Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Škoda Octavia RS 245 DSG – Prostě nejlepší…

524 komentářů

fenixto
Navrhujem vytvorit domenu najvyssej urovne .skoda, potom by sa uz mohli konecne premenovat na

www.auto.skoda
ml_ml_ml
Tady se nepovedlo sladit tři hlavní body😒br />
1) Škoda PR
2) Osobní dojmy autora
3) Fakt, že je RS povedený univerzál.

Body jedna a dva velmi nepřirozeně přestřelené. Kazí to dojem a ubírá na věrohodnosti.
Anonym
Opravdu hodně trapný vylizování zasku.
Corkybell
..proste najlepsia atd..juuuj to dnes bude prispevkov a nadavok na ACZ >😒]
Ale ocividne si uz zato vychvalovacne pisanie na adresu Skody RS korunovane 5 hviezdami nic ine ani nezasluzite
Provocateur
Tento "test" je "nestranný" asi jako komentář Míry Bosáka v utkání Česko - Slovensko...
car
K tomu myslím netřeba komentář..
Devil007cz
5 hvez mi opravdu neprijde jako objektivni.

- sam autor hani infotaiment
- sam autor hani fadni interier

Autor zapomnel navic na tragicke zpracovani dveri Octavie v porovnani s konkurenty v segmentu. Chybi to v kazdem testu Octavie. Schvalne?

Auto ma vykon, to ano, je prakticke to ano, ale na 5 hvez to minimalne s vyse uvedenymi body urcite neni. Nasli by se i dalsi..

Navic, je tady az moc clanku o Skode a pritom treba nejaky inside jak zacinala vyroba nekterych zajimavych aut v jinych automobilkach je nulovy. Velka skoda.
marianek
Benzinova ORS je asi to nejlepsi, co z Boleslavi vyjizdi, ale....
Tady je videt sila sponzoru...
fan.mj
Len v tak skurvenom svete môže niekto povedať že ORS nie je drahá, veď za 900K mám nový MB C200 a ešte mi povedzte že ale octa je predsa lepšia ako MB a už fakt neviem ;-\
Intercool
Octa RS je prostě nejlepší auto světa, když dneska nabízí třeba to co SAAB 9000 turbo koncem osmdesátých let.
wakantanka
Ja by som aj zatlieskal, ale za predpokladu, že vrcholný rýchly model určený aj na príležitostné športovanie by bol výhradne v benzíne. Dnes keď je väčšina RSiek predaných v diesli sa to jej označenie dosť dehonestuje a dostáva na úroveň výbavového stupňa. RS v benzíne ano :yes: RS ako diesel? no way :no:
marianek
Co je na tom textu spatneho? Uz ten fakt, ze ORS dostala 5 hvezd. Automobil jine znacky, s tak hroznym interierem by dostal max 3.
To jen hodne zkracene.
pavlik123
Je jasné, že v téhle cenové už Octavia konkuruje BMW nebo Lexusu ? A že ti jezdí sakra lépe a komfortněji ? A hlavně, porovnal si někdo už interiéry těchto 3 ?

Za 900 tisíc je ta Octavia pěkná šlupa. Za základních 650 + nějaké dovybavení to smysl dává. Toto ? S tou technikou, co v tom je ? Ani omylem.
wakantanka
Focus RS je ale iná liga nemyslíš? K RS by som skôr radil ST, GTI, GT a spol.
B-kohl
Seat Leon Cupra 300koní stojí to samý. Je to lepší auto, při stejném vnitřním prostoru, je o dost kratší, takže má rozvor akorát (Octavie by ho musela mít alespoň 2720mm) a je o podstatných 100kg lehčí. Hatchback má navíc proti liftbacku vždy pevnější karoserii v krutu. Má sice menší kufr. Ale o to přeci u takovýchto aut až tak nejde. Jestli se s Octavií RS245 někdo dostane se spotřebou pod 10l/100km, tak nevím proč si to kupoval. Tím myslím spotřebu dlouhodobou, někdy to možné samozřejmě je. Ale nevyprávějme si tu báchorky, diesel nežere o 3 litry méně, má spotřebu prakt. téměř poloviční, což je fakt, který nelze okecat. A ještě poznámka, kterou asi hodně řidičů naštvu ale je to pravda. Většina z majitelů Octavie RS není schopna využít ani polovinu výkonu tohoto vozu. To je pro ty z nás, kterým tam naopak pořád těch 70koní chybí.
simon_sez
ale ved za tu cenu sa da kupit... Mustang >😒]
alebo 3 fajnove vesty, teda Vesty 😄
Joky
objektivita redakce je prostě na poblití.. možná, kdyby k nim přišli poklidit vousatí kluci z východu, tak by se to možná změnilo... a ti umí v redakcích parádně uklidit ...
MariAchi
Jiste, redaktorum se dovoluje byt nadseny z jakehokoliv auta, ale nesmi to byt Skoda, jinak se jim predhodi ty chlebicky na predvadeckach... Jak ubohe 8-s :no:
Ozzman
Zde byla reakce ml_ml_ml v duchu, že jsi Machala a píšeš anonymě do diskuze, já na to také reagoval. Během pár minut byly příspěvky smazány (viz můj příspěvek níže). Píši to sem proto, že takové chování tu nebývá obvyklé a já osobně bych si na to nerad zvykal a ať si to tady každý může přečíst...... Bohužel jsem nestihl udělat printscreen....
Emel
Aspoň je tam alcantara místo kůže... ale stejně bych si pár prvků z výbavy klidně odpustil (19", elektrické sedačky). Ale dobře, za 770 s tím nemám problém, malá navi + DCC a jsme na kulatých 800 ceník, to je pohoda.

Tragédie je ale nabídka barev - pastelová červená, matná steel šedá, černá a bílá - zrovna u Škodovky, která má na každou Fabii padesát barev...
PALO-Prius
Hmm, tak za tu cenu (ak pocitam dotaciu) mam uz Teslu Model 3.... co je vacsie auto, s este rychlejsi zrychlenim z 0 na 100, ktore nesmrdi, tichsie, inteligentnejsie a v podstate, kto vie a pozna, tak pochopi...nemusism sa viac rozpisovat...
zaplosak
že to někdo koupí - vážně se poslední dobou dívám na řidiče - co je to zač.....
Asi je to jen můj názor ale je to škaredé auto jak noc za šílené love...
Ozzman
ORS je v poslední generaci trefa do černého doslova s testovacím kouskem >😒]

Tohle auto není volba fleetu, bychaře, fanatika Škodovky, ale člověka s rozumem a "omezeným" rozpočtem. V RS verzi (klasické, i této) je Oktavie nejracionálnější volbou mainstreamového kupce s choutkami na rychlý a přesto né malý vůz. Za ty peníze nemá liftback konkurenci, neexistuje..... (nemluvím o kombi).

p.s. když tak vysoké hodnocení, tak proč autor tak haní některé estetické prvky a prvky interiéru ( tady sice otisky jsou, ale na hodnocení to nezáleží, jako u jiných, škoda..vlastně Škoda >😁 ).

P.p.s I na ta 4 světla jste si zvykli co? >😁 V černé je to ještě milosrdné...
maxi!
uz ked ste napisal, ze Q7 je najlepsie auto na svete ( a to jedno vlastnim!) som sa nejak divne pousmial a teraz s oktavkou je to este viac podivne.... :-!
Ano, chapem, ze pre bezne oktavky ci rapid je verzia RS nieco uzasne a vrcholove - ale ako v sirokom meritku ( a vyraz najlepsie na svete je teda kua siroky pojem, vsak ano?) to povazujem predsa len za trochu prehnane. :-!
michal.t
A dokážeš si představit, jak by ten článek asi vypadal, kdyby za každým takovým údajem musel být dovětek typu „nepočítaje s nějakým tím úbytkem vlivem třecích ztrát“ či „s následnou transformací převodovými poměry“, atd… To by byl teprve humus… to tam radši nechat tyhle drobné nepřesnosti u kterých všichni víme, jak je to myšleno.
Ozzman
Pane Šéfredaktore, proč jste smazal příspěvek můj a nicku ml_ml_ml, který mylně označil Mariachiho za vás ?! To je trochu sprosté ......
twistedTSD
Je sice paradox, když je model s označením RS pomalejší než nejsilnější benzín klasické řady...ale když to zákazníci chtějí, proč jim to nedopřát.
Ja Prvni 123
No, tohle už je fakt docela síla... prostě hotovo, vymalováno.

Konec filmu.
pavlik123
Reklama hezká.

Na následující reklamě je vidět, pro jakou "kategorii" lidí je tenhle typ auta určen. [odkaz]

"Zvuk jako u Porsche", "Má to sound..."

To si fakt dělají *. Právě proto, že to auto sound nemá, tak mu přidělali vibrátor pod kapotu ... Pak tohle denně potkáváte na okreskách a nevysvětlíte jim, že vám s tím kombíkem nestačí ... protože je to je pořád malý kombík nižší střední s obrovským převisem a s odpovídajícími jízdními "vlastnostmi".

Ale já vlastně zapomněl, závodníci Škoda Motorsport byli příjemně překvapeni, když se vývoj chýlil ke konci a oni měli možnost vyjádřit se. No tak určitě ...

Dneska už dost, umírám smíchy. Kam ten kapitalismus dospěl. Jsme společnost ***ů. Rodinný kombík nižší střední s příšerným interiérem, marketovaný jako "all back" je prodáván jako raketa. Bože bože.
N6600
Tak to potom ano. Problem je v tom "od". Pretoze za tych 711 to nedostanes. Konfig zacina na 771.

Nuz, ak by som mal zostat vo VAG vodach, tak ako rodinne auto by som si vzal Tourana 1.8 TSI + vybavu Highline. A na drantenie Cupru. Ja si nemozem pomoct, ale tento univerzal ma nechava uplne chladnym. O to viac, ked vidim v tom "rodinnom" aute vysedavat mladsie rocniky s partnerkou.
Devil007cz
To vynahradi, ale 5 hvezd je neopravnenych tim padem, kdyz to musi vynahrazovat.
Navic z fotek nevypada, ze by ten velky hnusny plast byl nahrazen necim mekcenym.
S tou cenovkou je to jeste vice do oci bijici.

To i Renault je na tom lepe s temi dvermi.
N6600
Tak urciteeee... Skoda RS je jizdne velice schopny hot hatch. HOT HATCH! Sa preber, Ty radlicky pilot.
_MT_
List se nevylučuje s pořadím. Proto se píše něco jako "in no particular order," když chceš zdůraznit, že na pořadí nezáleží. Protože na pořadí typicky záleží. Samozřejmě záleží na kontextu. U nákupního seznamu typicky na pořadí nezáleží. U top X typicky ano.
DonVito
Neni ti to napadny, ze to koresponduje s tim "seznamem" 😉 ?

Jses schopny pripustit, alespon to ze vyhral Civic Type R?

Proc se o tom vlastne hadas? Chces dokazat, ze je Skoda lepsi?

PS
Za tu smazku jsem ti dal palec dolu.
Diskutuj vecne!
DonVito
Ahoj Simpanzi,
Nechapu proc me urazis. Jedine co jsem ti napsal ja bylo, jestli nejsi opily..

Tady mas jeden odkaz, ktery nepotvrzuje tvoji teorii o poradovych cislech.
[odkaz]
Nebo chces napsat, ze v USA Today neumi anglicky?
Jediny rozdil je, ze tady se to jmenuje ranking.

Here are the rankings by brand and the number of problems reported per 100 vehicles😒br /> 1. (tie) Lexus 110
1. (tie) Porsche 110
3. Toyota 123
4. Buick 126
5. Mercedes-Benz 131
6. Hyundai 133
7. BMW 139
8. Chevrolet 142
9. Honda 143
10. Jaguar 144
11. Kia 148
12. (tie) Lincoln 150
12. (tie) Mini 150
14. GMC 151
15. Cadillac 152
16. Audi 153
17. Volvo 154
AVERAGE 156
18. Chrysler 159
19. (tie) Subaru 164
19. (tie) Volkswagen 164
21. Mazda 166
22. Acura 167
23. Nissan 170
24. Land Rover 178
25. Mitsubishi 182
26. (tie) Ford 183
26. (tie) Ram 183
28. Dodge 187
29. Infiniti 203
30. Jeep 209
31. Fiat 298
Šimpanz
Pořadové číslovky v Angličtině jsou 1st, 2nd etc. popř. 1st place. Viz třeba zde
[odkaz]

Všimni si, že v levé horním rohu, tam kde jsou modré rámečky s názvy modelů (a zároveň odkazy na popis daného modelu) není 1. 2. (jako u TOP 10) ale 1st 2nd, protože se jedná skutečně o pořadí ve srovnání, nikoliv o seznam, což je nakonec patrné i z textu, kde se několikrát opakuje kdo je první a kdo poslední.
Ja Prvni 123
Kazí to ta cena... za mega už bych fakt raději koupil Giulii.

Budeš se divit, neříkám že je to špatný auto!

Jen ten článek vypadá, že se autor *** v kině...
white label
V podstatě je to obdobné tlačítko, jako dříve označované "DUAL" (u dvouzónové klimatizace), nyní "SYNC" (u vícezónové klimatitace) = "Synchronizace teploty v celém interiéru vozidla podle nastavení teploty u řidiče".
Což znamená, že nastavením teploty u řidiče nastavuješ zároveň stejnou teplotu v celém voze.
DonVito
Jasně Mlho >😁

O čem myslíš, že tady Emel už takovou dobu diskutuje 😉
DonVito
Jo, ale Němci to rádi říkají o svých autech. Když vyjede nová S-Klasse atd.

Marketingově je to v pořádku. V testu.. , jak píšeš :no😒br />
Já když si kupuju auto, tak si koupím nejlepší auto na světě (kombinace vlastností) pro mě 😄

Jinak já bych třeba napsal, že nejlepší je, alespoň podle Nuerburgringu, Honda Type R 😄
Nagano
Interiérem je spolu s Golfem špička mainstreamu? Jsi si asi nevzal prášek, viď? Golf ano, ale Octa rozhodně ne...
Redmex
Sorry, ale s tym nemozem suhlasit.
Boli mozno prvy, kto zobral priemerne vykonnu diesel a nazval to sportovou verziou, ale to je tak vsetko.
Staci sa pozriet na konkurenciu a ta mala uz davno silne diesle v C segmente, len to nevolali Gti, RS, OPC a podobne.

PSA malo Peugeot 308 s cca 160 konovym dieslom,
Renault mal 180 konovy diesel (Megane 2 a dokonca to bolo nejake baby RS)
Opel Astra mal 165k aj 200 konovy biturbo diesel

a tak dalej. Urcite aj dalsi, len ma to nenapada z hlavy.
N6600
697? To stoji to slabsie RS, nie toto. Navyse, ja vidim na stranke "Prehled" ŠKODA OCTAVIA RS 245 a OCTAVIA COMBI RS 245 od 711 900 Kč. Ale ked skocim do konfiguratoru, tak hned z fleku cena stupne na 771 900 Kč.
white label
Kdyby tam aspoň bylo Top 10 best "hot hatch", místo "hot hatchbacks".
Jediná OvRS tam není hb, a to, že je M140i poslední, je taky docela zvláštní.
Ozzman
Jo a proto to precizní zpracování po pár desítkách km vrže, jako u jiných aut.. je to kus od kusu, stejně jako u jiných automobilek.... tobě to ale nevysvětlím, jsi jak kůň s klapkami na očích.....

Těžko se tu diskutuje s kovbojem, který neseděl v konkurenci a nahání s 1.6TDI Mustangy na Radlický... to mluví za vše, ne? >😁
JDM
Za ty prachy radši Subaru wrx sti...
Anonym
[odkaz]

Koncern Spojení podvodníci AG opět boduje >😁 >😁
Emel
Americké právo a evropské právo jsou prostě dvě různé věci. V Evropě je odškodnění vázané na vznik škody. A tady majitelům žádná škoda nevznikla. Zákazník si koupil auto, to fungovalo, pak ho třeba prodal a jako ojetinu si ho koupil někdo jiný.

Kdyby došlo k omezení provozu těch aut ve městech, nebo k poklesu jejich ceny jako ojetin, pak by se to dalo žalovat. Jinak ale ne. Lze obecně pokutovat ohrožení zdraví občanů nebo tak něco, ale podle mě není fér platit těm, co si koupili kdysi VW a pět let s ním spokojeně jezdili, případně si ho koupili teď jako ojetinu.

Problém nejsou měkké normy, problém je jejich obcházení. Já osobně bych byl pro změkčení norem, zásadní změkčení norem CO2... a pak jejich realistické měření. Nevidím nejmenší smysl v tom nutit výrobce supersportů k tomu, aby jeho auta měla stejnou průměrnou spotřebu jako auta výrobce minivozů, to není nic jiného než výpalné.

A co se výrobců týče... dost fandím Mazdě, ale jinak racionálně doufám, že se budou prosazovat evropské automobilky... nerad bych se dožil toho, že bude většina aut Made in China.
Andromeda
Aneb ve stylu: Když jsem myslel, že jsem na dně, někdo zaťukal zespoda ...
pavlik123
Stačí se podívat na moje.auto.cz

Všechna auta mají desítkové hodnocení a všechna jsou super. I ta která jsem kdysi vlastnil a vůbec to super nebylo. Ptát se majitele auto, co dře od rána do večera aby si po pěti letech mohl koupit auto /typický majitel ORS/ ... kdyby to auto nebylo v jeho očích super, asi by spáchal sebevraždu.

To ale neznamená, že jezdí v "prostě nejlepším" autě. Ani to neznamená, že nejezdí ve vyloženě špatném autě. Ale hnát zrovna Octavii těmito úpravami za nějakými lepšími výkony .. no nevím nevím. Pochybuji, že to ta technika na okruhu, na kterém ji i Škoda prezentuje, přežije.
DonVito
Ahoj andy.

Ja jezdim pomerne casto oct III 1.6 tdi pred fl. Interier odpovida cene do 500t Kc.

Napriklad vylpne dveri nejsou z nejlepsich a bohuzel nejpohodlnejsich (pro loket).

Je zvlastni interieru rikat kravina, ten je prece pro majitele nejdulezitejsi.

Ten Peugeot ma proste interier o tridu jinde!

A k navi. Kdyz se na ni chci podivat, tak je to nebezpecne. Je uplne mimo zorny uhel.

Kbyby sis precetl poradne ten muj prispevek, jak tam to auto vychvaluju, tak je jasny, ze to auto moc slabin nema a mohl sis usetrit ty kraviny 😉

Ale pro tebe je v poradku si precist, ze to auto je nejlepsi na svete a zadnou slabinu nema (krome dotykace..).

V tom pripade sis ale mohl pouze precist "test" a byt stastny 😉
Ja Prvni 123
Ja sem obcas zajdu... s nadeji.

Ale kdyz vidim cim dal ubozejsi clanky... a nove a nove nicky, ktere se predhaneji v aroganci... tak vetsinou nemam chut jim zvysovat skore prispivanim do diskuzi.
Katikakus
...neuveritelna sra*cka*. Machala opet o kousek klesl. A ja myslel, ze uz neni kam. :no:
_MT_
Za málo. Jen jsem zapomněl smazat tu větu před samozřejmě, ta tam nemá co dělat.
_MT_
Máš pravdu, že se řadové číslovky správně v angličtině píší jako 1st, 2nd, 3rd (a my jsme se to učili psát jako 1st). Jistě však víš, že se také říká number two místo second (place). Význam to má stejný.

Top X implikuje nějaké pořadí. Pokud ti to navíc očíslují, tak je celkem zřejmé, že jsou v tom pořadí. Udělat to jinak, by byla kolosální volovina. A nevozil bych se po tom, že nepoužili řadové číslovky. Nebo že použili list, což je obecný pojem.
DonVito
Diky _MT_!

Ja uz jsem byl v koncich.
DonVito
Ctes vubec co ti pisu?
Uz mi to moc nebavi.

Napsal jsi nesmysl s vyznamem slova list!

Napsal jsi nejaky nesmysl o poradovych cislech.

Az si tohle uvedomis, tak to urcite pochopis.
Drzim palce.
DonVito
Ahoj Simpnanzi.

Vsimni si ze te porad neurazim, i kdyz s tvym nickem uz mam k tomu nutkani.

Nepravdive uvadis vyznam slova list, ktere znamena i poradi, zebricek.
list[ljst]😒br /> seznam , soupis čeho
pořadník :yes: , žebříček :yes😒br /> náklon lodi ap.
(o)kraj , obruba , lem
sestavit seznam čeho
uvést , vypsat co v seznamu
zanést / zapsat do seznamu
naklánět se

Takze naposledy😒br /> [odkaz]

Click on the links below, or use the navigation panel on the top left of this page, to see our list of the top 10 best hot hatchbacks...

Top 10 best hot hatchbacks
1. Honda Civic Type R
2. Ford Focus RS
3. Volkswagen Golf GTI
4. SEAT Leon Cupra
5. Ford Fiesta ST
6. Volkswagen Golf R
7. Peugeot 308 GTi
8. Skoda Octavia vRS
9. Peugeot 208 GTi
10. BMW M140i
lamal
to je uplne jedno, obhajovat octaviu so 125kw tdi ako nejaky kultovy pocin je povedzme si take velmi obmedzene... aj ked to bolo bez debaty zaujimave auto, silny dieslak preco nie, ale o to teraz nejde... vyklul sa z neho skodovkar kdo by to povedal 😲
_MT_
Víš co, přijde mi to, jako bys nazval STI nebo Evo normálním autem. I když bude Type R civilizovanější. RS už svou rychlostí vyčuhuje, ale ještě ne tolik. Určitě bych zvažoval, jestli RS, nebo 1,8. Jak jsem napsal, u RS šlo i o výbavu, byla to zajímavá nabídka.

Konkurenci bych spíš viděl v rychlejších kombících. Tady se moc neorientuji. Sám na ně zrovna nejsem, ale pokud v tom nejlepším vidím jakousi univerzálnost, tak bych asi šel tímhle směrem.

Mé představě "ještě normálního auta" však odpovídá spíš klasická RS. Jak jsem si ji udělal po přečtení perexu. Článek se ale ubíral trochu jiným směrem (je vidět, že jsem si neudělal správný obrázek). Pokud se na to podívám z pohledu někoho, kdo chce ten extra výkon, chce ten diferenciál, pak se musím minimálně ptát, proč 245 a ne Cupra, kterou není problém koupit i jako ST, nestojí o moc víc (DCC by však měla mít v základu) a dokonce má i možnost pohonu všech kol (jen pak myslím olizuje 900 tisíc v základu).

Jak s perexem nemám takový problém, byť by se mi spíš hodil k RS než RS 245, tak článku chybí minimálně nějaké srovnání s konkurencí a odůvodnění, co dělá zrovna tohle auto lepším kompromisem (v očích autora). Leda by to myslel obecněji, že takhle nějak vypadá recept na to nejlepší auto.
lamal
na to ti urcite napise, ze ale megan nieje tak velky ako octavia.... aj ked su podla isteho trochu retardovaneho tabulkovania v jednej triede.,,, ale mondeo mk3 a O2 je nieco neporovnatelne pre neho velkostou... je to len taky šašo tiez, pise co mu vyhovuje inak nic
lamal
dat chvalu za to, ze napise ´´provokativny´´ nadpis a hodnotenie a potom to poprie v clanku mi nepride krasna praca, ale vychcana praca, nadpisy, hviezdicky, tabulky predavaju... mam dojem, ze tebe nedochadza dopad takejto skvelej prace...

to jako nemyslis vazne, RS najsilnejsia skodovka a podobne synonima vsade naokolo a ty das 5 stars za kufer ?? preco potom obycajna octa nema 5 hviezd ? ved je rovnako prakticka... vidim, ze ty nerozmyslas ani 1/2 kroka do predu
DonVito
Takze dobre rano kluci.

Tobe se nechtelo jit spat, vid, Simpanzi..

Potom co jsme si probrali poradova cisla budeme pokracovat prekladem vety: 😄

The Honda Civic Type R is the 2017 Auto E😜ress Hot Hatch of the Year, while the Ford Focus RS and Volkswagen Golf GTI were commended in defeat.

Nejprve co znamena commended😒br /> The word commended means communicated, reveale or showed.
ja bych to prelozil jako prohlaseni

Dale co znamena defeat - porazka, prohra

A ted uz k prekladu😒br /> Honda Civic Type R je v roce 2017 hot hatchem roku casopisu Auto E😜ress, zatimco Ford Focus RS a VW Golf GTI byly prohlaseni za porazene.

Takze uz muzete opustit chybnou myslenku, ze je to seznam 😉
Proste Type R je podle Auto E😜ress nejlepsi hot hatch.
Preklad snad uvadet nemusim😒br /> Auto E😜ress new car awards WINNER 2017- best hot hatch Honda Civic Type R.

PS To poradi je vysvetleno patrne podrobneji v tistene forme, kterou bohuzel nemame k dispozici.. Tesi me ze mas 5 palcu nahoru. Ja si tim z pocatku take nebyl jisty, jen jsem si to lepe prelozil..

PPS Jak si vysvetlujete 1 u Type R a 8 u Oct. RS vy?? A ano podle Auto E😜ress je 140i na desatem miste. Ja mam zadni pohon i R6 rad, ale to neni patent na vitezstvi. Stejne tak jako velky kufr.. Chapu ze osme misto nekoresponduje s tim co se pise na acz 😄 Ja se ztotoznuji s Auto E😜ress, co vy?
Hammunasakra
Jj snad až mentálně zaostalej [odkaz] [odkaz] [odkaz] >😒]

[odkaz] :yes: >😁
Hammunasakra
Prosim tě >😁 >😒]
white label
Když nejsi schopen pochopit ani šimpanze, tak jak chceš potom pochopit lidi... 😉
DonVito
Jo to chapu.

Honda ma s Civicem 1.5 schopne normalni auto pomalejsi nez RS (zrejme jako 1.8tsi) a Type R (uz uznavam uplne normalni neni) vyrazne rychlejsi nez RS.

Proste u Civicu se musis rozhodnout mezi tremi motorizacemi.
U Oct. mas variant vic..
Ondris
Megane II měl i dCi na 127kW - ale jen v hatchbacku.
twistedTSD
Nedovolím si bychařit, spolehnu se na názor odborníků. >😒] 😄
GeekStar
Octavia RS je velmi dobre auto a "ctyrocko" ji imho vyslovene slusi, ale je to za ty penize opravdu kompromis. Daji se poridit o kus vyhranenejsi a pritom podobne prakticke kusy (CTR, Focus ST, Cupra, 308 GTI) a nebo naopak mnohem komfortnejsi a technikou nabusenejsi, pritom podobne vykonna auta (nova Insignia).

Presto je to vyborna volba, jedna z nejlepsich nabidek.od Skody. :yes:
praděda7
Su rád, že ses ozval....a long time no hear.... 😉 Jo, a dieselgate?...To nebyl přece žádný podvod. Koncern jen využil daných regulací na maximum.... 😉 I náš ministr financí (bývalý), na takovém jednání nevidí nic špatného... :-!
fOE
On to kvalitativni srovnani interieru s ceckem projede i superb, ale to je pro kya kacirska myslenka, ten se prece srovnava sa Eckem. 😄
DonVito
Kdyz vidim takovy nadpis :no: a uvod :no: clanku - dal nectu.

Rovnou do diskuze a alespon trochu korigovat naprosto absurdni tvrzeni.

Takze tady je porovnani pristupu k hodnoceni acz Renaultu a Skody.

U Renaultu Megane RS jste m.j. jako kladne hodnoceni Plusy napsali😒br /> Fungování podvozku při ostrém tempu
Obratnost vozu a zábava za volantem
Rychlost na všech druzích silnic

V tomto testu RS - Plusy😒br /> Geniálně vyvážený podvozek
Vynikající schopnosti v zatáčkách
Velmi slušná dynamika, přijatelná spotřeba

I nezasvecenemu by mel byt jasny rozdil 😄
U Renaultu by se ty plusy dali klidne beze zmeny prohodit s minusy 😐
Narozdil od Skody, kde bychom tezko mohli v minusech pouzit privlastky😒br /> Genialne, vynikajici nebo velmi slusny :no😒br />
A ted uvod testu Renault😒br /> Na okruzích ho již známe, k testu na běžných silnicích jsme se však dostali až nyní. Co se s faceliftem Méganu RS 265 Cup změnilo a jak si stojí třeba proti Seatu Leon Cupra.

A uvod Skody😒br /> Nejrychlejší octavii si dovolím v kategorii „ještě normální auto“ považovat za vůbec nejlepší auto. Vysvětlím.

Tak to by byl konec citaci. Jak pisu "test" jsem necetl, ale predpokladam, ze toto sportovni auto je nedostizne, protoze😒br /> Ma velky kufr
Je vsude spousta mista
Neni vyrazne a proto "jeste normalni"
Podvozek je dokonaly vsude
Jede to jak vystreleny (to jsem si vlastne precetl, kdyz jsem psal komentar o porovnani s Teslou)

Pro informaci uvedu poradi hothatchu od Autoe😜ress😒br /> Top 10 best hot hatchbacks
1. Honda Civic Type R
2. Ford Focus RS
3. Volkswagen Golf GTI
4. SEAT Leon Cupra
5. Ford Fiesta ST
6. Volkswagen Golf R
7. Peugeot 308 GTi
8. Skoda Octavia vRS
9. Peugeot 208 GTi
10. BMW M140i
3_diamanty
proste v tychto cenach si uz o triedu inde to ano..... ale to je stale tak ze top auto o segment nizsie ma cenu priemerne posadeneho auta uz o segment vyssie .... priznavam ze neviem na akej cene u vas zacina optima GT ale asi by som ju chcel viac ako octaviu za melon 😉....

v cene jedneho miliona mas uz tak siroke posobisko ze si mozes kupit defatko uz hocico .... napriklad ceed GT a k nemu este jeden bezny s GDi pre manzelku 😉
Ja Prvni 123
Ale jo, ale u těch aut v druhé půlce už ztrácíš tu univerzálnost... aby to mělo 5 míst s slušnej kufr.

Ale jo, Jaguar XE sem rozhodně patří... jen se tam už dostaneš přece jen dost přes milion.

Mně přijde nejuniverzálnější citované Mondeo. Je to kočárek, prostornější než tohle... a dá se s tím jet opravdu rychle.
Když chceš.

Trochu komické je to hodnocení... v lednu 2016 byla spotřeba 7 pri klidné jízdě a 10 ve městě "už nepřiměřeně moc".
Teď a tady je 8,5 a "přes 10" krásná spotřeba... u menšího auta.

A jen připomínám, že v tom Mondeu máš za tyhle peníze kůží čaloněný nejen celý dveře, ale i palubku... stav se někdy u dealera a zkus si do toho sednout... a pak si sedni do Oktávky... která je ale nejlepší na světě.
Ja Prvni 123
No, ale i to je zase jenom test.. i když blíž normálnímu provozu.

Studená jízda proti kopci... nemá šanci ani jinak jistě omamná 2.0TDI... a proto mám doma jen benzíny.
Normální benzíny.

😉
twistedTSD
Takže říkáš, že Octavia RS je lepší hot hatch než M140i (viz tvůj odkaz)? Mazec. :yes: 😄
Ja Prvni 123
Zkusím to pomaleji: ano, žádné diesel auto neplní emise, které deklaruje, v běžném provozu... ono to popravdě ani technicky nejde.
Není náhodou, že kromě pološílené Evropy nikde nejsou diesely tak rozšířené... a ví se o mně, že diesely nemám rád.

Ale prasecký podvod, při zneužití dotací a s vědomě lživou reklamní kampaní, to dokázali jen jedni...
Ja Prvni 123
Tak ještě jednou😒br /> - ano, žádný z dieselů neplní v praxi to, co deklaruje na základě laboratorních testů... to platí asi stejně, jako o spotřebách, včetně benzínů.
- jen VW (možná jen Němci, ale to ještě není jisté) vědomě a cíleně podváděli... s neuvěřitelnou drzostí na tom stavěli marketing a používali na to peníze EU, určené na ekologii...
- o Renault bych se nebál... možná vám to tady uniklo, ale už prodává víc aut, než slavné VW...

😉

Dobře, tak jednou prodal. Ale to je jedno. Představa, že kromě Němců už neexistuje nic je mylná.
Ozzman
>😒] RS ti dává křídla.... to víš, za to můžeš sám, protože si dal přednost usedlému "Golfu" který na dálku žádný dioptrik od běžného 1.2 TSI nerozezná >😁 Pak si dovolují ! >😁

P.S. Dnes byla dobrá džungle, mne zas naháněla partička motorkářů u Mácháče - jejich oblíbená trasa >😁 Já blbec je pustil a jeden při dalším předjíždění málem čelně srazil českou Legendu v červené nahlínách ftédéí >😁
webpaja
Na to jak mizerně se prodává jich jsou plné silnice. Jakkoliv základ není auto z propagačních materiálů, tak se srovnávat s Oct nedá.
Ja Prvni 123
No, to se úplně vyloučit nedá... i když to auto vyrábí usvědčení podvodníci, takže většina věcí nebude pravda tak, jak to o něm píšou... přesto vlastně špatný být nemusí.

Ale zvratky typu tohodle článku to vytlučou všem myslícím z hlavy.

Bohužel... jako recese by to bylo dobrý, ale oni to asi jako recesi nemysleli.

Všechno je poměřováno cenou, ať se to těmhle pisálkům líbí nebo ne. A cena tohodle kousku se dostala na úroveň Ford Mondeo Vignale, se stejně výkonným motorem, ale poctivým hydroměničem... o dost prostornějším a nesrovnatelně... ale nesrovnatelně pohodlnějším!
Emel
V čem spočívá ta sranda? On snad někdo uvádí výkon na kolech a ne výkon motoru?
lamal
>😒] :yes:
Ozzman
Já vím, čemu nestačí... Superbu II 1.6Tdi 😉
DonVito
Já bych spíš napsal, když chcete jezdit dálky rychle...

Ještě k tomu dojezdu, 350km (220mil) by měl být dojezd nominální,
podle amerického cyklu EPA , který se mnohem více přibližuje realitě než evropský cyklus...
Londonbridge
Co znamena najlepsie na svete...? Ktora zena je najlepsia na svete...? Urcite to bude ta co mame doma tak ako aj to auto... 5 hviezd znamena naozaj pre kazdeho 5 hviezd...?
DonVito
Já vím, ty jsi dieselový král levého pruhu.

A hlavně když jezdíš dálky..

Takže opět pro tebe, aby to nebylo bulvární😒br /> Když pojedeš rychle (a to i mimo dálnice a nejen 180km/h , ale i jinou rychlostí 😉 ), tak se dojezd zkrátí.
Intercool
Samozřejmě navigace a led světla neexistovali, ale automatická klima, proč by ne, velký kufr to mělo taky a bezpečnost a jízdní vlastnosti na svojí éru dobré.

Ona Octavia taky dneska nemá to, co vymyslí až za 30 let...

co je acc nevím
DonVito
Jasně 😄
DonVito
Nikdo nepíše, že to je racionální volba bez kompromisů.

Oct. RS také není racionální volba 😄

Dojezd 350km jsem samozřejmě napsal jako negativum a specielně pro tebe Emele😒br /> když pojedeš po dálnici 180km/h (což se mimochodem u nás nesmí 😄 ), tak se dojezd výrazně zkrátí 😉
DonVito
Heleď já nevím o čem polemizuješ, přečti si ten tvůj odkaz z 16:05 anebo alespoň výtahy z něj, které jsem poskytl výš. Víc k tomu není co dodat.

Nechápu proč, zpochybňuješ něco, na co jsi sem sám dal odkaz >😁
DonVito
Tento odkaz je z roku 2012 a dnes naprosto irelevantní
DonVito
Výtah z tvého :yes: odkazu😒br />
Emise CO2 na 100 km kg / 100 km g / 100 km
Menší EV auto 5,9 5 975
Tesla Model S 8,3 8 300
Audi R8 27,2 27 200
BMW 1 116i 12,6 12 600
Škoda Fabia 1.0 MPI, 44 kW 10,6 10 600
Škoda Sup 1.8 TSI, 132 kW 13,4 13 400
Audi Q7 3.0 TDI 160 kW 14,4 14 400
DonVito
Proč sem uvádíš tento odkaz, viz tvůj příspěvek 16:05.

Píše se tam cituji😒br /> Co z toho vyplývá? Že provoz elektromobilu je výrazné šetrnější k životnímu prostředí než provoz spalovacích automobilů co se vypouštění emisí CO2 týče. Dokonce lze říci, že i provoz luxusního supervýkonného sedanu, jakým je Tesla Model S, je ekologičtější než provoz malého a základního modelu Fabia.

To já samozřejmě dávno vím 😉
Spíš si nejsem jistý jestli jsi to vůbec četl ty.
Ozzman
Octa za 900 mi přijde už přes čáru... z toho, co jsem zatím vyzkoušel bych volil hezky vybavené Mondeo TDCi, možná i Vignale, pokud bych měl rozpočet 900, tam se dá u skladovek něco najit...
Emel
Nesdílím tvůj optimismus. Ale třeba by to bylo jako u Mazdy, kde mi nabídli polepení fólií...
Ozzman
Asi takhle, já osobně bych si za svoje peníze Škodovku koupil pouze v případě, že by byla výrazně pod cenou konkurence....... Za 900 tisíc bych váhal mezi základní prémii, či Mondeem, nebo Passatem. Za 700, což je základ ORS bych odjel ve Fokus ST kombi, možná v nějakém základnějším Mondeu....

Stačí mi Škodovka jako služební vozidlo a proto bych si ho nikdy nekoupil, i když kupce ORS naprosto respektuji a chápu.
Ozzman
Oni se nemusí ztrácet, ale v těžším a větším autě působí jinak, než ve Škodovce, která je navíc ještě "odlehčena" o takové zbytečnosti, jako jsou výplně dveří, utlumení, nebo v některých verzích třeba i zbytečnou víceprvkovou nápravu >😒]
N6600
Nemusim obe. Kludne najprv Cupru a nasledne, ked bude rodina, tak Touran. Nemusim mat nutne obe naraz...

OK, Ty jazdis kombikom. Sukromna statistika, na zaklade toho, co vidam po ceste, tvrdi, ze je to viac sedan, nez kombik. Samozrejme, ze je kombik praktickejsi, nez sedan. Ale dovolim si trochu nesuhlasit s tym " po dalnici se nekrcis v pravem pruhu za kamiony". Na to, aby sa tak dialo, nepotrebujes 230-245 koni.

No vidis. Passat je v komfortu i priestorovo uplne inde...
Devil007cz
Ty vyplne lacine jsou treba y Style verze pri vybavach 500-800 tisic. Konkurence umi lepe. To neni hledat drobnosti. Tohle mi jako dorbnost neprijde bohuzel.

V clanku je plno veci schvalne vynechanych a je to cele jen o motoru a podvozku, ale auto tvori dalsi casti, aby to byl celek, tudiz tech 5 hvez vypada neadekvatne.
jurozizo
Súhlasím - interiéry majú BMW aj Lexus lepšie. K tomu či jazdia lepšie sa neviem vyjadriť. Každopádne cenovo si určite nekonkurujú, pretože základná cena Octavie RS245 je 771 900Kč a základná cena BMW 330i je 1 093 300Kč, čo je približne 1,4 krát viac a to má slabšiu základnú výbavu. Takže prémia bude cca o polovicu drahšia ako Octavia. Inak by to vyšlo ak by si porovnával Octaviu s BMW 1, ale to mi nepríde ako adekvátne, lebo Octavia je väčšia aj ako BMW 3. (predpokladám, že Lexus na tom bude podobne)
Ozzman
Pokud vím, tak ORS má ve dveřích nějakou "koženku", nebo látku, to ti určitě nekdo upřesní z diskutérů. To obyčejné verze nemají. Jestli si zaslouží 5 hvězd... to také nechci soudit, ale je to jen malá piha na kráse.. větší masakr je, že takové plastové dveře má i Superb za Milion....

Renautl ano, i když to moc lidí nepřizná, tak ten s interiéry šel hodně nahoru, třeba Talisman Initiale je uvnitř hodně velký luxus.. tam zas jsou jiné nedostatky po té motorové stránce..
Devil007cz
Fotky jakztak, ale co takhle zacit pouzivat polarizacni filtr a zabranit odleskum na karoserii at jdou lepe videt design/tvary z nekterych uhlu.

Kdyz uz se to foti lepsim nacinim, chtelo by to do pilovat.
nippon
Len som poukázal na to, že za rovnaké peniaze je aj lepšie a väčšie auto.
Emel
V konfigurátoru to není a normálně to tam bývá. Zelená nic, modrá nic, červená metla nic...
nippon
A čo tak Opel Insignia 2,0 turbo, 260 k, 4x4, 8 st. automat, za 32.000
Emel
Diesel byl vždycky dražší.
_MT_
Muselo by to být hot hatches (množné číslo). Což je to samé jako hot hatchbacks, jen zkrácené. A liftback je americký pojem, hatchback britský. Nelze se divit, že ji Britové vezmou jako hatch. Nakonec i Škoda ji v UK značí jako hatch.
DonVito
Tak snad uz vam to kluci zapalilo :yes: , tak dobrou.
DonVito
The Honda Civic Type R is the 2017 Auto E😜ress Hot Hatch of the Year, while the Ford Focus RS and Volkswagen Golf GTI were commended in defeat.

Tak jeste jeden😒br /> [odkaz]

Jinak ten odkaz se jmenuje: hot-hatch-of-the-year-2017-honda-civic-t… 😉
DonVito
Co na tomhle nechapes?

1. Honda Civic Type R
2. Ford Focus RS
3. Volkswagen Golf GTI
4. SEAT Leon Cupra
5. Ford Fiesta ST
6. Volkswagen Golf R
7. Peugeot 308 GTi
8. Skoda Octavia vRS
9. Peugeot 208 GTi
10. BMW M140i
DonVito
Ty se mi snad zdas 😄

Nejsi opily? Je patecni noc..
DonVito
Ja ti neupiram moznost reakce, Mlho 😄

Jen jsem si delal legraci, zas napsal to samy co Emel.
Ozzman
Chlapče, i když je Oktávka velká, tak se jedná o konkurenta Fokusu 😉 Mondeo je o pěkný kus větší, to je plnohodnotná střední třída... jinak souhlasím, taky mam radši Mondeo.
webpaja
Myslím, že ve finále nenajdeme jediného producenta naftových motorů, který nešidil. Tihle to ustojí, co se ale stane s Fiatem, PSA, Renaultem apod?
Emel
Honda je za 930, pokud bys ale náhodou chtěl nějakou exotickou výbavu jako parkovací senzory nebo duální klimu, tak za 999900. Což je i tak dobrá cena, ve srovnání s minulou generací, která stála podobně, byla slabší, menší a s trubkou vzadu.

Kdybych kupoval auto, jdu Civic projet, vypadá to jako hodně schopnej stroj... čert vem duální klimu.

Základní cena 821t je pro RS245 s automatem, s manuálem je do 800 (771t).
white label
Napsal to o SQ7, ne o Q7 (obecně), což je docela zásadní rozdíl.
Emel
On napsal SQ7, ne Q7... a to je docela podstatný rozdíl. Ne že bych souhlasil, ale chápu jak to myslí - na body (dle klasických disciplín dynamika-výbava-prostor-komfort) je to auto neporazitelné, protože umí všechno a nemá žádnou slabinu.
DonVito
Přestaň sem dávat příspěvky z roku 2012.

Chápeš vůbec jak se posunul vývoj za 5 let???
DonVito
No i kdyby tomu bylo tak, i když nevím jaká svinstva od Tesly máš konkrétně na mysli 😄 , tak to tam píšu, promiň jen v závorce. Tesla neprodukuje lokální emise.

To byla jen čistě ekonomická bilance ne ekologická 😉

PS Moje volba by byla aktuálně stejně Type R >😁
Enthusiastic.driver
Používat technicky správnou terminologii v textech pro širokou veřejnost vždy nelze. Jednak by tomu polovina lidí nerozuměla, druhak by to bylo slohově těžké a po čase hrozivě stereotypní.

Vem si takový topgear - jedním z klíčů jeho fenomenálního úspěchu je ten, že používá zobecňující a nesprávná, ale maximálně jednoduchá a srozumitelná spojení.
Anonym
[odkaz]
Emel
Plameny z výfuku hrozí spíš zapálením jiných vozů úplně jiných diskutérů... >😒]
Ozzman
Já bych za ORS taky nedal 900 tisíc a dal přednost MB/BMW/Audi... ale jsou lidé, kteří to mají obráceně 😄
Emel
To je otázka úhlu pohledu, z pohledu zákazníka to chápu.

Svého času bylo RS TDI víceméně stejně drahé, jako nějaké L&K 2.0TDI - s tím bonusem, že tam byl víceprvek vzadu a pár koní navíc. Takže koupit si RS TDI místo RS TSI asi ne, ale koupit si do firmy RS TDI místo normálního TDI... to byla normálně volba rozumu.

Dneska už je ten motor s víceprvkem i mimo RS.
wakantanka
To aj Golf R je jeden z vrcholov mainstreamovej produkcie a ako výkonom, tak aj cenou je niekde inde ako Octa RS. Toto majú v koncerne celkom pekne podelené a vidno že niekto rozmýšľal. 😄 GT-Megane je slabší, ale v kombíku docela blízky konkurent, MRS je podľa mňa bližšie tomu Focusu RS či Golfu R, resp. Type-R jak svojim zameraním, tak cenou. Ale jo, liftback v zásade nemá konkurenta, zatiaľ. Možno sy Hyundai pochlapí a pustí N-ko aj ako fastback. 😄
Hammunasakra
No nekecej >😁 >😒]
webpaja
Nechtěj aby si tvůj kret*nismus někdo vysvětlil jako nabádání k trestnému činu, je za to celkem ostrá sazba :-!
andy2214
Adblue zadny problem neni. Na ONO stoji 6.50 kc litr a ten litr vystaci na asi tisic km. Tankovani adblue me tak stoji asi minutu jednou za 20 tisic km a 120kc. Pri garancce ti to navic doplni zdarma. Zase hledani problemu v tom, v cem neni.
kalousek
"...Jak se těch 380 N.m hrnulo na všechna čtyři kola a ta spolehlivě zabrala i na mokrém asfaltu. ..."

Jako básnický obrat pro laické čtenáře fajn, nicméně ve skutečnosti těch 380 Nm došlo z motoru tak maximálně na hnací hřídel v převodovce a finito. Ke kolům nedorazily ani náhodou
Ozzman
Ale ona začíná ceníková cena na 697 tisících..... opět, diskuze od diskuze, se tu rozčiluju, že diskutéři jsou tak zabednění a komentují cenu novinářského vozidla, které je většinou "nabušeno" příplatky.

P.s. ten MB C200, ten má 134kw - to je rozdíl 46kw oproti stejně drahé Oktávce.... takže, jako vždy, chci buď vybavený a nadupaný mainstream, či základní prémii... To už bych nechal na kupci, co preferuje... ani jedno auto není zlé...
N6600
Spytal by som sa ho na jedine. Kolko zakrut a brzdeni mu vydrzia brzdy. Ist rychlo vpred dokaze kazdy andy2210, ale krajat zakruty s brzdenim nie. Aj preto je u ciest mnoho pomnickov s vencami.
Hammunasakra
V poho ve smyslu že se snaží řekněme správně? To jo = jen neni na úrovni schopností řídit Evropu = to je celý

Na takhle důležitý místa prostě musí chodit 1. liga

Neboj politiku končim = tam se slušnýmu člověku nemůže líbit skoro nikdo. Ale je fakt že některý škoděj víc a některý míň = takže volit aspoň ty co míň

V Praze doufám příště už nebude radnim pro dopravu [odkaz] a tak

Jourová je něco jinýho = ta se souhrou okolností dostala prostě jen moc vysoko

Ale pryč od politiky = brutal že tady tak docela zásadní zprávu bojkotujou [odkaz] [odkaz] [odkaz]
Hammunasakra
Ono je to horší = ta "odbornice" je zrovna naše eurokomisařka = každej stát pošle 1 svýho zástupce "řídit Evropu". No a my měli pár slušnejch variant = no a poslali sme okresní političku která = viz výrazný zlepšení potom co odešla = nezvládla řídit ani český ministerstvo. No a teď řídí Evropu = teda jednu oblast = a má si poradit s [odkaz] 😄

Takže rozbít hubu těm co jí tam místo špičkovýho odborníka poslali [odkaz] >😒]

Narozdíl od Babiše kterej jí protlačil, Zemana kterej jí označil za skvělou volbu a Sobotky kterej za to jako premiér zodpovídal = to pos.ali >😁

Její limit je tak krajskej úřad = už to ministerstvo malýho státu bylo mimo její možnosti = ale na Špidlu [odkaz] asi nemá = super že takovej schopnej člověk [odkaz] si k důchodu může přivydělávat jako šéf poradců předsedy vlády = průser že zrovna mýho státu >😒]
_MT_
V UK by ten problém měli, i kdyby první přišel krátký. Když se podíváš na web Škody UK, tak tam mají pod Octavií vyloženě napsáno Octavia Hatch jako jméno varianty (a kombi se tam jmenuje Octavia Estate). U Rapidu to vyřešili jinak, vedou je jako dva oddělené modely. Liftback se jmenuje prostě Rapid, nic víc. Předpokládám však, že mu britská média stejně říkají hatchback.

Jinak to nemusí být vyloženě součást názvu. Nemusíš to tedy lepit na víko kufru. Jen je třeba jednotlivé karoserie nějak odlišit v materiálech. Tam s liftback a hatchback nevidím problém. Tedy až na to, že pro někoho jsou to slova zaměnitelná.
Emel
Přesně tak... tedy snad až na tu atmosféru ve třetím odstavci... atmosféra tě často zpomalí, ale málokdy je zdrojem řidičovy chyby... to mě spíš parkrát překvapilo to turbo (v rychlé zadokolce).
Hammunasakra
Na Piecha a jeho rozhazování miliard za slepý cesty vývoje spíš SWAT >😒]

A SWOT = jak písmeno W ve VW naznačuje = tady převažujou Weaknesses = možná Very Weaknesses? 😉

Když zkoušení jinejch přístupů = tak snad Mazda = ty mi sou sympatický = i když třeba Wankel teoreticky skvělý řešení se v praxi nikdy neprosadil

Tak já od mala V12 = ve víc modelech vlastně skoro ve všech. A zatim furt 😄
Hammunasakra
Z pohledu zákazníka co se nezajímá je to jedno = jinak kdo myslíš že ty slepý cesty platí 😉

Nezní to pěkně ale VW je nebo za Piecha byl takovej průkopník slepejch cest

Jak správně napsal DonVito je lepší přijít s technologií na kterou sice možná na začátku někdo kouká divně ale postupně na ní přejde celej svět = hybrid, než obráceně = a pár příkladů ti vyjmenoval

Na W8 nic frajeřinkovskýho nebylo = prostě drahej vývoj a ukázalo se že to je nesmysl

W12 je díky dlouhýmu vývoji lepší = od majitelů znám kolik žraly 1. generace. Ty si jako malej když ses začal zajímat o auta snil o W12 nebo jako já o V12 = odpověz pravdivě >😒]
Hammunasakra
Unikla ti podstata = těch slepejch cest který museli zákazníci VW zaplatit je prostě dost

2 VR6 místo V12 nabízí VW už taky roky = těch zbytečně jinejch cest bylo prostě zbytečně moc

Nejde přece o to kolik se tady nebo jinde prodalo Priusů nebo obecně hybridů = de o to že to narozdíl od těch slepejch cest je směr ke kterýmu přistoupili všichni = včetně nový A8 která je mild-hybrid ve všech verzích
Hammunasakra
V zatáčkách respektive zatáčkovitý trati nebo okresce = o obojim = auto typu Toybaru bude zábavnější a rychlejší

Rodinná karoserie liftbacku Okty nabídne sice super kufr a bude o něco rychlejší při zdolávání maximálky než stejná technika v balení Golf nebo Leon, ale v každý zatáčce je tohle ne moc důležitý plus = mínus 😄

Takže v sérii zatáček.. 😉
Hammunasakra
Nicméně zadokolka dává celou dobu jízdy lepší pocit z principu lepší řízení 😄

Jj do sportovního auta jinak jedině předokolka = pro takovej ten lepší pocit bezpečí = co kdyby >😒]

Prostě při stejnym brainless indexu = v každý zatáčce.. 😉
white label
Třeba Scirocco III mělo v techničáku napsáno kupé a taky to ryzí kupé není, takže zrovna to bych jako bernou minci nebral. Něco tam zkrátka napsat musí a výběr mají omezený😒br /> "druh AA SEDAN
- karosérie – uzavřená se středním sloupkem či bez něho
- střecha - pevná, tuhá - část střechy může být otvíratelná,
- 4 a více sedadel alespoň ve 2 řadách
- 2 nebo 4 boční dveře, v zádi automobilu může být víko(dveře), zasahující až ke střeše,
- 4 nebo více bočních oken.
druh AB HATCHBACK
- je vozidlo SEDAN se zkosením v zadní částí
druh AC KOMBI
- karosérie uzavřená, v zadní části konstruovaná tak, aby vnitřní prostor byl zvětšený
oproti SEDANu
- střecha pevná, tuhá - část střechy může být otvíratelná,
- počet míst k sezení - 4 nebo více nejméně ve dvou řadách,
- zadní sedadla vyjímatelná nebo se sklopnými opěradly ke zvětšení ložné plochy,
- počet bočních dveří - 2 až 4 a jedny zadní dveře (víko),
- 4 nebo více bočních oken
druh AD KUPÉ
- karosérie - uzavřená, s obvykle omezeným možným zadním prostorem pro cestující,
- střecha - pevná, tuhá - část střechy může být otvíratelná,
- počet míst k sezení - 2 nebo více alespoň v jedné řadě,
- počet bočních dveří - 2, v zádi automobilu může být víko(dveře), zasahující až ke střeše,
- 2 nebo více bočních oken
druh AE KABRIOLET
- karosérie proměnlivá zpravidla bez pevného rámu bočních dveří, s pevnými sloupky čelního
skla a nebo s ochranným zařízením pro cestující při převrácení vozidla,
- střecha poddajná, stahovací, popř. tuhá, odnímatelná nebo sklápěcí,
- počet míst k sezení - 2 nebo více nejméně v jedné řadě,
- počet bočních dveří - 2 nebo 4.
- 2 nebo více bočních oken"
Hammunasakra
No to W8 jednu část významu slova zajímavý rozhodně splňuje a nemyslim to teď ironicky 😄

W12 jako nějakej prapředchůdce Veyronu rozhodně pěknej byl a ve svý době asi bomba
Hammunasakra
Otázka je co si pod slovem zajímavý u motoru W8 4.0 představuješ = omyl to zajímavej byl 😄
white label
Ten první odkaz si vzal z wiki, kde se k fasbacku píše😒br /> "Fastback je typ karoserie, který je velmi podobný liftbacku. Oba typy jsou funkčně stejné (zavazadlový prostor je přístupný velkou výklopnou stěnou), jen liftback po vizuální stránce více připomíná sedan, protože má za zadním sklem malý „schůdek“ imitující víko kufru."
A vidíš snad u Panamery za zadním sklem nějaký (vodorovnější) "schůdek" imitující víko kufru? Já teda ne. Panamera je logicky fastback, podobně jako třeba A7.
Ale třeba britové s oblibou hážou lifbacky i fastbacky pod hatchbacky.
Renfor
To si snad děláte srandu! Měřím 190cm a do focusu se za sebe vejdu. Ono nesmíte na předních sedadlech ležet, ale normálně sedět. Slabé místo vidím jen na straně spolujezdce vpředu, tam je středová konzole opravdu velká. Šířka je OK. Tragický interiér? Vážně? U Octavie je pořád dotyková obrazovka utopená dole, navíc teď přibyly ty krásně lesklé plasty, které se hned upatlají. A pak je tady samozřejmě Škoda - královna slepých tlačítek. A když už nějaké to tlačítko před řadící pákou máte funkční, tak je k němu opravdu špatný přístup. Jízdní vlastnosti snad není třeba ani komentovat, ale ono když jste celý život zvyklý na tupé řízení Škody, tak uznávám, že to musí být šok sednout do něčeho jiného. 😄 RS je rychlé auto, ale rozhodně ne sportovní a už vůbec ne ve všem nejlepší, jak z článku vyplynulo. Pokud ještě porovnám oba facelifty, tak u focusu se opravdu povedl po všech stránkách, dříve byl pro mě opravdu strašný, naopak u Octavie je to přesný opak. Dříve se mi líbila více. Tahle 4oká Kabaňova pomsta je opravdu ošklivá. Samozřejmě hodnoceno subjektivně. Jo a jasně že Octavií je vidět více, protože se fasují, ne kupují. >😁
DonVito
Realita je mizerna.Jde o to, ze spousta nezasvecenych tak nejak VW omlouva, ze musel plnit normy. Ale tak nejak se nevi o tom, ze ty normy vytvarel. A vytvarel je ve svuj prospech samozrejme.

Jenze jako obvykle, takoveto ochranarske normy predstavuji kratkodobou vyhodu na domacim trhu (EU), ale dlouhodobe to vede ke snizeni konkurenceschopnosti. A to prave prichazi ted. Ty to nazyvas mizerna realita. Cely zbytek sveta je rad, ze ma mensi konkurenci. A ze v Evrope misto aby se investovalo do budoucnosti, tak se dotace na snizeni emisi rvaly do dieselu >😁

Jinak by me opravdu zajimalo cos delal u Toyoty. Jsem obdivovatelem Toyoty.
Andromeda
Že by sarkasmus říznutý satirou, s cynickou příchutí >😒] :yes:
Hammunasakra
Tos nepochopil kobliho = ten Saab prostě nabízel něco takovýho před desítkama let 😉

A protože byl velmi kvalitně dělanej = drahej na vývoj i výrobu = proto si ho už nekoupíš. To je ale jinej příběh 😄
Hammunasakra
Stačí jen míň podvádět = viz já 12:48 neni to problém sou motory který docela nutný emisní normy celou dobu plněj = od levnýho motůrku v malym Citroenu po vysokovýkonnej 50d od BMW

Víš že evropský normy sou většinou spíš pozadu za americkejma žejo = navrhuješ to zpoždění zvětšit? 😉

V Číně to docela dlouho zkoušeli [odkaz] [odkaz] ani ti nevim proč otočili >😒]

U nás na blbej vzduch umírá ca 5 tisíc lidí ročně, na celym kontinentu přes 400 tisíc = kdyby to bylo aspoň okamžitě na sražení autem = tak neřeknu.. >😁 >😒]
Hammunasakra
Hodně lidí chce aby estébák komunista oligarcha optimalizátor slovák = byl příštim českym premiérem >😒]

Nejsem žádnej nacionalista xenofob atd. = jen mi vadí slováci Krnda a agent Bureš [odkaz] 😄
Hammunasakra
To plná shoda = ale s tebou, mám zkušenost že novej faktum a jinýmu pohledu na věc se bráněj i inteligentní vzdělaný lidi

Třeba varianta že by na Hradě nebo ve vládě nemuseli nutně bejt exkomunisti nebo estébáci nejlíp obojí dohromady = je pro spoustu lidí nepřijatelná 😄
DonVito
Jo a pekny odkaz :yes: o tom jsem tady necetl..

Cetl jsem to na Toyota global, kdyz jsme se bavili o benzinovych emisich.
DonVito
Jj a kdyz se pise o Renaultu (viz vlakno nectu), tak jsou klady suse konstatovany.

Kdyz je clanek o i30 N, tak ze nepozvali Cechy na testovani.

Kdyz o klici Tesly, tak jsou zminovany nehody autopilotu..

No a kdyz se testuje ORS? Proste nejlepsi ;-\
DonVito
Ahoj Andy,

kdybys nevěděl, jaký podvody VW, tak tady máš odkazy😒br /> [odkaz]

[odkaz]

A není toho málo!

Aféra v Německu běží, na plné obrátky 😐 , jen už je toho tolik, že už to lidi ani nezajímá.
7. července byl dokonce vzat manažer Audi v Mnichově do vazby! ;-\

25. července byl na Floridě zatčen manažer VW a chystá se přiznat k manipulacím. 😐

Vyšetřuje se v Porsche atd.

Z top manažerů zatím nebyl nikdo usvědčen.
Nicméně rozměry aféry u VW jsou nezměrné!

Já můžu jen připomenout samozřejmě NOx (ke kterému se VW přiznal) a dále manipulace s normovanou spotřebou (na to už se pomalu zapomíná) atd.

Takže bít se tady za TDI a ještě u toho urážet?
Ty jsi napsal😒br /> "Bud jsi hloupy bez spetky kritickeho mysleni, nebo zakomplexovany imb.ecil."
Já tě urážet nebudu ani nebudu posuzovat tvou inteligenci.

Ale k tomu kritickému myšlení - zkus začít u sebe..
No a pak už se nebudeš muset blbě ptát: "Jake podvody VW?" 😉
_MT_
Kdysi jsem četl (kniha byla vydaná v USA), že je liftback historicky britské označení. Dál to však autor nerozváděl a nepamatuji si, že bych kdy znovu zaregistroval takovou informaci. Kořeny jdou možná mnohem dál, než si myslím. Jen nemám ponětí, u jakých aut to tak mohli Britové používat (předpokládám, že to mohlo být před druhou světovou válkou). Jinak liftback popisoval jako hatchback se zádí ve stylu notchbacku, což sedí.
_MT_
No jasně, nikdo, ty komiku. Například Corolla byla prodávána jako liftback. Ale kdo by v USA znal Corollu. Když jsem se bavil s majiteli Modelu S, nejednou došla řeč na to, že je to liftback. Asi to nejsou ti správní Američané. Příště se jich zeptám i na rodokmen. A vůbec je toho slova na webech v angličtině nějak moc na to, že ho nikdo nezná. Zajisté práce anglicky mluvících Čechů, Slováků a nějakého toho Poláka, já vím. >😁

Nikde netvrdím, že Britové běžně používají liftback. Dokonce jsem tu sám napsal, že Škoda v UK Octavii značí jako hatch, protože je to v UK běžné označení (a třeba v Německu ji značí jako Limousine).
DonVito
OK :yes😒br />
Jeste k tomu i-Cocpitu Peugeotu - BMW kdyz vyslo jako prvni s i-Drivem tak ho vsichni kritizovali a ted ma asi nejlepe fungujici ovladani.

To same Tesla s autopilotem..
Momentalne se predbiha Cadilac (CT6) s Audi (A😄 kdo ma autonomejsi rizeni 😄
Zatimco Tesla uz ma druhou generaci a je asi o level (doslova) dal.

Pokroku zdar
Enthusiastic.driver
DonVito: Ja myslim, ze nemame moc o cem diskutovat, protoze jsme ve shode. P308 ma moc hezky interier, to jednoznacne souhlasim. Vyplne dveri pusobi u aktualni Octy hrozne, i kdyz to je RS, natoz u normalni verze.
Na druhou stranu, vyplne a vyhled vzad (uprimne si ani nepamatuju,kdy jsem sedel v aute s dobrym vyhledem) kousnu mnohem snaz, nez prvni generaci i-cockpitu, ktera je obcas na postreleni zodpovedne osoby, ktera to dovolila >😒] (ale lepsi se kluci francouzsti, viz.3008 a 500😄

Ze by se RS melo ambice pomerovat na okruhu si nemyslim, vzdyt slogan znel (a mozna porad zni, nevim) - sportovani pro kazdy den - to ve me evokuje spis rekreacni cyklistiku nez tour de france 😄
DonVito
Zatim je urcite nejlepsi - cesky hot-hatch 😄

Uvidime v zari az vyjede Hyundai i30 N, ktere bude mit 250/270k :yes😒br />
[odkaz]
Freddka
To jste se asi zblaznili ne? Jsem ted jel v MB s AMG paketem uvnitr a to je uuuuplne jina liga nez nejaky Skodovky. Ty materialy, zyvarneni a chod kazdeho jedineho tlacitka, prehlednost displayu, podsviceni vseho vcetne dveri atd to je naprosto jina liga. Design je taky uplne jiny vesmir a TY SEDADLA, nejlepsi v cem jsem zatim v aute sedel!

Bezte se do toho nejdriv posadit a ujet par kilometru a potom to srovnavejte se Skodovkou 😄
Freddka
Jo myslim, ze na to mam tak 10 let maximalne. Uz dnes je to zhyralost, vykonu to ma doslova vic, nez muze normalni smrtelnik kdy potrebovat atd.
Ale ja to nemam na machrovani, nejsem ani zavodnik, ja mam proste rad auta a chci si uzit auto jako neprakticky sedan s motorem jak ma byt, ulozenym tam, kde ma byt ... 😄
sven01
este by som doplnil Lancia Delta davala od 2008 1,9 jtd twin turbo 190 koni.
praděda7
Tož, já bych to tak viděl ještě na 10-15 let určitě. Snad i déle. Rozhodující bude poptávka a to hlavně v US a v Číně.
Skipper
Existuje nějaká automobilka, která to uvádí jinak?
woody-alien
No, v dnešní době už jde hlavně o to, aby až našetříš, ještě nějaký šestiválec v nabídce vůbec byl. 😉
praděda7
Moja řeč...dobře děláš brachu.... :yes:
car
Hyundai tento týden představil i30N a v tu ránu je zde test ORS a jaky to je nej auto světa..tak přinejmenším hodně zvláštní.
DonVito
Vzdy kdyz vidim podobny reklamy, jako je zdejsi "test", vzpomenu si na slogany Hyundai a v tomto kontextu je vnimam jako naprosto v poradku.

Jestlipak bude Hyundai i30N je o oktavu lepsi nez RS 😄 ?

Nejlepsim ceskym autum zdar
Freddka
Ja jsem zkousel 235i. Taky dobry :-!
... to teda nebyl Grand Tourer... 😜
pavlik123
Jednoduše: [odkaz]

A kromě toho, jsem majitel Miaty a ve schopných rukou (zatím ne mých) je to velmi schopné okruhové či okreskové auto .... asi nijak. 😄

ORS je takový soutěžící evergreen. Občas to někdo na okruh vezme .... následuje spoustu zábavy.
Freddka
... pak se podivas na zakladni vybavu VW GTI nebo R... a treba u Rka zjistis, ze kdyz pridas dalsich 15% ceny testovane ORS, dostanes karu +60 koniku, 4x4, 7st DSG, digitalni budiky, spousty technologii v cene nekde na urovni testovane ORS...

Ale teda asi to nedostalo 5 hvezdicek na auto.cz, tady se proste pí-ár-kujou Skodovky ... a pak si ovecky stejne koupi diesel ... 😄
Anonym
Přesně tak + desing, neokoukanost a výbava >😁
DonVito
Ahoj Wawrisi.

Ja ti celkem rozumim. To co tady pises taky dela z Oct RS velice dobre prodavany model, kteremu nejblize konkuruje asi Focus ST combi.

Jde o to, ze to neni obycejna vrcholna motorizace. Je to RS (race sport?), ktera ma ambice se pomerovat s konkurenci na okruhu.

Takze ja bych napsal, jako vrcholny model OK.
Jako sportovni ale na nejlepsi rozhodne nedosahuje 😉

Ted jen namatkou k dalsim slabinam: rozhodne nizko umisteny displej navi.
Rekl bych take, ze interier spis kvalito odpovida normalnimu modelu nez cene za RS.
Jako priklad si muzes vzit toto: [odkaz]

[odkaz]
Pro srovnani😒br /> [odkaz]

V kazdem normalnim testu, by byla nevyho spatny vyhled vzad.

Tim to auto rozhodne nechci shazovat. Urcite je to vyborne, prakticke, univerzalni rychle auto. V principu muze dostat i pet hvezd..

Mne ale treba jde hlavne o to, ze tohle neni zadna anketa nebo srovnavaci test.
A zaznivaji jak v nadpisu, tak v uvodu i zav. hodnoceni (vice jsem necetl) totalni reklamni fraze.

Asi tak.
praděda7
Dyž on je takový sympaťák.....a umí v tým chodit........... >😁
CrankyDude
"...I náš ministr financí (bývalý)..."
Ty tomu panu Burešovi nemůžeš přijít na jméno, vid? >😁 >😁 >😁
Londonbridge
Tak nejak... 245 koni je fajn ale vyuzitelnost tych koni pri dennom pouziti je velmi mala a na okruhy je 245 alebo aj 300 koni zase malo... Osobne sa presuvam s 260 konmi a vyuzivam tak polovicu na autobahne nejazdim a na dialnici 150 km/h da v pohode aj Dacia...Ak sa niekto potrebuje predhanat a vybodovat good luck...
_MT_
To se pleteš. Liftback je označení původem z USA, kde hatchbacky nějak nevedli. Ta označení jsou sice obecná, ale odtud plyne ta odlišnost. Typický americký liftback měl jinou karoserii než typický evropský hatchback, i když je spojovala dvouprostorová karoserie a velké zadní víko (spojuje je to i s kombíky).
3_diamanty
uz tu raz porovnanie octavie s bmw 3 tusim bolo a vsetci vieme ako to dopadlo >😁 .. ale inak bmw su podla mna tiez fajn vozy ked zrovna nesuperia so skodou ... sorry ale musel som >😁
lamal
inak myslim ze ty s tym nazorom ´´ A neříkej, že je něco rychlejší, nebo zábavnější - to není z hlediska zaměření ORS vůbec podstatné´´ dost urazas myslienku modelov RS od Skody a jej konstrukterov... myslim si, ze zas tak zle na tom ORS245 nie je s jazdnymi vlastnostami aby sa nemala cim pochvalit 8-s

ty vylekas i PR >😁
traveldrive
Kto nechce chápať, nepochopí, ani keď sa rozkrájaš a dáš mu na tanier exaktné a nepriestrelné argumenty.
lamal
´´A neříkej, že je něco rychlejší, nebo zábavnější - to není z hlediska zaměření ORS vůbec podstatné.´´ - toto mi uplne staci na to aby som vedel, ze sa nemam s tebou o com debatovat

a tiez ma nebavi dookola opakovat, ze tu ide o hodnotenie voci konkurencii vo svojej cene a tam je RS za 5 stars a ´´nejlepsi auto na svete´´ uplne mimo /ci uz z hladiska technickeho alebo budgetu ktory bol do nej investovany/ - ak sa bude raz hodnotit najlepsie auto co vyrobila skoda tak nech ma 5 + 1 mega top
DonVito
Jeste kopie sem😒br />
Vsimni si ze te porad neurazim, i kdyz s tvym nickem uz mam k tomu nutkani.

Nepravdive uvadis vyznam slova list, ktere znamena i poradi, zebricek.
list[ljst]😒br /> seznam , soupis čeho
pořadník :yes: , žebříček :yes😒br /> náklon lodi ap.
(o)kraj , obruba , lem
sestavit seznam čeho
uvést , vypsat co v seznamu
zanést / zapsat do seznamu
naklánět se

Takze naposledy😒br /> [odkaz]

Click on the links below, or use the navigation panel on the top left of this page, to see our list of the top 10 best hot hatchbacks...

1. Honda Civic Type R
2. Ford Focus RS
3. Volkswagen Golf GTI
4. SEAT Leon Cupra
5. Ford Fiesta ST
6. Volkswagen Golf R
7. Peugeot 308 GTi
8. Skoda Octavia vRS
9. Peugeot 208 GTi
10. BMW M140i
_MT_
Ta moje je dost chytrá na to, aby nepokládala otázky, na které nechce slyšet odpověď. >😁 Aut je přeci jen mnohem méně a je v lidských silách je všechny projet (ne všechny varianty, ale minimálně všechny modely).
_MT_
Noo... Neviděl bych ji úplně jako neporazitelnou. Je to dobré auto, ale jsou tu i jiná, která nabídnou podobné vlastnosti. Záleželo by na hodnocení, prioritách. Vem si třeba Range Rover 5.0 SC Autobiography.
_MT_
Oprava, Cupra nebude stát víc, ona bude stát méně. Zapomněl jsem u RS přičíst příplatek za kombi.
Redmex
Tak Octa II sa vyrabala 2005 - 2013.
Opel Astra J bol 2009 - 2015, mas pravdu je to neskor. Astra H mala iba 150 konovy diesel.
Peugeot 308 bol 2007 - 2013, takze je to neskor ale nie zas o tolko.
Kazdopadne aspon Megane bol skor - 2002 - 2009 a hatch mal 127kw diesel.
Lahváč
Dekuji za info. To je tak kdyz blbec jezdi v chytem aute.
Jeste jednou DIK
Horst Fuchs
Ono za ty peníze už taky člověku začínají některé "mainstreamové" detaily v Oktávce vadit. Mnohem více než s cenou začínající pětkou nebou šestkou.
Umístění displeje mimo zorné pole, teď navíc v nešťasné dotykové formě je prostě laciné. Vše je navíc takové strohé a studené.
Netušil jsem, že to napíšu, ale kde vlastně využiju takový výkon, který není spojen s nějakou sportovní emocí.
Jinak má pan Machala ale určitě pravdu, vRS v kombíku je prostě dokonalý univerzál a velmi dobré auto.
Hammunasakra
Největší váhu má momentálně Civic Type R = vybral sem si 😉

[odkaz] [odkaz] nebo takhle [odkaz] 😄

Největší váhu má to co chce kterej z nás = všechny sou slušný, všechny sou asi lepší auta než my řidiči = já Civic Type R :yes: :yes:
kalousek
Beef: nemáš pravdu, neplatí. Já se ozval právě kvůli těm co mechanice vůbec nerozumí podobně jako ty.

Protože ty Nm se cestou od motoru ke kolům nepostrácajú, ale naopak jich obrovské množství přibude. Na kola se skutečnosti při rozjezdu "hrnou" momenty o velikosti několik tisíc Nm, což je krapet jiná hodnota než 380 Nm uvedených v článku
white label
Naštěstí EVO není AutoE😜ress.
Na druhou stranu, když nedávno EVO vyhlásilo (sportovní) Auto roku, tak byl naopak GTI ClubSport S hodně před FoRS, konkrétně GTI CSS druhý! z dvanácti, FoRS až desátý! z dvanácti. Tak si pak vyber, co má větší "váhu".
DonVito
Vono jim to dojde az zitra. Vlastne uz dneska..
DonVito
Hele Mlho, ted uz to pochopil mozna i Simpanz.

Kolik musim jeste uvest odkazu, abyste pochopili, ze to neni seznam ale poradi >😁 ?
DonVito
Tenhle😒br /> [odkaz]

Tak se podivej jak se ten odkaz jmenuje.
DonVito
Hele funguje ti ten odkaz s obrazkem civicu?
wikinko
a co je octavka? termin liftback je blbost, pouziva sa iba v CZ a SK. vsade inde vo svete je to proste hatchback.
white label
Tak to si tady podobně můžeš dělat "legraci" poměrně často, a nejen ze mě, Plho... 😉
Anonym
Ja postavit podvodný motor z peněz na EKO motor.

Ne to tu ještě nebylo, to už je hodně vysokej level.

To už je tak na pokutičku 20....miliard USD ovšem >😁 >😁 >😁
DonVito
Souhlasim, ze to bude urcite dobre auto.

Jen ne tak dobre jak se pise na acz.

Mimochodem mi prijde, ze uspesny model Octavie kopiruji BMW (4 a 6 GT) i Audi (A5 a A7).
DonVito
Proto jsem se te ptal co si myslis. 😄
praděda7
Tož to si já nemyslím. OvRS je spíš 4DR sedan a M3 je také 4DR sedan. HH jsou hatchbacks. :-!
DonVito
No tak vidis, porovnavat ji muzes s cim chces.

Vcetne kategorie hothatch, ke kterym ma nejbliz. 😉
praděda7
Ále houno. Já bych ji porovnával s M3. M3 je jen o trochu menší a o "trochu" dražší........ 😉
praděda7
Kurňa jak může být OvRS na 8 místě mezi HH, když ani není hatchback? ...a vidím, že mě už někdo předběhl....... ;-\
white label
U dvouzounové klimatizace se na to používá tlačítko DUAL, ovšem vzhledem k tomu, že v Superbu můžeš mít i třízónový Climatronic, používá se tady tlačítko s označením SYNC.
Navíc funguje "opačně", u dvouzónové klimy po aktivaci tlačítka DUAL můžeš nastavit teplotu nezávisle, kdežto po aktivaci tlačítka SYNC nastavuješ teplotu synchronizovaně/společně pro všechny zóny.
lamal
bavime sa o tom, ze fiesta je v niecom ako jazdne vlastnosti a fun TOP v segmente, stale nic ? to ako nic neznamena a beries to ako hociake ine hladisko, ako ze octavia ma velky kufer v segmente ? zrovnaj si priority 8-s >😁

5 hviezd za kufer, take tu uz tiez bolo >😁
Ja Prvni 123
A přitom je to blbost už z principu: oktavka není hatchback....
3_diamanty
no ja som to tiez necital.... ja tiez len klikam a kukam tabulky ... ale to im uplne staci 😉
DonVito
Kdyz vidim takovy nadpis :no: a uvod :no: clanku - dal nectu.

Rovnou do diskuze a alespon trochu korigovat naprosto absurdni tvrzeni.

Takze tady je porovnani pristupu k hodnoceni acz Renaultu a Skody.

U Renaultu Megane RS jste m.j. jako kladne hodnoceni Plusy napsali😒br /> Fungování podvozku při ostrém tempu
Obratnost vozu a zábava za volantem
Rychlost na všech druzích silnic

V tomto testu RS - Plusy😒br /> Geniálně vyvážený podvozek
Vynikající schopnosti v zatáčkách
Velmi slušná dynamika, přijatelná spotřeba

I nezasvecenemu by mel byt jasny rozdil 😄
U Renaultu by se ty plusy daly klidne beze zmeny prohodit s minusy 😐
Narozdil od Skody, kde bychom tezko mohli v minusech pouzit privlastky😒br /> Genialne, vynikajici nebo velmi slusny :no😒br />
A ted uvod testu Renault😒br /> Na okruzích ho již známe, k testu na běžných silnicích jsme se však dostali až nyní. Co se s faceliftem Méganu RS 265 Cup změnilo a jak si stojí třeba proti Seatu Leon Cupra.

A uvod Skody😒br /> Nejrychlejší octavii si dovolím v kategorii „ještě normální auto“ považovat za vůbec nejlepší auto. Vysvětlím.

Tak to by byl konec citaci. Jak pisu "test" jsem necetl, ale predpokladam, ze toto sportovni auto je nedostizne, protoze😒br /> Ma velky kufr
Je vsude spousta mista
Neni vyrazne a proto "jeste normalni"
Podvozek je dokonaly vsude
Jede to jak vystreleny (to jsem si vlastne precetl, kdyz jsem psal komentar o porovnani s Teslou)

Pro informaci uvedu poradi hothatchu od Autoe😜ress😒br /> Top 10 best hot hatchbacks
1. Honda Civic Type R
2. Ford Focus RS
3. Volkswagen Golf GTI
4. SEAT Leon Cupra
5. Ford Fiesta ST
6. Volkswagen Golf R
7. Peugeot 308 GTi
8. Skoda Octavia vRS
9. Peugeot 208 GTi
10. BMW M140i
pavlik123
Lexus umí v některých kategoriích jezdit i lépe než BMW a být celkově vyváženější auto, ale zase .... to je o vkusu a o brandingu. [odkaz]

Mezi 650 tisíci za základní RS a toto je pořád ještě jedna Fabie rozdíl. A to se mi zdá cenově moc. Jestli 220 nebo 250 koní je v Octavii RS úplně jedno. Stejně bude všude pomalá a to zejména na okruhu. Ve skutečnosti to auto na denní ježdění a přitom na okruhy vůbec není. K tomu je výborné takové BRZ nebo Miata, které ji s výkonem o 1/3 nižším natřou. V přímce to možná poznat bude.
lamal
no tak to si vedla, fiesta je TOP v segmente co sa tyka jazdnych vlastnosti + fun to drive a to aj obycajne verzie 😄 8-s

a to je presne to co octavii chyba 😉
3_diamanty
za melon je uz aj XE jaguar s podla mna uz plne postacujucimi 200 konikmi .. ale vzdy je to s tou cenou uz v tychto vodach diskutabilne.... lebo za melon mozes mat aj sorento aj nissan 370Z aj elektricky soul aj outback .... proste zalezi na prioritach a na tom co zakaznik za danu cenu "este znesie" 😉
_MT_
Vždyť jsou ty reakce tři minuty od sebe. Když ji psal, tak tu od Emela vůbec nemusel vidět (odpověď mám někdy rozepsanou i přes hodinu a nevidím tak nové příspěvky).
Ja Prvni 123
Proč nejhorší?
Jestli to chceš, tak si to klidně postav!

Jen v našich podmínkách místo Cummisu doporučuju Tatra V8... 12,5 litru, 325 kW a 2100 Nm... to už je na parádu fakt dost!

A přitom pořád vzduchem chlazené, s mechanickým čerpadlem...

>😁
lamal
dal som ti lajka topiku, ale vies co je rozdiel ? ak mas odjazdene octavie v zakladnej vybave so zakladnymi motormi napr dieslami a vidis, citis a zufas nad tym ako je to osudene auto a to aj oproti octavii 2 generacie a to nie len podvozok a interier ... potom si urob nazor, ze za aku cenu sa predava rs245 a mozno by si si po uvedomenich zopar technickych prisiel na to, ze 5 stars a ´´naj auto na svete´´ je proste pruser...

ak sa bude raz individualne hodnotit znacka Skoda a jej najlepsi model, tak rs245 si pravom zasluzi 5stars inak NIE
Ja Prvni 123
Možná je to spíš tím, jak je i na zdejší poměry neuvěřitelně tendenční... až je blbej.

Je vlastně drzej... asi stejně drzej, jako byly ty podvody VW...
3_diamanty
podla mna takato RS octavia uz mnohym soferom bohate postaci takmer na vsekto... ako auto na vsetko to moze byt velmi zaujimave auto... proste rano praca .. po praci zabava.. cez vikend chalupa.. vecer zase s polovickou do divadla... len zrovna v tej ciernej farbe s ciernymi kolami mi to pride vsetko take uz prehnane "tmave" .... v cervenej s tmavou maskou by to auto vyzarovalo iste viac emocii a viac radost zo zivota 😉
_MT_
Civic má malý kufr? Pro mne prostě Type R není normální auto. U Civicu bych za normální považoval tu přeplňovanou 1,5. Zatímco ORS beru prostě jako rychlejší Octavii. Není ještě tak rychlá, abych ji nepovažoval za normální. A dělala ji zajímavou i výbava, podobně jako GTI.

Co bych dorovnával výbavu? Kdybych o ORS uvažoval, tak mě ani nenapadne ji naložit na 900. Ceníkově klidně, když bude odpovídající sleva.

Tak si tam klidně dej do milionu, ale pro mne je ta hranice spíš 800. Tam někde je pomalu můj limit pro mainstreamovou střední. Prémii bych v tomhle kontextu neoznačil za normální. Ale co já vím, co si pod tím autor představuje. Pro mne osobně je třeba 540i normální auto. A nedělám z toho vědu.
zelenáč
Mám trochu delší vedení 😉 Ale tady člověk nikdy neví...
woody-alien
Ad p.p.s. - No, já tedy ne. Před pár hodinami jsem měl s "rozbitým displejem" v černé barvě tu čest takříkajíc "zočivoči" , když se jeho majitel nějak nechtěl vzdát představy, že tu kolonu vezme jedním vrzem, bez ohledu na mou přítomnost v protisměru. Ještě mě přitom stihnul problikávat. Vlastně ani nevím, jestli mě prostě zdravil nebo šlo o návrh, že bych to jako mohl uklidit někam do škarpy. 😉
DonVito
Jo ja vim Type R ma mensi kufr..

Novy Type R je ale pry i komfortni, nevim ale 9g mi opravdu prisla sportovni dost.

Myslim, ze cenove, kdyz dorovnas vybavu u Oct. , tak na tom budou podobne, viz testovany auto. Honda je za 930t Kc.

Samozrejme, ze Type R neni pro introverty.

Jinak nevim proc pises do 800t Kc, kdyz testovany auto je za M a zakladni cena 821t Kc.
DonVito
Takze jsme za jedno :yes:
_MT_
Řekl bych, že byl v L&K hned od představení L&K. Stejně tak ve Scoutu. I kdyby ne, tak moc pozadu nebyl. Byla to jen otázka náběhu, který je tradičně postupný. Ale nebudu tvrdit, že je má paměť neomylná, a hledat se mi to nechce. 😄
DonVito
Uz pul hodiny Mlho 😄
twistedTSD
Za 924 tisíc s výbavou á la Fabia junior. Halogeny, plecháče, minimum komfortní výbavy...jaký má tohle srovnání smysl?
Emel
Třeba že je ošklivé jak noc 😄 ?

Ta cena je ale fajn, zrovna jsme tu dneska probírali, že Touran 1.8TSI DSG v Highline začíná 780 a to nemá ani LED světla (2er jo).
praděda7
V 2er jsem nejen seděl, ale i měl i na celý víkend. To auto má víc než jen něco do sebe. Svezení bylo parádní. Jednalo se o základní 218i Grand Tourer v automatě za 754k Kč. Nevím, proč se lepší neprodává. Asi si lidi pořád myslí, že Škodovka je levné auto a BMW je pro zbohatlíky... ;-\
orgasmic
Má nebo nemá facelift RS toto osvětlení? Nikde na fotkách to nevidím...
kalousek
Bohatě by stačilo napsat že kola zabrala mohutnou silou, bez zbytečného a nesprávného zaplétání do konkrétních hodnot
_MT_
Ne, že by se mi chtělo dát 900 za ORS, ale 3er za ty peníze bude vypadat dost smutně. Pochybuji, že na tom bude C nějak zvlášť lépe, když mi vycházelo ještě dráž než 3er. A nabídka v UK (kde jsou základní výbavy lepší než v Německu) je mi k prdu, když mají volant na špatné straně.
Emel
Ten motor byl vždycky s víceprvkem, jasně, ale původně byl jen v RS
_MT_
Ono to za rovnaké peníze není, že. Insignia začíná o cca. 150 tisíc výš (než standardní RS) a to už je po té obligátní ceníkové slevě myslím 90 tisíc. Špatná nabídka to není, to ne, ale s výbavou se také nepředali. Na druhou stranu, Opel v ČR uměl slevy.
Redmex
Tak Insignia je vyssi segment ale pri rozmeroch Octavie nie o tolko vacsia aby sa dalo argumentovat podobne ako pri malych autach, ze ho chces lebo je male aj napriek cene. Skratenim auta zo 4,9m na 4,7m si az tak nepomozes. Jedine ze mas 5m ldhu garaz >😒]

Samozrejme je to nieco za nieco, Octa nema 4x4, Insignia ma slabsiu zakladnu vybavu. Ale su to urcite vzajomne si konkurujuce auta.
_MT_
I dříve byl tenhle motor (135 kW) s víceprvkem. A právě L&K ho myslím měla, na rozdíl od nižších výbav.
BOLESotex
Ano diesely rozhodně nepatří k nejčistším motorům, že auta s dieselem vypouští z výfuku pořádná svinstva.
N6600
No, tiez nie som z tych, co by liezli dozadu za detmi dnes a denne, ale telo to po case pociti. Tiez je rozdiel napriklad sam nastupovat a byt predkloneny nejaku dobu do kabiny 😄
Ano, nejake pekne coupe ma ine caro, nez MPV. "Vo tom zadna" 😄
BOLESotex
Má spotřebu dieslu...v Touaregu je to veliké SUV s naftovým šestiválcem jezdit za deset lirru naftu na 100km i Euro 6 a k tomu potřebuje i systém AdBlue, tedy vstřikování technické močoviny do výfuku 😲

Ty jsi prostě blby 😉
Emel
Já bych za to že je vejš strop 800 nedal. MPV je asi "rodinnější", ale já v tom tu hodnotu nevidím, o strop se nemlátím ani normálně... vlastně jsem zvyklý na mnohem nižší auta 😄
N6600
S tym samozrejme suhlasim. Na druhu stranu, tym, ze ma vyssie strop, mozes lahsie umiestnit dieta do sedacky, neomlatis si hlavu o strop... Nie je to najlepsie MPV na svete (navyse som sa sam limitoval na VAG produkciu), ale osobne mi pride rodinnejsi, nez klasicky kombik.
white label
Jako základovka dejme tomu, ale jako lesklá základovka. Mně se docela líbí, ale jen čtyři barvy jsou málo., navíc z těch čtyř jsou tři "nebarvy".
Emel
Já vlastně nevím co to je za barvu, vypadá to jako základovka... no nic, prostě steel 😉
Emel
Hmm... jenže... hot verzi bych si asi jako předváděčku nekoupil, protože je mi úplně jasné, jak strávila svých prvních x tisíc kilometrů. Ale 550 zní jako hezká cena, to je za tu naftu nebo za benzín? Pošli odkaz...
Emel
Každému dle jeho gusta... ale mně teda Touran Highline nijak nebere.

1.8TSI pouze s DSG, navíc suchým 7st.... za 780 s halogenama na 16"... to má pro mě RS úplně jinej sex-appeal.
BOLESotex
Je třeba jít pod kapotou na osobního vozu pro dospělé chlapy patří benzín.
Je na benzín patří do RS modelov, ale má spotřebu dieselu ... že se s dieselem pod kapotou osobních aut brzy rozloučíme.
N6600
To je ale presne to, k comu svojim nazorom mierim. Je sice najsamsuper genialne, ze mam za 700L "univerzalnu raketu", ale naco mi bude? S rodinou drantit asi nikto nebude a s sam s kombikom asi tiez velmi nie. Takze ako value for money podla mna neobstoji. Kludne by som bral toho vyssie spomenuteho Opla, alebo Passata. Pretoze u rodiny a kombika sa hodi kazdy cm priestoru. A ak chcem sportove nacinie, tak je tu Cupra, s 300 konmi.
white label
GTI (VW) jako kombi nikdy nebyl a není.
Ozzman
Neseděl, ale v 2er ano i tak to auto mělo něco do sebe 😄 Já neříkám, že bych odjel v prémii, ale že bych ji vyzkoušel 😄

edit, napsal jsem to výše blbě, pak jsem to doformuloval v reakci na andyho.
Devil007cz
Ano, za fadni interier, jak pise sam autor clanku.
Emel
Hm... a seděl jsi v Motobydle v té 3er v základu?
kalousek
Až tak kostrbatě jak jsi naznačil by to určitě vypadat nemuselo. Ale zdaleka ne všichni čtenáři vědí jak je to ve skutečnosti - takže je to zmate - a tyhle stylizace naznačují, že to třeba nemusí vědět ani mnozí redaktoři - to teď myslím i napříč internetem.

Konkrétně kontext téhle věty z článku u mě vytváří dojem, že to autor snad myslel i vážně
Ozzman
Andy nikdy jiné srovnatelné auto nezkoušel, netuší, že to jinde jde i jinak (nebo to nechce přiznat), srovnatelně, nebo i líp. Vyhledej si jeho příspěvky a názory 😄
Emel
Tak samozřejmě při jakékoli kalkulaci nákladů na typické 4 roky se vyplatí, ten rozdíl tří litrů na sto tam prostě je, to je dejme tomu Koruna na km.
Ozzman
No, ano, a přesto je kupovaný.
white label
Píšeš jasno, jo? >😒]
I hb může mít "liché" dveře položené v mírnějším úhlu a pořád je to hb, viz např. Focus.
To co odlišuje lb od hb jsou nejen více položené liché dveře (to má i fastback!), ale hlavně zřejmý optický náznak tříprostorové karoserie (končící "schodkem", byť obvykle kratším, než u sedanu), který může být spojený s delším zadním převisem, někdy až na úrovni kombi. To je to, co odlišuje liftback od hatchbacku, ale i od fastbacku.
Zatím co u fasbacku klesající linie za zadním prosklením dál klesá, u liftbacku se mění úhel na zřetelně "vodorovnější". Někdy je může být hranice mezi těmito karoseriemi hodně tenká a taky je fakt, že třeba britové hážou hb a lb do jednoho pytle. A u nás si zase třeba Vošický záměrně plete hb s lb. 😉
praděda7
Tak aby bylo jasno! Hatchback je body, kde jsou zadní (3tí nebo 5té) dveře víceméně zavěšeny a to v ostrém úhlu. Proto i některé combi může být klasifikováno jako hatchback. (Třeba 5 dr 1er). Liftback je body, kde jsou zadní (3tí nebo 5té dveře, obvykle delší) víceméně uloženy v mírném úhlu.
Anonym
Ty nejlepší amigo, ty nejlepší.

Kdo tyhle priority nemá, vybere si holt tuctovou poelnici s motrem ze sekačky, hlavně že jezdí za 5 litrů dehtu a že je to cinklý sazomet vyrobený za peníze na EKO motor ho netrápí.
Holt každej je jinej no.
Skipper
Není to blbost. V práci jezdím 1,8 TSI 4x4 a ten interiér je děs. Dveře především.
Enthusiastic.driver
Z čeho usuzuješ, že BRZ nebo Miata natřou na okruhu ORS? Souhlasím, že obě slabší auta budou podvozkově a na brzdách schopnější, ale v duelu s 245k a VAQ bych to viděl spíš na plichtu
Anonym
A taky zánovní 300C, Charger a asi dalších xy aut co maj větší výkon jak ta oktávka.
Anonym
Prozradím ti sladké tajemství - Cummins není automobilový koncern >😁 >😁

A tohle rozhodně není standartní produkt této firmy.

Hulících načiplých VW, škodovek, Fordů, Oplů, Mercedesů nebo Renaultů ti anjdu plnej net.
DonVito
V tom odkazu mas dole poradi, ktere jsem zkopiroval do nasi diskuze nize (vlakno "nectu").

Ale pro tebe jeste odkaz, abys mel o Type R jasno 😄 😒br /> [odkaz]
Šimpanz
V tom odkazu se nikde nepíše, že 140i je na desátém místě a O RS na osmém. V tom článku se píše o tom, že vybrali 10 nejlepších (podle jejich názoru) a těch deset předkládají bez ohledu na různé třídy (208 a Fiesta jsou malá auta) bez ohledu na FWD vs RWD vs AWD a bez ohledu na prémii vs neprémii. Prostě za dané peníze patří O RS do TOP 10 stejně jako tam patří (za dané peníze) 140i.
DonVito
Jinymi slovy bys ji zaradil na prvni misto hotlift???

S cim bys chtel Oktavku porovnavat?
Joky
buď zticha Škodomile !
3_diamanty
ja tych 5 hviezd v pripade RSky vidim akoby ich ziskala po merani tym istym "metrom" a tym istym sposobom ako tu ziskala 5 hviezd aj fiesta ST ... lebo bezna fiesta ako taka tiez nie je top auto svojho segmentu ale zrovna ST model je svojim sposobom perfektny mix vsetkeho co od maleho hothatchu v danom segmente ocakavame ...

osobne by som ale za cenu tejto RSky chcel radsej nejake to vykonovo slabsie SUVecko 😄 .... ale to uz odbocujem
Ozzman
Vždy, když tu někdo tahá ty různé diesel aféry, hlavně Barik a jeho USA fanklub, tak si vzpomenu na tohle

[odkaz]

Nejhorší na tom je................. že to chci >😒] >😒]
Ozzman
Ale nevyklubal, jen nemusím za každou cenu hanit, ORS se povedla a za to, kolik stojí, nabízí zajímavé auto. Já bych si ji nekoupil...
praděda7
Myslím, že ve finále nenajdeme jediného producenta naftových motorů, který nešidil. Tihle to ustojí, co se ale stane s Fiatem, PSA, Renaultem apod?............na a co jako? Babiš taky nešidil..... >😁
praděda7
jak ten článek o ORS sem na diskuzi přilákal i lidi "ze záhrobí".... 😉
3_diamanty
octavia bude ale asi na bezne denno denne jezdenie praktickejsia... je to vzdy otazka priorit... pokial ide o cistu radost z jazdy tak wrx predpokladam zvitazi... ale ak clovek hlada silne a priestranne premiestnovadlo vhodne nielen na dialnicu ale aj do divadla a na nejaku tu rodinu ale zrovna nema na nejake to bmw alebo medveda v amg tak RSka moze byt dobra volba... lacna nie je to je pravda... ale silne pochybujem ze wrx sti tych aut v eu preda viac ako prave RSka.... novu RS 4ocko som uz videl ale nie zrovna v tejto magickej ciernej... a musim povedat ze ten face je paradny prave v RS verzii s tou tmavou maskou... aspon mne sa to paci... aj ked kasnu by som u RSky asi najradsej videl nejaku tu tmavozelenu skodovacku alebo cervenu .. ta cierna kusok maskuje linie vozu a spolu s ciernymi kolami je to cele az moc "tajuplne" .... osobne mam rad ked auto kusok "svieti" a nesplyva uplne v dave... viem si predstavit tuto RSku v ostrej cervenej... ta by mi asi sadla najviac k takemuto naslapanemu vozu 😉
DonVito
No kazdopadne RS nestaci Type R, ta je totiz lepsi nez nejlepsi 😄
[odkaz]

Ale ja vim, skodovka je jeste normalni a ke vsemu to neni hot hatch, protoze je to nejvic nejlepsi liftback.

Nicmene autoe😜ress si kupodivu mysli neco jineho nez acz..

Narozdil od acz se ale obtezovali srovnanim s konkurenci :-!

A na acz nejlepsi Skoda Octavia vRS skoncila na krasnem 8. miste 😐

OBJEKTIVITE ZDAR
lamal
lol tak isto ako octavia 2gen je tiez totalny kompakt... ale je fakt, ze rozhodovat sa medzi mondeom a octaviou je z pohladu vodica fakt trapna situacia, proste zobrat mondeo
praděda7
No, když vezmeš 3er man. v AW, Sport Line, tak máš za 950k Kč docela pohledného Bavoráka k nassrrání sousedů...
white label
Co třeba servisní síť BMW vs Škoda.
A kdybych si musel vybrat mezi 218i Grand Tourer a ORS 245 (v kombíku), beru s klidem ORS.
car
Proč, čím si ORS zasloužila takové hodnocení..nemůže být ten důvod Hyundai i30 N ?
DonVito
No ta Tesla bude u nás až tak za rok a půl a bude stát tak 1.200.000Kč, myslím. Ale jinak souhlas. :yes😒br />
Ještě si dovolím drobný výpočet😒br />
300.000Kč rozdílu (900.000 za Oct) proti mému odhadu 1,2M Kč projede Octavia se spotřebou 8,5l na 100km a ceně benzinu 30Kč za 117.647km.

Tesla Model 3 bude jezdit dejme tomu za 1Kč/km (Model S 1,14Kč/km).
S touhle Oct. to je 2,56Kč/km.

To by znamenalo, že od 192.000km se cenová výhoda Oct. smaže.
A s Teslou začnu šetřit 1,56Kč/km 😄

Výsledek?
Autor píše o působivém zrychlení 6,6 sekundy.
Tesla M3 má zrychlení na 0-60mph (96km/h) ještě
o 1s lepší :yes: (na 100 dejme tomu pod 6s).
Mimochodem při najetí 300.000km (kdy má Model S ještě 94% kapacity aku)
ušetřím na palivu 468.480Kč 😲 (168.480Kč :yes: když zahrnu rozdíl v pořízení).

A ke všemu Tesla neprodukuje (určitě ne lokálně..) rakovinotvorné částice ani další svinstva.

Závěr: Tesla s M3 umožní jezdit bez emisí, rychleji a celkově levněji!

Nevýhody Tesly M3 jsou nasnadě - dojezd "jen" 352km, samozřejmě menší a méně praktický kufr (sedan) a chybějící škrabka ve víčku... dobíjení 😄

EV ZDAR
Ozzman
Insignie je konkurent Superbu - střední třída. Ať už je, nebo není za podobné peníze... to už si musí zákazník vybrat
Hammunasakra
To co majitel jakýhokoli auta s kterym je celkem spokojenej? 😄
Šimpanz
Já reagoval na dotaz twistedTSD, zda uvedený odkaz znamená, že ORS je lepší než 140i. A naposledy opakuji, že uvedený odkaz je LIST/SEZNAM, které znamená, že předkládají seznam, nikoliv POŘADÍ, pak by Angličan napsal RANKING. Takže nevím proč sem najednou matláš jiný odkaz, kde ORS ani 140i nejsou. Naposledy, seznam nejlepších HH, kde popis O RS dali jako osmý odkaz a popis 140i dali jako desátý odkaz neznamená, že O RS skončila před 140i, prostě jenom určili 10 HH a jejich seznam s popisem je v článku, nic víc a nic méně, dál to vysvětlovat zhulenému primitivovi nepovažuji za užitečné.
Šimpanz
V posledním odkazu se diskutované 140i a ORS vůbec nevyskytují, tak co bych tam asi tak vykoukal. Řeč byla o tom, zda je O RS podle TOP 10 HH v AutoE😜ressu lepší než 140i. Odpoveď je, že není, protože TOP10 AutoE😜ressu je SEZNAM deseti nejlepších HH podle AutoE😜ressu a není to žádné porovnání s určením pořadí.
DonVito
Proc ses nepodival do toho posledniho odkazu?

Podivej se nejdriv na co reagujes 😉

Ale kdyby ses tam nechtel koukat, tak tam je veliky obrazek Type R s napisem WINNER. 😄

PS Kdyz je v top ten u Octavie cislo 8, tak je proste osma. I kdyz to nekoresponduje s tim co se pise na acz 😐
Šimpanz
V tom odkazu dole se píše doslova
to see our list of the top 10 best hot hatchbacks... tedy podívejte se na náš seznam 10 nejlepších HH. SEZNAM, nikoliv pořadí nejlepších HH. Takže znovu, nikde se nepíše, že ORS je osmá a 140i desáté, prostě oba zařadili do TOP TEN.
DonVito
Kazdopadne to rika acz i autoe😜ress.

Me jsi tou otazkou trochu zaskocil 😄

Tezko rict takhle z hlavy..
Samozrejme R6 je v tyhle kategorii slechta.
Myslim, ze bude asi hlavne drazsi.
Mozna trochu mekci, neni to M2..

Co myslis ty?
BOLESotex
Tím druhým je fakt, že elektromobily vlastně nejsou vůbec ekologické, zejména pak jejich výroba a skutečnost, že jejich výfukem jsou vlastně komíny mnoha uhelných elektráren na našem území [odkaz]

A ke všemu Tesla produkuje určitě další svinstva !
[odkaz] :-!
Londonbridge
Nic proti okte Rs ale 900 000 kc uz atakuje cenu napr MB C 200 Sport / viem C 200 ma len 135 kw ale aj tak / v UK sa da zohnat za okolo Ł 30 000 = 870 000 Kc , ano C 200 nebude v plnej vybave za tie dukaty ale tiez to nie je biedne holatko ...Predsa len napr. interier C cka je uplne ina liga aj exterier... C cko 200 da 0 - 100 za 7.5 s tak ze brzda premavky to tiez nebude...osobne by som za Oktaviu proste Ł 30 000 nedal kedze v tom budgete je uz velky vyber aj ked nie s 180 kw motorom... Zalezi hodne na preferenciach....
Enthusiastic.driver
...protože výkon a objem motoru jsou ty nejdůležitější parametry při výběru auta... >😒]
andy2214
Jeste doplnim jednou. Dle pozdejsich mereni, ta sama TDI, ktera byla tak podvodna na papire, ve skutecnosti v realnem provozu mela jedny z nejnizsich emisi. Ale to neni dulezite, dulezite je co je na papire, ze?

Vis, prave proto, ze cela.dieselgate je jen nesmysl o papirovych udajich, na prodeje dieselu ani aut koncernu to nemelo zadny vliv. Vyjma USA.

O tom, ze rozlicnym zpusobem podvadely i ostatni znacky nemusime mluvit, stacilo a staci sledovat clanky.
Šimpanz
Když dojdou argumenty tak umíš jen urážet? Na čem si sjel, smažko?
Ozzman
Chvála na interiéry Škodovek je tu až přehnaná, nebo se zamlčuje, ale ORS, alespoń před FL na tom není tak zle, jako nižší výbavy.... a myslím, že to auto to vynahradí jinde 😄
andy2214
Cemu tohle RSo na okresce nestaci? >😁 Golfu R, 135i nebo ? Ty jsi hroznej zamindrakovanej brebta.. pripominam, ze mas Dacii..

Osobne si myslim, ze velky pobaveni by bylo s tebou, kdybys mel ukazat, co je to jet rychle. To bychom se teprve pobavili.
Ozzman
Ano, je to jiná liga, ale je to pořád jedno z aut z vrcholu mainstreamové produkce, pořád, je ot Fokus 😉

ST je hatch, nebo kombi - ale za mne v kombiku a v naftě velmi zajímavá volba, případná náhrada za Mondeo

GTI - htach a kombi, taky menší, jako Fokus, navíc GTI je dražší

GT - Mégane ? Ten je slabší, na MRS se čeká.. nebo nevím, jaký myslíš. Bylo by fajn, kdyby Renault udělal i jeho sedan jako MRS. To by mohl být konkurent.
Ozzman
Diesel je dražší dokonce >😁 Sice jen o pár korun, ale je. Ale tohle je test benzinové RS.

Přijde mi super, že si můžeš zvolit, RS je spíše výbavový stupeň s nejsilnějším motorem. Já bych se za dieslové RS nestyděl, ale osobně bych bral radši kombik a tam už je větší výběr.
MariAchi
Takze benzinove RS je sice to nejlepsi z Boleslavi, ale napsat se o tom nesmi, jinak se nam marni janci pokakaji na klavesnici, vid?
Co je v tom textu konkretne tak spatneho..?
Ozzman
Na druhou stranu, ORS nemá výraznou slabinu, ani cenu.... je to vlastně horní hranice mainstreamového C segmentu. Jsou tu auta, co umí více... Fokus RS, Leon Cupra, ale zase jsou menší, nebo moc radikální, či extrémě drahá... ORS je mix dobrých vlastností...
Kajisek
Já jsem kupoval box z eshopu www.neumax.cz
Krajtik
A kde se na něho můžu podívat?
Kajisek
Já mám koupený box Neumann S-line, podívejte se na něj 😄
Emel
Hvězdičky jsou vztaženy k dané kategorii, tj. jednou mainstream kompakt, jednou vyšší střední prémie.
rado driver
Nastava otazka - RS ci 550i?
Rovnake ohodnotenie? 5 hviezdiciek? Ved obe vozidla su sportove limuziny!
Alebo ze by kufor rozhodol?
😄
Nabuduce by som si to rozmyslel - komu 5 hviezdiciek.
Ked raz porovnavam sportove limuziny, musim nasledovat nejaky "rebricek hodnot".
Ak je 550i za 5 hviezdiciek, RS moze byt za 4 hviezdicky (co neznamena, ze RS je kram). Avsak nie ekvivalent!
Hammunasakra
Jj neni nad to brzdit béčkem [odkaz] a díky tomu eště tankovat :yes: 😄
Hammunasakra
No část ekonomů považuje Špidlu za to nejhorší co náš státeček po revoluci potkalo = a to je hodně vysoký hodnocení :yes: >😒]

Zemana fakt nemusim = ale s jeho hodnocenim Sobotky jako ministra financí a Špidly jako eurokomisaře souhlas = takovej počet vtipů jako na něj v Bruselu nikdy na nikoho nebyl = a to je taky hodně vysoký hodnocení 😉

Naposled sem ho viděl jak vysvětloval proč jako jedinej stát na světě nepotřebujeme další pilíře důchodu = že ho prostě budeme dotovat ze státní rozpočtu = což ho fakt vynáší na to 1. místo v hodnocení ekonomicky vzdělaný části populace 😄

Jinak působí jako víceméně neškodnej stařík = holt dobře klame tělem :yes: >😁

VW sou drsouni = s těma by si asi neporadil ani výrazně schopnější kdokoli = ale to neznamená že sme někoho takovýho neměli poslat na fakt důležitou funkci = řídit Evropu 😐

Drsná realita je ta co přepočítali lidi z ČVUT = díky Dieselgate nám tu jezdí navíc asi milion autobusů plnících Euro 6 = a eště hodně let jezdit bude :no: ;-\
DonVito
Hele odkazy pekny. Az na ty od Zemana..

Spidlovo schopnosti posuzovat nechci, ve srovnani s tim videem z EU parlamentu byl urcite lepsi.. A jsem o nem narozdil od vetsiny politiku predvedcen, ze neni zkorumpovanej. A to je tady v tom nasem marasmu pro me uz polovina uspechu 😄

Jestli ma 110tKc tak mi to vubec nevadi. Celkove myslim, ze by politici mohli brat klidne 2x tolik, ale museli by to delat poradne.

Jinak ten Muller z toho odkazu mi zase na.ral.
Proste jak jste psali (i kdyz to od vas tak nebylo mysleno) dojna krava - zakaznik.
Ty odporny metody - stezovat si u nadrizenyho (Jourovy) - zastrasovani..

Je mi jasny, ze dobrovolne nadaji ani korunu. A kdyz je pritlaci, tak cekam slevu na novy auto a budou velkorysy, bude to 50.000Kc. A tim uz zavrou hubu vsem. A budou u toho brecet a vycisli kolik je to bude stat po cely EU.

Stejne tak ten agresivni marketing (media.. asi mne rozumite - proste nejlepsi).
20 miliard do vyvovoje >😁 - stejny keci jak od toho Winterkorna v 2007.
VW ceka jeste dlouha cesta, zatim fandim Hyundai a Toyote.

PS Pry Muller psal: "Podle našeho názoru není v kompetenci komise prosazovat evropská spotřebitelská práva." To je celkem vtipny kdyz je Jourova
Evropská komisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů
a otázky rovnosti pohlaví 😄

Jo VW :no:
white label
Tak to dopadá, když je generačně nevyvážené auto a zadek pak nechce zůstat pozadu - předek 6. g., zadek 5. g. 😉
Hammunasakra
Takhle nějak [odkaz] ? 😄
DonVito
No peknej odkaz Hame 😄

To je tragedie. Oni vyslali signal VW, aby odskodnil ceske zakazniky stejne jako v USA >😁

To je presne to. Za EU tam sedi nejaka "odbornice" a ta "jedna" s automobilkou. A podle toho to tu vypada.

Takze jinymi slovy: zadne odskodneni nebude, normy se zprisnovat budou - co nejmin.

Jinak Emele, k tomu CR - to je to, o cem jsem psal. PD ujizdel vlak, tak horecne prezbrojovali na CR 😉
Enthusiastic.driver
Ano, však to celou dobu píšu, že předokolky jsou easy to drive a proto je s nima snadnější letět jako bezmozek... 😄 :-!
Hammunasakra
To už je ale pár let = pokud vim současný podobně výkonný auta = třeba ten pažout 308 sou v tomhle směru celkem v klidu = asi pokročila hlídací elektronika 😄

Jo a ST225 neměl diferenciál ne?
Enthusiastic.driver
Při psaní příspěvku jsem měl na mysli konkrétně Focus ST225 s upravným pětiválcem o výkonu okolo 300 koní, který měl mezi předními koly lamelu od Quaife a předváděl takový torque steer, že mě to místy děsilo.
Hammunasakra
U nás doma 1 čemukoli neříkáváme smršť = odkud si? 😉

Jak si na to přišel že různý = já doteď myslel že docela souvisej 😄
Hammunasakra
Půlka ne a ne za 10 a určitě ne Tesla = ta je pro chudý Evropany moc drahá

VW hodně zanedbal investice do budoucích technologií a viz hodnota firmy má krom nízký produktivity díky tomu i výrazně nižší hodnotu než by podle počtu prodanejch aut měl mít = s EV i tou efektivitou se to teď snaží dohánět [odkaz]
Emel
A jé, zase odkazová smršť. Efektivita firmy a hodnota firmy jsou přece dvě různé věci...
Hammunasakra
Čemu řikáš nakoňovaná bestie = 245 PS okty ne, tak 270 PS současný 308 nebo až 290 koní co má mít faceliftovaná [odkaz] 300 koní Leonu, nebo eště víc? 😄
Emel
Podle mě dieselgate důsledkem není. Za prvé, ty motory kterých se to týká už jsou CR, převážně Euro 5. Za druhé, myslím, že úplně stejné emise mají i konkurenční CR, Fiat, Renault apod. Jejich klika je v tom, že to prodávají pouze v Evropě, kde stačí "splnit normu".

Volkswagen investoval všude možně... třeba do modulární platformy MQB, nebo motorů TSI, nebo vývoje převodovek, nebo nových modelů (podívej se jen, kolik nového toho představila Škoda). Kolik investoval do EV těžko říct, možná málo, možná víc a čeká co bude.

Pokud by zanedbal investice, pak by se měl časem ocitnout na chvostu, předstižen konkurencí, bez konkurenceschopného produktu. Zatím se to nestalo a já myslím že ani nestane, ale uvidíme, třeba bude fakt za deset let půlka aut EV a Tesla bude největší značka světa.
Hammunasakra
Tonebude ta přičina 😉

[odkaz]
DonVito
Jses si jisty ze neublizilo? Neni dusledkem dieselgate?

Ale to je muj nazor, neni nijak zvlast podlozeny. Kazdopadne jim to neulehcilo.

Jeste k te diskuzi pred tim. Kdyz "dojis kravu" tak bys mel primerenou cast zisku nalit do budoucnosti, abys mohl dojit dal. Mimochodem vubec nechapu smysl dotace (na nizsi emise) automobilkam, ktere vydelavaji miliardy (ale o korporacich a EU uz jsem psal driv..). Jenze kam investoval VW penize? Jak jste psali, ztratove veci: Bugatti Veyron, W motory, sklenena tovarna, platy manazeru (Wiedeking bral rocne asi pul miliardy Kc), 1L diesel hybrid, Phaeton, V10TDI, V12TDI, Nardo W12 atd. Je toho proste mooc. 😉

A pokrok? Blue Motion, jehoz nejvetsi inovaci byl snizeny tvrdy podvozek a delsi prevody?
Ne, pokrok vypade jinak.

PS Doporucuji precteni toho interview s Winterkornem. Odkaz dnes 0:46.
A mozna me lepe pochopis. V podstate mu tam Spiegel vycita ty veci co pisu v tomto prispevku.
Emel
Začnu od konce. Pro mě jako zákazníka (kupujícího benzínová auta) třeba nejsou emise nijak zásadní parametr (a CO2 už vůbec ne). Zajímá mě spíš výbava, dynamika. Styděl bych se jezdit naftovým autem nechávajícím za sebou černý mrak nebo neplnícím legislativu (tj. neprojde STK), ale jinak mě to téma až tolik nezajímá.

Jasně, GTE není žádný zázrak. Ve sportu se tomu říká zajišťovací pokus. Prostě evropské automobilky obecně zatím spíš vyčkávají a "dojí krávu" 😄

Co se PD týče - ten vlak nikam neujel. Pokud si dobře pamatuju, začal Renault s CommonRailem někdy kolem 2001 (Laguna II), VW někdy kolem 2008 (G6 a Passat)... ale Renault si to prvenství moc neužil a VW zpoždění nástupu CR nijak neublížilo.
DonVito
Ahoj Emele.

Pekne jste to probrali. Za me taky McLaren F1 to byla raketa 😄

A Lamborghini Diablo..

Diky za to doplneni k R5 :yes😒br />
Myslim, ze Hammun napsal dost. Ma na veci poodobny nazor jako ja 😉
Tak jen priklad k PD, urcite se zaplatil vyvoj. Jde o to, ze kdyz se das takovou cestou, tak ti ujizdi vlak.
CR se proste ukazal jako lepsi. A dohaneni toho vlaku treba stalo nejspis za zrodem dieselgate.

To jen jeden priklad. Asi se shodneme, ze je lepsi razit cestu, ktera ma perspektivu a do ty vlozit penize.
V tom vidim rozdil mezi VW a Toyotou. VW udela vse pro okamzity zisk. Toyota je ochotna investovat do budoucnosti (hybrid, plug in hybrid, vodik, vyzkum aku - solid state aku).

Toyota se nepotrebovala stat za kazdou cenu jednickou.
Je to vedlejsi produkt jeji strategie a firemni kultury (TPS - americani si z toho udelali WCM), kterou vice mene prebira cely svet.
At bude Toyota jednickou dvojkou nebo trojkou, porad bude mit spickovy profit, minimum (nechci psat zadne) afer a inovativni, ale spolehlive produkty.

Volkswagen naproti tomu jen vyvinul turbo, rve hromady penez do agresivniho marketingu s podtextem "nadauto". Proto take po dieselgate, zrusil das Auto a rika jen Volkswagen.
Co vyvinul VW za ty dotace na snizeni emisi? Spoustu nesmyslnych konceptu - 1L atd. ktery nikdy nedotahnul do serie a jak jste psali vys, porad "dojil" na mainstreamu.

Kdyz porovnas GTE s Prius Plug-in, tak ma Prius pri stejnem aku polovicni celkove WTW emise co2 (83g/km vs 168g/km) o tech ostatnich emisich skoda mluvit.
Toyota se vzdy zabyvala tim, jak emise snizit, narozdil od VW, ktery se zabyval tim jak je obejit pripadne upravit normy ve svuj prospech!
Jsem rad, ze uz toto alespon muzu psat. Kdyz jsem to psal drive (treba v nemeckych diskuzich), tak takove prispevky okamzite mazali.

Tak asi tak. Toyote zdar.
Emel
Pro mě je to jako malej = ještě před revolucí... to tu myslím žádný takový salon nebyl 😄

Tohle už je trošku starší zpráva, ještě z dob, kdy se VW orientoval spíš na prodeje než na peníze... ale klidně věřím, že ta efektivita je u Toyoty pořád výrazně lepší. Ono už samotný koncept pevných konfigurací je výrobně levnější. Ale to je prostě jiný přístup, já jako zákazník oceňuju spíš flexibilitu.
praděda7
Ano, Rocco III by v toyoťáckém pojetí byl hatchback, zadní tailgate je zavěšena a ne položena. Ale, protože je castle striktně 2dr, střecha se dozadu svažuje a boční okna dozadu snižují, tak může být jinde interpretováno jako kupé. Na příklad starší Celiky byly kupé i liftback, avšak poslední model byl jen v provedení liftback. Kupátka bývala povětšině s malým kufrem a víkem a v provedení 2 dr. I když nedávno vypukla nová móda, kde třeba BMW, razí model 4dr Gran coupé.
Enthusiastic.driver
To ano, ale měl jsem na mysli čistě turbo předokolky. Tam může být turbína zdrojem problému snad jen u nějakých nakoňovaných bestií s kousavým samosvorem, kde to nepřipravenému pacholkovi zláme v zatáčce nebo při předjíždění pazour a pošle do příkopy >😁

Ale obecně zkrátka turbomotor poskytuje větší okamžitý výkon a tím i mnohem snazší akceleraci 😄
Enthusiastic.driver
Pochopil jsem to tak, že tvrdíš, že projíždět s BRZ zatáčky bude v BRZ zábavnější a rychlejší než v Octě a čím více jich bude, tím bude BRZ rychlejší.... ale v tvých textových rovnicích je dost složité pochopit význam...

No a s tímto konstatováním mohu pouze nesouhlasit. Já si po sedmi letech za volantem malých sportovních zadokolek dovolím jet opravdu rychle jen na několika desítkách (max. nízkých stovkách) kilometrů okresek, které mám projeté asi 1000x a znám je jako své boty... všude jinde budu asi rychlejší v turbeném hatchbacku, protože jednoduše nemám koule (nebo možná mám příliš rozumu) na to, abych vletěl do zatáčky na * a někde uprostřed zjistil, že je tam drobná vlnka nebo méně adhezní povrch, který v předokolce znamená jen "povolit plyn a přitáhnout", ale v zadokolce způsobí boj na život a na smrt s rozhozeným zadkem když tachometr ukazuje trojciferné hodnoty...
Hammunasakra
Odlišnost CLS od E je dobře vymyšlená = už je to tak daleko že když to bereš jen podle vnějšího vzhledu označení sedan je už hodně na hraně nebo spíš přes 😉
Funkčně to sedan přitom samozřejmě je

Shootig brake je super typ karoserie [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] škoda že se víc nepoužívá 😄
_MT_
WL ale psal o fastbacku. Vem si takové CLS, což je sice sedan, ne liftback, ale ta linie je takový hybrid sedanu a fastbacku. Osobně ho řadím jako sedan, ale linie víka klesá, což není pro sedan typické.

Můžou být auta, která jsou těžko zařaditelná, ale myslím si, že je rozdíl mezi hatchbackem, liftbackem a kombi ve své podstatě celkem zřejmý. Že existuje nějaké auto, které není ani ryba, ani rak, na tom nic nezmění. Beru to tak, že je to v první řadě marketingová záležitost. Je třeba tomu nějak říkat (když pod jedním modelem prodávají více provedení karoserie). a může třeba rozhodnout, jaké další varianty mají v nabídce. Exotičtější pojmy už nejsou tak užitečné, ale když už se používají, měl by se ctít jejich význam. Obzvláště u těch zvučnějších jako fastback nebo dnes i shooting brake (což je historicky v podstatě druh kombi, až by se dalo říct nákladního vozu, ale později pod tím označením vznikly jedinečné vozy, v podstatě třídveřová kombi, i když s dvěma řadami sedadel, což úplně neodpovídá; karoserie je to ale nezměnitelná).
Hammunasakra
Já sem jako malej seděl v Lambu, Ferrari dokonce i Rollsu = mám v rodině někoho kdo pracoval v nově otevřenym zastoupení na Pankráci = společnej showroom Jaguar Ferrari = rok fakt nedám dohromady 😄

Z pohledu značky právě daleko líp funguje Toyota [odkaz]

Aspoň nadprůměrně úspěšnej určitě chce bejt každej kdo tam ty obří peníze leje = a neni to jen F1 i když to je finanční extrém. Logicky to většině nevyjde 😉
Hammunasakra
Jasně sem napsal: prostě se stejnym brainless indexem = v každý zatáčce. Jak si to pochopil? 😉

Hezky napsáno = ale stejně v každý zatáčce, v utaženější nebo dvojitý tuplem = prostě čim víc jich bude.. 😄

Na rovině, v dlouhym táhlym atd. = to jistě turbo Okta
Emel
Tak ono hatchback jako součást ofiko názvu zní dost blbě... a když už jeden Rapid byl, tak se ten druhý nějak jmenovat musel.
Emel
McL je pro mě taky top, ale to už jsem byl přece jen trošku starší. Když jsem začal hltat auta, tak to byla ta F40 (samozřejmě aniž bych ji někdy v té době viděl naživo).

Myslím z pohledu značky. Hodnotit se to dá prostě z finančních výsledků. Kdo nemá zvládnuté SWOT, ten je v červených a končí nebo je koupen. Ok, to je trošku brutální zjednodušení... ale jako model platné.

Ještě jedna věc k tomu motorsportu - když už tam ty peníze naleješ, tak je potřeba být aspoň průměrně úspěšný. Jinak se ti může stát, že je efekt spíš negativní... jednoduše řečeno je tvé angažmá ostuda. To pak asi považuju za největší plýtvání penězi. Raději jezdit něco méně prestižního, ale v top 3.
Enthusiastic.driver
Tvrdit, že brainless index v moderní rychlé předokolce a lehké rozevláté zadokolce je stejný, zní jako moudro od někoho, kdo nikdy nejel po okresce... Zrovna já jsem ten poslední, který by si na hraní vybral předokolku (byť dobrá předokolka je vždycky lepší, než špatná zadokolka), nicméně jak píše Emel, rychlost se nerovná zábava.

Průměrný řidič toho má v malé sportovní zadokolce plný brejle už tehdy, když by v moderním hot hatchi v pohodě stříhal svižným tempem zatáčky a neměl pocit, že se děje něco nebezpečného...

Navíc, turbomotor a blbuvzdorný progresivně nedotáčivý podvozek zamaskují každou řidičovu chybu mnohem lépe, než atmosféra a delikátně vyvážené šasi, u kterého si člověk musí setsakramensky hlídat přesun hmot, aby něco nepohnojil... Jen promile těch nejlepších pilotů dokáže vodit ty malé mrchy po okreskách takovým způsobem, aby využili všech jejich výhod.

Na okruhu se obecně schopnosti nevýkonných zadokolek projeví mnohem lépe, protože inertní prostředí dráhy a absence pevných překážek okolo způsobí, že se člověk nebojí jít na hranu i ve vyšších rychlostech...

Nicméně obecně, držet v autě typu Miata nebo BRZ krok s hot hatchem, chce vždycky velké srdce a aspoň trochu šikovného řidiče 😄
Hammunasakra
Snad možná McLaren F1 = z toho sem byl vždycky hodně hotovej = a sem dodnes 😄

Nesouhlasim. Ne ne = ostře nesouhlasim. Jestli teda myslíš z jeho pohledu = tak jo 😉

ad PS = jo takvýhle absurdity bejvaj pravdivý >😁
_MT_
A to bude asi důvod, proč se krátký Rapid nejmenuje prostě Rapid, ale přihodili tam Spaceback. V UK by totiž oboje byl hatchback.

Právě. Kombi je v podstatě převis a ložná plocha liftbacku s víkem a linií střechy hatchbacku.
Emel
A co teda byla ta fakt top auta tvého mládí?

No já nesouhlasím, Piech měl tu SWOT velmi dobře zmáknutou... pokud máš ty dojné krávy, tak si pak klidně můžeš hrát s W12, stavět skleněnou továrnu nebo třeba jezdit F1... co je ti milejší.

A k druhému příspěvku - řeknu to takhle - nevidím moc rozdíl v tom jezdit F1 nebo postavit Veyrona... ale nakonec i Phaeton. Je to prostě oboje imagemaker. Co se slepých cest týče - tam bychom museli být konkrétní, protože takové PD se jistě mnohonásobně zaplatilo.

PS: slyšel jsem zajímavou historku... když prý kdysi CEO Fordu v Evropě zjistil, že nejlépe placeným člověkem v koncernu je jakýsi Irvine, tak ho to dost vyvedlo z míry a prý to byl jeden z impulzů konce Jagu v F1... ale beru s rezervou, spíš pro zasmání 😄
Hammunasakra
Hledání protiargumentů ti de = i když 😉

Když si zmínil ty platy manažerů a nejvyšších šéfů = to je poslední roky taky dobrá úchylka. Toyota i v tomhle patří mezi ty normálnější

VWyhodit peníze za slepou cestu vývoje a v tomhle směru bejt král trhu = a utrácet pravda obří peníze za F1 = já v tom určitej rozdíl cejtim. Ty ne? 😄
Emel
A ještě malý dodatek - kolik myslíš, že stojí třeba takové angažmá ve F1? To svým způsobem taky platí zákazníci... ale já tenhle pohled moc neberu. Já jako zákazník platím produkt co dostávám. Za kolik ho výrobce dokáže vyvinout, vyrobit a dovézt, jestli na tom dokáže vydělat a kolik, co s tím výdělkem udělá, kolik dá do reklamy a kolik na platy manažerů - to je jeho starost.

PS: o tom, jak se Toyotě a nyní Hondě v F1 daří, pokecáme zase třeba jindy...
Emel
Ne, neuniká. Z pohledu zákazníka je jedno, jestli ta nebo ona technologie bude v budoucnu perspektivní nebo ne. Pro něj je důležité tady a teď. Koupit si v devadesátých letech PD nebyla žádná prohra... prohra naopak mohla být koupit si Renault s jedním z prvních perspektivních CR... nebo aby se ti to líp četlo, koupit si jedno z prvních perspektivních TSI.

Žádná technologie není na věky, pokud to chceš brát přes peníze, pak jde jen o to, jestli se ti vývoj zaplatí. PD se jistě zaplatila mnohokrát. W12 ani W8 se podle mě nikdy zaplatit nemělo, to je prostě jen frajeřinka.
Hammunasakra
R5? Vážně 😉
Emel
Jak nevyužili? Nabídli ho v Passatu i Golfu, kdo chtěl, ten si ho koupil.
Emel
PD se jeví jako neperspektivní, protože se od té doby rozvinula nová technologie (CR). To ale přece není nic zvláštního, technologie se vyvíjí... všichni měli před CR něco jiného a PD nebylo ve své době špatné. A jestli je diesel neperspektivní, o tom nejsem přesvědčený.

W motory byly vždycky okrajová záležitost, vhodná do Bugatti... a na tom se nic nemění.

Jinak... VW je evropocentrická značka, vyrábí primárně taková auta, aby se prodávala v Evropě. Hybrid jako trend fajn, ale kolik se toho Priusu v Evropě prodalo za poslední tři roky? Cca. 32.000ks. To je míň než Golf prodá průměrně za měsíc (samozřejmě jsem si vědom rozdílu v ceně atd.).
Hammunasakra
Viz já 8:06 = v době kdy to šlo a měli skvělej motor ho moc nevyužili = velká škoda velká chyba = to už se nevrátí
Emel
Proč nikdo nepoužívá R5 - proto, že to výkonové spektrum pokrývají bezpečně R4 a nebezpečně se mu blíží R3. Protože jsou tu nějaké normy na průměrné emise CO2, dle kterých motory s vyšší spotřebou dostanou pokutu za každý gram a auto nad limit a protože R5 si dle současné metodiky nevede ve spotřebě dobře. A samozřejmě i proto, že pro příčnou zástavbu už se moc nehodí.

Jinak jistě víš, že i jiné značky měly R5 motor a ustoupily od něj, zřejmě ze stejného důvodu. Namátkou Volvo, Fiat... ten Volvácký motor se pak objevoval ve Fordech... a jistě i další.

V poslední době byl u Audi vidět trošku trend na druhou stranu (slabší 3.0TDI místo 2.0TDI u A6 a A7, třílitr v Amaroku)... rád bych věřil že by to mohla být první vlaštovka toho, že se třeba v Arteonu nějaké R5 objeví, samozřejmě s turbem. Ale upřímně tomu dávám tak 10% šanci.
Emel
Bavíme se o rychlosti nebo o zábavě? To jsou dvě zásadně rozdílný věci...
Hammunasakra
:yes: :yes: :-!

Nejhorší je = že máš fakt pravdu 😄
Hammunasakra
Má pravdu = skvělej motor ktrerej v době kdy byl na vrcholu = VW úplně zazdilo :no: :-!
Enthusiastic.driver
Stejně to je v konečném důsledku o řidiči a míře jeho brainless indexu... 😄 Nicméně predokolka dává takový pocit sucha a bezpečí, že jeho míru na okresce automaticky zvyšuje.
Enthusiastic.driver
Tak kdyz myslis... Ja podle cisilek na papire vybiral naposledy, kdyz jsme hrali na zakladce kvarteto >😒]
DonVito
Ano jevi se mi neperspektivni a hlavni argument je, ze se nerozsirily doposud. 😉

Jinak jako argument by se dalo brat to, ze to je zrejme nejdelsi motor koncernu (logicky) krome 12 valce.
Dalsi argument by byl, ze nevidim duvod pro R5, kdyz mas R4 a V6.
Myslim, ze do budoucna bude jeho pokracovani nerentabilni.
Jedine ze by skoncily V6, ale v tom pripade si myslim ze by zbyly jen R4 a mensi.

Tak to jsou tak nejak me argumenty. Je mi jasne, ze je sfouknes jako svicku.
Ja vim neni to dostatecne technicke ani do hloubky.

Tak mi napis ty, jake mas argumenty pro to, ze je R5 perspektivni. 😄
Jsem napjatej 😉
A cim si vysvetlujes, ze to nikdo jiny nepouziva..
Klidne se rozepis! Dej si na cas.

Ja jdu spat.
Dobrou
white label
"Nevim. Nikdo to nepouziva a pouzivat nebude."
To myslíš vážně jako argument?
DonVito
Nevim. Nikdo to nepouziva a pouzivat nebude.

Jinak k inovacim doporucuji k precteni interview s Winterkornem z roku 2007, kde bylo koncernu vycitano, ze nevyviji nic prinosneho.
Mne to vadilo uz tehdy.

[odkaz]
Hybrid sliben v r. 2008.

Se znalostim toho, jak to bylo, je to poucne. A jak to je..

[odkaz]
Realita hybrid v roce 2013.
Takova sonda do historie 😄
Floyd
>😁 >😁 >😁
white label
Co byl👋je špatně na R5?
DonVito
Jo s temi motory to samozrejme nebylo doslova.

Bohuzel VW misto aby urcoval trendy (jako treba Toyota - hybrid), tak spis ukazuje, kudy cesta nevede 😄 Muj nazor.

Diky za ty motory, co se z toho jevi dnes jako neperspektivni😒br /> PD - cerpadlo tryska
W - motory
R5 motory
5 ventilove motory
5 valcove motory
Diesel obecne

A co perspektivni?
Benzinove turbomotory
DSG

Prijde mi, ze je v tom mnoho neuspechu - muj nazor.

Kdyz si takhle s odstupem prectes rozhovor s Winterkornem, tak pochopis co me vadilo vzdy😒br /> [odkaz]
Jen prazdny reci, lzi, zadny investice do budoucna. Jiz v roce 2007.
praděda7
Nedivil bych se, kdyby 3dr 1er mělo v techničáku také napsáno combi.... 😉
praděda7
To je pravda. Většina Escortů byly LB. MkI a Mk II byly sedany. Snad i Mark VI. I většina Focusů byly LB, semtam nějaký sedan a snad i jeden HB. :-!
praděda7
Právě. Proč ho tam cpou? Asi nemají dostatek informací. 😉
white label
To už pak nebývá převis, ale spíš "povis"... >😒]
white label
Spíš? A co potom 3dv. 1er, to (spíš) kombi naopak není? >😒]
Když je 1er kombi, tak proč ho cpou do žebříčků mezi (hot) hatchbacky? 😉
white label
Podle Toyoty je možné všechno, mimochodem kterou g. Focusu máš na mysli?
Ale předchůdce (Escort) byl lb jak vyšitý, s předpisovým "schodkem": [odkaz]
praděda7
Samozřejmě, že 5dr 1er je spíš kombi než hatchback. Mám combi dokonce napsáno i v techničáku... 😉
white label
Panameru liftback (dokonce i jako hb) najdeš, ale spíš se ti to podaří u I. generace, ta současná je typický fastback. U A7 taky najdeš i liftback, i když je to fastback.
white label
O 1er kombi nevím, u 1er vím jen o 5dv. hb a 3dv. sb. 😉
praděda7
Emel. Převis (ne zadní, ale přední), se vyskytuje ve spojitosti s pánským přechodem..... 😉
praděda7
Z toyoťáckého hlediska Focus není hatchback ale liftback. :-!
Hammunasakra
Můj favorit je McLaren F1 [odkaz] 😄

Ze současnejch bych chtěl vyzkoušet nějakej Koenigsegg [odkaz]
Hammunasakra
Prostě v každý zatáčce [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😉
Enthusiastic.driver
Jak lze vydedukovat ze srovnavaku miaty a toyobaru jejich sance proti ORS? K Miate gratuluju, souhlasim, ze dokaze byt velmi schopna, ale sam poznas, ze dolovat na okresce rychlost z hyperaktivni zadokolky je mnohem slozitejsi, nez nechat promlouvat kone v netecne ORS 😄

Jediny typ trati, kde by mohla mit miata nebo BRZ sanci vyrazneji ujet ORS, je nejaky silne technicky miniokrih typu Myto...
Emel
Já Veyrona nikdy moc nemusel, až když jsem ho viděl poprvé naživo tak jsem mu docela přišel na chuť... W12 se mi líbil víc. Můj favorit byl McLaren F1, to bylo tuším 1993... to to letí 😄
koblih
Něco takovýho, pokud bys to srovnával s autama tehdejší doby (i tak to napsal pan autor, třeba o bezpečnosti). Ale ani s hodně velkou nadsázkou se tyhle dvě auta nemůžou dávat na stejnou úroveň 😉
Hammunasakra
Intuitivně jasně rozděl [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😄
ozawasan
touchééé
Emel
Já si nepředstavuju nic, pro mě je zajímavá samotná V8 v Passatu, že to je W8 je ještě zajímavější... jinak to beru spíš jako jeden z Piëchových výstřelků 😄

Jinak když jsme u těch W, tak se mi koncem devadesátek hodně líbil koncept W12
[odkaz]
Vlastně je to asi to nejhezčí se znáčkem VW co jsem kdy viděl.
Emel
Moc ne, ale pár přece.. u nás zejména Rapid.

Hatch a kombi je podle mě o zadním převisu... ale jo, chápu, pokud hodíš hb a lb do jednoho pytle, tak ten argument padá.

Pro mě je lift - hatch - kombi intuitivně poměrně jasné dělení, které na mainstream pasuje bez problémů. Fastback už beru jako zbytečné matení nepřítele 😄 .
Hammunasakra
Je to jako v hudbě = ta snaha o přesný pojmenování nepatrný odlišnosti která se s dalšíma skladbama dál jen zmenšuje případně prolíná = když má někdo protřebu budiž ale přijde mi to spíš..

White správně napsal že hranice je hodně tenká = tak proč se jí snažit hledat? Zajímavý že sem nikde nenašel kde to slovo vzniklo a třeba od jakýho modelu se to označení liftback používá. Myslim žes to včera psal i ty = že už před 2SV = třeba ten Citroen Traction Avant Commerciale byl liftback a dneska se tak označuje. Ale řikali mu tak už tehdy?
Emel
Konspirační teorie mě nezajímají, ale můžu ti napsat, jaký měl VW motory na konci devadesátek.

1.9TDI 66 a 81kW (koncem devadesátek 85kW, později 96kW), 2.5TDI 110kW, 2.3R5 110kW, 2.8VR6 142kW, 1.8T 20V 110kW a později 132kW, 1.8 20V 92kW (myslím) - to vše v Passatu. Zajímavé motory pak přišly později po 2000 v Touaregu a Phaetonu, 2001 se i v Passatu objevil 4.0T W8 202kW.
_MT_
Fastback hovoří spíš o tvaru než o víku. Asi jako notchback nebo kammback. V mých očích se tedy nevylučuje s liftbackem, který je podle mne spíš o víku a nemám takový problém ho vzít obecněji. Ani se tolik nebráním tomu, že by hatchback a liftback mohla být synonyma. Moc modelů nemá zároveň hatchback a liftback. Jen mi tam pak trochu haprují kombi. Kde je ta hranice? Hatchback může člověk od kombi odlišit délkou ložné plochy, ale liftbacky ji nemívají nějak výrazně menší.
_MT_
A co ta 1er kombi? 😄
Hammunasakra
Jo souhlas = ale liftback se jí řikalo i v její 3. generaci na kterou sem dal odkaz já = E50 ze 70. let

Já vim že Panamera je spíš fastback = když už to nutně chceš rozlišovat ale jestli se chceš pobavit zadej si Panamera liftback [odkaz] 😄
white label
Říkat se tomu může různě, ale lb to není.
Tohle jsou příklady Corolly lb😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

A když se podívám na aktuální články o nové Panameře, tak téměř všude se o ní píše jako o fastbacku.
Hammunasakra
No ale zrovna týhle verzi Corolly se řiká liftback = a ten starej Citroen je fakt klasickej liftback = jen netušim jestli mu tak tehdy řikali 😄

Zajímavý že všechny automobilky = který to v průběhu minulejch 80 let dělaly od toho už spíš ustoupily
Hammunasakra
Proto sem to použil = protože Porsche 356 je označovaný za fastback zatimco Porsche Panamera běžně za liftback 😄

Ta potřeba takhle minimální často až sporný rozdíly jak správně píšeš pojmenovávat = je minimálně sporná

Myslim že nejlíp to fakt pojímaj angláni když dneska všemu řikaj hatchback :yes😒br />
Případně němci = když už má někdo potřebu to dělit = s tim Stummelheckem 😉
white label
K tomu cos editoval, ta Corrola má karoserii něco mezi hb a kupé, nicméně ten Citroen jasný náznak "schůdku" má, viz jeho zvednuté páté dveře.
Hammunasakra
Jako že Porsche fastback [odkaz] a Porsche liftback [odkaz] ? 😉

Tomu co popisuješ němci řikaj Stummelheck 😄

Japonci tomuhle [odkaz] v 70. letech řikali Corolla liftback. Za liftback je dneska označovanej i Citroen Traction Avant Commerciale [odkaz] = prazáklad dnešních předokolek = první sériový auto s přednim pohonem a samonosnou karosériií = vyráběl se 1934-57

A teď se v tom všem vyznej 😄
DonVito
Dik :yes:
Hammunasakra
S-oukromá Z-práva = nahoře vpravo 😉
DonVito
Nerozumim.
praděda7
SZ!
praděda7
Nevšiml jsem jsi, že bych někde psal, že Toyota prodávala auta české vládě. Za to prodávala australské vládě.
A realita není jiná,. Je zkrátka taková jaká je. A to značně mizerná, jestli sis nevšiml.
DonVito
Zkus si precist ten clanek - odkaz ve 14:10.

Nevsiml jsem si, ze by Toyota v Cechach prodavala vlade.

Nejak te nechapu.

Realita je jina. K tomu ti tvy zkusenosti z vyvoje nestaci.

Promin, ale to se urcuje na jinych urovnich.

Nehlede na to, ze se to nevylucuje. Automobilky muzou byt posrany jak chteji.

Abych ti odpovedel na otazku. Nevim kolik se v Cechach proda stat. org. aut.

PS
Co jsi vyvijel? A kde? Ja delal take ve vyvoji automotive. Politika byla to posledni cim jsem se zabyval.
praděda7
Bullshit, my young friend! Já pracoval 25 let ve vývoji u Toyoty, tak dobře vím o čem mluvím. Automobilky jsou possrraný z politiků. Mají strach aby nepřišly o kšefty. Víš kolik aut se prodá vládě, ministerstvům a dalším státním organizacím? Nevíš, vidˇ? Tak ja ti to řeknu...moc a možná ještě o něco víc! Žádná automobilka si nemůže dovolit nassrrat politiky! Proto vždy stáhnou ocas mezi nohy a skáčou jak politici pískají, aby bylo jasno... >😒]
DonVito
[odkaz]

Hele pradedo, vazne si myslis, ze ty automobilky mely na normy MALY vliv???

Bylo tomu presne naopak! EU je rizena lobbingem korporaci. A ted brecime..

Ty normy dopraly dieselu obrovskou konkurencni vyhodu 😉

To je prave to, co vetsina nevi. A rika chudak VW. Ale VW (samo asi s Francouzema) ty normy stvoril! Jaky mel VW motory na konci 90ych let? 1.9sdi 1.6mpi dvouventil.

The EU regulations gave an advantage to diesel manufacturers, who were selling a product consumers liked anyway because of its high mileage and peppy performance. By forcing additional costs and restrictions on gas car makers, especially Asian e😜orters, Miravete and his colleagues estimated the benefit was equivalent to a 20% import tariff on imports for less e😜ensive passenger cars.
Hammunasakra
..a byl to Machala >😒]
kyklop
Ja tvoj výber chápem, na strane druhej niekto požaduje aj iné parametre ako variabilita, úžitok a ppdobne. No a to sa vylučuje často s tou neokukanosťou. Prečo sem ťaháš hneď dízel a požiadavku na spotrebu 5 na sto moc nerozumiem 😉
praděda7
Automobilky měly víc investovat do lobbingu proti ekofašistům a neobolševikům v Bruselu. Pak by se nemusely potýkat s nějakýmí nesmyslnýmí zákony. >😒]
Freddka
2017 MB C 250 CDI s AMG paketem venku i uvnitr
praděda7
Nebuď hloupý synku. Tady teď jede jen hra právníků, kteří se jako supi slétli a přiživují se na mršině. Jen ať zveřejní "odměny" právníků. Vsadím 100 býků proti koženému lasu, že nezveřejní...... >😒] Jo, a ať si píší kde co chtějí, k žádnému podvádění nedošlo. Byla to pouhá optimalizace v rámci daných regulací. Zeptej se Andrejka jak se to dělá. On je v tom borec. 😉
Hammunasakra
Jj tady takovýhle detaily přecházej = furt a znova a znova :no: ;-\

Koho by taky zajímala motorová revoluce u tak malýho výrobce aut žejo >😁

Myslim že ACZ je snad jediný oborový médium který vypustilo jarní tiskovou zprávu k novejm motorum a faceliftu S-Klasse :yes: >😒]
DonVito
Ja myslim, ze ta hranice je vetsinou v hlave (ted nemluvim absolutne o tobe andy, mysilm to obecne).

Lidi nejsou schopni analyzovat a veri tomu co je popularni. A take se casto stydi zmenit nazor.. Pritom na tom neni nic spatneho, kdyz se objevi nova fakta.
Hammunasakra
Jj černej humor mám taky rád >😒]

Je zajímavý že už skoro 30 let neni ostnatej drát, navíc je internet = si můžeš číst zahraniční zprávy okamžitě vědět to samý co němec, brit... = nemusíš čekat na českou verzi = i když je zajímavý jak originálně je někdy upravená >😒] když neumíš nějakou řeč Google ti to přeloží = a stejně tam ta hranice minimálně v dívání se na věci furt je 😐
andy2214
A co to bylo za tridu? Jestli E nebo S tak verim, ze ti to prislo lepsi.
DonVito
Tak urcite, kdyz Windiesel hazi odkazy z Greencarcongres tak :yes😒br />
Jinak oprava toho prvniho pispevku - ten manazer VW byl zadrzen uz v lednu. Ted se chysta priznat 😉
Hammunasakra
Souhlas = nejzajímavější nebo spíš nejšílenější je že má furt stejnej počet příznivců = ani největší průsery prostě nevaděj = eště je okecávaj :yes: 😄

Ale mírnej optimista sem = reálně se kolem emisí něco asi začlo dít a přes místní okecávání tam světýlko na zlepšení prostě bliká

Novej 2litr 220d MB podle popisu a zkušenosti důvěryhodný osoby mě blízký 😄 vypadá nadějně, podle popisu je hodně zajímavej novej R4 1,5 16V HDI od PSA atd. = de to = když se chce

I v benzínech to nemusí směřovat jen ke krabici od mlíka s turbem [odkaz]
DonVito
Vetsinou ted cekam reakci, ze podvadi vsichni..

To pro me ale neni argument. Odsuzuju kazdy podvod, a vymlouvat se na prisne normy je nesmysl! Tak ty diesely mely byt drazsi o SCR atd. uz davno.
Rozsah afery u VW je jednoznacne nejvetsi, ale to neznamena, ze tim zaviram oci nad ostatnimi. Az bude podvadet Hyundai bude mi to vadit take.

Bohuzel to vypada, ze koncern je prohnily porad hodne. Mozna by mel vic penez investovat do vyvoje nez do marketingu. Ale jim se to zda takto proste nejlepsi 😉

Kdyby se ty normy dodrzovaly, tak diesel zrejme (u malych aut urcite) prestal davat ekonomicky smysl uz driv a vymizel by (neviditelna ruka trhu 😄 ) i bez afer..
Hammunasakra
:yes: :-!
kyklop
Poriadny dízel, snáď si nekúpiš auto, ktoré má pod kapotou zastaralú atrapu v podobe benzínového motora
Freddka
Ja s tebou vlastne plne souhlasim. Proste to tak staci, asi i ten trivalec, ikdyz sam bych v takove situaci bral 320i.

A ja jsem presne o takovem premyslel, to by jako auto bohate stacilo ... jenze jsem dospel k zaveru, ze kdyz uz teda BMW, tak radovy sestivalec v benzinu, zijes jen jednou zejo, prece si pak nebudu dalsich 10-20 let rikat proc ja blbec tenkrat nedal tech 10.000 EUR navic ... a tak jsem to odlozil a setrim a zatim jezdim v Golfu... 😄
Freddka
Diagnoza: Focus ST v nafte 😄
praděda7
.....a tož kam inam........ ;-\
Londonbridge
Nestihnes vsetky projet zijeme na to velmi kratko a aj budget nestaci... >😁
3_diamanty
ono ta cena v testovanej full house verzii kusok "klame" .. lebo staci si nepriplatit len za ten traveller assist aj za tie multimedia a razom takato "strela" nestoji ani 900 000... cim netvrdim ze je to uz lacne auto .. ale ak ju rozumne nakonfigurujes tak nemusi stat proste melon.... to urcite nie a pritom urcite nebudes nadalej nijak komfortom obmedzovany ked tych par "zbytocnosti" za ktore si automobilka necha rada zaplatit proste "vyhodis" z ponuky... ked tak pocitam a pozeram na vybavu.. vedel by som tuto RSku mat tip top aj za 850tisic... a nic by mi tam nechybalo.. naopak.. stale by som v nej mal kopec "zbytocnosti"

ano suhlas... RSka je presne o tom kompromise... je to desatbojar... nebude tak zivocisna ako CTR .. a za mna nie je ani tak sexy ako cupra ... a urcite aj ten podvozok ma focus ST proste lepsi ... ale ked zratame jej celkove pre a proti... tak zistime ze je to v tejto konfiguracii velmi schopne auto... a dokaze byt velmi flexibilne a zahra akukolvek rolu od rodinneho vozu cez manazersku limuzinu az po dialnicnu strelu
andy2214
Jen tak mimochodem, doporucuju ti najit nekoho, kdo benzinove RSo ma a zeptat se ho, co si o nem mysli a jak je pomale 😄
Hammunasakra
Taky myslim že Civic Type R je nejlepší = a Okta byť tahle je slušná tam nemá vůbec co dělat [odkaz] 😄
white label
No, a...?
DonVito
Podivej se co jsem psal v 0:46 😉
DonVito
Co tohle😒br /> [odkaz]
white label
Pokud je to seznam a ne pořadí,
pak si ty pořadové číslovky mohli odpustit.
white label
Přesně tak (viz i má reakce), nehledě na to, že reagovat můžu jen tak, aniž bych před tím studoval celou diskusi, na což zrovna přes prázdniny nemám dost času. 😉
twistedTSD
Však já taky... 😉
Ja Prvni 123
Jako že by to jelo rychleji?
😉
Ne, to ne... to znamená, že když budeš točit kolečkem pro nastavení teploty, tak se bude měnit současně vlevo i vpravo.. synchronizovaně.
maXX_CZ
Napadlo uz nekoho, ze by tahle RS mohla byt vazne dobra?
A kdyz to teda na pet hvezd neni, co je teda to auto s 250 konmi za 750 tisic, ktere na pet hvezd je?
A pro notoricke uplakanky (osocovace) nevlastnim Skodu a moc ji ani nemusim.
Breku zdar!
lamal
kuk SZ
woody-alien
Jj, hasiči z Litomyšle už pomalu troubili výjezd. >😒]
lamal
:yes:
Ozzman
Já s ním taky jezdil, 218i a 218d 😉 Oba manuál.
lamal
tak to som necakal, ze sa z teba vykluje takyto skodovkar 😲
Ozzman
>😒]
Ozzman
P308 - to už je trochu novější doba... ORS TDI II. generace byla dříve.
Renault dával 180k do Megana 2? V Naftě? To byla Laguna.... Megane 2 měl 110Kw
Astra - opět jiná dekáda, která má takto silné motorizace...
lamal
v octavi 2 gen bolo vsetko s multilinkom v zadu aj 1.6 mpi ... to bola najlepsia generacia pokial islo aj o bezne verzie nie len RS alebo 4x4, tato 3ka je neskutocne drncave suditko, jazdim na combi v socke 1.6tdi a je to des, totalne osudene auto aj na podvozku aj na interieri...
JDM
A velká sranda je ze škodovka uvádí výkon bez ztrát haldexu čili na přední kola, dsg a haldex z toho výkonu a momentu dost ukroji.
lamal
Mondeo 2,2TDCi tiez nebolo od veci a este dobre nachipovane samozrejme >😒]
Lahváč
K cemu slouzi to tlacitko SYNC.
[odkaz]
V Superbu jej mackam a nikdy nepoznem rozdil.
Dekuji za odpoved a vysvetleni.
kyklop
Málokto behá po aute so šublerou aby odmeral špáry medzi plastmi. Väčšina si ten plast dverí všimne hneď ako ich otvorí. Ten plast je akceptovateľný tak o segment nižšie. Na strane druhej má táto O RS iné pozitíva, ktoré výrazne prebijú tento nedostatok
_MT_
V perexu uvedl, že je to z "normálních aut." Což je diskutabilní pojem, ale dejme tomu. Článek by se jistě obešel bez toho, ale chápu to jako čistě subjektivní názor. Čtu to zhruba jako, pro mne je to to nejlepší (praktické) auto do 800 tisíc. Četl jsem tu větší blbosti. Osobně nemám takový problém se subjektivním pojetím testů. Důležité pro mne je, jestli obsahují zajímavé (a přesné) informace.

A Type R bych nepovažoval za normální, i kdyby se tam vešel cenově. 😉
CHerokee
Hele je to Škoda a redaktor jasně napsal, že za mega je to ještě v pohodě 😉 a je to nejlepší na světě, tak nech bejt >😁.
marianek
Ono je az smutne, ze se (i tady na dasauto.cz) najde tolik lidi, kteri te reklame uveri. Staci si projit tuhle diskuzi.
praděda7
>😁
praděda7
Tož bacha. Ta tříválcová 100kW patnáctistovka není pro normálního smrtelníka k zahození (Note: Já nejsem normální smrtelník). Je kultivovaná, mám odzkoušeno. No, a kdo by ten tříhrnek nemohl spolknout, tak je tu čtyřválcový dvoulitr ve Sport Line za mrzkých 990k Kč. 😉
white label
K nasrání souseda (z Boleslavi) ti přece bohatě stačí Hjondééé..., a když to (náhodou) nepochopí, jeho Škoda... >😒] 😉
Emel
A hlavně s tříválcem, že... zejména u tebe čekám, že to oceníš 😉
praděda7
No servis. Přiznejme si to. Dnes už auta moc toho servisování nepotřebují. Já když koupil první auto, tak sem musel do servisu každých 500 mil. 😉 Já tady hlavně poukazoval na fakt, že se dá za rozumný peníz pořídit i BMW a že doba, kdy Škodovka se brala jako levné domácí auto je už dávno pryč. A s ní, díky bohu, i špatná pověst. No a tady kousek dole vysvětluji, že i hezké 3er se dá pořídit za podobný peníz co ORS. :-!
white label
Tady nejde o nějakou panoramatickou střechu apod., podívej se na základní výbavu Céčka/3er/A4 a porovnej to s tím, co dostaneš v základu u auta pod kterým píšeme.
zelenáč
Ano, chci silný středně velký sedan/kombi a budu to porovnávat s Mustangem... No a to s tou Vestou je úplný vtip. Ušetřím práci s hledáním ostatních: za tu cenu se dá reálně koupit velká většina aut na trhu. Ale smysl tohoto srovnání mi uniká.
_MT_
Tu nápravu myslíš na rozdíl od Astry? >😒]
white label
Cože, šedá Steel je teď v matu!?! Od kdy?
white label
GTD ano a omlouvat se samozřejmě nemusíš... 😉
Ozzman
Nafta, dám SZ.
Ozzman
Promiň, to je vlastně až Rko, moje chyba. Ale GTD existuje.
Emel
Jako dobře, má... mně je taková konfigurace blízká, silný motor a zbytek v základu... ale opatrně napíšu, že ty základní sedačky jsou minimálně na pohled a na omak bída i mainstreamovou optikou.

PS: jo, a 3er s halogenama... však ty víš 😄
Ozzman
Koukám na to, ale jsem si jist, že pokud to lze aplikovat na jiné Octavie, tak by individuálně a samozřejmě za příplatek neměl být velký problém toto přání splnit 😄
wakantanka
A aj tak tomu neviem prísť na chuť. Prvá Octa RS je pekným príkladom. Kto chcel najsilnejšiu verziu musel zobrať práve ju. Keby to nejak rozdelili alá Golf GTI vs. GTD, tak by som ten diesel neriešil. A vieš že ja proti dieslom všeobecne nič nemám, sám jedným jazdím, len mi nesedí v HH, teda hot liftbacku. >😁
Krajtik
Doporučíte mi prosím na Octavii RS střešní box, který by se k ní hodil?
Emel
Uphill bych vsadil výplatu na RS... na Transfagarasanu si vedli slušně [odkaz] . Dowhnill by to ale mohlo být zajímavé.
kyklop
Skús namiesto smailíkov nejaký protiargument, alebo odkaz ktorý jeho tvrdenie vyvráti 😄
kyklop
Bla bla, zase tu máme neschopnosť vidieť za dvere svojej garáže. Plus mínus všetkým už preukázali, že pri diétnej zmene podmienok ako napríklad vytočenie volantu, alebo otáčanie zadných kolies, alebo predĺženie dĺžky testu, nespĺňa emisné limity takmer NIKTO. Zmier sa s tým a nekecaj tu o bande podvodníkov z nemecka, ale skús sa kuknúť aj na juh európy. Ty hnusný podvodníci z nemecka aspoň pri EU6 dízloch nacpali skoro všade SCR, zatiaľ čo fiat a jeho motory to nejakým magickým spôsob zvládajú s lnt. Som zvedavý na overovanie emisií v reále od najbližšiej vyššie EU normy :-! . Pokiaľ sypeš 20x viac nox je úplne jedno či si si v labáku pomohol softvérom ( a znížil akože produkciu emisií na požadovanú úroveň) , alebo si vyvinul motor striktne pre laboratórny cyklus a v reále na teba sype to isté čo ten dízlový passat.
kyklop
Úžasné parametre pre výber auta >😁 >😒]
wikinko
nie nepletiem sa, liftback sa v anglicky hovoriacich krajinach nepouziva, pouziva sa iba hatchbach. v UK volaju octaviu hatchback, ked povies liftback pozeraju na teba ako bager na tvrdu hlinu. ale evidentne si asi bol z domu najdalej asi tak v polsku tak sa s tebou nejdem hadat.
v US takisto slovo liftback nikto nepozna.
Enthusiastic.driver
Opět bez odpovědi. Podle tebe tedy musí být top motorizace kompaktu nutně ultimátní sportovní stroj a v opačném případě to nemůže být dobré auto? Není to trochu úzkoprsé?

5* - taky už jsem to psal, pro někoho to je přes čáru, mi je to fuk. Je to jasně provokativní, ale v případě ORS s tím nemám problém - za mě to je prostě dobré a povedené auto, na kterém se těžko hledají slabiny. Konkurence. Liftback je unikátní tím, že přímou konkurenci se stejnou karoserií prakticky nemá - to jsem taky psal, o té skulince na trhu. ORS je něco jako MX-5 - ta je taky jedním z mnoha roadsterů, ale přímá konkurence pro ni neexistuje...
3_diamanty
minimalne tie vyskovo nastavitelne pasy ktore cupra nema v tom teda lepsia od octavky nebude 😉 .... za mna radsej 4 ocko... nesrandujem teraz... len by som tu RSku chcel skor v nejakej cervenej a bez tych par blbosti... takze do nejakych 850 tisic by som sa urcite zmestil ... a to uz nie je az take hrozne na takuto palbu
Šimpanz
Jmenovat se může jak chce a můžeš vychlastat klidně litr čikuli a pořadí ORS a 140i to neurčí, protože to nesouvisí.
white label
Jak bych ti to řekl Plho..., pro Mlhu, každý Mlha... :😉 😉
Jinak viz _MT_ 21:10.
twistedTSD
Aby ses neunáhlil. FCA je právě vyšetřován v USA i v Evropě, z testů reálných emisí vychází velmi špatně.
lamal
myslim, ze tu ide o nieco uplne ine ako o to, ze by RS bola spatne auto a je jedno v akej generacii... kontext nasho posobenie dnes v tejto diskusii je hodnotenie testu a nie len stars samotne v kontexte ceny a konkurencie... to ti treba v kazdom odstavci pripominat ? :-!
lamal
si objavil koleso teraz ? 😄 pozeraj sa na to normalne a nie sahnutym zaradenim octavie do segmentu, ak si predstavis o2 rs combi tdi je to tak o mile daleko velkostou od mondea combi MK3 ? ak ano, tak si jeden z mala su to vo vnutri i z vonka podobne velke auta, alebo nebodaj octavia je mala? to by si jej krivdil >😁
lamal
ty si tiez dobry šašo ... ked ti je 18 tak to pochopim 😄
_MT_
Elektromobil by mě zajímal, kdyby dominovalo dojíždění. A 192 Mm dojížděním, to zabere nějaký čas. Zvládneš to do deseti let?
Emel
Já Model 3 beru (předběžně), jen se mi nelíbil ten závěr.

U eSka to byl z mého pohledu větší problém - u luxusní limuzíny jsou delší rychlé přesuny smysl existence. Tohle je dostupné i pro normální lidi a v tom smyslu chápu provozní náklady jako argument, proč ta cena není zase tak vysoká.
white label
Souhlas.
comper
Jj oktavia je idealny priklad stredne velkeho sedanu >😁
BOLESotex
Adblue zadny problem neni. Jen to je všechno složitější dražší, náročnější na údržbu.., natankovat naftu a kolik adblue sa nebude stat ...

PS:- dieslu...Touaregu hodnotil 3 a půl hvězdy 😉
white label
No vidíš, jak sis nakonec v závěru hezky sám odpověděl...
Emel
Má spotřebu dieslu... v Touaregu 😉
Ozzman
Pokud ti nechytne, jako tvé jiné Mazdy >😒] >😁
Ozzman
Chápu 😄 Já jsem na tyhle věci zase trochu tolerantnější.
No a s halogenama, pamatuji si, jak jste se vrátili z jízdy a všichni jste souhlasně nadávali, že z toho není vůbec vidět a halogeny nesvítí >😒]
white label
To je sice pravda, ale kdyby napsal, že se těch 380 Nm hrnulo na hnací hřídel v převodovce, bylo by to opravdu lepší?
Ozzman
Já jsem s ním teď trochu "postižený", protože jsem našel předváděčku za 550 (já chci ale naftu >😁 ), tak jsem lehce zaujatý >😁
Emel
Jo.. že prej to ochráním před solí a za pět let to sloupnu a mám auto jako nový 😄
Emel
No akorát že Focus ST za 700 nekoupíš ani v HB s halogenama... teda pokud se bavíme o ceníkových cenách.
Ozzman
>😒] :yes: Kreativita se cenní, ne?
andy2214
Myslim, ze by to nebylo uplne jednoznacne rozhodovani. Kdyby melo.dojit na.to, za ta auta polozit penize na stul.

Ono projizdka v nejake socialni premii nizsi tridy jako treba C nebo 3er i kdyz s relativne vykonnym motorem, by te treba vylecila. Rychle by te napadlo, za co ze to.davas tolik penez. U RSa je to.jasne videt.
Ozzman
Já také nemám 230-245 koní a cestuji celkem pohodlně a nebrzdím provoz >😁 Mám polovinu a stačí to 😄
andy2214
Aby to nebylo jak v predchozi generaci a ty koniky se nekam po korejsku neschovali 😄 Jinak jen pro zajimavost, proti teto Insignii nestoji RSo, ale 206kw Superb..
DonVito
Heled ja radsi diskutuju o autech.

Tady mam alespon svy oblibeny znacky, modely. A za ty se biju 😄

Narozdil od politiky. Kde spis tak nejak tapu, protoze se mi nelibi skoro nikdo.

I kdyz si myslim, ze treba ta Jourova je v poho. A kazdopadne ji drzim palce.
Emel
Znáš SWOT klasifikaci? Z pohledu toho, co musí zákazníci platit, je mnohem výhodnější jet na osvědčených věcech než být průkopníkem... ten čtvereček se myslím jmenuje "dojná kráva" - ale je to myšleno pozitivně a je tím myšlen produkt, ne zákazník 😄

Když jsem byl malej tak žádný W12 nebylo. Auto snů bylo tehdy cokoli z katalogu, co mělo maximálku 200+. Pokud bych ale měl vzít ty fakt top auta, tak to kupodivu bylo V6 a V8 - F40 a 959. To byly největší hvězdy mého mládí co pamatuju.
koblih
"Na svoji éru dobré." Tak v čem je ten Saab tak dobrý, že může v podstatě konkurovat o 30 let novějšímu autu? >😁
Enthusiastic.driver
Krásná práce mohla být v uvozovkách - myslel jsem to tak, že u subjektivně pojatého testu takové hodnocení nevadí, je to názor autora. Spojit to s provokativním, klikavým nadpisem, 5* hodnocením a Octavii je prostě past na mamuty - tohle bude na konci roku jeden z nejčtenějších testů. V samotném testu ale nezaznívá nic, s čím bych měl problém. Je to na hraně, pro někoho možná za hranou, ale řemeslně to je prostě trefa na komoru. A ano, je to svým způsobem vychcaná práce - ale na druhou stranu, tahle má na rozdíl od jiných článků šmrnc a neobsahuje po stránce obsahu nic, nad čím by člověk musel kroutit hlavou...

Jinak jsi nějak pominul můj dotaz, proč by Octa nemohla dostat 5* za všestrannost. To není jen kufr, to je prostě vyvážená kombinace vlastností - rychlost, výkon, prostor, praktičnost, určitá míra charakteru a komfort. Co je na ORS špatně? Jmenuj... A neříkej, že je něco rychlejší, nebo zábavnější - to není z hlediska zaměření ORS vůbec podstatné.

Sám bych si ORS nevybral, ale vůbec mě nepohoršuje její kladné hodnocení. Je to auto, které dává smysl a našlo si velmi specifickou mezírku na trhu, kterou perfektně vyplnilo. A v tom se liší od obyčejných variant - ty jsou přece jen více či méně stejné, jako ostatní kompakty.
Šimpanz
To musí být extra matroš, jak souvisí obrázek Civicu s určováním/neurčováním pořadí/nepořadí ORS vs 140i?
3_diamanty
je to o komplexnom hodnoteni vzdy... ze aj bezna fiesta boduje podvozkom vieme vsetci... ale takisto vieme ze ma aj slabiny... ale to kazde auto 😉
twistedTSD
Jde to, viz 2.0 TDI. [odkaz] 😄

Ano, VW podváděl a postavil marketingovou kampaň na nepravdivých skutečnostech. Nicméně nebylo by fér tvrdit, že nikdo jiný emisní testy nezfalšoval (hranice mezi tím, co je "ochrana motoru" a co prachsprosté rozpoznávání testu, je tenká).
webpaja
Dojezd bude reálně v nejlepším případě dvoutřetinový. Auto za jeden a čtvrt míče s dosahem cca 250km... ;-\
Emel
Nejsem si jistý 😄 , ale že je Tesla M3 krok tím směrem, který byl potřeba, v tom ano.
Ozzman
Jo, to je typický kompakt >😒]
_MT_
To se jen naváží do Barika. 😄
white label
Plho, teď v tom vlákně vidím od Emela jedinou reakci (navíc bez další reakce maxi!ho), tak jakoupak "takovou dobu"?
Emel
Nene, benzínový 😉

No prostě... když chcete jezdit rychle, tak si EV nekupujte.
Londonbridge
Mozno ty to tak preferujes. Ziadne nove MB alebo BMW uz nie je v zakladnej vybave socialka. To ze tam mozes kupit plno dalsej vybavy je len dobre. Veci ako Park assist, panoram.strecha atd. to su nevyuzitelne zbytocnosti. Mozes dat do Skody aj zlate listy a plnu vybavu stale to bude len mainstream Skoda len viac predrazena...
Emel
Už jsi ale nenapsal, že je to dojezd maximální. To je právě ten problém dnešních EV - mají dynamiku a mají už i relativně solidní dojezd, ale ne oboje současně. Takže závěr ve znění "Tesla umožní jezdit rychleji" beru jako hodně bulvární, zatím jsou Tesly většinou k vidění v pravém pruhu za autobusem se 120km/h na tempomatu 😄
Beefcake
Sorry, ale to uz je fakt nezmysal vyhadzovat im na oci aj toto.
Da sa to rovno pochopit aj tak, ze tie Nm sa tam z motora naozaj hrnuli a ked sa ich cestou par postraca, stale to plati.
BOLESotex
Ty jsi napsal,
"A ke všemu Tesla neprodukuje (určitě ne lokálně..) rakovinotvorné částice ani další svinstva."

Takže Tesla produkuje lokální emise z výfuku jsou vlastně komíny mnoha uhelných elektráren.
BOLESotex
[odkaz]
Emel
To to ale hodně zjednodušuješ.

Že Tesla umožní jezdit rychleji platí právě tak v tom případě 0-100, ale v běžné aplikaci (dálnice, okresky) je to k ničemu, stačí hodit tempomat na 180 a uvidíš, kolik z toho dojezdu zbude.

Levněji... to jsi opět jen vydělil rozdíl v ceně náklady za km a vyšla ti návratnost po 200tkm... to je ale relativně dost, ne? Jak dlouho ti s maximálním dojezdem 350km bude trvat najetí 200tkm? Budeš potřebovat servis? Budou díly stejně pekelně drahé jako u S? Pokud to budeš kupovat na úvěr, jaké budou náklady na financování?

Nic proti Tesle, Model 3 je přesně to na co trh čekal (eSko za půlku, aby si ho případně mohli dovolit i "normální" lidi)... ale racionální volba bez kompromisů to ještě dlouho nebude. Že s Teslou ještě nikdo nejel je jen taková třešnička na dortu...
BOLESotex
[odkaz]

elektromobily většinu si nevšiml neboť jsem zde .... vypustit vetší svinstvo do ovzduší než všechny vozy na spalovací motory.
andy2214
900 tis.je dle me v premii dostatek tak na 1er. Nez 3 er v socialu tak nabudusena Octa,nez Ecko v socialu, nabuseny Passat/Superb 😉
Ozzman
Jenže, ty u mluvíš o dvou vozech, to jsou náklady 2x tak vysoké >😁 Někdo na to nemá, tak koupí ORS.

Že v tom jezdí mladší? Já jezdím od 19ti kombíkem, protože prostě proto, že je to kombík. Je to univerzál nejen pro rodinu, ale i na aktivní život, převezeš cokoliv, vyspíš se v případě nouze, po dálnici se nekrčíš v pravém pruhu za kamiony.... Pokud na to budu mít, vždy si koupím kombik, minimálně jeden do rodiny >😁

Z koncernu bych vybral asi Audi, v mainstreamu za ty peníze Passat kombi TDI 😉Pokud bych musel kupovat jen VAG...
Ozzman
Ano, ale někdo nechce větší, navíc ORS 245 je rychlejší, na stovce je skoro o vteřinu rychleji.
Ozzman
Ano, slabší, já píšu obecně o RS. To už je na tobě, jestli ti ten příplatek 70 tisíc stojí za to něco navíc, protože i samotné RS není o moc pomalejší. Stojí 771 900 Kč dle Škoda auto.

Pořád za 770 tisíc máš "rodinné" auto se 180kw, či za 697 se 170kw 😉 Takové moc konkurence za tu cenu neabídne, prémie už vůbec.
Ozzman
Opravdu není možnost individuálního laku? Jsem si jist, že za nějaký ten "tuzér" pro výrobce ti vyjdou vstříc 😉
Ozzman
Jenže podívej, v druhé generaci Škodovka nabídla ORS II s TDI a byla snad první, kdo v Csegmentu měl takto motorizovaný rychlý naftový lift / kombík. Golf GTD přišel záhy, pak ho následoval Fokus ST TDCi a to až za pár let...

Je fakt, že si ale první novodobější "ostré auto pro rodinu" z Csegmentu nepřipisuje jen koncern, ale Focus ST 170 kombi existoval v době ORS I 😉
fan.mj
Ale jj, súhlas 😉
andy2214
Tim, ze vymyslis podobne kraviny jen potvrzujes, ze to auto slabiny nema.

Interierje v pohode,RS sedacky atd. Spatny vyhled dozadu. To myslis vazne?

Nizko polozena navi neni z hlediska mnoha lidi, kterym to vyhovuje, problem. Diky umisteni se skvele ovlada, stejne tak dotykove ovladani je to nejrychlejsi a nejintuitivnejsi ktere lze. Pozornost odvadi jako cokoli jineho. Me to reseni treba vyhovuje nejvic. A z ohlasu lidi co maji BMW,Mercedes vim, ze nejsem sam.

Pokud chces to, co nabizi O RS v podstate konkurence zadna neni. Vse je mene prakticke, exterierove detinske, kycovite, mene prostorne.. a ze to o neco lepe jede. I s RS si uzijes srandy az az. Furt je to velmi schopne auto. A vubec neni pravda, ze si ho lidi neporizuji pro zabavu za volantem.

Co by za nej vetsina mistnich diskuteru dala, zvlast kdyby jim nekdo platil benzin 😄
Šimpanz
Od začátku se bavím o tom, zda je podle původního odkazu lepší ORS nebo 140i. A snažím se vysvětlit (marně, zhulákaným lidem něco vysvětlovat je evidentně nad moje síly), že tento článek je o výběru 10 TOP HH, kde nikdo neurčil pořadí a tudíž jej nelze chápat tak, jak naznačil twistedTSD, tedy že ORS je lepší než 140i. Nic takového se v článku nepíše. A hádat jsi se začal evidentně ty, já odpovídal twisedTSD.
Šimpanz
Nazdar smažko,
primitiva, který začne v diskuzi urážet budu urážet kdykoliv a kdekoliv, s tím nic nenaděláš.
A právě jsi se dokonale usvědčil US TODAY použil slovo RANKING, AutoE😜ress slovo LIST, tedy to o čem píší od začátku diskuze, viz 00:51
ozawasan
Překvapilo mne, jak kriticky se autor obul do této Škodovky a vytkl jí nedostatky a velmi objektivně zařadil vůz do té správné škatulky....
Obrovské překvapení......Auto.cz - díky.....to jsem fakt nečekal....
Enthusiastic.driver
Když dostane FieSTa 5* za jízdní vlastnosti a radost z řízení, proč by nemohla ORS dostat 5* za všestrannost? Ono je někde dáno, že top motorizace se musí hodnotit pouze dle jízdy a fun faktoru?

Nadpis a hodnocení jsou napsány schválně provokativně, přitom text mi závadný nepřišel. Krásná práce od p.Machaly.
andy2214
Hihi, ty jsi sasek. Kdyby te svezl RSem po okresce nekdo, kdo to ma v ruce, seres magi v kostkach do zbytku duchodu. Spatne jizdni vlastnosti a nedostatek vykonu je to posledni, co by k O RS pasovalo. Ano,na okruhu budou rychlejsi auta, pokud z nich umis vytriskat vse. Na okresce ne.

At se ti to.sasku libi nebo ne, je to jizdne velice schopny HH.
Beefcake
Nie, to len vytahuju to iste po x-ty krat.
BOLESotex
[odkaz]
andy2214
Interier Ccka zadna jina liga nez Okty neni. Mmch. mam od cloveka z MB ze v CR se C prodava mizerne az skoro vubec. Duvodem je prave to, ze nepresvedci, ze za ty penize stoji. Roli hraje i jak je prtave. A kdyz se zacne s priplatky, leti tak nahoru, ze pak zas.nedava smysl oproti Ecku. Ktere se prodava nejlepe. Ccko,v socialu, s halogeny atd. se pry dobre prodava v D, kde ho kupuji duchodci. Je to je.ka.
Ozzman
Mne tohle nemusíš vysvětlovat, reagoval jsem na ten povzdech, že je ORS i v naftě. Lidi to ale chtějí a já jim rozumím 😄
andy2214
Vnitrni prostor je mensi, ma horsi interier, moznosti vybavy, exterier je oproti RSu vic kyc. RS je hlavne pro nekoho, kdo chce neco praktictejsiho nez klasicke HH. A v tom Octavia kraluje. Focus ST combi na ni ma jen na papire. Tragicky vnitrni prostor, jeste tragictejsi interier jak z omalovanek, ne tak seriozni vzhled. Proto jih taky moc nepotkas..
andy2214
Jake podvody VW? Mas na.mysli ta TDI, ktera v realnych podminkach patrila k nejcistsim dieselum na trhu? Stejne jako dnesni TDI? Bud jsi hloupy bez spetky kritickeho mysleni, nebo zakomplexovany imb.ecil.
koblih
Samozřejmě.Ta navigace, automatická klima, led světla, obrovský kufr, acc, bezpečnost, jízdní vlastnosti,... Kam se hrabe Octavia na Saaba, hned jdu jednoho koupit.... A jo, já zapomněl Saaba si už nekoupím >😁
andy2214
Neni prehnana. Vyplne dveri nekomu muzou prijit lacine, budiz, jenze nadruhou stranu mas volksvagenovsky precizni zpracovani a slicovani vsech dilu a z toho hlediskajde o nadprumer. At uz se bavime o RS nebo Active.

Co se tyce vyplne dveri, je to blbost. Spis znamka toho, ze hateri nevedi, do ceho pichnout 😄
Ozzman
Mne napadá snad jedině, kdyby VW pustil do Evropy Jettu v provedení GTI, dříve se Jetta sportline nabízela s 147kw TSI, stejným, jako mívala ORS II, či GTI V. V USA byla snad i v jakési verzi GLI, ale nevím, jestli neměla pod kapotou 2.5litr. To "by mohl" být konkurent i přes lehkou nevýhodu v přístupu do kufru.

Pak snad jedině Opel s Astrou sedan (OPC?), ale nějak si nejsem jist, jestli vůbec ještě sedan vyrábí...
Šimpanz
Hele smažko, celou noc jsi hulil skvělý matroš a už máš opravdu dost. Stále mícháš dva články, první článek o TOP 10 HH na který se ptal twistedTSD jak je možné, že 140i je za ORS a volbu HH roku 2017. Já reagoval na první odkaz, který když si přeloží jen průměrně znalý AJ, tak pochopí, že se jedná o SEZNAM (je to tam doslovně napsané) nejlepších HH na trhu. Nikde tam není o pořadí ani jediná poznámka. Odkazy na článek, které sem dáváš nyní na HH of the year neřeší pořadí mezi ORS a 140i, protože ty se tam vůbec nevyskytují. Obsahují popisy a pořadí jenom mezi třemi HH, CTR, FoFO RS a GTI.
andy2214
Nekonkuruje ani omylem.. Stejne vybavena premie se stejne vykonnym benzinem bude o pul mega jinde. Interierem je Octa spolu s Golfem spicka mainstreamu a jizdni vlastnosti jsou jiste dostatecne.. 😄