Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "Dakos"
29. 10. 2002 10:03
RS
To ladao To je závoďák prodejce nových škodovek autocentrum Vlašim, tohle auto je zatím stále ve vývinu. Ale máš pravdu, je to takový hrb. Já jsem uvedl ten odkaz, aby bylo vidět, že to na plecháčích moc dobře nevypadá.
neregistrovaný "ladao"
26. 10. 2002 09:10
Re: rozchod
pajku, nechci ti do toho kecat, ale takový obyčejný Apolla, který normálně zeženeš a navíc to jsou 5", nastříknutý na bílo by udělaly svý. Projeď si na našich stránkách náhledy kol a uvidíš co by se ti líbilo a hodilo.
neregistrovaný "ladao"
26. 10. 2002 09:06
Re: Foto
Dakosi čí je to kára ? to se snad ani eReSem nazvat nedá. Pokud dobře vidím tak je to soutěžák a podle mne to má uřezáný seriový péra jako by to mělo jezdit okruhy, jenže se to naklání jak mrcha. No dyť to skoro taková mrcha je. No doufám, že se majitel neurazí :o))) To už mohl radši postavit normální 110R Rallye a vypydalo by to líp :)
neregistrovaný "Dakos"
25. 10. 2002 15:30
Foto
To pajk- Dle tvých slov, uvažuješ o něčem takovémhle: [odkaz]
neregistrovaný "Pajk"
25. 10. 2002 13:12
Re: rozchod
Já nechci postavit úplnou kopii eresa,spíš něco na způsob travexový káry.I když ne to samý.Chci najít kompromis mezi funkčností(abych s tím mohl normálně jezdit),financema,vzhledem a náročností úprav(nejsem automechanik,ale ani pseudotunner:-))Neříkám,že nakonec nedám ty emkový nápravy,ale taky se ptám na jiný alternativy:-)

PS:Podle mě by tomu ty prolisy docela slušely.Vizuelně se mně líbí víc než většina elekronů.Ale možná mám blbej vkus:-)I když uznávám,že by to asi bylo nic moc řešení:-)
neregistrovaný "ladao"
24. 10. 2002 12:17
Re: rozchod
No teda pajku pokud chceš stavět kopii eReSa a chceš to postavit na převařených mnebo prolisovaných plecháčích, tak to snad ani nemyslíš vážně :o))) Dyť tí celý auto zabiješ :o) Origoš RS rally měly kola Dělítka v předu 7" v zádu 8-9" na šotolinu a zimu se dávaly dopředu staré dobré známé osmiparskové 5,5" lokotě na podložkách a do zádu 7" dělítka otočené obráceně nebo zase lokotě na podložkách. Okruhové měly ve předu límcové MTX, ARC nebo BBS kde si šířku a vysazení můžeš udělat jak chceš a vzádu to samý+ př.pdložky. Takže pokud to RS chceš udělat slušně a k tomu nějaký jiný kola než co jsem popsal, tak budeš muset minimálně udělat Mkový nápravy. A to je jednoduchý dopředu si zeženeš jen Mkový ramena a delší tyčky k maticovýmu řízení, nebo celou Mkovou nápravu s maticovým řízením a můžeš k tomu dát třmeny s držákama ze 130cítky i bez posilovače. A v zádu to jednoduše přehodíš celý :-) V čem je problém ?
neregistrovaný "Dakos"
23. 10. 2002 15:33
Rozchod RS
Není to tak dávno, co jsem někde četl článek o 130RS pro skupinu B, kde se psalo o rozšiřování rozchodu. Na přední nápravě se jednalo o prodloužení ramen navařováním a to o 6cm. Jak to bylo na zadku si už přesně nepamatuju, ale myslím, že tam byly nápravy s motorem z něčeho jiného (Fiat, nebo BMW). Sám jsem na autě měl převařené disky s otočeným středem a chování auta bylo v pohodě. Co se týká podložek, tak jsem měl na autě 2,5cm, na tom klasické plecháče, občas při couvání jsem měl problém udržet auto rovně, při vyšších rychlostech (cca 120km/h), mi začal silně vybrovat volant a to byly kola čerstvě vyváženy a byly na nich fungl nové gumy Barum 165/80. Závěrem si myslím, že na zadku je to v podstatě jedno (na chování auta), ale na úkor životnosti. Na předek bych se bál něco dávat a když už, tak raději prolis, nebo převařák, ale tak, že co jde límec dovnitř, musí být vždy větší, než ten co je ven.
neregistrovaný "Pajk"
23. 10. 2002 13:36
Re: rozchod
Ale vzhledem k tomu,ze nepředpokládám prodlužování ramen,ani M nápravy(pokud se najde jiný přijatelnější řešení),co by jsi doporučoval pro zvětšení rozchodu?

Jaký kdo máte zkušenosti s podložkama a prolisama?
neregistrovaný "ladao"
21. 10. 2002 13:35
Re: rozchod
pajku, už jsem ti to jednou psal. Přečti si článek "představujeme Š 130 RS" na našich stránkách tuning.cz/s110r/ v rubrice speciály. Ten větší rozchod je dosažen jinýmy koly a podložkami.
neregistrovaný "Pajk"
21. 10. 2002 13:09
rozchod
Tak dětičky,jelikož se chystám postavit něco na způsob 130RS,založil jsem tohle téma.Chci mít podvozek široký tak akorát do laminátvých blatníků(rallyových) a nevím,jak toho mám docílit.Příp.jaký má ten který způsob nevýhody a výhody.Poradíte někdo?