Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
chalan66
Dosť sa to podobá na novú LADU !!! ;-\
TomasPT
Jsou ta zadní sedadla na fotce posunutá co nejvíc dopředu, nebo tam fakt není vůbec žádné místo na nohy? >😁
Tyjo zkus hádat, neni to tak zapeklitý ... stačí se podívat na zadní dveře a snad ti to dojde 😉
3_diamanty
vyzera vyborne....... ked SUV v tejto cene a velkosti.... tak urcite zvolim outlandera ... :yes😒br />
moc sa mi paci ... takisto priestor... komfort... kufor... imidz... konkurencia ma o com uvazovat
moc sa mi paci ... takisto priestor... komfort... kufor... imidz... konkurencia ma o com uvazovat
Na dálnici ideální i při velmi plně naložením autě.
Za druhé: Facelift je nepovedený, hezký předek je pryč a balvanovitost i školometský zadek zůstal.
Za třetí: nemožnost individualizace je tragická: když chci vyhřívaná čalouněná (ne kožená) sedadla, 5 sedadel (ne 7), xenony (ale ne šíbr), tak je výsledkem: no way :no😒br />
Starší Outlander měl alespoň motor VW a odservisovali mi ho na každém rohu, tady je nějaký japonský diesel, kterých se vyrobilo pět a půl a kdoví jak to s ním bude vypadat po 250 tisících km, když každá, i banální práce se bude muset řešit ve značkovém servisu za docela značné ceny.
Ostatně píšu o něm v moje auto. Takže asi počkám na nové větší SUV od VW a pokud to také nebude ono, tak s tímhle budu jezdit dál. Ono se to zas tak moc nesype (po 200tis km rejdové čepy za 1800Kč) a dalších 250 tis km to asi vydrží.
Teď mám Accorda 2,0 a ten má zase pět kvaltů a opět je to svým způsobem shodné s Mazdou, jenže teď těch pět kvaltů není roztaháno na rozsah těch šesti, ale dost to kopíruje ten šestikvalt s tím, že tam prostě chybí... šestka. Tedy na dálnici při 130 to točí cca 3700 jako na Mazdě pětka.
Tzn. ty čachry s převody tam mohou být tak obrovské, že vůbec nelze říct něco o tom, že trochu zkrátíme tohle a tamto, když v reálu se to zpřevodování liší klidně i o celý kvalt (na stejném převodu) a ne o půlku. Ten pětikvalt může na té dálnici lítat jak splašený a klidně se to nemusí ani hnout, totéž ale může úplně stejně tak platit o tom šestikvaltu (např. několik aut nižší střední má šestku kratší, než jsem já měl pětku(!) na Primeře). Z počtu kvaltů to prostě nepoznáš.
Ad turbobenziny. Hovoříš o tom, jako by snad atmosféra při 2000 otáčkách neměla žádný krouťák. Pro zajímavost, počítal jsem průměr asi 20 atmosférických motorů, při 2000 rpm tam dosahují zhruba 88% maxima. A pokud na dálnici obvykle motory točí okolo 3000 rpm (turba většinou trochu méně, atmosféry obvykle trochu více), tak co se dívám, v průměru atmosféry dávají 96% maxima při 3000rpm. Ten Outlander by tam tedy měl dávat cca 187Nm. Není to sice mnoho, ale že by to nestačilo na udržení rychlosti?
A přesně jste potvrdil, co jsem říkal výše. Stačí udělat delší pětku.