Novinky
...loni jsem si pořídil americkou policejní klasiku tj. Crown Victorii. Stavěli mě snad každou druhou cestu po městě. Ne kvůli zvuku atp. ale oni se kuci jen chtěli podívat, v čemže si to američtí donutáři zadek vozili a mnohdy byli v šoku byť jen z velikosti kufru a páky pod volantem... Vtipný je, že ve VTP vůbec nebylo v předu to "beranidlo", nebo že to bliká červeně atp. to zřejmě "přehlédli"...
Teď mi doma stojí RAMka. Krásný velký žíznivý FullSize PickUp s obřím V8 motorem. A hned je to o něčem jiném 😐 Nezměnilo se jen to, že mě stále zastavují. Po každé kravině jdou jak mouchy po flusu. Kde jaká maličkost a hned jestli je to ve VTP atp. Klika, že drtivá většina vyjimek tam je, klika, že je to auto z Kanady, které má alespoň světla více evropská. Tuhle už jsem to fuckt nevydržel a když už mě za jediný týden stavěla po druhé ta samá hlídka a o5 kontrola, zeptal jsem se jich, proč nezastavili tu rezavou smrdutou dízlkraksnu co prosmrděla kolem s takovým dýmem, že ani AirWick by to nepřevoněl. A oni že mají vytipovaná auta. Pak se ovšem náhle opravil, že prostě mě viděli prvního a že se jim nezdál můj způsob jízdy. No nevím, co se jim nezdálo, zřejmě se jim prostě nelíbí mladey fracek ve vysněný káře. Ne každey chce jezdit ve stádu s ostatníma / to nic proti ničemu /... Nicméně mě na tom vždy potěší to, že ať štourají a prolézají co chtějí, auto je v cajku a jak nové a to má najeto už takřka 200000 km a šlape jak hodinky... Takže kluci utřou >😁 Ale má to výhodu, při té 10ti mintové prolézačce a zkoumaní RAMky si aspoň dopiju džusíííík >😁
...asi si dodgku přelakuju na bílo, vyvrtám ďoury "po majáku" a dopředu narvu beranidlo a hele, jooo pane policajt, to bylo šerifovo autoooo >😁
Teď mi doma stojí RAMka. Krásný velký žíznivý FullSize PickUp s obřím V8 motorem. A hned je to o něčem jiném 😐 Nezměnilo se jen to, že mě stále zastavují. Po každé kravině jdou jak mouchy po flusu. Kde jaká maličkost a hned jestli je to ve VTP atp. Klika, že drtivá většina vyjimek tam je, klika, že je to auto z Kanady, které má alespoň světla více evropská. Tuhle už jsem to fuckt nevydržel a když už mě za jediný týden stavěla po druhé ta samá hlídka a o5 kontrola, zeptal jsem se jich, proč nezastavili tu rezavou smrdutou dízlkraksnu co prosmrděla kolem s takovým dýmem, že ani AirWick by to nepřevoněl. A oni že mají vytipovaná auta. Pak se ovšem náhle opravil, že prostě mě viděli prvního a že se jim nezdál můj způsob jízdy. No nevím, co se jim nezdálo, zřejmě se jim prostě nelíbí mladey fracek ve vysněný káře. Ne každey chce jezdit ve stádu s ostatníma / to nic proti ničemu /... Nicméně mě na tom vždy potěší to, že ať štourají a prolézají co chtějí, auto je v cajku a jak nové a to má najeto už takřka 200000 km a šlape jak hodinky... Takže kluci utřou >😁 Ale má to výhodu, při té 10ti mintové prolézačce a zkoumaní RAMky si aspoň dopiju džusíííík >😁
...asi si dodgku přelakuju na bílo, vyvrtám ďoury "po majáku" a dopředu narvu beranidlo a hele, jooo pane policajt, to bylo šerifovo autoooo >😁
Tak oni maj vytipovaná auta.
A na seznamu jsou takové běžné stroje jako je RAM. Kolik máš objem - jen abych věděl co to znamená "obří" osmiválec. Obvykle to bývá cca 6,8 litrů, máš víc? >😁 Jako obří bych viděl přes 8 litrů.
A na seznamu jsou takové běžné stroje jako je RAM. Kolik máš objem - jen abych věděl co to znamená "obří" osmiválec. Obvykle to bývá cca 6,8 litrů, máš víc? >😁 Jako obří bych viděl přes 8 litrů.
...pro mě je obří všechno, co má nad 5 litrů >😁 mám HEMI 5.7 s převodem do rychla. S narváním do sedaček, zapnutým 4x4High a průvanem v nádrži to vyletí z křižovatky jak splašený 😄 Nicméně, spíš to mám na takovou klidnou relaxační jízdu... Nějak zjišťuju, ýe čím větší kára s bublajícím motorem to je, tím více kochací je moje jízda... >😁 ...nebo stárnu a už netoužím po vymetání zatáček... >😁
EDIT: no dobře, možná to není vyloženě obří motor (i když proti běžným EU pickupum to obří motor je), ale auto samo o sobě k obřím proporcím vcelku aspiruje... >😁 I když je pravda, že i když mám CrewCab, stále to má jen běžnou korbu. Takže by to mohlo být klidně i delší >😁
EDIT: no dobře, možná to není vyloženě obří motor (i když proti běžným EU pickupum to obří motor je), ale auto samo o sobě k obřím proporcím vcelku aspiruje... >😁 I když je pravda, že i když mám CrewCab, stále to má jen běžnou korbu. Takže by to mohlo být klidně i delší >😁
Nechtěl jsem Tě urazit. 5,7 je dost velký motor, a pokud měl čovek před tím něco menšího, třeba do 3 litrů pak je fakt obří 😄
Jojo ty kobyly je slyšet jak řehtají.
O tom si prtky velikosti 1,5 nebo 2 litry mohou nechat jen zdát. Motor má bublat a ne znít jako zubní vrtačka nebo křovinořez 😄
Jojo ty kobyly je slyšet jak řehtají.
O tom si prtky velikosti 1,5 nebo 2 litry mohou nechat jen zdát. Motor má bublat a ne znít jako zubní vrtačka nebo křovinořez 😄
...však v pohodě, neurazils ničím 😄 ...no ta Victorka byla 4.6 takže menší a pod 5ti litrama >😁
To byl jen velký motor. Máš vypínání válců?
jj mám. Trochu mě překvapilo když se mi tam poprvé rozsvítila kontrolka ECO >😒] Tak nějak si říkám, že když někdo kupuje takový auto, musí se spotřebou počítat. Nicméně je to v konečném důsledku příjemný a kolikrát se i člověk snaží jet jen na ECO režim. Nicméně zvuk se na ECO samozřejmě vytratí a má to takový hrubý drnčící zvuk no... Ale jo, spotřebově po městě to jde kolem 18ti litrů a mimo město jsem se dostal na 11.8 litrů a to na takovey tank vůbec není špatný... Co jsem měl 2009 BMW X5 4.8i, tak to jezdilo cca za to samý... Viktorka ale byla i na E85 a to pak jezdilo v přepočtu někde za 10,5 což bylo docela fajne...
že poslední 2 války prohráli... 😉
a sterilizovaná Evropa pomocí tlumičů zvuku a maloobjemových tří a méně válců závidí svobodu a pořádný káry v Americe 😉
Mimochodem, velká Evropská města ovládly coby taxíky Priusy a elektromobily. Tak jsme byli ve Florencii a celý den se ze všech koutů města ozývalo pípání.
Bylo to dost otřesný, pípaly taxíky, pípaly autobusy MHD, každý pípal jinak.
myslím že se my v Evropě brzy vypípáme do p-_r-_d-_e-_-l.e
Bylo to dost otřesný, pípaly taxíky, pípaly autobusy MHD, každý pípal jinak.
myslím že se my v Evropě brzy vypípáme do p-_r-_d-_e-_-l.e
Tak se podivej do ameriky. Doby mexikancu v americkych sedanech jsou taky pryc a vsude same japonske hybridy. Ale pokud si chces pripomenout doby, kdy bylo vsechno jeste v poradku, tak si stoupni v patek v noci, kdyz maji taxikari zne, nekde v centru Prahy, idealne k prechodu, nebo krizovatce, proste tam, kde auta zastavuji a rozjizdeji se a muzes si uzivat toho kouzelneho klapotu zhuntovanych ctyrvalcovych tedeicek, ktera za sebou nechavaji omamny stiplavo-dusivy oder.Holt ne vsude jsou takovi blbci, jako ve Florencii...
jeď si to pípání tam užít ty chytrej
a co se týče USA tak můžeš být v klidu, přes 50% prodejů jsou a budou pickupy a velká SUV se šestiválci a 8 válci
to ostatní je balast a hybridů a EV je 3% což je směšné ty pokrokáři
a co se týče USA tak můžeš být v klidu, přes 50% prodejů jsou a budou pickupy a velká SUV se šestiválci a 8 válci
to ostatní je balast a hybridů a EV je 3% což je směšné ty pokrokáři
Co se ameriky tyce, mluvil jsem o taxicich. A k tomu pipani - neni to nic, co by sis mel uzivat, ale rozhodne je to mensi zlo, nez taxiky v Praze.
Osmivalce uz skoro neexistuji, i v tech pickupech uz v novych modelech obvykle nebyvaji, v beznych autech uz jsou extremni vyjimkou. Dneska se proda masivne vice ctyrvalcu nez osmivalcu.
Nesmysl, V8 pouřád sou, v pikapech ve všech od Fordů řady F přes Chevy Silverado, GMC Sierra po RAM.
A Všechny Muscle car jako Camaro, Mustang, Challenger + Corvette, osobáky Chevy SS, Cadillac CTS-V, Dodge Charger, Chrysler 300C, SUV jako Cadillac Escalade, GMC Yukon, Chevy Tahoe a Suburban, Ford E😜edition, Dodge Durango, Jeep Grand Cherokee, dodávky jako Ford E nebo GMC Savana, Chevrolet E😜ress atd.
A kde nejsou V8 sou V6
A Všechny Muscle car jako Camaro, Mustang, Challenger + Corvette, osobáky Chevy SS, Cadillac CTS-V, Dodge Charger, Chrysler 300C, SUV jako Cadillac Escalade, GMC Yukon, Chevy Tahoe a Suburban, Ford E😜edition, Dodge Durango, Jeep Grand Cherokee, dodávky jako Ford E nebo GMC Savana, Chevrolet E😜ress atd.
A kde nejsou V8 sou V6
Tak nějak to bude. Zelenorudá levice to tu skutečně dusí. A některým to vyhovuje, klidně tui tu budou tvrdit, že jejich tříválec zní jako 6 válec a podobné blbosti a že je to jako základ v pořádku....díky těmto názorům už dnes ve Fabii nebo Fiestě nic jiného než tříválec nekoupíš. Salámová taktika. Stejně jako přitvrzující STK a kontroly.
No jo no. Bohuzel, hutny, melodicky a libezny zvuk fabii a fiest se ctyrvalcovymi ctrnactistovkami, ktere na pozadani trhaly asfalt, je uz nenavratne pryc.
Andrejko se nevzdá svého ministerstva a se zase svého šestiválce, i kdybyste nás zabili.... 😉
Já v tom žádnou závist nevidím, ale v podstatě bych se zaměřil jen na výfuky. Sám jsem i motorkář, ale co jsou někteří schopni na motorku dát, jen aby si zvukem zvětšili přirození je nehodné dospělého člověka...Stejně většina zvuku zůstane za autem/ motorkou - u auta ještě značná část utlumí kabina - ale o to víc onen zvuk "oblažuje" okolí. A jak už napsal někdo nahoře - svoboda jednoho končí kde začíná svoboda druhého - a nevím proč by si ten druhý měl užívat následky infantility toho jednoho..
tu na krásnou přehlídku nevyspělých dětí...
Ty to zachraňuješ Všeználku
Jeden tu u nás stále behal na Harley s otvoreným vyfukom. Fizli na to dlabali. Ľudia sa mu snažili dohovoriť. Nedal si povedať, prešla mu ho dodávka, omylom, pri cuvaní..
Potom kúpil Jeep s V8 s klapkami vo výfuku. Nešťastnou náhodou zhorel. Teda ten Jeep. Opravil ho, ale už jazdí ticho, takže mu vydrží nadlho.
Potom kúpil Jeep s V8 s klapkami vo výfuku. Nešťastnou náhodou zhorel. Teda ten Jeep. Opravil ho, ale už jazdí ticho, takže mu vydrží nadlho.
>😒] :yes: na hrubý pytel....spálit auto je asi trochu moc, ale...
Dokud někdo nepřišije tu hrubou záplatu na Tvůj pytel woe 😐
Snažím se nechovat bezohledně k ostatním, woe.
Ale místo zapálení auta bych viděl jako rozumnější pár facek.
Ale místo zapálení auta bych viděl jako rozumnější pár facek.
A nebo to nechat na policii tak, jak popisuje clanek...
Neviem ako to funguje v cz, ale tu sa zvýšená (a zásadne) hlučnosť nerieši. Stačí sa pozrieť okolo seba a nájdeš kopu vytunených vrakov a beztrestne sa pohybujú po cestách. Len u nás na ulici je jedna upravená OI a skorodovaný civic bohvie ktorej generácie. Tieto popelnice lezú v nočných hodinách na nervy asi všetkým v okolí
Tys asi nebyl mladý co? Trochu té svobody pro ostatní a ne jen udavačství. Od nás taky v noci chodí kluci driftovat se starými Bavory na parkoviště...no a co. Vyblbnou se a je klid. Lepší než kdyby fetovali.
Do staroby mám ďaleko, ak by šli na nejaký zraz tak nech sa páči. V obytnej zóne, alebo v nočných je to kr€ténstvo z ich strany. Hlavne keď ten zgarb robí kravál už na voľnobehu. Udávanie je v tomto prípade mimo, na strane druhej dotyčný vyplakáva nad zapnutou kosačkou u suseda...
Slobody ? Kludne si ju uzivaj, ked ti bude spat male dieta a pubertalni magori ti budu rachotit vecer pod oknami.
Este, ze sa v zakone spomina "Vodič nesmie obťažovať ostatných účastníkov cestnej premávky ani iné osoby najmä nadmerným hlukom, prachom, znečisťovaním ovzdušia, rozstrekovaním kaluží, blata alebo zbytočným ponechaním motora stojaceho vozidla v chode" a maju sa organy o co opriet v tomto pripade.
Este, ze sa v zakone spomina "Vodič nesmie obťažovať ostatných účastníkov cestnej premávky ani iné osoby najmä nadmerným hlukom, prachom, znečisťovaním ovzdušia, rozstrekovaním kaluží, blata alebo zbytočným ponechaním motora stojaceho vozidla v chode" a maju sa organy o co opriet v tomto pripade.
Lidi tuní káry a nemusí být zrovna američtí vojáci. Taky jsem si jako první pořídil v áčkách civica starýho pomalu jak já a vrazil do něho víc peněz, než to původně stálo >😁 Plasty se odlepovaly od auta pod náporem super repráků a podsvícení pod autem mi taky pár cajtů rozbilo. No a co, nikomu jsem tím neubližoval, měl jsem svoje a jak už tady někdo psal, radši ať mladí vrážej prachy do tuningu, než do fetu
neříká se tomu závist?
Závidieť niekomu aut👋motorku čo robí kravál ? T snáď nie. 😉
V dnešní době někomu závidět auto? Možná mezi dětmi nebo velmi nevyspělými jedinci...
Je to v naší závistivé společnosti běžné, jako v jiných postkomunistických zemích. Dokonce i v rodinách. To je tak, když 40 let měli všichni stejné * a kdo mě víc, byl podezřelý. A v lidech to zůstalo. První potázka, když v něčem lepším jedeš je, "co to stálo", což je mimochodem všude na Západě nevhodná otázka.
Ano, všude na západě je to nevhodná otázka, protože se tam závidí minimálně stejně jako u nás. Psal tu třeba MT , jak ho překvapila závist kolegů v GB.
A to "kde na to ten zloděj vzal" souvisí spíš než se závistí s tím, že tu opravdu hodně lidí bohatlo ne zrovna poctivě. Zaplať pánbů už se podle mě z nejhoršího dostáváme a podnikatel už nemusí být synonymem ke slovu zloděj nebo podvodník.
A to "kde na to ten zloděj vzal" souvisí spíš než se závistí s tím, že tu opravdu hodně lidí bohatlo ne zrovna poctivě. Zaplať pánbů už se podle mě z nejhoršího dostáváme a podnikatel už nemusí být synonymem ke slovu zloděj nebo podvodník.
Říká. A to je typické uvažování Čechů a Slováků poznamenané komunismem. Mám krávu. Soused dvě...kde na to ten zlověj vzal. Ne že bych se více snažil, abych taky měl, ale v noci mu ji zajdu otrávit * jednomu kapitalistickému!
Je mi z toho na zvracení... 8-s
Je mi z toho na zvracení... 8-s
„Já dostal 80 eur za zasprejovaná zadní světla“
„Já zaplatil 105 eur za žluté mlhovky“
A to sa suhaji cuduju ? Dobre im tak. Aspon sa zbavili tuzingu.
Kolko koni im to pridavalo ?
„Já zaplatil 105 eur za žluté mlhovky“
A to sa suhaji cuduju ? Dobre im tak. Aspon sa zbavili tuzingu.
Kolko koni im to pridavalo ?
a profesionální vrazi v uniformách jsou zvyklí to těm evropským untermenschům dávat patřičně najevo :no:
Lidi tuní káry a nemusí být zrovna američtí vojáci. Taky jsem si jako první pořídil v áčkách civica starýho pomalu jak já a vrazil do něho víc peněz, než to původně stálo >😁 Plasty se odlepovaly od auta pod náporem super repráků a podsvícení pod autem mi taky pár cajtů rozbilo. No a co, nikomu jsem tím neubližoval, měl jsem svoje a jak už tady někdo psal, radši ať mladí vrážej prachy do tuningu, než do fetu
Tenhle zábavný argument tady čtu už podruhé a musím se smát😊
Vypadá to jako kdyby se mladý člověk, vlastnící tuningové auto zřekl alkoholu a drog ve prospěch bohulibého koníčku :yes:
a přitom tihle borci nezřídka jezdí naspeedovaní rychle a zběsile a pak se to dostává na Novu😊
Vypadá to jako kdyby se mladý člověk, vlastnící tuningové auto zřekl alkoholu a drog ve prospěch bohulibého koníčku :yes:
a přitom tihle borci nezřídka jezdí naspeedovaní rychle a zběsile a pak se to dostává na Novu😊
Nevím, jak jezdí zmiňovaní vojáci, ale pokud je to styl á la arabští synkové v Londýně, tak to docela chápu.
Nedávno jsme byli s rodinkou v Itálii, měli jsme sebou psa, šli jsme městem, míjela nás motorka s "vylepšeným" zvukem výfuku.
Pes se hrozně vyděsil, bylo to jako dělostřelecká příprava k bitvě. Ujišťuji Tě že motorky mohou znít i hůř než auta.
Přesto jako fanda všeho aut👋moto nebudu ani uvažovat o omezení svobody dělat tyto bláznivé věci.
Jednou bychom se mohli probudit a zjistit že je zakázáno vše co dělá člověku radost.
Problém je v tom že každému dělá radost něco jiného.
TAM KDE JE VŠE ZREGULOVÁNO A KONTROLOVÁNO, UŽ ŽÁDNÁ SVOBODA NENÍ.
V 11 večer mi to v podstatě nevadí, ale jen proto, že nemám malé děti.
Co se týká úprav, tak v Německu neuděláš prakticky nic. Takoví jsou tam ***i. Vím to od Harleyářů, kteří to tam mají hodně těžké. Proto se svou mašinou ani do němec nejezdím, nemá to smysl. Nenajdou certifikát na zrcátku a jsou schopni zabavit motorku.
"pokud jim dali výjimku" - bůh ví, jak to je. Tipuju jen tichou toleranci, kterou teď porušili, asi měli důvod. Těžko si představit, že si voják se svou 800k károu jde relaxovat tichou kochací jízdou. K tomu si ji asi nenechal tunit.
Nedivil bych se, kdyby v tom hrála roli i nevraživost, pokud vím vojáci ani nepodléhají jejich jurisdikci,řekl bych, že není moc důvodů chtít je tam a mít je rád.
Ale přesto ti je v Německu nepovolí
Nech sa paci, vezmi si do US smradlavy dizel, co sa tam srotuje, ked sa ti zda, ze tu je malo slobody. Tu predsa jazdia v pohode.