Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

71 komentářů

To nejsou Akta X, ale silnice, ikdyž paralela by se tady našla taky. To, co se někdy vidí, se hned tak nevidí. Např. mlha, ve který je vidět na tři metry, jedeš s hlavou vystrčenou z okna,

na dvojku, jestli je něco v protisměru nemůžeš tušit a v tom tě začne předjíždět Š1203.

Nebo dobráci, kteří v dešti předjíždí a bez toho, že by v protisměru něco jelo, se ti zařadí metr před čumák.

Nedávno jsem slyšel případ, že chlap řezal levou nepřehlednou zatáčku a za ní jeli roztažený po celý svý půlce v protisměru kluci na chopperech. Jednoho zabil a ještě se chtěl s těma ostatníma prát. Akta X.
Mu dofam poradne daly do tlami, tomu smejdovi.
Jo, tak u toho bych chtěl bejt. Měli ho přivázat za nohu za mašinu a uvláčet jak beduíni. Je fakt hrozný, jaký hovada člověk potká na silnici.
Skoro se mi tomu nechce verit, ale na druhou stranu, nekteri lidi jsou fakt ***i.
Každý den si v provozu říkám jestli je to vůbec možný - jaký jsou někteří spoluobčané nehorázný agresívní šmejdi. Kde jsou buzerující policajti, který jsou dneska všude a otravujou běžný řidiče, když přesáhnou náhodou rychlost o 10km/h. Tam, kde by měli bejt ale nikdy nejsou, viz mimo jiné minulej tejden ukradený moje nejmilejší auto.
Před dvouma tejdnama se mě snažil jeden policajt buzerovat za to, že mám SPZ přidělanou skrz šroubama. Nějak ten chudák nemohl pochopit, že když mám nárazník do V tak na to asi nemůžu dát podložku, páč by se zlomila. Za to mě buzeroval ! Za takovou *. Přitom sám přijel Fáčkem, který mělo průhledný prahy a z gum už mu lezly dráty...
Jo to jsem si jednou (před asi 20 lety - z Mimoně na Jablonné v P.) takhle jel asi tak 80-90 po slušný silnici 2. třídy, nikde nikdo, léto, sucho, ptáčci poletujou horkem, klídek, sobota kolem poledne. Přijedu na docela ostrej horizont a asi tak 80 m přede mnou (v tu chvíli mi to připadalo spíš jako 20m) VEDLE SEBE 2 (slovy: DVA) TRAKTORY S VLEKAMA. A jejich "řidiči" si povídali - no spíš na sebe hulákali, asi to nemohlo počkat. Ani jsem si nestačil všimnout, co měli naloženo, no možná měli "naloženo" oba - po 3 desítkách v tom horku může bejt i trénovanej namol... Jinak si to neumím vysvětlit. Fet tehdá ještě nebyl a že by mohl bejt někdo až tak nekonečně blbej...??? Taky byste v takový situaci vraždili??? S využitím krajnic, okrajů a trávy jsme se nakonec všichni vešli. Prostě stalo se. A nebo: asi před 12 lety takhle jedu starou šunkou z víkendu: neděle večer, září, asi tak 21 hodin. Opět silnice 2. třídy. Tentokrát normálně široká na silnici 2. třídy. Všechny čáry na silnici absentovaly, jenom záplat a výmolů bylo tak akorát. Dlouhé klesání (asi tak 2-5😖 v zatáčkách nepříliš prudkých. V autě naložená rodina a děti spí. Po dvou hodinách jízdy už toho je tak na dojetí - asi za 20 minut. Na silnici skoro nikdo. Jedu asi 60-70. Pravotočivá zatáčka těsně za takovým nepříjemným hupem (po zrušené trati). Proti světla. Asi bavorák nebo tak něco - musel určitě k něčemu děsně důležitýmu spěchat. Určitě. Jel asi tak 120. Dálkový netlumil. A řezal zatáčku - logicky, jinak by z ní při tý rychlosti vypadl. Taky jsme se vešli. Bylo to nachlup. Mezi zrcátkama mohlo bejt tak 20 cm. Zastavil jsem a šel se podívat, kudy jsem tou škarpou jel - ještě tak 20 cm a byl bych se musel do tý škarpy šmejknout - fakt to bylo na hraně. Taky byste vraždili??? I tohle jsou důvody, proč jsem si pak pořídil Legacy. Vhodnější by sice bylo OT64, ale to hodně žere a prej jsou problémy s přidělením SPZ nebo co... Prostě si o nás řidičích obecně nemyslím nic dobrýho a každej slušnej mě příjemně překvapí...
Opravdu co se dneska na našich silnicích děje je katastrofa. Tento výkend jsem jel v sobotu do Prahy a na dalnici kousek od Pruhonic kde jsem jel asi 170Km/h mě to tam říznul blbeček z Alfou 3.0 kterej tam měl 120Km/h! Po velice ostrém brzdění jsem mu dal najevo dalkama,že má IQ tykve tak ještě začal přerušovaně brzdit. To mě vytočil tak, že jsem myslel že vemu svého legalně drženého Smith-Westna a prostřílim mu všechny pneumatiky. Bohužel jsem na nej začal jenom troubit natož po chvilce uhnul a oba dva jsme si řekli co si o sobě myslíme. To není ale bohužel vše ten * se zařadil za mě a nalepil se na muj zadek asi tak na 20cm při 150Km/h to sem usoudil že není opravdu člověk, ale sebevrah kterej ještě chce někoho předtím zabýt. Potom to jednání jsem mu uhnul a nechal ho radči jed. Nevým co to bylo za *, ale asi ho nasralo to že ho vyblikala Felda.
No teda po pravdě řečeno bych na cestě nerad potkal ani jednoho z vás.Ale musím říct že potkávám víc felckařů který se mi zdá, maj všichni takovej mindrák , že musej předjet všechno , hlavně ty silnější auta. A přitom dělaj na cestě tak strašný blbosti, že téměř vždy radši uhejbám a myslim si svý.

Jo, jezdim zrovna s Nissanem almerou
Ta filcka, ktera jezdi 170 je urcite sluzebni, na krku mas kravatu a znacka je SPZka mesta mest. Mozna se sis nevsimnul, ze pred Alfou uz treba nekdo jel.
Taky nesnášim když mi to tam někdo pustí, ale když jsi napsal, že jsi jel s Feldou, tak si myslim, že jste omezený oba. Ty jako mistr světa s Feldou a on to zase nemohl překousnout. Jinak je pravda, že řidiči Felicií jsou velice populární.
Nevydim nic špatného na tom, že jsem jel s Feldou, to už nejsou škodovky alá favorit, ale už docela slušný vozítka který když se trochu poštelují (jiný vzduch. filtr, vyměna čipu v počítači) tak s nima není problém udělat i něco málo přes 200Km/h a docílit akcelerace z 0 na 100Km/h za 9.8s. Jinak nejsem žádnej zavodník kterej musí předjed všechno co jede před ním, ale nemám rád když si nikdo koupí nějakou starou ojetinu např. jmenovana Alfa 3.0 a myslísi že má nejsilnější auto na silnici.
Me pred nejakou dobou vytocil peknej blbec. Jel jsem si navecir po pekny silnici (35) k Hradci ve S110R asi tak 130-140, nikde nikdo, kolem sama louka, teplo pohoda. Pak jsem dojel nejaky dva maniky s deckem v golfu, ktery mohli jet tak 120 a tak jsem je predjel. Ale co to s nima udelalo! Okamzite zacal akcelerovat a v nejakech jeho 142,5 km/h (coz byla asi jeho maximalka) me musel predjet. Tak jsem ubral, on me predjel a nalepil se me na predek a zacal brzdit. Tak jsme zpomalili na nejakejch 70-80. Chvili jsem jel za nim a kdyz to vypadalo ze nezrychli, tak jsem se ho rozhodl predjet. Na to reagoval tim ze zacal pridavat a lehce me zacal najizdet do meho pruhu!!??? Tak jsem toho radsi nechal, oni v aute vysmaty i s tim 5 rocnim deckem zacali pridavat a za nejakou dobu se mi ztratili. Co si o takovychle lidech myslet??? Snad ani nevim. A pripada me smutny to, ze takovychle prihod (ne tedy tak brutalnich) je cim dal vic. Je az neuveritelne to, jak nektere lidi (vetsinou chlapy mezi 20-35, ve starsi cizi ojetine)dokaze rozcilit to, ze je predjede 26let stara skodavka. Mejte se.
Jezdím ve Š 105 a v Peugeotu 306 1.6i.

Všiml jsem si, že: když jedu ve škodovce, musí mi za každou cenu předjet cizí auta, i když třeba v tu chvíli jedu situaci odpovídající rychlostí. Když jedu v Peugeotu, musí se pokusit mi předjet všichni ve starých škodovkách. Pak vzniká kuriózni situace: Megane a Honda jede za mnou pohodových 100 km/h (o rozumných 10 km/h přes maximálku) a řidiči dvou rezavých škodovek prošlápnou podlahu a předjíždějí asi tak stojedenáctkou a já čekám, kdy jim začnou upadávat dveře. Opravdu nevím proč, když jedu v pěkně vypadajícím autě, bych měl jet moc rychle, když se mi zrovna nechce.
Nevim, ale na znacku predjizdeneho vozu bych to nevidel. Zalezi to spise na psychickem stavu ridice. Jel jsem v utery z Bratislavy a konstatni rychlosti jsem doje Octavii. Ve chvili kdyz jsem byl na jeji urovni, zrychlil na stejnou rychlost jako ja. Protoze nemam rad ve 160 auta v mrtvem uhlu, pridal jsem take, ze jako se vzdalim. Pridal take. Pak nastesti prisel kopec a bylo po zavode. Kdyz zustal asi 300m, spomalil na puvodni rychlost. Nemam nic proti tomu, kdyz nekdo chce jet rychleji, ale proboha at se rozhodne.
No ja mam zkusenost, ze kdyz jsem jezdil s Fiestou 1.😁, r.v. 93 tak me vetsinou favoritari a filckari a i jiny statsi auta zahranicni vyroby dali pokoj. Na druhou stranu oktavisti a i jiny auta me musely predject za kazdou cenou. Pak jsem zacal jezdit Nissanem Almerou r.v. 2001, jezdim vicemene porad stejnou rychlosti, a vse jakoby se otocilo - ted me musej predjizdet hlavne ty s tema kraksnama a lepsi auta projevujou mnohem vic tolerance. Ale je fakt ze mnozi oktavisti zadnou toleranci neprojevujou pred zadnym autem (snad pred F350 nebo Porsche 911 by mozna uhli 😃.

to kosta: to se nedivim, ze si byl vytocenej, kdyz si feldu po dlouhych kilometrech rozjel na 170 a pak ti tam nekdo vjede a ty se modlis jestli to stihnes ubrzdit. Na takovy ridice jako si ty bych mel nejradsi Hummera a klidne bych ti tam vjel, at si rozstriskas ksicht, jelikoz za prvy 170 nema nikdo po dalnici co jezdit, za druhy kdyz uz jezdi, tak nema bejt vytocenej kdyz mu tam nekdo vjede a jede 130, jelikoz je to pouze jen jeho problem ze jede 170.
to Sněhulák - Hele takový * jako seš ty nemaj na silnici co dělat. Co je ti po tom kolik kdo jede? Starej se raději sám o sebe. Seš snad policajt, abys omezoval rychlost - nebo co?
Hele Cleaner, bez si radsi umejt auto. Kvuli magorovi kterej neumi ridit a jazdi rychlejs nez ma jsem mel tedkon v lete naboreny auto. A magori, ktery si honej auta na maximalni vykon, aby vsem ostatnim ukazali ze jim to taky jede me vopravdu tocej. At si klidne jezdej, ale nesmej nikoho ohrozit ani omezit. Bohuzel opak je v nasem state vetsinou pravdou - viz dnesni hromadna bouracka na D1.
Na a? to je podle tebe důvod abys tam někomu schválně vjel? Vždyť vůbec nevíš proč jede tak jak jede? Třeba má vážný důvod...............
Nevim proc bych tam nemel vject nekomu, kdyz jedu 130 a nejakej aviatik prede mnou jede 80. Tak nevim proc bych nemel vject do levyho pruhu. Jasne ze mu tam nehodim mysku aby musel brzdit jako blazen, ale na druhou stranu kdyz ma cas to v pohode ubrzdit, tak zas nebudu brzdit jako blazen ja na 80ku. Sorry, ale ne - ... me jeho duvody spechani nezajimaj stejne jako jeho ... Navic pokud ma nekdo opravdu vazny duvod jezdit po dalnici vyrazne nad povoleny rychlosti, tak si ma koupit vrtulnik a neprudit na dalnici.
to já přibrzdím na těch 80................
Hahaha, to bych chtel teda videt - takovych ridicu je opravdu velice malo. Leda ze by si jel 90 nebo 100, to bych pak pribrzdil taky ...
Spíš to chce jet rozumě a předvídat možný vývoj situace ........... Máš pravdu, že řidičů , kteří jsou stejně bezohlední jako ty, je daleko víc než nás slušných.
Uklizecko, ted jsi me docela pobavil 😃). Opravdu nas bezhodlednych je vyrazne vic, nez tech opravdu ohleduplnych, co to kalej po dalnici co to da a kdyz to neda, tak alespon brzdej provoz v levym pruhu. 😃)))))))))))))
to Snehulak: Nevím, co je na tom nemožnýho, ale taky si přibrzdím na 80, jestliže na tempo toho v levým pruhu nestačím zrychlit tak, abych ho nebrzdil, tak mu tam prostě nepolezu. Prostě moje smůla.
Snahulaku, jedna souvislost Ti uchazi .. anebo na ni mozna nechces slyset, kdo vi. Kdyz muzes volit mezi tim, vjet tam do rychlyho pruhu manikovi, ktery to vali 170, anebo zpomalit na 80 za nejakym pohodovym ridicem, ktery nema duvod spechat (a je to jeho svatosvate pravo), tak volis mezi vlastni zodpovednosti a cizi zodpovednosti, mezi vlastnim pravem na zivot a zdravi a cizim. Kdyz bych se mel rozhodnout ja, radeji verim sobe, protoze budu vedet, ze mohu zpomalit, nez verit nekomu "rychlemu", kdo to sice muze ... ale taky nemusi ubrzdit!
Dost záleží, za kolik má to snehulákovo auto z 130 na 170. Pokud je to do 5ti sekund, tak proč ne? ;o)
Pani, unika vam jedna dolezita vlastnost, ktoru by mal mat kazdy sofer. Tou je PREDVIDAVOST. Bohuzial vacsine soferov chyba. Ked sa blizim rychlostou 130kmh k autu, ktore ide 80kmh, tak uz chvilku o nom musim vediet. Ak si sledujem spatne zrkadla (mam pocit, ze niektori soferi si myslia, ze sluzia len ako okrasa na aute), takisto uz chvilku viem, ze ma dobieha rychlejsie iduce auto. Takze sa mozem vcas rozhodnut, ci sa v predstihu preradim do laveho prudu, cim bude mat rychlejsie auto moznost bezpecne spomalit, alebo ci pomaly zvolnim na tempo pomalsieho a necham rychlejsie auto prejst. Takisto vodic rychlejsieho auta by mal vidiet, ze sa moze dostat do konfliktnej situacie a pocitat s tym, pripadne uz vopred spomalit a dat tak mojmu autu sancu plynule predbehnut pomale auto. Ale je to opat o ohladuplnosti k ostatnym soferom a tej je na nasich cestach stale velmi malo.
Tu předvídavost stavím taky na první místo,nesnáším,když se někdo lepí na auto před sebou apod. a čeká,že ten před ním nebude brzdit apod.,prostě doufá v to nejlepší pro sebe. To mě hodně sere!
Ano, predvidavost, ohladuplnost, opatrnost. Toto su veci, co mi u nasich soferov fakt velmi chybaju. Mozno jazdim ako makkys, ale vzdy sa snazim jazdit tak, aby som sa maximalne vyhybal konfliktnym situaciam a ked vidim, ze sa blizim k nejakej kritickej situacii, snazim sa ostatnym soferom pomoct sa z tej situacie dostat, napriklad mojim pribrzdenim a umoznenim tym ostatnym problem v klude vyriesit.
Oplacanie, "vybrzdenie" a podobne kusky na cestu proste nepatria. Ved nie sme v ringu, ani v dzungli.
dabel: plně s tebou souhlasím, je to o tom, co vidím před sebou a co v zrcátkách, pak už stačí jen to umět zhodnotit.
Kosta: Pokud nemas udelanej tuning hlavne na podvozku, tak je 170 ve Felde smrtelne nebezpecna a vysoka rychlost. Neni to o tom, jestli to auto jede 150 nebo 200, ani o zrychleni. Spis by melo byt schopny zastavit na co nejkratsi draze a drzet stopu napr. pri nahlych manevrech... a sorry, to Felda se std. podvozkem neumi. BTW: byla sluzebni, ze ?
Na tema Felicie. Mel jsem na podzim moznost ji chvili ridit - po 5 letech stredni tridy. Strucne receno jsem se ve 130 bal. Co se tyce komfortu jizdy a tahu (1.3 50KW), byl jsem docela prijemne prekvapen, ale podovozek je priserny. Samozrejme, tachometr na 160 vyjede, ale pak je potreba jet rovne a hlavne zadne zatacky. Ostrejsi vyhybaci manevr v teto rychlosti nepripada v uvahu. Skutecne lze jet s Felicii rychle, ale pro podvozek konstruovany na 160 je 130 - 140 maximum pro alespon trochu rizenou jizdu. Ve 170 je to projektyl. (Plati bez tuningu podvozku.)
Nevím, co proi ní máte. Denně s ní najedu tak asi 150 km. Podvozek mizernej, motor konstrukcí starej, máme v tom základní výbavu, takže ani centrál ne, podle rychlosti si musím upravovat hlasitost rádia a hlavně dávat bycha na mouchy ze strany do okna, aby mi to neshodili ze silnice. Těch 170 jsem s tím už testoval, na rovné silnici (malé letiště pro práškovadla, na jednu stranu lehce z kopce), jen jsem se bál, abych to na konci ubrzdil a abych nemusel zatočit. Na silnici v provozu bych to neriskoval. To už 105-120 seděla líp. Víte co mě s... na silnicích? Ne ta rychlost, za tu si každej odpovídá sám, ale spíš bezohleduplnost na ostatní. Jede za mnou trabant v obci (budete se divit, ale většinou dodržuji i rychlost). Mám tam cca 55 a on 70, tak ho pustím před sebe, protože se mi tlačí na nárazník a já nevím, kam spěchá. Za obcí ho opět dojedu, protože a ačkoliv jede z kopce, má tam pořád cca 70 km/h. A nejsou to jen lidé v trabantech. Rád před sebe pustím cokoliv (i mopeda), když mě ale pak nebude brzdit.
Trabanta, mopeda ani jinýho dvoutaktního sráče bych před sebe nikdy nepustil........................
Blbý je, že jsou rychlejší a tvůj názor je nezajímá 😒(
V poslední době stále více přibývá dvoutaktních mopedů, skůtrů a pod. Osobně bych byl pro zákaz dvoutaktů, alespoň ve městech. Nechápu proč auta plní EU3 (většinou i EU4) a tito dvoutakti neplní vůbec nic a jsou s emisema na úrovni šedesátých let. Jeden takovej Messenger zasmrdí ulici víc než 50 moderních aut (benzinových)......................
A jak jsi na to přišel, že neplní emise? Dnešní dvoutakty jsou úplně o něčem jiném, než trabi apod...
Nevím jestli jsou o něčem jiném, ale ten oblak kouře za každým messengerem spíše naznačuje, že jsou pořád o tom samém.................
cleaner: ts, ts, ts, čeče, já se v tobě nevyznám, na jednu stranu tady tvrdíš, jak jsi ohleduplnej a jak je třeba jet předvídavě a na druhou před sebe nepustíš nikoho kdo smrdí..a na všechny nadáváš. Jak zjistíš, že smrdí, když je ještě za tebou??

sněhulák: já bych tam teda nevjel, je lepší ubrat a počkat, než riskovat, že to za mnou je nějaká zdivočelá Felda, nebo něco podobného, co tu obhajuje cleaner, co v té rychlosti, do které se dostalo díky větru v zádech, už připomíná svou schopností jakkoliv manévrovat raketu.
dvoutakta poznám už ve zpětném zrcátku. Diesla sice napoznám, ale předjetí mu hned oplatím, případně zpomalím aby poodjel..................
cleaner:😃)beru jen tu poslední větu 😃)))ale ani nemusíš zpomalovat, tu chviličku, než zmizí v dáli....😃)
Cleaner: na to bych se někdy chtěl podívat, jak v Junioru oplácíš dieselům předjetí. I ta moje ultralíná dieselová mrcha má o 10kW víc, než Junior, a eště k tomu je o víc než 100kg lehčí...
tak jak je to tedy?
Priznejme si to, nase muzske pokoleni je proste zparchantele, protoze pro radu z nas je predjeti/byt prejden otazkou vitezstvi, resp. potupy. Proc se nad tim nekteri nedokazou povznest, opravdu nechapu. Z vysledovane praxe si myslim, ze 70% tehle slabochu ridi ne svuj, ale sluzebni vuz, resp. sice svou, ale zahranicni ojetinu za par slupek podle hesla "za malo penez hodne muziky". Zbylych 30% jsou beznadejni pripadi, kteri i kdyz se posadi do sveho, noveho, tak blbnou stejne dal. 😄
S vyjimkou par momentu nemam v aute potrebu spechat a honit bezvyznamne minuty, ktere me stejne nevytrhnou, takze i po dalnici jezdim relaxacne. 😄 Po ceste do prace i z prace mam jeden usek, kde je na dalnici "pomaly" stoupaci pruh. A verte mi to nebo ne, kdyz vidim, ze za mnou jedou v obou pruzich dva rychlejsi vozy, NIC mi to neudela a ochotne jim vyklidim cestu s pravym blinkrem do pomaleho pruhu a rozhodne necitim pocity zahanbeni, ze jsem se "snizil" k tomu jet pomalym pruhem, zatimco timto pruhem ti "kingove silnic" opovrhuji. Ridici osobaku si mylne zvykli na to, ze tenhle pruh je jen pro nakladaky. Tak co, jesitni panove, jak jste na tom Vy? 😃)
A co teprve taková feministka za volantem.................
Ajvn: jak jsem na to já? Jezdím v klidu, i když ne vždy v povolených limitech. Na dálnici tam pokud možno rychlejším nevjíždím, spíš přibrzdím. Na širších silnicích klidně i uhnu ke krajnici, když to jde a když jede někdo rychlejší. Jinak obecně: pouštím proti odbočující doleva, pouštím autobusy, tramvaje a TIR (malá poznámka: ti VŽDY poděkují...). Na druhou stranu, nenechám si líbit nedávání přednosti, pokus o vytlačení z pruhu a podobně - už jsem takto i "ulovil" pár zrcátek.
oddie, jenom malý dotaz. Až zase budeš pouštět někoho protijedoucíh😲dbočujícího vlevo(např.toho TIRáka) a nějakej vůl se ti naboří do kufru, protože se třeba bude kochat (a může to být i nedej bože TIR ) budeš to opakovat nebo se na to už vykašleš ? Ne že bych to taky někdy neudělal, ale už jsem o tom přemýšlel, po tom co jsem viděl pár nabořených zadků aut u přechodu pro chodce, kdy slušný řidič zastavil a ten za ním (nebo i více) se mu nabořil do kufru....asi čuměl po kočičkách 😊
Ladao: 100% to budu opakovat. Ono totiž, při tom, s čím většinou jezdím, a co dělám, na tom nabořeném zadku pravděpodobně ještě vydělám. Ne, o zadek auta se skutečně nebojím... Ale zas nejsem ***, abych někoho schválně vybrzdil, to nedělám.
oddie já neměl na mysli někoho vybrzdit. Jenom prostě někdo nepředpokládá, že když nikam neodbočuješ, tak zastavíš a pustíš někoho z protisměru a on se ti tam normálně naboří, protože se kochá. A pokud by se ti nabořil do kufru ten TIRák tak teda nevím, kde by jsi měl zadní nárazník svýho pažouta......navíc jsem v telce minulý týden sledoval zajímavou reportáž o tom co ti pojišťovna zaplatí z poviného ručení toho co si ti podíval do kufru, tak aby jsi nebyl nemile překvapený..... 😊
Ladao: nemám jen pažouta 😄 a navíc se při brždění koukám do zrcátka, ono je totiž třeba, když vidíš jak se na tebe někdo sype, zapřít do sedačky a opřít hlavu do opěrky, jinak dostaneš do krku šlehu jak blázen... a nebo případně uhnout, když se na tebe sype Tatra apod 😊) Kolik za co mi případně zaplatí pojišťovna, to vím celkem dobře, stejně tak jako jsem schopnej na místě spočítat cenu, když se dotyčný chce dohodnout. To víš, já nemám takového vyšlechtěného miláčka jako ty, tam by ťukanec byl na infarkt, co?
ladao > jo, tu reportaz jsem videl taky a rekl bych, ze byt pojistovnou, tak tu dotycnou TV zazaluju za sireni poplasne zpravy. Nebo ze by to bylo domluveno s pojistovnami, aby si lidi porizovali havarijni pojisteni? 😄.
meda> mnooo neřekl bych, že všechny pojišťovny ti i z havarijního uhradí skutečné náklady a odečtou ti časovou hodnotu. Jo chce to vybírat a porovnávat.
ladao > mam za posledni dva roky tri zkusenosti s vyrizovanim uhrady z povinneho ruceni u tri pojistoven a pokazde 100% nahrada skody. Jsem spokojen 😄. Druha vec je, ze jsem se nesnazil na ne hrat "levou".
Meda: a jak jsi to vyřizoval, krycí dopis, proplacení faktury ze servisu (autoriz. nebo malý soukr.?), a nebo rozpisem?
Vsechny tri pripady byly proplaceni faktury z autoriz. servisu (2 x Renault, 1 x Skoda). Jedna skoda byla pres 180000,- (Renault Espace stary pres 3 roky), druha byla Skoda Felicia stara necele tri roky - skoda pres 50000,- a posledni (minuly tyden) muj vlastni Megane stary 2 roky, skoda pres 20000,-.
medo> to má za poslední dobu tolik nezaviněných havárek. Čoveče co máš za auto, že se to na tebe tak lepí ? Já má zatím jen jednu zkušenost ze služebákem. Náš šofér vzal nárazníkem trochu dveře na starším P 205, bylo to na kyt a lak a pojišťovna se s ním dohodla rozpočtem, prý si to udělá sám a chlápek byl spokojený, tak nemohu soudit. Jak říkám, asi záleží na té které pojišťovně jak při povinném tak i havarijním pojištění. Ty případy neuhrazení 100% vypadají na superpojišťovnu " ČP " taky jsme u nich měli auta pojištěný ale šli jsme od nich pryč a teď "no problém". Havarijních případů bylo daleko více a 100% spokojenost se 100% plněním.
ladao > nee, ja mel jenom jednu bouracku a to nezavinenou (popisoval jsem to nekde ve 100% nastvani ...). Ty ostatni dve byly auta ktera jsou firemni a ja jsem jednim z majitelu/jednatelu. Druhy je muj otec, ktery si v den, kdy sel do duchodu navlekl monterky a rype se v zahradce, takze vsechno vyrizuji ja 😒. Co se tyce CP (pokud to je Ceska Podnikatelska), tak u ni byl pojisten "skudce", ktery nam naboril Espace a byli jsme spokojeni. Ja u ni mam svoje auto taky pojisteno na odpovednost. Firemni mame u Koop.
Oddie: A co s temi trofejemi (zrcatka) delas? Mas je na krku jako "korale" a davas jimi ostatnim ridicum najevo, ze nejsi mekky kluk? 😃

viz. TIR souhlas..obcas delaj pekne * na silnicich, ale kdyz uz je pustis, tak jsou vdecni a bliknou.
Ajvn: já je nesbírám. To zrcátko se při střetu ulomí, nebo se rozbije sklo, tím jsem myslel "ulovení". Ono se to naštěstí tak často nestává, ale přesto se občas najde hovado, které zkouší se někam bezohledně natlačit, a až když o sebe škrtnou zrcátka, tak mu dojde, že si to nenechám líbit. Na druhou stranu, když jedou souběžně dvě kolony a někdo vedle dá blinkr, klidně jej před sebe pustím...
Oddie: Neboj, ja to chapal, jen jsem Te chtel trochu poskadlit 😃

No, nejhorsi jsou pokrytci, kteri se vsude chtej do kolon vecpat, ale kdyz pak chce nekdo odbocit k nim do kolony pred ne, tak delaji vse proto, aby se tam nedostala ani mys.
Jo jo ten ťukanec by byl asi na mrtvici. Na mým autě je bez úprav akorát střecha a dveře se jen tak tváří, mám v nich vevařené výstuhy a navíc na tohle auto moc nových věcí neseženeš a když tak za peníze co jsou někdy větší než srovnatelný díl na fabii a to samozřejmě nepočítám práci. Mám uzavřenou individuální pojistku, neboť ta klasická by mi nestačila v přípdě totálky ani na polovinu laku na celý auto.....😄)) a tak když jedu někde kde je víc aut, tak si někdy připadám jako brzda provozu a mám oči na stopkách, jedním tím okem porád čumím do zrcátka a levou nohu mám na brzdě 😄 a pak se jedu projet někam kde nikdo nejezdí, jen občas.
Ladao: já to znám. Kdysi jsem měl Fiat 128 Coupé - 3P, taky jsem na něm strávil dost času, než z toho bylo auto. A v provozu jsem se taky fest bál... tam se ty díly sháněly snad ještě hůř. Jo jo, to už je dávno, ale ještě jej vídám, udělal jsem jej tehdy fakt poctivě 😊))
oddie: ty jsi měl 128 coupé ? móóc hezký auto a to ti ho nebylo líto dát pryč po renovaci ? Dneska se takový auto už moc nevidí. Nebyly love na jiný nebo prostory na garážování, či něco jiného.
Ladao: to si piš, že mi ho bylo líto, a jak! Byl to ten novější typ - 3P ('76), tedy ne to "čisté" coupé, ten 3P se kór nevidí, potkal jsem v ČR jen jediný mimo toho svého, ale byl to takový dobitý slepenec... No, tak celkově, nejsou zbytečné love, a hlavně ty prostory. Potřeboval bych vyřešit otázku bydlení, což v Praze a okolí není žádná * (i garsonka je min. za 1mil, fuj). Až budu bydlet (rozuměj, ve svém), můžu si pak zas nějakou takovouhle hračku pořídit. Na X1/9 jsem svého času koukal, ale to je ještě větší exot.
oddie: těch X 1/9 bude u náš ještě rozhodně více než 128 C. Pár jsem jich viděl, ale ten 128 C už dlouho ne.
Myslíš? Když se podíváš do Annonce, dost často tam na 128 SC natrefíš, na X1/9 málokdy. Fakt je, že ty 128 SC už bývají tak strašně dobitý a "odborně" opravovaný, že už se z nich auto prostě udělat nedá. To moje bývalé bylo sice, když jsem jej koupil, dost shnilé (inu, Fiat), ale nikdy nebourané, takže se opravovalo celkem dobře. Zato když někde vidím kousek, co se dostal do rukou nějakého mladého "tunera", je mi k vzteku.
Mnoo u nás v okrese jsou dvě a žádný majitel ho prodat nechce, tak soudím, že to bude podobný i jinde. A nebo jsou u nás světlý vyjímky 😊
Tedy to je zase tyden... Kazdou chvili okolo sanitka/policajti, kazdou

chvili zacpane mesto kvuli bouracce. Jsem rad,

ze je zde tolik ohleduplnych ridicu (jak se lze

nize docist). Presto bych vsechny poprosil -- zacina

prset. Vzhledem k tomu, ze se pri bourackach jedna povetsinou

o "kontroly kufru", prosim, dodrzujte bezpecnou vzdalenost

a uvedomte si, ze ne kazde auto stejne brzdi...

Fakt je to na silnici des a obcas mi to pripomina valecnou

zonu (zrovna dnes rano okolo mne jeden projektil

proletl...).
Buď rád, že nejsi v Praze. Teď jsem se probojoval do práce, cestou jsem míjel 5 bouraček. Dtto včera...
Jojo, tak si jdu vcera po ctvrt na deset vecer na Vinohradske mezi Florou a Jirkou od Podebrad a byly tam v sobe 2 auta zpusobem, ze jsem zasnul. Jedno jelo odspodu na Floru a druhej musel jet z leve ulice .. oba meli hodne slusne zboreny predky aut, takze ten zespoda urcite 50 nejel. Bylo to pri tom zacinajicim desti. A protoze se jim to povedlo akorat na kolejich, tak kolony vc. tramvaji nahoru i dolu. Grrr. Sem musel kvuli nim na tramvaj na Wilhema Piecka 😃