Ekonomika
Kdyz tak koukam na tu novou Fabku a na to Sandero RS, tak si nemuzu pomoct, ale ta Dacie se mi libi vic 😉
Pokud Dacia zase o krok prida, tak s ni bude mit u pristich generaci Skoda cim dal vetsi problemy
Pokud Dacia zase o krok prida, tak s ni bude mit u pristich generaci Skoda cim dal vetsi problemy
ale porovnávaš rs s normálkou a táto fabka má potenciál na rs dizajn vychytávky, tak porovnaj potom. Je to prvá civilná fotka fabky a vyzerá dobre, v nej sa nemusí nikto hanbiť.
Stydět se za Fabii určitě není důvod, ale ať koukám, jak koukám, nevím kde se ztratil ten inovativní přístup k designu, jak nám mistr Kabaň sliboval.... Nejspíš mu původní nápady roztrhali cifršpióni >😒]
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
U Renaultu po dvou zimách po rzi ani památka.... asi mám středeční kus :-!
petrumr
Jezdím denně a přezůvky nepoužívám, problém bude asi jinde >😁 :yes:
Čím si myslíš, že se bude tahat při posouvání sedaček v té škodovce? Tím samým drátem...
Čím si myslíš, že se bude tahat při posouvání sedaček v té škodovce? Tím samým drátem...
petrumr
Renault má tu samu černou jako Škoda u Rapidu... Fabia věřím nebude výjímkou.
petrumr
Já mám teda staršího renaulta, ale takhle hnusně oddeklovanou sedačku tam nemám, a tenhle drát také ne. Zlatej francouz, a za tuhle fabii bych ho teda rozhodně neměnil...
Poslední generace modelů Renaultu (Clio, Captur, Megane, Fluence) mají téměř totožný způsob posuvu sedačky, pojezdy však ve všech případech kryté.
Ty pojezdy jsou divny ze nejsou nijak kryty. Ale megane II ma madlo, a z boku plasty, je to asi taky tim, ze tam je dole v sedacce airbag.
Megane II už moc neznám, ale myslíš airbag proti podklouznutí v 3dv. verzích?
Ona jí svítí parkovačka zároveň s LED denním svícením? To asi trochu nevychytali... >😁
Pro rejpaly parkovačka = obrysovka.
Pro rejpaly parkovačka = obrysovka.
petrumr
Cože? Já se bavím o předním světlu a přední dvouvlaknovou obrysovku jsem ještě neviděl. Jinak [odkaz] druhej bod.
petrumr
Tak ja nahradne poistky mam a su z vyroby v poistkovej skrini. A nemam otackomer, kontrolku paliva, ukazovatel zaradenej rychlosti a kopec ineho, takze myslim, ze poistky su povinne. Okrem toho by si mal mat este naradie , to mam taky maly srandovny imbusak, a lekarnicku, tu mame my slovaci zase velku, ako keby sme zakladali nemocnicu. A radsej by som pomahacovi ukazoval nahradne poistky, ako e cko na vyfuku. Zaujimave je, ze v potravinach ecko nechcu, ale na moto aby bolo na vsetkom...
chvalabohu, ze sa pytaju na E v kruzku na vyfuku. Este by mohli nosit policajti so sebou trojnozku a hlukomer.
Mam vyfuk tak, ako bola motorka schvalena, ziaden ladak ani aftermarket, ale to e je z vnutornej strany od kolesa, z casti ho zakryva konzola, na ktoru je vyfuk uchyteny, a cely vyfuk ma z pohladovej strany vonkajsi chromovany pohladovy plast, takze kontrola by musela prebehnut na 4och, hlava skoro na zemi, aby to videl cez kardan, cinske skutre robia vacsi randal. Napad s trojnozkou a hlukomerom sa da uplatnit aj u aut, malokto vymeni vyfuk za originalny nahradny diel, ked "porovnatelne kvalitny diel" stoji niekedy len polovicu. Ten original z moto stoji cez 2000 Eur, takze menit za ruru za 600 usd nemienim, ale rozoberat ho pri cestnej kontrole :no:
Jestli myslíš tu fotku Fabie na podstavci, tak ja bych řekl, že je to odraz světla, nebo blesku z foťáku :-!
Parkovačka svítí asi těžko - žádná tam není a její funkci patrně převzaly právě diody. Nejspíše jde o odraz.
To ji 14 dní vyráběli neoficiálně >😁 8-s ? Asi aby měli dost podpultovek >😒]
petrumr
... ale sešrotuje se. Myslím. 😄
petrumr
Někdy je dávají hasičům na trénink vyprošťování. Minulý rok jeden Rapid v Hradci v rámci programu EHS vynesli vrtulníkem a odřízli (crash test, aneb jak dopadne sjetí z mostu). 😄 Novináři také někdy dostávají k testu předprodukční kusy (které pak budou muset nějak zničit). Mají i další využití, ale něco rovnou šrotují.
Jasan, šrotování viz. výše. Takže ty různé testy štěnic přivolávajících při nehodě záchranku, srážky s vlaky, zvěří atd.
Ano, výsledek je stejný, komplet je sešrotují, ať tak, či onak. Jestli ho předtím bagr poplácá lžící a rozřežou hasiči, nebo si odbude několik let jako učební pomůcka, je jedno. Je to však zajímavé využití těhle neprodejných kusů.
Když už jsme u těch kusů určených k záhubě, tak jsem byl překvapen, že v rámci DriveNow jezdí po světě ještě ty elektrický jedničkový kupé ActiveE. Četl jsem na netu, že je odvážejí do šrotu (byla i fotka, jak je odvážejí kamionem), v USA. Pokud se nepletu, tak ta auta byla na pronájem nebo tak.
/OT
/OT
"Novináři také někdy dostávají k testu předprodukční kusy (které pak budou muset nějak zničit)"
No, pro některé z nich tohle není nejmenší problém už během testu... >😁 😉
No, pro některé z nich tohle není nejmenší problém už během testu... >😁 😉
Konečně tu máme opravdovou fotografii a ne práci grafika. Tak či tak mi připadá, že na tom čumáku je toho nacpaného až moc. Původní "fotky" vypadali lépe, tohle mi připadá hrozně křehké.
Jestli Škoda něco umí, pak to jsou promo fotky. To se prostě musí nechat. Bohužel ale je pak obvykle první setkání spíše zklamání. Tím spíš, že přirozeně Fabii v základu v žádném katalogu zákazník nenajde...
Otázka je, jak moc jsou promo fotky fotky a jak moc spíše grafika. Protože dost věcí na těch "fotkách" nesedí.
1. generace se mi líbila, navrhl ji člověk co navrhl Continental GT z Bentley
2. generace se mi nelíbila vůbec
3. generace se vrací k té první a zatím se mi zdá, že je vo fous lepší jak ta první
tahle fábie bude dle mě a nejenom mě velice úspěšný model, hlavně co se prodejních čísel týče, nějakou tu cenu takiy určitě vyhraje
2. generace se mi nelíbila vůbec
3. generace se vrací k té první a zatím se mi zdá, že je vo fous lepší jak ta první
tahle fábie bude dle mě a nejenom mě velice úspěšný model, hlavně co se prodejních čísel týče, nějakou tu cenu takiy určitě vyhraje
Jako nevypada zle, jen ty přední světla mohly být menší.
Sice je fajn,že to bude nabízet spoustu elektronických asistentů, dešťový senzor apod. Ale co si mohli odpustit jsou ty jejich "simply clever šetření". Společný ovládání pro prostřední výdechy topení, absence automatických dojezdů u oken, chybějící kontrolka pro potkávačky a určitě ještě spousta dalšího. Chápu, že když přidávají na výbavě musí někde šetřit. Tvrdé plasty mi nevadí, ale automatický dojezdy u oken jsou v létě po příchodu k rozpalénému autu hodně praktická věc. "Simply clever šetření" probíhá s každou generací Fabie i Octavie, ale jsou věci na kterých by tak okatě šetřit nemuseli.
Sice je fajn,že to bude nabízet spoustu elektronických asistentů, dešťový senzor apod. Ale co si mohli odpustit jsou ty jejich "simply clever šetření". Společný ovládání pro prostřední výdechy topení, absence automatických dojezdů u oken, chybějící kontrolka pro potkávačky a určitě ještě spousta dalšího. Chápu, že když přidávají na výbavě musí někde šetřit. Tvrdé plasty mi nevadí, ale automatický dojezdy u oken jsou v létě po příchodu k rozpalénému autu hodně praktická věc. "Simply clever šetření" probíhá s každou generací Fabie i Octavie, ale jsou věci na kterých by tak okatě šetřit nemuseli.
To je uz ono? Jak to sliboval Kaban? Te Buh, doufam, ze to nenajdu pod stromeckem :no: I kdyz tyhle krabice co vytvari by se mohli hodit jako obal na skutecny darky 8-s
na konkurencnom webe najdem vzdy viac fotiek ako tu .... ci uz ide o ladu vesta, volvo xc90 alebo aj teraz v pripade fabie [odkaz] .... ale k veci..... auto vyzera vyborne :yes😒br />
v tej modrej jej to slusi.... 😉
v tej modrej jej to slusi.... 😉
Takto depresivní interiér opravdu lze najít poze ve volkswagenu! Jinak auta z posledního designového jazyka pana Kabaně by se dala skvěle použít pro loupež(např. banky). Až by totiž svědci vypovídali u policie v čem pachatel prchal, dokázali by říci pouze, že to byla Škodovka.
ten interier je naprosto parádní. Není to žádný výstřelek a je to decentní. Mě se líbí strašně, hlavně proto, že to není nic křiklavého, jako dělají právě francouzi...
A tomu Fiatu už zaplatili za licenci na výrobu toho faceliftovaného Stila, nebo jak? >😒]
Vpredu blondínky a vzadu plešivejúci robotníci! ;-\
Tak dnes z vedlajsej na mna cumela blondyna z otvoreneho okna vodica noveho bieleho superba. Ked som zbadal tu kombinaciu, tak som bol pripraveny, ze mi to tam v poslednej chvili posle a ja to do nej napalim. Ten strach v ociach...mojich . Robotnici narodnej dialnicnej je kapitola sama o sebe, minule dvaja prebehli cez dialnicu pred fordom iducim asi 160 kmh, a zrazu sa objavili pred mojim prednym kolesom, presiel som medzi nimi a dufam, ze sa aspon po....
PS: to má samozřejmě svůj účel 😉