V poslední době stále více přibývá dvoutaktních mopedů, skůtrů a pod. Osobně bych byl pro zákaz dvoutaktů, alespoň ve městech. Nechápu proč auta plní EU3 (většinou i EU4) a tito dvoutakti neplní vůbec nic a jsou s emisema na úrovni šedesátých let. Jeden takovej Messenger zasmrdí ulici víc než 50 moderních aut (benzinových)......................
A jak jsi na to přišel, že neplní emise? Dnešní dvoutakty jsou úplně o něčem jiném, než trabi apod...
Nevím jestli jsou o něčem jiném, ale ten oblak kouře za každým messengerem spíše naznačuje, že jsou pořád o tom samém.................
cleaner: ts, ts, ts, čeče, já se v tobě nevyznám, na jednu stranu tady tvrdíš, jak jsi ohleduplnej a jak je třeba jet předvídavě a na druhou před sebe nepustíš nikoho kdo smrdí..a na všechny nadáváš. Jak zjistíš, že smrdí, když je ještě za tebou??
sněhulák: já bych tam teda nevjel, je lepší ubrat a počkat, než riskovat, že to za mnou je nějaká zdivočelá Felda, nebo něco podobného, co tu obhajuje cleaner, co v té rychlosti, do které se dostalo díky větru v zádech, už připomíná svou schopností jakkoliv manévrovat raketu.
sněhulák: já bych tam teda nevjel, je lepší ubrat a počkat, než riskovat, že to za mnou je nějaká zdivočelá Felda, nebo něco podobného, co tu obhajuje cleaner, co v té rychlosti, do které se dostalo díky větru v zádech, už připomíná svou schopností jakkoliv manévrovat raketu.
dvoutakta poznám už ve zpětném zrcátku. Diesla sice napoznám, ale předjetí mu hned oplatím, případně zpomalím aby poodjel..................
Priznejme si to, nase muzske pokoleni je proste zparchantele, protoze pro radu z nas je predjeti/byt prejden otazkou vitezstvi, resp. potupy. Proc se nad tim nekteri nedokazou povznest, opravdu nechapu. Z vysledovane praxe si myslim, ze 70% tehle slabochu ridi ne svuj, ale sluzebni vuz, resp. sice svou, ale zahranicni ojetinu za par slupek podle hesla "za malo penez hodne muziky". Zbylych 30% jsou beznadejni pripadi, kteri i kdyz se posadi do sveho, noveho, tak blbnou stejne dal. 😄
S vyjimkou par momentu nemam v aute potrebu spechat a honit bezvyznamne minuty, ktere me stejne nevytrhnou, takze i po dalnici jezdim relaxacne. 😄 Po ceste do prace i z prace mam jeden usek, kde je na dalnici "pomaly" stoupaci pruh. A verte mi to nebo ne, kdyz vidim, ze za mnou jedou v obou pruzich dva rychlejsi vozy, NIC mi to neudela a ochotne jim vyklidim cestu s pravym blinkrem do pomaleho pruhu a rozhodne necitim pocity zahanbeni, ze jsem se "snizil" k tomu jet pomalym pruhem, zatimco timto pruhem ti "kingove silnic" opovrhuji. Ridici osobaku si mylne zvykli na to, ze tenhle pruh je jen pro nakladaky. Tak co, jesitni panove, jak jste na tom Vy? 😃)
S vyjimkou par momentu nemam v aute potrebu spechat a honit bezvyznamne minuty, ktere me stejne nevytrhnou, takze i po dalnici jezdim relaxacne. 😄 Po ceste do prace i z prace mam jeden usek, kde je na dalnici "pomaly" stoupaci pruh. A verte mi to nebo ne, kdyz vidim, ze za mnou jedou v obou pruzich dva rychlejsi vozy, NIC mi to neudela a ochotne jim vyklidim cestu s pravym blinkrem do pomaleho pruhu a rozhodne necitim pocity zahanbeni, ze jsem se "snizil" k tomu jet pomalym pruhem, zatimco timto pruhem ti "kingove silnic" opovrhuji. Ridici osobaku si mylne zvykli na to, ze tenhle pruh je jen pro nakladaky. Tak co, jesitni panove, jak jste na tom Vy? 😃)
Ajvn: jak jsem na to já? Jezdím v klidu, i když ne vždy v povolených limitech. Na dálnici tam pokud možno rychlejším nevjíždím, spíš přibrzdím. Na širších silnicích klidně i uhnu ke krajnici, když to jde a když jede někdo rychlejší. Jinak obecně: pouštím proti odbočující doleva, pouštím autobusy, tramvaje a TIR (malá poznámka: ti VŽDY poděkují...). Na druhou stranu, nenechám si líbit nedávání přednosti, pokus o vytlačení z pruhu a podobně - už jsem takto i "ulovil" pár zrcátek.
oddie, jenom malý dotaz. Až zase budeš pouštět někoho protijedoucíh😲dbočujícího vlevo(např.toho TIRáka) a nějakej vůl se ti naboří do kufru, protože se třeba bude kochat (a může to být i nedej bože TIR ) budeš to opakovat nebo se na to už vykašleš ? Ne že bych to taky někdy neudělal, ale už jsem o tom přemýšlel, po tom co jsem viděl pár nabořených zadků aut u přechodu pro chodce, kdy slušný řidič zastavil a ten za ním (nebo i více) se mu nabořil do kufru....asi čuměl po kočičkách 😊
Ladao: 100% to budu opakovat. Ono totiž, při tom, s čím většinou jezdím, a co dělám, na tom nabořeném zadku pravděpodobně ještě vydělám. Ne, o zadek auta se skutečně nebojím... Ale zas nejsem ***, abych někoho schválně vybrzdil, to nedělám.
oddie já neměl na mysli někoho vybrzdit. Jenom prostě někdo nepředpokládá, že když nikam neodbočuješ, tak zastavíš a pustíš někoho z protisměru a on se ti tam normálně naboří, protože se kochá. A pokud by se ti nabořil do kufru ten TIRák tak teda nevím, kde by jsi měl zadní nárazník svýho pažouta......navíc jsem v telce minulý týden sledoval zajímavou reportáž o tom co ti pojišťovna zaplatí z poviného ručení toho co si ti podíval do kufru, tak aby jsi nebyl nemile překvapený..... 😊
Ladao: nemám jen pažouta 😄 a navíc se při brždění koukám do zrcátka, ono je totiž třeba, když vidíš jak se na tebe někdo sype, zapřít do sedačky a opřít hlavu do opěrky, jinak dostaneš do krku šlehu jak blázen... a nebo případně uhnout, když se na tebe sype Tatra apod 😊) Kolik za co mi případně zaplatí pojišťovna, to vím celkem dobře, stejně tak jako jsem schopnej na místě spočítat cenu, když se dotyčný chce dohodnout. To víš, já nemám takového vyšlechtěného miláčka jako ty, tam by ťukanec byl na infarkt, co?
ladao > jo, tu reportaz jsem videl taky a rekl bych, ze byt pojistovnou, tak tu dotycnou TV zazaluju za sireni poplasne zpravy. Nebo ze by to bylo domluveno s pojistovnami, aby si lidi porizovali havarijni pojisteni? 😄.
meda> mnooo neřekl bych, že všechny pojišťovny ti i z havarijního uhradí skutečné náklady a odečtou ti časovou hodnotu. Jo chce to vybírat a porovnávat.
ladao > mam za posledni dva roky tri zkusenosti s vyrizovanim uhrady z povinneho ruceni u tri pojistoven a pokazde 100% nahrada skody. Jsem spokojen 😄. Druha vec je, ze jsem se nesnazil na ne hrat "levou".
Meda: a jak jsi to vyřizoval, krycí dopis, proplacení faktury ze servisu (autoriz. nebo malý soukr.?), a nebo rozpisem?
Vsechny tri pripady byly proplaceni faktury z autoriz. servisu (2 x Renault, 1 x Skoda). Jedna skoda byla pres 180000,- (Renault Espace stary pres 3 roky), druha byla Skoda Felicia stara necele tri roky - skoda pres 50000,- a posledni (minuly tyden) muj vlastni Megane stary 2 roky, skoda pres 20000,-.
medo> to má za poslední dobu tolik nezaviněných havárek. Čoveče co máš za auto, že se to na tebe tak lepí ? Já má zatím jen jednu zkušenost ze služebákem. Náš šofér vzal nárazníkem trochu dveře na starším P 205, bylo to na kyt a lak a pojišťovna se s ním dohodla rozpočtem, prý si to udělá sám a chlápek byl spokojený, tak nemohu soudit. Jak říkám, asi záleží na té které pojišťovně jak při povinném tak i havarijním pojištění. Ty případy neuhrazení 100% vypadají na superpojišťovnu " ČP " taky jsme u nich měli auta pojištěný ale šli jsme od nich pryč a teď "no problém". Havarijních případů bylo daleko více a 100% spokojenost se 100% plněním.
ladao > nee, ja mel jenom jednu bouracku a to nezavinenou (popisoval jsem to nekde ve 100% nastvani ...). Ty ostatni dve byly auta ktera jsou firemni a ja jsem jednim z majitelu/jednatelu. Druhy je muj otec, ktery si v den, kdy sel do duchodu navlekl monterky a rype se v zahradce, takze vsechno vyrizuji ja 😒. Co se tyce CP (pokud to je Ceska Podnikatelska), tak u ni byl pojisten "skudce", ktery nam naboril Espace a byli jsme spokojeni. Ja u ni mam svoje auto taky pojisteno na odpovednost. Firemni mame u Koop.
Oddie: A co s temi trofejemi (zrcatka) delas? Mas je na krku jako "korale" a davas jimi ostatnim ridicum najevo, ze nejsi mekky kluk? 😃
viz. TIR souhlas..obcas delaj pekne * na silnicich, ale kdyz uz je pustis, tak jsou vdecni a bliknou.
viz. TIR souhlas..obcas delaj pekne * na silnicich, ale kdyz uz je pustis, tak jsou vdecni a bliknou.
Ajvn: já je nesbírám. To zrcátko se při střetu ulomí, nebo se rozbije sklo, tím jsem myslel "ulovení". Ono se to naštěstí tak často nestává, ale přesto se občas najde hovado, které zkouší se někam bezohledně natlačit, a až když o sebe škrtnou zrcátka, tak mu dojde, že si to nenechám líbit. Na druhou stranu, když jedou souběžně dvě kolony a někdo vedle dá blinkr, klidně jej před sebe pustím...
Jo jo ten ťukanec by byl asi na mrtvici. Na mým autě je bez úprav akorát střecha a dveře se jen tak tváří, mám v nich vevařené výstuhy a navíc na tohle auto moc nových věcí neseženeš a když tak za peníze co jsou někdy větší než srovnatelný díl na fabii a to samozřejmě nepočítám práci. Mám uzavřenou individuální pojistku, neboť ta klasická by mi nestačila v přípdě totálky ani na polovinu laku na celý auto.....😄)) a tak když jedu někde kde je víc aut, tak si někdy připadám jako brzda provozu a mám oči na stopkách, jedním tím okem porád čumím do zrcátka a levou nohu mám na brzdě 😄 a pak se jedu projet někam kde nikdo nejezdí, jen občas.
Ladao: já to znám. Kdysi jsem měl Fiat 128 Coupé - 3P, taky jsem na něm strávil dost času, než z toho bylo auto. A v provozu jsem se taky fest bál... tam se ty díly sháněly snad ještě hůř. Jo jo, to už je dávno, ale ještě jej vídám, udělal jsem jej tehdy fakt poctivě 😊))
oddie: ty jsi měl 128 coupé ? móóc hezký auto a to ti ho nebylo líto dát pryč po renovaci ? Dneska se takový auto už moc nevidí. Nebyly love na jiný nebo prostory na garážování, či něco jiného.
Ladao: to si piš, že mi ho bylo líto, a jak! Byl to ten novější typ - 3P ('76), tedy ne to "čisté" coupé, ten 3P se kór nevidí, potkal jsem v ČR jen jediný mimo toho svého, ale byl to takový dobitý slepenec... No, tak celkově, nejsou zbytečné love, a hlavně ty prostory. Potřeboval bych vyřešit otázku bydlení, což v Praze a okolí není žádná * (i garsonka je min. za 1mil, fuj). Až budu bydlet (rozuměj, ve svém), můžu si pak zas nějakou takovouhle hračku pořídit. Na X1/9 jsem svého času koukal, ale to je ještě větší exot.
oddie: těch X 1/9 bude u náš ještě rozhodně více než 128 C. Pár jsem jich viděl, ale ten 128 C už dlouho ne.
Myslíš? Když se podíváš do Annonce, dost často tam na 128 SC natrefíš, na X1/9 málokdy. Fakt je, že ty 128 SC už bývají tak strašně dobitý a "odborně" opravovaný, že už se z nich auto prostě udělat nedá. To moje bývalé bylo sice, když jsem jej koupil, dost shnilé (inu, Fiat), ale nikdy nebourané, takže se opravovalo celkem dobře. Zato když někde vidím kousek, co se dostal do rukou nějakého mladého "tunera", je mi k vzteku.
Tedy to je zase tyden... Kazdou chvili okolo sanitka/policajti, kazdou
chvili zacpane mesto kvuli bouracce. Jsem rad,
ze je zde tolik ohleduplnych ridicu (jak se lze
nize docist). Presto bych vsechny poprosil -- zacina
prset. Vzhledem k tomu, ze se pri bourackach jedna povetsinou
o "kontroly kufru", prosim, dodrzujte bezpecnou vzdalenost
a uvedomte si, ze ne kazde auto stejne brzdi...
Fakt je to na silnici des a obcas mi to pripomina valecnou
zonu (zrovna dnes rano okolo mne jeden projektil
proletl...).
chvili zacpane mesto kvuli bouracce. Jsem rad,
ze je zde tolik ohleduplnych ridicu (jak se lze
nize docist). Presto bych vsechny poprosil -- zacina
prset. Vzhledem k tomu, ze se pri bourackach jedna povetsinou
o "kontroly kufru", prosim, dodrzujte bezpecnou vzdalenost
a uvedomte si, ze ne kazde auto stejne brzdi...
Fakt je to na silnici des a obcas mi to pripomina valecnou
zonu (zrovna dnes rano okolo mne jeden projektil
proletl...).
Buď rád, že nejsi v Praze. Teď jsem se probojoval do práce, cestou jsem míjel 5 bouraček. Dtto včera...
Jojo, tak si jdu vcera po ctvrt na deset vecer na Vinohradske mezi Florou a Jirkou od Podebrad a byly tam v sobe 2 auta zpusobem, ze jsem zasnul. Jedno jelo odspodu na Floru a druhej musel jet z leve ulice .. oba meli hodne slusne zboreny predky aut, takze ten zespoda urcite 50 nejel. Bylo to pri tom zacinajicim desti. A protoze se jim to povedlo akorat na kolejich, tak kolony vc. tramvaji nahoru i dolu. Grrr. Sem musel kvuli nim na tramvaj na Wilhema Piecka 😃
na dvojku, jestli je něco v protisměru nemůžeš tušit a v tom tě začne předjíždět Š1203.
Nebo dobráci, kteří v dešti předjíždí a bez toho, že by v protisměru něco jelo, se ti zařadí metr před čumák.
Nedávno jsem slyšel případ, že chlap řezal levou nepřehlednou zatáčku a za ní jeli roztažený po celý svý půlce v protisměru kluci na chopperech. Jednoho zabil a ještě se chtěl s těma ostatníma prát. Akta X.
Jo, jezdim zrovna s Nissanem almerou
Všiml jsem si, že: když jedu ve škodovce, musí mi za každou cenu předjet cizí auta, i když třeba v tu chvíli jedu situaci odpovídající rychlostí. Když jedu v Peugeotu, musí se pokusit mi předjet všichni ve starých škodovkách. Pak vzniká kuriózni situace: Megane a Honda jede za mnou pohodových 100 km/h (o rozumných 10 km/h přes maximálku) a řidiči dvou rezavých škodovek prošlápnou podlahu a předjíždějí asi tak stojedenáctkou a já čekám, kdy jim začnou upadávat dveře. Opravdu nevím proč, když jedu v pěkně vypadajícím autě, bych měl jet moc rychle, když se mi zrovna nechce.
to kosta: to se nedivim, ze si byl vytocenej, kdyz si feldu po dlouhych kilometrech rozjel na 170 a pak ti tam nekdo vjede a ty se modlis jestli to stihnes ubrzdit. Na takovy ridice jako si ty bych mel nejradsi Hummera a klidne bych ti tam vjel, at si rozstriskas ksicht, jelikoz za prvy 170 nema nikdo po dalnici co jezdit, za druhy kdyz uz jezdi, tak nema bejt vytocenej kdyz mu tam nekdo vjede a jede 130, jelikoz je to pouze jen jeho problem ze jede 170.
Oplacanie, "vybrzdenie" a podobne kusky na cestu proste nepatria. Ved nie sme v ringu, ani v dzungli.