Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

9 komentářů

Taky to tak vidim, utopeny auto, pokud se zacne nejak rozumne vcas, nez zhnije, a samozrejme kdyz to nejakej ichtyl nezkousel natocit nebo jinak do toho poustet elektriku, tak pokud ma clovek chut a cas, tak total rozlozit, vse vycistit, proprat, vysusit, nakonzervovat, nalakovat atd a pak hezky v klidu zase složit. Odejít by mělo jen sakra málo věcí, ale nesmí se nato člověk vyfláknout a něco podcenit. Takže ve finále to může bejt víc práce a času než užitku, záleží co je to za káru... ale JDE TO.
Co se tyka interieru, tam je to horsi - znamena to rozebrat do sroubku, sundat palubku a vse vycistit, ruzne plnici a tlumici materialy bud vyprat, nebo radsi zahodit.

Co se tyka sedadel a polstrovani, tak to je zle ... tam to bude slozite, vydel bych to na precalouneni, nebo alespon dukladne proplachnuti ve vode a pak dlouhodobe suseni na pruvanu.
to Cleaner: Muze a nemusi, zalezi jaky vydobytek techniky pozivas - slusny vyrobce elektroniky vetsinou osetruje desku s elektronikou pomoci lakovani. Nozicky obvodu nejsou taky z nejhorsich materialu. Takze treba u CRXka z 85 mi natekla voda do ridici jednotky a ta slape dal. Ale faktem je, ze je to jen Japonec, to vite v Mlade Boleslavi to delaji jinak 😞
Mne zatiekol na R19-ke koberec pod vodicom, ale komplet az na plech. Nielen kobercek, ale aj cely ten asfalt-gumo-molitan ktory sluzi na odhlucnenie. Susil som to s ventilatorom cele leto, a aj tak to smrdelo jak hnoj.
S tou koroziou by som to nevidel az tak zle. Ved elektronika auta musi byt stavana na to, ze auto bude stat 3 dni na dazdi, to je potom vsade tak vlhko, ze sa tvoria kvapky. Ale to bahno a bordel bude treba urcite vycistit, nastriekat ocistene spoje nejakym konzervacnym pripravkom a je to. V elektronike by som moc problem nevidel, skorej v mechanike, napr. vetraky, el. okna, central atd by mohol bordelom dost utrpiet. Najhorsie to asi bude s interierom - sedacky, koberce atd. Vidim to na pracu na hoodne dlho.
touto dobou už to bude stejně všechno zoxidované............
Nevidel bych to tragicky. Na skoda.panda.cz najdes nastin toho, co se musi s autem udelat. Nesmis jen narazit na zlatokopy, jichz je v servisech spousta a kteri neumeji nic nez pripojit diagnostickou masinu a vymenit vsechno co jim masina vypise. Ze by snad namahali sve omezene mozecky, to se nestava.

U elektroniky plati zasada - nezapinat, rozebrat, vysusit a ocistit. Pokud to udelas vcas, nemusi ti ani vetsina veci zkorodovat.
Nové se bude zprovozňovat ještě hůř než staré. Všechna elektronika bude pryč. Takže vyměnit všechno............
Lze utopene auto nejak rozumne zprovoznit (rekneme nove, u stareho to asi nema moc cenu)? Kolik hodin to zabere zkusenemu servisu?