Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota zastaví výrobu v japonských továrnách. Došla ocel...

Michal Fokt
Diskuze (28)
Toyota je proslulá svou organizací a efektivitou výroby, občas se ale může i perfektně pracující soukolí zaseknout. tak třeba příští týden budou mít všichni japonští dělníci volno.

Výroba se v automobilkách většinou neplánovaně zastaví jen tehdy, když je problém s odbytem, popřípadě dojde-li k nějaké živelné katastrofě nebo jsou-li zaměstnanci ve stávce. To ale není případ výrobní pauzy v Toyotě, která proběhne od 8. do 13. února. Japonská automobilka je mistrem efektivity výrobního procesu, ostatně její manažeři před lety zachránili před krachem i Porsche, ale systém je závislý na bezchybně pracujícím způsobu dodávek komponentů metodou a výpadek tak může celý proces ohrozit.

A to se nyní také stalo. V továrně Aichi Steel Corporation, dodávající Toyotě ocel, došlo 8. ledna k explozi, která způsobila zastavení výroby tohoto stále ještě klíčového materiálu. Tento výpadek ovlivní následně výrobu u Toyoty to té míry, že automobilka vypustí celý jeden týden produkce ve všech svých japonských fabrikách. A to není úplně zanedbatelné, Japonci doma vyrábí 40 % své celkové produkce.

Ačkoli je to určitě nepříjemná situace, která může způsobit mírné prodloužení čekacích lhůt na auta v celém světě, na plán vyrobit letos 10,2 milionu aut to asi nebude mít nijak zásadní vliv, pokud zájem kupujících o vozy Toyota nepoleví, Japonci určitě ten chybějící týden doženou.

Michal Fokt
Diskuze (28)
4. 2. 2016 17:36
Re: v Toyote
No a?
Avatar - praděda7
3. 2. 2016 22:33
Re: Došla ocel...
Kuwa konkurence je neúprosná a kaizen nezná bratra..... ;-\
Avatar - praděda7
3. 2. 2016 22:29
Re: Ach jo.... zeby novinarsky skriatok? Logika na dovolenke
Tož to byli, ale je jiná doba a stará přátelství se už nenosí........ >:D
3. 2. 2016 20:20
Re: Došla ocel...
"...chtěl napsat. Předběhl si mě." Nezoufej, vetsinou to delas ty me... >:D
"fungoval náhradní dodavatel..." Ano..."second source". I ten se zjevne da usetrit. >:-[] Meli by se stydet za ty sve metody. ;-\
3. 2. 2016 20:17
Re: v Toyote
Kamion cehokoliv staci na par minut az hodin. :-!