Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Toyota zastaví výrobu v japonských továrnách. Došla ocel...

28 komentářů

nebezpecnavosa
Něco se porouchá a dokud se to neopraví, tak se nejede dál. A do toho to Porsche, těm taky docházely plechy ? Já myslel, že je zachránil nápad dělat společně s Volkswagenem drahou sportovní nesportovní obludu do terénu neterénu. Prostě zpráva typ Fokt.
Joab
Náhodou to je docela důležitá a zajímavá zpráva tentokrát, a zdá se, že i správně opsaná/přeložená. Sice se místo řečiček o Porsche asi dalo zmínit o tom, že zasaženej bude asi nejvíc Prius a že by to mělo znamenat 70,000 nevyrobenejch kusů oproti plánu, který se jim budou do konce fiskálu (31.3.) hodně blbě dohánět, ale co už.
nebezpecnavosa
No tak to doženou třeba na Apríla, v čem je tak hrozný problém, že si zhorší statistiku ? Zákazníci těch pár dnů vůbec nezaznamenají, dodací lhůty se na konkrétní dny neurčují. Kdyby to byl výpadek několikaměsíční tak to je jiná, ale tohle za zprávu nestojí.
Joab
Hele když je největší automobilka světa nucena na svym domácim trhu přerušit na tejden výrobu a bude je to stát 70 - 80 tisíc aut kvůli jednomu dodavateli, to je prostě zajímavá zpráva, ne že ne. Po Fukušimě třeba přerušili výrobu jenom na 10 dní, tušim. A dodávky Priusu minimálně na domácí trh to prej ovlivní dost.
Nevim, mě tydle zprávy zajímaj no, lepší než si číst o tom, že nemáš v autě honit, jinak umřeš.
CrankyDude
"....než si číst o tom, že nemáš v autě honit" >😁 >😁 Asi tak. Dobre shrnuto :yes:
praděda7
Za tímto stojí určitě agenti koncernu..... 😉
Saab
Kdepak, koncern pružně zareagoval a přerušil výrobu Passatu a převodovek >😁 Myslím, že tu snahu kopírovat vše od konkurence už trochu přehnali >😁
[odkaz]
CrankyDude
Agenti jo, ale koncernovi? >😁 Ti jsou jeste ve fronte v pradelne. Perou ty pos*rane kalhoty od lonskeho zari... >😁
"Výroba se v automobilkách většinou neplánovaně zastaví jen tehdy, když je problém s odbytem, popřípadě dojde-li k nějaké živelné katastrofě nebo jsou-li zaměstnanci ve stávce. To ale není případ výrobní pauzy v Toyotě, která proběhne od 8. do 13. února."

vs.

"V továrně Aichi Steel Corporation, dodávající Toyotě ocel, došlo 8. ledna k e😜lozi, která způsobila zastavení výroby..."

Ja neviem, ale vybuch v oceliarni mi pride ako Force Majeure/Act of God, co je na rovnakej urovni ako zivelna katastrofa.

Uvodny odstavec sa vsak jednoznacne poukazuje, ze odstavka v Toyote je dosledkom zleho manazmentu Toyoty.

Redakcii asi nevadi zjavny logicky a semanticky rozpor...
CrankyDude
"...odstavka v Toyote je dosledkom zleho manazmentu Toyoty." To snad ne! :-!
Ze by japonci selhali? Nasadte kamikaze a rozdavejte drevene mece na seppuku. >😁
praděda7
"V továrně Aichi Steel Corporation, dodávající Toyotě ocel, došlo 8. ledna k e😜lozi, která způsobila zastavení výroby...".....................prý se tam v okolí tou dobou pohybovalo několik německy mluvících tůristů............ 😉
CrankyDude
"...několik německy mluvících tůristů." Nebyli oni kdysi na stejne strane? >😁
praděda7
Tož to byli, ale je jiná doba a stará přátelství se už nenosí........ >😁
_MT_
Záleží, co ten výbuch způsobilo. Pokud to byl například člověk, který nedodržel pracovní postup, tak podle mne ani náhodou. Už vidím, jak bys pojišťovnu přesvědčoval, že lajdák, kterého jsi přijal do provozu a který ti ho srovnal se zemí, je vis maior. Protože to je něco, co je v tvé moci. Na rozdíl od tornáda nebo nepokojů.
Brin
Ale nejde o chybu Toyoty.
_MT_
To z toho nedělá zásah vyšší moci. A to bývá pro tebe jako odběratele dobře, protože v takových případech kolikrát nedostaneš žádné odškodnění (bývá na to ve smlouvách klauzule). Tough luck.
IPace
v Toyote proste zapomeli na dostatecne zasoby dulezite soucasti vyrobniho procesu a tim to hasne

zadna super organizace a efektivita, tu stratili kdys jim klicovi lide odesli k jinym automobilkam, treba k Tesle

v Toyote delaj nesmyslne projekty a pak se divej kdys jim odchazi lide co to umeli ridit a s danyma projektama nesouhlasili
CrankyDude
"...dostatecne zasoby dulezite soucasti vyrobniho procesu" jejich system s tim nepocita, ale pokud ano, pak znamkovano skolnim zpusobem nedostatecne = 5.
Joab
Presne tak, jsou to blbecci. Vem si kdyby se te zeptali, co by usetrili penez.
_MT_
Zásoby jdou proti filosofii JIT (cílem je eliminovat sklady a průběžně podle potřeby dodávat komponenty přímo na linku). I když se v praxi, pokud vím, ukázalo, že malý sklad ("buffer") je výhodný, alespoň tady v Evropě. Tady se však nebavíme o kamionu zaseknutém v zácpě. Sklad schopný pokrýt takhle velký výpadek nemá s JIT nic společného. Tohle je něco, co Toyota dělá hodně, hodně dlouho.
CrankyDude
Kamion cehokoliv staci na par minut az hodin. :-!
_MT_
No a?
N6600
To, nad cim sa rozculujes, Toyota vola Toyota Production System a aj vdaka tomu je tam, kde je. Porsche to know how kupilo a pomohlo jej to na nohy. Lufthansa a najvacsia US energeticka spolocnost su dalsi klienti.
vsp
K e😜lozi došlo 8.1., výroba bude zastavena 8.2. To mi nepřijde jako "žádný sklad a žádná odolnost vůči výkyvům dodávek". Naopak, až měsíc trvající problém má dopad na výrobu.
CrankyDude
...to je jedno z rizik vyrabet metodou Just-In-Time (sofistikovane receno - bez mezi-skladu). 😉
praděda7
Přesně to jsem chtěl napsat. Předběhl si mě.... :-! Kdysi také fungoval náhradní dodavatel, ale teď už je "supply chain" tak našponovaný, že nikdo nemá rezervní kapacitu pokrýt "mimořádné události". ;-\
CrankyDude
"...chtěl napsat. Předběhl si mě." Nezoufej, vetsinou to delas ty me... >😁
"fungoval náhradní dodavatel..." Ano..."second source". I ten se zjevne da usetrit. >😒] Meli by se stydet za ty sve metody. ;-\
praděda7
Kuwa konkurence je neúprosná a kaizen nezná bratra..... ;-\