Krasavec :yes:
wolff
Jen jedna otázka.... Udělal bych si takovou malou anketu...kdo bude moci ať prosím odpoví....

Kdo z Vás tady si myslí, že člověk, který si neumí vybavit jméno vozu, které na trhu Ford prodával 15 let a pak ho ještě několikrát zkomolí a kdo řadí do stejné třídy Sandero (mini - konkuence pro Fabii a další) a Focus (nižší střední), je odborníkem na auta?

Děkuji za odpovědi...

Já osobně si myslím, že tento člověk fakticky o autech nemůže vědět vůbec nic... :no: 😲
jossalito
Mluvíš o sobě? >😁 Taky tu čas od času píšeš pěkný nesmysly. A považuješ se za odborníka na auta? 😉

PS: Komolení názvů modelů (hlavně škodovky) je zde místním koloritem.
Pierro
jossalito klid, ty jsi nepochopil sarkasmus ve wolffově dotazu?? Anebo jsi tou příslovečnou potrefenou husou?? >😒] >😁
wolff
:yes: >😁
jossalito
Sarkasmus zajisté, ale na to potřebuješ člověka, který ho umí a má na něj. Právě ve světle toho, co tady Vlček občas píše, je to takový rozpačitý až trapný.
Pierro
Bereš to moc vážně. Koukni zejtra na Růžovku, v sobotu na Automotoreví a pak se mrkni na svý auto, ať víš jakej jseš. Uvidíš, hned budeš mít lepší náladu a nějakej pošuk s Fiatem tě nerozhodí... 😉 >😒]
euro89
:yes:
Navtech
Škoda, že máš spoustu diskutujících zablokovaný. Třeba by ses dozvěděl, že neni potřeba vědět o autech tolik, znát všechny značky a modely... horší je zpochybňování fyzikálních zákonů na D1 a tudíž lhát i sám sobě.

A k tomu modelu Scorpia o kterym byla řeč... to bylo na trhu 15 let?
kuko
těch 15 let ten ScorpioN >😁 tu snad i mohl být. První generace přišla tuším nějak 1986 a výroba končila někdy kolem 2000. Opravte mě jestli se pletu.
Navtech
Řeč byla o další generaci, co se jich nedělalo ani snad 20 tisíc ročně po celym světě a stáhli výrobu. První generace šla "na dračku". U tý další se lidi bali i podívat, jak se jmenuje.
kuko
hmm, fajn, druhá generace nebyla extra úspešná, ale myslíš, že Vlk myslel jenom tu druhou? Já myslím, že myslel obě generace že se prodávali cca 15 let. Co myslíš?

Ono ta druhá generace měla zadní světla v takovém amerikánském stylu. Škoda toho předku, to mohli trošku lépe zbouchnout. Ale jak jsem už psal, v kombíku to nevypadalo špatně :-!
wolff
On jako azse nechápe, že se auta nedělají jen v jedné generaci...? On ani neví, že se dělaly dvě generace...? Tomuhle říkám rozhled... Tito lidé s námi diskutují o autech... 😒 :no:
No nic no...Jedeme dál.. Tady si člověk aspoň utvoří obrázek...
Navtech
Ty máš evidentně problém s chápáním textu. Mluv hlavně za sebe a přemýšlej, kdo s tebou může diskutovat o tom, jak s Fiatem proháníš Audi.
kuko
mně o víkendu na dálnici za Mladou Boleslaví dala rodinka ve Favoritu který vypadal že byl vyroben ještě před revolucí :-!
Navtech
Mě předjede ledacos, na tom nevidim nic divnýho, ale že bych si to "rozdával" do Brna s třeba ML63 asi těžko, i když na spotřebu bych ho asi udělal >😁
Navtech
Podoba první generace s Lancií žádná nebyla, takže je řeč o tý poslední.
Beaumont.
Scorpia byly dvě generace. První nahradila v roce 1985 Granadu, technicky i tvarem byla spřízněná se Sierrou a měla jako jedno z prvních aut sériově ABS pro všechny verze. Viz [odkaz]

Druhá generace, jejíž přední světla opravdu vzdáleně připomínala Thesis, se dělala 1994 až 1998.
Viz [odkaz]

Mimochodem nejsilnější motory Scorpia (šestiválce 2,9) vyvíjel Cosworth, existovaly i verze 4x4.
Navtech
4x4 bylo i v tý poslení generaci?
Beaumont.
Mám dojem, že jen v první.
kuko
Apropó Granada, to byl parádní Ford. Velký, široký, hranatý, takové já rád. Ten se mi vždy velice velice líbíl.

Jinak myslím že jsem četl, že první generace Scorpia (nebo raději Scorpionu? >😒] ) taky nesplnila celkem očekávání co se týče prodejů.
Prodávala se druhá generace v USA? Mě to vždy připadalo jakoby byla navržena právě pro ten trh
wolff
Víceméně prodávala, ale pod názvem MERCURY...mám pocit...
JJ. Scorion... :yes: >😒]

Granada i Taunus byly nejhezčí v Evropě prodávaný Fordy...
kuko
Taunus myslíš ten americkej, zaoblenej? Nebo to byl Taurus? Tyhle názvy jsem nikdy nespracoval....
wolff
Ne to je taurus... Ale Jako Granada vypadal Taunus, ale byl menší... Taunus byl předchůdcem Sierry...Granada byla předchůdcem Scorpiona >😁 .
Můžou se ty auta plést...

Taunus se prodaval také pod zančkou Cortina... 😉
kuko
ahá. Takže vlastně Taunus a poslední variace Cortiny byly zhruba to samé.

Teď už chápu. Taunus a Granada měli hodně podobně masky, já jsem právě myslel, že ty dvoudveřové byly jenom menší Taunusy. ok, dík :yes:
Beaumont.
Americký Ford byl TauRus (jako býk) a s Taunusem ani Granadou neměl nic společného.

Mimochodem v USA taky kdysi vyráběli Ford jménem Granada, ale to bylo zase úplně jiné auto.
Beaumont.
Granada bylo první auto, které jsem měl po autoškole, navíc v docela vzácné dvoudveřové verzi. Dvoulitr šestiválec.
Vypadala nějak takhle😒br /> [odkaz]%20erig_bei_R… />
kuko
hmm, to se dělalo i jako dvoudveřové? Nebyly tam taky dvě generace Granady? Já co si pamatuji jednu od nás ze sídliště, ta mi vždy přišla strašně obrovská, prostě pořádný kus železa :-!
wolff
Víš čím to je?

Protože si byl malý... A jak si už yvrostl, tak už prostě tak velká není... Pro mimino je obrovská i 126... Prostě... jak rosteš, tak se ti věci zdají být menší a menší... a vzdálené cíle bližší a bližší... >😁
Navtech
Takže ty s tim tvym Fiatem máš teď tak metr dvacet
kuko
taky jsem na to myslel, prostě historický relativizmus >😒]

naštěstí teď už vím, která auta jsou nejlepší, největší, nejkrásnější, nejvwíce dobrá >😒]
Beaumont.
Jo, ta moje byla druhá generace Granady, v níž byl dvoudveřák dost vzácný.
V první generaci byly dvoudveřáky relativně běžné: [odkaz]

A aby se to nepletlo, první generaci Scorpia říkali v Anglii Granada III...
kuko
ty jo, ten je parádní :yes: trošku mi profilem připomíná Capri první generace.
Navtech
Dvoje dveře? Nebyl to Taunus? Koncem 80 let měl Granadu kolega a strašně jsem jí chtěl. Červená s černou střechou, nějakej snad 2.8 motor... nakonec ho zadřel a já měl klid.
Pierro
Tak jsem se zas spoustu věcí dozvěděl, o doktorovi, o scorpionech co se prodávali patnáct let u vás na vsi ve zverimexu o lancii která si to rozdala s Arnage než diamantový kovbojové objevili křivé švy a přestali ji kupovat, o Avantimech které straší malé děti, o cé šetskách se kterými vozí děda ze šumavy zeleninu na trh. Myslím že víc ke spokeojenosti nepotřebuju. Jdu se bít za chudé a neúspěšné, jdu se vyplakat kukovi na rameno a hlavně jdu se VYČŮRAT... 😉 😄 >😒] Diskuzi zdar vy odborníci... 😉
kuko
tak to ne pacholku! já se taky potřebuju vyplakat - zase mi blbne VLOOKUP a data v tabulce mě přivádějí k šílenství 😒

Jinak děda s C6 vezoucí zeleninu ze Šumavy >😁 >😁 >😁 :yes:
Pierro
Vyplakat se jdi k tulce, přítulce či tabulce, nešil z toho, pemprsky jsou u navtecha a mokrý hadry v Mostě u starý Blažkový za vrátnicí.
A dědova C6?? Copak jsi nečetl, že to auto je pro důchodce?? Dobře se podívej jak starej byl ten chlapík cos u něj včera kupoval pórek s petrželí.. 😉 >😁
kuko
když já pórek kupuju v Bille. Ale zeptám se paní prodavačky a tutově bude jezdit v C6-ce :-!
Pierro
Nelži si do vlastních kapes kuko!!! viděl jsem jasně jak jsi na Harfě před lídlem handloval s postarším důchodcem, který z kufru C6 vytahoval pórek. Také vím jak jste se hádali když ti nechtěl vzít VISA kartu a chtěl sto v českejch na přístrojofku!!!
Kuko, kuko, ty mě tu zkoušíš... 😉 >😒]
kuko
k lživým obviněním bulvárních diskutérů se odmítám vyjádřovat :-!

PS - nebyl to pórek ale petržlen 😉
Pierro
Je vidieť že si ešte velmi mladý, v živote nezkúsený a že ti chýbajů vitamíny a stopové prvky.
P.S. petržlen vozí stará Blažková vo Vel-Satise??? >😒]
T613
se musím gtitička zastat! On myslel tohle [odkaz] , jen vy tupci jste mysleli na něco jiného!
kuko
>😒]

o vánocích jsem viděl na Discovery nebo kde to bylo nějaký anglický maník si tohle koupil od armády. No a jako víkendovou chatu si koupil nějaký zámek v Normandii. A jel normálně po silnici po vlastní ose z Englandu k žabožroutům na víkend. Na takové malé pumpě zastal, nabral 400 litrů benzinu, a jel vesele dál. Čučeli na to víc než na VelSatise >😒]
T613
jo prej se to dá hodit na obyčejné značky ve Velké Británii. Též jsem na to zíral jako puk >😁
kuko
hlavně jak to není tak těžké tak s tím můžeš jezdit po normální silnici (teda předpokládám, že mu dají nějaké ogumované pásy), což by asi s MBT moc nešlo. Doteď pamatuju, jak vedle naší základní školy měly Rusáci kasárna, nějaká motostřelecká jednotka. Jezdili tam hlavně BVP a pár T-72, ale ty silnice byly popraskané k pláči ;-\
webpaja
Bacha, aby ses mu na to rameno nevycural a nad pisoarem nezaplakal 😄
koukám že je to tu samej odborník 😄 😄 😄
samej znalec 😄 😄 😄 nebo jen spíše keci z hladu >😁 >😁 >😁

kdo z Vás toho Thesise měl nebo snad má, že ho tak skvěle znáte???
kuko
já ho viděl cca před měsícem když jsem venčil ráno psa. A i z těch 50metrů bylo jasné, že sedačky jsou přitisknutý ke středovému tunelu! :-!
Navtech
A dodneška čokl nechce žrát 😉
kuko
ten se nedíval, házel bobka. Jinak by se mu určitě Lanča líbili. Preferuje sedany. V hatchbacku a kombíku je totiž umístěn do kufru a to ho vysloveně s..e! :-!
T613
:-! to znám moc dobře
kuko
jo vlastně ty sis koupil taky sedana co? no já moc na výběr neměl (nebo spíš neměl na výběr z účtu víc peněz na kombíka), ale příští auťák bude kombík bez debat 😉
T613
tak ty bys tu debatu i vedl, ale manželka je pevně rozhodnutá >😒] 😉

jo jinak mám sedana, co bude za pár let.. 😄
kuko
tak manželka mě moc do kombíka nutit nemusela, mně se líbí ze všech karosářských verzí nejvíc - asi jsem už zralý na důchod >😒]
T613
jen zraješ v drzka >😒]
kuko
tak ještě popilovat jazyky a mám to vyhráno :yes: >😁
Pierro
a co studium?? Co makačka na sobě samém?? A co petržlen s pórkem??? >😒]
Navtech
Asi nikdo, však se o ní bavíme v obecný rovině... líbí/nelíbí. Když vidim tu tvojí převodovku rozvalenou na tom kolečku, dak je dobrý, že se do techniky nikdo nepouštěl >😁
euro89
kdy už pochopíš, že lidi jako Navtech nebo GTI znaj skvěle každý auto... >😁 >😁 >😁 jsou to skutečný odborníci na všechno, něco jako Pat a Mat, víš... >😁 >😁
Navtech
To máš pravdu. Když vydim tu rozebranou káru, tak to bych dohromady nedal a ani nechtěl. Nevim tedy, jestli "odborník" na auta je ten, co se pod nim musí věčně válet a celý ho rozpůlit. Ale tak to chodí především u Fiatů... taky to znám.
Beaumont.
Jasně, stačí když jim řekneš jak se to auto jmenuje a jak se to píše a oni Ti o něm pak vyjeví PRAVDU! >😁
Navtech
No, zvlášť, když k tomu připíšeš, že je to v podstatě Bentley, jen o kousek kratší... 😉
webpaja
Tady je to jak perlickova koupel 😃)
Hammunasakra
... já si tu s Galinou Tatjanou ivanovnou povídám a já ÚPLNĚ ZAPOMNĚLA, že ještě visí na té kladce co jí z jejího vozu vytahujeme/do něj vsazujeme :😉
No, já už skoro na cestě do Wien, tak to se vracet NEbudu, do pondělí tam snad vydrží ...