Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Honda na Tokyo Auto Salon 2015? Mangaaa!

11 komentářů

TeeJay
Kei mají svůj specifický půvab, nedělám si iluze o jejich jízdních vlastnostech, ale podle mě představují ideál multifunkčního městského auta, ke kterému se v Evropě dopracujeme časem taky, už to pomalu přichází. A co se týče těch úprav, to Code86 bych zfleku koupil. >😁 :yes:
King
Jsme na tom podobně, taky mám pro "ledničky" >😁 slabost, mají kouzlo a navíc já mám rád hranatý design aut.

Co se obav o jízdní vlastnosti týče, nemusíš mít. Řídil jsem Daihatsu Move vyrobené kolem roku 1998, což je opravdu hodně vysoké kei a byl jsem překvapený, jak samozřejmě se to protáhne zatáčkou. Je to pochopitelně do rychlostí kolem 80-90, ve větším kalupu nebylo kde vyzkoušet, ale rozhodně jsem se v tom nebál, i když motokára to není. >😒]
Glaukos
vím, že to není kei, ale vzhledově nemá chybu Kia Ray (navíc se mi to rýmuje) >😁
King
Ray není kei, ale je jimi inspirované, liší se prakticky pouze motorem. 😉
Klaudius
Kei je definované len motorom 600 ccm a cenou do 1,5 mil. jenov, alebo je tých parametrov, ktoré musí plniť, viac? Niekde som raz definíciu čítal, ale už si to nepamätám a neviem to nájsť.
King
Musí to mít i nějaké minimální vnější rozměry, tedy délku a šířku, výška omezená není, což je důvod té specifické architektury. Přesná čísla nevím, musel bych hledat.
Klaudius
Kei cars majú niečo do seba, ale ten "tuning" mi príde byť prinajmenšom trochu uletený...
King
Já bych si teda auto jako Code ihned koupil, v tom jsem zajedno s TeeJayem 😉 Za vyloženě nevkusné z těchto výtvorů vnímám pouze to HR-V a N-One je hodně na hraně.
JohnST
Co dodat? Niekto to prehnal s vianocnym puncom. :-!
renda4
Nemáš fantazii...
Klaudius
Tomu hovoríš fantázia? Ja by som povedal, že ide o do krajnosti dotiahnutý nevkus. Vo väčšine prípadov.