O2.....auto spolehlivé, bezporuchové.Osobně francouzům nevěřím, i když auta mají pěkná.Moc pěkná. Rozdíl 60 000 je ale docela dost...napiš prosím specifikaci kterou O2 chceš a cenu jakou ti nabídli.
O2.....auto spolehlivé, bezporuchové
Neviem ako je to s O2 ale O1 rozhodne nebola podľa mňa spoľahlivé auto. Nefunkčné stierače, rôzne relátka, ložiská, čapy atď. to boli bežné závady na každej Oktávii čo poznám. Má ju kolega a mali ju viacerí kamaráti. Každý mal rovnaké "drobné závady". Nehovorím už o TDI kde na každej odišla váha vzduchu na 90 % sú problémy s turbom. Kolega musel navyše meniť ešte aj servo. Napriek tomu ale tvrdí že by si zase kúpil oktáviu a že p307 je zlé auto lebo o "Francúzoch" sa hovorí že sú nespoľahliví. Neviem už v čom by mohol byť ten Peugeot nespoľahlivejší ako jeho Oktávia keď poznám všetky závady čo s ňou mal.
Ja mám ale na spoľahlivosť auta trošku zdeformovaný pohľad. Na Carisme som za 7,5 roka najazdil vyše 300 tis km a jediné závady boli vypálené žiarovky v prístrojovke a hrdzavé príruby na výfuku. Takže nejaké ložisko alebo čapy nepovažujem za bežné opotrebenie. P307 je podstatne väčšie auto, podstatne lacnejšie a myslím si že +/- bude rovnako spoľahlivé ako Oktávia.
Neviem ako je to s O2 ale O1 rozhodne nebola podľa mňa spoľahlivé auto. Nefunkčné stierače, rôzne relátka, ložiská, čapy atď. to boli bežné závady na každej Oktávii čo poznám. Má ju kolega a mali ju viacerí kamaráti. Každý mal rovnaké "drobné závady". Nehovorím už o TDI kde na každej odišla váha vzduchu na 90 % sú problémy s turbom. Kolega musel navyše meniť ešte aj servo. Napriek tomu ale tvrdí že by si zase kúpil oktáviu a že p307 je zlé auto lebo o "Francúzoch" sa hovorí že sú nespoľahliví. Neviem už v čom by mohol byť ten Peugeot nespoľahlivejší ako jeho Oktávia keď poznám všetky závady čo s ňou mal.
Ja mám ale na spoľahlivosť auta trošku zdeformovaný pohľad. Na Carisme som za 7,5 roka najazdil vyše 300 tis km a jediné závady boli vypálené žiarovky v prístrojovke a hrdzavé príruby na výfuku. Takže nejaké ložisko alebo čapy nepovažujem za bežné opotrebenie. P307 je podstatne väčšie auto, podstatne lacnejšie a myslím si že +/- bude rovnako spoľahlivé ako Oktávia.
S tim by se dalo souhlasit,navíc ani u jednoho z uvedených aut nejde o žádný výkřik techniky,spolehlivosti a jízdních vlastností.Prostě normální auta pro běžný užívání a vzhledem k dotazu bych se přiklonil spíš k tomu Pažoutovi bo kombi je kombi a cena si myslim bude hrát taky celkem podstatnou roli.Já osobně znám 2majitele 307 a 1-ho O II a ani jeden z nich nijak výrazně nenadává,takže bych se zeptal manželky a vyrazil... 😉
Octavia je spolahlivejsia. Nie je taka nachylna na koroziu. Osobne by som asi volil Octaviu. Pokial sa jedna o Octaviu II, tak nie je nad cim premyslat.
Studentíku, co to je za úvahy? Peugeot už od osmdesátých let u některých modelů, v devadesátých už u všech nedělá karoserie jinak, než celopozinkované. Zapomeň tedy na pohádky o korozi, nehledě na fakt, že některé e😜onované díly u 307 (blatníky, nárazníky samozřejmě taky) jsou plastové...
Jinak k otázce. Sám jsem s 307 jezdil delší dobu a nijak mě nezklamala. Hromada místa, čitelný podvozek hezky a chytře zpracovaný interiér s ohromným množstvím odkládacích ploch a velkým náskokem v prostornosti oproti Octavii. Tu neznám tak dobře, ale mnohokrát jsem s jezdil v nejrůznějších motorizacích. Ve prospěch Octavie bych trochu paradoxně uvedl její motor, který sice je trochu slabší, ale zátah se mi zdá lineárnější a spotřebou bude cca o půl litru na sto níže při stejném tempu. I tak se dá s 1,6 ve 307 jezdit okolo 7 l/100 km s citlivou nohou a po zajetí. Jestli dobře rozumím, když se jedná o auto pro ZTP držitele, tam hraje interiér docela zásadní roli, že? To znamená místo pro pasažéra (1:0 pro 307), přístupnost do interiéru (1:0 pro 307 díky vyšší stavbě karoserie), velikost zavazadlového prostoru a jeho přístupnost (1:0 pro 307 vzhledem k tomu, že se jdná o kombi).
Kvality se není třeba bát, současná 307 je už prosta dětských nemocí z prvních let výroby, kdy tohle jinak výtečné auto zbytečně utrpělo šrámy, i když si to nezaslouží, protože je vážně prima.
Nová Octavia je určitě dobrá volba, ale s takovou cenovou výhodou je 307 Break (alespoň pro mě) jednoznačná záležitost. Je třeba si ale auto vyzkoušet, to je Alfa & Omega. 😉
Jinak k otázce. Sám jsem s 307 jezdil delší dobu a nijak mě nezklamala. Hromada místa, čitelný podvozek hezky a chytře zpracovaný interiér s ohromným množstvím odkládacích ploch a velkým náskokem v prostornosti oproti Octavii. Tu neznám tak dobře, ale mnohokrát jsem s jezdil v nejrůznějších motorizacích. Ve prospěch Octavie bych trochu paradoxně uvedl její motor, který sice je trochu slabší, ale zátah se mi zdá lineárnější a spotřebou bude cca o půl litru na sto níže při stejném tempu. I tak se dá s 1,6 ve 307 jezdit okolo 7 l/100 km s citlivou nohou a po zajetí. Jestli dobře rozumím, když se jedná o auto pro ZTP držitele, tam hraje interiér docela zásadní roli, že? To znamená místo pro pasažéra (1:0 pro 307), přístupnost do interiéru (1:0 pro 307 díky vyšší stavbě karoserie), velikost zavazadlového prostoru a jeho přístupnost (1:0 pro 307 vzhledem k tomu, že se jdná o kombi).
Kvality se není třeba bát, současná 307 je už prosta dětských nemocí z prvních let výroby, kdy tohle jinak výtečné auto zbytečně utrpělo šrámy, i když si to nezaslouží, protože je vážně prima.
Nová Octavia je určitě dobrá volba, ale s takovou cenovou výhodou je 307 Break (alespoň pro mě) jednoznačná záležitost. Je třeba si ale auto vyzkoušet, to je Alfa & Omega. 😉
307 som mal 2 a pol roka. Tie sramy si tento model zasluzi, pretoze problemy s autom neboli typu "detske choroby", ale boli to problemy zasadneho charakteru. Ak by sme sa nebavili o spolahlivosti, bral by som 307 (v tomto suhlasim s Perunom okrem hodnotenia podvozku). O2 nepoznam, ale podla vyjadreni majitelov zatial velke problemy nie su.
307 som mal 2 a pol roka. Tie sramy si tento model zasluzi, pretoze problemy s autom neboli typu "detske choroby", ale boli to problemy zasadneho charakteru. Ak by sme sa nebavili o spolahlivosti, bral by som 307 (v tomto suhlasim s Perunom okrem hodnotenia podvozku). O2 nepoznam, ale podla vyjadreni majitelov zatial velke problemy nie su.
Neviem kolko mas na tej 307 nabehane, ale od cca 120000km sa to chova ako komunikator, ktory neustale vypisuje nove a nove chyby. Tych 7l je na 100km??? Asi jazdis s velmi lahko nohou iste si to vies dobre vyratat, ja som rad ked mi vydrzi nadrz na 650 km. Mam 1,6 benzin. Od 4000 ot/min taha celkom dobre ale ta spotreba. Nie som tupy, viem, ze sa karoserie zinkuju, no povedz to aj mojmu Peugeotu, ktory uz trosku zakvita na lemoch.
Zhruba před rokem jsem, mezi jinými, vybíral i mezi P307 a OII. Nakonec vyhrála OII i když cena opravdu hovořila ve prospěch 307. OII se mi líbila víc v interiéru. Lepší použité materíály i zpracování. I když jsem už od začátku nebral 307 jako favorita , tak jsem se byl i svést.OII má pro mě lepší podvozek, sice je trochu tvrdší , ale o to líp drží stopu a chovala se jistěji. Motor 1,6 je pro OII dostačující.Mnohem lepší řazení i řízení než 307 (hodnotím pouze testující jízdu, tak mě nekamenujte).
Na P307 mě nakonec odradila taky jejich nevalná pověst , co se týče spolehlivosti (i když nemám vlastní zkušenosti).
Na P307 mě nakonec odradila taky jejich nevalná pověst , co se týče spolehlivosti (i když nemám vlastní zkušenosti).
"Jestli dobře rozumím, když se jedná o auto pro ZTP držitele, tam hraje interiér docela zásadní roli, že? To znamená místo pro pasažéra (1:0 pro 307), přístupnost do interiéru (1:0 pro 307 díky vyšší stavbě karoserie), velikost zavazadlového prostoru a jeho přístupnost (1:0 pro 307 vzhledem k tomu, že se jdná o kombi). "
S tým sa dá súhlasiť.
Keby aj OII bola combi nie je o čom, vyhráva OII. Žeby motor 1,6 v OII bol lepší, ako v 307 by som teda nepovedal. S tou kvalitou 307 je to otázne, aj keď už sú vychytané detské nemoci, stále to asi nebude ono /napriek tomu, že mám 4.r 307 break bez problémov , 307 je legenda v poruchách/ . Studacik, keď tebe zakvitá v lemoch 307 tak si ju asi kúpil ojazdenú s vymenenou a prestriekanou celou karosériou, alebo parkuješ v nejakej chem. továrni. Tvrdší podvozok v OII by som nebral ako výhodu pre komfort jazdy, keď nie si pretekár je to o ničom, že auto na hrane pri prejazde zákrut drží lepšie stopu. Bezpečnosť - obidva 4 * čiže približne rovnaká. Celkovo je to dosť vyrovnané , záleží na tebe a na tom koľko veľa je pre teba rozdiel 65000 Kč.
S tým sa dá súhlasiť.
Keby aj OII bola combi nie je o čom, vyhráva OII. Žeby motor 1,6 v OII bol lepší, ako v 307 by som teda nepovedal. S tou kvalitou 307 je to otázne, aj keď už sú vychytané detské nemoci, stále to asi nebude ono /napriek tomu, že mám 4.r 307 break bez problémov , 307 je legenda v poruchách/ . Studacik, keď tebe zakvitá v lemoch 307 tak si ju asi kúpil ojazdenú s vymenenou a prestriekanou celou karosériou, alebo parkuješ v nejakej chem. továrni. Tvrdší podvozok v OII by som nebral ako výhodu pre komfort jazdy, keď nie si pretekár je to o ničom, že auto na hrane pri prejazde zákrut drží lepšie stopu. Bezpečnosť - obidva 4 * čiže približne rovnaká. Celkovo je to dosť vyrovnané , záleží na tebe a na tom koľko veľa je pre teba rozdiel 65000 Kč.
Psal jsem, že tvrdší podvozek u OII vyhovuje "mě", mám prostě radši když mi auto v zatáčce drží a moc se nenaklání, to bylo u 307 horší (a neplatí to jenom pro jízdu na hraně - rozhodně nejsem závodník). S 1,6 motorem to ani moc nejde. Pro někoho to výhoda je a pro někoho ne. 😄
Pravda je, že u OII jsou trochu více cítit české silnice, ale není to žádná tragédie.
Místa v OII je habakuk i pro mě. A nejsem rozhodně žádnej drobek.
OII, i když jenom liftback, tak má pořád hodně místa v kufru a moc za 307 nezaostává a přístupnost je díky pátým dveřím taky výborná. Takže když nebudeš často jezdit naložený po střechu nebo vozit vysoké věci, tak to určitě stačí.
65 tis. je určitě velký rozdíl, ale jak tady čtu , tak se vzhledem ke spolehlivosti 307 asi vyplatí. Nehledě na vyšší zůstatkovou cenu při dalším prodeji.
Pravda je, že u OII jsou trochu více cítit české silnice, ale není to žádná tragédie.
Místa v OII je habakuk i pro mě. A nejsem rozhodně žádnej drobek.
OII, i když jenom liftback, tak má pořád hodně místa v kufru a moc za 307 nezaostává a přístupnost je díky pátým dveřím taky výborná. Takže když nebudeš často jezdit naložený po střechu nebo vozit vysoké věci, tak to určitě stačí.
65 tis. je určitě velký rozdíl, ale jak tady čtu , tak se vzhledem ke spolehlivosti 307 asi vyplatí. Nehledě na vyšší zůstatkovou cenu při dalším prodeji.
Kur.a, co máte pořád s tou přímou úměrou mezi "nakláněním/nenakláněním" a "jízdními vlastnostmi"? Vždyť na tom není ani za mák pravdy!
Tedy nesrovnáváme-li mezi sebou výhradně auta se stejnou (stejně blbou) konstrukcí pozdvozku - tam to totiž často opravdu platí...
Tedy nesrovnáváme-li mezi sebou výhradně auta se stejnou (stejně blbou) konstrukcí pozdvozku - tam to totiž často opravdu platí...
to Mitsi : Promiň, teď trochu nechápu Tvoje rozhořčení. Můžeš to trochu vysvětlit. Jen jsem napsal svoje subjektivní pocity, že jsem se prostě citíl v OII jistější.
Viz kopie několika mých starších příspěvků z úplně jiného vlákna:
1.
"Svého času jsem byl účastníkem zajímavého pokusu s Xantií Activa, tj. vůbec prvním autem, které se v zatáčkách "vůbec nenaklání". Na speciální trati jezdili různí řidiči s Xantiemi se stejným motorem, ale s různými systémy hydrauliky. Výsledkem bylo, že profíci dosahovali se všemi provedeními cca stejných časů, zatímco amatéři byli rychlejší právě se systémem Active, tj. s "nenaklánějícím se autem". Proč? Jednoduše proto, že si v zatáčkách (a celá trať byla právě o zatáčkách) dovolili více, než s naklánějícím se vozidlem. Plyne z toho i další velmi důležité poučení: to, že se auto nenaklání, ještě vůbec nemusí znamenat, že má lepší jízdní vlastnosti než to, které se naklání - byť se nás motorističtí novináři intenzivně snaží přesvědčit o opaku!"
2.
"Dobře, já Ti to "přeložím do jazyka srozumitelného": Amatéři se cítí v autě, které se (jakoby) nenaklání, jistěji, pročež si s ním/v něm více troufnou, aniž by si ovšem uvědomovali, že se nacházejí už mnohem blíže limitu danému jízdními vlastnostmi předmětného vozu, a tudíž s takovým vozem často jezdí tzv. "bez rezervy".
Profící dokáží jet na limitu i s autem, které se naklání, tj. vytěžit z něj vždy a za všech okolností maximum. A právě to "maximum" je determinováno úplně jinými faktory, než je naklánění!
Tak schválně, které z nich je "bezpečnější"?"
3.
""(cit..) "Kedze bez pouzitia semiaktivnych alebo aktivnych podvozkov sa to eleminovat neda, musime s tym zit a zalezi od vyrobcu co uprednostni - bezpecnost alebo pohodlie. Zial s konvencnymi pruziacimi systemami sa tieto dve veci navzajom vylucuju."
Nejsem konstruktér, nemám vzdělání v oboru, ale mám cit a jedno vím neprosto jistě: Kašlu na to, jak "aktivní či alespoň semiaktivní" má auto podvozek a je mi zcela fuk, zda se naklání nebo nenaklání - mne zajímá pouze to, jaké má jízdní vlastnosti! A znám dost aut, která jsou pohodlná a přitom se špičkovými jízdními vlastnostmi a naopak dost aut, která - byť si tvrdostí podvozku hrají na rádoby "sporťáky" - jsou v jízdních vlastnostech silně podprůměrná!!!"
Stačí?
1.
"Svého času jsem byl účastníkem zajímavého pokusu s Xantií Activa, tj. vůbec prvním autem, které se v zatáčkách "vůbec nenaklání". Na speciální trati jezdili různí řidiči s Xantiemi se stejným motorem, ale s různými systémy hydrauliky. Výsledkem bylo, že profíci dosahovali se všemi provedeními cca stejných časů, zatímco amatéři byli rychlejší právě se systémem Active, tj. s "nenaklánějícím se autem". Proč? Jednoduše proto, že si v zatáčkách (a celá trať byla právě o zatáčkách) dovolili více, než s naklánějícím se vozidlem. Plyne z toho i další velmi důležité poučení: to, že se auto nenaklání, ještě vůbec nemusí znamenat, že má lepší jízdní vlastnosti než to, které se naklání - byť se nás motorističtí novináři intenzivně snaží přesvědčit o opaku!"
2.
"Dobře, já Ti to "přeložím do jazyka srozumitelného": Amatéři se cítí v autě, které se (jakoby) nenaklání, jistěji, pročež si s ním/v něm více troufnou, aniž by si ovšem uvědomovali, že se nacházejí už mnohem blíže limitu danému jízdními vlastnostmi předmětného vozu, a tudíž s takovým vozem často jezdí tzv. "bez rezervy".
Profící dokáží jet na limitu i s autem, které se naklání, tj. vytěžit z něj vždy a za všech okolností maximum. A právě to "maximum" je determinováno úplně jinými faktory, než je naklánění!
Tak schválně, které z nich je "bezpečnější"?"
3.
""(cit..) "Kedze bez pouzitia semiaktivnych alebo aktivnych podvozkov sa to eleminovat neda, musime s tym zit a zalezi od vyrobcu co uprednostni - bezpecnost alebo pohodlie. Zial s konvencnymi pruziacimi systemami sa tieto dve veci navzajom vylucuju."
Nejsem konstruktér, nemám vzdělání v oboru, ale mám cit a jedno vím neprosto jistě: Kašlu na to, jak "aktivní či alespoň semiaktivní" má auto podvozek a je mi zcela fuk, zda se naklání nebo nenaklání - mne zajímá pouze to, jaké má jízdní vlastnosti! A znám dost aut, která jsou pohodlná a přitom se špičkovými jízdními vlastnostmi a naopak dost aut, která - byť si tvrdostí podvozku hrají na rádoby "sporťáky" - jsou v jízdních vlastnostech silně podprůměrná!!!"
Stačí?
to Mitsi: To bylo dlouhé a asi i pravdivé. Ale pro mě jako pro laika a amatéra, je přílišná měkkost podvozku a naklánění , určitá nevýhoda. Nejen v zatáčkách ale např.při vyhýbání, předjíždění. Při trochu vyšších rychlostech pak jde o dobré držení stopy. Tam je pro mě pořád OII o kousek lepší v těch "jídních vlatnostech". Neříkám, že neexistují auta která mají velice komfortní podvozek s výbornou jízdní stabilitou, ale podle mě sem ani OII ani 307 nepatří. V této třídě a cenové relaci je to spíš o kompromisu, i když vyjímky se určitě taky najdou.
Tak zrovna ta úplně obyčejná (bez přídomku Activa) Xantia, která se naklání velmi výrazně, by to Oct.02 natřela jak v zatáčkách, tak co do podélné stability ve vysokých rychlostech. A to spatřila světlo světa před více jak 10 lety...
to Mitsi: To opravdu nemůžu posoudit, s Xantií jsem nikdy nejel. Nevím jak to děláš, ale vždycky se dokážeš chytnout nějakého slovíčka a pak už to jede 😊
To není chytání za "Tvá slovíčka", ale projev nesouhlasu s papouškováním přihlouplých pouček ještě přitroublejších motoristických novinářů.
Vážím si názoru každého jedince, byť je třeba diametrálně odlišný od toho mého. Jen k tomu potřebuji alespoň jistou míru vlastního přesvědčení, že ten názor je opravdu jeh👋její/z vlastní palice (nazývej si to, jak chceš) a nikoli plodem marketingové masáže.
PS: A to rozhodně nepatřím mezi příznivce francouzských vozů!
Vážím si názoru každého jedince, byť je třeba diametrálně odlišný od toho mého. Jen k tomu potřebuji alespoň jistou míru vlastního přesvědčení, že ten názor je opravdu jeh👋její/z vlastní palice (nazývej si to, jak chceš) a nikoli plodem marketingové masáže.
PS: A to rozhodně nepatřím mezi příznivce francouzských vozů!
mal som O1 1.6 74kw dva a pol roka a P307SW 2.0 HDI 3/4 roka. Nebudem nudit detailami, ale pre mna subjektivne je Skoda oproti Peugeotu jednoznacny favorit. Mitsi ma mozno pravdu, ale konkretne 307SW malo jazdne vlastnosti katastrofalne a okrem toho sa aj naklanala urcite viac ako Octavia.
Tak tady bych dost polemizoval. Zvlast, kdyz, jak jsem pochopil, se jedna o auto pro zdravotne postizenyho. P307 ma pohodlnouckej, mekkej, ale pritom uz jizdne o dost tvrdsi nez starsi fr. auta, podvozek. Rozhodne zadnej kostitras, coz se ale na jizdnich vlastnostech neprojevuje. Velkym plusem je hafo ruznych odkladacich schranek a policek, oktavka se v tomhle s nim nemuze absolutne rovnat!! Za srovnatelny penize ma daleko bohatsi zakladni vybavu (vcetne 6 airbagů!!!), u skodovky si clovek musi doplacet i za volant a kola. A nevoim, kde ste vzali, ze oktava ma vetsi kufr. 307 ma v kombi verzi pri sklopenych zadnich sedadlech pres 2000 litru. Maji sice na mereni trochu odlisnou metodiku, ale stejne. Bohuzel, pokud vim, tak srovnavaci test Oktavky a P307 nikde nevysel (sam jsem je hledal). Vysli ale asi tri srovnavaci testy Okatavky kombi s Méganem Grandtour, kde ve vsech vysel lip Mégane. A jelikož z testů M.GT a P307 (SW) vysel většinou vítězně P307, bude asi P307 taky lepší než Oktáva. Ale bez srandy. Sám se mezi těmahle autama rozhodoval, takže sem si toho načetl a nazkoušel poměrně dost. A ten vtip o tom, že Oktávka je mladší auto než P307, byl fakt dobrej. >😁
Ahoj, priama umera medzi naklananim a subjektivnym pocitom existuje. Tiez nemam rad ked sa auto aj pri normalnom prejazde zakrutou naklana tak, ze sa mozete cytit rukou zeme. A to prave francuzske podvozky robia. Samozrejme, ze prejazd zeleznicnych kolaji vacsou rychlostou je citit v peugeote menej ale aj informacii z cesty cez volant dostavate menej.
Cize odporucam - dochodcom,co sa chcu vozit a nie jazdit 307 a vsetkym ostatnym Octavia II.
Cize odporucam - dochodcom,co sa chcu vozit a nie jazdit 307 a vsetkym ostatnym Octavia II.
...tak to jsi stastny clovek, kdyz ti 307 nezlobila!!! A ze je prosta detskych nemoci?? Tak to jsi me velmi pobavil: moje 307 je jedna z prvnich z roku 2001 co dorazila do republiky a problemy + naprosto kretensky pristup servisu DOMANSKY = N I K D Y ne Peugeot!
P.S. a ze je to bez koroze? Podivej se mi na pate zadni dvere (vedle treti brzdovky), je tam bublina jako padesatnik...
P.S. a ze je to bez koroze? Podivej se mi na pate zadni dvere (vedle treti brzdovky), je tam bublina jako padesatnik...
kupuj domace vyrobky - kupuj skodu! 😉 :idea: :?: :!: 😉
Ber Peugeota , rozdíl 60000 je hodně. Ty jako ZTP/P je využiješ jistě jinak. Octavie je jako celek možná lepší auto , ale cenový rozdíl + navíc kombi , to je jasný argument pro 307. Ale výběr je stejně na tobě. Tak se dobře rozhodni.
Tiez by som sa priklanal vzhladom k cenovemu rozdielu k 307. Aj ked sam mam OII 1,6MPI. Ti co sudia OII podla poznatkov OI nech ani nepisu mal som predtym 1,6MPI OI r.v.98 a zodpovedne mozem povedat ze su to velmi odlisne auta. U OI 1,6MPI stale dokola mnsie problemy: s kolisajucimi otackami na volnobeh (vzdy vycistenie skrtiacej klapky, dva krat vymena, casom opat a znova), vrzajuce a hrkotajuce vsetky zamky (dokola mazat a nastavovat) mechanizmus stieracov (je z hlinika casom skoro vzdy sa najprv rozvrza neskor rozpadne). Casom obcasne vrzanie od naprav a mozno nejeka ine veci co si namamatam. Nikdy som vsak neostal niekde "visiet" S OII od 06/05 dodnes 5reklamacnych oprav (cca 10navstev kedze reklamovane chyby zo slendriantsva servisu bud vyvolali dalsie chyby alebo tu reklamovanu len na cas zamaskovali): zarosene svetlomety (vymena), Vrzajuca mriezka ventilacie pod sklom (zalepenie -ci skor ulepenie aj ked uz nevrze, len toho lepidla mohli dat viac s citom a len pod mriezku anie aj na palubku), odlupujuca sa okrasna "chromova" lista na kastliku na palubke (Vymena celeho stredoveho "kastliku" este ze to tiez nelepili), Dva krat oprava piskotajucich prednych okien pri stahovani (stale obcas piskocu ale uz neriesim), Piskotavy Pazvuk odspodu auta (vymena palivoveho cerpadla). Uvolnenie madla LP dveri (dvere zacali hrkotat a madlo sa zacalo oddelovat od tapecaku) - ) zalepenie (opat ulepeneie😒. To co uz nie je zavinenim vyrobcu: opravy po "oparavach" na moje reklamacie - raz ulomenie matky drziacej madlo pravch dveri (opatovne navarenie), zlomenie krycej mriezky vyskoveho repraku (nasadili ju tam zlomenu pri cisteni interieru mi polovica ostala na podlahe). Inak radenie rozhodne lepsie v OII ako v P307, jazdne vlastnosti podla mojej skusenosti pre "dravejsie" zalozeneho vodica tiez plus pre OII. Komfort (prejazdy cez kolaje, rolety) plus 307. Dojem z interieru zrovnatelny, mozno mierne lepsi v OII ale zial OII ma nestastne riesene striekane plastove madla dveri, zacnu sa dost skoro na nich obajavovat skrabance (nechapem preco tuto sprostost uz nezmenili ked to mal aj predchadzajuci Passat, Golf IV, V, Superb...).
Další věc je ta že když si koupíš pažouta tak budeš klidněji spát,než když ti bude na parkovišti stát koncernový auto.
😉
😉
jednoznačně octavia...o tom není pochyb,je to celkově novější a modernější auto.... :roll:
no já nevím,mě je to jedno,ale mě 307ničím nezaujala,zvlášť jízdními vlastnostmi ne,ale cenu má dobrou,no.. :?
307 1.6 HDi 66 kW má kombinovanou spotřebu cca 5.0, u velkých nájezdů km jistě pozitivní parametr.
Vždycky když čtu příspěvěk nějakého "závodníka" co hodnotí jízdní vlastnosti auta, které ani nezná, tak se sice usměju, ale nekomentuju. Když se za mnou asi před rokem stavil kamarád s novou služební Octávií 2.0 TDI (s chipem a se "sportovním" podvozkem na nááádherných 17" kolech v barvě titanu :-! ), nabídnul mi, abych si vyzkoušel, co ten jeho zázrak za osm set padesát tisíc umí (měl tam pro jistotu vše, vyjma ESP). A tak jsme vyrazili. Hezky zpracovaný a kvalitní interiér dost nechutně rušilo neuvěřitelný dunění motoru ve všech otáčkách a rozonující sloupek řízení. O tom ale věděl a hned mě na to upozornil. Letěl jsem dosti nepředpisově (všem, kterým jsem tehdy způsobil duševní újmu se nyní dodatečně omlouvám) a vedle sedící kamarád se očividně tetelil blahem, jak ten jeho miláček sviští. Toto vše se odehrávalo na relativně rovných úsecích, takže když přišel sjezd na klasickou okresku, tak jsem už zpomalil na rychlost, kterou jsem tam jezdil běžně se svou 307čkou. Hvízd, křup....uhrrr.... a jéje... No prostě ten ultra tvrdý a sportovní podvozek nevaruje ani za mák a rovnou jsem si to šinul ke krajnici nejprve ukrutně nedotáčivým smykem, který se po korekci plynem a volantem změnil na lehce přetáčivý a až rychle odříkaný otčenáš mě spolu s mnoha newtonmetry vytáhl ze zatáčky ven. Kolega v tu chvíli měnil už třetí pampersky a když jsme dojeli zpátky, poděkoval jsem mu a řekl, že takovou záludnost jsem od své 307 nikdy nezažil a co víc, zmíněnou zatáčkou s ní projedu rychleji 8-s . Nejprve se mu vůbec nechtělo, ale pak si dal říct a dali jsme tu samou trasu ještě jednou. U starého HDIčka jsem samozřejmě musel patřičně tlačit na pilu, abych vůbec vzbudil dojem, že jedeme rychle, ale porce decibelů byla sotva poloviční, sloupek řízení nerezonoval a když jsme přejeli mravence, nepřekousli jsme si jazyky. Pak přišel ten sjezd 😜 Lehké obrání plynu, letíme dovnitř, velmi jemně cítím, jak mi celé ato říká: no, už, teď je ten pravej okamžik... takže noha na plynu jde k podlaze a my tam letíme o 10 km/h (to už je dost :shock: ) rychleji. Pneumatiky jen krátce vyštěknou a 307 dokončí zatáčky bez ztráty kytičky.. Zpátky jedeme volně a já si dávám záležet na tom, abych motor moc netočil, aby to ticho, klid pohoda a hlavě čitelný podvozek udělaly své.. Nemusím nic říkat, sedí vedle mě jako zařezanej a aspoň dva týdny mi nezavolal >😁 307 je krásné auto s bezchybným interiérem a čitelným, bezpečným podvozkem. Jeho jediným handycapem je menší zavazadlový prostor, který ale u verze s kombi kompenzuje jeho výrezně lepší praktičností a nízkou nákladovou hranou. :!: Takže střelcům mezi 18 - 25 roky doporučuju, aby více používali hlavu a vlastní rozum, dřív, než se s nadšením vrhnou do hloupýho auta a pod žulovej náhrobek. Hošíků amatérů na tvrdých koncernových podvozcích už jsem v příkopech viděl dost.
to Perun: Ne vždycky jde o jízdní vlastnosti při "závodění". Jako závodník jsi se spíš projevil Ty, při tom Vašem testování. To byly velice vyčerpávající informace.
Jinak 307 je docela pěkné autíčko, SW je, řekl bych, nádherná,(jedna nová nám parkuje před firmou). Ale nedávno (jsou to tak tři týdny) jsem byl svědkem docela zábavné show právě s 307SW. Odpoledne přišel majitel , pak přijeli tři manící se lvíčkem na montérkách, asi dvě hodiny okolo toho běhali lezli do motoru, pod auto atd.. Nakonec přijel odtah a 307 si odvezli. No asi to nebylo nic závažného protože za 14 dnů už byl zpátky. Třeba je to vyjímečná zkušenost , ale i tak dokáže otrávit život.
Jinak 307 je docela pěkné autíčko, SW je, řekl bych, nádherná,(jedna nová nám parkuje před firmou). Ale nedávno (jsou to tak tři týdny) jsem byl svědkem docela zábavné show právě s 307SW. Odpoledne přišel majitel , pak přijeli tři manící se lvíčkem na montérkách, asi dvě hodiny okolo toho běhali lezli do motoru, pod auto atd.. Nakonec přijel odtah a 307 si odvezli. No asi to nebylo nic závažného protože za 14 dnů už byl zpátky. Třeba je to vyjímečná zkušenost , ale i tak dokáže otrávit život.
Pokaziť sa môže každé auto. Známemu sa pokazilolo nové BMW 525. Kolega má Octaviu I a pravidelne niečo opravuje. Čapy, ložisko, stierače, nejaké relátka, servo, váhu vzduchu, zasekáva sa mu turbo plus ďalšie drobnosti. Bude kupovať nové auto a vážne rozmýšľa nad O II. Peugeot nechce lebo je údajne kazový. Ale na otázku o koľko môže byť ešte kazovejší ako Škodovka už odpovedať nevedel. Pritom čo poznám majiteľov oktávii tak väčšina s tých vecí čo som vymenoval sa kazí bežne. Ale pritom nikto netvrdí že Oktávia je kazové auto. Peugeot ma asi zase iné veci čo sa kazia ale v podstate bude na tom asi väčšina áut rovnako. Teda okrem môjho starého Mitsubishi Carisma. >😁 Jediné čo som po 7 rokoch/305 tis. km menil. bol výfuk a žiarovky v prístrojovke. ( samozrejme + brzdy, tlmiče a bežný servis) Také auto už asi nebudem mať. 😢
Po zkušenostech několika mých známých s P307 a OII bych P307 také nedoporučil. Opakované návštěvy servisu, stesky na nespolehlivost. Vnitřní prostor ale super.
Jo, v 307 SW je opravdu místa habaděj, ale to je i v OII. Opravdu nejsem drobek mám 185 a přes 100 kilo a v OII se cítím opravdu dobře i na dlouhých cestách. Tady jde spíš o to co komu vyhovuje. Mě spíš vyhovoval posez v OII než ve 307, ale to je u každého to je jiný a musí si to sám vyzkoušet. Jinak i OII má určitě svoje mouchy a není to naprosto bezporuchové auto. Mě třeba při 20 tis. Km měnili tempomat.
ja som si davnejsie povedal, peugeot uz nikdy viac, oktavka (skoda) uz nikdy viac.... keby som si mal ale vybrat medzi tymito dvomi autami, tak jednoznacne peugeot...
1. menej sa kradne a je rozhodne krajsi
2. je aj peugeot kazovy, ale charakter zavad aspon v mojich pripadoch bol odlisny... oktavka ma nechala na ceste, s peugeotom sa dal vzdy naplanovat servis
3. ceny ND a servisu su +- rovnake
4. PGT mal napriek svojmu pohodlnejsiemu podvozku lepsie jazdne vlastnosti, bol rychlejsi v zakrutach, mal lepsiu odozvu od "volantu" aj od motora
5. uz len ten zvuk benzinovej 1.6 v PGT je neporovnatelne krajsi 😊))
6. korozia u PGT??? haha... myslim moje 2 auto kedysi pred 15 rokmi bol PGT 205 rv. 85... este v 2001roku na tom aute nebol naznak korozie 😊
1. menej sa kradne a je rozhodne krajsi
2. je aj peugeot kazovy, ale charakter zavad aspon v mojich pripadoch bol odlisny... oktavka ma nechala na ceste, s peugeotom sa dal vzdy naplanovat servis
3. ceny ND a servisu su +- rovnake
4. PGT mal napriek svojmu pohodlnejsiemu podvozku lepsie jazdne vlastnosti, bol rychlejsi v zakrutach, mal lepsiu odozvu od "volantu" aj od motora
5. uz len ten zvuk benzinovej 1.6 v PGT je neporovnatelne krajsi 😊))
6. korozia u PGT??? haha... myslim moje 2 auto kedysi pred 15 rokmi bol PGT 205 rv. 85... este v 2001roku na tom aute nebol naznak korozie 😊
Myslím, že korozi napozinkované karoserii není potřeba vůbec řešit. Navíc dává P. na kastli 6letou záruku. Navíc mně přinde Oktáva nechutně předražená, zvlášť, když je vyráběná v ČR a P307 v Anglii, v údajně absolutně "nejdražším" závodě na světě. Navíc škodovka nemá absolutně žádnou originalitu. Člověk má problémy rozeznat ji od VW. Dokud se nezbaví tohodle "kopírovacího" image, nebude minimálně na západě považovaná za plnohodnotnou značku (osobní zkušenosti). S rumstrem to, zda se, škodovka konečně pochopila, i když je otázkou, estli se vydala dobrým směrem. Esteticky může soupeřit tak leda s Multiplou. >😁
No když si pročteš příspěvky dozadu tak uvidíš, že u P307 se objevuje koroze i na pozinkované karoserii. A škodovka dává na karoserii 12 let. 😉
Srovnávaní vzhledu je naprosto subjektivní věc a u každého jiná takže pokud auto není vyložené ohavné (jako např. Honda City nebo Renalt Thalia) tak nemá cenu se o tom nějak rozsáhle zmiňovat. Ostatně mě se OII líbí mnohem více než 307.
A znám pár lidí co má OII a ještě nikdy je nenechala na cestě, takže plánovat servis se dá taky bez problémů.
O cenách se hádat nebudu protože OII je dražší, ale zase při dalším prodeji si udrží mnohem vyšší cenu . Stačí se podívat za kolik se dá sehnat 206 a Fabie.
Srovnávaní vzhledu je naprosto subjektivní věc a u každého jiná takže pokud auto není vyložené ohavné (jako např. Honda City nebo Renalt Thalia) tak nemá cenu se o tom nějak rozsáhle zmiňovat. Ostatně mě se OII líbí mnohem více než 307.
A znám pár lidí co má OII a ještě nikdy je nenechala na cestě, takže plánovat servis se dá taky bez problémů.
O cenách se hádat nebudu protože OII je dražší, ale zase při dalším prodeji si udrží mnohem vyšší cenu . Stačí se podívat za kolik se dá sehnat 206 a Fabie.
Jasně, že estetika je silně subjektivní stránka. Myslí, že stejně tak má plno zastánců thálka. Ale to, že je škodovka kopií VW (jakkoliv povedenou), nikdo myslím popřít nemůže. S udžením ceny myslím vyndou nastejnou, 307 (minimálně v provedení SW) je právě známá tím, že si poměrně dlouho udržuje vysokou cenu. Aspoň je to u ní plusová stránka ve všech recenzích. A koroze na zinkové karoserii? Leda na bourané.
Čti starší příspěvky, nebylo psáno, že byla 307 bouraná a přesto rezla.
S držením ceny nevím, no maximálně SW, ale to jen díky super výbavě. Jinak ojetou Octavii prodáš líp i v základu. Neříkám, že je to dobře, ale je to tak.
Octávia je kopií VW, ale to neberu jako nevýhodu a spousta lidí určitě také ne, naopak.
S držením ceny nevím, no maximálně SW, ale to jen díky super výbavě. Jinak ojetou Octavii prodáš líp i v základu. Neříkám, že je to dobře, ale je to tak.
Octávia je kopií VW, ale to neberu jako nevýhodu a spousta lidí určitě také ne, naopak.
Nemyslím, po kvalitativní stránce, ale jakou cenu má vyrábět auto, který jen tupě kopíruje nějaký jiný, popř. přímo používá většinu jeho konstrukčních prvků. Přidaná hodnota mi nějak uniká. Vypovídá to něco o malým sebevědomí té značky.
...no tak OII je dozajista mladší než P307...
No, myslím, že faceliftem prošly obě auta ve stejným roce. A oktávka jako taková není určitě mladší, než 307, kerá se vyrábí od konce roku 2001. Kromě toho ale v dotaze nebylo ani slovo o tom, že jde o OII.
No na to, že jsi vybíral mezi Octavií a P307 , toho víš o Octáviích sakra málo. Takže OI se vyráběla už od roku 1996 a 1.facelift měla v r.1998, takže tím rozhodně neprošla stejně jako 307. OII se vyrábí od roku 2004 takže je sakra mladší než 307. O odkládacích místech v OII toho taky moc nevíš. Prostě nevíš o čem mluvíš. A jestli píšeš že Octávka jako taková je starší , tak máš samozřejmě pravdu , protože úplně první Octávie se vyráběly už někdy v 60.letech. Ale jestli tím myslíš, že OII je vlastně přímý nástupce OI tak máš taky pravdu , ale 307 taky nástupce 306.
A s tím kopírováním bych se moc nevytahoval, protože Peugeot=Citroen. A taky jsou tady kolínská trojčátka, kde je jiná jenom kastle, tak připaž. Dneska už nemáš v této třídě žádné jedinečné auto.
A s tím kopírováním bych se moc nevytahoval, protože Peugeot=Citroen. A taky jsou tady kolínská trojčátka, kde je jiná jenom kastle, tak připaž. Dneska už nemáš v této třídě žádné jedinečné auto.
Mě uveď jeden jedinej případ (kromě kolíňat, což je specifickej případ), kdy se některej model pežota podobá citroenu. Na to, že pocházejí od stejnýho výrobce, si obě značky zachovaly naprostou originalitu. To platí i vůči ostatním značkám, kde je Citroen absolutním novátorem, srovnatelným možná tak s renaultem. Vždycky o nějakej ten krok vepředu (někdy možná až moc :shock: ). To, že mají třeba společnej motor, nijak neovlivňuje jejich "dyzajn". Kromě toho společnej motor s někým má dnes už většina vozů.
Se stářím Okávky si jenom potvrdil to, co jsem psal. OII rozhodně není "nový" auto (srovnání s archeologickou oktávkou tady trochu kulhá). Jde v podstatě o další facelift. Což rozhodně nebyl případ 306 a 307. Asi jako kdybys napsal, že fabia je facelift favorita nebo felicie. Nějakej ultraviditelnej a převratnej vizuální rozdíl mezi oběma oktávkama rozhodně není. No, kromě cenovýho. :shock:
Taky by mě zajímalo, s jakým originálním úložným prostorem teda oktávka přišla, když je nato takovej přeborník?? Myslím, že především OI byla v tomhle směru (ergonomie,...) docela nepraktická.
Se stářím Okávky si jenom potvrdil to, co jsem psal. OII rozhodně není "nový" auto (srovnání s archeologickou oktávkou tady trochu kulhá). Jde v podstatě o další facelift. Což rozhodně nebyl případ 306 a 307. Asi jako kdybys napsal, že fabia je facelift favorita nebo felicie. Nějakej ultraviditelnej a převratnej vizuální rozdíl mezi oběma oktávkama rozhodně není. No, kromě cenovýho. :shock:
Taky by mě zajímalo, s jakým originálním úložným prostorem teda oktávka přišla, když je nato takovej přeborník?? Myslím, že především OI byla v tomhle směru (ergonomie,...) docela nepraktická.
Tak bych řekl , že jsi vedle ty. Peugeot a Citroen je jedem koncern. Neříkej že trojčata jsou specifická, dnes už jsou v rámci jednoho koncernu využívány stejné prvky. Tak mi spíš Ty uveď v čem je tedy Octavia kopií, design to určitě není a jestli si pleteš Golfa nebo Jettu s Octavií tak je to tvůj problém.
To že je automobilka o krok napřed je sice hezký , ale taky jí ty novinky musej fungovat, což rozhodně není případ Peugeotu.
OII je úplně nový model a nemá s OI nic společného, tak v čem jsem Ti dal za pravdu? Jestli si myslíš že to je jen facelift tak jsi ty auta viděl maximálně v salonu přes sklo. Mezi 206 a 207 taky není nějak výrazný rozdíl ve vzhledu, doufám , že bude aspoň v kvalitě.
Nikdy jsem neříkal nic o odkládacích místech v 307 protože to je až to poslední co mě zajímá při nákupu auta. Ale Ty o OII taky víš kulový jako já o 307 v tomhle směru, tak nepiš že je to tam bída.
To že je automobilka o krok napřed je sice hezký , ale taky jí ty novinky musej fungovat, což rozhodně není případ Peugeotu.
OII je úplně nový model a nemá s OI nic společného, tak v čem jsem Ti dal za pravdu? Jestli si myslíš že to je jen facelift tak jsi ty auta viděl maximálně v salonu přes sklo. Mezi 206 a 207 taky není nějak výrazný rozdíl ve vzhledu, doufám , že bude aspoň v kvalitě.
Nikdy jsem neříkal nic o odkládacích místech v 307 protože to je až to poslední co mě zajímá při nákupu auta. Ale Ty o OII taky víš kulový jako já o 307 v tomhle směru, tak nepiš že je to tam bída.
No, tak nevím, kdo o čem nic neví. Jestli chceš tvrdit, že kolíňata nejsou v PSA specifický, tak si při tom zůstaň, mně je to jedno. Ale akorát se tím shazuješ. A jak sem psal, ukaž mně nějaký jiný dva modely PSA, kerý se podobají.
Podobnost (resp. překopíroování) oktávky s VW sem si nevymyslel já, je pro smích v celé Evropě, myslím, že není o čem diskutovat. Ale o golfu myslím zrovna řeč nebyla.
Nevím, co ti na pežotovi nefunguje. Při zavádění novýho modelu má muchy každý auto, včetně škodovek. Stačí si tady projít fórum.
A nebyla řeč o 206 a 207, pokud se nepletu, ale o 306 a 307 (což jsou obě o řád vyšší verze). Já tady taky neargumentuju Superbem a Passatem.
Podobnost (resp. překopíroování) oktávky s VW sem si nevymyslel já, je pro smích v celé Evropě, myslím, že není o čem diskutovat. Ale o golfu myslím zrovna řeč nebyla.
Nevím, co ti na pežotovi nefunguje. Při zavádění novýho modelu má muchy každý auto, včetně škodovek. Stačí si tady projít fórum.
A nebyla řeč o 206 a 207, pokud se nepletu, ale o 306 a 307 (což jsou obě o řád vyšší verze). Já tady taky neargumentuju Superbem a Passatem.
Ne ty argumnetuješ tím , že Octavia je jenom kopie a taky jsi nenapsal v čem. 206/207 jsem Ti uvedl jako příklad toho , že i když se vzhled o mnoho nezmění tak je to přesto jiné auto, ale ty o OI a OII píšeš jako o faceliftu. Tak kdo se tady potom shazuje. Osobně je mi jedno jestli je škodovka v Evropě k smíchu.Ostatně ne všude je to pravda. V čechách tomu tak spíš není a k smíchu jsou mi spíš nepojízdný krasavci z Francie.
To, že se v koncernech používají stejné prvky je fakt a jestli si myslíš že tomu tak v PSA není a P je tak vyjímečné, tak se taky spíš shazuješ Ty. To že mají jinou kastli neznamená, že tam nic stejnýho není.
Ostatně kdyby na tom byl Peuget tak dobře jak si myslíš, tak by se tak nemusel podbízet s cenou.
Jinak kolíňata jsou specifický snad jen tím , že se vyrábějí v jednom závodě.
To, že se v koncernech používají stejné prvky je fakt a jestli si myslíš že tomu tak v PSA není a P je tak vyjímečné, tak se taky spíš shazuješ Ty. To že mají jinou kastli neznamená, že tam nic stejnýho není.
Ostatně kdyby na tom byl Peuget tak dobře jak si myslíš, tak by se tak nemusel podbízet s cenou.
Jinak kolíňata jsou specifický snad jen tím , že se vyrábějí v jednom závodě.
Já jsem si nevšiml, že by se nějak podbízel. K nejlevnějším rozhodně nepatří.
206 a 207 je pro mě zhruba stejná změna (možná o něco větší), jako OI a OII. Nejedná se zkrátka o fungl novej model. Kdežto u 306 a 307 to tak je.
Nikdo nepsal o stejných dílech, ale o stejným designu! Jestli je stejná/různá náprava, to je mně úplně jedno. Ale ani to není v PSA pravidlem, pežot pokud vím hydraulickým pérováním vybavenej není. 😉
A pořáds mně neuvedl ten příklad jiných modelů. 😉
Ale spíš toho nechme. Ty seš přesvědčenej o naprosté originalitě a pionýrství škodovek, tak proč ne. >😁 (v dobrým)
PS: Pak ale nevím, proč se o růmstru psalo jako o škodovácké revoluci (právě qůli oproštění se od VW) :?:
206 a 207 je pro mě zhruba stejná změna (možná o něco větší), jako OI a OII. Nejedná se zkrátka o fungl novej model. Kdežto u 306 a 307 to tak je.
Nikdo nepsal o stejných dílech, ale o stejným designu! Jestli je stejná/různá náprava, to je mně úplně jedno. Ale ani to není v PSA pravidlem, pežot pokud vím hydraulickým pérováním vybavenej není. 😉
A pořáds mně neuvedl ten příklad jiných modelů. 😉
Ale spíš toho nechme. Ty seš přesvědčenej o naprosté originalitě a pionýrství škodovek, tak proč ne. >😁 (v dobrým)
PS: Pak ale nevím, proč se o růmstru psalo jako o škodovácké revoluci (právě qůli oproštění se od VW) :?:
Ale já jsem nikdy nepsal, že je OII originál. S tím si začal Ty.
Jenom jsem napsal že to není úplná kopie jak jsi napsal Ty a neuvedl čeho.O stejných prvcích (podvozky,motory, různý páčky atd) ví každý. A je to uvšech stejný. Pokud vím tak hydraulický pérování nemají všechny Citrony.
Jinak design 206 a 307 taky není nijak moc rozdílný, v podstatě je 307 větší 206, tak už tu prosím nemluv o nějakých kopiích. Je to stejný jako když Seat nafukuje nebo nebo zmenšuje původní Alteu. Citrony se od sebe taky nijak zásadně neliší. Volvo, Alfa Romeo a další - spousta shodných prvků v designu, tak v čem je problém.
Jinak Peugeot je o dost levnější než než koncernový vozy a většina asijský produkce (No asi mimo 207 , protože to je novinková pecka)
A to oproštění Roomsteru je přece stejně taky hlavně o designu.
Jenom jsem napsal že to není úplná kopie jak jsi napsal Ty a neuvedl čeho.O stejných prvcích (podvozky,motory, různý páčky atd) ví každý. A je to uvšech stejný. Pokud vím tak hydraulický pérování nemají všechny Citrony.
Jinak design 206 a 307 taky není nijak moc rozdílný, v podstatě je 307 větší 206, tak už tu prosím nemluv o nějakých kopiích. Je to stejný jako když Seat nafukuje nebo nebo zmenšuje původní Alteu. Citrony se od sebe taky nijak zásadně neliší. Volvo, Alfa Romeo a další - spousta shodných prvků v designu, tak v čem je problém.
Jinak Peugeot je o dost levnější než než koncernový vozy a většina asijský produkce (No asi mimo 207 , protože to je novinková pecka)
A to oproštění Roomsteru je přece stejně taky hlavně o designu.
COŽE? Že mezi OI a OII neni převratný rozdíl? No tak to jsi mě docela pobavil; mezi nima je rozdíl asi jako mezi Favoritem z roku 1988 a poslední felicií 1.6 z roku 2001. A cenový? Tak ten je jako mezi Favoritem z roku 1993 a Feliicií z roku 95. Tzn. minimální. Ale kvalitativní, technologický a technický je dost velký.
Bavíme se pouze a jen o designu!! Podstatnej rozdíl? Kde nic, tu nic. Samozřejmě, změny sou, ale furt je to stejný auto. Facelift u P307 byl rozhodně revolučnější. A s těma cenama seš trochu vedle. Zatímco dovozci spíše zlevňují, či minimálně jsou samá "akce", škodovka neustále potichoučku polehoučku, ale jistě, zdražuje a zdražuje. Bohužel, hraje na to, že čecháčci si nenechají na škodovečku šáhnout a jiná alternativa pro ně neexistuje, ať to stojí, co to stojí. Přesně o tom vypovídá prodejnost Fabie s 1,2motorem. Mizerná základní výbava, málo prostoru, estetika žádná, vysoká cena. Jasně, u O. hrají roli i jiný faktory, ale u Fabie to sedí na fest!
to Ferin: Víš, tomu se říká trh. Vyrábíš šmejd, musíš jít dolů s cenou, aby si to vůbec někdo koupil. Vyrábíš kvalitní výrobek, můžeš si za něj říct solidní cenu >😁
Tomu neříkám trh, tomu říkám spoléhání na "nekritickou adoraci" Čechů vůči vozům Škoda. Zajímavý totiž je, že v ČR sou škodovky naprosto nejdražší nejen v Evropě, ale zřejmě v celým světě. V celé západní Evropě se dá sehnat levněj. Patří tam spíš cenově do spodní kategorie.
Tím nijak nehodnotím její kvalitu a spolehlivost.
Ad MartinV: Já sem rozhodně nikde neuvedl, že škodovka je největší šunt a P307 nejspolehlivější auto na světě. Jen mě rozčiluje ta šílená nekritičnost (nemyslím tím teď tebe, ale obecně v ČR) vůči škodovkám. Přitom mají úpln stejný mouchy, jako jiný vozy. Navzdory tomu, že přebírají plno konstrukčních osvědčených prvků od VW.
Tím nijak nehodnotím její kvalitu a spolehlivost.
Ad MartinV: Já sem rozhodně nikde neuvedl, že škodovka je největší šunt a P307 nejspolehlivější auto na světě. Jen mě rozčiluje ta šílená nekritičnost (nemyslím tím teď tebe, ale obecně v ČR) vůči škodovkám. Přitom mají úpln stejný mouchy, jako jiný vozy. Navzdory tomu, že přebírají plno konstrukčních osvědčených prvků od VW.
Tím kopírováním myslíš P307 a C4 ?
Mám P307 bezmála už 5 let a kromě výměny oleje a povinné výměny rozvodů po 120 000 km nic.
Jediné co se mi na OT libí je sakra přesné řazení, ale toť vše.
Mám P307 bezmála už 5 let a kromě výměny oleje a povinné výměny rozvodů po 120 000 km nic.
Jediné co se mi na OT libí je sakra přesné řazení, ale toť vše.
to se psalo díky odvážnému designu 8-s protože škodovka doteď razila cestu spíše konzervativní(felicia,fabia,octavia)ale roomster je vyjímka.... 😊
Dobrá, pokud jde o OI, tak ta je určitě starší, než 307. Ale faceliftem ve stejném roce projít nemohli - 307 byl uveden na trh v 01 a facelift OI byl v 01; facelift 307 byl loni. Bohužel k horšímu!!!
Já myslel "facelift" OI na OII. Jinak s tím "k horšímu" rozhodně nesouhlasím. Stará verze se mi líbila moc taky, ale nová fakt nemá chybu!
Ne to nemá cenu. OI a OII mají jiný podvozek, většinu jiných motorům jiný interiér, dokonce ani ty pitomý páčky nejsou stejný. Tak co je na tom za facelift. Asi jsi nejel ani s jedním z nich, protože jinak bys tu nemohl trousit takový bláboly.
Ach jo! To je jak s hluchýma! Jak ovlivňuje podvozek, motor, či nějaký blbý páčky vnější kastli vozu?? Když postavíš před babičku OI a OII, rozhodně nepozná žádnou změnu.
PS: Motory mění neustále průběžně i P307 a nikdo rozhodně netvrdí, že přišel s naprosto novým modelem.
Ano to, že už mají skoro všechny Peugety obrovskou díru v čumáku je opravdu revoluční.
A nikdo tu netvrdí že je Škodovka levnější. S tím se tady tasíš jenom ty.
A nikdo tu netvrdí že je Škodovka levnější. S tím se tady tasíš jenom ty.
Jenomže babička nepozná ani co je to za značku, hlavně že to má pěknou barvou. Ale koukám , že to stačí i Tobě. A jestli máš problém rozeznat OI od OII tak je to opravdu jenom tvůj problém a měl by sis zajít k očnímu.
Každý holt soudíme podle své babičky, že??
Dobře, vyhráls. Stačí?
Dobře, vyhráls. Stačí?
ja bych pazouta doma mit nemoh... kdyz bylo nase auto v servisu, dostali jsme 407 2.0 HDI jako nahradni auto... fuj to byl hnus
samozřejmě že octavia II designově navazuje na úspěšnou předchůdkyni,ale využívá podstatně modernější křivky 8-s
Ale to je naschvál,víš >😁 žádné e😜erimenty!U klíčového modelu :roll:
A jinak octavia II je od I úplně NOVÉ auto!!!!
Setkal jsem se s lidima,co nepoznají novou generaci octavie,ale to jsou lidé,co berou auto jen jako spotřební věc :-! ale když je postavíte vedle sebe,každý novou pozná 😉
Ale to je naschvál,víš >😁 žádné e😜erimenty!U klíčového modelu :roll:
A jinak octavia II je od I úplně NOVÉ auto!!!!
Setkal jsem se s lidima,co nepoznají novou generaci octavie,ale to jsou lidé,co berou auto jen jako spotřební věc :-! ale když je postavíte vedle sebe,každý novou pozná 😉
Jinak o "spolehlivosti" OII si můžete přečíst v této diskuzi: [odkaz]
Moc veselý čtení to není. :shock:
Moc veselý čtení to není. :shock:
No sám si můžeš taky přečíst toto [odkaz]
Výčet závad taky není moc veselý čtení. A na jiných internetových stránkách s recenzemi od uživatelů to taky není lepší.
Ale to je jedno, jak sám píšeš "do fór píšou většinou nerozhodní zájemci a stěžovatelé. A to bez rozdílu zneček" .
Tak s tím se dá z části souhlasit , ale např. já i Ty jsme se svými vozy spokojeni, jako spousta jiných.
Výčet závad taky není moc veselý čtení. A na jiných internetových stránkách s recenzemi od uživatelů to taky není lepší.
Ale to je jedno, jak sám píšeš "do fór píšou většinou nerozhodní zájemci a stěžovatelé. A to bez rozdílu zneček" .
Tak s tím se dá z části souhlasit , ale např. já i Ty jsme se svými vozy spokojeni, jako spousta jiných.
Ještě toto
Recenze auta:
Mělo auto nějaké poruchy?
Porucha přepínačů směrových světel, za jízdy povolovaly dveře, špatně těsní dveře 3x reklamováno, rezavé panty, špatně těsní dveře nelícují s karoserií, zalakován prach na kapotě, zatékání do vozu přes čelní sklo, vše naštěstí v záruce.
Hodnocení auta
a zkušenosti autora:
Výbava a motor skvělé, ale nedostatků je opravdu pousta, nespokojenost ze servisem, jízdní vlastnosti a interiér dobré.
Přiznám se, že jsem vybral jednu z horších , ale i to se prostě stává a psát o OII jako o nespolehlivém a jedním dechem vyzdvihovat 307 jako vzor spolehlivosti je taky smutný.
Recenze auta:
Mělo auto nějaké poruchy?
Porucha přepínačů směrových světel, za jízdy povolovaly dveře, špatně těsní dveře 3x reklamováno, rezavé panty, špatně těsní dveře nelícují s karoserií, zalakován prach na kapotě, zatékání do vozu přes čelní sklo, vše naštěstí v záruce.
Hodnocení auta
a zkušenosti autora:
Výbava a motor skvělé, ale nedostatků je opravdu pousta, nespokojenost ze servisem, jízdní vlastnosti a interiér dobré.
Přiznám se, že jsem vybral jednu z horších , ale i to se prostě stává a psát o OII jako o nespolehlivém a jedním dechem vyzdvihovat 307 jako vzor spolehlivosti je taky smutný.
Pokud jde o ZTP/P, jde zejména o spolehlivost vozu. V té jsou na tom obě vybírané značky dost špatně: Octavia 51.-52. (6,4 % závad) a 307 71.-72. (7,5 % závad) ze 107 aut dle TÜV 2006.
Takže pokud by šel výběr změnit, lepší by byla např. Toyota Corolla (4.-5. s 3,5 % závad) nebo Subaru Legacy (7.-8. s 3,8 % závad).
Takže pokud by šel výběr změnit, lepší by byla např. Toyota Corolla (4.-5. s 3,5 % závad) nebo Subaru Legacy (7.-8. s 3,8 % závad).
Ňáks tam ale zapomněl uvést to hlavní: u jak starých vozů.
Dobrá připomínka: jde o kategorii "Spolehlivost aut ve stáří 2-3 roky", která je považována za nejdůležitější, nejaktuálnější apod.
Dobrá připomínka: jde o kategorii "Spolehlivost aut ve stáří 2-3 roky", která je považována za nejdůležitější, nejaktuálnější apod.
Tomu neříkám trh, tomu říkám spoléhání na "nekritickou adoraci" Čechů vůči vozům Škoda. Zajímavý totiž je, že v ČR sou škodovky naprosto nejdražší nejen v Evropě, ale zřejmě v celým světě. V celé západní Evropě se dá sehnat levněj. Patří tam spíš cenově do spodní kategorie.
To je také trefná poznámka. Z firmy Škoda Auto zůstal jen název/logo a jinak je to 100% VW. Cenová politika je zcela v režii Wolfsburgu, a pokud budou Češi kupovat, nezlevní. Proč by to dělali, když zatím rejžují na max.? Přitom na SK jsou katalogové ceny o 7-15 % nižší (a ještě se dá sjednat sleva) a v Dánsku dokonce o 15-22 % nižší než v ČR!
To je také trefná poznámka. Z firmy Škoda Auto zůstal jen název/logo a jinak je to 100% VW. Cenová politika je zcela v režii Wolfsburgu, a pokud budou Češi kupovat, nezlevní. Proč by to dělali, když zatím rejžují na max.? Přitom na SK jsou katalogové ceny o 7-15 % nižší (a ještě se dá sjednat sleva) a v Dánsku dokonce o 15-22 % nižší než v ČR!
Ta statistika se asi ještě netýká OII, protože ta se vyrábí od roku 2004 takže se do kategorie 2-3 roky těžko dostane.
Pak se taky nejedná o 307SW ale 307Break X-Line , která nemá v základu ani (pro mě důležitou) manuální klimu a ceníkově vychází v základu víc jak OII Ambiente (OI se už v této výbavě neprodává , tak se o OI určitě nejedná). Prodejce musel dát hodně velkou slevu aby se pod Ambiente dostal o 65 tisíc.
Ta "ta šílená nekritičnost" není jenom problémem škodovek. Jestli procházíš tyto fóra tak se to vyskytuje i u jiných značek , jenomže u škodovek to tak nějak víc dráždí.
A ne všichni jsou nekritičtí a své problémy na těchto fórech bez problémů řeší. Proto pořád nechápu proč se všichni majitelé škodovek hází do jednoho pytle a to, že koupili zrovna škodovku z nich dělá nesvéprávné hlupáky, když jak píšeš tak mouchy mají všechny auta.
Ono z některých fór vyplývá , že je v podstatě hrozná ostuda mít doma Škodu. A pak se podle tohoto hodnocení majitelů hodnotí i kvalita auta.
Do fóra o Octavii píše tak 300-400 "stěžovatelů" (možná ani to ne) a ne všichni mají problémy, což není až taková hrůza na 30-40 tis. :?: prodaných Octavií.
Pak se taky nejedná o 307SW ale 307Break X-Line , která nemá v základu ani (pro mě důležitou) manuální klimu a ceníkově vychází v základu víc jak OII Ambiente (OI se už v této výbavě neprodává , tak se o OI určitě nejedná). Prodejce musel dát hodně velkou slevu aby se pod Ambiente dostal o 65 tisíc.
Ta "ta šílená nekritičnost" není jenom problémem škodovek. Jestli procházíš tyto fóra tak se to vyskytuje i u jiných značek , jenomže u škodovek to tak nějak víc dráždí.
A ne všichni jsou nekritičtí a své problémy na těchto fórech bez problémů řeší. Proto pořád nechápu proč se všichni majitelé škodovek hází do jednoho pytle a to, že koupili zrovna škodovku z nich dělá nesvéprávné hlupáky, když jak píšeš tak mouchy mají všechny auta.
Ono z některých fór vyplývá , že je v podstatě hrozná ostuda mít doma Škodu. A pak se podle tohoto hodnocení majitelů hodnotí i kvalita auta.
Do fóra o Octavii píše tak 300-400 "stěžovatelů" (možná ani to ne) a ne všichni mají problémy, což není až taková hrůza na 30-40 tis. :?: prodaných Octavií.
ak niekto tvrdi ze 207 nie je oproti 206 novy model a zaroven uvadza ze 307 je oproti 306 novy model tak jednoznacne disponuje logikou zakomplexovanej hysterky, v mladosti blondavej >😁
Rozhodne neexistuje auto co by nemelo mouchy.Na Skodovkare je hodne lidi nastvana kuli tem hlaskam od borcu co presedli ze stodvacy,na silnici myslej ze maj zavodak,v hospode vypravej ze to zere 3,5litru a tady na foru pisou,ze je to pomalu spolehlivejsi nez Rolls Royce.K tomu se najde par novinaru,ktery za zapujcenou Skoduli ji nechaj vyhrat v nejakym testu diky velkymu kufru a odpor je na svete.
TIMTO ROZHODNE NEHAZU VSECHNY MAJITELE SKODOVEK DO JEDNOHO PYTLE 😉
TIMTO ROZHODNE NEHAZU VSECHNY MAJITELE SKODOVEK DO JEDNOHO PYTLE 😉
to ferin: Tvrdíš, že jsou u nás Škodovky nejdražší na světě. Nevím, kde pro to bereš podkady. Když srovnáš web Škodovky CZ a D, vyjde Ti, že např. O2 Elegance 2,0 TDI stojí v D 23.690 Euro, podle aktuálního kursu stojí ta samá u nás 23.050 Euro. Naopak Peugeot 307SW 1,6 HDI stojí v D 21.700 Euto a u nás 22.908. To znamená, že Škoda je u nás levnější, než v Německu, u Peugeota je to naopak.
Může být, že v každý zemi jsou jinak výbavy, mohl jsem se taky někde přehlídnout. Třeba máš lepší data.
Může být, že v každý zemi jsou jinak výbavy, mohl jsem se taky někde přehlídnout. Třeba máš lepší data.
su tu dve odlisne temy😒br />
1. povodna otazka OI alebo P307 tak by som sa asi priklonil k P307 SW kvoli priestoru (hlavne na zadnych sedadlach) a nizssej cene za P307 ako tu bolo v povodnej otazke uvedene. Jazdne vlastnosti mierne lepsie P307 OI je na dialnici proste "nervoznejsia" a vyzaduje viac korigovanie volantom. Inak pomerne zrovnatelne auta.
2. to co tu predstavuje ferin: ci je zrovnatelna evolucia OI oproti OII a P307 do MR 2005 oproti P307MR 2006? Rozhodne neni. designove zmeny su subjektivne hodnotitelne takze tie by som nechal stranou. Podstatne je vsak ze OII NENI FACELIFT OI ALE NOVY MODEL. P307 PREKONAL VSAK LEN FACELIFT. Je uplne ukradnute ci sa ti P307 paci viac ako Octavka. Asi vies preco to auto mas. Ale zamienat si facelift s novym modelom je nezmysel. To ze Skodovka zvonku "len" nasadila modernejsie linie OI, pricom plne zachovala oblubene linie. nema zmysel riesit, design je cisto idividualne vnimatelny takze sa nikdy neda zhodnut. Na ilustraciu OII nema s OI ZIADNE spolocne diely (samozrejme Motor 1,6MPI az na "drobnosti" je prevzaty cely) kdezto P307 facelift ma VACSINU spolocnych dielov. V poslednych dvoch mesiacoch som mal moznost par krat soferovat 307 po facelifte (5d) a trochu som bol postupne sklamany, od priserne plieskajucich dveri (vsetky tak akosi mierne krivo dosadaju a az po nasadeni do zamku zapadnu na svoje miesto) dvojite tesnenie samozrejme nic) cez nejednoznacne vymedzene drahy radiacej paky (ojasne to nie je ziadne prekvapenie) az po pomrene rozporuplne sa spravajuci podvozok. Osobne by som podvozkovo lespei hodnotil Astru, ktora sa na zakladnych 15kach aspon nehra na ziadnu pseudotvrdost (je proste prima komfortna) P307 nepvazujem za nejak komfortnejsiu ako OII co ma dost zarazilo kedze OII je tak trochu pseudotvrda(proste Focus to neni). Navyse na tych istych nerovostiach kde ja prejdem s OII bez nejakeho vacsieho buchotu a so zachovanim presneho kontaktu s vozovkou P307 prekvapivo zabuchotala a zadok neisto s poskocenim vybocil. Konkretne ide o prejazd cez elektrickove kolaje pri odbocovani z Racianskej na Nobelovu. S OII tadial chodim pravidelne tak som rozdiel citelne zaznamenal. (s P307 som tadial isiel tiez uz niekolkokrat s rovnakym vysledkom).
To ferin chepem tvoj postoj voci nekritickym Skodovkarom, tiez ma trochu irituje ich nerozhladenost za spicku nosu. Nie kazdy si vsak kupi OII lebo je zahladeny do jednej znacky a nic ine nepozna, ale proste preto ze to auto ma svoje prednosti a neni to len velky kufor. P307 ich ma zas trochu inde (napr nizssia cena) kto nehlada urcite spacificke vlastnosti bude urcite spokojny s P307, hlavne s rodinnou uzitkovostou verzie SW
1. povodna otazka OI alebo P307 tak by som sa asi priklonil k P307 SW kvoli priestoru (hlavne na zadnych sedadlach) a nizssej cene za P307 ako tu bolo v povodnej otazke uvedene. Jazdne vlastnosti mierne lepsie P307 OI je na dialnici proste "nervoznejsia" a vyzaduje viac korigovanie volantom. Inak pomerne zrovnatelne auta.
2. to co tu predstavuje ferin: ci je zrovnatelna evolucia OI oproti OII a P307 do MR 2005 oproti P307MR 2006? Rozhodne neni. designove zmeny su subjektivne hodnotitelne takze tie by som nechal stranou. Podstatne je vsak ze OII NENI FACELIFT OI ALE NOVY MODEL. P307 PREKONAL VSAK LEN FACELIFT. Je uplne ukradnute ci sa ti P307 paci viac ako Octavka. Asi vies preco to auto mas. Ale zamienat si facelift s novym modelom je nezmysel. To ze Skodovka zvonku "len" nasadila modernejsie linie OI, pricom plne zachovala oblubene linie. nema zmysel riesit, design je cisto idividualne vnimatelny takze sa nikdy neda zhodnut. Na ilustraciu OII nema s OI ZIADNE spolocne diely (samozrejme Motor 1,6MPI az na "drobnosti" je prevzaty cely) kdezto P307 facelift ma VACSINU spolocnych dielov. V poslednych dvoch mesiacoch som mal moznost par krat soferovat 307 po facelifte (5d) a trochu som bol postupne sklamany, od priserne plieskajucich dveri (vsetky tak akosi mierne krivo dosadaju a az po nasadeni do zamku zapadnu na svoje miesto) dvojite tesnenie samozrejme nic) cez nejednoznacne vymedzene drahy radiacej paky (ojasne to nie je ziadne prekvapenie) az po pomrene rozporuplne sa spravajuci podvozok. Osobne by som podvozkovo lespei hodnotil Astru, ktora sa na zakladnych 15kach aspon nehra na ziadnu pseudotvrdost (je proste prima komfortna) P307 nepvazujem za nejak komfortnejsiu ako OII co ma dost zarazilo kedze OII je tak trochu pseudotvrda(proste Focus to neni). Navyse na tych istych nerovostiach kde ja prejdem s OII bez nejakeho vacsieho buchotu a so zachovanim presneho kontaktu s vozovkou P307 prekvapivo zabuchotala a zadok neisto s poskocenim vybocil. Konkretne ide o prejazd cez elektrickove kolaje pri odbocovani z Racianskej na Nobelovu. S OII tadial chodim pravidelne tak som rozdiel citelne zaznamenal. (s P307 som tadial isiel tiez uz niekolkokrat s rovnakym vysledkom).
To ferin chepem tvoj postoj voci nekritickym Skodovkarom, tiez ma trochu irituje ich nerozhladenost za spicku nosu. Nie kazdy si vsak kupi OII lebo je zahladeny do jednej znacky a nic ine nepozna, ale proste preto ze to auto ma svoje prednosti a neni to len velky kufor. P307 ich ma zas trochu inde (napr nizssia cena) kto nehlada urcite spacificke vlastnosti bude urcite spokojny s P307, hlavne s rodinnou uzitkovostou verzie SW
to Blesk: Celkem souhlas, jen bych znovu upřesnil, že původní požadavek není P307SW vs.Š OI , ale P307Break X-line vs. Š Octavia Ambiente (což je OII protože OI se už jmenuje Tour a výbava Ambiente už u ní není).
Jen připomenu, že X-line nemá ani manuální klimu, což je(pro mě) u auta za půl milionu rozhodně chyba.
Jen připomenu, že X-line nemá ani manuální klimu, což je(pro mě) u auta za půl milionu rozhodně chyba.
spitfire:V cem?
to zmulin: Sorry, to bylo na ferina, nějak se vám ty nicky rýmujou >😁
to ferin: Můžeš být konkrétnější?
to ferin: Můžeš být konkrétnější?
Spitfire: Tak konkrétně teda zrovna u té 307 Breaku verze odpovídající naši x-line😒br />
navíc v základu: 6 airbagů, DVOUZÓNOVÁ klimatizace, AFU, tempomat, omezovač rychlosti, automatický zamykání dveří za jízdy, dešťový senzor, automatické rozsvěcování světel, FOLLOW ME HOME, kožený volant, ...
navíc v základu: 6 airbagů, DVOUZÓNOVÁ klimatizace, AFU, tempomat, omezovač rychlosti, automatický zamykání dveří za jízdy, dešťový senzor, automatické rozsvěcování světel, FOLLOW ME HOME, kožený volant, ...
to Ferin : To je hodně slušnej "základ" , odkud to je a kolik to tam pro porovnání stojí? To je řekl bych vzhledem ke kupní síle taky dost důležitý.
Protože co si budeme povídat, tak základní výbava se řídí hlavně tím.
Protože co si budeme povídat, tak základní výbava se řídí hlavně tím.
Cena je zhruba stejná jako u nás, +/- 0,5 melcku. Tohle konkrétně je z Francie. V Belgii a v Lucembursku se dá sehnat ještě levněji a s lepší výbavou. Nemá sice myslím tempomat, ale má ALU kola a eště nějaký věcičky. V ceně, co sem uváděl pro Francii, se tam dá sehnat (v akci, ale která je permanentní) SW s uváděnou výbavou, místo tempomatu má 16 ALU kola, vše v barvě karoserie, nafťák 1.6 HDi.
Jediná věc, co mě všeobecně u všech aut této kategorie zaráží, je, že matalíza je vždy za příplatek. Těžko předpokládat, že si někdo pořídí auto v rozmezí 0,5 - 1 milion a nedal by si na to metalízu. 😄
Jediná věc, co mě všeobecně u všech aut této kategorie zaráží, je, že matalíza je vždy za příplatek. Těžko předpokládat, že si někdo pořídí auto v rozmezí 0,5 - 1 milion a nedal by si na to metalízu. 😄
fo ferin: Hmm, jestli je to tak, jak píšeš, tak Peugeot holí našince víc, než Škodovka. Jak jsem tak letmo koukal na něměckej web, tak tam má Octavia v Eleganci navíc 16" kola, multifinkční volant, maxi-dot, rádio a parkovací senzory. To všechno stojí jako extra výbava něco přes 1000 euro, rozdíl v ceně je 610 euro.
.......jak vidis "Peta.z", budes muset asi koupit obe auta >😁 a po 3 letech zase napsat.......... Ja jine auto nez Peginu(4x, vzdy ropa) nemel, takze se ani vyjadrovat nebudu........
Ta statistika se asi ještě netýká OII, protože ta se vyrábí od roku 2004 takže se do kategorie 2-3 roky těžko dostane.
To je sice pravda, ale OI už má dětské nemoci vychytány a přesto vykazuje 6,4 % závad. Zcela logicky lze tedy očekávat, že procento závad u OII bude v prvních několika letech vyšší.
Nicméně se zdá, že lidem v ČR začíná předraženost Škodovek docházet: letos prodej vozů Schade klesl o 3 % oproti loňsku. Asi proto teď probíhá akce, kdy němečtí manažeři nabízejí starou OI s nejhorším benzínovým motorem ale s klimatizací (!) za 389 tisíc Kč.
To je sice pravda, ale OI už má dětské nemoci vychytány a přesto vykazuje 6,4 % závad. Zcela logicky lze tedy očekávat, že procento závad u OII bude v prvních několika letech vyšší.
Nicméně se zdá, že lidem v ČR začíná předraženost Škodovek docházet: letos prodej vozů Schade klesl o 3 % oproti loňsku. Asi proto teď probíhá akce, kdy němečtí manažeři nabízejí starou OI s nejhorším benzínovým motorem ale s klimatizací (!) za 389 tisíc Kč.
Měl jsem 3 roky Octavii 1,9TDI, 66kW a manželka zhruba rok P. 307 break 1,6 benzín. I když jsem vždycky raději řídil Octavii tak dejmu tomu, že to bylo asi tak nastejno. Když jsem se, ale svezl novou Octavii tak při vší úctě jsem přesvědčen, že je to srovnávání nesrovnatelného. Nová Octavia je v jízdních vlastnostech jednoznačně lepší (a to už nemluvím třeba o těch příšerně volných drahách řazení u 307). Jinak docela zajímavé je, že firma, kde je manželka zaměstnána, koupila 307-miček celý fleet a většina lidí je dost naštvaných, protože jsou s tím stále v servisu. Dokonce se tam staly i takové kuriozní případy, kdy při cestě po dálnici se zaseklo řazení 😃)
Osobně bych jednoznačně volil Octavii, a to i přes to, že už Škodovkou nejezdím. V současné době mám BMW X3. Je to sice super auto, ale kdybych se musel rozhodovat při nižším rozpočtu, tak jdu jednoznačně do Octavie. Mimochodem ve 2,0 TDI a za ty prachy naprosto úžasný auto.
Osobně bych jednoznačně volil Octavii, a to i přes to, že už Škodovkou nejezdím. V současné době mám BMW X3. Je to sice super auto, ale kdybych se musel rozhodovat při nižším rozpočtu, tak jdu jednoznačně do Octavie. Mimochodem ve 2,0 TDI a za ty prachy naprosto úžasný auto.
Zaseklé řazení je kuriozitou ? Já mám lepší .... já jsem řadící páku (resp. táhlo) úplně utrhl ... a zůstala mi tam trojka 😄 ..... u P307 SW 2.0 HDI .. příšernej krám .... on hezky vypadá, prosklená střecha je super, prostorný ..... a když jezdí, tak je i fajn ... ale bohužel dost často nejezdil nebo se řešily různé konstrukční chyby ...tuhnoucí spojka, zamrzající ručka, selhávající páčka blinkrů, selhávající elektromagnetické otevírání kufru, vrzající přední náprava ..... z uživatelského hlediska má auto naprosto tragické řazení. 😒(
Nyní jezdím Octavia II 1.9 TDI Elegance DSG a kromě hlučnějšího motoru žádné výhrady 😄 Jo vlastně mi při prvním natankování praskla nádrž, ale to je spíš humorná vložka 😃
Nyní jezdím Octavia II 1.9 TDI Elegance DSG a kromě hlučnějšího motoru žádné výhrady 😄 Jo vlastně mi při prvním natankování praskla nádrž, ale to je spíš humorná vložka 😃
O tom řazení sem taky v recenzích četl. Teda rozhodně nic tragickýho, ale prý o něco horší, než škodovka. No, nevím, mně přinde úplně normální. Fajnšmekr by možná nějakej rozdíl poznal, já ne. Jinak zaseklý řazení mě taky potalo, na frekvetnované uzší silnici v prudkým kopci, to není věru nic příjemnýho. Ale bylo to u Hyundaye. Kamošovi dělá nýmlich to samý u VW. No, sranda. 😜
- tak ani jedno 😄, ale keby som musel tak 307 - nie je to Skoda, lepsie vyzera, a mam pocit ze i s vnutornym priestorom je to lepsie 😄
vidim ze pamat je osidna😄 Skutocne je povodna otazka P307 1,6 Break alebo OII Ambiente. V tom pripade cenovy rozdiel bude hrat podstatnu rolu. Pre mna je OII s 1,6MPI z hladiska jazdnych vlastnosti na tom lepsie ako 307 (TDI-cko som v limitnej situacii neskusal, mozno je pre tazssi predok viac nedotacave) Ak sa auto nebude nejak limitne vyuzivat bude cenovy rozdiel hrat pre P307 aj pre trochu lepsiu vyuzitelnosti kufra.
Na Slovensku je to len s tym ze akcia X-Line Pack sa neda kupit vo verzii 1,6Break ale len 1,6HDi 90k alebo 1,4.
Viem ze otazka tak nestoji ale pozrel by som sa urcite po akcnom Ford Focus Kombi Champion 1,6 115k stoji 610tis Sk a ma este lepsi podvozok ako OII a kus vybavy navyse za nizssiu cenu ako OII.
Na Slovensku je to len s tym ze akcia X-Line Pack sa neda kupit vo verzii 1,6Break ale len 1,6HDi 90k alebo 1,4.
Viem ze otazka tak nestoji ale pozrel by som sa urcite po akcnom Ford Focus Kombi Champion 1,6 115k stoji 610tis Sk a ma este lepsi podvozok ako OII a kus vybavy navyse za nizssiu cenu ako OII.
P307 se me osobne zda hnusnej (nikomu nevnucuju) ale ty materialy uvnitr... no fuj...
osobne davam kvalite interieru dost velkou vahu, protoze na to budu po celou dobu koukat. P307 neni nijak vyjimecny auto a s octavii II bych ho vubec nesrovnaval...
tady v UK vyhrala Octavie II suverene srovnavaci testy s mondeem, vectrou, pasatem a 407...
do tehle spolecnosti bych s 307 ani nelez
osobne davam kvalite interieru dost velkou vahu, protoze na to budu po celou dobu koukat. P307 neni nijak vyjimecny auto a s octavii II bych ho vubec nesrovnaval...
tady v UK vyhrala Octavie II suverene srovnavaci testy s mondeem, vectrou, pasatem a 407...
do tehle spolecnosti bych s 307 ani nelez
No, se 407 asi těžko, to je auto o kategorii výš. Pokud ale v něčem 307 neoddiskutovatelně Oktávku na celé čáře převyšuje, je to právě dizajn (vnější)! Jasně, můžeš na něho mít různej názor, ale OI i OII je v tomto ohledu naprosto nezajímavý, standardní nudný auto. Což se o P307 rozhodně říct nedá. Srovnávací test P307 s OII jsem bohužel žádnej neviděl (ostatně by i byl trochu mimo mísu, srovnávat fungl nový auto (teď myslím časově) s šest let starým), ale OI ve všech třech srovnávacích testech, co mám k dispozici, převálcoval i Mégane (šlo o kombiky). A z Méganu a P307 je zas o něco lepší P307.
To je dost subjektivní. Pro mne osobně jsou například současný pažouty s tlamou tak ohavný, že mi nesmí do garáže. OII je jenom nudná.
Jo ten test jsem taky viděl a jen pro upřesnění tam byl ještě starý Passat a Mondeo bylo ve verzi sedan. A OII nebyla lepší jenom ve velikosti kufru. Mám pocit, že to bylo v časopisu What A Car.
to Ferin: Myslel jsem , že jsme si už stáří vozů vysvětlili a Ty to sem zase taháš. Nebo co jsi myslel fungl novým autem a šest let starým?
OII je stará 2 roky a 307 5 let, tak nevím?
A taky nechápu co sem pořád taháš OI, o tu se tu přece nejedná. Netahej sem taky pořád vnější vzhled, to se nedá dost dobře hodnotit. Pro mě je třeba verze 307 a 307 Break naprosto obyčejný auto a jenom zvětšená kopie 206. Verze SW s prosklenou střechou a hliníkovými hagusy je trochu něco jiného. Ten žraločí look se taky nemusí líbit každému a jestli na 407 vypadá opravdu dost dobře tak 307 je s ním otřesná.
Jinak jsem neviděl test kde by Megane Grandtour vyloženě převálcoval OII. Pokud vím tak testy byly vyrovnané a Megane má jenom o trochu lepší motory(výkon) a z venku je o dost hezčí. Pak si taky nemyslím, že by 307 byla lepší než Reanult Grandtour. Vnejším vzhledem u mě vyhrává naprosto jasně nad 307 i OII. Vzhledově je interiér stejně mizerný jako u 307.
Pak by mě taky docela zajímalo jak Peta.z došel k ceně , jestli tam měl výbavu navíc a jaké dostal slevy.
Protože když si to nacením podle ceníku tak mi P307 X-Line vychází dráž.
Výbava P307 podle mě: základ 516900Kč, metalíza 12000,manuál.klima 28000Kč, tj.556 900Kč bez slevy. Asi je nutné poznamenat, že základ má jenom 2xairbag.
Výbava OII Ambiente: základ 499 900Kč (v základu klima a 4xairbag),metalíza 8500Kč, rádio s CD a MP3 11500Kč, dálkové ovládání centrálu 4000Kč tj. 523 900Kč.
Výbava OII Ambiente Combi - to samé za 563900Kč.
Ceníková cena tedy při stejné výbavě vychází lépe pro OII a OII Combi je srovnatelná. Ovšem podle mé zkušenosti Škodovka poskytuje slevy max.do 10%. Tady ji asi Peugeot pobil o těch 65 tisíc.(jestli ovšem Peta.Z porovnával srovnatelné výbavy a ne pouze základ)
to Ferin: Myslel jsem , že jsme si už stáří vozů vysvětlili a Ty to sem zase taháš. Nebo co jsi myslel fungl novým autem a šest let starým?
OII je stará 2 roky a 307 5 let, tak nevím?
A taky nechápu co sem pořád taháš OI, o tu se tu přece nejedná. Netahej sem taky pořád vnější vzhled, to se nedá dost dobře hodnotit. Pro mě je třeba verze 307 a 307 Break naprosto obyčejný auto a jenom zvětšená kopie 206. Verze SW s prosklenou střechou a hliníkovými hagusy je trochu něco jiného. Ten žraločí look se taky nemusí líbit každému a jestli na 407 vypadá opravdu dost dobře tak 307 je s ním otřesná.
Jinak jsem neviděl test kde by Megane Grandtour vyloženě převálcoval OII. Pokud vím tak testy byly vyrovnané a Megane má jenom o trochu lepší motory(výkon) a z venku je o dost hezčí. Pak si taky nemyslím, že by 307 byla lepší než Reanult Grandtour. Vnejším vzhledem u mě vyhrává naprosto jasně nad 307 i OII. Vzhledově je interiér stejně mizerný jako u 307.
Pak by mě taky docela zajímalo jak Peta.z došel k ceně , jestli tam měl výbavu navíc a jaké dostal slevy.
Protože když si to nacením podle ceníku tak mi P307 X-Line vychází dráž.
Výbava P307 podle mě: základ 516900Kč, metalíza 12000,manuál.klima 28000Kč, tj.556 900Kč bez slevy. Asi je nutné poznamenat, že základ má jenom 2xairbag.
Výbava OII Ambiente: základ 499 900Kč (v základu klima a 4xairbag),metalíza 8500Kč, rádio s CD a MP3 11500Kč, dálkové ovládání centrálu 4000Kč tj. 523 900Kč.
Výbava OII Ambiente Combi - to samé za 563900Kč.
Ceníková cena tedy při stejné výbavě vychází lépe pro OII a OII Combi je srovnatelná. Ovšem podle mé zkušenosti Škodovka poskytuje slevy max.do 10%. Tady ji asi Peugeot pobil o těch 65 tisíc.(jestli ovšem Peta.Z porovnával srovnatelné výbavy a ne pouze základ)
martinV: No já sem myslel, jakou ti neudělám radost, když teda napíšu, že OII je nový auto, a zase se ti to nelíbí. 😒
Jinak sám uznáváš, že to Mégane vyhrál. Pokud není P307 lepší, určitě je minimálně vyrovnaná. A upřimně, P307 SW v červené Lucifer je nejhezčí autíčko, co znám. Nemyslím teď nějaký exotický sporťáčky. I když, když by byla možnost, tak 407 SW bych nepohrdnul.
Ale nakonec, je to řece jedno. Každej má tu svou značku. Pokud by měli fšici stejný názory na auto, bylo by tu dost nudný. V ČR samá škodovka, no řekni sám, bavilo by tě to??
PS: K tomu jenom jedna poznámečka. Poznámky o automobilovým "nacionalismu" jiných národů jsou od "zaškodovkovaných" Čechů opravdu velice trefný!! 😜
Jinak sám uznáváš, že to Mégane vyhrál. Pokud není P307 lepší, určitě je minimálně vyrovnaná. A upřimně, P307 SW v červené Lucifer je nejhezčí autíčko, co znám. Nemyslím teď nějaký exotický sporťáčky. I když, když by byla možnost, tak 407 SW bych nepohrdnul.
Ale nakonec, je to řece jedno. Každej má tu svou značku. Pokud by měli fšici stejný názory na auto, bylo by tu dost nudný. V ČR samá škodovka, no řekni sám, bavilo by tě to??
PS: K tomu jenom jedna poznámečka. Poznámky o automobilovým "nacionalismu" jiných národů jsou od "zaškodovkovaných" Čechů opravdu velice trefný!! 😜
No radost by jsi mi udělal kdybys napsal 5 let starý auto(aspoň v Čechách je to 5let). Pak by to sedělo a já bych se nečertil. Ale takhle mi to nějak nesedělo. 😉
Uznávám že některé auto může být v něčem lepší. Nejsem nekritický zastánce Škodovek. Jde o to , že Megane Grandtour je opravdu nádherný komík, ale bohužel celkový dojem kazí mizerný interiér. Přes ten jsem se při výběru nedokázal přenést. Je hezké , že mě budou obdivovat jaký mám pěkný auto a já budu sedět uvnitř a čučet na tu hroznou palubku.
O vzhledu 307SW jsem psal a v tý červený bude docela pěknej. U Peugeota se mi líbí jenom interiér 407.
PS : O automobilovým nacionalismu jsem snad nepsal? Ale jestli je i jinde a já si myslím , že jo, tak potom nechápu proč se to vyčítá Čechům. 😢
Jinak jestli jsem to správně pochopil tak bydlíš nebo dost času trávíš ve Francii. Jestli ano , tak tam je to samej Peugeot, no řekni sám , baví Tě to ? >😁
No a jestli tam nebydlíž nebo nejezdíš tak to musí být líto frantíkům.
Uznávám že některé auto může být v něčem lepší. Nejsem nekritický zastánce Škodovek. Jde o to , že Megane Grandtour je opravdu nádherný komík, ale bohužel celkový dojem kazí mizerný interiér. Přes ten jsem se při výběru nedokázal přenést. Je hezké , že mě budou obdivovat jaký mám pěkný auto a já budu sedět uvnitř a čučet na tu hroznou palubku.
O vzhledu 307SW jsem psal a v tý červený bude docela pěknej. U Peugeota se mi líbí jenom interiér 407.
PS : O automobilovým nacionalismu jsem snad nepsal? Ale jestli je i jinde a já si myslím , že jo, tak potom nechápu proč se to vyčítá Čechům. 😢
Jinak jestli jsem to správně pochopil tak bydlíš nebo dost času trávíš ve Francii. Jestli ano , tak tam je to samej Peugeot, no řekni sám , baví Tě to ? >😁
No a jestli tam nebydlíž nebo nejezdíš tak to musí být líto frantíkům.
No, občas tam zajedu nakoupit. 😉
Jinak těch pežotů jezdí mraky po celé záp.Evropě a ještě jsem se nenabažil. >😁
To s tím "nacionalismem" nebylo na tebe. Ale o nějakou tu stránku dříff se to řešilo.
S tím Méganem máš pravdu. Zvenku je fakt nádhernej. Nebýt interiéru, měl bych velký dilema, estli je hezčí P307 nebo on. Ten interiér není vyloženě špatnej, ale přece jen trochu zaostává. Teda spíš palubní deska.
S těma letama. To víš, já už su duchem v roce 2007, tak proto... :😉
Proti škodovkám nic specielně nemám, akorát mi (zvlášť oktávky) přindou šíleně "nemecký". Je to myslím škoda. Pač z toho plyne, že si ji koupí ten, kdo chce němce a na pravýho nemá peníze. Jinde v Evropě to nevidíš, přinde mně, že si každej národ dělá auta tak trochu po svým a je to obrázkem jejich kultury a stylu života. Což se o škodofkách moc říct nedá. Ale jinak je to určitě kvalitní auto, svýho času jsem vážně uvažoval o fabce kombi. Ta se mi asi ze všech škodoveček zdá nejhečí. Pokud neberu nějaký superby a Lauriny. V té červonohnědé je docela chic.
Jinak těch pežotů jezdí mraky po celé záp.Evropě a ještě jsem se nenabažil. >😁
To s tím "nacionalismem" nebylo na tebe. Ale o nějakou tu stránku dříff se to řešilo.
S tím Méganem máš pravdu. Zvenku je fakt nádhernej. Nebýt interiéru, měl bych velký dilema, estli je hezčí P307 nebo on. Ten interiér není vyloženě špatnej, ale přece jen trochu zaostává. Teda spíš palubní deska.
S těma letama. To víš, já už su duchem v roce 2007, tak proto... :😉
Proti škodovkám nic specielně nemám, akorát mi (zvlášť oktávky) přindou šíleně "nemecký". Je to myslím škoda. Pač z toho plyne, že si ji koupí ten, kdo chce němce a na pravýho nemá peníze. Jinde v Evropě to nevidíš, přinde mně, že si každej národ dělá auta tak trochu po svým a je to obrázkem jejich kultury a stylu života. Což se o škodofkách moc říct nedá. Ale jinak je to určitě kvalitní auto, svýho času jsem vážně uvažoval o fabce kombi. Ta se mi asi ze všech škodoveček zdá nejhečí. Pokud neberu nějaký superby a Lauriny. V té červonohnědé je docela chic.
S tím, že na pravýho němce by nebyly peníze se nedá tak úplně souhlasit. Když vynechám luxusní značky jako je BMW,Mercedes a Audi tak jsou ceny srovnatelný. Třeba se mi moc líbí Jetta , měli by jsme na ní, ale radši si koupím auto který je vyrobený u nás než někde v Mexiku.
Ale Ty jsi určitě pravým němcem myslel BMW,Mercedes nebo Audi. >😁
Ale Ty jsi určitě pravým němcem myslel BMW,Mercedes nebo Audi. >😁
no abych pravdu řek,mě se taky poslední dobou peugeoty moc nelíbí,vyjma 207,ten ujde >😁
Ale 307 se mi líbila více před faceliftem.....ale i tak pro mě nic moc
Z francouzských se mi líbí renault megane nebo laguna grandtour :roll:
Ale 307 se mi líbila více před faceliftem.....ale i tak pro mě nic moc
Z francouzských se mi líbí renault megane nebo laguna grandtour :roll:
Ten test jsem četl a snad ho mám i někde doma a můžu potvrdit že je to pravda.Vyhrála octavia >😒]
Jo, v cerveny Lucifer je dobra, ale klasickej Hatch. SW/Break je silenost! Ale jako vsechno - je to vec nazoru.
Tak já mohu hodnotit za sebe, protože máme služ.307SW a O2 ambiente,osobně vlastním fábii 1,2. Střídavě jezdím v peugeotu i octávce a obě auta znám velice dobře. Spotřeba stejná, obě jsou benzín 1,6. Když jedeme rodina na dovolenou a mám možnost si půjčit služ.auto,máme 3děti,vždy sáhnu po 307SW.Vynikající výhled, vyšší posez, variabilita sedadel,vzadu tři samost.sedadla, je i více místa u řidiče a spolujezdce, interiér díky panor.střeše krásně prosvětlený. U 307SW je i lepší kufr, nízká nákl.hrana, ale O2 má kufr taky obrovský. S peugeotem se i lepší couve,výhoda hlavně pro ženy, jízdní vlastnosti jsou si dost podobné, ale O2 je na dálnici při vys.rychlostech malinko klidnější, hlavě při velkém větru, taky je 307 o trochu vyšší.Co vím, tak závady u obou vozu za dva roku ježdění, oba kolem 30000km žádné. Obě jsou to krásná auta a při koupi bych se rozhodoval asi takto, kdo má rodinu, více dětí, dost využívá kufr, kde vozí vyšší předměty tak 307SW, taky lze další dvě sedadla dokoupit do kufru. Kdo jezdí třeba Brno - Norimberg tak asi O2
opravdu originalni prispevek...
kdyz vyuzivate vic kufr, tak p307?? to myslim ze ne...
ostatne jak potvrdilo nekolik testu, octavie je hodnocena jako lepsi ve srovnani s auty o tridu vys. Takze ve srovnani s P307 je to asi jasny. ale dle me zkusenosti si stejne kazdej koupi to, co se mu libi a nad nedostatky zavre oci... takze ta diskuze je asi zbytecna. Octavie vyhrava ve srovnavacim testu, nicmene pokud P307 lip sedi vasemu vkusu, stejne si ho koupite, uz treba jenom proto, ze jich v CR nejezdi tolik...
nema pak ale cenu horlive dokazovat ze P307 je lepsi 😁
kdyz vyuzivate vic kufr, tak p307?? to myslim ze ne...
ostatne jak potvrdilo nekolik testu, octavie je hodnocena jako lepsi ve srovnani s auty o tridu vys. Takze ve srovnani s P307 je to asi jasny. ale dle me zkusenosti si stejne kazdej koupi to, co se mu libi a nad nedostatky zavre oci... takze ta diskuze je asi zbytecna. Octavie vyhrava ve srovnavacim testu, nicmene pokud P307 lip sedi vasemu vkusu, stejne si ho koupite, uz treba jenom proto, ze jich v CR nejezdi tolik...
nema pak ale cenu horlive dokazovat ze P307 je lepsi 😁
Já myslím, že ten příspěvek byl docela k věci a s tím kufrem to bylo přesný. Zaprvé, pokud vím, srovnávací test P307 a OII žádnej nevyšel. Zadruhé je nezpochybnitelný, že kufr P307 breaku či SW je nesrovnatelně větší, než u OII. Do P307 uložíš v pohodě na stojačku několik jízdních kol, což u OII nehrazí ani náhodou. Stejně tak asi do OII neumístíš další dvě plnohodnotný sedadla. No, vlastně ani kempinkový židličky. >😁
Ještě bych k tomu dodal jednu evidentní výhodu P307. Motor HDi je zcela nezpochybnitelně tišší, než TDi.
Ještě bych k tomu dodal jednu evidentní výhodu P307. Motor HDi je zcela nezpochybnitelně tišší, než TDi.
a dovolte mi vyjadrit se k p407...
na tom aute jsou dobry sedacky... moc pohodlny... ale tim to konci.
stredovej panel je primo desivej a nechapu proc ho musej prebirat koncernovy auta jako C6...
je z tvrdyho skripajiciko plastu, hned se poskrabe a je neuveritelne neprehlednej na ovladani. tlacitka opet z tvrdyho hnusnyho plastu, displej s drobnejma pismenkama a logika menu je taky desna...
vzadu je malo mista jak na nohy, tak pro hlavu. mam 182cm a nemohljsem si vzadu oprit hlavu o operku, protoze mi to nedovolila strecha. predni previs je opravdu lahudka na parkovani a rejd byl taky mizernej. jizdnimi vlastnostmi me prekvapil prijemne, na francouze jsem necekal tak dobry vedeni stopy, ale motor 2.0HDI bych zakazal montovat... uz jsem to psal na jinym foru, ale tohle byla zdaleka nejhorsi zkusenost ze vsech dieslu, co jsem ridil...
dojizdim na dvojku na malej kruhak zprava nakladak tak to prislapnu a nic....auto proste nezrychli ani o 2km/h... kdyby nemel dobry brzdy, uz tu mozna nejsem. 1700 otacek a nedeje se nic... to je proste nebezpecny at se na me nikdo nezlobi. i pokud je motor v otackach, trva vzdycky minimalne sekundu nez se projevi prudke seslapnuti plynu... dalsim podobnym motorem je ten z lexusu IS220d... nez zacnete nadavat, vyzkousejte...
na tom aute jsou dobry sedacky... moc pohodlny... ale tim to konci.
stredovej panel je primo desivej a nechapu proc ho musej prebirat koncernovy auta jako C6...
je z tvrdyho skripajiciko plastu, hned se poskrabe a je neuveritelne neprehlednej na ovladani. tlacitka opet z tvrdyho hnusnyho plastu, displej s drobnejma pismenkama a logika menu je taky desna...
vzadu je malo mista jak na nohy, tak pro hlavu. mam 182cm a nemohljsem si vzadu oprit hlavu o operku, protoze mi to nedovolila strecha. predni previs je opravdu lahudka na parkovani a rejd byl taky mizernej. jizdnimi vlastnostmi me prekvapil prijemne, na francouze jsem necekal tak dobry vedeni stopy, ale motor 2.0HDI bych zakazal montovat... uz jsem to psal na jinym foru, ale tohle byla zdaleka nejhorsi zkusenost ze vsech dieslu, co jsem ridil...
dojizdim na dvojku na malej kruhak zprava nakladak tak to prislapnu a nic....auto proste nezrychli ani o 2km/h... kdyby nemel dobry brzdy, uz tu mozna nejsem. 1700 otacek a nedeje se nic... to je proste nebezpecny at se na me nikdo nezlobi. i pokud je motor v otackach, trva vzdycky minimalne sekundu nez se projevi prudke seslapnuti plynu... dalsim podobnym motorem je ten z lexusu IS220d... nez zacnete nadavat, vyzkousejte...
myslel jsem ze puvodni dotaz byl na hatch, s kombikem 307 nemam zkusenost a nebudu proto hodnotit. nicmene jsem v CR nevidel nikoho, kdo by vyuzival sedadla v kufru...pokud je totiz potrebuje, pak je lepsi koupit MPV do toho kufru pak totiz nic neda a nejak si nejsem jist, zda se nekam da jet v sedmi (zvlast s malejma detma) a nemit zadny zavazadla. cokoli pak do kufru date ohrozuje na zivote vzadu sedici a ja bych tam svy deti neposadil...
tesi me ze se tolika lidem P307 nelibi. je to proste neelegantni bachraty auto.. jediny takhle do vejsky staveny auto, ktery se mi libi je novej Mercedes A, kterej vnitrnim prostorem prekonava 307 o tridu. opet doporucuju vyzkouset jinak neuverite... jen ty sedaky uzky me privadely k silenstvi
tesi me ze se tolika lidem P307 nelibi. je to proste neelegantni bachraty auto.. jediny takhle do vejsky staveny auto, ktery se mi libi je novej Mercedes A, kterej vnitrnim prostorem prekonava 307 o tridu. opet doporucuju vyzkouset jinak neuverite... jen ty sedaky uzky me privadely k silenstvi
tu su uryvky zo spominanenho testu😒br />
[odkaz]
tzv "Test" sa mi aj tak javi skor dojmologicky ako skutocny test.
Ferinov vkus je jeho vec, ale oznacit vseobecne povazovanu Fabiu za nie moc pohladne auto za naopak najkrajsie so Skodoviek tiez svedci o urcitej osobitosti vkusu. Uplne by som vynechal toto hodnotenie pri vybere auta to bude mat pre Peta.Z nulovu hodnotu, vkus ma kazdy svoj.
[odkaz]
tzv "Test" sa mi aj tak javi skor dojmologicky ako skutocny test.
Ferinov vkus je jeho vec, ale oznacit vseobecne povazovanu Fabiu za nie moc pohladne auto za naopak najkrajsie so Skodoviek tiez svedci o urcitej osobitosti vkusu. Uplne by som vynechal toto hodnotenie pri vybere auta to bude mat pre Peta.Z nulovu hodnotu, vkus ma kazdy svoj.
Já sem ale psal pouze o verzi kombi. A n nejvyšší verzi. Narozdíl od oktávek a superbu ja aspoň trošičku osobitá.
To jako má být nějakej srovnávací test??
Kromě toho základní výbava ve VB je úplně o něčem jiným, než základní výbava v ČR. Na to není třeba zapomínat. Z článku vyplývá, že Oktávka získala náskok především díky své ceně. To ovšem není přenositelný na 100 % do jiných zemí a cenu kromě toho nepovažuju za kvalitu auta. To pak s úřehledem pobije fabka jaguára. Tím nechcu říct, že cena nehraje roli při výběru! To vůbec ne. Ale založit test na tom, že tam vyberu menší auto a pak opěvuju, že je levnější, to je trochu ujetý, ne??
PS: Jinak o estetickým cítění bych pomlčel. P307 je všeobecně (zvlášt v kombi provedení) považována za velice krásný auto (vyhrála v tomto směru i nějakou anketu), takže by to mělo směřovat spíš k jiným diskutérům. Tím nikomu neberu právo na jeho odlišnej názor.
Kromě toho základní výbava ve VB je úplně o něčem jiným, než základní výbava v ČR. Na to není třeba zapomínat. Z článku vyplývá, že Oktávka získala náskok především díky své ceně. To ovšem není přenositelný na 100 % do jiných zemí a cenu kromě toho nepovažuju za kvalitu auta. To pak s úřehledem pobije fabka jaguára. Tím nechcu říct, že cena nehraje roli při výběru! To vůbec ne. Ale založit test na tom, že tam vyberu menší auto a pak opěvuju, že je levnější, to je trochu ujetý, ne??
PS: Jinak o estetickým cítění bych pomlčel. P307 je všeobecně (zvlášt v kombi provedení) považována za velice krásný auto (vyhrála v tomto směru i nějakou anketu), takže by to mělo směřovat spíš k jiným diskutérům. Tím nikomu neberu právo na jeho odlišnej názor.
jednak je to jen vynatek z toho testu a jednak jde pri koupi auta prave o ty dojmy + srovnani faktu jako jsou jizdni vlastnosti, vyuzitelnost kufru apod. Nazory na design skodovek odrazi skutecny nazor britske populace na vozy skoda. Musite si uvedomit, ze tu vozovy park vypada trochu jinak a skodovka ma diky predrevolucnim autum stale jeste povest spatneho levneho auta a spousta lidi by se proste stydela si ho koupit. Tady se kouka hlavne na image... mlada generace se tu ale fabii Vrs klidne prohani.
ja se tady za tdi nebiju >😁 a samozrejme prezentuju pouze svuj nazor. to auto podle me vypada jako napichany od vos... a jak rikam, TDI je urcite hlucnejsi (HDI neni zadnej tichoslapek) ale ja bych si ho proste nekoupil kvuli mnou popsany situaci. Mel bych strach do toho posadit pritelkyni s detma... tot vse
kazdej, kdo si kupuje auto by si mel obe vyzkouset bezprostredne po sobe. hodnoceni vzhledu bude vzdycky subjektivni. snazim se jen upozornit na neduhy pazoutu, o kterych vim. nic vic. nejsem zastancem skodovky ani pazouta. ale osobne bych preferoval octavii
kazdej, kdo si kupuje auto by si mel obe vyzkouset bezprostredne po sobe. hodnoceni vzhledu bude vzdycky subjektivni. snazim se jen upozornit na neduhy pazoutu, o kterych vim. nic vic. nejsem zastancem skodovky ani pazouta. ale osobne bych preferoval octavii
TDI je v tomto smeru daleko lepsi, protoze HDI je mrtvy totalne a jeho reakce je fakt hodne hodne pomala a tahne ne od 1800 ale spis od 2100. Moje nafta takovej problem nema vubec...
porovnavam motory, ktery davaj do aut.
tohle byla rok a pul stara 407 s 2.0HDI...
tohle byla rok a pul stara 407 s 2.0HDI...
jak rikam, to je kritika konkretnich veci, ktery mi vadily... spousta lidi na to nemusi hned prijit... v tomto pripade tedy mluvim o 2.0HDI... 1.6HDI nebude spouste lidi stacit a pochybuju ze je o moc lepsi, ale nezkousel jsem...
OK 😉
[odkaz]
[odkaz]
jsou to jenom úryvky , ten test byl mnohem delší a myslím , že se týkal nejlepší verze OII+doplňková výbava na úroveň střední třídy, jako např.další aribagy. A nevyhrála rozhodně jenom díky ceně a velikosti kufru a nebylo to jen o pocitech. Jinak OII je zpracováním interiéru lepší než 407 a místo nad hlavou je taky hrozný.
Škoda, že jsi ten test nečetl celý, protože pak bys tady nevykřikoval, že to jenom kvůli kufru. Motory TDI jsou sice hlučnější, ale rozhodně to nění žádná tragédie. Jezdil jsem OI 1,9TDI a OII 2,0 TDI.
Možná , že ten test ještě někde mám, zkusím se po něm mrnout a dát víc srovnávacích informací.
[odkaz]
jsou to jenom úryvky , ten test byl mnohem delší a myslím , že se týkal nejlepší verze OII+doplňková výbava na úroveň střední třídy, jako např.další aribagy. A nevyhrála rozhodně jenom díky ceně a velikosti kufru a nebylo to jen o pocitech. Jinak OII je zpracováním interiéru lepší než 407 a místo nad hlavou je taky hrozný.
Škoda, že jsi ten test nečetl celý, protože pak bys tady nevykřikoval, že to jenom kvůli kufru. Motory TDI jsou sice hlučnější, ale rozhodně to nění žádná tragédie. Jezdil jsem OI 1,9TDI a OII 2,0 TDI.
Možná , že ten test ještě někde mám, zkusím se po něm mrnout a dát víc srovnávacích informací.
Z mýho pohledu bych z designový stránky asi sáhnul po Pažoutovi.Škodule je přeci jenom strohá,ale to je opravdu věc vkusu.Z technickýho hlediska bude mít asi náskok v jízdních vlastnostech O II a v motorech 1.6 D zas Pažout.CommonRail se musí jenom trochu víc točit,ale zas je klidnější.TDI se musim zastat,že neni zas tak hlučný,jak se často píše.
Takže každý auto má něco do sebe,tak pokud mi bude vzhled u pr....,porovnam jen ceny při požadovaný výbavě,dostupnost servisu a zeptam se dětí jaká se jim líbí barva 😉
Takže každý auto má něco do sebe,tak pokud mi bude vzhled u pr....,porovnam jen ceny při požadovaný výbavě,dostupnost servisu a zeptam se dětí jaká se jim líbí barva 😉
307 SW aj ja povazujem z rady 307 za najpodarenejsi a ak by som uvazoval opat o rodinnom aute zaradil by som ho du uzssieho vyberu. Ale aj tak by to dnes pre mna vyhral Focus (trochu mimo debatu co😄 Designovo sice obdobne nudny ako OII ale design neni vsetko, zvlast ked si v aute rad uzijem aj trochu dramatickejsiu jazdu (zatacky prechadzane na limite) Vanovsky design s vyssim posedom je sice v trende a pre uzitkovost auta OK ale vyssia stavba rozhodne nebyva plus pre jazdne vlastnosti. To Ferin nerad chytam za slovicka, ale ak beries najvyssiu verziu 307, zober aj navyssiu verziu OII - teda RS. Aj to sa ti zda nudne? OK neni to Focus ST ale za tu cenu, vybavu, velkost a pocit zvezenia moze byt😄.
novej focus neni spatny auto, musim rict. mne trochu vadi vyssi posez ale jizdni vlastnosti super... ani ta palubka uz neni tak desna. jenom nevim jakej motor. ja si proste pamatuju ecortacky motory, ktery po 100000km klepaly jak zbesily a nafta byla problemova. na druhou stranu tchan mel sieru s vetsim nabehem s 2.0 DOHC a to byl jeden z nejlepsich motoru jakej jsem zazil... pruznej dvoulitr s malou spotrebou a sametovym chodem... proste v motorech od forda se nevyznam... kazdej pes jina ves
Tak pánové jsem opět u fora a myslím že tady kdo se zučastnil z diskuse nejezdil s oběma auty. Opět připomínám , že jezdím střídavě s 307SW a O2 Ambiente, obojí benzín 1,6, 75KW. Vlastním Fábii 1,2 a tak můžu ještě nezávisle porovnat oba vozy. Hrozně mi připadá směšné,že se tady diskutuje velmi často o JIZDNICH VLASTNOSTECH O2, která je lepší. Podle mě, kdo jezdí přes obec 60 a mimo obec max 110 to nemůže poznat a porovnat a to z nás je asi většina.Beru, že O2 v zatáčce při 140 je určitě lepší, díky víceprvkové zadní nápravě, ale na výtlukách a nerovnostech se chová jako 01.Většina lidí si auto kupuje kvůli praktičnoti, prostoru, pohodlí a debata na jízdní vlastností se mi zdá, že je od lidí, kteří to někde vyčetli, nebo slyšeli, protože škodovka má všude obrovské reklamy. Já se nezastávám ani 02, ani 307SW, kdybych se měl rozhodnout tak asi peugeot, ve firmě jsem si porovnal náklady a servis na obě auta, papírově, protože se nic neměnilo, lépe vyšel peugeot, ale přední sklo je docela palba asi 11 000, to si radši připojistit. A ještě jsem opoměl, že děti si u peugeotu vzadu mohou pinkat naf.balonkem a kreslit na vykl.stolečkách od předních sedadlech.407SW se prostorem 307SW nevyrovná.
Uprimne si myslim, za kvalita razeni a jizdni vlastnosti ma lepsi OII, ale budiz; ale nevim, proc mam byt nadseny z toho, ze v 307 taham nad hlavou X cm prazdneho vzduchu, calouneni a plechu navic...
307 je prostorne auto, to ano, ale obecne nevim, zda vetsina ridicu zase az tak nutne potrebuje mega obri celni sklo (ktere je mimochodem, jak zminujes drahe jako pr...) a az moc velky prostor nad hlavou. Merim 188cm a v poho se vejdu i do Clia.. Natoz do 307..
Obecne si myslim, ze je naprosto ***sky trend pridavat u kazdeho noveho modelu (nastupce) +kg/+cm do vsech stran...
Potrebuje to nekdo? No, nekdo, kdo ma nadvahu jako prase, tak asi ano, ale vetsina lidi to neoceni.
Uprimne, posadte se treba do Vectry II. Vetsine lidi to staci. Posadte se do Vectry III. Pribrala X kg navic, nejaky ty cm, ktere bud nejsou videt anebo je clovek zase az tak nevyuzije.. No, to jsem se zase dostal nekam, kam jsem nechtel.
307 je podle me dost mamuti (na vysku). A ani nechci videt, kam vyroste jeji nastupce!!! To uz asi bude dalsi "crossover", jak se dnes modne rika a dalsi klasicky hatchback umre...
307 je prostorne auto, to ano, ale obecne nevim, zda vetsina ridicu zase az tak nutne potrebuje mega obri celni sklo (ktere je mimochodem, jak zminujes drahe jako pr...) a az moc velky prostor nad hlavou. Merim 188cm a v poho se vejdu i do Clia.. Natoz do 307..
Obecne si myslim, ze je naprosto ***sky trend pridavat u kazdeho noveho modelu (nastupce) +kg/+cm do vsech stran...
Potrebuje to nekdo? No, nekdo, kdo ma nadvahu jako prase, tak asi ano, ale vetsina lidi to neoceni.
Uprimne, posadte se treba do Vectry II. Vetsine lidi to staci. Posadte se do Vectry III. Pribrala X kg navic, nejaky ty cm, ktere bud nejsou videt anebo je clovek zase az tak nevyuzije.. No, to jsem se zase dostal nekam, kam jsem nechtel.
307 je podle me dost mamuti (na vysku). A ani nechci videt, kam vyroste jeji nastupce!!! To uz asi bude dalsi "crossover", jak se dnes modne rika a dalsi klasicky hatchback umre...
to cenda: ak pisem ja nieco o jazdnych vlastnostiach uvadzam v "limitnych" situaciach. mam tym na mysli tie iste useky cesty ktore dobre poznam s inymi autami co som skusal ci s nimi dlhsie jazdil. Na druhej strane suhlasim ze pre bezneho vodica a na bezne uzivanie hraju ine veci rolu. Preto podla mna si aj Honda vybrala v Civicu 8G cestu ze radsej jej dala vacsii kufor ako by pouzili viacprvkovu zadnu napravu. Ved vacsina uspesne predavajucej konkurencie so segmentu si vystaci s jednoduchou napravou a robi s nou aj pomerne ostre verzie (megane sport, Astra OPC). Ja osobne som si uvedomil ze napr taka Astra (dva tyzdne som mal pozicanu 1,4HB) je v meste prijemnejsia na uzivanie z hladiska komfortu pruzenia ako OII, Golf, ale aj P307. Proste nerovnosti ucinne filtruje, a menej pocut aj razy od kolies ako napr v P307 u ktoreho toho celkom dost pocut. Tuto vlastnost ma vsak aj Focus, zaroven vsak umoznuje v limitnych situaciach lespiu kontrolu vedenia zadnej casti. Nejazdil som samozrejme so vsetkymi autami so segmentu takze neviem posudit Megan a Civic 8G(ten by ma dost zaujimal) ale potvrdzujem ze u vsetkych ostatnych su jazdne vlastnosti pre bezne pouzivanie dostatocne vyhovujuce na to aby sa dalo vyberat podla inych kriterii (cena, vybava, design...). Skutocne pre toho kto autu poriadne "nenalozi" nema zmysel priplacat za nieco co nikdy nema moznost posudit.
to David07: rozmyslam nad tymto uplne rovnako. Preto aj v teste kde uvadzaju ze clovek nad 185cm na zadnych sedadlch zacina mat problem aby si hlavu nebuchal o strop je konkretne pre mna irelevantne ked mi v aute vzadu sedavaju dvaja ludia pod meter (synovia😄. Vyklopne tacky sirka a miesto na nohy to uz je ine z toho pohladu 307SW je skoro idealne auto pre rodinu s detmi. Ta vyska je vsak podla mna malokedy vyuzitelna. Vyssi komfort potom poskytuje ak sa daju sedadla napr otacat... to vsak 307neposkytuje (ano SW ma moznost doplnit treti rad sedadiel co je opat pri velkej rodine vyuzitelne)
Ina situacia je to u kategorie nizsej kde vyssim (vzpriamenejsim) posedom a tym vyssou stavbou karoserie eliminuju nedostatok priestoru v pozdlznom smere. Crossover sa zas snazi mat z kazdeho nieco a tym uspokojit co najsirsiu vrstvu zakaznikov.
to David07: rozmyslam nad tymto uplne rovnako. Preto aj v teste kde uvadzaju ze clovek nad 185cm na zadnych sedadlch zacina mat problem aby si hlavu nebuchal o strop je konkretne pre mna irelevantne ked mi v aute vzadu sedavaju dvaja ludia pod meter (synovia😄. Vyklopne tacky sirka a miesto na nohy to uz je ine z toho pohladu 307SW je skoro idealne auto pre rodinu s detmi. Ta vyska je vsak podla mna malokedy vyuzitelna. Vyssi komfort potom poskytuje ak sa daju sedadla napr otacat... to vsak 307neposkytuje (ano SW ma moznost doplnit treti rad sedadiel co je opat pri velkej rodine vyuzitelne)
Ina situacia je to u kategorie nizsej kde vyssim (vzpriamenejsim) posedom a tym vyssou stavbou karoserie eliminuju nedostatok priestoru v pozdlznom smere. Crossover sa zas snazi mat z kazdeho nieco a tym uspokojit co najsirsiu vrstvu zakaznikov.
No, jednu velkou výhodu výška 307 má. Hodíš do kufru krásně na stojačku několik jídních kol. Stejně jako jinek vysokej náklad.
Ferin, celkom by ma zaujimali auta do ktorych sa da takto nacpat bike. Mas s tym osobnu skusenost? Ako si tie biky upevnoval a kolko ich bolo?
Pripadne daj nejaky link na drziaky do kufra.
Pripadne daj nejaky link na drziaky do kufra.
Přímo Peugeot prodává vnitřní nosiče/držáky. Myslím se tam dají dát 1-3. Sedadlo hodíš do zadní řady, popřípadě úplně vyhodíš, a do otvorů pro sedadla hodíš ten držák. Právě teď se rozmýšlím, estli pořídit vnitřní držáky nebo nosiš na pátý dveře. Ty vnitřní držáky sou super na cesty a výjezdy "za město", kola zamčeš do auta a je. Akorát já se s kolama docela často "stěhuju" a ty kola ti tak zmenší kufr. U nosiče na dveře mi zas vadí, že pak ty dveře nendou otvírat. Ale znám i lidi, co si ty kola skládají dovnitř i bez těch držáků. Naskládají je vedle sebe a zafixují síťkou, co Peugeot dodává pro uchycení nákladu. Jinak jsem uvažoval i o tom, hodit do kufru klasický stojany na kola (buď sou indiviální nebo pro víc kol) a pak to fixnout tou síťkou nebo pavoukem.
A propos, nevíte někdo, estli se neprodávají ty vnitřní držáky do 307 i neznačkový?
A propos, nevíte někdo, estli se neprodávají ty vnitřní držáky do 307 i neznačkový?
vsechno je o preferencich a jizdni vlastnosti ti muzou zachranit zivot. Ja bych si napriklad nekoupil auto bez ESP...nekdo da ale pred bezpecnosti prednost ele. oknum...
a pokud nepoznas rozdil v jizdnich vlastnostech, tak je mi te lito, ale ver mi ze pro me a spoustu jinych to problem neni. I v lete na suchu je rada zatacek ve kterych nemuzes jet vic nez 70 a rozdil rychlosti prujezdu mezi auty je znacnej. nerikam, ze by se melo jezdit na hrane, ale kdyz prijde necekana situace, zachranuje to zivoty. V zime se pak otazka jizdnich vlastnosti posouva do podstatne nizsich rychlosti...
a pak je tu druha stranka veci. me dela radost jezdit autem ktery neplave a okamzite posloucha pohyby volantu. Chapu ale, ze ty nevis o cem mluvim 😄 (neber to jako urazku... proste pokud to nepoznas, neni to pro tebe samozrejme dulezity..)
a pokud nepoznas rozdil v jizdnich vlastnostech, tak je mi te lito, ale ver mi ze pro me a spoustu jinych to problem neni. I v lete na suchu je rada zatacek ve kterych nemuzes jet vic nez 70 a rozdil rychlosti prujezdu mezi auty je znacnej. nerikam, ze by se melo jezdit na hrane, ale kdyz prijde necekana situace, zachranuje to zivoty. V zime se pak otazka jizdnich vlastnosti posouva do podstatne nizsich rychlosti...
a pak je tu druha stranka veci. me dela radost jezdit autem ktery neplave a okamzite posloucha pohyby volantu. Chapu ale, ze ty nevis o cem mluvim 😄 (neber to jako urazku... proste pokud to nepoznas, neni to pro tebe samozrejme dulezity..)
To ESP podepisuju.
Jinak si ale taky myslím, že nějaký "lepší jízdní vlastnosti" využije jen dynamickej řidič. A těch rozhodně není většina.
S těma zatáčkama až tak nesouhlasím. Paradoxně bezpečnější, už to tady myslím aji někde padlo, je auto s měkčím podvozkem. Tvrdý tě v zatáčce "neupozorní" na svý limity, měkký jo. Přitom pokud ti nevadí, že se trochu "zhoupneš", měkkej nijak nelimituje tvoji rychlost v zatáčce. To spíš kola, gumy, zmiňovaný ESP atd.
Jinak si ale taky myslím, že nějaký "lepší jízdní vlastnosti" využije jen dynamickej řidič. A těch rozhodně není většina.
S těma zatáčkama až tak nesouhlasím. Paradoxně bezpečnější, už to tady myslím aji někde padlo, je auto s měkčím podvozkem. Tvrdý tě v zatáčce "neupozorní" na svý limity, měkký jo. Přitom pokud ti nevadí, že se trochu "zhoupneš", měkkej nijak nelimituje tvoji rychlost v zatáčce. To spíš kola, gumy, zmiňovaný ESP atd.
to co pises neni uplne pravda. mekkej podvozek umozni daleko vetsi odlehceni vnitrnich kola tudiz ztratu adheze. proto jsou vsechny sportovni podvozky tvrdy. dale pak podstatne pomaleji prenasi vahu, coz v serii zatacek zpusobi rozhoupani vozu a casto neresitelny pretacivy smyk. a to ze te mekky podvozek upozorni driv na limit... driv ano, protoze je niz, ale dostavas podstatne min informaci ot o tom co se deje na kolech. jediny v cem souhlasim je, ze vzhledem k podstatne vyssi rychlosti, ve ktere se lepsi podvozek dostane do problemu je pak tezsi ty problemy resit a na vse je mene casu. to ale znamena, ze kdyz budes dorzovat predpisy jako z autem z horsima vlastnostma, budes na tom lip, protoze mas rezervu....
No, při agresivní jízdě asi jo.
Na druhé straně do "jízdních vlasností" nebo komfortu počítám i to, že nejsu vyklepanej z každýho přejezdu kolejí, díry, nerovnosti. V tom zas vyhrává měkkčí podvozek. Zároveň těma nárazama tak netrpí samotný auto. Pokud najedu se sportovním podvozkem do díry (kerých je u nás víc, než je zdrávo), jenom čekám, kde se mně co urve. Nehledě na to, že hlavně hlavě to moc neprospívá. To je stejný jako s měkkostí podrážek na teniskách. S tvrdou podrážkou každopádně poběžím rychlej, ale budou mě pálit chodidla, bolet hlava a trpět páteř.
Na druhé straně do "jízdních vlasností" nebo komfortu počítám i to, že nejsu vyklepanej z každýho přejezdu kolejí, díry, nerovnosti. V tom zas vyhrává měkkčí podvozek. Zároveň těma nárazama tak netrpí samotný auto. Pokud najedu se sportovním podvozkem do díry (kerých je u nás víc, než je zdrávo), jenom čekám, kde se mně co urve. Nehledě na to, že hlavně hlavě to moc neprospívá. To je stejný jako s měkkostí podrážek na teniskách. S tvrdou podrážkou každopádně poběžím rychlej, ale budou mě pálit chodidla, bolet hlava a trpět páteř.
Já bych jenom dopsal,že existuje tvrdší sportovně laděnej podvozek,kterej funguje a pak ještě tvrdej tuning podvozek,kde občas dotyčný pouhym snížením podvozku kterej už na moc velký zlepšení nemá dělá z auta "formuli"...
Jinak se VW koncernu nedivte,že tak machruje s víceprvkem,když A6 donedávna,Superb ještě furt atd. používaj pevnou zadní.Na druhou stranu dobře nalazená pevná může občas fungovat líp než nepovedenej multilink
Jinak se VW koncernu nedivte,že tak machruje s víceprvkem,když A6 donedávna,Superb ještě furt atd. používaj pevnou zadní.Na druhou stranu dobře nalazená pevná může občas fungovat líp než nepovedenej multilink
mám možnost volby mezi Peugeot 307 Break X-Line a Octaviií Ambiente limuzina. Po započtení slev na ZTP/P je cenový rozdíl mezi těmito vozy asi 65.000 Kč ve prospěch Peugeotu. Zajímá mě, jaké auto byste si vybrali vy, popř. proč? Díky, moc mě to pomůže při rozhodování.