Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Instalace parkovacích senzorů: Zvládne to i laik?

Jak fungují parkovací čidla z internetu? A zvládne je instalovat laik? Vyzkoušeli jsme to!
Zpět na článek
2. 9. 2018 17:28
3. 9. 2018 09:35
3. 9. 2018 15:29
2. 9. 2018 17:28
vrták...
Miskový vrták, tak to vážně pobavilo >:D Správně se mu pane Jelínek říká korunkový vrták ;-) Nicméně u mnohých aut je nutno zadní nárazník sundat, nebo aspoň trochu odklonit při instalaci těch senzorů, takže určitě to není pro ty, co mají ruce levé a ti druzí na to tenhle článek nepotřebují, protože mají u toho návod výrobce té sady senzorů.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - rokyta.p
2. 9. 2018 20:14
Re: vrták...
Miskový bych také rozhodně neřekl, ale to máš fuk. Chudák Pažout už musí být od Matouše řádně vytuněný. Polepy na prahy, obložený volant koženkovým pruhem, světla umytá zubní pastou, nyní vrták a senzory. Ještě že auto co se tahalo na silonkách byla myslím Mazda, jinak by to bylo na jedno Lvíče už příliš >:D
3. 9. 2018 09:35
kamera
a neni lepsi si misto senzoru rovnou poridit bezdratovou couvaci kameru/zadni kameru, bud ve spojeni v setu s kamerou predni, coz je dnes docela zajimava moznost si pripadne nahrat dukazni matrial pri nehode, a nebo nejakou z Ciny ktera jde vestavet do 5 dveri/vyka kufru na misto kde je zaslepka pro kameru

ja mam ve svem aute couvacku za $14 z ciny co presne pasovala do zaslepky v 5 dverich a paruje se me vpohode s mobilem co mam na palubce, senzory mam z vyroby, ale obraz je proste obraz, senzory maj presnost +-5cm a obcas pistej i kvuli vysoke trave, s obrazem se trefim vpohode na centak :-)

zaroven ale zvazuju i set kamer pro zaznam, kde jedna se cvakne pred zpetne zrcatko a druha dozadu na patych dverich nahore za okno, takovej set dnes stoji okolo 5-6 tisic se zaznamem QWHDp a zajimavou svetelnosti i pro nocni zaznam
Rozbalit vlákno
0
3. 9. 2018 10:21
Perfektní článek
Díky za moc pěkný návod o montáži par. senzorů. Mám něco podobného už v pořádí na druhém autě a vše funguje.
Jen pozor pro majitele R. Megane III - dejte senzory trochu výše, jinak reagují i na menší nerovnost a hlásí "falešný" poplach :-) Podle mě je nárazník asi moc nízko a při naložení kufru se příliš auto nahne dozadu a pak je veselo holt :-)
Rozbalit vlákno
0
3. 9. 2018 10:53
Náklon čidla
Ještě by se hodilo upozornit na to, že je potřeba dát pozor na úhel natočení čidel. Čidlo by mělo být pokud možno co nejvíce kolmo. Pokud bude čidlo nakloněné dolu k vozovce, tak Vám bude snímat zem a tím bude stále pípat, ikdyž za autem nic nebude.

Originální čidla se potom liší hlavně přesností, využití více různých tónů (čím blíže, tím vyšší tón) a u novějších aut samozřejmě spoluprací s dalšími systémy vozidla.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Shr3k
3. 9. 2018 15:29
A je to...
normální člověk by si ten nárazník odmontoval. A taky by koupil nějakou sadu s vyměnitelnými senzory a různými podložkami od nějakého zkušeného evropského výrobce, aby se senzory nechaly správně nasměrovat a případně dokoupit vadné/porouchané/nabourané. Ty čínské sady nic nevydrží a detekce je loterie. ;-)
Rozbalit vlákno
0
28. 2. 2023 18:38
Parkovací senzory
Díky mockrát za článek. Já jsem se nedávno dozvěděl o tom, že i do starších aut lze doinstalovat parkovací asistent a od té doby nad tím dost přemýšlím. Co jsem tak koukal, tak ty senzory až tak drahé nejsou, mají to třeba tady https://www.2din.cz/ Koukal jsem i na nějaké návody a myslím si, že tu instalaci bych zvládl. :)
Rozbalit vlákno
0