OK, takze papiry jsou mi celkem jasny.
Ted jen jak se standardne resi vlastni prevod.
Rekneme, ze auto podepisu kupni smlouvu, mam u sebe dost penez, ale auto nejni moje (ani papirove, ani klicky nemam)
Jak co nejvic minimalizovat riziko, ze penize poslu a uz nikdy neuvidim ani auto ani penizky?
Ted jen jak se standardne resi vlastni prevod.
Rekneme, ze auto podepisu kupni smlouvu, mam u sebe dost penez, ale auto nejni moje (ani papirove, ani klicky nemam)
Jak co nejvic minimalizovat riziko, ze penize poslu a uz nikdy neuvidim ani auto ani penizky?
Pár drobných korektur😒br />
1. odhláška je zadarmo, ne za 10 Kč, platí se jen za přihlášení
2. na přihlášku není lhůta měsíc, ale 8 dnů. Pokud tu lhůtu překročíš, nic se sice nestane, ale na odhlášce většinou stříhnou ORV, které po vyznačeném datu neplatí.
3. evidenční kontrola většinou stojí poněkud více, než kilo, spíš ke dvoum stovkám, ale hlavně, nesmí být starší než 10 dnů, jinak tě s ní z většiny míst vyhoděj a můžeš si jít pro novou.
4. ochotných lidí na dopravce, kteří rádi poradí, není ani 10%
1. odhláška je zadarmo, ne za 10 Kč, platí se jen za přihlášení
2. na přihlášku není lhůta měsíc, ale 8 dnů. Pokud tu lhůtu překročíš, nic se sice nestane, ale na odhlášce většinou stříhnou ORV, které po vyznačeném datu neplatí.
3. evidenční kontrola většinou stojí poněkud více, než kilo, spíš ke dvoum stovkám, ale hlavně, nesmí být starší než 10 dnů, jinak tě s ní z většiny míst vyhoděj a můžeš si jít pro novou.
4. ochotných lidí na dopravce, kteří rádi poradí, není ani 10%
Hele, nechci ti do toho kecat, ale nemáš lepší vybrat cash, přijet v den kdy je u prodávajícího otevřený odbor dopravy a hned autíčko odhlásit na své jméno a cestou domů udělat evidenční kontrolu a pak jen přihlásit?
Ok
ad 1) mno minuly tyden jsem za odhlasku spolu s puvodnim majitelem platil kazdy á 10 Kc - myslel jsem, ze je to za zmenu v TP.
ad 2) na lhutu, po kterou mam cas na prihlaseni jsem se ptal, bylo mi sdeleno , ze je 1 mesic
ad 3) v zari 2003 jsem na Oktu platil evidenscni 100 Kc v Karvine, kolik to stoji dnes, nevim vyrizovala to manzelka, je to mozne, penize navic naserou, ale je to pakatel.
ad 4) za starych casu, kdy byla 1 dopravka na cely okres a staly se 6 hodinove fronty, byly OZ nervozni, ted jsem v novem systemu auto prihlasoval 2 x a 2 x se mi stalo pri vyplnovani karty:" Ukazte, ja to vyplnim za vas"
5. Mas vic zkusenosti, v kazdem pripada, je to vsechno celkem hracka a Lois se nema ceho bat.
Lois: ja pri prodeji beru jedine cash, z rucky do rucky.
ad 1) mno minuly tyden jsem za odhlasku spolu s puvodnim majitelem platil kazdy á 10 Kc - myslel jsem, ze je to za zmenu v TP.
ad 2) na lhutu, po kterou mam cas na prihlaseni jsem se ptal, bylo mi sdeleno , ze je 1 mesic
ad 3) v zari 2003 jsem na Oktu platil evidenscni 100 Kc v Karvine, kolik to stoji dnes, nevim vyrizovala to manzelka, je to mozne, penize navic naserou, ale je to pakatel.
ad 4) za starych casu, kdy byla 1 dopravka na cely okres a staly se 6 hodinove fronty, byly OZ nervozni, ted jsem v novem systemu auto prihlasoval 2 x a 2 x se mi stalo pri vyplnovani karty:" Ukazte, ja to vyplnim za vas"
5. Mas vic zkusenosti, v kazdem pripada, je to vsechno celkem hracka a Lois se nema ceho bat.
Lois: ja pri prodeji beru jedine cash, z rucky do rucky.
jo cache je super, ale kdyz to jinak nejde... pokud je to znamy, ktery ma tak nejak normalni historii, tak no problem na dluh, taky jsem to tak delal a je to docela prijemejsi nez prodavat pod cenu ale hotove hned...
U nas byl problem v tom, ze ani jeden nechtel tahat po Praze v igelitce 120 tisic.
Nastesti mame oba stejnou banku, tak to vyridime primo na prepazce, ja vyberu, on ulozi.. 😊
Nastesti mame oba stejnou banku, tak to vyridime primo na prepazce, ja vyberu, on ulozi.. 😊
cache cash, ač výslovnost je stejná ...
diky, ja to mam tak nejak jako bufer... >😁 >😁 >😁
No to je fakt děsná suma, 120tis. Když si to necháš vyplatit v pětitisícovkách, vejde se to pohodlně do kapsy, a ještě na ní budeš co pět minut chmatat, jestlis to neztratil, páč to v té kapse ani neucítíš... Jinak jestli jsi z Prahy, nevím co řešíš, na výběr 5 pracovišť magistrátu, kde ty převody dělaj, otevřeno 4 dny v týdnu, na dvou místech do 20h večer... Jinak na přihlášku je potřeba zajet nma STK udělat evidenční kontrolu - už na nového majitele, jinak ti to nepřevedou...
vypada to, ze jsem po temer pul roce hledani nasel celkem sluzny auto.
Jediny 'problem' je v tom, ze ho prodava soukromnik ne pres autobazar, tj. vsechny papiry si budu muset zaridit sam.
Muze mi nekdo poradit na co si dat pozor, co overit a jaky vsechny papiry si musim obehat.
Je to moje 1. auto a jeho majitel rika, ze jeho je to taky 1. auto, takze zkusenosti nejsou..
Jak se standartne resi doba mezi prevodem penez z uctu na ucet?
Neni trebas nejaka firma, ktera by prevod auta zaridila za mensi poplatek?
Predem diky za info.