Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Elektrické Porsche Mission E zamíří na konci dekády do výroby

Porsche ve Frankfurtu představilo elektrickou studii Mission E. Nyní dostala zelenou a budeme si ji moci koupit.
Zpět na článek
7. 12. 2015 10:05
7. 12. 2015 09:55
jak se bude takovy auto hasit??
prece jenom, 800voltu neni zadna velka sranda
a když bude auto na maderu, nebude hrozit uraz tomu, kdo se bude snazit pomoct posádce??
Rozbalit vlákno
3
7. 12. 2015 12:46
Re: jak se bude takovy auto hasit??
800V je nabijeni, nikoliv provozni napeti, a sami volty osobe jsou nicnerikajici udaj, kuprikladu tasery maj klidne desitky, stovky nebo miliony voltu, dulezite ale je pri jakych amperach, respektive v pripade tech taseru miliamperach, takze ikdys te zasahne treba 50 tisic voltu, tak ti to da jen facku ktera te bud paralizuje nebo ne, realne maji elektromobily pro tohle pojistku a v pripade pozaru nebo nehody se proste napajeni odpoji a melo by se to chovat jako bezne 18650 clanky, aneb elektromobily, plug-in hybridy a hybridy se hasi uplne stejne jako jakekoliv jine auto, normalne vodou

vpodstate bezna autobaterie kterou ma v aute kazdy z nas ti muze pri haseni dat vetsi ranu nez baterka treba v Tesle
7. 12. 2015 18:05
Re: jak se bude takovy auto hasit??
Je to auto, ne taser, který je navržený tak, aby pravděpodobnost úmrtí byla přijatelně malá (pořád můžeš zemřít, jen musíš mít slušnou smůlu), slouží k tomu dát člověku záměrně elektrický šok. Bude tam více než dost na to, aby tě to zabilo (půjde o stovky voltů a stovky ampér).
7. 12. 2015 18:06
Re: jak se bude takovy auto hasit??
Normálně se to řeší tak, že při nehodě dojde k automatickému odpojení baterie. Dokud není sama poškozená, tak je riziko minimální.
Avatar - Magister
7. 12. 2015 10:05
Raději toto
Zastávám názor, že elektrospotřebiče patří do kuchyně. Za mě raději toto...

[odkaz]
Rozbalit vlákno
1
7. 12. 2015 15:40
Re: Raději toto
Deb*lní předsudek je taky názor a na blbost má každý jistě právo.
7. 12. 2015 15:56
tohle v roce 2020?
Tohle mi připadá jako zoufalý výkřik do tmy. Nejpozději v době, kdy toto má být uváděno, bude Muskova Tesla po 8 letech chystat novou generaci Modelu S. Jak známe Muska, dá se předpokládat, že nový model S bude výrazně lepší než ten stávající. Tohle by snad mohlo konkurovat Modelu S dneska, i když - má to horší akceleraci, o praktických vlastnostech nic nevíme, ale pochybuju, že to bude mít užitné vlastnosti modelu S. Až příjde nový Model S, tak tohle bude moct konkurovat jedině díky nižší ceně, jenže ta je opět nereálná, protože jednak by to neodpovídalo marketingu Porsche a druhak Porsche zcela určitě nestihne do roku 2020 vybudovat konkurenci pro Muskovu GigaFactory. Naopak se dá předpokládat, že Tesly S v další generaci o něco zlevní.
Že by konkurovali Tesle superrychlým nabíjením je to taky dost nerealistické, myslím, že je jednak nepravděpodobné, že by měl někdo v současné době výrazně lepší technologii než Tesla bez zásadních kompromisů, vzhledem k objemu výroby, investicím a míře pozornosti, jakou bateriím věnuje Tesla a jakou Porsche. A druhak jsme nikde neměli možnost číst o tom, kterak Porsche chystá celosvětovou síť Superchargerů podle své skvělé papírové technologie. Je hodně nepravděpodobné, že by se Porsche pustilo do budování vlastní sítě, zejména když už se nechali slyšet, že se budou přizpůsobovat standardu Tesly. Čili i když to vlastní supernabíjení vyvinou, v praxi to buď nebude mít velký význam a rozhodně to nepřetáhne zákazníky, anebo budou svoji technologii muset s Teslou sdílet, aby to mělo praktický význam (což pochybuju). Jediná šance, jak by tento produkt od Porsche mohl v roce 2020 uspět na trhu je, že se Tesla dostane do zásadních problémů a zkrachuje. Ale ani to mi nepřipadá jako nejlepší business plán na světě.
Takže co teda chce Porsche představením tohoto prototypu vlastně říct? Přikláním se k tomu, že jde o PR a s projektem to nemyslí seriózně.
Rozbalit vlákno
0