Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
milan3
Sakra tak jsem to nestihl byt prvni, alespon to neni Toper! 😄
Sice zadni linie pripomina Fiat Ritmo, ale jinak v celku jo, o proti Fabii 2 pokrok! 😉
Sice zadni linie pripomina Fiat Ritmo, ale jinak v celku jo, o proti Fabii 2 pokrok! 😉
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ty mi taky moc nesedí, asi to bude chtít počkat až na reál. Ale říká se, že když auto nevypadá pěkně na fotce, je pak ve skutečnosti hezký, tak uvidíme. A naopak.
Dinar
se nebudou v reálu kola příliš ztrácet uvnitř blatníků jako u octavie, pak u mně dobrý, pěkný moderní kostička design. 😉 :yes:
Vzhledem k tomu, že se koukáme na 17", tak si nejsem úplně jistej. Ale v porovnání s tou současnou se jedná o krok k lepšímu. 😉
Mně se to líbí velmi, Kabaň mi sedí, ale zabíjejí ten jeho design úzkým rozchodem, resp. zapuštěnými koly, u octavie hlavně zadní, to je trága. Při jejím představení byla kola taky ok, pomalu lezla ven z blatníků podobně jako u téhle fabie, řekl bych, že fotky jsou kapku upravené. 😉
A nemyslíš si, že jen designer se neumí přizpůsobit zadání ? 😄 platforma je jasně daná již na začátku 😉
Platforma určitě, rozchod kol je variabilní, stačí třeba jen jiné ET u kol. Podobně dopadlo např. bmw E90, po faceliftu přidali dva cm rozvoru a bylo to jiné auto. 😉
Trochu straší nepoměr zvětšení celkový šířky a oproti tomu podstatně menší zvětšení rozchodu 😉
ne ne, tak jednoduché to není...
v rámci platformy je dané ET, protože s rozdílným ET se mění i silové poměry na nápravách. Na určitá ET je platforma odzkoušená a k tomu náleží i určité užitečné zatížení. Samozřejmě že lze vyzkoušet platformu s jiným ET, ale zkoušky jsou tak drahé, že Škodovka tohle nedělá.
Ono se spíš stačí podívat v Boleslavi na auta designérů, jak jim na oktávkách vykukujou kola z podběhů a člověk zjistí, že jezdí s 2cm podložkami >😁
v rámci platformy je dané ET, protože s rozdílným ET se mění i silové poměry na nápravách. Na určitá ET je platforma odzkoušená a k tomu náleží i určité užitečné zatížení. Samozřejmě že lze vyzkoušet platformu s jiným ET, ale zkoušky jsou tak drahé, že Škodovka tohle nedělá.
Ono se spíš stačí podívat v Boleslavi na auta designérů, jak jim na oktávkách vykukujou kola z podběhů a člověk zjistí, že jezdí s 2cm podložkami >😁
Nevím, z čeho pramení tvoje hodnocení pana Kabaně. Namalovals někdy něco co by aspoň vzdáleně připomínalo auto? Pokud ano, dej sem odkaz, ať to můžeme veřejně posoudit (a odsoudit). Pokud ne, doporučuji šoupat nohama v rohu, protože na víc nemáš.
Mne ty kola na obrázku přijdou až moc velká, vypadá to trochu jako nějaký vytuněný Minicooper.... nicméně určitě pokrok oproti FII.
Za mne ale pořád vede Polo s Ibizou a mam i sympatie ke Cliu.
Za mne ale pořád vede Polo s Ibizou a mam i sympatie ke Cliu.
Jo. Upřímně nev+m, co jim brání použít disky s nižším ET, když už rozchody kol dělají uzší.
Tohle je ilustrace.
Tohle je ilustrace.
Na mňa pôsobí nová Fabia až prekvapivo dobre, tento nový ostro rezaný dizajn jej sedí a v takejto vyčačkanej konfigurácii si ju viem dobre predstaviť aj doma v garáži. Ako ale píše paja, pri menších kolesách treba skôr čakať podstatne menšiu vizuálnu príťažlivosť. Ono v podstate čakám úplne rovnaký princíp ako u Octavie: tie ostré, výrazné línie z promo fotiek sa v reále stratia a v nižších konfiguráciách to bude nenápadné a nie extra atraktívne auto, na druhej strane kto sa plesne po vrecku a priplatí si lepšie svetlá a väčšie kolesá, dostane pekné a podarené autíčko. Skrátka klasický koncernový prístup sa dostáva aj do nižšej triedy (veľký vizuálny rozdiel medzi základom a top verziou).
Kamarát nedávno kúpil manželke jazdenú dvojkovú Fabiu, pri ktorej netajím, že ju považujem za hnusné auto. Keď ju ale vylepšil (čierny lak) bielo lakovanými diskami a bielou strechou, auto vyzerá podstatne lepšie. Trojka má pritom podstatne lepší základ na vizuálne vylepšenia (širšia a nižšia karoséria), preto si trúfnem povedať, že pri podobnom optickom vylepšení bude vyzerať veľmi atraktívne.
Kamarát nedávno kúpil manželke jazdenú dvojkovú Fabiu, pri ktorej netajím, že ju považujem za hnusné auto. Keď ju ale vylepšil (čierny lak) bielo lakovanými diskami a bielou strechou, auto vyzerá podstatne lepšie. Trojka má pritom podstatne lepší základ na vizuálne vylepšenia (širšia a nižšia karoséria), preto si trúfnem povedať, že pri podobnom optickom vylepšení bude vyzerať veľmi atraktívne.
Tak ono tie rozdiely (základ vs. top) sú rovnaké u každého auta. Nie?!
Ani nie, napr. súčasná Fabia vyzerá stále rovnako zle a ani sa s tým nedá moc spraviť. F III nastúpila na aktuálnu vlnu v koncerne, že drahšie verzie vyzerajú výrazne lepšie, ako základ vďaka mnohým možnostiam vylepšenia vzhľadu príplatkami ako xenóny s LED. Nevieme, čo presne sa bude dať u F III priplatiť, ale pri takej Octavii veľmi veľa spravia svetlá i detaily typu príplatková čierna maska namiesto chrómovanej a pod.
Edit: no ako čítam, xenóny nebudú, tak to ostáva na LED.
Edit: no ako čítam, xenóny nebudú, tak to ostáva na LED.
Já nevím, mě se na detailu světlometů zdá, že jde o čočky xenonů, byť zřejmě těch levnějších bez samonivelace a ostřikovačů.
3_diamanty
ostre rysy, svalnate vyrysovane linie... fitnesska v top forme ... a prave ako som predpokladal zadne partie su najkrajsie :yes: klobuk dole... skoda ma zarobene ... toto bude superseller ... nadhera
jj fakt docela pěkný auto. Ve srovnání s F2, která byla designově zastaralá už v době když se začala vyrábět je tohle moderně vypadající slušivý auto, který se bude Škodovce jistě dobře prodávat. :yes:
Je v nich niečo z konceptu Vision D, takže ja som spokojný.
pri pohlade sikmo zozadu v tom vidim staru dobru fabiu I .... 😉 ... aj kombik na tej predprodukcnej fotke mi pripomina liniou a tvarmi prave skor fabiu I ako tu sucasnu
ta ostra linka pozdlz auta ( tornado ) nad kluckami dveri vyzera uzasne... az luxusne
suhlas.. myslim ze viaceri budu spokojni... :yes:
ta ostra linka pozdlz auta ( tornado ) nad kluckami dveri vyzera uzasne... az luxusne
suhlas.. myslim ze viaceri budu spokojni... :yes:
To asi robí ten tvar zadných svetiel, ale opäť ma tam trochu iritujú trojuholníky na 5. dverách. Všade to tak nejak lacno pôsobí...Možno keby to bolo trochu zakrivené aspoň, neviem.
to nejsou jen lampy, ona ta kastle celá budí dojem z krabice zpět "k vajíčku" 😄 jedničková fabia byla hatchback doslova.... opravdu "vejce" 😃) TOHLE je kombinace hran a přitom ne úplný krabicovosti jako fabia II, a to to nešlo rovnou???? to se muselo promarnit 7 let? 8-s 😢 >😁
Pro_man
Podle názvu článku jsem čekal že pustí i fotku Combíka 😒
Ale jinak nová Fabia se mi moc líbí... Povedla se... :yes:
Ale jinak nová Fabia se mi moc líbí... Povedla se... :yes:
Russell
Skrz okno na mě čučí navi...podvod
pumpkin
Ešte si počkám na bočný profil, ale musím uznať, že sa dizajn podaril a už z toho nemám taký des, že sa na to všade budeme nasledujúcich 7 rokov pozerať. Ešte by som ale rád videl základnú výbavu. Tam budú bodovať iní...
No hej, zakladny motor a model s cenou od urcite nebude ziadna slava....som zvedavy, ako pojde tych 44 kW, co bude model pre 2x clovek + tasky z hypermarketu. Do mesta asi OK.
Strober
...a kvůli tomhle se dělal taký humbuk?...ne že by vypadala bůhvíjak hnusně...vypadá přesně jak sem čekal...nudně...zadek z rapida, předek z octavie napasované do předchozího modelu...bomba
Nesouhlasím s tebou, nudně určitě nevypadá. Počkej až ji uvidíš na silnici a pak můžeš dělat závěry a soudit, z fotky to moc nejde.
Ak toto je top verzia,co asi je,som zvedavy na zakladnu na pukliciach!Sestetske Polo a Ibiza mozu kludne spat...a to sa caka na ich nove modely. 😉
Armin Tamzarian
Design poplatný aktuálním modelům Škody (Octavia, Rapid).
Na fotkách v galerii je, hádám, top výbava.
Jak bude vypadat "již od" model 😄 ?
PS: Fotka 4/24 - co to je uprostřed pod RZ? Adaptivní tempomat? :yes😒br /> EDIT: To bude to City Safety 😄 ..
Na fotkách v galerii je, hádám, top výbava.
Jak bude vypadat "již od" model 😄 ?
PS: Fotka 4/24 - co to je uprostřed pod RZ? Adaptivní tempomat? :yes😒br /> EDIT: To bude to City Safety 😄 ..
petrumr
BIGPAPA
to je to nejkrásnější auto ze všech krásných co mohl pan Kabaň vytvořit už teď se na to strašně moc klepu až to uvidím naživo a budu uslintávat nad krásnými tvary tohoto nádherňoučkého auta.... 8-s 8-s 8-s 8-s :no: :no:
_Karel_
Mám respekt k práci p.Kabaně, ale auto na obrázku, ač není ošklivka, mi nepřijde jako krasavec, auto s emocemi, jak jej popisuje. Za mě zdařilá evoluce, místo proklamované revoluce. Krásná malá auta dnes holt dělají jiní, např. Clio.
Tak snad jste nečekal nějakou upřímnou sebereflexi, to by mu asi marketingově neprošlo.
Nebo tomu opravdu věří a to je asi ta horší verze, protože sice to není špatné, ale bomba to taky není..prostě základ nabídky.
Nebo tomu opravdu věří a to je asi ta horší verze, protože sice to není špatné, ale bomba to taky není..prostě základ nabídky.
Souhlas... je to prostě Škodovka... nic víc... kdo by čekal odvaz, tak buď nezná Škodovku, nebo je blázen... Tohle auto se ale prodávat bude, neurazí, nenadchne přespříliš.. jako Oktávka...
Souhlasím s Cliem, ale Ibiza či Polo jsou také dost zajímaví konkurenti.. 208 to pro dost lidí zabíjí palubkou a budíky. Nicméně v jedné kategorii Fabie bude bezkonkurenční a to v kombiku, hlavně u nás.. Ibiza není špatná, Clio je fajn, ale tady Škodovka své zákazníky dostane na svou stranu. Trochu škoda, že Polo už se v kombi nenabízí....
Souhlasím s Cliem, ale Ibiza či Polo jsou také dost zajímaví konkurenti.. 208 to pro dost lidí zabíjí palubkou a budíky. Nicméně v jedné kategorii Fabie bude bezkonkurenční a to v kombiku, hlavně u nás.. Ibiza není špatná, Clio je fajn, ale tady Škodovka své zákazníky dostane na svou stranu. Trochu škoda, že Polo už se v kombi nenabízí....
Jo, nečekal bych víc, ale on to Kabaně dopředu prezentoval jako pecku, srdcový design.S Polem souhlas, povedlo se.Teď ještě aby výběr motoru nebyl volbou menšího zla.
Já chtít hatch v této kategorii, tak si asi připlatím na Spacebacka.. dostanu o trochu větší auto, které na mne působí o dost vyváženěji..... interiér je sice horší kvality, ale na druhou stranu, z předzvěstí a článků, co jsem o Fabii3 četl, jsem pochopil, že na tom nebude Fabka jinak....
Jo, SB je jiná liga. A u Style Plus nebo jak se říká verzi s panoram. oknem se mi interiér líbil, oproti základním verzím mi určitě nepřišel jako low end.
Gilgit
Srdcový design je reálně možný u nekonfečního auta, tam kde se designér může trochu rozmáchnout, běžná vozítka, a tím myslím napříč třídami až po lux segment, jsou svázány účelem použití, bezpečností atd., u nich můžeme mluvit o více nebo méně líbivém, resp. povedeném/nepovedeném designu. V tomto kontextu tuhle fabii za sebe hodnotím jednoznačně kladně, ne proto, že by její design byl lepší v kategorii kvalita designu než třeba u tebou zmíněného clia, ale proto, že prostě preferuju u konfekce industriálnější design ostrých linek a hran více než oblé linie na kterých stojí design clia. Jinými slovy, je to spíš otázka osobního vkusu, srdce bych do B segmentu netahal, tohle jsou nákupní tašky.
No, pro každýho to nákupní taška určitě není. A očima dnes auto kupuje dost lidí.Řekl bych, že velká část nefiremních. Coby nákupní taška, tedy auto pro ženu tím spíš.
Ano, oči, nebo-li vkus, ale kategorii srdce vidím opravdu o kus jinde. Každopádně si klidně vsadím, že u této generace fabie bude design velmi dobrým důvodem ke koupi pro spoustu zákazníků.
Já nepochybuji o prodejním úspěchu, ale na rozdíl od tebe si myslím, že design v tom zas tak velkou roli hrát nebude.Ale třeba se pletu.
Pro náš trh opravdu není moc podstatné, jak fabia vypadá, uvidíme jak její design zhodnotí zahraničí. A právě tady si dovolím tipovat, že ohlas bude kladný, a že fabia si v prodejích na zahr. trzích pomůže právě díky novému designu, prostě si myslím, že se trefil do akt. trendů i vkusu Evropanů.
S tím nesouhlasím. Žijeme v roce 2014 a už i mezi malejma autama hraje design roli. proto ty Clia, Pola atd. Fabia se určitě bude dobře prodáváat, minimálně u nás v Ćesku.
No ja si viem celkom predstaviť, že by som si takto vyzerajúcu Fabiu kúpil, čo by v prípade F II s ohľadom na jej otrasný dizajn neprichádzalo do úvahy (a to ani v najlepšej výbave či motorizáci). Takže dizajn bude silným predajným argumentom pre F III (presne naopak to bolo pri F II, ktorá sa kupovala napriek jej dizajnu).
No, přijde mi, že už tě neuráží jako ta minulá, ale jsi nadšený? Když něco půl roku dopředu prezentují jako "designový vánoční dárek", velká pecka, tak naivně čekám pecku. Stajně jako nový passat- i fabka je pěkná, ale vůbec mi nekoresponduje s vyvolaným očekáváním. Prezentuji úžasnou změnu, něco na co se vypaltí půl roku čekat, a přijdu s evolucí. Passat stejně jako fabka. Mě se tahle reklamní taktika holt nelíbí a v mých očích i těm autům zbytečně ubližuje. Jen můj názor.
Nie, nadšený nie som, to sa v tejto triede ani nedá očakávať. Stačí, že sa mi auto celkom páči, už to je obrovský posun oproti dvojke, ktorá sa mi skoro hnusila.
pol roka tu prezentujú "designový vánoční dárek" tak maximáne tunajšie "tlčhuby"
Jestli toto bude podle tebe pro většinu Čechů nákupní taška, tak jsme národ kterej víkend co víkend tráví u obchoďáků. Protože tak těch Fabií bude nejvíc. A v neděli pak na chalupách >😒]
Presne. Za novým Cliom sa vždy rád otočím a sluší mu to aj v základnej výbave (až na veľkosť kolies možno). Vzhľadom na vyjadrenia Škody, že chce novou Fabiou osloviť mladých mi to nepríde ako pravé orechové, ale ktovie, možno sa ešte vytiahnu individualizáciou (aj keď pri Škode o tom dosť pochybujem).
GTI
Mladoboleslavská garážová mozaika je dotvořená. Po týdnu špičkově dávkovaného čtenářského napětí v postupném skládání dalšího škodováckého garážového snu ji tu máme, krasavici, a to v plné silniční palbě - FABIA TŘETÍ, ZVANÁ KRÁSNÁ.
Úvahu o nové Fabii nelze začít jinak, než dospělým apelem: Zažij život v jeho plné hloubce a kráse, ponoř své vědomí do mystiky garáže. Do mystiky, v jejímž lůnu byl právě počat estetický věrozvěst.
Bičován z monitoru doslovnou da vinciovskou linkou kabaňovského designového absolutna, očarovaně žasnu. Žasnu nad tím, jakou jistotu, jakou čistotu a jakou vyváženost dokázali designéři vtělit do naší nové a krásné Fabie. Krása povýšená na výsadu, krása jako odměna, krása jako… osud. Málokdy se to stává, leč karoserii nové Fabie nelze nic vytknout, zde dávám plných deset z deseti možných.
Co je v očích pozorovatele prvotně „nejvíc“ nového? No především nejvíc nová je image Fabie. Jako trhnutím garážové opony se Fabia stává stylovou třídní kráskou s dokonale vybalancovaným vizuálním charakterem dospělého vozu. Zde sklízí designový tým mistra Ká potlesk na otevřené scéně zcela zaslouženě.
Techniku, funkčnost či praktičnost zatím lze nyní obtížně hodnotit, můžeme jen dovozovat z dosavadních zkušeností, že i v těchto kategoriích přiveze nová Fabia svým majitelům opět jen spokojenost. V tomto kontextu žádejme po panech redaktorech nekompromisní testy, a to především ty křížové. Neboť pravdu silnice lze uzřít jen na kříži garážové pravdy.
Dnes velmi zřetelně a velmi uznale – BRAVO ŠKODA FABIA :yes: :-!
Úvahu o nové Fabii nelze začít jinak, než dospělým apelem: Zažij život v jeho plné hloubce a kráse, ponoř své vědomí do mystiky garáže. Do mystiky, v jejímž lůnu byl právě počat estetický věrozvěst.
Bičován z monitoru doslovnou da vinciovskou linkou kabaňovského designového absolutna, očarovaně žasnu. Žasnu nad tím, jakou jistotu, jakou čistotu a jakou vyváženost dokázali designéři vtělit do naší nové a krásné Fabie. Krása povýšená na výsadu, krása jako odměna, krása jako… osud. Málokdy se to stává, leč karoserii nové Fabie nelze nic vytknout, zde dávám plných deset z deseti možných.
Co je v očích pozorovatele prvotně „nejvíc“ nového? No především nejvíc nová je image Fabie. Jako trhnutím garážové opony se Fabia stává stylovou třídní kráskou s dokonale vybalancovaným vizuálním charakterem dospělého vozu. Zde sklízí designový tým mistra Ká potlesk na otevřené scéně zcela zaslouženě.
Techniku, funkčnost či praktičnost zatím lze nyní obtížně hodnotit, můžeme jen dovozovat z dosavadních zkušeností, že i v těchto kategoriích přiveze nová Fabia svým majitelům opět jen spokojenost. V tomto kontextu žádejme po panech redaktorech nekompromisní testy, a to především ty křížové. Neboť pravdu silnice lze uzřít jen na kříži garážové pravdy.
Dnes velmi zřetelně a velmi uznale – BRAVO ŠKODA FABIA :yes: :-!
návrat ztraceného syna? 😉
První věta třetího odstavce...dokonalá formulace. Kam ty na to chodíš😃
Nicméně mi to připadá jako návrat ke tvarům F1. Ciž je zcela jistě dobře
První věta třetího odstavce...dokonalá formulace. Kam ty na to chodíš😃
Nicméně mi to připadá jako návrat ke tvarům F1. Ciž je zcela jistě dobře
Stačilo okopírovat starší příspěvky s drobnou obměnou, např. Passat, že?
Gilgit
Nutno se však také rozhlédnout směrem na západ do Wolfsburgu..... tam totiž pořád žije král B-segmentu.... 😉
Gilgit
Úprimne, nikdy by si také kvalitné formulácie nebol schopný napísať. Dokopy to môže byť o ničom, ale rozhodne sa to dobre číta.
...je samozřejmě neskonale jednodušší napsat něco ve stylu příspěvku na kterej reaguješ. Uděláš si pak o daným člověku rychleji svůj vlastní názor. 😉
Gilgit
A ty snad nejsi zaujatej?
Jak vzdy na GTI-ho vyletíš jak čertík Bertík z krabičky a pořád jen kibicuješ lidi za to jak píšou... K věci jsem od tebe nečetl nic už tak půl roku, jen pořád rejpání do někoho, jakej je to odpad, většinou proto, že ocenil něco z koncernu, případně neocenil něco z Koreje, nebo ti napsal, že když nemáš nic k věci, ať šoupeš nohama...
Jestli máš něco k autu nahoře - napiš to, vyjádři se. Nechápu, že tě baví tady pořád někoho kibicovat a podsouvat kde komu, jak je zaujatej, přitom jedinej zaujatej jsi ty sám.
Jak vzdy na GTI-ho vyletíš jak čertík Bertík z krabičky a pořád jen kibicuješ lidi za to jak píšou... K věci jsem od tebe nečetl nic už tak půl roku, jen pořád rejpání do někoho, jakej je to odpad, většinou proto, že ocenil něco z koncernu, případně neocenil něco z Koreje, nebo ti napsal, že když nemáš nic k věci, ať šoupeš nohama...
Jestli máš něco k autu nahoře - napiš to, vyjádři se. Nechápu, že tě baví tady pořád někoho kibicovat a podsouvat kde komu, jak je zaujatej, přitom jedinej zaujatej jsi ty sám.
Gilgit
Jsi zaujatý proti nicku GTI, proti Pajovi, proti XXX dalším diskutérům zde a sážíš jim černý palce absolutně bez ohledu na to, co a jak napíšou. Vsadím se, že jsi ten GTI-ho koment ani celý nečetl, jinak by ti došlo, že reagovat na něj tak hystericky je nesmysl. Normálně (ano, svým vzletným a pro mně milým stylem) popisuje efekt představení nové Fabie, zní mi to podstatně lépe než jen pouhé "Jo, vypadá to dobře, je fajn, že zmizel ten manga-humus". O tom, kdo je větší grafoman - jestli ty, nebo GTi - bych se nerad hádal, zejména proto, že bych musel počítat všechny tvoje komenty 😄 Rozdíl je v tom, že on píše vždy k věci a vždy trefně, ty jen kopeš do jiných a číst se to moc nedá.
Mezi fanatickým příznivcem a fanatickým odpůrcem nedělám rozdíl, co vždy oceňuji, a obdivuji, je chladná hlava a bystrý úsudek, schopnost obhájit, argumentovat, chápat věci v kontextu, případně přiznat pochybení a opravit si názor pod vlivem kvalitní argumentace... Z toho všeho by mohli tebou kritizovaní přednášet na Sorbonně.
Mezi fanatickým příznivcem a fanatickým odpůrcem nedělám rozdíl, co vždy oceňuji, a obdivuji, je chladná hlava a bystrý úsudek, schopnost obhájit, argumentovat, chápat věci v kontextu, případně přiznat pochybení a opravit si názor pod vlivem kvalitní argumentace... Z toho všeho by mohli tebou kritizovaní přednášet na Sorbonně.
Gilgit
Jestli kibicování každého, kdo napíše něco, co se ti nelíbí, případně jak se ti to nelíbí, nazýváš objektivitou, tak máš pravdu - máme to nastavené jinak.
Gilgit
Jestli je pro tebe hlavní objektivita, tak bys měl přestat být zaujatý proti neobjektivitě, neboť ta je tvořena názorovou diversitou, typickou pro každou podobnou diskusní skupinu.
Gilgit
Kibicování ještě jde, ale to jak překrucuje nicky v nadávky, či sprostý slova je diskuzní bahno.
Přesně tak, přitom si v koutku duše myslím, že Gilgit není takový ten typický bahňák, jehož do toho bahna stahuje vlastní blbost, ale jen prostě sešel se správné cesty a já jsem majákem, jež mu ukazuje tu...sakra...co mi to do té Jesenky namíchali?!
no dneska je tady skvadra😄 Jednoho bičuje da vinciovská linka, druhý zase ukazuje jasným světlem cestu z temnoty...😃)
Gilgit
Já jsem právě sázel na svou domněnku o tvé inteligenci a tudíž ti musí stačit, že jsem tě zkusil pošťouchnout. Zbytek je na tobě.
Gilgit
Ano, všiml jsem si, že tvůj originální překrucuje, s tím nesouhlasím a sám to nedělám. Na druhou stranu vědom si tvých výpadů se mu zase tak moc nedivím.
Koho považuješ za morální bahno je tvoje osobní věc, do toho mi nic není. Jsi jen x-tisící nick, skrývající se za svou internetovou rouškou, kterej by si to co tvrdíš nikdy nedovolil říci někomu do očí. Já s tím problém třeba nemám.
Koho považuješ za morální bahno je tvoje osobní věc, do toho mi nic není. Jsi jen x-tisící nick, skrývající se za svou internetovou rouškou, kterej by si to co tvrdíš nikdy nedovolil říci někomu do očí. Já s tím problém třeba nemám.
Gilgit
"Jsi jen x-tisící nick, skrývající se za svou internetovou rouškou, kterej by si to co tvrdíš nikdy nedovolil říci někomu do očí." :yes:
Gilgit
Už se mi taky doneslo, jak se snažíš zjiš'tovat osobní inforamce o lidech, kteří se s tebou názorově rozcházejí... Fízlování je ještě horší než nadávání...to snad s tebou budu souhlasit 😉 (to byla jen reakce na familiérní oslovení)
Gilgit
...jak psal Paja výše k jinému tématu - poskakuj >😁 😉 Budeš mít ale minimálně okousané podrážky....
A co prostě jen přijmout fakt, že píše jinak než drtivá většina zdejších diskutérů, a že se to lidem líbí a proto mu dávaj ty palce nahoru? Zkus ho ignorovat a nechej ho žít po svém boku a oběma vám bude dobře. To je moje prostá rada.
Protože pokud nejsou příspěvky k tématu, skoro vždycky to skončí v osobní rovině plné urážek, osočování a napadání od matčiného lůna počínaje a politickým zaměřením konče. A to se mě teda k smrti hnusí.
Proto doporučuji smír a odteď už jen věcné diskuze. Co vy na to, nepozvedlo by to zdejší diskuze? Líp by se tu pak četli příspěvky a diskutovalo.
Protože pokud nejsou příspěvky k tématu, skoro vždycky to skončí v osobní rovině plné urážek, osočování a napadání od matčiného lůna počínaje a politickým zaměřením konče. A to se mě teda k smrti hnusí.
Proto doporučuji smír a odteď už jen věcné diskuze. Co vy na to, nepozvedlo by to zdejší diskuze? Líp by se tu pak četli příspěvky a diskutovalo.
Gilgit
Já to nemířil přímo proti tobě, všimni si že ani nevstupuji mezi vaši dnešní "debatu" s mariachim. Jen si fakt myslím, že stírat někoho hned jen co uvidím jeho nick není správné, respektive to nikam stejně nepovede. Lepší je diskutovat věcně.
Uvědomte si, že každý z vás má svoje nesporné kvality. Já osobně si to tedy myslím jak o Gilgitovi, tak o GTI.
Uvědomte si, že každý z vás má svoje nesporné kvality. Já osobně si to tedy myslím jak o Gilgitovi, tak o GTI.
Gilgit
GTI možná dokáže být objektivní, ale ne u aut, který má rád a ne u aut, který nemá rád.
Ať si tady každej subjektivně plká co chce, ale nechť se zároveň chová slušně.
"Bičován z monitoru doslovnou da vinciovskou linkou kabaňovského designového absolutna, očarovaně žasnu."
Tohle mě rozsekalo. Dokonalá forma.
Bohužel na toto nemá Gilgit to základní - IQ
Tohle mě rozsekalo. Dokonalá forma.
Bohužel na toto nemá Gilgit to základní - IQ
Gilgit
Dovolil bych si reagovat jedním z tvých poledních příspěvků😒br />
"Jinak si vsimni, pokud jsi toho vzhledem ke své inteligenci schopen, ze já nikoho neurázím. Pokud o tobe napísu, ze jsi xenofobní hlupák, který casto píse nesmysly o vecech kterým vubec nerozumí, tak to je objektivni pravda, zádná urázka."
"Jinak si vsimni, pokud jsi toho vzhledem ke své inteligenci schopen, ze já nikoho neurázím. Pokud o tobe napísu, ze jsi xenofobní hlupák, který casto píse nesmysly o vecech kterým vubec nerozumí, tak to je objektivni pravda, zádná urázka."
Gilgit
"To, co jsem zcela správne napsal, na posouzení slintu GTI moc nesedí, ale to tvuj pidimozek nedokaze pochopit."
Hele, tahle věta ti vůbec nedává smysl. Jak to tedy je. Přepracuj jí
Hele, tahle věta ti vůbec nedává smysl. Jak to tedy je. Přepracuj jí
Gilgit
"To, co jsem zcela správne napsal, na posouzení slintu GTI moc nesedí..."
Gilgite, ty věty si odporují...To snad musíš vidět i ty😃 Respektive jsi právě přiznal, že to co jsi napsal je blbost. Gilgite, Gilgite...jsi fakt marný
Gilgite, ty věty si odporují...To snad musíš vidět i ty😃 Respektive jsi právě přiznal, že to co jsi napsal je blbost. Gilgite, Gilgite...jsi fakt marný
Gilgit
...na debatu s Gugralem si vem černé gumové rukavice, gumáky a hrubou pláštěnku...plus respirátor.... čeká tě příval opravdových a zaručených hodnot.... >😁 >😁 >😁
já vím, už jsem měl tu čest >😁 Je to zábavné. Na chvilku...
Gilgit
Tebe nejde urazit..... 😉 ale jak píše GTI - podívej se do vlastní garáže a uvidíš tam .... sebe. Obávám se, že Tvá garáž a WC je totéž..... 😄
..na chvilku.... si tak říkám, jestli by našel tenhle bijec odvahu říkat to, co píše, i do očí.... nejdříve by bylo slyšet tleskání jak v Národním divadle a pak by měl líčka jako obézní čínské dítě.... nic proti obézním čínským dětem.... 😄
hezky řečeno >😁 a nejsmutnější je, že je to vzorek národa
Gilgit
On ti tu stefič sprostě nadává? I kdyby tvoje argumenty byly pravdivý, chováš se jako hovado.
Gilgit
Sorry, ale co si já všímám, s lidma se kterýma se hádáš se dá hádat i vcelku slušně. StePič je od tebe žumpa. Devalvuješ cokoli ostatní co říkáš.
Gilgit
To jsem už psal o víkendu...najít odvahu říct mi do očí co tu píše, pak bych to řešil po chlapsku 😉
Gilgit
Vyhrožování? Prosím tě vzpamatuj se...chováš se jako zapšklej puberťák, kterýho právě opustila první holka a potřebuje si dokázat jak je tvrdej, reálně to nejde, tak chodí nechutně nadávat na web...
hele, v lakýrkách bych po chlapsku nic neřešil. Exkrement uvízlý na lakýrce zaseknuté v řitním otvoru může způsobit flek vedoucí k destruktivní reakci a zničení obuvi. Do toho bych nešel
Gilgit
Gilgit
No nebol, veď vidím ako reaguješ.
Gilgit
Jsi prostě jinačí, smiř se s tím, Gagrale.... všichni víme, že jsi ve společnosti vyhledávaný, zábavný a všichni se smějí. ....smějí se tobě, Gulgare, došlo ti to už? 😄 😉 :-*
Pozri, možno je to pre teba nepochopiteľné, ale to čo napísal GTI je v porovnaní s tvojou reakciou na neho umelecké dielo. Veď sa zbytočne sám zhadzuješ. Niekto nezainteresovaný si to prečíta a bude mu úplne jedno, že ty ľudí odsúdiš, zaškatuľkuješ a celý rok im budeš nadávať dávať čierne palce, už len tak zo zvyku.
Ja neviem, ale takto by to tu podľa mňa nemalo fungovať. Reagujme a hodnoťme príspevky bez predsudkov a zaujatosti voči ich autorom. Ja sa tu napríklad sem-tam navážam do Toppera, ale to neznamená, že to budem teraz robiť stále. Sem-tam píše k veci, alebo s ním súhlasím, tak na to beriem ohľad.
Ja neviem, ale takto by to tu podľa mňa nemalo fungovať. Reagujme a hodnoťme príspevky bez predsudkov a zaujatosti voči ich autorom. Ja sa tu napríklad sem-tam navážam do Toppera, ale to neznamená, že to budem teraz robiť stále. Sem-tam píše k veci, alebo s ním súhlasím, tak na to beriem ohľad.
Gilgit
Myslím to tak, že hodnotíme a reagujeme podľa obsahu jeho príspevku a nie podľa používateľa ako takého.
Generel vypadá slušně, všeobecný obavy o napasování karoserie na podvozek se prokáží/vyvrátí až na normálních nekašírovaných fotkách.
Teď jen doufám, že pohled na světlomet ukazuje alespoň xenony, když už LED zůstávají Škodě opět zapovězeny.
P.S.: Dokud nebude básnička a následný shrnutí, nepovažuji to za dostatečnej důkaz diskuzního návratu >😒]
Teď jen doufám, že pohled na světlomet ukazuje alespoň xenony, když už LED zůstávají Škodě opět zapovězeny.
P.S.: Dokud nebude básnička a následný shrnutí, nepovažuji to za dostatečnej důkaz diskuzního návratu >😒]
Na shrnovačku je brzo, ještě je tu málo nablito. >😁 😉
>😒] Budou tu dvě hromady, těžko říct kam si stoupnout...mám dnes lakýrky, nerad bych si je zaneřádil 😉
Poskakuj! >😁 😉
>😁 :yes😒br />
Jinak abych taky pájovi trochu ošplouchl boty >😒] , přidám se spíš k hromadě chválících dávících. Za mě v pohodě, uvidíme v reálu a na menších kolech, ale vypadá to na sukces. Jak píše iudex, klidně bych si ji dovedl představit v garáži. Jenže webpaja mi bohužel do budoucna předurčil 300+HP zadokolku, takže mám peška. 😒 >😒]
Jinak abych taky pájovi trochu ošplouchl boty >😒] , přidám se spíš k hromadě chválících dávících. Za mě v pohodě, uvidíme v reálu a na menších kolech, ale vypadá to na sukces. Jak píše iudex, klidně bych si ji dovedl představit v garáži. Jenže webpaja mi bohužel do budoucna předurčil 300+HP zadokolku, takže mám peška. 😒 >😒]
Nový Twingo ftunigu (alternativně pyčovoe) by těch 300+ koní dát mohlo a je to zadokolka - tak co, jdeš do něj? >😁
>😁 To už by šlo stavět na zadní jako mašina, ne ? A "pyčovoe" zní s ohledem na znáček Renaultu opravdu působivě. >😒]
Jak psali, že nové Twingo bude i v "gétéčku", tak jsem psal "o co, že ho hodím na zadní" >😁 Pyčovoe patřilo k tomu tuningu, nevím, co to znamená, ale všichni správňacký tunigáři (Jája, Óňa, Kladivoun a další banda tupounů z nejmenovaného časáku) to říkaj snad za každým slovem. Kromě Bertoňáka, ale ten je jiná liga :yes:
Xenony byly zapovězeny pro vysokou cenu a tím pádem malou poptávku. S "levným" Rapidem se jim to však podařilo vyřešit, tak věřím, že nebude důvod stejný systém nepoužít i u Fabie.
Určitou výjimečnost a prestiž by nabídly čistě LED světla, ale to je při troše fantazie spíš šance pro facelift a ani tomu moc nevěřím. Před Polem by to asi nedovolili.
Víc jsem však zvědavý jak budou vypadat světla bez projektorových čoček v základu (pokud nějaká budou). Poslední dobou ty velké paraboly nějak šilhají.
Určitou výjimečnost a prestiž by nabídly čistě LED světla, ale to je při troše fantazie spíš šance pro facelift a ani tomu moc nevěřím. Před Polem by to asi nedovolili.
Víc jsem však zvědavý jak budou vypadat světla bez projektorových čoček v základu (pokud nějaká budou). Poslední dobou ty velké paraboly nějak šilhají.
..."Techniku, funkčnost či praktičnost zatím lze nyní obtížně hodnotit"...
Ale ať tam nakonec daj cokoliv, tak to stejně bude ta nejdokonaleší volba, že...? Tak proč to nehodnotit rovnou teď, jak moc je to celé dokonalé!
Neylob se, ale tyto tvé typické oslavné příspěvky mají naprosto opačný efekt a naopak u čtenářů vyvolávají jen a jen koncernovou nenávist. Trochu rozumné obejktivity by neuškodilo...
I když napíšeš oslavnou píseň o psím h...u plnou jinotajů a kudrlinek, pořad je to jen h...o.
Ale ať tam nakonec daj cokoliv, tak to stejně bude ta nejdokonaleší volba, že...? Tak proč to nehodnotit rovnou teď, jak moc je to celé dokonalé!
Neylob se, ale tyto tvé typické oslavné příspěvky mají naprosto opačný efekt a naopak u čtenářů vyvolávají jen a jen koncernovou nenávist. Trochu rozumné obejktivity by neuškodilo...
I když napíšeš oslavnou píseň o psím h...u plnou jinotajů a kudrlinek, pořad je to jen h...o.
O tom o čem píšeš dole tu už spousta příspěvků je, myslím, že autor psal konkrétně o nový Fabii 😉
Gilgit
Vítej zpět, GTI! Stýskalo se mi po uživateli, kterému dávám za příspěvky čistě automobilové :no: s uznalým úsměvem. :-! :yes:
Stejně jako Kabáň musel dostát své pověsti a navrhl auto v rámci nového směru všechny vozy budiž totožné, GTI dostál pověsti své a nad jeho kreacemi píše oslavné ódy. A není divu, po minulé generaci by tuto měli vynášet mezi nebesa, protože s porovnáním vůči předchůdci je nádherná. Cokoliv jiného, by bylo nádherné, protože to už horší být ani nemohlo.
A Vy ostatní reagující se pouštíte do GTIho úplně zbytečně, protože ať už to přiznáte nebo ne, jeho slinty a výblitky Vás prostě baví, tedy pohoršují, naplňují nadšením, nebo se nad nimi alespoň od srdce zasmějete. Co byste tady četli, kdyby ho nebylo :-! , stejně tu nic kloudného nevymyslíme.
Za mě konečně krásné auto, obzvlášť ze zadu se mi líbí ten oblouk nad světly ala f1 a svého času Fiat Stylo, takže mám radost, že budu na silnici potkávat právě toto. Bez ohledu na techniku, nebo právě s ohledem na ni bych si zmíněný designový zázrak stejně nikdy nekoupil.
Takže, Brawo škoda :yes: ! A jak jinak dobře ty GTI, málem jsem vyprskl kafe na display 8-s
A Vy ostatní reagující se pouštíte do GTIho úplně zbytečně, protože ať už to přiznáte nebo ne, jeho slinty a výblitky Vás prostě baví, tedy pohoršují, naplňují nadšením, nebo se nad nimi alespoň od srdce zasmějete. Co byste tady četli, kdyby ho nebylo :-! , stejně tu nic kloudného nevymyslíme.
Za mě konečně krásné auto, obzvlášť ze zadu se mi líbí ten oblouk nad světly ala f1 a svého času Fiat Stylo, takže mám radost, že budu na silnici potkávat právě toto. Bez ohledu na techniku, nebo právě s ohledem na ni bych si zmíněný designový zázrak stejně nikdy nekoupil.
Takže, Brawo škoda :yes: ! A jak jinak dobře ty GTI, málem jsem vyprskl kafe na display 8-s
použil jsi slova básníkova, ale jsou již deset let staré neboť design není žádná revoluce, retušované Stilo, které v 5 dvéřovém provedení není ošklivé ale nenadchne, a žádné emoce nevyvolává, asi máš hodně dioptrií když se nad tímto retro výtvorem ještě dokážeš uspokojit >😁
Parádní! Hezký den přeji, maestro.... 😉 :yes😒br />
Dovolím si okopírovat... pro mnohé SVATÝ GRÁL ---- Neboť pravdu silnice lze uzřít jen na kříži garážové pravdy.
Dovolím si okopírovat... pro mnohé SVATÝ GRÁL ---- Neboť pravdu silnice lze uzřít jen na kříži garážové pravdy.
Tradičně, na úrovni, jinak, bez urážení, prost sprostých slov. Vítej zpět! Za mě :yes: a díky.
Rozeberu tvůj text.
Nevím jak ostatní, ale špičkově dávkované čtenářské napětí jsem na sobě necítil, spíše naopak. Diskuze potvrzují, že jsem takový pocit neměl sám, ale byla nás většina. Lákání formou "puzzle" mi přijde dost obehrané, navíc na formě lákání na Fabii III měli marketéři pořádně zapracovat. Fabii III byla věnována mediální pozornost hodná spíše vlajkové lodi, bohužel kýžený efekt se nedostavil. A že by se jednalo o garážový sen, o tom silně pochybuji. V čem souhlasím, na fotce je jistě "plná silniční palba", a jestliže ta na fotce vypadá běžně, jak asi bude vypadat skutečně nejběžněji objednávaná Fábie?
K druhému odstavci bych jen uvedl, že nerozumím termínům "dospělácký apel", "mystika garáže" a "estetický věrozvěst". To vše v souvislosti s novým modelem Fabie. Pokud víš, co znamená slovo estetika a slovo věrozvěst, přijdeš na to, proč tyto dvě slova nelze spojovat do jednoho výrazu.
Pokud jsi někdy viděl Da Vinciho kresby a náčrtky, nerozumím tomu, jak můžeš porovnávat tato díla s jednoduchými táhlými liniemi Fábie III. Designové absolutno je také něco, co bych potřeboval vysvětlit. Chápu, že používání hezky znějících obratů a výrazů může z podprůměrného textu udělat "zajímavé" čtení, ale informační hodnota zůstane stále nulová.
Pochopil jsem, že jsi skalní fanoušek koncernu. Více služby by jsi mu tedy udělal tím, kdyby jsi se povznesl nad rádoby líbivý text, a skutečně svými slovy, které kopírují tvé myšlenky, by jsi popsal, v čem spatřuješ ojedinělost nové Fabie.
Už tvá epopej na Passat byla dost excentrická, a po přečtení tvého příspěvku na novou Fabii mám pocit, že pokud jsi dokázal do relativně krátkého textu nasázet taková slova jako mystika, absolutno, věrozvěst, bičování a kříž, že píšeš z místa, kterému se říká oddělení, obsluha chodí v bílém a pokojík máš kompletně vypolstrovaný. Jinak to ani snad není možné.
Nevím jak ostatní, ale špičkově dávkované čtenářské napětí jsem na sobě necítil, spíše naopak. Diskuze potvrzují, že jsem takový pocit neměl sám, ale byla nás většina. Lákání formou "puzzle" mi přijde dost obehrané, navíc na formě lákání na Fabii III měli marketéři pořádně zapracovat. Fabii III byla věnována mediální pozornost hodná spíše vlajkové lodi, bohužel kýžený efekt se nedostavil. A že by se jednalo o garážový sen, o tom silně pochybuji. V čem souhlasím, na fotce je jistě "plná silniční palba", a jestliže ta na fotce vypadá běžně, jak asi bude vypadat skutečně nejběžněji objednávaná Fábie?
K druhému odstavci bych jen uvedl, že nerozumím termínům "dospělácký apel", "mystika garáže" a "estetický věrozvěst". To vše v souvislosti s novým modelem Fabie. Pokud víš, co znamená slovo estetika a slovo věrozvěst, přijdeš na to, proč tyto dvě slova nelze spojovat do jednoho výrazu.
Pokud jsi někdy viděl Da Vinciho kresby a náčrtky, nerozumím tomu, jak můžeš porovnávat tato díla s jednoduchými táhlými liniemi Fábie III. Designové absolutno je také něco, co bych potřeboval vysvětlit. Chápu, že používání hezky znějících obratů a výrazů může z podprůměrného textu udělat "zajímavé" čtení, ale informační hodnota zůstane stále nulová.
Pochopil jsem, že jsi skalní fanoušek koncernu. Více služby by jsi mu tedy udělal tím, kdyby jsi se povznesl nad rádoby líbivý text, a skutečně svými slovy, které kopírují tvé myšlenky, by jsi popsal, v čem spatřuješ ojedinělost nové Fabie.
Už tvá epopej na Passat byla dost excentrická, a po přečtení tvého příspěvku na novou Fabii mám pocit, že pokud jsi dokázal do relativně krátkého textu nasázet taková slova jako mystika, absolutno, věrozvěst, bičování a kříž, že píšeš z místa, kterému se říká oddělení, obsluha chodí v bílém a pokojík máš kompletně vypolstrovaný. Jinak to ani snad není možné.
Gilgit
Naprostý souhlas. Mne za celou dobu udivuje ta jednoduchost některých jedinců kteří zde nick GTI za tyto prázdné slova oslavují.Zřejmě to budou ti o kterých se hovoří jako o blahoslavených chudých duchem. Podle většiny jejich textu jde ovšem o elitu národa která má svůj rozum, nicméně pokud volí třeba své zástupce jen n základě podobných retorických cvičení pak rozumím tomu proč to u nás v republice vypadá tak jak to vypadá. A k autu, no můj pocit je podobný jako když sním průměrné jidlo (Fabia I) a ona se mi při říhnutí vrací jeho chutˇ (Fabie III), ale už to nějak není ono.
frite
žádná revoluce - ty by od koncernu vw za poslední leta nikdo nečekal - ale rozhodně pozitivní změna - především v oblasti proporcí. Především záď se proporčně vrací k Fabii I, která byla skutečně nadčasová.
Co nevnímám pozitivně je opět ono diagonálí proboření zadku - což bude asi u škodovky do budoucna povinný prvek a schází mi u Fabie poněkud ona hravost, která v mých očích k malým autům patří. A nakonec si stejně počkáme na fotky civilních verzí v realu...
Co nevnímám pozitivně je opět ono diagonálí proboření zadku - což bude asi u škodovky do budoucna povinný prvek a schází mi u Fabie poněkud ona hravost, která v mých očích k malým autům patří. A nakonec si stejně počkáme na fotky civilních verzí v realu...
3_diamanty
corsa? punto? ibiza? yaris? nie nie
fabia je spravne 😉 :yes: vo verzii monte carlo bude mat z tohto auta aj mini cooper bobky :yes:
fabia je spravne 😉 :yes: vo verzii monte carlo bude mat z tohto auta aj mini cooper bobky :yes:
...s H/K nekritickým a zkušenostmi nepodloženým adorováním jsi pobavil, tohle mě moc úsměvný ani nepřipadá.
Btw...bobky bude mít samosebou i S-Klasse 😄
Btw...bobky bude mít samosebou i S-Klasse 😄
ale no taaaaaak... Vždyť je to jen forma poklony. Sice s tím mini to Topper trochu zazdil, ale s nadhledem dobrý příspěvek
Víš, se slovy jako je dokonalost, bobky ostatních apod sečkáváme až bude aspoň něco patrný. Vařit na základě neúplných údajů a dvou fotek z vody nemám ve zvyku.
Leteckej průkaz nemám a tohle chce nadhled alespoň z 10-ti tisíc metrů 😉
Leteckej průkaz nemám a tohle chce nadhled alespoň z 10-ti tisíc metrů 😉
predstavme si ju v cervenej .... s ciernymi 18tkami... k tomu cierne lemy blatnikov... zatmavene svetla.... sportove sedacky..... skutocne monte carlo bude asi pecka.... ved vidime co taketo "zmeny" spravili aj so sucasnou fabiou.... z podivneho auta spravili krasavca ..... samozrejme mini je inde po stranke imidzu a jazdnych vlastnosti.... ale z hladiska dizajnu sa mu fabia monte carlo bude moct urcite smelo postavit zoci voci.... a myslim ze nebude vyzerat chudobnejsie...
...to máš z kávový sedliny, nebo jsi si vyložil karty? >😁
Normálně nepalcuju, ale u tebe udělám vyjímku, spravil jsi mi náladu Toppere :yes: >😒]
Normálně nepalcuju, ale u tebe udělám vyjímku, spravil jsi mi náladu Toppere :yes: >😒]
Čéče, ty už víš, jak bude vypadat Monte Carlo. Vaříš sice z vody, chápu tvůj neutuchající entusiasmus, ale zase to nepřeháněj.
Ještě jsme ji nikdo neviděl ani naživo
Ještě jsme ji nikdo neviděl ani naživo
v pohode .... ale zober si to zlepsenie sucasnej fabii vo verzii monte carlo oproti "beznej fabii" ..... tych "par detailov" z toho spravilo kukatelne auto.... pekne auto.... auto ktore na ceste uputa a pritom nie je gycove.... ale prave naopak.. stylove .... aj ten emblem monte carlo nad kolesom s rokom vyroby.... su to blbosti ano.... ale prave tieto veci z toho auta robia krasavca a jedinecne auto... a krasne auto....
ano uznavam ze tato nova fabia sa vo verzii monte carlo uz neposunie tak rapidne svojim vzhladom dopredu 😄 kedze uz vyzera zaklad dizajnovo podstatne lepsie ako ten sucasny zaklad .... ale skutocne... predstavme si ju s ciernymi diskami... vzadu s difuzorom.... vpredu s ciernou maskou a svetlami.. ciernymi lemami blatnikov... stitkom na blatnikoch.... a dalsimi "detailami" .... bude to urcite parada... kedze zaklad je uz teraz geneticky zdravy a vyvazeny... na ktorom sa da stavat
ano uznavam ze tato nova fabia sa vo verzii monte carlo uz neposunie tak rapidne svojim vzhladom dopredu 😄 kedze uz vyzera zaklad dizajnovo podstatne lepsie ako ten sucasny zaklad .... ale skutocne... predstavme si ju s ciernymi diskami... vzadu s difuzorom.... vpredu s ciernou maskou a svetlami.. ciernymi lemami blatnikov... stitkom na blatnikoch.... a dalsimi "detailami" .... bude to urcite parada... kedze zaklad je uz teraz geneticky zdravy a vyvazeny... na ktorom sa da stavat
ale já v zásadě s tebou souhlasím. Souhlasím ale také webpajou. FIII je fakt povedla, soudě tedy z prvních obrázků, ale na hodnocení verze Monte Carlo je ještě trochu brzo. Počkal bych aspon na její první obrázek >😁
no hej.... trosku som to uponahlal ... ano.... ocakavania su uz velke a ...... a potom pride chladna sprcha ...... ale snad sa to nestane...
mozno je aj skoda ze tato nova fabia nebude uz vo verzii RS.... lebo ma skutocne asi doteraz najsvalnatejsie tvary ..... take nemala ani FI RS ani FII RS .... ale myslim ze prave verzia monte carlo mnohym splni to co chcu ( a nepriamo nahradi RS ) .... a to stylovy look maleho auta.... ten vykon tam az tam chybat nebude.... malemu autu ide skor o vzhlad... ako o pretekanie a to monte carlo splni do bodky.... teda dufam.... uz zase predbieham 😉
mozno je aj skoda ze tato nova fabia nebude uz vo verzii RS.... lebo ma skutocne asi doteraz najsvalnatejsie tvary ..... take nemala ani FI RS ani FII RS .... ale myslim ze prave verzia monte carlo mnohym splni to co chcu ( a nepriamo nahradi RS ) .... a to stylovy look maleho auta.... ten vykon tam az tam chybat nebude.... malemu autu ide skor o vzhlad... ako o pretekanie a to monte carlo splni do bodky.... teda dufam.... uz zase predbieham 😉
No tyjo Fabie na 18tkách to musí bejt pecka teda >😁 Nevim jak ty, ale mne moc nigga tuzing na autech nevoní >😁 Větší kolo než auto...
fabia I na 18kach [odkaz] seknu jej paradne
myslim ze na novu fabiu III 18tky vojdu v pohode a vzhladom k hmote sirke a svalnatosti auta budu ok.....
samozrejme nigga tunning chromovany americky tiez nemusim ...
myslim ze na novu fabiu III 18tky vojdu v pohode a vzhladom k hmote sirke a svalnatosti auta budu ok.....
samozrejme nigga tunning chromovany americky tiez nemusim ...
Nejsem si stopro jist, že to na obrázk sou 18tky, spíš bych tipl max 17... ale jak myslíš, jak bych ten kostitřas nechtěl >😁
Gilgit
Hele, Toppere, dlouho jsem na diskuzích nebyl, ale pamatuji si tě, že škodovku - kromě svý feliny - moc rád neměl, nudnej desibn atd. What's happened, bro?
Jinak abys ty neměl bobky z LaFerrari, až to auto potkáš. Ale vlastně ne. Koho LaFerrari a další hypercars zajímají, viď.
Jinak abys ty neměl bobky z LaFerrari, až to auto potkáš. Ale vlastně ne. Koho LaFerrari a další hypercars zajímají, viď.
hezkej vtip 😄
Za pár měsíců si té své "dokonalosti" na čtyřech kolech užiješ do sytosti, protože zase budou na každým rohu a do té doby se musíš spokojit s obrázky >😁 Tak snad to čekání nějak zvládneš....
Za pár měsíců si té své "dokonalosti" na čtyřech kolech užiješ do sytosti, protože zase budou na každým rohu a do té doby se musíš spokojit s obrázky >😁 Tak snad to čekání nějak zvládneš....
petrumr
nebydlíš na samotě u lesa ? 😉
Možná píše z Černobylu...
Morfo333
Krok vpred ale príliš malý krok by som to nazval. Dizajnom nepredbehla podla mňa ani VW Polo ktoré je na trhu už dákych 5rokov alebo Kiu Rio. Zadné svetlá mohli ozaj spraviť na rok 2014 a nie podľa prvej Fábie len s ostrými hranami - katastrofa!
Tak Rio bych sem raději netahal, ta se ošklivostí s FII může přetahovat jedním lanem a nejsem si jistý, která strana by spadla do propasti, myslím že obě. :-!
CHerokee
Nenadchne, ale ani neurazí. Ani ona však nemá vzadu diody 😒. Největší benziňák 1,2 TSI a diesel 1,4 TDI je bída. Žádná revoluční nová technika. Na druhé straně je fajn, že bude v nabídce couvací kamera. Je škoda, že nedostala platformu MQB. A vyhlídka, že budou jen 3válce prý od příštího roku...maras. Na svou třídu má pěkný kufr jako všechny Fabky. Cena od 250 000 pokud bude, tak je vysoká a bude se kaniblizovat s Rapidem.
petrumr
Tak to určitě, to jo. FII , od nova potahy na sedadlech, a sedačka řidiče měla po 60 tis. rozedřenou bočnici. Holt, jak píšeš, kvalitní interiér něco stojí.
petrumr
Jsi trochu náročný ne? 😄 81 kW je na Fabii až až, většina zákazníků stejně zvolí slabší verzi, další zůstanou u MPI a menší část zvolí silnější TSI. TDI bude vyloženě fleetovou záležitostí. MQB, jak se zatím zdá, přináší výhody spíše pro výrobce. Hlavně, že šířka narostla. Diody jsou pěkné, ale pro Fabii trochu zbytečná frajeřina. Spíš je zvláštní, že i tentokrát zůstane u halogenů, ačkoli já osobně s tím žádný problém nemám.
Cenu bych si představoval nižší, ale je možné, že začne na 250 tis. a pomalu bude klesat.
Cenu bych si představoval nižší, ale je možné, že začne na 250 tis. a pomalu bude klesat.
Možná jsem, ale jsou to jen samé malé přeturbované motůrky. 3válce mě nelákají vůbec, mám s nimi špatnou zkušenost. Alespoň čtrnáctistovka by mi tam sedla a nemusela by být ani tak vyhoněná.
Diody už má dnes kdejaký hujdaj.... líp svítí, méně žerou a lépe vypadají. Žárovky jsou stejný anachronismus jako 5 rychlostní převodovka.
Diody už má dnes kdejaký hujdaj.... líp svítí, méně žerou a lépe vypadají. Žárovky jsou stejný anachronismus jako 5 rychlostní převodovka.
super7
pro mě jsou asi nejpodstatnější dvě čísla z článku - +9cm na šířku a -6cm výška řidičova sedáku, z toho by mohl vyjít podstatně lepší pocit z těžiště auta
designově oceňuju návrat (nebo aspoň kompromis) k zadním světlům jako součásti zadního čela s jen minimálním přesahem do boků, jinak si počkám na "na živo"
designově oceňuju návrat (nebo aspoň kompromis) k zadním světlům jako součásti zadního čela s jen minimálním přesahem do boků, jinak si počkám na "na živo"
petrumr
píšou "minimální výška", tak si to asi půjde i napumpovat výš 😄
petrumr
No sice +9cm, ale z toho je 6cm jen díky novým vnějším klikám…Ale tak i ty reálné +3cm se cení (otázka je, kolik z těch 3cm projeví v interiéru)
bitner
Nevypada to spatne, asi jako 10 let stare Stillo. Bude to stat stejne, jako 10 let stare Stillo?
Nebude, budeš si muset to stilo nechat nebo začít víc vydělávat.
petrumr
Kam se hrabe bitner, to se nedá srovnat... 😉
Neda, jezdim v Sanderu (2011) a Focusu (1999) vy tupci! Samozrejme atmo benziny povazte - 4 valce 1,6!
Vic vydelavat? Na TOHLE? Diky, nechci, rad si uzivam zivot, kde neni vse jen o penezich.
Designove je to proste celkem podarena kopie Stilla (zmensena pochopitelne). Nevypada to spatne, ale pro borce meho formatu (193 cm, aktualne 95 kg) je tohle auticko na hrani. No a i kdybych se tam nejakou nahodou vesel, tak ty motory, to je tragedie, ktera u koncernu trva uz 10 let. I ta 1,2 16V v Dacii je proti tomu doslova rozezranost.
Vic vydelavat? Na TOHLE? Diky, nechci, rad si uzivam zivot, kde neni vse jen o penezich.
Designove je to proste celkem podarena kopie Stilla (zmensena pochopitelne). Nevypada to spatne, ale pro borce meho formatu (193 cm, aktualne 95 kg) je tohle auticko na hrani. No a i kdybych se tam nejakou nahodou vesel, tak ty motory, to je tragedie, ktera u koncernu trva uz 10 let. I ta 1,2 16V v Dacii je proti tomu doslova rozezranost.
petrumr
Nevim, jestli to jenom delas schvalne, nebo opravdu neumis cist.
1) Sandero mam v 1,6 8V
2) Do jednickoveho se zadna 0,9 nedavala
3) jo, mam to na LPG
2,0 by se mi ve Focusu libil, coz o to, ale ona i ta jednasvestka jede pekne.
1) Sandero mam v 1,6 8V
2) Do jednickoveho se zadna 0,9 nedavala
3) jo, mam to na LPG
2,0 by se mi ve Focusu libil, coz o to, ale ona i ta jednasvestka jede pekne.
petrumr
Bože, zastav už svůj dnešní příval stupidit !! Ano, Focus se s Fabií opravdu nedá srovnávat.
petrumr
V čem nemá máfokus navrch?
petrumr
Nemal si to kupit burane.
petrumr
Takže, předpokládám, že je to Focus I (myslim, že si to už psal jednou)😒br />
Je to o třídu větší auto, tudíž prostor pro posádku, má lepší podvozek a minimálně ještě dvojková Fabie se mu nevyrovná (co sem měl možnost jet s oběma vozy), motoricky už ani nemluvě, jestli srovnáváš dvoulitr (znám z Mondea)... tomu běžná fábie ani nestačí...
Tohle vše v případě že nemáš už vylítanej prohnilej pekáš, ale normálního udržovanýho Focuse odpovídajícího stavu k provozu na silnici....
Je to o třídu větší auto, tudíž prostor pro posádku, má lepší podvozek a minimálně ještě dvojková Fabie se mu nevyrovná (co sem měl možnost jet s oběma vozy), motoricky už ani nemluvě, jestli srovnáváš dvoulitr (znám z Mondea)... tomu běžná fábie ani nestačí...
Tohle vše v případě že nemáš už vylítanej prohnilej pekáš, ale normálního udržovanýho Focuse odpovídajícího stavu k provozu na silnici....
petrumr
Ano, 7l/100 u 1,6 a 8 u 2,0 jsou rozežranost. A hlavně na nich servis moc nevydělá.Hanba!!
Tvrdý? To máš asi špatný tlumiče.... to Fabie je ta co odskakuje na nerovnostech jak koza, Focus pěkně sedí a na hezké silnici je to radost projíždět zatáčky a spotřeba? Tak máš výkon, je jasný že to nepojede za 5, ale to tvoje ex HTP kdyz trochu přitopíš pojede za 10 tky >😁
petrumr
Historky o spotrebe HTP za 10l jsem slyšel, ale nikdy jsem je nezvládl potvrdit. 1,2 HTP / 47kW jsem měl na taxikařinu a při nejhorším jízdním režimu (nastartovat, pojet 2km, čekat 5min, pojet 10km, jet zpátky, vzít hovor, otočit to a mazat zas někam jinam...takto celou noc) jsem jezdil za cca 7,5 - 8 l/ 100km. Po dálnici do Prahéé jsem jel stylem plný kotel, dokud nemusím na brzdy (a už nikdy více, prosím, je to humus jak pro auto, tak pro řidiče, ale tehdy jsem musel) a výsledek v Praze byl 8,7l/100km. Na deset bych se dostal jen pokud bych jel neustále na jedničku do prudkého kopce, s čistým svědomím píšu, že při normální jízdě je tato spotřeba nedosažitelná.
HTP 47kw (12ventil) 1.2 HTP, Seat Cordoba - auto od nova , já dostal po rodičích v 30 tisících km a 4 letech.
Prudká jízda po okrskách s naloženým autem (prudká úměrně výkonu) - 12/100. Po městě kolem 10/100 při rychlých akceleracích. Jízda po dálnici nad 130 byla tak za 8-9, s naloženým autem. Na dovolenou jezdila klidně přes 7, ale to sem neřídil já. Alpy do prudkých kopců ve 3 lidech - sotva stíhala, jela taky kolem 10.
Ano, bylo mi 18, nešetřil sem to... nicméně historka neni od kamaráda, ale z první ruky.
Prudká jízda po okrskách s naloženým autem (prudká úměrně výkonu) - 12/100. Po městě kolem 10/100 při rychlých akceleracích. Jízda po dálnici nad 130 byla tak za 8-9, s naloženým autem. Na dovolenou jezdila klidně přes 7, ale to sem neřídil já. Alpy do prudkých kopců ve 3 lidech - sotva stíhala, jela taky kolem 10.
Ano, bylo mi 18, nešetřil sem to... nicméně historka neni od kamaráda, ale z první ruky.
"Bylo mi 18, nešetřil jsem to" - já jsem psal doslova "při normální jízdě je tato spotřeba nedosažitelná.".
Úplně v pohodě. Stačí když pojedeš konstantní rychlostí tachometrových 140 km/h po dálnici z Prahy do Jablonce a máš tam 10 litrů. Vyzkoušeno. Pokud pojedeš do 120 seš schopnej to udržet lehce nad 8 litry, což mi přijde pořád jako katastrofa. Jezdil jsem teda s 1,2 HTP 51 kW.
petrumr
No takhle já se u aut se kterýma jezdím běžně s takovou spotřebou nesetkávám, takže mě to docela zarazilo. Jinak se svým jezdím město a okolí za 6,1.
S kombajsem 1,2 / 47 kW jsem jel v té době Primošten a z5, ve dvou dospělých, non-stop tam a non-stop z5 (samozřejmě jsem tankoval, ale rychle, žádné žranice, tři minutky a jedem dál) a při průměrné rychlosti 85 tam a 87 z5 byla celková spotřeba za celých 14 dní (tedy včetně pár výletů po okolí) 5,9. Připomínám, že dálnice tehdy končila někde za Zagrebem, nebo možná ne, ale od Zadaru jsme jeli po jadranské a ne po dálnici, stejně tak kolem Vídně vedly jen známé cesty přes Poysdorf a Drasenhofen...
Uniká ti, že ten odpad se vyrábí už 20 let právě proto, že funguje. Není potřeba ho teda horečně nahrazovat něčím jiným. >😁
Gilgit
Jasně, bejt socka - to je životní styl jen pro BORCE tvýho formátu >😁 >😁 >😁
Tady musím souhlasit, ve mě to taky vzbuzuje totální kopii Stilla a to už i z dávkovaných fotografií v minulém týdnu. Když se člověk podívá na boční linii a její hranu , tak je v podstatě stejná jak u Stilla, akorát italové tu byli o 13 let dřív :-!
souhlasím s Tebou, jenže co udělá Fiat je špatně a co Němci tak je fantastické i když je to již 13 let staré, tak to je se vším, motory JTD byly špatné a zase po 10 letech je nasadil koncern a jsou dobré !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic nového nedokáží jen kopírují a dělají z toho objevení nové hvězdy
Budeš se divit, ale Italové nebyli první, kdo navrhl hranaté auto. A další věc, co tě udiví - většina hranatých aut bude vypadat dost podobně a tak samo se sobě budou podobat kulatá auta. Není to tím, že by jedni opisovali od druhých, ale prostě proto, že koule a šiška jsou si podobné a krychle s hranolem taky tak.
Ale klidně žij v domnění, že Kabaň prostě jen obšlehl Stilo, možná to pro tebe bude jednodušší.
Ale klidně žij v domnění, že Kabaň prostě jen obšlehl Stilo, možná to pro tebe bude jednodušší.
Tak podle toho co píšeš by musely všchny hranaté auta vypadat tedy jak stillo >😒] Ale podobnost se stillem je tu mnohem okatější než s jakýmkkoliv jiným hranatým modelem, které stillo ani zdaleko neevokují. Takže je to blbost. Přiznej si, ře FIII designem díru do světa neudělá s něčím co už tu bylo a je fakt, že "to co udělá koncern je boží a co udělá ital ikdyž před 13lety stojí za houby, to je fakt", Vlastně jsem zapoměl, že vw udává designový trend... Ale o desítky let pozadu >😁
Předmětem diskuse není 13 let starý Ital, ale nová Fabia, já říkám, že v kontextu třídy je to povedené auto, byť po předchozí generaci jen těžko mohlo přijít něco horšího.
No vono když si koupíš na sebe třeba kalhoty "mrkváče" o 13 let dřív než se nosej, tak to taky není žádnej vodvaz. >😁 >😁
nevím ale to že nebylo první hranaté auto je asi pravda, jen se jiným vůbec nepodobá, je své a osobité, to se o německých výrobkách říci nedá, 10 let čekají a pak vybírají to nejlepší, přístrojové štíty , nové Bravo nastolilo trenda dnes to mají všichni, kde je ta fantazie !!!!! a chceš mi říci že Porsche je legenda ????????? proto je již 40 let stále stejná ????? koukni na Ferrari ani jedno auto není stejné tak tady je vidět že neustále je co vymýšlet
Stilo bylo parádní auto, dodnes se mi líbí a jedno pořád mám, ale to platí pouze pro třídvéřovou verzi. Pětidvéřák byl neskutečně nezajímavý a kombík přišel příliš pozdě na to, aby na prodejích Stila něco změnil. A i Stilo jako takové je směsicí dobrých (třeba odkládací prostory v palubní desce před spolujezdcem, AQS...) a mizerných řešení (sedala, zadní náprava, levné plasty ve dveřích...), jako každé auto, jedno jestli je z Německa, nebo Itálie, nebo USA...
Tady jde o ten design, že je to fakt dost podobné, akorát o dekádu později. Jinak k těm nekvalitním plastům ve dveřích Stilla, co tím myslíš? Co mám zkušenost tak si je to podobné s OII v kvalitě a oproti OIII třeba má dokonce Stillo polstrování ve dveřích narozdíl od celoplastu v OktváceIII,
Ty plasty jsou u Stila hnusné a mizerné. A ještě víc to vynikne, když ty dveře zavřeš - to pak vidíš parádní palubní desku ze skoro luxusně působících materiálů a na ni navazuje ten hnusný gumový humus na dveřích s mizerným zpracováním. Skoro jakoby palubku udělali u Audi a dveře někde v Rusku... Polstr na tom nic nemění, je ale fajn, že velkou část toho gumovýho humusu zakryje.
robert78
Škoda, že je design jen zmenšená octavia a jakákoliv míra vlastní osobnosti byla potlačena. Od Octavie bohužel podědila prokopnutý kufr, kde vadí zejména dovnitř zalomená spodní hrana pátých dveří, která se u světlých laků jeví jako by měla tmavší barvu... Jinak je samozřejmě design oproti Fabii II krokem kupředu a hlavní zásluhu na tom budou mít papírově lepší proporce, tedy poměr výšky a šířky.
Zalomená hrana vadí akorát u Rapidu LB, protože má neskutečně vysoký zadek. U okty nebo Fábky mi to příjde ok.
FIII: bravo!
FIII: bravo!
spojka
Tak tohle se nepovedlo,vůbec se mi nelíbí,všechny modely skoro stejné,bez jakékoliv fantazie,takový splasklý Rapid,zepředu paskvil.
Ještě,že máme Renault,takové clio to je nádhera,o motorech ve Fabii ani nemluivím.
Škoda :no: :no: :no:
Ještě,že máme Renault,takové clio to je nádhera,o motorech ve Fabii ani nemluivím.
Škoda :no: :no: :no:
petrumr
rypal
Tak určitě je Fabia III hezčí než škaredá Fabia II. Ale krásu a eleganci Fabie I nedosahuje! Bohužel!! Co mě ale víc mrzí je technika, která je stejně jak v Rapidu odzkoušená ale zastaralá. A projeví se to třeba na té šířce interiéru. Nečekejte výrazný nárůst. Třeba Citigo vnitřní šířkou nepřekoná. Protože Citigo má moderní podvozek, jelikož se to vyrábí na stejné lince spolu s VW Up. Tak asi tak.
Josef 1
Kdy že bude nahrazen nejprodávanější motor 1,2 TSI?
RevoX
Nějak nevím jak z tohoto může být někdo nadšený, ale když někdo chce nevýrazné auto bez kapky originality a duše, brát mu to nebudu. Já osobně si "krasavce" představuji jinak. Když to vezmu z praktické stránky, tak máme větší kufr, ale menší délku, a těch 8 milimetrů oproti FI na rozvoru situaci na zadních sedadlech asi nezachrání. Takže jsme tam kde jsme byli. Nárůst šířky je pochvalný čin, teď jen jestli to není proto že jsou dveře o 5 centimetrů tlustší.
Když to vezmu kolem a kolem tak máme nové auto, co je stejně velké jako to staré, přestože papírově vypadá větší, a o to přeci jde ne?
Nechci to auto úplně odsoudit, to si troufnu až si do něj sednu, ale pochybuju že tam svých 195 centimetrů složím tak abych se cítil pohodlně.
Když to vezmu kolem a kolem tak máme nové auto, co je stejně velké jako to staré, přestože papírově vypadá větší, a o to přeci jde ne?
Nechci to auto úplně odsoudit, to si troufnu až si do něj sednu, ale pochybuju že tam svých 195 centimetrů složím tak abych se cítil pohodlně.
Makovnik
Lahko prebuchana Skoda Rapid spaceback s mracitkami a monte carlo paketom...
Humbuk okolo, akoby vychadzal novy Rolls.
Humbuk okolo, akoby vychadzal novy Rolls.
Nový Rolls tu reálně nikoho nezajímá, to musíš zpátky na Kysuce, grófe. 😉
petrumr
aproximus
tak a je to. ani to nebolelo. a není to vůbec špatný :yes: jen opatrně se soudy. promo fotky jsou promo fotky. hezká barva, kola (optipaket?). v rámci možností se z fábie podařilo vytesat relativně podařený vůz. je to rozhodně lepší než dvojka. škoda jen neděleného B sloupku. jsem zvědav naživo a na fleetové verze v bílé na plecháčích..
petrumr
Fil007
Nikdy jsem Fábii neměl a nechtěl, podle toho jak vypadají nadále asi chtít ani nebudu. Tahle má podle mě až moc křivek na přední masce, a když se na ní podíváte z profilu tak má takový divný tvar. Nebudu to tu dále rozpitvávat.....je to hnus.
petrumr
Okolí Ostravy. Já jsem z vesnice 😉
petrumr
ty jsi opravdu blb...Neurážej Ostravu!!! Nevíš o čem mluvíš! :no:
petrumr
No jo asi nějaký další čecháček co neví o čem mluví >😁
petrumr
megacruiser
snad to bude koukatelné. Ale ani tyto upravené fotky se mi nějak zvlášť nelíbí. Bok je sice opticky robitý výraznou linkou, ale protože je těsně pod okny a širší než plech pod ní, možná bude způsobovat optickou "vratkost" auta - a to hlavně se zapadlými malými 14" kolečky. Něco jako současný hnusný Spark. Nutná z hlediska ostřiku od kol ta hrana rozhodně nebyla - leda by kola lezly z podběhů. A když už někde je taková hrana, měly nad ní být i kliky. Nebudou xenony, nebudou vzadu LED, které už dneska výrobce stojí méně než žárovky. Ale Škodovka musí zůstat v rámci koncernu opticky "levná" - a jak jinak tu lacinost naznačit? Odkaz nepovedené Fabie2 je pořád jasně vidět, ohromně vysoký bok stále proporčně neladí k nízkým oknům, v tomto směru byla Fabia1 lepší. A nepotřebovala ani berličky v podobě zbytečných prolisů. Někdo se tady pokusil Fabii srovnat s Puntem - doufám, že to byl sarkazmus. Pravda je, že vánoce jsem si představoval jinak 😄
Já mám pocit, že u této fabie už 14" kola nebudou, že to bude začínat na 15".
Mozno znova zavedu aj verziu Junior, ked sa dizajnom vracaju ku korenom.
Na 13" plechacoch z toho bude skutocne gti-ho fabia 3. - "krasna" >😁
Na 13" plechacoch z toho bude skutocne gti-ho fabia 3. - "krasna" >😁
Písalo sa o 14kach v základe. Ono aj Octavia má v základe 15ky a to je o triedu (triedu a pol) väčšie auto, takže je nereálne čakať 15ky v základnej Fabii.
_Teddy_
Prosim vas a kde je ta prva fotografia? Ja tam vidim iba renderovane obrazky ocividne robene na pocitaci, a stranu z dakeho casaku...
petrumr
Tymkoo
I samotní Němci považují novou Fabii za nejhezčí malý vůz v celém koncernu a já jí přeju úspěch i v globálním měřítku. Základ sice bude otřesný, ale koukatelná Fabia s výbavou a motorem bude za 300.
Fakt jo? Hezčí než nějakej Passat CC >😁
Ty si snad v Německu dělal průzkum, že tvrdíš, co tvrdíš?
Slyšel jsem akorát jeden žvást od dědka Piëcha, že to bude jedno z nejkrásnějších aut z koncernu a teď když to auto vidím, tak si říkám, kdy už ten Piëch půjde do důchodu 😄
Ty si snad v Německu dělal průzkum, že tvrdíš, co tvrdíš?
Slyšel jsem akorát jeden žvást od dědka Piëcha, že to bude jedno z nejkrásnějších aut z koncernu a teď když to auto vidím, tak si říkám, kdy už ten Piëch půjde do důchodu 😄
pise o najkrajsom malom aute ..... passat CC je kus vacsie auto
ano, překvapivě, Fabia je oproti předchůdkyni povedené auto, ale designový skvost mezi hatchy koncernu to zdaleka není. Např. ani proti takovému Cliu nemá šanci.
petrumr
podle toho, co se tady prodává, tak Češi ten design také moc neřeší 😉
otázka priorit, jezdit hezčím vozem, na který se ti každý den lépe dívá není na škodu 😄
otázka priorit, jezdit hezčím vozem, na který se ti každý den lépe dívá není na škodu 😄
petrumr
Tak to máš při rozhodování opravdu široký výběr. Hlavní je, že to má čtyři otáčející se kola. Jo i tak se dá "vybírat" 😄
petrumr
Pozor... hlavně to musí mít správně stěrače! >😁
petrumr
>😒] Já sem teda čistil stěrače všehovšudy jednou a to jen od ledu a u Laguny... co mam vyhřívané sklo, tohle odpadá 😄
To je asi poslední věc co mi na autě vadí >😁
To je asi poslední věc co mi na autě vadí >😁
Ty kym nastupis do vlastneho auta, mas zvaracku helmu a hladas podla hmatu?
petrumr
Ok, jednoduchsie, lebo si zrejme nepochopil - ked nastupujes do vlastneho auta, cuvas, aby si sa nanho nemusel pozerat a zvysok casu mas na tom plachtu, aby nebolo vidiet?
petrumr
Nauč se číst, píšu malý vůz.
Nemyslel sem Němce na ulici, ale vedení.
Nemyslel sem Němce na ulici, ale vedení.
a já myslel, že ti trocha démonizování udělá radost 😄
jo a myslí si to jen Piëch a to je Němec a ne Němci 😉 navíc v tom jeho prohlášení je nejspíš jen koncernový marketing
trochu nejasné, u tebe bych to viděl pro změnu na psaní 😄
jo a myslí si to jen Piëch a to je Němec a ne Němci 😉 navíc v tom jeho prohlášení je nejspíš jen koncernový marketing
trochu nejasné, u tebe bych to viděl pro změnu na psaní 😄
qp
Konečně se škodule trochu odvázala, akorát na mě je tam moc ostrých hran (subjektivní názor). Zase na druhou stranu uvidíme, jak to bude vypadat v reálu. Nicméně u mě vede 1. Gen v RSku a 2. Po fl ve sportline verzi v červené barvě s bílou střechou [odkaz]
Akorát, co mě mrzí, že zadní lampy nejsou v LEDkách a v zrcátkách taky. Ale zase to jsou "moje" detaily.
Na závěr jsem zvědavý na boj mezi Hjondé a Škodulí. Ta nová i20ka je fakt hezká. 😄
Akorát, co mě mrzí, že zadní lampy nejsou v LEDkách a v zrcátkách taky. Ale zase to jsou "moje" detaily.
Na závěr jsem zvědavý na boj mezi Hjondé a Škodulí. Ta nová i20ka je fakt hezká. 😄
petrumr
Tam nejde zase tak moc o lidi, jako spíš o firmy. Co bude a za kolik.
Jinak u nefiremních vozů to určo bude hrát roli, o tom žádná. Ale zase na to tu bude nový Roomster.
Jinak nevím, co se lidem na ix20ce líbí, teda spíš takto, mě nijak neoslovila.
Jinak u nefiremních vozů to určo bude hrát roli, o tom žádná. Ale zase na to tu bude nový Roomster.
Jinak nevím, co se lidem na ix20ce líbí, teda spíš takto, mě nijak neoslovila.
petrumr
michalpneu
teda to je jednoznačně nejhezčí fabie, fakt bomba. Je to jasný vzkaz Kabaně kritikům: vyližte si pr*el.
Moc se mi líbí, je fakt povedená.
Moc se mi líbí, je fakt povedená.
pokrokom oproti Fabii 2 by bola aj chripka, takze az taky kompliment to nie je.
Coho sme sa teda dockali?
Dalsieho vyjadrenia univerazalneho dizajnu v podani Skoda Auto, za hranicou prislusnosti k znacke, za hranicou konzervativizmu, pevne v naruci low-costovej, jednoduchej uniformity.
Ale priznajme si, cakal od Skodovky niekto nieco viac?
Coho sme sa teda dockali?
Dalsieho vyjadrenia univerazalneho dizajnu v podani Skoda Auto, za hranicou prislusnosti k znacke, za hranicou konzervativizmu, pevne v naruci low-costovej, jednoduchej uniformity.
Ale priznajme si, cakal od Skodovky niekto nieco viac?
presne tak, všeobecne malé autá VW Group oproti francúzskym nemajú dizajn. Ja osobne by som preferoval novú Mazdu 2, bez týchto trojvalcových nezmyslov, s krásnym dizajnom.
design je záležitostí vkusu. Tobě se líbí Mazda 2, jinému se zase vůbec nelíbí ... každej to prostě vidí jinak 😉
petrumr
Kefalín, a čo také si predstavujete ako "ovladače zámků"?? Jak jinak by měly vypadat? A ovladače oken? Někdo si pod dobrou technikou představuje kvalitní motor a podvozek, někdo stahování oken.
petrumr
Ano, podle této logiky jsou motory Mazdy odpad a motory škody skvost. A ano, auta velikosti Mazdy 2 se bez bezklíčového vstupu téměř neprodávají.Hlavně Fabie mají bezklíčový vstup už v základu.
petrumr
"kdyby mazdy měli kvalitní motory, tak by je používalo více lidí,"
Podla tvojej logiky bola produkcia Ricka Astleyho kvalitnejsia ako produkcia Rush, pretoze Astley predal v roku 1988 viac platni 😉
A najlepsie pivo sveta je americky Budweiser...
Podla tvojej logiky bola produkcia Ricka Astleyho kvalitnejsia ako produkcia Rush, pretoze Astley predal v roku 1988 viac platni 😉
A najlepsie pivo sveta je americky Budweiser...
šmoula nešika
... a já zaspím. A přiznám se, že teď ani nepociťuji nějakou lítost. První fotku jsem zahlédl díky diskusním kolegům už o půlnoci, záď není překvapením. Musím říct, že v dané (nejvyšší) výbavě si designéři s detaily velmi pohráli a vypadají skvěle, ale tvary samotné jsou už na první pohled čistě prakticky orientované. V základu to nebude kdovíco, ten design není vůbec rafinovaný a v našich podmínkách se rychle okouká. Ale pořád bych coby ne zrovna fanoušek odcházející bramborové generace řekl, že konečně něco nového a poplatného módě.
adamikos
Fábia je jako taková Pálava (směs vín)... když nám Škoda naservírovala po škaredé a nevzhledné "feldě" opravdu nadčasovou Fabii první generace, lidé si ji zamilovali, dodnes takové "eresko" první generace ve žluté nebo zelené nevypadá vůbec zle. Pak přišlo rozčarování, slabý ročník "Pálavy", směska se jednoduše nepovedla, disproporční hnus (možná jsem moc kritický, ale 2. generace Fábie je pro mě nejhnusnější škodovka za posledních 20 let). Je vidět, že se vinaři od Škody ze svého přešlapu poučili a letos nám naservírovali skvělou směsku hodné jména Pálava ... tak tedy na zdraví!! Za Fabii 3. generace říkám BRAVO ŠKODA !!!
Nekaz mi prosím ťa moje obľúbené víno. Ak chceš Fabiu prirovnávať k odrode vína, tak potom by ju vystihoval tak akurát Cabernet Sauvignon. Víno, ktorého je všade viac ako dosť. Kúpiš to v každých potravinách a národ si myslí, že je to výnimočné víno. Pritom ide iba o obyčajnú tuctovku, masový produkt (aspoň pokiaľ sa nejedná o výnimočný produkt od poriadneho vinára). A presne taká u nás Fabia bude. Tuctová, obyčajná, neoriginálna. Sociálne auto...
Ja by som Fabiu prirovnal k Veltlínskemu zelenému: bežná, rozšírená, "ľudová" odroda, spájajúca sa skôr s ľudovou veselicou ako nóbl á-la-carte reštauráciou; pre mňa to bol donedávna taký lowend medzi bielymi odrodami, ktorý by som si dobrovoľne nevybral, ak bola možnosť voľby. A ajhľa, prišiel ku mne jeden obchodný riaditeľ malého pezinského vinárstva a priniesol mi si😜ack neskorého zberu s tým, že pri ich víne názor na Veltlín zmením. A naozaj som zmenil, o dve triedy prevyšovalo moje doterajšie skúsenosti so zelenými veltlínmi. Takže F III je ako tento vydarený veltlín: napráva pokazenú chuť z minulej generácie.
A bylo už jen 5 tříd pod čímkoliv z Alsaska nebo Mosely 😄
Veď hovorím, držme sa pri zemi. 😉 Ľudové auto, ľudové víno.
Mě počastoval nedávno náš diskuzní kamarád fantastickým ryzlinkem...jak moc mi zpříjemnil chvíle navečer na terase s doutníkem ani neví 😄 :yes:
No vidíš, Rizling je pre mňa tiež lowendové víno na úrovni Veltlínu (R. rýnsky), resp. ešte pod ním (R. vlašský). Ale opäť, možno chýba skúsenosť s vydareným ročníkom a zmenil by som názor ako pri tom Veltlíne. Btw. ešte z neho dve lahvinky mám, takže ešte jednu grilovačku musím dať. 😄
Bubáq
Ano, hodnotit design novinky podle pohledu na dvě (!) fotografie lze i takto: 1) tohle se přece dalo čekat, a 2) clio je hezčí. Tomu ale říkám ideologický přístup: opravdu, poté, co škodovka zavedla nový design u všech dosavadních vozů, se opravdu dalo poměrně přesně očekávat, jak bude F3 vypadat. Ano, Clio je opravdu hezčí, hlavně pro ty, pro které jsou tvrdé a přímé hrany s hladkými velkými plochami příliš velkým kulturním šokem.
Dal jsem si na čas, abych se pokusil dostat se "pod kůži" poslednímu dílu týmu okolo pana Kabaně z oněch dvou 2/3 pohledů na nový model... Udělal jsem to tak, že jsem si otevřel několik dalších oken s fotografiemi ostatních současných škodovek. Teprve společný pohled na všechny modely dohromady dodává logiku zvoleným tvarům nejnovější Fabie.
Pak zjistíte, že očekávatelná podoba je ve skutečnosti dosti odlišná od Rapidu i Octavie... Že design Fabie obsahuje několik velmi elegantních řešení, která upoutají a dokreslí posun oproti dosavadním generacím: sebevědomí a charakter jí totiž opravdu nelze upřít (prolis nad prahy, boční linka nad klikami, krásná boční hrana kapoty,...). V rámci současného designového jazyka automobilky jde o velmi dobré dílo.
Z mého pohledu ho pak kazí další detaily: chybějící chromová lišta kolem oken, zbytečně komplikovaný a nesrozumitelný tvar předních světel, nenavazující tvar hl. světel a mlhovek (výborně naopak zvládnutý prvek u O3 a Rapidu), nenavazující tvar zadní linky bočních oken a okna v 5. dveřích. Drobnosti? Hm, jak pro koho.
Závěr: GTI má (jako obvykle) pravdu: je to svým způsobem odvážné a vizionářské dílo, alespoň z pohledu dané třídy. Je to to nejlepší, co mohla automobilka vytvořit? Ne zcela, ale důležité parametry jsou velmi příznivé: změna proporcí, zlepšení výhledu z auta, výrazný vjem modernosti. Osobně považuji exteriér F3 za vydařený, byť skrývá už nyní potenciál pro zlepšení v rámci prvního faceliftu 😉.
Dal jsem si na čas, abych se pokusil dostat se "pod kůži" poslednímu dílu týmu okolo pana Kabaně z oněch dvou 2/3 pohledů na nový model... Udělal jsem to tak, že jsem si otevřel několik dalších oken s fotografiemi ostatních současných škodovek. Teprve společný pohled na všechny modely dohromady dodává logiku zvoleným tvarům nejnovější Fabie.
Pak zjistíte, že očekávatelná podoba je ve skutečnosti dosti odlišná od Rapidu i Octavie... Že design Fabie obsahuje několik velmi elegantních řešení, která upoutají a dokreslí posun oproti dosavadním generacím: sebevědomí a charakter jí totiž opravdu nelze upřít (prolis nad prahy, boční linka nad klikami, krásná boční hrana kapoty,...). V rámci současného designového jazyka automobilky jde o velmi dobré dílo.
Z mého pohledu ho pak kazí další detaily: chybějící chromová lišta kolem oken, zbytečně komplikovaný a nesrozumitelný tvar předních světel, nenavazující tvar hl. světel a mlhovek (výborně naopak zvládnutý prvek u O3 a Rapidu), nenavazující tvar zadní linky bočních oken a okna v 5. dveřích. Drobnosti? Hm, jak pro koho.
Závěr: GTI má (jako obvykle) pravdu: je to svým způsobem odvážné a vizionářské dílo, alespoň z pohledu dané třídy. Je to to nejlepší, co mohla automobilka vytvořit? Ne zcela, ale důležité parametry jsou velmi příznivé: změna proporcí, zlepšení výhledu z auta, výrazný vjem modernosti. Osobně považuji exteriér F3 za vydařený, byť skrývá už nyní potenciál pro zlepšení v rámci prvního faceliftu 😉.
Nagano
Musím říct, že když se tu ukazovali jednotlivé části Fabie tak to vypadalo velice dobře, ale jako celek je to auto prostě škodovácky divné...ty přední světla jsou tam prostě zase nějak zvláštně naroubovaný (jakoby z jinýho auta podobně jako na O3)...
No uvidíme na živo, ony tyhle super vypreparované fotky nejsou ideální...zatím pro mě průměr / šeď - a to jsem žádný výstřelek nečekal, ale tohle je tak trochu zklamání...čekal jsem něco šmrncovnějšího, když lowcost má být Rapid a tohle by mělo fungovat na mladý lidi....
No uvidíme na živo, ony tyhle super vypreparované fotky nejsou ideální...zatím pro mě průměr / šeď - a to jsem žádný výstřelek nečekal, ale tohle je tak trochu zklamání...čekal jsem něco šmrncovnějšího, když lowcost má být Rapid a tohle by mělo fungovat na mladý lidi....
on oto bude ale přesně naopak 😄 Rapid Lowcost prostě nebude.... má sice starší, ale lepší motory 😄 NA Fabii zbyly jen litrový tříválce... TO je auto do města, TO je lowcost 😃) Rapid je to, co celé roky po 2 generace suplovala Fabia - Rapid JE první menší (není to octavka) rodinný vůz 😉
Baron de Maxim-Fratzek
To hlavně nejsou žádné fotky, ale docela * 3D modely. Asi se bojí nafotit reálné auto, protože většinu inzerce dělají jenom virtuálně. Tady máte odkaz jak a kde se dělají "fotky" nových škodovek: [odkaz]
Vůbec to nevypadá reálně, ta modrá barva a odlesky, ty světlomety.... :no:
Vůbec to nevypadá reálně, ta modrá barva a odlesky, ty světlomety.... :no:
vrkuboy
Vypadá nad očekávání dobře. :yes: Konečně karoserie která je proporčně vyvážená. Octavia s těžkým zadkem nebo Spaceback který s useknutou zádí vypadá hezky asi jako noha po nadkolení amputaci, můžou Fábii docela závidět.
Je ale třeba zůstat nohama na zemi protože to co vidíme je pouhý render a ještě nějaké vrcholné výbavy... tohle působí vždy dobře, ale až realita ukáže jak to Fabii sluší nebo nesluší.
Každopádně za tohle :yes: jen škoda té postupné odhalovačky. On striptease dokáže vydráždit, ale nesmí trvat moc dlouho. Kdyby to Škodovka ukázala hned jako celek byl by ten haló efekt o hodně větší.
Jen škoda, že jediný smysluplný motor bude TSI u kterého si pořád nejsem jistý spolehlivostí.
Je ale třeba zůstat nohama na zemi protože to co vidíme je pouhý render a ještě nějaké vrcholné výbavy... tohle působí vždy dobře, ale až realita ukáže jak to Fabii sluší nebo nesluší.
Každopádně za tohle :yes: jen škoda té postupné odhalovačky. On striptease dokáže vydráždit, ale nesmí trvat moc dlouho. Kdyby to Škodovka ukázala hned jako celek byl by ten haló efekt o hodně větší.
Jen škoda, že jediný smysluplný motor bude TSI u kterého si pořád nejsem jistý spolehlivostí.
s motormi je to vsade u malych aut dnes problem... miznu atmosfery a prichadzaju kdejake turbobenziny a turbodiesle.... alebo hybridy.... budme radi za swifta rio alebo i20 ... a nahodou som zvedavy aj na 1.0 mpi vo fabii... auto bude lahsie ako FII ... a 55kw s plochou krivkou kroutaku by mohlo v pohode stacit... a podla mna to aj bude najpredavanejsi motor vo fabii.... uz sa neviem dockat prveho testu prave s tymto motorom
petrumr
1,0 MPI má bohužel jeden problém a tím je jak jsem níže napsal absence teplotního výměníku olej/voda. V Citigo ten motor nefunguje vůbec zle ale ve větší a těžší Fábii dostane zabrat obzvláště pak s kombíkem. Na poskakování po městě to bude stačit a to auto rozhodně nebude v rámci rychlostních limitů brzdou provozu. Postrádám, ale nějakou větší atmosféru pro pohyb mimo město.
petrumr
Jen opravdový ignorant by přehlédnul problémy těch motorů a i když automobilka tvrdí, že byl problém vyřešen tak ten motor má stále auru poruchového křápu. Obecně koupě auta s novým typem motoru je trochu loterie a to nás u Fábie s příchodem 1,0 TSI čeká. Po zkušenostech s HTP a TSI a jejich poruchovostí prostě normální člověk nemůže mít klidné spaní. Tím spíš, že jeden z neduhů HTP Škodovka s ledovým klidem přenesla i na MPI a tím je absence teplotního výměníku. Je to Škoda protože jinak je 1,2 TSI v současné Fábii hodně příjemný motor.
petrumr
Ano vím kolik vydrží a také vím, že s každým přehřátím olej degraduje a pokud je to longlife tak tím hůř nemluvě o tom, že plná syntetika je na vysoké teploty mnohem náchylnější než minerál.
To, že je to nový motor vím a proto uvádím i TSI a HTP. Proč? Protože tyto motory jsou ukázkou toho, že v MB nový motory moc neumí.
Nejprve zklame člověk? A čeho se ten člověk dopustil v případě TSI? Ničeho... tedy pokud myslíš řidiče a ne člověka co ten motor navrhoval ten totiž opravdu selhal. Stejně tak jako selhal konstruktér motoru HTP.
EDIT: Syntetické oleje narozdíl od těch minerálních mají větší odparnost. To je také jeden z důvodů proč je absence teplotního výměníku olej/voda chybou. Jde o to, že pokud se nevyrovnává teplota vody a oleje a teploty obou náplní se liší tak to má za následek odpařování nebo naopak srážení oleje. Vysoká odparnost oleje je problém protože se přes odvětrání víka ventilů vrací zpět do sacího okruhu a zanáší klapku a vytváří ve spalovacím prostoru karbon. A EGR ventil to jen zhorší.
Škodovka neustále opakuje stejné chyby. Už u HTP byl problém s napínákem rozvodového řetězu a prásk u TSI opět stejná chyba. U HTP absence teplotního výměníku a prásk u MPI zase stejná chyba.
To, že je to nový motor vím a proto uvádím i TSI a HTP. Proč? Protože tyto motory jsou ukázkou toho, že v MB nový motory moc neumí.
Nejprve zklame člověk? A čeho se ten člověk dopustil v případě TSI? Ničeho... tedy pokud myslíš řidiče a ne člověka co ten motor navrhoval ten totiž opravdu selhal. Stejně tak jako selhal konstruktér motoru HTP.
EDIT: Syntetické oleje narozdíl od těch minerálních mají větší odparnost. To je také jeden z důvodů proč je absence teplotního výměníku olej/voda chybou. Jde o to, že pokud se nevyrovnává teplota vody a oleje a teploty obou náplní se liší tak to má za následek odpařování nebo naopak srážení oleje. Vysoká odparnost oleje je problém protože se přes odvětrání víka ventilů vrací zpět do sacího okruhu a zanáší klapku a vytváří ve spalovacím prostoru karbon. A EGR ventil to jen zhorší.
Škodovka neustále opakuje stejné chyby. Už u HTP byl problém s napínákem rozvodového řetězu a prásk u TSI opět stejná chyba. U HTP absence teplotního výměníku a prásk u MPI zase stejná chyba.
petrumr
To, ze sa rehoces ako * neznamena, ze HTP nema EGR ventil [odkaz]
Pravdepodobne si si to splietol s DPF. Vela skratiek na teba.
Zanasanie skrtiacej klapky u MPI motorov je znama "vlastnost", mne na 1.4 74kW dokonca motor neudrzal volnobeh za jazdy, ked som vyradil neutral; zrazu som mal v 80ke aktivny "stop-start" 😲
Pravdepodobne si si to splietol s DPF. Vela skratiek na teba.
Zanasanie skrtiacej klapky u MPI motorov je znama "vlastnost", mne na 1.4 74kW dokonca motor neudrzal volnobeh za jazdy, ked som vyradil neutral; zrazu som mal v 80ke aktivny "stop-start" 😲
Některé HTP opravdu EGR nemají, ale to není podstatný protože problémem HTP nebyl EGR. EGR pouze jen umocnil následky všech technických nedostatků tohoto motoru.
Nemaju ho zrejme len verzie Euro2, resp. Euro3; vraj 47kW jedna verzia, ktora ma Euro4 tiez nema EGR, avsak automaticky to maju vsetky Euro5 po 2009 a ostatne verzie s Euro4.
Nie je tu nic, nad cim by sa mohol petrumr rehotat, ibaze nad samym sebou.
Nie je tu nic, nad cim by sa mohol petrumr rehotat, ibaze nad samym sebou.
První HTP měly EGR ale pak se zjistilo, že dokáží plnit tehdejší normy i bez EGR. Postupem času byly Euro normy natolik přísné, že už se bez EGR ten motor do emisních limitů nevešel a tak se začal znovu montovat.
petrumr
Pozor filtr pevných částic budou mít co nevidět i benzínové motory. Jistě že Fabia ho neměla, ale rozhodně není DPF u benzínového motoru utopií.
Tvoje komentáře mi přijdou, jako kdybys byl povoláním učitel - všechno ví, ale ničemu neporozumí 8-s
1) Konstrukční nedostatky HTP jsou známé a dobře zdokumentované.
2) I kdyby se zadní válce špatně chladily, tak to na tvém MAXIdotu NEmáš šanci poznat. Teplota oleje i chladicí kapaliny ti neřekne zhola nic. Pokud má totiž motor špatně vyřešené chlazení jen některé části, tak je to jednoduše proto, že špatně předává teplo. Takže ono chladicí médium se logicky ani nemá šanci ohřát :-!
3) Vyšší namáhání ve městě není dáno větší zátěží, ale provozními podmínkami. Dá se očekávat častější startování, projížďky po krátké trase (=motor se nemusí dostat do optimálních provozních podmínek), díly na sebe vážou vzdušnou vlhkost atd. atd. A kvalitnější olej je nesmysl, nic takového není třeba řešit. Jestli něco má význam, je to častější výměna oleje, zvláště u HTP, kde se zapéká a způsobuje zvýšené opotřebení. Doporučeno je výměna nejlépe 2x častěji než předepisoval běžně výrobce - tzn. každých 8000 km.
4) Ani MPI v Rapidu se veškerých problémů nezbavil, nejhorší však byly 47 kW HTP v I.gen. O zapalovacích cívkách ani nemluvě, že >😒] :-!
Koncern prostě motory této výkonové třídy neumí. FSI byly problémové, TSI byly problémové, HTP byly problémové. Poslední bezproblémové motory tu byly 1.4 55/63 kW a staré 8V 1.6 74 kW. Škodovácké OHV 1.4 50 kW byly taktéž co do spolehlivosti bída, ale aspoň byl motor nezničitelný a poruchy byly levně odstranitelné (zapalovací cívky, těsnění pod hlavou) a rozvody byly nesmrtelné. Od té doby to jde tak nějak z kopce.
Jak na tom je nový 1.0 MPI ze Citiga, nevím. Citigo jde zcela mimo mě, velikostí je pod mojí rozlišovací schopností >😒] :-!
1) Konstrukční nedostatky HTP jsou známé a dobře zdokumentované.
2) I kdyby se zadní válce špatně chladily, tak to na tvém MAXIdotu NEmáš šanci poznat. Teplota oleje i chladicí kapaliny ti neřekne zhola nic. Pokud má totiž motor špatně vyřešené chlazení jen některé části, tak je to jednoduše proto, že špatně předává teplo. Takže ono chladicí médium se logicky ani nemá šanci ohřát :-!
3) Vyšší namáhání ve městě není dáno větší zátěží, ale provozními podmínkami. Dá se očekávat častější startování, projížďky po krátké trase (=motor se nemusí dostat do optimálních provozních podmínek), díly na sebe vážou vzdušnou vlhkost atd. atd. A kvalitnější olej je nesmysl, nic takového není třeba řešit. Jestli něco má význam, je to častější výměna oleje, zvláště u HTP, kde se zapéká a způsobuje zvýšené opotřebení. Doporučeno je výměna nejlépe 2x častěji než předepisoval běžně výrobce - tzn. každých 8000 km.
4) Ani MPI v Rapidu se veškerých problémů nezbavil, nejhorší však byly 47 kW HTP v I.gen. O zapalovacích cívkách ani nemluvě, že >😒] :-!
Koncern prostě motory této výkonové třídy neumí. FSI byly problémové, TSI byly problémové, HTP byly problémové. Poslední bezproblémové motory tu byly 1.4 55/63 kW a staré 8V 1.6 74 kW. Škodovácké OHV 1.4 50 kW byly taktéž co do spolehlivosti bída, ale aspoň byl motor nezničitelný a poruchy byly levně odstranitelné (zapalovací cívky, těsnění pod hlavou) a rozvody byly nesmrtelné. Od té doby to jde tak nějak z kopce.
Jak na tom je nový 1.0 MPI ze Citiga, nevím. Citigo jde zcela mimo mě, velikostí je pod mojí rozlišovací schopností >😒] :-!
petrumr
To je právě to co jsi psal totiž něco o příčným chlazení >😁 Já se tě ptal co to je, ale odpověď nikde >😁
petrumr
HTP 1,2 12v mělo EGR 😉 Výpary z odvětrání víka ventilů jdou zpět do sacího okruhu. Nebo snad ne? 😉
Podle tvé logiky je tedy teplotní výměník zbytečný? >😁 Chápeš vůbec jeho funkci? Tady nejde o to aby obě náplně měly stejnou teplotu! To není ani možný protože HTP vyžene teplotu oleje na takovou teplotu o kterých si jiné motory můžou nechat zdát.
Podle tvé logiky je tedy teplotní výměník zbytečný? >😁 Chápeš vůbec jeho funkci? Tady nejde o to aby obě náplně měly stejnou teplotu! To není ani možný protože HTP vyžene teplotu oleje na takovou teplotu o kterých si jiné motory můžou nechat zdát.
Jakou teplotu má olej v 1,2 HTP? By mě zajímalo, jestli překoná poslední EA888, které se elektronika snaží držet horké.
petrumr
Počkej co myslíš tím příčným chlazením? U vodou chlazených motorů je jedno jestli jsou napříč nebo podélně. Do motorového prostoru se vzduch přes náporový chladič prakticky nedostane. Takže je vzduch chladit náporově nemůže a i kdyby tam vzduch šel ta by to bez žeber na válcích melo malou chladící plochu a minulo by se to účinkem. Navíc by náporové chlazení zvyšovalo čelní odpor vzduchu. Ano například Renault VelSatis 3,0 dci (motor od Isuzu) měl problém s chlazením zadních válců ale to byla opět souhra několika konstrukčních nedostatků v podobě špatného softwaru a nevhodného řešení motorového prostoru. Podélné uložení s tím nemá nic společnýho.
Pokud vím tak HTP má hliníkový blok a litinové vložky válců. Litina má mnohem větší teplotní setrvačnost než hliník a už jen z tohoto principu nemohou litinové vložky nic chladit. Naopak litinové vložky jsou chlazeny hliníkovým blokem motoru ve kterém jsou kanály chladící kapaliny.
Pokud vím tak HTP má hliníkový blok a litinové vložky válců. Litina má mnohem větší teplotní setrvačnost než hliník a už jen z tohoto principu nemohou litinové vložky nic chladit. Naopak litinové vložky jsou chlazeny hliníkovým blokem motoru ve kterém jsou kanály chladící kapaliny.
Na chlazení zadních válců se Renault jen vymlouval. Skutečnost byla taková, že pořádně nevěděli co se vlastně děje a proč ty motory vaří. Stejné problémy s nimi měli všichni kdo je používali (SAAB, Opel ...) a pochybuji že všech těch autech byl blbě řešený motorový prostor.
Jeden technik SAABu mi to zdůvodňoval takhle😒br /> Problém byl v niklasilových vložkách. V určitém režimu při vyšším a rychlém zahřátí docházelo k rozdílné dilataci bloku a vložek. Tím se nalisovaná vložka uvolnila a nepatrně posunula. Následně došlo k nepatrné netěsnosti mezi vložkou a hlavou motoru. Motor pak začal pumpovat směs do chladícího okruhu a bylo vymalováno.
Jeden technik SAABu mi to zdůvodňoval takhle😒br /> Problém byl v niklasilových vložkách. V určitém režimu při vyšším a rychlém zahřátí docházelo k rozdílné dilataci bloku a vložek. Tím se nalisovaná vložka uvolnila a nepatrně posunula. Následně došlo k nepatrné netěsnosti mezi vložkou a hlavou motoru. Motor pak začal pumpovat směs do chladícího okruhu a bylo vymalováno.
Souhlasím, ale je třeba podotknout, že provozní teplota chadící směsi byla kvůli snížení spotřeby daleko vyšší než dnes a byly kladeny vyšší nároky na těsnost víčka chladící kapaliny. Byl to pojízdný papiňák. Tenkrát opravdu otevření víčka po dojetí znamenalo výron páry! Dnes už ne.
HTP ve fabii 2 byl taky poruchový? a že o ničem nevím prosím? Motory BZG a výše jsou v pohdoě... Od faceliftu mám pocit, že i ten výměník MAJÍ tedy i ten v Rapidu ho MÁ 😜 8-s >😒]
petrumr
Tak autoškola kde se auto pohybuje nezatížený rychlostí lenochoda a na krátkých trasách není zrovna ideální referenční vzorek. >😁 >😁
petrumr
Pokud je pro HTP město opravdu tak těžkým tak co teprve plně naložená na dálnici? >😁
petrumr
Čím vyšší otáčky motoru tím vyšší teplota oleje. Provoz kdy je motor v ustálených vysokých otáčkách je mnohem větším namáháním než poskakování od semaforu k semaforu po městě. 😄 V zásadě ani nezáleží na tom kde, ale jak jedeš. Zásadní jsou provozní otáčky a ty jsou na dálnici z pravidla vyšší než ve městě obzvláště u slabých aut která na dálnici hůře drží krok. Pokud má člověk rozum a nežene se nikam pak by to neměl být problém, ale jakákoliv snaha o rychlou jídu má za následek přehřívání oleje.
Je to i moje osobní zkušenost ze závodů kdy na okruhu s každým kolem stoupá teplota oleje olej vlivem vysokých teplot řídne a řidší olej znamená nižší tlak mazání. Na tohle si dávám velký pozor protože bych ten motor nerad odvařil. Bohužel kontrola tlaku a teploty oleje u HTP není... pouze teplota vody ale ta ti moc neřekne.
Je to i moje osobní zkušenost ze závodů kdy na okruhu s každým kolem stoupá teplota oleje olej vlivem vysokých teplot řídne a řidší olej znamená nižší tlak mazání. Na tohle si dávám velký pozor protože bych ten motor nerad odvařil. Bohužel kontrola tlaku a teploty oleje u HTP není... pouze teplota vody ale ta ti moc neřekne.
Podle mě není závislost na otáčkách tak jednoznačná. Olej se ohřívá odpadním teplem motoru, tedy čím více tepla motor vyprodukuje, tím více se olej zahřívá. V zásadě bych řekl, že jeho zahřívání je přímo úměrné odváděnému výkonu. Největší zátěž je jednoznačně akcelerace, třeba do kopce, nebo opravdu ostrá jízda brzda / plyn, tažení přívěsu. Jízda konstantní rychlostí zase tolik výkonu nepotřebuje, pokud to tedy není rychlost hodně za hranicí dálničních limitů.
K tomu se přidává druhý faktor - s vyšší rychlostí se auto lépe chladí (díky náporu vzduchu).
K tomu se přidává druhý faktor - s vyšší rychlostí se auto lépe chladí (díky náporu vzduchu).
Je to mnohem slozitejsi.
A otáčky samotne naopak tepelne zařízení snizuji!
Vyšší rychlost proudění oleje i chladící kapaliny... proti tomu zase stoji jiné proudění plynu ve spalovacím prostoru.
Je to proste cela veda.
😉
Vyšší rychlost proudění oleje i chladící kapaliny... proti tomu zase stoji jiné proudění plynu ve spalovacím prostoru.
Je to proste cela veda.
😉
Je to mnohem slozitejsi.
Vyšší rychlost proudění oleje i chladící kapaliny...
Vyšší rychlost proudění oleje i chladící kapaliny...
Co su to za bludy? olej na dialnicu a olej do mesta? nesvihlo ti?
Ked uz - dialnica predstavuje vacsiu oxidacnu zataz kvoli vyssim teplotam, mesto predstavuje vacsiu zataz z pohladu mazacich schopnosti a tvorby rezidualneho filmu kvoli studenym startom a pod.. To je vsetko.
Znamena to presne opak; do mesta je vhodne volit nizsiu viskozitnu triedu, nie vyssiu, ty odkap.
Ziadny z tvojich bludov neplati.
Ked uz - dialnica predstavuje vacsiu oxidacnu zataz kvoli vyssim teplotam, mesto predstavuje vacsiu zataz z pohladu mazacich schopnosti a tvorby rezidualneho filmu kvoli studenym startom a pod.. To je vsetko.
Znamena to presne opak; do mesta je vhodne volit nizsiu viskozitnu triedu, nie vyssiu, ty odkap.
Ziadny z tvojich bludov neplati.
Ne ne Rapid nemá 😉 Na absenci teplotního výměníku u Rapidu MPI upozorňoval pan Vaculík v jednom z videí přímo zde na ACZ.
petrumr
Slabý 6V (do 2009) údajně úplně vychytaný nebyl, od tohoto data by neměly být žádné větší potíže. Dlouhodobým problémem je snad akorát ono přehřívání oleje, ale když člověk nejezdí jako prase a olej důsledně mění, 300 tisíc (a určitě i více) km HTP v klidu zvládne.
Tak tak v městském provozu úplná pohoda a to i dynamikou, ale v případě kombíku který lidé kupují aby mohli auto naložit tak tam už bych byl na pochybách. Jasně na cestu do Chorvatska tohle auto není primárně určený, ale třeba "petrumr" je důkazem, že i takhle nesmyslnou kombinaci motoru a karoserie lidé kupují. Na 1,0 TSI jsem celkem zvědavej. Papírově to nevypadá, že to bude jak Fordí Ecoboost, ale třeba překvapí... snad jen v pozitivním slova smyslu.
petrumr
Jo, vézt za fabkou vozík váhy auta je v poho.Sice to s autem háže, ale co už. Nechtěl bych tě s tím potkat.
petrumr
Tak předně, nepochybuji, že jsi profík.To je vidět a cítit z každýho příspěvku. Myslím, že jsi velmi dobrý řidič. A znalec techniky.To se pozná. Tvoje příspěvky mi nejen otvírají nové obzory na poli hlubokých technických znalostí, navíc vždy přidáš nějaký ten vtípek ze života, za to tě mám rád.A dnes, kdy máš rekordní počet příspěvků, je pro mě svátkem. Prosím si přídavek, třeba něco o Picasu, dík 😄
Já pamatuji jako malej naši Škodu 105 a Škodu Rapid a obě ta auta byla schopna uvařit sama sebe v prvním kopci. Ano dříve jezdili poláci Maluchem se 17,5kW k Balatonu a taky to šlo, ale tady nejde o nízký výkon. Nakonac já sám tvrdím, že HTP není dynamikou vůbec špatný motor, ale má konstrukční nedostatky které jej pomalu ale jistě zabíjejí. Nezlob se na mě ale Fabii Combi s 1,0 mpi 44kW bych teda na dovolenou vážně jet nechtěl. Já mám 1,4 16v 74kW a když do toho sednou čtyři lidi je to strašně znát a nedejbože když zapnu klimu to už je totální mrtvola. U té 1,0 mpi si to vážně představit nedokážu jak s tím přejíždím alpy plně naloženej paštikama.
Moc mě baví tvoje popírání faktů o dobře známých konstrukčních nedostatcích htp.
Moc mě baví tvoje popírání faktů o dobře známých konstrukčních nedostatcích htp.
petrumr
Co prosím? Tenhle komentář nechápu. Pan vaculík popisoval motor 1,2 mpi v Rapidu a upozrňoval na to, že si to MPI přineslo konstrukční nedsotatek z HTP ze kterého ten nový motor vychází. O výkonu tu nikdo nemluvil.
Ja Prvni 123
Zlatý Punto! I po těch letech...
😉
😉
Přiznej si, kdyby si Punto a Fabka vzhle prohodily, tak zase napíšeš zlaté Punto.
petrumr
Jezdíš často na Orlík?
KANKUNEN
už teď mi lezou na nervy ty Kabaňovy kecy, jako by převrátil design automobilismu, přitom je to menší a pozměněný Rapid. Už dopředu říkal, jaká to bude pecka a přitom to vypadá přesně tak, jako většina čekala.
jo .... spominal tusim ze nas caka nieco ako vanoce v lete 😉 ... a ono s odstupom casu zistime ze to bol mozno len mikulas 😉
ale nie vazne... FIII sa myslim vydarila :yes:
ale nie vazne... FIII sa myslim vydarila :yes:
Nadovazok zistime, ze ty perlis nie len ako sytena mineralka, ale jak cocacola s mentosom a menis sa z KIA na Fabia-World.
Uz aby to jazdilo po ceste a nemusel si hikat nad renderovanymi obrazkami.
Mozno sa vtedy konecne prebudis.
Uz aby to jazdilo po ceste a nemusel si hikat nad renderovanymi obrazkami.
Mozno sa vtedy konecne prebudis.
Gilgit
zino
Ok, tak po pár minutách a niekoľkých dňoch trápenia s uverejňovaním nevzhľadných renderov si to povedzme ako to je. Ešte sme nevideli ani reálne foto, nie to auto v reále a už teraz sa dá povedať, že facelift by jej nezaškodil... 8-s
šak právě nemůžeš to udělat hend dokonalý.... jakej bys tomu pak dělal ten facelift..... 8-s >😒]
mrazik
Trochu se zacinam obavat situace, na kterou dojel drive Seat. Kdyz vyjel s modelem Altea, vsichni uznale kyvali hlavou, pak ho nafouklil a vzniklo Toledo, ufoukli a vznikla Ibiza a prodeje sli do haje. To same ted vidim u skodovky. Snad nedopadne stejne.
No už je to nějaký pátek, ale tam byl hlavní problém ten, že to byly všechno MPVéčka. Jinak chtěl jsi nejspíš napsat ufoukli a vznikl Leon II, protože Ibiza s tímto triem designově ani technicky neměla nic společného...
grifith
Po mnoha proklamacích extrémně chytlavého designu nové Škodovky jsem očekával opravdovou pecku, Vánoce v létě. Ale ať se koukám, jak se koukám, tak v představené Fabii Vánoce nevidím. Předpokládám, že předvedený model bude aktuálně tím nejlepším, co Fabie může nabídnout, jsem tedy zvědav, jak budou vypadat "obyčejnější verze". Design mi přijde značně účelový, jakoby se Kabaň nemohl správě rozjet. Nepochybuji o úspěšnosti modelu nejen u nás, ale osobně jsem čekal o něco víc. Třeba mě překvapí možnosti individualizace, které mohou model oživit 😉
tfu
pozor motory 1.0 mate spatne nejedna se o motory MPI ze CityGo ale o uplne nove TSI motory 1.0 trivalce !
Dobrý den,
základem jsou opravdu motory MPi, stejně jako u Pola. Podle nejnovějších informací se s motory 1.0 TSI pro Fabii v brzké době nepočítá.
základem jsou opravdu motory MPi, stejně jako u Pola. Podle nejnovějších informací se s motory 1.0 TSI pro Fabii v brzké době nepočítá.
petrumr
Ono by to bolo i pomerne nelogické uviesť na trh nový model s upravenou verziou 1,2TSI a vzápätí ich vymeniť za 1,0TSI. Nové 16v 1,2TSI spĺňajú Euro6 a osobne si myslím a dúfam, že možno vydržia až do faceliftu. Fúkaný štvorvalec vždy lepší fúkaného trojvalca. 😉
petrumr
ACT sem nepleť, ten je len pri výkonnejšej verzii 1,4TSI a Fabie sa teda netýka.
petrumr
mecha2020
Pan Kabáň se asi po dlouholetém spánku probudil a tak použil Fiat Stilo z roku 2001 a udělal drobnou retuš, a hurá sláva je tu. ANO ale jen pro OVEČKY . I tu tornádo linii má Stilo taktéž divné že !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… >😁 >😁 >😁
Aladeen
...zápalková škatuľka.
male auto musi byt male.. nemozes cakat ziadnu obludu.... a ked je aj hranate tak ponukne co najlepsie vyuzitelny priestor...
ak chces nieco vacsie mozes si kupit rapid octaviu alebo ak aj to nestaci mas tu superba... necakaj ze fabia bude velka ked velka byt nema....
ak chces nieco vacsie mozes si kupit rapid octaviu alebo ak aj to nestaci mas tu superba... necakaj ze fabia bude velka ked velka byt nema....
Poustevnik
Takže pro porovnání😒br />
Fiat stilo: [odkaz]
a Fabia III [odkaz]
zepředu
Fiat stilo: [odkaz]
a Fabia III [odkaz]
zepředu
Pro lepší porovnání jsi měl použít 5 dvéřové Stilo, to 3 dvéřové je boží a i dnes nepřekonané
Už jsem to psal výš, že to je kopie Stilla, akorát italové tu byli o 13 let dřív. Tento unifikovaný design je hrozný, to auto nemá žadnou duši a nevzbuzuje to u mě žádné emoce, tedy aspoň ne kladné. Zlatá fabie I , ta je pro mě nejpovedenější.
Italové to prostě umí, akorát v dané době to nikdo neumí ocenit... Viz Multipla kdysik a Juke dnes.
d.a.m.
co mi na současných škodovkách vadí víc...je to stále víc ojebávaná technika, nebo design, kdy zdálky jeden nepozná, jestli vidí rapida, oktávku nebo superba?
Asi obojí - ale musím uznat, že fábka je po dlouhé době (a to se mi škodovácký design hnusí od dob, kdy zprznili yetiho 😒 ) první embéčko, kterému to sluší :yes:
Po druhé generaci jednoznačný progres.
Asi obojí - ale musím uznat, že fábka je po dlouhé době (a to se mi škodovácký design hnusí od dob, kdy zprznili yetiho 😒 ) první embéčko, kterému to sluší :yes:
Po druhé generaci jednoznačný progres.
Podepisuji, aby se jednotlivé modely lišily na první pohled jen měřítkem, mně osobně přijde jako přehnaná unifikace designu. Jinak tahle generace Fabie konečně minimálně proporčně vypadá zase jako auto. :yes:
Warrual
A kde je ten kombík? Prý se mají, jako u první a druhé generace, představovat obě karosářské varianty současně. To by se tu už mohl pomalu taky ukazovat. Zvlášť, když je v nadpisu ''+kombi''
swifter
[odkaz]
ale u nás se bude určitě prodávat dobře a v zahraničí pomůže nízká cena naší pracovní síly, popřípadě lze ještě trochu podrazit korunu...e😜erty na to máme.
ale u nás se bude určitě prodávat dobře a v zahraničí pomůže nízká cena naší pracovní síly, popřípadě lze ještě trochu podrazit korunu...e😜erty na to máme.
i20 boduje velkym razvorom a aj takpovediac atmosferickou klasikou pod kapotou co mnohych vodicov malych aut podla mna potesi.... aj ked ako vravim ta 1.0 mpi 55kw nemusi byt marna vo fabii.... vyzera to na slusny zaklad pre mnohych vodicov to bude postacujuca volba :yes: mne by to urcite stacilo na jazdu po meste... a sem tam nejaku tu jazdu do tatier a vikendove akcie ... a podobne.... uplna lahoda pohoda.... hlavne ziadne turbitka a blbosti.... len sa obavam ze uz aj zakladna fabia bude mat start stop system ak si dobre spominam ... ale mozno sa mylim.... tentokrat by som bol aj rad ak by som sa mylil 😉 ... takisto uvidime ci i20 bude mat v zaklade start stop system... modlim sa za cim menej kurvitok.. v tychto krasnych autach.... ale bojim sa ze neuspejem...
k dizjanu i20 ... ano je famozny dokonaly ale taky je aj dizajn fabie... obe auta su svojim sposobom perfektne strihnute a osobite jedinecne.. a to sa mi paci.... obe su pekne ale kazde tym svojim sposobom... tak to ma byt :yes:
k dizjanu i20 ... ano je famozny dokonaly ale taky je aj dizajn fabie... obe auta su svojim sposobom perfektne strihnute a osobite jedinecne.. a to sa mi paci.... obe su pekne ale kazde tym svojim sposobom... tak to ma byt :yes:
Jezdím na turbomotorech přes 10 let a bez poruch...ty kurnítko 😉
nepovedal by som pol slova nebyt tolko spominanych problemov koncernovych tsi ktore sa uz stihli stat vdaka tomuto aj legendou.... mne osobne by turbo v malom aute nechybalo... ale je to vec nazoru..... 😉
povedal by som ze nova i20 bude takym tym ciernym konom v segmente.... myslim ze prekvapi vsetkych a predajne pojde pekne hore v europe.... a prave na toto som zvedavy ako podkuri fabii... hlavne u nas a u vas a v strednej europe pocnuc nemeckom..... bude to nadherny suboj ...
povedal by som ze nova i20 bude takym tym ciernym konom v segmente.... myslim ze prekvapi vsetkych a predajne pojde pekne hore v europe.... a prave na toto som zvedavy ako podkuri fabii... hlavne u nas a u vas a v strednej europe pocnuc nemeckom..... bude to nadherny suboj ...
Tak Hyundai potrebuje novu i20. Co som pozeral, predaje v EU, prepad sice len 2.6%, ale bolo malo automobiliek, co si aspon trocha nepolepsili. Mazda, Dacia napriklad rastli velmi slusne.
je to tak... hyundai potrebuje dalsi impulz a odpich ...a ten mu zarucia nova i10 a i20.... a prave vdaka i20 ocakavam v roku 2015 pekny rast hyundaia v europe 😉 ... tento rok uz nejako doklepu s nejakym tym malym poklesom voci predoslemu roku co vzhladom na doterajsie roky neustaleho rastu mozeme oznacit ako iste nasytenie.... to ani nie je ze pokles... je to len odpich k dalsim uspechom.... :yes😒br />
uz v r 2015 hyundai opat zaberie... este som zvedavy ci pride aj ten novy maly crossover do eu.... ak ano tak to by bola este vacsia supa
ani ta dacia neporastie vecne... zatial sa este nenasytila .... ale aj to bude
uz v r 2015 hyundai opat zaberie... este som zvedavy ci pride aj ten novy maly crossover do eu.... ak ano tak to by bola este vacsia supa
ani ta dacia neporastie vecne... zatial sa este nenasytila .... ale aj to bude
Martin911Turbo
Chápu, že oficiální fotografie byli na webu až dnes, protože včera ráno po víkendu b ty fotky nikdo ve zdraví nepobral >😁
Každopádně děkuji Škodě za další lehký facelift a utvrzení v tom, že Škoda mi nemá opravdu nic co nabídnout, jak typově tak cenou :no:
Každopádně děkuji Škodě za další lehký facelift a utvrzení v tom, že Škoda mi nemá opravdu nic co nabídnout, jak typově tak cenou :no:
Z těchto slov by měl ten nejznámější pacient Vošický z Hjondaje s neléčeným Škoda-komplexem radost 😄
určitě bude mít radost, protože prodeje i20 půjdou pěkně nahoru, potom co to Škoda pohnojila >😁
Klaudius
V určitom ohľade viac ako som čakal, a v inom zas menej.
Dúfal som, že predné aj zadné svetlá budú nápaditejšie, myslím, že tvary z Rapidu by potrebovali trochu viac retuší, je to neučesané a drsné. Vzadu iritujú šikmé prelisy, ktoré sa opäť, napriek množstvu prelisov a hrán so zbytkom auta bijú a vôbec mu nesedia.
Naopak jednoznačne palec hore za tvary bočných okien, aj za nápadité prelisy po bokoch auta. Celé auto je tak oveľa živšie a nápaditejšie, a nepôsobí tak zúfalo jednoducho ako Rapid.
Nová Fabia prekvapila vcelku pozitívne, čakal som menej. Nie je to krásavica, ale doterajšia disproporčnosť a tvarová šeď a nuda sa už nekonajú. Celkový tvar karosérie a rozloženie hmôt je síce ťažká klasika a spomínaná živosť je tvorená prakticky len povrchovými prelismi, ale celok pôsobí zaujímavo.
Dúfal som, že predné aj zadné svetlá budú nápaditejšie, myslím, že tvary z Rapidu by potrebovali trochu viac retuší, je to neučesané a drsné. Vzadu iritujú šikmé prelisy, ktoré sa opäť, napriek množstvu prelisov a hrán so zbytkom auta bijú a vôbec mu nesedia.
Naopak jednoznačne palec hore za tvary bočných okien, aj za nápadité prelisy po bokoch auta. Celé auto je tak oveľa živšie a nápaditejšie, a nepôsobí tak zúfalo jednoducho ako Rapid.
Nová Fabia prekvapila vcelku pozitívne, čakal som menej. Nie je to krásavica, ale doterajšia disproporčnosť a tvarová šeď a nuda sa už nekonajú. Celkový tvar karosérie a rozloženie hmôt je síce ťažká klasika a spomínaná živosť je tvorená prakticky len povrchovými prelismi, ale celok pôsobí zaujímavo.
tentokrat suhlas... dobre napisane :yes: do bodky suhlasim
trosku ma prekvapila ta linia tornado... priznam sa.. ale prave v dobrom slova zmysle... je to ako pises... dava to autu nejaku taku novu tvar... voci rapidu ktory zboku posobi tak nejako krabicoidne a "hladko" je fabia akoby aj vdaka tornadu o level vyssie .... pekne to spravili a vyzera to luxusne... v nejakej cervenej uno nuno... ham ham... k zakusnutiu auticko.... velky kufor..... robustna konstrukcia na overenom podvozku pola.... co viac si priat v malom aute.... ja sa priznam ze ma uz tie vajicka ako clio alebo p208 cim dalej tym menej zacinaju oslovovat.... a som rad ze aj i20 je uz akasi ostrejsia... pritom nevravim ze hranata skatula je to prave orechove.... ale malym autam proste hrany sedia.... podobne aj SUVeckam.....
trosku ma prekvapila ta linia tornado... priznam sa.. ale prave v dobrom slova zmysle... je to ako pises... dava to autu nejaku taku novu tvar... voci rapidu ktory zboku posobi tak nejako krabicoidne a "hladko" je fabia akoby aj vdaka tornadu o level vyssie .... pekne to spravili a vyzera to luxusne... v nejakej cervenej uno nuno... ham ham... k zakusnutiu auticko.... velky kufor..... robustna konstrukcia na overenom podvozku pola.... co viac si priat v malom aute.... ja sa priznam ze ma uz tie vajicka ako clio alebo p208 cim dalej tym menej zacinaju oslovovat.... a som rad ze aj i20 je uz akasi ostrejsia... pritom nevravim ze hranata skatula je to prave orechove.... ale malym autam proste hrany sedia.... podobne aj SUVeckam.....
S hodnotením proporcií by som pre istotu ešte chvíľu počkal, ale inak to vnímam rovnako. Oproti Rapidu je Fabia bez debaty prepracovanejšia.
Johnn
Design nové Fábie hodnotím kladně,přeci jen je vidět že si vzala z modelů jiných značek tak 10-15 let starých to dobré.
Jenže právě s tím mají zdejší diskutéři pod praporem VAG největší problém.Chtějí design originální,nepodobný starší konkurenci.Co by jiným neprošlo,tak zde radostný potlesk.
Naštěstí se alespoň u nás v ČR neprodává Fábie kvůli designu ale pouze domácí značce.
Za mě tedy :yes: splyne s ne zrovna nejmladším vozovým parkem.
Jenže právě s tím mají zdejší diskutéři pod praporem VAG největší problém.Chtějí design originální,nepodobný starší konkurenci.Co by jiným neprošlo,tak zde radostný potlesk.
Naštěstí se alespoň u nás v ČR neprodává Fábie kvůli designu ale pouze domácí značce.
Za mě tedy :yes: splyne s ne zrovna nejmladším vozovým parkem.
Ano, vidim to velmi podobne. Celkove se Kaban musel drzet hodne na uzde, ve srovnani se soucasnou generaci je to vsak o nekolik trid lepsi. :yes:
XTad
Myslim, ze dvojka vypada na 17" a v dobre barve lepe. Tahle ma az krecovite ostre rysy a vypada jeste vice jako krabice.
moreczech
Debata je vzrušená, názory vyhraněné. Líbí či nelíbí, vše lhostejno. Důležité totiž je si uvědomit, že to stále je jen škodovka.....
Pekelná Micinka
Pěkná. Důležitý bude, mít větší kola a metalízu, to výrazně vylepšuje vzhled. Nový styl Škodovky se mi líbí, a FIII ho spojuje s designem předchozích modelů řady.
suhlas... v metalickej farbe pekne vynikne ta rornado linia.... v bielej farbe naopak asi bude dost skryta... chce to len metalizu nejake pekne disky a bude to zrejme paradicka..
a to sa este mozeme tesit aj na akcne modely sportline alebo montecarlo pripadne nejake farebne kombinacie biela strecha... tmavy zvysok... a podobne......
skoda to ma perfektne nasliapnute... a crta za z toho aj famozny kombik [odkaz] .... sen na dosah.... neskutocne :yes:
a to sa este mozeme tesit aj na akcne modely sportline alebo montecarlo pripadne nejake farebne kombinacie biela strecha... tmavy zvysok... a podobne......
skoda to ma perfektne nasliapnute... a crta za z toho aj famozny kombik [odkaz] .... sen na dosah.... neskutocne :yes:
tesnav
Za mne povedený design, tak jak jsme zvyklí u Škodovky. Nijak extravagantní, ale takový, který nikoho sice moc nenadchne, ale ani neurazí. A na druhou stranu takový, který není „módní“ a který tak aspoň rychle na cestě nezestárne, viz. i podobnost s první generací. A k tomu logicky postavená nabídka motorů, které pokrývají ve třídě běžný a zákazníky požadovaný rozsah výkonů. A pokud se v praxi ukáže, že současná generace TSi už je skutečně spolehlivější než předchozí, tak věřím, že s těmito motory bude velmi dobře prodejná.
A jsem zvědav, jestli třeba nakonec přeci jen nebude alespoň nějaká „GT“ verze, protože nějaký výkonnější motor by tomuhle autu rozhodně slušel, třeba jen v podobě 1.4 TSi 110kW.
A jsem zvědav, jestli třeba nakonec přeci jen nebude alespoň nějaká „GT“ verze, protože nějaký výkonnější motor by tomuhle autu rozhodně slušel, třeba jen v podobě 1.4 TSi 110kW.
Choochoo
Co ty kola, to jsou 17" nebo 18" V porovnani s ostatnima generacema strasnej rozdil. Takze skutecnost bude o 2 až 3" jinde jako cely auto
[odkaz]
Fotka nikde jen tyhle rendery. Skutecnost bude o 2 tridy jinde, rozumej horsi, tak jako je to videt o ustatnich renderovanych koncernovych aut.
Co cena. Mluvilo se o lepsim zpracovani a materialech oproti Rapidu, takze kde bude zaklad? cca 280tis??? Asi to bude jen takovy PR blabol, aby se mohlo rikat jak se ta kvalita prodava za hubicku, az bude cena nejakych 235.
MQB vypada take na slusnou bublinu, setreni to neprinasi, sefa vyvoje vyrazili. Fabia na predku podvozek asi z Rapidu. Asi ta 10 let stara technika prinasi uspory nejvetsi 😉
Porovnani s hlavnim konkurentem mi prijde ze se FIII blizi vice levnosti Dacii. Hyundai vypada dospeleji a nevypada tak levne jak rendery FIII. Skutecnost by mohla byt na silnici s jeste vetsim rozdilem.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Fotka nikde jen tyhle rendery. Skutecnost bude o 2 tridy jinde, rozumej horsi, tak jako je to videt o ustatnich renderovanych koncernovych aut.
Co cena. Mluvilo se o lepsim zpracovani a materialech oproti Rapidu, takze kde bude zaklad? cca 280tis??? Asi to bude jen takovy PR blabol, aby se mohlo rikat jak se ta kvalita prodava za hubicku, az bude cena nejakych 235.
MQB vypada take na slusnou bublinu, setreni to neprinasi, sefa vyvoje vyrazili. Fabia na predku podvozek asi z Rapidu. Asi ta 10 let stara technika prinasi uspory nejvetsi 😉
Porovnani s hlavnim konkurentem mi prijde ze se FIII blizi vice levnosti Dacii. Hyundai vypada dospeleji a nevypada tak levne jak rendery FIII. Skutecnost by mohla byt na silnici s jeste vetsim rozdilem.
[odkaz]
[odkaz]
Fúha, až tak to vidíš, že Dacia? Žeby bol základ s nelakovanými nárazníkmi? >😒]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
To nerikam ze to bude bez laku, ale ta maska u Dacie je hodne povedena a kdyz to ma dobrou barvu, tak to na silnici vypada lepe jak FII a bude se to blizit te FIII. Kdy asi prijde nove Sandero? To bude zas krok dopredu. Fabia je takove designove levnejsi preslapovani
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Mrakodrapy v pozadí a více lesku dospělejší dojem nedělá 😉
A tato prapodivnost nesoucí-se na vlně Citroenu už vůbec ne [odkaz]
A tato prapodivnost nesoucí-se na vlně Citroenu už vůbec ne [odkaz]
Jaka prapodivnost? Ze sem strcis nejaky zmrveny spy fotky a porovnavas to s TOP zbastlenym renderem Skody ti prijde OK? FIII nebude vypadat o nic lepe jak tahle spy fotka az to nebude mit to pocitacovy stinovani. Bude to takovy laciny slepenec ala Rapid a Polo. Nic noveho, za cim se clovek otoci na silnici. Ani si to radsi nepredstvuji na 13" plechacis 😉
13" plecháče si nepředstaví nikdo.
Hodnocení spy fotky nechám na každém, nechť si zvolí jaká slova chce.
Já jen tvrdím, že nová i20 s vykradeným designem není žádné terno, spíše naopak.
Hodnocení spy fotky nechám na každém, nechť si zvolí jaká slova chce.
Já jen tvrdím, že nová i20 s vykradeným designem není žádné terno, spíše naopak.
Nadzvukovy
Gulaté hmlovky v prednom nárazniku a odrazky v zadnom nárazniku, tak bude facelift ! :-!
twistedTSD
Kdybych měl hodnotit, dám předběžně asi známku 2. Pěkné, oproti Rapidu zajímavější, oproti minulé generaci jakoby kompaktnější. Celkově určitě povedené. Jen zadní "Rapiďácká" světla jakoby Fabii neseděla, ale chce to počkat alespoň na více fotek. Taky mi možná chybí taková ta mohutnost druhé generace.
Hlavně jsem ale zvědavý na interiér - jak je na tom s kvalitou materiálů a prostorem pro cestující.
Hlavně jsem ale zvědavý na interiér - jak je na tom s kvalitou materiálů a prostorem pro cestující.
... brazilsko-belgická první generace zůstala nepřekonána.
aj peugeot 205 je dodnes neprekonany 😉 .... a co ma byt ... nikto nemoze tvrdit ze 206 alebo 207 ci 208 nie su uspesne auta... prave naopak... skvele pokracuju v uspechu ktory zacala 205ka... a podobne to bude aj s fabiou .. jednotka bola prva fabia.... druha bola pokracovanim uspechu tej prvej... a tretia fabia bude nadalej na tejto vlne a mozno bude aj predajne nejuspesnejsia... pockajme a uvidime.... uspech si myslim fabiu opat neminie....
aj favorit je dodnes neprekonany ked sa na to pozeras z tohto pohladu ...
aj favorit je dodnes neprekonany ked sa na to pozeras z tohto pohladu ...
Pro mě je první Fabia kus opravdového designu. Porovnejme si masky všech tří generačních provedení - zatímco ta první má brilantně vyváženou, decentní, ale zároveň dostatečně výraznou masku, ta aktuální je osazena jakýmsi okousaným výliskem, evokujícím cokoliv jiného než středoevropský konzervativní purismus.
Ale ok. Jak říkáš, uvidíme 😄
Ale ok. Jak říkáš, uvidíme 😄
vzdy budeme vsetko nove porovnavat s tou prvou generaciou.... ci uz ide o fabiu.. o yetiho... o citigo.... vzdy tu bude to porovnanie s prvym modelom ja to chapem.... ok.... ale neznamena ze nieco nove... a to sucasne najmodernejsie.... je horsie ako to 10 rokov stare a prve...
aj ked pozeras serial dva a pol chlapa tak jasne ... ked sheena nahradil niekto iny uz je to ine... nie je to ono.... a vzdy uz budeme porovnavat kazdeho noveho nahradnika so sheenom .... a vzdy to uz nebude ono.. preco? preto lebo to berieme tak ze ta hlavna postava na ktoru sme si zvykli stvarnuje sheen.... ale keby tam sheen nebol a tou hlavnou posatvou by uz bol hned jeho nahradnik... zrazu by nikomu nevadil...a podobne aj na fabiu sme si zvykli ze proste fabia vyzera ako fabia I ... ale cas pokrocil a aj vzhlad sa uz trosku proste musi zmenit .... tomu nezabranime.... podstatnejsie ako bedakat nad fabiou I je to ze si musime uvedomit ze fabia III je vazne podarena a smeruje spravnym smerom... dizajn je bezchybny .... to auto ma uz teraz zarobene na superseller.... aj napriek tomu ze je tu kopec neprajnikov myslim ze je jasne ez fabiu III uspech ... megauspech neminie... :yes:
aj ked pozeras serial dva a pol chlapa tak jasne ... ked sheena nahradil niekto iny uz je to ine... nie je to ono.... a vzdy uz budeme porovnavat kazdeho noveho nahradnika so sheenom .... a vzdy to uz nebude ono.. preco? preto lebo to berieme tak ze ta hlavna postava na ktoru sme si zvykli stvarnuje sheen.... ale keby tam sheen nebol a tou hlavnou posatvou by uz bol hned jeho nahradnik... zrazu by nikomu nevadil...a podobne aj na fabiu sme si zvykli ze proste fabia vyzera ako fabia I ... ale cas pokrocil a aj vzhlad sa uz trosku proste musi zmenit .... tomu nezabranime.... podstatnejsie ako bedakat nad fabiou I je to ze si musime uvedomit ze fabia III je vazne podarena a smeruje spravnym smerom... dizajn je bezchybny .... to auto ma uz teraz zarobene na superseller.... aj napriek tomu ze je tu kopec neprajnikov myslim ze je jasne ez fabiu III uspech ... megauspech neminie... :yes:
šmoula nešika
Ilustrace Monte Varla od Theo China...
[odkaz]
... a přistižené Combi na Jandově konkurenčním webu.
[odkaz]
[odkaz]
... a přistižené Combi na Jandově konkurenčním webu.
[odkaz]
Tak z tohto je jasné, že kombi bude vyzerať trochu inak ako to červené v článku. Som zvedavý či bude mať identické zadné svetlá s hatchom, vyzerá že áno.
petrumr
JGucci
Skoda, ze benzinova Fabie dostane automat jen v nejsilnejsi verzi ;-\ Cekal jsem, ze kdyz uz to bude mit ten litrovy motor ze Citiga, tak ze k tem 55 kw budou nabizet i ten levnej automat ze Citiga. Do mesta by to bylo idealni - 110 koni ve meste nepotrebuji!!!
Nadzvukovy
Mne sa páči spätné zrkadlo a kľučky ... :-!
petrumr
Je dobrý znát svý priority 😉
petrumr
Ať už bude kombi jakékoliv, překoná tohle?
[odkaz]
[odkaz]
Pro mě je tohle kombi jedno z nejošklivějších.A to kombíky většinou designově preferuji.
Tak zrovna F1C měla zadek docela nevyváženej. 😐
Za chvíli nám to tady kvůli perlícímu petrumrovi a nevybouřenému Gilgitovi spadne do chronologie. ;-\
Za chvíli nám to tady kvůli perlícímu petrumrovi a nevybouřenému Gilgitovi spadne do chronologie. ;-\
petrumr
andrijoshka
Možno to časom oľutujem, ale Fabia sa mi zdá krajšia ako súčasné Polo. Aktuálne Polo je jedno z najkrajších, ale nemá žiadny nápad. Osobne toto vyčítam celému koncernu, ale to je vedľajšie. Pre mňa bola najpodarenejšia 1. Fabia. Táto je rozhodne lepšia ako tá druhá. Rozporuplne na mňa pôsobí zvlášť zadná časť novej Fabie, ale z fotografií sa to celkovo hodnotiť nedá. Nech sa len Škodovke darí 😄
julius7
Auto nie je škaredé, ale čakal som viac. Snaha nezopakovať povodnú chybu FII, teda vysoké a úzke auto sa tu pretavila do podoby nižšie a kratšie auto,(opticky) proste rázvor nie je dostatočný k dizajnu.Ďalej predná maska, tie svetlomety sú priveľmi pretiahnuté a pripomínajú ázijský štýl, čo sa škodovke nehodí.Zadná časť v pohode, ale bez výraznejšieho nápadu. Auto je celkovo však rozhodne lepšie ako FII , ale na Polo mu chýba tá vyváženosť dizajnu. Nakoniec však treba fotky reálneho auta, aby sa ukázala skutočnosť. Kabaň, zdá sa, že robil, čo mohol so zadaním, ktoré mal k dispozícií.Auto sa aj tak bude dobre predávať.
petrumr
Ja sa čudujem že sa tu ešte neobjavil jeho test. 😲 Podľa mňa je to pecka.
petrumr
Kaktus bude konkurentem C3 Pluriel, Peugeotu 1007 a dalších podobných kreací, které skončily v propadlišti dějin ...
Byl by jen v tom případě kdyby byl za stejnou cenu. To by ta Fabie musela stát 400 tis. za tříválec 1,2(cena Cactusu).
pěkná !!
no tak
světla má jako zamračenější, to ano!
kastli trošku přebouchanější, to taky!
... ale jinak vidím furt auto hej motor spalovací popelnice [odkaz] volant a 4 kola 8-s
Kdeže udělali soudruzi z boleslavi chybu??
UUUŽŽŽ TOOO MÁÁÁM !! CHYBÍ TAM zas ELEKTROMOTOR !! [odkaz]
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
KDOŽE TO MÁ A KDO BUDE IN ?? [odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
ode mě za design = :yes:
-na tohle jsi se včera zmohl mi napsat, další komentář netřeba.