Novinky
Za tímto stojí určitě agenti koncernu..... 😉
"Výroba se v automobilkách většinou neplánovaně zastaví jen tehdy, když je problém s odbytem, popřípadě dojde-li k nějaké živelné katastrofě nebo jsou-li zaměstnanci ve stávce. To ale není případ výrobní pauzy v Toyotě, která proběhne od 8. do 13. února."
vs.
"V továrně Aichi Steel Corporation, dodávající Toyotě ocel, došlo 8. ledna k e😜lozi, která způsobila zastavení výroby..."
Ja neviem, ale vybuch v oceliarni mi pride ako Force Majeure/Act of God, co je na rovnakej urovni ako zivelna katastrofa.
Uvodny odstavec sa vsak jednoznacne poukazuje, ze odstavka v Toyote je dosledkom zleho manazmentu Toyoty.
Redakcii asi nevadi zjavny logicky a semanticky rozpor...
vs.
"V továrně Aichi Steel Corporation, dodávající Toyotě ocel, došlo 8. ledna k e😜lozi, která způsobila zastavení výroby..."
Ja neviem, ale vybuch v oceliarni mi pride ako Force Majeure/Act of God, co je na rovnakej urovni ako zivelna katastrofa.
Uvodny odstavec sa vsak jednoznacne poukazuje, ze odstavka v Toyote je dosledkom zleho manazmentu Toyoty.
Redakcii asi nevadi zjavny logicky a semanticky rozpor...
"...odstavka v Toyote je dosledkom zleho manazmentu Toyoty." To snad ne! :-!
Ze by japonci selhali? Nasadte kamikaze a rozdavejte drevene mece na seppuku. >😁
Ze by japonci selhali? Nasadte kamikaze a rozdavejte drevene mece na seppuku. >😁
"V továrně Aichi Steel Corporation, dodávající Toyotě ocel, došlo 8. ledna k e😜lozi, která způsobila zastavení výroby...".....................prý se tam v okolí tou dobou pohybovalo několik německy mluvících tůristů............ 😉
Záleží, co ten výbuch způsobilo. Pokud to byl například člověk, který nedodržel pracovní postup, tak podle mne ani náhodou. Už vidím, jak bys pojišťovnu přesvědčoval, že lajdák, kterého jsi přijal do provozu a který ti ho srovnal se zemí, je vis maior. Protože to je něco, co je v tvé moci. Na rozdíl od tornáda nebo nepokojů.
v Toyote proste zapomeli na dostatecne zasoby dulezite soucasti vyrobniho procesu a tim to hasne
zadna super organizace a efektivita, tu stratili kdys jim klicovi lide odesli k jinym automobilkam, treba k Tesle
v Toyote delaj nesmyslne projekty a pak se divej kdys jim odchazi lide co to umeli ridit a s danyma projektama nesouhlasili
zadna super organizace a efektivita, tu stratili kdys jim klicovi lide odesli k jinym automobilkam, treba k Tesle
v Toyote delaj nesmyslne projekty a pak se divej kdys jim odchazi lide co to umeli ridit a s danyma projektama nesouhlasili
"...dostatecne zasoby dulezite soucasti vyrobniho procesu" jejich system s tim nepocita, ale pokud ano, pak znamkovano skolnim zpusobem nedostatecne = 5.
Zásoby jdou proti filosofii JIT (cílem je eliminovat sklady a průběžně podle potřeby dodávat komponenty přímo na linku). I když se v praxi, pokud vím, ukázalo, že malý sklad ("buffer") je výhodný, alespoň tady v Evropě. Tady se však nebavíme o kamionu zaseknutém v zácpě. Sklad schopný pokrýt takhle velký výpadek nemá s JIT nic společného. Tohle je něco, co Toyota dělá hodně, hodně dlouho.
To, nad cim sa rozculujes, Toyota vola Toyota Production System a aj vdaka tomu je tam, kde je. Porsche to know how kupilo a pomohlo jej to na nohy. Lufthansa a najvacsia US energeticka spolocnost su dalsi klienti.
...to je jedno z rizik vyrabet metodou Just-In-Time (sofistikovane receno - bez mezi-skladu). 😉
Přesně to jsem chtěl napsat. Předběhl si mě.... :-! Kdysi také fungoval náhradní dodavatel, ale teď už je "supply chain" tak našponovaný, že nikdo nemá rezervní kapacitu pokrýt "mimořádné události". ;-\
Nevim, mě tydle zprávy zajímaj no, lepší než si číst o tom, že nemáš v autě honit, jinak umřeš.