Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Škoda Octavia RS 230: Ptejte se, co vás zajímá

217 komentářů

Ted
a na co se jako mame ptat? To se pokazde, kdyz se vykon auta zvysi o 5% budou psat nove testy? Je to stejny motor, a u VW ho prifouknou klidne na 400 koni. Co o octavii jeste nevime??? jakou barvu ma sroubek, ktery udrzuje na miste prachmizerne dute vyplne dveri?
Ja bych se chtel zeptat: Proc nastal ten ustup od snahy o robustni kvalitu k bakelitove pseudokvalite nove generace Octavie?
CrankyDude
"...a na co se jako mame ptat?" :yes: :-!
Proc jsou brzdove trmeny cervene? :-! Proc je obloha modra? Proc je voda mokra? Proc takove auto. Proc takovy clanek? 8-s
Ozzman
Zrovna to RS taková bída už není, umí vypadat dobře i v interiéru 😄
Anonym
Katují kosty ne.Někde se ušetřit musí a vono už není moc kde, když v základu nic není >😁 >😁
alapli
Na tomto voze nás už nemá co zajímat, vše bylo 100 x popsáno. Nedostatky napíšete až s novým modelem, tak o čem to tady celé je?...jooo máte čárku :no😒br /> na idnes je nový opel, ale to se asi nehodí...
[odkaz]
MPSneboRS
1.) Je Octavia RS 230 v nejakom rozmedzi rychlosti rychlejsia nez Superb 2.0TSI 280 4x4 DSG?

2.) Je DSG u Octavie RS 230 s rovnakym prejavom (prevodmi) ako u Octavie RS 220?

3.) Da sa od Skodovakov vytiahnut naznak toho, ze by s faceliftom prislo DCC, ACC a Full LED aj do Octavie?
Gilgit - stop odpadu na Auto.cz
Ja nemám nic proti imigrantum a nebojím se zmeny.

Jenomze jsou tady dva zásadní problémy😒br />
1.
I kdyz Evropa má problém se stárnutím populace, muze prijmout jen urcitý pocet osob. Pokud si vezmes Blízký Východ a protáhnes si ho rekneme po Bangladés a pridás k tomu Afriku, tak más stamilióny chudých lidí zijících v diktaturách nebo polodemokraciích kterí se budou snazit dostat se za lepsím zivotem a pro vetsinu z nich bude cílem Evropa. A to bude obrovský problém.

2.
Vetsina techto lidí jsou muslimové a to je dalsí obrovský problém. Na rozdíl od imigrantu z Východní Evropy, ale tak treba Cína, Vietnamu nebo Jizní Ameriky se muslimové v poslední dobe snazí masivne ovlivnovat místa kde zijí (ostré prosazování vlastních zvyklostí, kazatelé nenávisti, podpora IS) atd. Samozrejme nejde o vsechny muslimy, ale bohate stací kdyz tech extrémne problémových bude 50 z 1.000. Pritom napríklad Syrané patrí k tem vzdelanejsím a "civilizovanejsím". Ale co je to platné pokud jejich deti za 20 let prijdou k názoru ze je utiskujeme a ze by bylo dobre nám podrezat krky. Oni si to mísení kultur casto predstavují dost podivne.

Takze pokud se to rozjede tak jak to momentálne vypadá tak negativní efekty budou rádove prevysovat ty pozitivní.

Podle mého názoru si Evropa práve ted zacíná intenzívne podrezávat vetev na které sedí.
Emel
Ty barvy jsou bída, to je pravda. Obecně... je tu dost věcí, co mi u RS230 vadí, a málo těch, co se mi líbí.

+samosvor
+senzory a další výbava v ceně
+(asi) lepší výfuk

-málo barev a žádná z mých oblíbených
-nutně 19"
-nutně kožené sedačky
-nutně black paket - ale zrovna k těm 4 barvám se hodí

206kW by bylo fajn, ale nevidím to jako prioritu. DCC by pomohlo univerzálnosti auta... a spíš obyč RS než 230.
Dixik2
DCC mělo být jenom u RS a tipuju,že bude až s faceliftem.

Full LED pro octavii ne,ale až s faceliftem SIII.
Covenant
A já si v sobotu říkal, co to bude za škoda akci, když jsem je tam viděl jednu vedle druhé..
Anonym
Já bych se zeptal na to, proč se posílá 140 mega na dorgové delaery a talibance v Afghanistanu, když se tady lidem dává v nemocnicích a ústavech ke svačině suchej rohlík a ti co nikoho nemaj, těm nemá kdo co přinést a zaplaitit nadstandard. A proč se tyhle peníze nedaj na opravy, aby pacienti nemuseli být v barácích, kterým opadává omítka a proč se za to nekoupí léky a přístroje třeba.

A taky proč se něco nedělá s tím, že sem jezdí každý den 200-300 imigrantů.

Ale na to nikdo odpovídat nechce >😁
moan78
Ja som celkom zvedavy, ake rozdiely budu reportovat pani redaktori. Motoricky asi takmer nic, ale ten dif s obmedzenou svornostou, ten by pri takom vykone mohol byt uzitocny.
Stefič
jo...diferenciál...to je další věc, kterou na cestě do Chorvatska oceníš...
V Calais jsou hlavne imigranti z Afriky, Pokud to byli lidé z afrických zemí ve kterých se mluví anglicky tak ti anglicky samozrejme umí.
Pro XTad😒br />
S tou znalostí anglictiny to není buhvíco. V médiích zcela logicky prijdou ke slovu imigranti kterí umí anglicky.
fortik
Pracovat? A jaké mají vzdělání. Ačkoliv tu máme nezaměstnanost okolo 6 % na jihu Evropy to je mezi mladými lidmi i 50 % a to se jedná i o lidi se středoškolským / vysokoškolským vzděláním. Díky outsourcingu prací do Asie a nástupu pokročilé automatizace nebude práce ani pro české "lopaty" natož si dovážet ještě nádeníky a pasáčky koz odněkud z Gambie. Takove "míšení" nikdy v minulosti nebylo a pokud ano tak bylo zastaveno už u Vídně nebo Poitiers.

Receptem musí být české děti, spoření si na důchod v době aktivního věku a mezigenerační solidarita spolu s pozdějším odchodem do penze.
Teoreticky souhlas, v praxi se to nedarí jiz dnes, viz príklady z Velké Británie, Francie, Nemecka, Rakouska atd.

Jinak vetsina Syranu zrejme bude na zacátku vdecná, ale dá se to po zkusenostech poslední doby cekat od jejich detí? Tezko. Vetsina muslimu, kterí se v poslední dobe v Evrope "zviditelnili" terorem, zájmem o nenávistná kázání, podporou IS jsou lidé kterí prisli do Evropy jako mladí lidé nebo v Evrope narodili.

Jinak, jak jsem napsal, stací kdyz tech extrémne problémových bude 50 z 1.000. A v Evrope bude vymalováno.
Anonym
nestává se to moc často, ale tady s tebou musím plně souhlasit. :yes:
Dzakobo
Josalito: Jsi kokos, který musí nutně vše zpochybňovat, aby si dokazoval svou výjimečnost. Přijeď do Teplic se mrknout 😉 .
Anonym
A musím mít všechno? Neměl bych si koupit třeba tank nebo stíhačku? >😁 >😁

Co ty si měl třeba z ameriky, pochlub se >😁
Anonym
Já vím, já v tom seděl. Sedadla se nastavují ručně a na káře cenovka 910 táců s příplatkama >😁 >😁 >😁 >😁
Emel
Tak on se právě utěšuje tím, že sice asi rodinu mít nebude, ale aspoň zůstane tím geniálním řidičem... 😉
Bully_
Lidi, co jsou nejvic ukecani, casto placaji nejvetsi nesmysly 😉
A rychle umi jezdit kdejaky polovodic, dobre uz malokdo.
Johnnn
Přesvědčila vás jízdně 230 tak, že by jste dali přednost jí před Cuprou? Ta je totiž levnější, výkonnější, má navíc adaptivní podvozek a je víc hot. Papírově se mi tak koupě 230 jeví jako zcela nelogická volba slepého patriota Škodovky.
Mig_35
No, stěžovat si na české zdravotnictví, to je trochu legrační. Byl jsem po letech v Chorvatsku, paní bytná říkala, manžel problém s rukou, normální doktor - s tím nic neuděláme, privátní - operace 3000 EUR. Po ní zase mohl normálně fungovat, takže zaplatil...
ilmekaniko
Chcel by som sa spýtať ako je na tom ereso s hlukom odvalovania kolies (samozrejme nie na okruhu), lebo mám pocit že VW group zámerne škodovkám škodí a to konkrétne slabšou úrovňnou odhlučnenia. Diky.
Ted
mas pravdu, je to spis auto pro okruhovy nadsence >😒]
Emel
přibyla možnost dokoupit černé čalounění stropu.
A jaké je čalounění stropu bez příplatku?

Jen znalec pozná o 15% větší logo vRS či červené brzdové třmeny.
To věřím, protože normální RS má taky červené třmeny... tyhle jsou červenější? Nebo o ně běžné RS přišlo?
Emel
Myslím, že:
Zvukový generátor by měl být u RS230 v sérii, u běžné RS je za příplatek pod krycím názvem volba jízdních režimů nebo tak něco. Lze ztlumit až deaktivovat přes kabel.

I chování ESP lze upravit přes kabel, a to včetně možnosti, že tlačítko ESP úplně vypíná.

Brzdy by měly být stejné a 18" i 17" tam zřejmě půjdou, ale nikoli v sérii.
guze
Jestli pod pod zkratkou ACC myslis adaptivni tempomat, tak ten je v nabidce od zacatku prodeje OIII 😄
Anonym
víš jak - lepší emerický než fašistický vid.

Navíc soudruzi z lidové číny mi na to vyrobí novou masky a znáčky ZIL a bude to. Oni sou šikovní klucí a s copyrightem si hlavu nelámou >😁
Emel
1) Protože se přišlo na to, že domácí bezpečnost nestačí řešit doma.
2) I přes problémy s financováním je české zdravotnictví na velmi dobré úrovni. Lidi by si měli uvědomit, kolik reálně zdravotní péče stojí... pak by rychle přestali brblat nad regulačními poplatky. V hotelu si taky platíš za jídlo.
3) S těmi imigranty se přece něco dělá. Já vím, ty bys měl jistě nějaké elegantní řešení typu poslat je zpět do Sýrie nebo ještě něco horšího... ale já doufám, že obraz v médiích nevypovídá o náladě společnosti, že ta nepropadá hysterii a je v nějaké rozumné míře připravená uprchlíkům pomoci.
Covenant
Diferenciál se na slovakiaringu určitě hodí, zvlášť v pasážích takzvaného šneku a esíčka 😉 ....tam to pak rve pěkně
Provocateur
U tebe by byla přihláška na vejšku úplně zbytečná >😁
Nerez
Co je zlého na ručním nastavování sedačky? To je to poslední, co by mi vadilo 😐
Emel
Nechci podporovat byznys převaděčů, ani dělat chudé země ještě chudšími díky odchodu mladých a schopných, ani tu budovat luxusní hotely pro ty co jsou líní makat ve své rodné zemi. Evropa se k tomu musí postavit čelem, nastavit pravidla a řešit problémy. Ale jak už jsem psal jinde - odmítám se bát jen proto, že jsou cizí a že se strach z neznámého hodí populistům a médiím.
Emel
Vidíš, a to si zrovna nemyslím. Tudor není auto, které by Škoda měla racionálně dělat. Aktuální trendy velí SUV větší než Yeti. VW stopnul svůj projekt sportovní zadokolky, vcelku povedené GT-86 se v Evropě nedaří, 508 kupé taky není a Talisman Coupe nebude. Uměl bych si pro rodinnou značku představit klon Sharanu nebo Touranu...
Emel
Být materiálně orientovaný se přece neměří tím co máš, ale jak vysoko je majetek v tvých prioritách, co všechno pro něj jsi ochotný udělat, čeho nemateriálního se vzdát. Chtít dělat zajímavou práci a dostávat za ni slušné peníze a za ty pak sobě a své rodině dopřát přiměřenou životní úroveň je pro mě ok. Ale třeba odkládat svatbu nebo děti kvůli tomu, abych si nejdřív našetřil na nové auto... to neberu. Možná v tom rozdíl nevnímáš... já jo, ale je to spíš taková diskuse k vínu než na auto.cz 😄
Ji/Ri
No to samozřejmě, ale nelze ignorovat fakta nebo naivně doufat, že tihle jsou jiní. Jsou to pořád ti samí lidé a historicky už ukázali, jak si umí vážit pohostinnosti. V tomto do puntíku souhlas s IPA.
Emel
Kdybych měl zjednodušeně popsat svůj postoj... já se prostě odmítám bát proto, že na tom strachu chtějí média nahnat sledovanost a politici lacinou popularitu. A tyhle dva faktory tvoří podle mě takových 70% současné imigrační hysterie.
Emel
Proč dáváš důraz na muslimské? Je muslimský přistěhovalec horší než křesťanský přistěhovalec?

Jak by se mohli mít dobře? Třeba tak, že už být si jistý svým životem v horizontu jednoho týdne pro ně znamená "mít se dobře". Za druhé tak, že prostě budou pracovat. Nezaměstnanost třeba v ČR je malá... a pokud je někde nezaměstnanost velká, tak to taky může být příznakem toho, že si ta země žije nad poměry (její práce je na mezinárodním trhu moc drahá). Možná bude Evropa muset jít s cenami dolů, aby bylo její zboží na světovém trhu konkurenceschopné... a možná jí v tom pomůžou i imigranti.

Hele, já nevím... problémy byly, jsou a budou... mně osobně přijde, že ty naše dnešní problémy jsou relativně malé.
Ji/Ri
... a proto sis koupil místo dvojkola RSko, viď? To není materiální orientace?
Ji/Ri
Ses dal na fet? ... to si musíš sáhnout na plotnu a zjistit, že se spálíš a nestačí ti tisíce jiných popálených rukou? ... a doufat, že oheň je studený je hezké. Podle tvojí logiky je i tarantule vlastně malé plyšové roztomilé zvířátko.... Emele, Emele....
Rizika jsou obrovská. Na druhé strane ta slova ze ilegální imigrant je pachatel trestného cinu se mi moc nelíbí. Pokud nekdo má skutecný duvod opustit svoji zem tak ilegální prechod hranice se dá pochopit. Ten clovek se nedá porovnávat se zlodeji nebo násilníky. Ostatne i lidé kterí emigrovali z komunistických zemí nebo utíkali pred fasismem taky nekdy ilegálne prekracovali hranice.
Somewhere je už preč
Demokracia je svinstvo. Hovorím to už veľmi dlho, ale som v menšine. Tá takzvaná demokracia nás vedie do záhuby. Vlastných buzerovať a nedať im dýchať, cudzích za ich peniaze živiť a lákať k nám - to je tá takzvaná demokracia. Hlavne že do pár vreciek stále tečú peniažky...
Pro XTad😒br />
Z dlouhodobého hlediska pozadí imigrace techto uprchlíku není tak dulezité.
_Karel_
Jak by se mohlo přihodit, že by se tu mohli mít dobře? Lidé bez vzdělání, bez jazyka...v zemi s nezaměstnaností, která je z většiny nechce...
Existuje evropská země, která je ráda za muslimské přistěhovalce? Ve které jsou pozitivním přínosem?
Dzakobo
Je přirozené, že pokud se v cizině usadí více lidí, kteří pocházejí ze stejného kulturního prostředí, tak dříve či později vytvoří komunitu. Muslimská komunita má pevná a přísná pravidla. Už teď mají v senátu ČR první vlaštovku - pana Hassana Meziana, on se sice hezky usmívá, ale schopný je všeho.

S tou vděčností - tábor u Bělé, kde ze samé vděčnosti ničili a dělali násilnosti, přitom výběr ze 3 jídel, postel, bezpečí, ale nedokáží chvíli počkat, než úředníci je prověří. Mezi imigranty je velké % xindlu!
Emel
Evropa... ale třeba i Turecko oddělují náboženství od politiky a zákonů. Tohle je samozřejmě potřeba uhájit... čili ponechat lidem svobodu vyznání, ale nedovolit prorůstání náboženství do běžného fungování státu (což se třeba děje v Anglii, kde muslimové zneužívají zásadu smluvní volnosti). Když se to povede, tak ať si každý chodí do mešity nebo sálu království dle libosti, pro mě není muslim o nic horší než třeba jehovista.

Upřímně si myslím, že ti chudí a utiskovaní touží ze všeho nejvíc po klidném životě v relativním blahobytu. Pokud se k nim Evropa bude chovat korektně (což neznamená že jim dá něco zadarmo), podle mě budou v první řadě vděční... a třeba si dokonce budou své nové vlasti vážit, což se o spoustě "domácích" říct nedá.
Dzakobo
Tak pokud budu mluvit za sebe, tak se snažím nad věcmi přemýšlet hodně a sám za sebe.
Aby sis nemyslel, že jen tak píšu do větru:
1. Myslím, že ČR nemá problém s vylidňováním, klidně stačí 8-9 mil. obyvatel (až tu za pár let skončí asijské montovny, nezaměstnaných bude mraky).
2. Slyšíme, že stát vyhazuje peníze na dávky a důchody apod., ale to je scestné myšlení, protože penzista koupí jídlo, léky, zaplatí nájem nebo dá něco vnoučatům a kola ekonomiky se stále tímto oběživem roztáčejí. Ale když vyletí 140 mega do Afgán. tak jsou peníze definitivně pryč a už u nás nic neroztáčejí.

Sestra se taky necítí moc bezpečně, když se kolem ní v Teplicích prohánějí 150kg ženské, kterým z černého hábitu koukají jen oči, mimochodem je to porušování zákonu, jelikož každý musí být na veřejnosti identifikovatelný podle obličeje (vyjma motocyklistů apod.).
Anonym
Jasně, cola. Hmm. A ještě Jima Beama vid 😄)

Já měl taky ruskej kaviár a Vodku, ruský bombony a čokoládu. A co jako?

A americký a australský pivo.

Co si měl za americkou techniku, se nám pochlub. Voni tam toho taky klucí dneska hodně dělaj vid. To sou kvanta věcí, co se tady můžeš koupit a maj na sobě Made in USA.
Začíná to americký motorem v skeačce a končí to autem vid. To je tak asi všechno.
A americkej telefon Made in China

>😁
Provocateur
To není hloupost, ale realita 😉
Anonym
Já znám lidi co je znaj osobně žijou vedle nich. Itálie, švédsko, francie. To mi bohatě stačí ke štěstí. Nemusím se osobně přesvědčovat o tom, že led studí >😁
Anonym
Jenže muslimové se nikdy nezačlení do kultury, oni se nechtěj začlenit. Oni jen čekaj až tu budou mít většinu a pak se začnou dít věci. navíc většina jich makat nechce a nebude, proč by to dělala, když sou tak štdré sociální dávky.

To co si ted popsal, je cesta do pekel.
Emel
Evropa má aktuálně problém se stárnutím populace. Dokud sem budou migrovat spíše mladí (protože staří to nezvládnou) a ochotní pracovat, nemusí to být pro Evropu úplně negativní... ostatně, mísení kultur bývalo v minulosti často stimulem rozvoje a změny. Ale jo, bude to výzva.

Změna je to, čeho se taky většina bojí...
Mig_35
šílená barva, kterou na oktávce RS vídám je taková šedá matná. vypadá to jak nalíčené balakrylem😊
Bully_
I kdyz ti jde jenom o flame, odpovim ti: narozeni nasich synu melo v prubehu tech nekolika let na moje rizeni vliv v jedinem- daleko vic se snazim predvidat a v beznem provozu diky tomu jezdim vetsinou pomaleji.
Az budes mit sam vlastni rodinu, tak jiste poznas, jaky to ma vliv na sebekazen a zodpovednost.
Dzakobo
Doufám, že Poláci se nedají a ČR + SR se s nimi sveze. Umíš si přestavit mešity v Polsku? Já ne.
Barry Lyndon
Přesně! Největší úlet jsou ty 19tky. Stejně výkonný Golf GTI může být na 17tkách, ale Škodovka... (nechápu na co si hrají, vždyť to auto dělají nepoužitelné, už 18tky jsou pro škodovácký podvozek za hranou). Nutně kožené sedačky taky souhlasím. Jednak zbytečně zvyšují už tak přepálenou cenu, ne každý je snese (mně nevadí), ale hlavně v případně Škodovky je to jen jakási polokůže, polokoženka a ty koženkové části se velmi brzy rozpadnou a vypadá to otřesně...
Barry Lyndon
Myslím, že to nařízeno nemají - mizernému odhlučněním podběhů Škodovek se prý při zkušebních jízdách podivovalo i koncernové vedení. Přece by se nepodivovali, kdyby to předtím nařídili... 😄
3_diamanty
v praxi .... by som volil klasicku slabsiu RSku,.. na nejakych 17tkach a bez kozenych sedaciek ... povedzme v tmavozelenej peknej skodovackej farbe klasickej pre RSky :yes: .... to by bola pekna masinka :yes:
CrankyDude
".., že sem jezdí každý den 200-300 imigrantů..." Oni sem nejezdi, oni jen projizdeni do zeme zaslibene prosete autobahny na kterych se prohani nejvyspelejsi automobilova technika. Proc by jezdili sem, kdyz oprava D1 trva skoro tak dlouho jako jeji stavba a jeste tu je 700 tisic aut bez katalyzatoru, eh? :-!
Tech 140 Mega do Kabulu je strategicka investice. :-! Drive to byly cukrovary na Kube. Dneska je to cashovka.
cupra
Proč sakra nemá adaptivní podvozek a aspoň 206kW - RS280 by bylo lepší? Proč ji nabízejí jen ve 4 barvách, ze kterých bych si ani jednu nevybral.
Anonym
Chcem sa teda spytat😒br />
Ma aj RS230 furt chrastitko pod palubkou, napriek tomu, ze ma auto vymeneny vyfuk?

Je nejako zmenene nastavenie ESP? Pripadne sa da nebodaj vypnut?

Je mozne na auto obut aj 18" rafiky?
nebezpecnavosa
To je ta "správná nízká hmotnost" v praxi.
houmr
Ondřej Chamilla: Mam teda otazku. Pravdepodobne ste si bol zajazdit na okruhu.

1.) Ako ste jazdili na okruhu, len take vozenie alebo skutocne xy okruhov na maximalnych moznostiach auta ( vykon, brzdy, podvozok ) ?

2.) Ako taku ozaj ostru jazdu auto zvladalo ( hlavne brzdy s podvozkom ) ?

3.) Asi vykonovo nic moc RS na tom okruhu, asi chybal vykon.

4.) Jazdili tam vtedy aj ine auta ?

5.) Nerozmyslali ste zobrat O RS a Leon Cupra na ten okruh a porovnat ich kvality ?
Emel
Podpora rodin, to se hezky poslouchá... a taky se to dělá. A výsledek? Všichni nadávají, že to využívají cikáni, ale mezi "většinovou populací" je rodina s 2+ dětmi výjimka. Takže do zákona napsat "jen pro bílé" 😉 ?

Zkrátka to nefunguje. Podle mě ze dvou důvodů - lidi jsou a) pohodlní a b) příliš materiálně orientovaní.
Anonym
Jo a proto policajti říkaj že na ně mluví anglicky a že jim nikdo nerozumí a melou svojí hatmatilkou >😁 >😁

Nechceš se jet podívat do Bělé pod Bezdězem? Mluvil sem s člověkem, jehož máma tam pracuje. Udělej si tam exkurzi, on ti hodně rychle zvadne úsměv.

Denně se tam hádaj a perou mezi sebou a benga musí uklidnovat situaci, všude bordel jak v tanku >😁

A počkej až přijedou Eritrejci, ty maj průmerné IQ asi 85
Emel
Jejich potomci budou vychovaní v našich školách a svými vděčnými rodiči... a jednou z výzev je, aby se dokázali s Evropou ztotožnit.

Ty předpokládáš, že proti současným obyvatelům Evropy bude stát jednotná síla imigrantů usilující o nějaký převrat... ale ono to budou různí lidé z různých zemí, jejichž největším společným zájmem bude mít se tady dobře - a to nikoli na úkor někoho, prostě jenom dobře.

Je tu islám jako jednotící prvek a takzvaný radikální islám... a souhlas, dneska se to zejména v té Anglii úplně nezvládá... v Německu nevím, tam nemám pocit že by to byl problém. No, to je prostě výzva. Nakonec, i v řadách ISIS bojují občané EU. A proti radikálnímu islámu ti mohou pomoci ti běžní muslimové... jak ostatně už pomáhají v bojích proti ISIS.

Nemyslím že to bude jednoduché a nemyslím že nás čeká růžová budoucnost, ale věřím že se to nějak zvládne. Výzvy a překážky tříbí intelekt 😉
Anonym
Lepší než nemít žádnej názor nebo mít blbej názor >😁
Emel
A kolik muslimů znáš?
Anonym
Co se může na ruské technice pokazit, když je předimenzovaná jako ta americká a jedoduchá, aby to opravil Ivan Kladivem >😁 >😁

Hasiči v jedné vsi nedaleko maj dodnes hasičskej ZIL a pořád jezdí. >😁 >😁
V tomhle je si právě ta americká technika s ruskou stejná, proto je vcelku logické, že mam rád oboje, že.
XTad
Nebyt tech "prizivniku", tak ti o nich nema kdo podavat zpravy a ty by ses nemohl rozcilovat...
AUDIRS6
Jedna konspiracna teoria lepsia ako druha ! >😒]
Podla mna pravda je niekde uprostred... :-!
fOE
Kde se v lidech bere to presvedceni ze skodovce skodi VW a ne skodovka sama? Ze usetrit na odhlucneni musi byt automaticky narizeno z Vlcihradu a neni to proaktivni krok skodovky samotne?
Covenant
Octavii RS si ale nekupují lidi, co chtějí jen běžnou Octvaku na klidnou cestu do Chorvatska....
jossalito
Zatímco pro led, si můžeš zajít vedle do lednice, tak muslima jsi neviděl ani z rychlíku.
No hlavní je mít vlastní pevný názor. >😁
Stefič
lidé, kteří mají rodinu většinou neumí jezdit rychle, ačkoliv si myslí opak a spíš jsou nebezpeční pro ostatní...
Anonym
Protože tam žijou a nemaj důvod něco cenzurovat proto, že jim to někdo nařídil. Navíc jak sem pochopil jim ta situace dosta vadí, protože jít tam do některých čtvrtí začíná být o hubu.
Anonym
Do večerek nechodím....
Anonym
Že už před 16 lety to měly auta , kterým se tu ostatní smějou v elektrice a v kůži. A stála méně jak tahle Oktávka >😁
Provocateur
To evidentně. A to si vem, že těch 150 je zhruba průměr, klidně to může být i víc 😉
Emel
Hele, já se snad půjdu podívat do garáže... další článek a opět si redakce pochvaluje možnost připlatit si za černý strop 😄
AUDIRS6
>😁
Zatial sa to snazim zvladat aj bez skrtania v garazi... >😒]
A co ty ? Rypnutie fajne, ale prispievas aj ty k prirodzenemu prirastku nejako ? 😉
Ji/Ri
Ano. Pro muslima jsem bezvěrec, pro křesťana bližní. Křestan pomůže komukoliv, muslim komukoliv na onen svět, když nebude muslim. Křesťan děti miluje, muslim je miluje doslova. .... jak tohle nemůže být někomu jasné, to nechápu. Zelené kecy jsou v tomto případě úplně mimo.
Ji/Ri
...takže už jsi začal? ...nebo ses jen rozepsal co by, kdyby a ... když máš udělat to, co sám říkáš, tak se na to vyser.š ... no a proto jsme tam, kde píšeš...
guze
Subaru Legacy se systémem EyeSight to umí, o jiných moc nevím ...
twistedTSD
:yes: A ještě bych dodal, že Škoda před 13 lety nějakou (dá-li se to tak říct) "prestiž" teprve pomalu budovala a cílovou skupinu pro takový model by tedy asi hledala těžko.
Emel
Nesouhlasím. Trendy byly už tehdy jasně v neprospěch kupé, kupé bylo i tehdy spíš prestižní záležitost než racionální model. Dnes se můžeš v klidu ohlédnout a napsat, že rozhodnutí Tudor nevyrábět bylo i bez politických tlaků správné... aspoň ekonomicky.
Dzakobo
Souhlas, v demokracii se moc kecá a skutek utek. Není nad osvíceného diktátora, třeba osobu typu Karla IV. 😄
A co je šílené - že ministři v průměru vydrží třeba 1 rok, čili samé změny a není možnost kontinuálního vývoje.
3_diamanty
v pripade tudora ide o studiu staru 13 rokov.... vtedy boli ine trendy to uznas sam... a kupatka vtedy davali este aspon aky taky zmysel a urcite vacsi ..... ako dnes v case crossoverov/SUV a elektrokosaciek.... 😄

samozrejme ze dnes je to uz ine... a prednost dostavaju skor SUV/crossovery a elektromobily
AUDIRS6
potravin bolo, je a bude dost. Napr. taka Ukrajina by mohla skoro celu EU krmit psenicou... Ale tych prikladov je viac. ide len o to, aby sa adekvatne vyuzivali zdroje.
A nie, ze na pode, na ktorej sa da v pohode nieco pestovat, sa len koli vyhodnej polohe a nekalym podnikatelskym praktikam "vyseju" solarne panely... 8-s
Nezastavana krajina ? - co tym myslis ?
Dzakobo
Koukám audirs6, že to moc promyšlené nemáš. Pokud by se populace stále zvyšovala, jak dlouho by to fungovalo? Co dostatek potravin, nezastavěná krajina atd.?
3_diamanty
obavam sa z o tom nerozhoduje skoda 😉

keby ano .... tak tu uz davno mame skodu tudor ( akoby superb kupe ) [odkaz] 😉

inak trojdverakom dnes doba nepraje.... vseobecne nam miznu ... napriec vsetkymi triedami
AUDIRS6
pouzivat slovo terorizmus vo v ztahu k narodnosti mi prijde prehnane. Ja by som to vyjadril slovom extremizmus - tam je sirsi rozsah vyznamu... 😉
Ano, blbe je, ze ich viera sa niektorymi ich ucitelmi vyklada tak, druhymi onak - a tam to zacina. Nie kazdy z nich pojde sirit svoju vieru mečom, ako sa pise v Korane. Vela z nich pochopilo, ze je to len obrazne. Bohuzial, vela z nich je schopnych na seba prihodit par kg trhaviny a hor sa medzi "neveriacich"... :-!
Zlikvidovat kompletne tuto extremisticku cast je myslim nemozne. takisto je nemozne to vsetko tu v Europe ustriehnut. Proste nemame sancu minimalizovat tie rizika na nejaku "unosnu" uroven. A na to by sme sa mali pripravit. To je cele.
Populacia v nasich krajinach a jej demograficky vyvoj... - toto je o aktualnom materialistickom zivote nas Europanov a celkovo zapadneho sveta. Vela deti = vela starosti. A načo ?! Toto je to, co nam ale casom moze sposobit vacsie problemy, nez ti imigranti ako taki. Keby nas bolo stale primerane stupajuce mnozstvo, vsetko by sa vyvijalo inac. Rodicia by sa museli tym viacerym detom patricne viac venovat, cele spolocnosti by zili inac - kulturnejsie. Nielen v honbe za materialnym blahom. Ale za blahom svojich - viacerych deti. A tie by si z toho brali priklad...atd...
Takto, pokial nezacneme my sami od seba, tak nas tu ti pristahovalci fakt prevalcuju...
To, ze to bude mat aj negativny ekonomicky dopad je hadam jasne. To, ze to potom este viac ovplyvni nase bezne zivoty - hadam tiez.
OK, mam zacat od seba ? Predat svoj drahy voz, najst si rychlo zenu a splodit vela silnych synov a ich obdarit laskou a materialnym dostatkom ? >😁
Len ja to ale z biedy nevytrhnem >😁
_Karel_
Do puntíku :yes:
Nevím o žádné dobré zkušenosti s nimi.
Ji/Ri
... taky to mohla být dačka... jsi materiálně orientovaný. Jaký máš telefon? TV? atd... všichni jsme materiálně orientovaní. Ono je to spojeno s tou líností...
Ji/Ri
Je horší. Historicky doloženo.
Emel
Chceš antifan verzi? Pak je to tedy tak, že zatímco RS šidítko mít může, pak RS230 ho mít musí.

Pokud bys chtěl mou naivně optimistickou - RS230 má lepší výfuk a šidítko můžeš vypnout.
Emel
Já jsem spíš líný než materiálně orientovaný 😄
CHerokee
Takže šidítko místo laděného výfuku zůstává ? 😢
To más samozrejme pravdu a v podstate s tebou souhlasím. Ve skutecne je to ale trosicku komplikovanejsí.
Somewhere je už preč
Kedy konečne nám s písmenami RS Škoda ponúkne pekné dvojdverové kupátko?
XTad
Urcite, ale jedna vec je ilegalne prekrocit hranice a pozadat o azil v/z prvni bezpecne zeme (jak pravi mezinarodni pravo) a druha procestovat pulku Evropy na cerno a nasilne se neceho dozadovat.
AUDIRS6
no "kokso" budes sa cudovat, ale medializovane to bolo vcelku slusne... :-!
Nemyslim si, ze by ten ich novy "low cost" mal byt kvalitativne pod Daciou - to by bol slusny prusvih...
Nagano
Umí to třeba nové Mondeo...;
Somewhere je už preč
Tá "dylema" je dobrá, kokso... >😁
Čo sa toho lowcostu týka, tak pokiaľ vytiahnu nejakú ďalšiu lacnú značku, tak tie vozy budú mať na dverách už len plech a koženku, a na zatváranie tiahlo z kúska bezpečnostného pásu...
XTad
Soudim zejmena dle clanku na idnesu, kde redaktor navstivil tabor v Calais a anglictina je pry celkem bezna. Lepsi zdroj bohuzel nemam.
XTad
Ja budu rad verit, ze je. Ale je jasny, ze stejne tak tu jsou bezpecnostni (a nejenom ty) rizika, ktery by se nemeli podcenovat. Koneckoncu ilegalni imigrant je preci jen pachatel tresneho cinu...
Nagano
Ano, mě by taky zajímalo kolik kol vydrželi brzdy...dvě? Nebo tři? Nebo tomu škodováci na okruh dali nějakou sportovnější kapalinu? Co gumy, byly originál nebo něco jiného?

Já jen abysme věděli s jakou rezervou pak číst ty vaše zážitky tady... :-!
_MT_
Setkal jsem se s tím u vozů značek Infiniti, Lexus a Acura/ Honda. Někdo tu psal, že to dnes umí i Mercedesy, ještě jsem to však nezkoušel.
XTad
A kde beres jistotu, ze ti blogeri akorat nepisou to, co chces slyset? Proc jim veris a novinam ne?
Somewhere je už preč
Tak ten svoj príspevok vysvetli, tiež som ho nepochopil.
Somewhere je už preč
To je sranda, lebo zrovna tamarind je skoro čistý cukor, nič pikantné v ňom nie je...
_Karel_
A ono nezmění. Politické špičky nezajímá vox populi.Bohužel.Tomu se říká demokracie. ;-\
Somewhere je už preč
Je a nie je. A iná je receptúra pre tzv. Západnú Európu a iná pre bývalý východný blok. Tá druhá obsahuje viac lacných náhražiek, repný cukor a sladidlá namiesto trstinového a melasy, viac farbiva a menej karamelu a pod...
speedfred
Ktoré autá to sú??
speedfred
Ja Octu nemám,ale jeden známy jazdi hodne v noci cez Nemecko a celkom ho to rozčuľuje.
PS : teraz som skúšal na mojom aute obyc tempomat a dá sa nastaviť na 254km/h (toľko ta haraburda ani nejde >😁 )
dj.brouk
Tak tady máte i video 😒br /> [odkaz]

:yes:
XTad
Nevim kolik jich utika pred valkou. Predpokladam, ze ty taky ne. Proste pozadi imigrace techto uprchliku je trochu jine, nez tech, co uz v Evrope jsou delsi dobu.
_MT_
Některá auta umí vypnout adaptivní funkci. To omezení tam bude kvůli dohledu senzorů (auto si musí být schopné držet bezpečný odstup), i když to spíš bývá 200 km/h, co si vybavuji.
Anonym
Přesně, receptem na vymírající populaci v Evropě je podpora mladých rodin, porodnosti, podpora dostupnosti bydlení a práce.
Pak nebude Evropa vymírat.

Hlavně většina imigrantů neumí žádný evropský jazyk. co tu jako budou dělat něž se naučí aspon pár slov pro kvalifikaci kopáče nebo uklízečky.
Emel
Ne, nejsem, ale mám tam nějaké příbuzné.

Do hlavy nikomu nevidím... no, to ty ale taky ne. Znovu, napiš čeho je schopný, nebo co špatného za těch 40 let v ČR provedl, třeba jako politik... jinak to vypadá jako klasické předsudky bez špetky faktů.

Východní mentalitu, hm... tureckou znám poměrně dobře.
Dzakobo
Ty jsi jako já od Litoměřic? Co vím, tak na pacienty je milionový, ale k sestře se chová jak ke kusu hadru. Je stejný jak Alrawi, staví se lidem do očí, ale co si ve skutečnosti myslí, radši nevědět. Pokud neznáš východní mentalitu, tvoje mínus.
CommonUser
Tak cakal by som nejaku prehladnu tabulku.
Ak sa vyrobca nehanbi, tak technicky prehlad tak draheho zbozi predsa nemoze byt problem.
Emel
Lepší příklad sis vybrat nemohl 😄

Pan Mezian vystudoval medicínu na Karlovce, má uznávanou praxi v Litoměřicích, má českou manželku a tři děti... je to vzdělaný člověk, který se cítí být občanem ČR a má chuť něco pro ni udělat.

Náhodou ho znám, tak mi schválně napiš čeho je schopný...
Emel
Rizika tu samozřejmě jsou.
fortik
Mě by jako zájemce o koupi standartní verze RS zajímalo

1. Proč čím dražší oktávka tím menší možnost volby pro barvu. U RS230 jsou to snad jen 4. Přitom auta v holobytu za 350 tisíc mají možnost až 40 barev.

2. Kdy bude DCC
A ty si myslís ze vsichni dnesní imigranti do Evropy utíkají pred válkou? To snad ne. A ty desítky miliónu chudáku kterí se do Evropy chystají taky casto neutíkají pred válkou.

Ja nic nedemonizuji, jen vecne pokazuji na reálná rizika.
XTad
Jenze tito problemovi muslimove se sem (do Evropy) nedostali tak, ze by utikali pred valkou, ale spis se jednalo skutecne o ekonomicke uprchliky, pripadne sem byli natahani na levnou praci. Problemy ale muzou nastat i tak, to je pravda, ale zase netreba demonizovat.
Rada tech dnesních problémových muslimu z EU, vcetne tech kterí podporují islámský stát, byli vychovaní "v našich (evropských) školách a svými vděčnými rodiči..."

Ja neocekávám nejakou jednotnou sílu imigrantu usilující o prevrat. Ja ocekávám desetitisíce extrémne problematických situací které si dnes tezko dovedeme predstavit. Stejne jako jsme si jeste pred nedávnou dobou tezko dovedli predstavit dnesní evropskou formu islámského terorismu nebo to ze vznikne neco jako ISIS a bude to mít sympatie mnoha v Evrope vychovaných muslimu.

Pokud skutecne budou v prístích letech pricházet miliony a spís desítky milionu, tak to vidím cerne. Kdyz to trochu prezenu, tak pri takové výzve jako podrezávání krku se ten intelekt tríbí dost tezko.
Anonym
Nevím, nejsem takový optimista.

Jistě uprchlíci sou z různých zemích, jako na potvoru, ve většině z nich působí IS a Al-kajda no.

Ona to hodně nezvládá i Francie a problémy sou i v Belgii a Holandsku a zejména to těžce nezvládá švédsko, akorát to oficiální média maskují.

ženu znásilnili švédštví občané, hlásají titulky novin. Realita od tamních blogerů - 4 eritrejci a dva somálci, všchni bez švédského občanství >😁 >😁
Ozzman
Mrkni někdy do chlaďáků ve větší asijské večerce, určitě to není tak neobvyklý nápoj, co tak vídám >😁
Ozzman
Já třeba znám osobně jednu holku, spolužačku z VŠ, byla z Kazachstánu, vyznávala muslimskou víru, ale chodila normálně a hezky oblékaná, pila alkohol a spala s klukama, stejně, jako západní holky. Není muslim jako muslim.

Také znám ještě z dob školy jednoho dalšího, u kterého si nejsem jist, jestli vůbec přijal muslimskou víru, ale pocházel ze Sýrie, nýbrž vyrůstal v ČR. Jeho povaha odpovídala přesně tomu, proč se jich evropané bojí, byl to arab, útočný, vyčůraný, smlouval s lidmi o peníze... příkladný stereotyp. Přitom to snad ani nebyl muslim.

Je těžké vyselektovat ty "hodné a zlé" a určitě to nevyřeší přijímání všech běženců, ani naprosté uzavření hranic Evropy. Pak jsem se s mnohými setkal, ale nepoznal je blíže, třeba pracovně znám několik Afghánců, kteří velmi tvrdě odsuzují islámský stát a snaží se, aby žili v jejich zemi bez chudoby, možná to bude ale tím, že to byli vzdělaní a vysoce postavení vládní činitelé.
Anonym
Tak to věřím, to muselo být něco >😁
Emel
Tak přes mega je dneska už i ta 2.0TDI 140kW 4x4 DSG L&K, BiTDI by bylo ještě o kus dražší... A4 začíná s 3.0TDI mírně přes mega... ale jasně, se slušným automatem a aspoň nějakou výbavou tam ten rozdíl pořád je.
Anonym
vděčná bude první generace možná, ti co sem přijdou ted. jejich potomci ale už budou frustrovaní že to třeba není ono, navíc leckde asi budou ghetta, všichni nenajdou uplatnění, oni se nebudou moc chtít integrovat a lidi o ně nebudou moc stát = živná půda pro různé kazatale, nabadatele, agenty.....

Dejte se k nám a evropa nám padne k nohám.... A tam to začne.

na tohle nemusím mít vystudovaný humanitvní vědy, na to stačí mít všeobecný přehled a zdravý rozum.
Ozzman
No, já měl tamarindovej džus, to byla taky velká síla >😁 Jen, že tamarind je přísada většinou v slanejch a pálivejch pokrmech.. >😁

Ty mexický džusy znám, za 25 je občas mívali v Žabce na Vinohradech, ale už je tam nemaj 😐
Emel
Omezení má i klasický tempomat, max. 230km/h 😉 . Vypnutí adaptivního režimu bych ale taky přivítal.
Anonym
Jo ty asijské to sem měl kdysi taky, kokosová limča, mago s něčím, ale vrchol bylo Liči a k tomu něco, to byla síla.

Dobré sou ty mexické džusíky Jumex v plechovkách, ale maj tu málo druhů a třeba Tesco za t chce nesmysl - 45 kč. Já to koupil jednou v akci za 20 >😁 Jinak to pak kupuji u jedný firmy za 32
Barry Lyndon
180 km/h na tempomat se ti zdá málo? Ty seš mi ale nějakej Drsoň >😁
Barry Lyndon
"matná" šedá (no ona není matná, je to normální nemetalíza) je sice sama o sobě asi fakt šílená, ale RS liftback v ní PODLE MĚ vypadá dobře (combi ne).
Ozzman
No, mívaj to větve občas, já spíš ochutnal takové ty zvláštní Coly. Taky to nepiju ve velkém. Jo, ty vody jsou fajn, ale je to zbytečný luxus pro mne >😁 Piva sem ochutnal už leckde a stejně mam nejradši to české >😁

Nejpodivnější co jsem pil byla cream soda, tzn limonáda s příchutí smetany >😁 To byl velkej úlet, když nepočítám ty asijské dobroty v plechovkách >😁
Anonym
Podle mě to dělaj tady podle receptury.

No já si právě to pivo koupil od firmy co to sem vozí, a žádný patoky jako BUD atd ale spíš menší pivovary a můžu říct, že se to pít dá. dobré je i skotské pivo, to sem měl taky. To australské už je trošku jinačí.
Německá znam taky.

Co se týče limonád netuším, pravou z USA sem měl jen RC colu. Já ty coly zrovna moc nepiju, takže po tom ani netoužím. Radši si dám ovocnou štávu nebo třeba minerálku St.Pellegrino nebo Evian vodu.
Dobrá je citronáda od Pellegrino.
Anonym
Hodně aut z 90. let ještě hnilo, i ameriky. Tam hnily prahy a lemy blatníků a kapoty.

Evropy taky hnily, taky lemy a zadní páté dveře.
Ozzman
A ten se vyrábí v německu, nebo vozí z USA? Já jen, že to už nebude stejnej výrobek, navíc občas se tu daj koupit plechovky z USA, nebo někde jinde v cizině a chutná to trochu jinak 😄 Takže u Coly bych si nebyl jistej, jestli je to made in USA >😁
Ozzman
Tak Ford.... ten to moc dobře neuměl ještě do nedávna, ale třeba Frantíci se snažili už od 90tek pozinkovat. Jak říkám, je to o výrobci, ne o kontinentu, odkud to pochází 😉
Anonym
Se tady vyrábí z koncentrátu, Pepsi to samý. Kámoš tam dělal, vozí to kamiony z nemecka tuším (ten koncentrát).
Anonym
Zato západní auta nehnila. Ještě dneska nám tu parkuje jedna sierra, je děravá jak když by jí prostřílel někdo kalachem. Felda zadní dveře taky nic vid a kolik let to bylo po žigulu.

A co takovej fiat a alfa romeo nebo staré VW ze 70-80 let. >😁
speedfred
Kedy začnú výrobcovia pri adaptivnom tempomate ponúkať aj funkciu -" klasicky tempomat" ( vypnem adaptiv. a idem na obyc. tempomate).
Pokial viem tak na RS-e sa dal adaptívny tempomat nastaviť na max. "Iba " 180km/h ,prečo?
Ozzman
Asi sem si vybral špatnou vejšku jak to tak čtu >😁 Když je to tak jednoduchý >😁
Ozzman
Nestáčí se Cola v Evropě? Teda ta, co se tady běžně prodává 😉
Ozzman
Mam domu takovou ruskou digihru, ale už nefunguje >😁 A pak taky vzduchovku a ta teda je parádní >😁

A z ameriky? Třeba kytary a zesilovače, ale nemyslim si že by byly o tolik lepší, než třeba ty evropské fašistické 😉

Není to spíš o tom, že záleží na výrobci, než na zemi původu? Měli sme žigula, montovaného na těžké podmínky Ruska, hnil prý už po 2-3 letech, co si tak pamatuju, byla tam obrovská díra u spolujezdce v podlaze >😁 Kvalitka.
fOE
V tride octavie i stacilo, M135i by za ty penize ani nemusela byt uplne holatko. Stredni uz bude spis utopie (mozna jahreswagen).
fOE
Diskutujeme pod clankem o octavii RS, u ktere omezili pocet barev na 4, konfigurovatelnost taky horsi nez u bezne OIII RS atd. Jednoduse se setri kde se da, kdyz na nicem jinem tak aspon na logistice. Tu mit musis jestli si nekdo ten HUD koupi nebo ne a nevim, ale mozna by odhadovany pocet prodanych kusu vs. naklady s jeho zavedenim (servisovanim atd.) nehral skode do karet.
Jednoduse do toho vidi par lidi zevnitr skodovky a my tu jen varime z vody. Jediny rozdil je pak v tom kdo cemu, na zaklade niceho, spis veri. A me osobne ty teorie o utlacovane skodovce bez vyjadreni nejake overeneho insidera prijdou jako mytus.
Mam jej "na policce" hned vedle superbu lepsiho nez E Klasse a jinych perel. >😁
AUDIRS6
vsetka cest - pekny ( spravny ) pristup. 😉
Len neviem, ci by ti na to to mega stacilo... :😉 ale ak su znamosti, predvadzacky a dalsie moznosti ako skresat cenu - preco nie ? 😄
Emel
Já říkám, že by se prodávala, ne že bych ji chtěl domů 😉 . Já na autě od Škody zase tak nelpím, v cenách přes mega bych asi zkusil dosáhnout na nějakou prémiovku s třílitrem a klidně i horší výbavou.
Gvick2
verze 220, 230, 265, 280, 300, 310 nejsou shodné motory, samozřejmě je to jedna rodina/generace motorů a spojují je stejné rozměry bloku, ale jsou tam materiálové rozdíly v pístech, ve vložkách válců (s chladícími kanálky a bez), v hlavách, v použití/nepoužití valveliftu, v turbech etc.
AUDIRS6
vyssie vidim Emela ako by schvaloval 240 PS Bitdi, na to ja ale kaslem - ten motor potrebuje 2. generaciu, tento by som nechcel.
Ale zrovna tie priplatky o ktorych pises ty - HUD - myslis, ze by to bolo ekonomicky nevyhodne ponuknut to uz teraz ? Vieme kolko ta elektronika stoji, a kolko sa za nu priplaca pokial ju chces v aute mat. Toto je podla mna fail. :-!
Alebo full digital instrument cluster, ci ako to pomenuvaju ( dig. pristrojovy stit ) - po tej kritike umiestnenia stredoveho displeja "pri kolenach" by to bol balzam na oci sofera - videit "full-navi" pred sebou. samozrejme za slusny priplatok ( pritom v Audi sa za to priplaca 500 € (?) ...)
atd..., atd... 😉
Anonym
No kdybych se živil jen tím, co píšou oficiální média, to bych se toho moc nedočetl.

O mnoho zajímavější sou takové nezávislé blogy obyčejných lidí, třeba ze švédska, francie atd.

Anebo si popovídat s obyčejným ukrajincem .

To se dozvíš věci, bohužel dosti odlišné od blábolů v MF Dnes a Lidovkách a spol.
No a pak sou ty ještě jiné zdroje, ale o tom už se nemluví.
Emel
Za mě nejhorší barva pro RS... a stříbrná tomu taky moc nesluší. Žlutá je divná, ale aspoň je to vodvaz 😄
Emel
Hm, v tomhle si myslím, že se jedná o rozhodnutí na koncernové úrovni. Pro BiTDI bude zřejmě větší trh než pro silná TSI... jasně že by se to prodávalo, zejména u nás, kde Superb hraje roli nejlepšího domácího produktu bez přímé (domácí) konkurence.
fOE
A zase, kde se bere ta jistota, ze VW priplatky ala HUD, bitdi nepustil a ze to neni dobrovolne rozhodnuti vedeni skodovky?
Me totiz toto rozhodnuti dava smysl i z pohledu manazmentu skodovky. S podobnyma vecma jednoduse roste cena a oni nejlip vedi kolik a za kolik dokazou prodavat, co se zaplati a co naopak uz ne, co se vyplati si nechat az na FL a co ne, jaka je klientela pro superb a jestli je tam dostatecny trh pro 240k diesel, anebo ne, atd. atd. atd.
Moc ne. Ale o to nejde. Pokud to skutecne pujde dál tak jak se to ted rozjízdí - tím nemyslím ten pocet imigrantu kterí se dnes jiz nacházejí mezi Reckem a západní Evropou, ti by jeste nebyli tak velký problém, ale ty desítky az stovky miliónu které se chystají do Evropy v budoucnosti - tak má Evropa jako taková zadeláno na obrovský problém a týká se to i CR, SR nebo Polska.
fOE
To neni konsipracni teorie. Jednoduse izolace neco stoji (o to se snad nebudeme prit), o to bud prodrazim auto (a prodam min) anebo si snizim zisk (o to se asi taky nebudeme prit). Skodovka, vedoma si sveho postaveni (levnejsi/prostornejsi alternativa pro VW) a financnich cilu, u kterych verim ze prichazi "zhora", se klidne sama a dobrovolne rozhodne, ze tu izolaci da slabsi. Neplni tak zadny zakerny prikaz z Wolfsburgu ala "octavia musi byt horsi nez golf", jen se snazi maximalizovat prodeje a zisk. Co jine taky po jakekoliv firme chtit. 😄
AUDIRS6
nieco sa mi mari - ze Skodovka vyuziva viac MQB-cko ?
Ale to uz malo kto vie, ze na to MQB-cko sa daju nahadzat veci, ktore na to vo VW nahadzu, ale do Skodovky ich nepustia...( vid aktualne rozdiely v priplatkoch pre O III, Sup III a ich VW kokurenciu ) ;-\
Pritom cela "kauza MQB" mi prijde ako hoooodne nafuknuta bublina... :-!
Naklady to znizilo menej nez sa cakalo, na 48V ju musia znovu prerabat...atd... :-!
Ted
Pripojuji se k otazce projektovane zivotnosti!

takovou vec nam prece Skoda nechce tajit.

jeste bych se zeptal jaka spotreba oleje na 1000km je jeste z hlediska zaruky v poradku a jaka uz ne?

myslim, ze spousta potencialnich zakazniku by mohla byt uvedena v uzas...
jossalito
Jo a ten doktor, má určitě za den 16 klientů a každej mu do kasy hodí poctivě 3 tácy. Takže to máme skoro mega za měsíc, sice stát něco zdaní, ale i tak. No hotovej zlatej důl. >😁
Mig_35
jestli se výkon auta zvýší o pět procent není tak podstatné, velký rozdíl udělá samosvor a o tom se asi dočteme i bez dotazů😊
XTad
Nedavno o tom pristrihavani kridylek zase probehly zpravy. Winterkorn se ohanel napriklad procentualnim podilem pouziti MQB na Skodovkach a VW, coz je sice vzhledem k absolutnim cislum naprosto zavadejici, ale to,ho asi nezajima.
Anonym
Tak jistě, je to byznys převaděčů, ale zároven byznys všech aktivistů, sociologů, poradců, psychologů, integračních pracovníků a dalších příživníků.

Každej kdo má v pr*eli díru jde studovat humanitní a sociální vědy, ale že tu nebude mít kdo opravit kohooutek a vyměnit trubku, až odumře stará generace nikdo neřeší. Tatra už ted nemůže sehnat lidi, ani konstruktéři nejsou.

Nebýt zde oblíbených ukrajinců, tak ti nikdo ani nepostaví novej barák. jedini to neumí a druzí sou líní jak veš.

No prostě prča, totálně ujetá společnost, která postupem času akorát víc degeneruje 😄)
A taky na to dojede, jako třeba Římská říše a další příklady z historie.
Covenant
Nevím přesně, jen bych spekuloval, ale mezi motorem GTI (230koní) a G7R (totožný motor Cupra a S3) tam byla ještě nějaká odlišnost krom turba.
AUDIRS6
Blok asi nie, ine turbo ano, ine ventily ano, ine hlavy...
toto sa podla mna ale tyka tych 265-310 PS verzii - ktore su ale len softwarovo ( S3 aj vyfukovo ) ladene.
Covenant
Cupra, G7R. S3 mají už kvůli výkonu kolem 300 koní jiné turbo, co snese větší zatížení....a tuším, že mají i zesílenou nějakou část motoru, někde jsem to četl v testu G7R.
AUDIRS6
Takze dylema z pred par rokov ( uz vtedy uvazovali Skodovke pristrihnut kridelka ) sa opakuje... :-!
Vtedy jej ale prave po tom, ako zistili ze by to nebolo na prospech veci, umoznili skoro vsetko - vid Sup II kombi, to co pises o O II...atd...
Dnes, ked uz je jasne, ze Suzuki sa nenecha "zlowcostovatiet" - a ze o nu prisli, tak zeby aj koli tomuto na tento ucel vybrali Skodovku ? Ved nedavno prebehli uvahy, ze vznikne nova low-cost znacka... 😐
Emel
Cupře chybí relativně dost prvků komfortní výbavy a je menší. Osobně vidím jako nejlogičtější volby běžné RS a 3d Cupru (a pak už včetně lepších brzd).
Barry Lyndon
"insider" bohužel (bohudík? >😁) nejsem. Jen papouškuju to, co uteklo do médií 😉.

Ale to co píšeš se také říká. A asi to tak nějak i bude. Podstatné je, že do budoucna to bude pro Škodovku ještě horší, protože zatímco Piech prosazoval spíše něco jako vnitrokoncernovou konkurenci značek na relativně stejné úrovni (vždyť O2 měla věci, které se do Golfu 5/6 nedaly objednat ani za příplatek), tak to nové vedení zařadí Škodovku pěkně lowcostově...
AUDIRS6
aha, takze pan je "insider" 😉 Vynikajuco.
Mozes mi teda potvrdit / vyvratit zakulisnu informaciu z cias Sup II a jeho pripravovaneho dizajnu - mali hotove 3 verzie, ktore ukazali VW a VW ukazal prstom na tu najskaredsiu a este si vynutil jej "zoskaredenie" >😁 ( vraj inac by vyzerala aj ta najhorsia ako po FL - co vobec nieje podla mna uplne najhorsie...)
Predpokladam, ze teraz je tam podobny tlak na kvalitu tych omielanych vyplni dveri ( ano, O III je bieda a S III bohuzial na svoju triedu este väcsia hanba ) - je to taky tvrdy diktat z VW, alebo len milosrdna lož - a ze to len Skodovka takto sama dobrovolne "katuje costy" ?
Diky... 😉
CommonUser
Zaokruhlil som Leon Cupra 265.
Dzakobo
Tipuji, že software výkonu bude u 220 i 230 verze stejný, jako je stejný u 280 i 300, je to jen marketing. Kde se nabízí 260 koní? Myslíš Scirocco s minulou generací 2,0TSi?
Ozzman
Já bohužel Cuprou nejel a Oktávky i s multilinkem extra komfortní nejsou, nevím jak RS, to také neznám. Leon mne zklamal celkem levně vypadajícím interiérem, i když u Cupry se to už celkem dá, pořád bych RSo řadil uvnitř za o trochu přívětivější řešení.

Kdo ale upředností RS před Cuprou v kombi? No, na to se asi musíš zeptat kupců 😉
Atomas
Ale to cestuješ do budoucnosti, protože u článku na Idnes je datum 3. září 2015 >😒] News: Idnes článek stáhl z nabídky a uvedený link stále vede na fotogalerii - ale už Astru odepsali, protože je pod rubrikou "stará auta". Křišťálová lupo, ty perlíš 😄
Pokud se nic zásadního v oblasti imigrace nezmení, tak práve prozíváme zacátek konce Evropy. Ale to je na jinou diskusi. Momentálne jsou jeste zajímavejsí témata jako Octavia RS 230 nebo umelý zvuk výfuku BMW.
Barry Lyndon
Seat byl donedávna v kaši, takže ho teď koncern tlačí na výsluní, jak to jen jde. Se Škodovkou je to přesně naopak. Pro zákazníka je Leon určitě lepší volbou z pohledu value/money, pokud teda vydýchá seatí design. Mně se nelíbí.
Johnnn
I v tom případě, rozměrově přece nejsou nijak zvlášť rozdílné. Kdyby už chtěla Škoda mluvit o komfortním rodinném autě, tak právě Cupra to splní líp než 230 díky podvozku. Jsem si téměř jist, že 230 bude mnohem tvrdší než Cupra, protože musí podvozek naladit tak nějak do průměru. Navíc dneska rodinné pro víc jak jedno dítě auto = kombi.
Dzakobo
Daňoví poradci mají dost práce s optimalizací příjmů... Říkám průměr, kdo to neumí, tak si může přijít i na jen 30t, ale třeba můj táta byl doktora, kde se platí 3000/za půl hodiny, takže ten průměr, si myslím, fakt odpovídá >😁 .
:yes:
Ozzman
No, mluvils o klasické Cupře, což je Hatchback a ta je trochu jinak zaměřena, než RSa, v kombiku souhlasím, že pro někoho může být ST Cupra lepší volbou.
Johnnn
Ne není, Cupra ST umí to samé, odveze pravděpodobně se stejným komfortem a stojí víceméně stejné. Jak ji směřuje automobilka to je mi jako zákazníkovi jedno. Já mám svoje požadavky a pokud je splňují obě auta, tak mě zajímá, které to umí lépe. Rychlé rodinné auto bude dost možná ST úplně stejně jako RS díky adaptivnímu podvozku.
Ozzman
Já nevím, jestli to pořád někdo nechápe, ale RSo přeci není Hothatch, ale rychlé rodinné auto, hlavně v karoserii kombi.
jossalito
150 tis čistého? Co je to za hloupost? >😁
CommonUser
Otazka na radio Jerevan😒br />
- Aky je materialovo-konstrukcny rozdiel medzi 2.0 TSI od 220/230/260/280/300 PS ? (Ak som zabudol na nejaku verziu, tak pardon).
A ake su pocitane rezervy pohonneho ustrojenstva resp. pocitana zivotnost RS ? (napr. FIAT uvadza pre 1,3 JTD zivotnost 250 tkm).

- Preco poistovne v pravne vyspelych krajinach odmietaju dopoistit zaruku na RSo (generalne TSI) ?

- Ako su definovane hranice pre Skodu v ramci VW koncertu ? Konkretne moze Octavia este dostat dalsiu vykonovu verziu ?
CrankyDude
"...Afghánci nám pošlou leda upchlíky..." Pan se myli. :-! Ti uprchlici - to je rozvoz. >😒]
[odkaz]
Cukr? Pche! Toto je lepsi - vyssi pridana hodnota, jak by rekl ekonom. :-!
Dzakobo
U soukromých lékařů putovaly reg. poplatky přímo jim do kapsy. A že by tito to zrovna potřebovali se říct nedá, když v průměru jsou na cca 150000,- čistého...
Ozzman
RSo má černý strop, tyjo, toho sem si nikdy nevšiml >😁
Anonym
Z toho cukrovaru na Kubě nám Kuba aspon poslala cukr, Afghánci nám pošlou leda upchlíky, které tu budem muset živit.

A dále Kuba od nás odebírala traktory, motorky Jawa, komplety pro elektrárny atd.

Co od nás odebírá Afghánistán, krom peněz >😁
Emel
Bravo Sherlocku :yes😒br />
Standardní RS má strop černý. U RS230 v konfigurátoru žádný příplatek za černý strop není a upřímně bych se dost divil, kdyby k celočernému interiéru dali světlý strop...
CrankyDude
".tyhle jsou červenější?.." 50 odstinu rude zare nad Kladnem, znas to, ne? :-!
CrankyDude
"...na idnes je nový opel, ale to se asi nehodí..." ale ano hodi, mi urcite - krasne autko, diky za link! :-!
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ted
ted se budou muset redaktori prihlasit pod jednim z tajnych nicku a poslat si nejake dotazy....

pripadne povolaji na pomoc PR oddeleni Skodovky...
>😒]
Magister
Jo, ten výfuk by mě taky zajímal....zda tam je zase jen rámeček, nebo pořádný výfuk....a zda potřebuje šidítko nebo ne.
MPSneboRS
Pravdu mas, ACC je hore zbytocne 😉
_Karel_
Samozřejmě , že je muslimský horší než křesťanský! Lidé, kteří se nehodlají asimilovat, mají zcela jiné myšlení, kulturu, zvyky...všude se dočítám o poslání islámu podrobit si svět a obrátit na svou víru...snaží se zavádět šaríu.....Zkrátka a dobře- jsem hluboce přesvědčený, že netouží stát se Evropanem, jen žít v Evropě. A osobně je navíc považuji za velikou bezpečnostní hrozbu- terorismus. Zjišťování toho, jestli je tento (nejen můj) názor pravdivý nebo zbytečně bojácný mi přijde dost drahé.
Srovnání s čechy, migrujícími za socíku na západ, absolutně neobstojí.
Vymírání- jediný problém vymírání vidím v nebezpečí zvenku, a před ním nás tito migranti zcela jistě neubrání. Jestli nás na planetě bude PŘIROZENOU CESTOU o něco míň- jen dobře.Ekonomické dopady vymírání považuji za naprosto podružné.

Nebojím se toho, že dáme pár miliard navíc na přistěhovalce, bojím se toho, že jednoho dne mi přistěhovalec zakáže slavit vánoce, jíst vepřové a možná mě podřízne. Toho se u vietnamců bát nemusím.
jossalito
No já taky. >😁
Somewhere je už preč
Nič v zlom, Emel, ale si neuveriteľne naivný.
XTad
A s kolika jsi mluvil? Podle toho, co ukazuji media anglicky docela umi.
jossalito
Naopak mi zde přijde, že zrvona vy a vám podobní, zde šíříte takovou tu jakože nutnou opozici mainstreamu. Asi se pak cítíte jako jediní uvědomělí a věci znalí.
Není tomu tak.
jossalito
Coca Colu v lednici? Žvýkačky v kapse? Telefon? Je toho poměrně dost.
Dzakobo
Mezi pomýlenými lidmi je rozšířený mýtus, že imigranti jsou tu dočasně, bohužel co se týká západní Evropy, tak nejsou. Jediná šance bude obnovit přísně střeženou hranici mezi tzv. západem (Evropským chalífátem) a Slovany.

Je vidět, že si nevážíš toho, jak je v ČR dobře, to myslím bez ironie. Naštěstí díky minulému režimu přiblblých komárů nejsme atraktivní pro imigraci. Kromě Prahy se nebojím žádných útoků apod..
Anonym
1) Proč nepošlou ty boje teda do Sýrie a iráku, kde probíhá hlavní a nejhorší konflikt a kde bojujjí ISIS se syřany a dalšimi o území.
Proč se nevyzbrojí syrská armáda a lid aby mohla účinně bojovat. A pokud bojovat nechtěj, tak maj smůlu.

Proč USA nesvrhnou vládu v Eritreji, když se doted s prominutím s*ali všude kolem. že by zájmy a penízy z těžarskému průmyslu? Zlato, měd, mangan že....'
Covenant
To jsem neřekl, ale je to auto pro lidi co mají třeba rodinu a chtějí se občas svést i rychle na nějaké pěkně kroucené silničce a tam ten samosvor oceníš...nemusí jít jen o okruh.

Navíc běžná RS má jen náhražku ve formě přibzďování kola, což přehřívá brzdy a žere desky, VAQ ve výbavě je určitě + 😉
jossalito
Oni mají, támhle mají, mě zajímá, co máš z Ruska ty. Očividně jen názory na všechno. :-!
jossalito
Už už by sis něco ruskýho měl konečně koupit. Ať poznáš, co vlastně chválíš. :-!
Stefič
ty budeš jistě jeden z těch "nepřemožitelných" 😉
jossalito
To, aby sis ty sám mohl potom koupit další emerický auto, víš?
Stefič
bohužel tahle diskuze nemá ani hlavu ani patu, leč jsi nepochopil můj příspěvěk. Smysl byl stejný a přetahuješ se tady se mnou, ani vlastně nevím o čem. Je to ztráta času, ale zkus si to přečíst ještě jednou 😉