Technika
Velmi pěkný článek, snad mi jen chybí pár slov o řemenech v motoru TDI, které si vysloužily přezdívku "Zabiják TDI". Výměna nebyla právě nejlevnější (včetně vodní pumpy a kladek), kdo jí ale zanedbal nebo chtěl ušetřit na vodní pumpě, přišel často o motor.
Jinak je zajímavé, jak se díky novým materiálům řemeny vrátily do motorů a jsou spolehlivější než řetězy. Zvláště u nejmenovaného výrobce.
Jinak je zajímavé, jak se díky novým materiálům řemeny vrátily do motorů a jsou spolehlivější než řetězy. Zvláště u nejmenovaného výrobce.
mi přijde jako blbost měnit celou rozvodovou sadu, když z nějakého důvodu potřebuji sundat řemen. Vyměnit řemen, OK, ale proč měnit rolny, když mají najeto prd?
Osobně si to myslím taky, ale skutečnost je prý jiná. Dělalo se něco s hlavou na motoru. Najeto skutečných 50.000km. Výrobce předepisuje výměnu sady po 120000km, nebo 6 letech. Byl jsem přesvědčován, ať vyměním vše včetně pumpy, že když se vymění jen řemen, tak prý odejde pumpa nebo kladka....Nechal jsem vyměnit jen řemen, který se domnívá, že je jako jediný namáhán "věkem" a nikoliv jen kilometry. Věk se domnívám, že by ložiskům na kladce a pumpě vadit principiálně neměl. Najeto od opravy zatím 3.000km a vše OK. Dál se teprve uvidí.
ODSTRANILI PODPIS VÁCLAVA KRÁLE?!
Jde o hrubé porušení autorských práv a zásad slušného chování!!!!!!!!!!
Jde o hrubé porušení autorských práv a zásad slušného chování!!!!!!!!!!
"Na bezúdržbových řetězech, které v motoru běžně přežily metu 250.000 km, nikdo nic na servisu nevydělal"
ty motory sice byly u Opel cca. do roku 1999 Ale dále se pak montovaly do Chevrolet cca. doroku 2011
1.4 TSI je zřejmě nejproblematičtějším výtvorem od VW... 8-s :no:
Tenhle ŘETÍZEK VYDRŽÍ cca 40-45 tis. km...
U našeho VW byly rozvody dělané již 2 krát , nájezd necelých 90 tis..drahý špás!
Tenhle ŘETÍZEK VYDRŽÍ cca 40-45 tis. km...
U našeho VW byly rozvody dělané již 2 krát , nájezd necelých 90 tis..drahý špás!
NEJSPOLEHLIVĚJŠÍ CESTOU KROM TÝ ŘETĚZOŘEMENOVÝ DO PEKEL [odkaz] [odkaz] [odkaz] je TA ŠAJZE KACE FUL TROTL 248 od Bjorna [odkaz] [odkaz] [odkaz]
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: